• Camilla Larsen

  7

  Hvordan skal en 18-årsdag feires?

  • Publisert 31.08.2014 klokka 18:33
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Det er et par dager siden jeg skrev forrige innlegg her på bloggen, og det føles faktisk veldig deilig. Jeg kjente at jeg trengte en pause fra bloggen og derfor har PCen ligget trygt plassert i skolesekken min hele helgen. Jeg har fått slappet ordentlig av i helgen og batteriene er fylt opp til en hektisk neste uke. Jeg vurderer å innføre joggetur hver morgen før skolen, men jeg er ikke sikker på om jeg klarer det. Jeg skal likevel prøve så godt jeg kan, og se hvilken effekt det har på kroppen min.

  Nå er det faktisk mindre enn to måneder til jeg blir 18 år. Det er utrolig rart å tenke på ettersom jeg har alltid tenkt at det er så lenge til. Nå er det ikke lengre lenge til og spørsmålet om hvordan den store dagen skal feires begynner å bli aktuelt. De aller fleste tenker vel at det er en selvfølge å ferie 18-årsdagen med festing og alkohol, men for min del høres ikke det veldig fristende ut. Jeg har mange ganger tenkt at jeg har lyst til å feire dagen med å reise, men samtidig har jeg ikke lyst til å bruke masse penger på det nå om jeg snart skal betale for bil-lappen.  Jeg snakket med mamma om dette senest i dag og hun foreslo å samle en vennegjeng på en restaurant og feire sammen med dem. Det var absolutt et forslag som var mye mer "meg" og som jeg vurderer sterkt. Store dager i livet er til for å kose seg på, ikke for å glemme hele dagen, slik mange kanskje gjør. Men igjen så er jo jeg en av de kjedelige ungdommene siden jeg har blitt mamma, så meningen min teller vel kanskje ikke?  

  Årsaken til at jeg gleder meg til å bli 18 år har kanskje også en innvirkning på hvordan jeg ønsker å feire den. I motsetning til mange andre gleder jeg meg ikke til å kunne kjøpe alkohol og dra på byen, men jeg gleder meg til å endelig kunne føle meg som en selvstendig person som ingen andre kan bestemme over. Jeg har styrt livet mitt en god stund nå og jeg har tatt egne avgjørelser, men foreldrene mine har likevel alltid hatt muligheten til å sette foten ned. Selv om de ikke har gjort det så har de hatt muligheten til å ta store avgjørelser for meg. Følelsen av å endelig skulle være uavhengig er uten tvil det jeg gleder meg mest til med å bli 18 år.

  - Hva gleder/gledet du deg mest til med å bli 18 år? 
  - Hvordan synes du en 18-årsdag skal feires?


  6 kommentarer

  jenny margrethe goss dikkanen

  31.08.2014 kl.18:44

  Min 18 års dag feiret jeg med kjæresten jeg hadde på den tiden, med go mat og en liten bytur;) siden vennene mine bodde langt unna. Man må feire som man selv vil! Selv ville jeg fest og kos. De seneste åra har det vært mat på restaurant ;)

  Kristina Hansen

  31.08.2014 kl.18:58

  Jeg gledet meg til å kunne slippe inn på byen, selvstendighet for å kjøpe røyk og alkohol selv. Men fra 19 og oppover har jeg igrunn bare ønsket å ikke bli eldre :p er 25 (snart 26) og mor til en fireåring, likevel føler jeg at jeg enda er 21-22 år, og har ikke lagt bort festing, og alkohol slik man kanskje "forventer". :-) husker btw knapt 18 årsdagen min :p

  Hvordan den bør feires er jo litt opp til hvordan person man er. Noen liker ikke å feste, noen gleder seg til kanskje første møte med alkohol, noen har en rolig bursdag, andre venninnekveld, noen feirer med kake og andre kanskje med familie/kjæreste. Jeg angrer ikke på min feiring, det var slik det var den gangen, så for meg hadde jeg rett feiring på rett tid. 20 årsdagen derimot kunne jeg ha feiret mer lovlydig enn jeg gjorde, men sånn er det :-)

  Emilie-Therese

  31.08.2014 kl.19:02

  Jeg gledet meg mest til å bare bli myndig, ta mer vare på meg selv og kunne ta førerkortet.

  Hvordan en 18 åring skal feires er veldig individuelt. For det første så er det ikke alle som liker festing og for det andre foretrekker mange det. Jeg selv havnet på legevakten med ei venninne av meg, på min dag, jeg måtte dra akutt ut, for å kjøre henne på legevakten sammen med pappa, der satte gjestene igjen sammen med mamma og brødrene mine, jeg har ikke den største vennegjengen, så det ble ikke noe feiring heller. Jeg synes overaskelsesbursdager er på sin plass når man blir 18 og 20 :)

  Therese Bråthen<3

  31.08.2014 kl.19:45

  Jeg var av den sorten at jeg ikke husker så mye av 18 års dagen min den dag idag :) vet jeg drakk og dro ut på byen lovlig for første gang :) Om jeg kunne feiret den dagen på nytt, så hadde jeg feiret sammen med familie, kjæresten min og de nærmeste vennene mine :) Kanskje hatt ost og vin kveld med masse herlig prat :) men ikke en ordentlig fyllekule, det føler jeg at jeg har vokst fra, men skulle ønske jeg hadde den innstillingen som 18 åring også :)

  Ine

  31.08.2014 kl.22:02

  Jeg vil feire min 18årsdag med venniner i syden, ut på byen og kjøpe cocktailer og kose meg :)

  ingrid

  01.09.2014 kl.06:27

  Hehe, du trenger ikke være mamma for å ikke ha noe lyst til å drikke masse alkohol på 18-årsdagen ;) Jeg inviterte omtrent 20 venner på alkoholfri fest, og det var kjempetrivelig :)

  Hilde

  01.09.2014 kl.15:48

  Du trenger ikke å ferie med alkohol&fest bare fordi du er 18 år. Jeg feiret selv med gode venner på resturant (ble skikkelig skuffa av biffen jeg fikk :P), men det er en bursdag som var veldig koselig! Feiret 20års dagen med kjæreste og familien hans (grillkveld) og det var også kjempekoselig! Du kan feste når som helst og hvor som helst som du vil resten av livet, så for min egen del vil jeg mye heller bruke dagen med mennesker som jeg bryr meg om (og huske den, ikke minst!!) :)

  Skriv en ny kommentar

  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits