• Camilla Larsen

  15

  41(!!!) uker - Oppdatering

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Dager siden termin: 5 dager

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Venter på time til overtidskontroll

  ♥ Plager: Jeg er veldig plaget av det fenomenet som kalles utålmodighet, haha! Femte dag på overtid, og det begynner virkelig å bli kjedelig å bare gå å vente. Er også en del plaget av murringer i korsryggen og nederst i magen, men det er ingen tegn til fødsel. Bekkenløsningen er nesten borte nå, noe som er fantastisk herlig! Jeg kan gå mye uten å få vondt, og det gjør hverdagen mye enklere. 

  ♥ Strekkmerker: Som nevnt før; overalt! Har skrevet ett eget innlegg om strekkmerker, det kan du lese HER! De nyeste strekkmerkene som er på undersiden av magen er fremdeles nokså ømme og såre, og huden føles konstant litt solbrent. 

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Jeg har mye vann i kroppen, spesielt i leggene. Til tider føles det som om leggene skal sprenge! Grunnet alt dette vannet har jeg faktisk fått mye strekkmerker på beina også. I tillegg er fingrene mine også litt hovne. 

  ♥ Aktivitet: Godt med liv fra prinsessa fremdeles! Bevegelsesmønsteret hennes har endret seg litt den siste perioden; før var hun småaktiv veldig ofte, mens nå har hun noen perioder der hun er veldig aktiv, mens andre perioder der hun er helt i ro. 

  ♥ Søvn: Jeg sover greit for tiden, men er like skuffet hver gang jeg våkner opp uten rier! Jeg våkner somregel et par ganger hver natt, men det er jeg blitt vant til. 

  ♥ Humør: Humøret mitt er veldig varierende for tiden. Når jeg er glad så er jeg veldig glad, men det skal utrolig lite til for å gjøre meg sur, sint eller trist. Utålmodigheten min kan gjøre meg skikkelig humørsyk! Stakkar Sondre gjør sitt aller beste for å holde meg i et greit humør, men det er ikke alltid like lett. 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev tidligere ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Tidligere så har jeg både gledet og gruet meg til fødselen, men nå har nesten all frykten forsvunnet. Utålmodigheten min har visket vekk det meste som heter frykt, og erstattet det med nysgjerrighet og glede, noe som kanskje egentlig bare er positivt! Jeg føler meg virkelig klar for fødsel nå, og gleder meg ubeskrivelig mye til å se prinsessa vår! <3 

  ♥ Hode festet: Ja, hodet har festet seg. Det har vært festet de fire siste kontrollene, og har blitt sjekket av to forskjellige jordmødre. 

  ♥ Magebilde:   #blogg #gravid #termin #overtid #svangerskap #mammablogg #mamma #fødsel #humør

  13

  Svangerskapskontroll hos jordmor - Uke 40+5

  Hei! 

  I dag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmor. Jeg hadde egentlig håpet at jeg skulle slippe å gå på den kontrollen, men siden det fremdeles ikke er noen tegn til fødsel så gikk vi. Hun sjekket som vanlige blodtrykk, urinprøve, fosterets puls og magemål. 

  Dato: 13.02.14
  Uke:
  40+5
  Termin: 10.02.14
  Blodtrykk: 133/85
  Urinprøve:
  Negativ
  Fosterets puls:
  134
  Magemål:
  38 cm
  Hevelser: 2 (endel i legger og fingrer)
  Leie:
  Hodeleie

  På kontrollen ble jeg også henvist til overtidskontroll på sykehuset. Jordmoren sa at jeg mest sannsynlig får time på enten mandag eller tirsdag, og da vurderer de om de skal sette i gang fødselen. Selfølgelig er det ikke sikkert at jeg kommer så langt at jeg trenger å gå på kontrollen, viss fødselen starter tidligere. 

  Minner om konkurransen som pågår på bloggen der du kan vinne valgfrie produkter fra www.posytron.no til en verdi av 500 kr! KLIKK HER!

   

  #gravid #mammablogg #blogg #mamma #svangerskap #jordmor #overtid 

  22

  40 uker - Oppdatering!

  Hei alle sammen! 

  I dag er jeg hele 40 uker på vei og det er bare to dager igjen til termin! Jeg er likevel forberedt på at det kan gå en god stund til før prinsessa kommer. Det sies jo at ofte får man en lik fødsel som moren sin, og mamma måtte settes i gang både med meg og lillebroren min. Stiller jeg meg inn på å gå mye på overtid, kan jeg heller bli positivt overrasket om jeg slipper! :) Jeg føler absolutt ikke at det er noe på gang ennå, så jeg får bare ta tiden til hjelp. Uansett, her kommer en liten oppdatering på formen min. 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 2 dager

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Torsdag 13. Februar

  ♥ Plager: For å være helt ærlig så tror jeg at den største plagen jeg har for øyeblikket er at jeg er lei og utålmodig! Det er som sagt kun 2 dager til termin og jeg føler meg akkurat som jeg gjorde for en måned siden. Over til de fysiske plagene; Bekkenløsningen min har faktisk vært nokså fraværende de siste dagene, noe som er fantastisk. Det å kunne gå normalt uten at det er ekstremt smertefult er herlig! Jeg har hatt litt såkallede falske rier også, men det har bare vært et par sammentrekninger så har det sluttet. Ellers føler jeg meg veldig oppegående :) 

  ♥ Strekkmerker: Som nevnt før; overalt! Har skrevet ett eget innlegg om strekkmerker, det kan du lese HER! Har fått en hel del strekkmerker på magen de siste månedene. Disse merkene viser ikke så veldig godt, men er nokså vonde. Det føles liksom som om huden er konstant solbrent. 

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Har fortsatt vann i kroppen, men ikke så mye som før. Det var en periode der det føltes som om leggene mine bokstavelig talt skulle sprenge om kveldene! Ringer på fingrene er jo også fortsatt uaktuelt pga vann. 

  ♥ Aktivitet: Fortsatt masse aktivitet der inne! Noen ganger legger hun seg på en slik måte at magen ser helt deformert ut, noe som kan være veldig ubehagelig. Det virker noen ganger som hun tror at magen min er et egg som hun skal bryte seg ut av! 

  ♥ Søvn: Søvnen er nokså bra for tiden. Jeg våkner cirka 2 ganger hver natt, enten pga tett nese eller fordi at jeg må på do. Etter at jeg hadde en periode der jeg var oppe 4-5 ganger per natt, synes jeg at 1-2 ganger per natt er veldig lite! Derfor klager jeg overhodet ikke! :)  

  ♥ Humør: LEI OG UTÅLMODIG! Men det er vel lov når man har gått gravid i 9 måneder? Ikke bare er jeg fysisk lei, men jeg gleder meg jo noe helt utrolig til å endelig få møte datteren min! Hormonene er jo fortsatt tilstede, så jeg er fremdeles veldig emosjonell og har kraftige humørsvinginger. Jeg tåler heller ikke altfor mye tulling fra Sondre. 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev tidligere ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Nå er fødselen rett rundt hjørnet og jeg tenker veldig mye på den! Jeg er nervøs for, og gruer meg til selve smertene, men selve opplevelsen med en fødsel er jeg veldig spent på. Det er jo trossalt noe helt unikt som vi kvinner bare får oppleve et par ganger i livet. (+/-)

  ♥ Hode festet: Ja, hodet har festet seg. Det har vært festet de tre siste kontrollene, og har blitt sjekket av to forskjellige jordmødre. 

  ♥ Magebilde:   - Er du gravid? Hvor langt er du på vei? 

  MINNNER OM KONKURRANSEN OM PÅGÅR PÅ BLOGGEN --> KLIKK HER! 

  #gravid #termin #svangerskap #mamma #blogg #mammablogg #strekkmerker #mage

  38

  Bildene fra gravidfotograferingen!

  Hei! 

  Her kommer bildene fra gravidfotograferingen vår i går! Jeg var overraskende fornøyd, pleier aldri å være fornøyd med bilder av meg selv. Jeg har valgt ut dem jeg synes ble best og håper på å få høre deres mening om dem! :) Fotograf er som sagt Svein Egil Økland. Han tar 2000 kr for en fotoshoot, og da får du bildene levert digitalt. Selv synes jeg dette er supert, så kan vi bestemme selv hva vi vil gjøre med bildene og hvilke vi vil fremkalle! 

  - Hva synes du? Hvilket var best? 


  5

  Gravidbilder - Check!

  God kveld dere! 

  Nå må jeg bare få sagt at jeg er skikkelig stolt over meg selv! Jeg har tatt gravidbilder! Det ble litt på sparket, men det var kanskje det som gjorde at jeg faktisk turte. Vi reiste fra Stavanger i dag, rett til Ølen der jeg/vi skulle ta bildene. Fotografen vi var hos heter Svein Egil Økland, han samme som tok konfirmasjonsbildene mine for noen år siden. Han er veldig dyktig og er en bekjent av både meg og Sondre, noe som gjorde oss mye mer komfortable. 

  I begynnelsen var jeg veldig nervøs og ukomfortabel, men det gikk raskt over når vi først kom i gang. Vi begynte med å ta bilder av både meg og Sondre sammen, deretter meg alene. Jeg fikk se noen av bildene underveis også, noe som boostet selvtilliten min mye. Bildene ble jo mye finere enn jeg hadde forventet! Utrolig stolt over gravidmagen min 

  Jeg har naturligvis ikke fått bildene ennå, men dere skal få se noen av dem når jeg får de! Det er dog ikke alle som jeg er komfortabel med å legge ut på nettet. Noen bilder er kjekke å ha bare for vår egen del også :) Slenger heller med noen bilder fra den forrige fotograferingen min med samme fotograf.


  (Her er noen av konfirmasjonsbilene mine som ble tatt i 2011 av Svein Egil Økland) 

  13

  Endelig 100 % sikkert!

  Hei alle sammen! 

  Nå har vi gått inn i 2014 og jeg håper alle hadde en kjempefin feiring i går. Nå er vi veldig fornøyde med at det endelig er 100 % sikkert at Adelen blir født i 2014. Jeg har lenge gått med en liten frykt om at hun skulle bli født altfor tidlig, men nå begynner det bare å bli trggere og tryggere at hun kan komme. I dag er jeg også endelig offisielt høygravid, med kun 40 dager igjen til termin! Herlig å nå nye delmål av svangerskapet, og se hvordan det nærmer seg mer og mer. 

  Vi hadde en kjempefin nyttårsfeiring i går. Vi var først på Egon og spiste. Etterpå reiste vi hjem og spilte pakkeleken og Alias, før vi gikk ut å så på alt fyrverkeriet. Vi hadde konkludert med at vi ikke følte noe behov for å skyte opp masse fyrverkeri, så vi koste oss heller med et par stjerneskudd. Her er noen bilder fra kvelden vår! 

  - Hvordan var din nyttårsfeiring?

  10

  Snart høygravid!

  Heisann!

  Det er ufattelig som tiden går! Har sett litt rundt på nettet og funnet ut at når det er 40 dager igjen til termin så er man høygravid. Idag har jeg kun 43 dager til termin, så jeg starter 2014 med å bli offisielt høygravid! Egentlig så må jeg innrømme at jeg føler meg nokså høygravid allerede; stor mage, problemer med å komme meg opp fra sittende stilling osv. 

  Selv om det å bli høygravid egentlig ikke endrer noe rent fysisk, så er det kjekt å nå en ny milepæl i svangerskapet. Det begynner virkelig å bli få igjen nå, jeg har liksom allerede nådd de fleste. I dag er jeg i uke 34+2 og det er utrolig betryggende å vite at om veslejenta skulle bli født nå, er det svært stor sjangse for at hun ville overlevd. Jeg vil selfølgelig at hun skal holde seg inne i magen til hun er ferdig utvokst, men det er godt å vite at OM noe skulle skjedd, ville det nok gått bra. Jeg går ikke lenger med den lille frykten bakerst i hodet som roper: "Tenk om fødselen starter nå, hva skjer med babyen da?!"

  Ellers går nå svangerskapet sin gang, det er ikke så altfor mye som forandrer seg fra dag til dag. Jeg merker naturligvis at jeg begynner å bli litt lei av å vente nå, jeg har trossalt vært gravid i 239 dager! Jeg har hele tiden syntes at tiden har gått fort, men nå begynner jeg virkelig å kjenne på at den går saktere å saktere og jeg blir mer og mer utålmodig. Jeg har likevel konkludert med at det er bra at jeg fortsatt har litt tid igjen ettersom vi fortsatt har en del innkjøp som skal gjøres, og vi vil helst være innflyttet i ny leilighet når prinsessa kommer!


  (Hadde ingen bilder til dette innlegget, så jeg slenger med konfirmasjonsbildet mitt istedet!)

  - Har du noen spørsmål om svangerskapet mitt, legg igjen en kommentar i feltet under! :) 

  5

  34 uker - Oppdatering

  Heisann!

  I dag er jeg hele 34 uker på vei, og fødselen nærmer seg med stormskritt. Det er nå to uker siden forrige ukesoppdatering. Det var så lite som hadde forandret seg fra uke 32 til 33, så jeg valgte å vente en ekstra uke med oppdateringen. 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 6 uker (45 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Begynnelsen av januar 2014

  ♥ Plager: Bekkenløsningen er der fortsatt, men somregel så går det relativt bra. I tillegg har jeg den siste tiden hatt en liten jente som er veldig glad i å sparke mammaen sin i ribbenene, noe som er veldig vondt. Jeg får også nå og da et slags ubehag som brer seg gjennom hele kroppen, lignende kvalmen, men ikke helt den samme følelsen. 

  ♥ Strekkmerker: Overalt; brystene, hoftene, lårene, rumpa. Strekkmerkene har også begynt å innta sin plass på magen, ett etter ett.

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Leggene mine er til tider veldig fulle i vann, noe som gjør at de er mye fastere enn vanlig! Da pleier jeg å få Sondre til å massere dem litt, så blir det somregel bedre. I tillegg er fingrene mine fremdeles veldig hovne, så jeg må ha ringene mine i et halskjede. 

  ♥ Aktivitet: Prinsessen er det konstant mye liv i, spesielt på kveldene når jeg skal sove. Bevegelsene er veldig tydelige fra utsiden så Sondre pleier oftå å sitte å bare se og kjenne på magen min! Noen ganger legger hun seg på en slik måte at det presser på ribbena mine, noe som er veldig smertefullt. 

  ♥ Søvn: Jeg har sovet nokså bra den siste tiden. Jeg våkner omtrent en gang hver natt for å gå på do, men ettersom det har vært slik i mange måneder nå så begynner jeg å bli vant til det. 

  ♥ Humør: Humøret mitt er litt skiftende, men somregel greit. Noe som jeg reagerer veldig på for tiden er dersom noen snakker om eller jeg tenker på døden. Da kan jeg finne på å bryte ut i gråt og jeg klarer ikke å stoppe. Sondre lærte dette for et par dager siden da vi skulle legge oss. Han skulle prøve å være romantisk å si at ville bli gammel og dø sammen med meg. Jeg derimot, syntes ikke det var så romantisk og brast ut i gråt. Han forsto ingenting, stakkar! 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev nylig ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Forventningene mine har ikke forandret seg noe særlig, men jeg begynner å tenke mer og mer på det ettersom det nærmer seg veldig nå. Jeg er iallefall glad for at jeg ikke gruer meg til fødselen ennå. 

  ♥ Magebilder: Er på besøk, så har ikke fått tatt nye magebilder i dag. Men fortvil ikke, det kommer senere! :) Slenger istedet med et bilde fra ultralyden i uke 19. 

  - Er det noen andre punkter du savner i ukesoppdateringene mine?

  16

  Graviditetsbilder?

  Hei!

  Jeg har i det siste tenkt mer og mer på om jeg har lyst til å ta graviditetsbilder hos fotograf. Jeg tenker at det hadde vært veldig kjekt å ha i ettertid, men så er jeg litt skeptisk også. For det første så er selvbildet mitt et stort problem. Jeg er ufattelig stolt over den store magen min, men resten av kroppen 'not so much'. Jeg er derfor ikke så veldig komfortabel med å stå foran kamera. Iallefall med tanke på at graviditetsbilder ofte er litt lettkledde for å vise frem den gravide kvinnen. Er jo lov å håpe på at selvbildet mitt har blitt bedre til neste graviditet da :) 

  For det andre er jo fotografering hos fotograf nokså dyrt, så kanskje det hadde vært bedre å ventet til etter fødselen da vi vil ta nyfødt bilder uansett. På de andre siden har jeg veldig lyst å ha noen proffe bilder fra denne fantastisk tiden som gravid. Det hadde jo kanskje vært en kjekk opplevelse for meg og Sondre ilag også.. Vanskelig dilemma dette her! 


  (Bildet er lånt fra google)

  - Synes du jeg burde ta graviditetsbilder? 


  4

  32 uker - Oppdatering

  Hei!

  I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle komme med en liten ukesoppdatering. I dag er jeg 32+2 uker på vei og terminen nærmer seg bare mer og mer. Heldigvis er det mange kjekke ting vi går i vente i tiden fremover så jeg satser på at de to resterende månedene av svangerskapet går raskt! 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 8 uker (57 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Begynnelsen av januar 2014

  ♥ Plager: Fortsatt plaget av bekkenløsning, men smertene varierer fra dag til dag. Jeg får også veldig raskt hodepine dersom jeg ikke passer på å drikke nok vann. 

  ♥ Strekkmerker: Overalt; brystene, hoftene, lårene, rumpa. Nå har jeg også fått det første merket på magen.

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Begynner å kjenne på at jeg har mye vann i kroppen for tiden, spesielt i leggene. Jeg får dype merker i huden fra der sokkene har vært og jeg kjenner at leggene er mer "fyldige" enn vanlig. Fingrene er fortsatt litt hovne så ringene mine er trygt plassert i halskjedet mitt. 

  ♥ Aktivitet: Det er fortsatt veldig mye aktivitet i magen, somregel hele dagen. Jeg lurer virkelig på om hun i det hele tatt sover noe der inne! Ofte når hun sparker eller prøver å snu seg ser inne er det veldig synlig på utsiden, noe som er veldig facinerende å se på. 

  ♥ Søvn: Jeg sover nokså greit ennå. Våkner cirka en gang hver natt for å gå på do, men sovner somregel raskt igjen etterpå. Har hatt litt problemer med å sovne i det siste pga mye aktivitet i magen. 

  ♥ Humør: Humøret går fortsatt litt opp og ned, men det har ikke forandret seg så mye fra før jeg var gravid. (Nå skal det sies at jeg alltid har vært en person med stort temperament da)

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg har begynt å tenke mer og mer på fødselen i det siste. Jeg gruer meg ikke noe spesielt (enda), men er veldig nysgjerrig på hvordan jeg kommer til å takle smertene. Kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg nok til å rett og slett være en skikkelig kjerring, så jeg prøver derfor å forberede Sondre på det verste! Det sies vel at tingene som en kvinne sier under en fødsel somregel skal tas med en klype salt? 

  ♥ Magebilder: 


  - Har du noen spørsmål, legg igjen en kommentar i feltet nedenfor! :) 

  Lik & del gjerne innlegget videre! 


  0

  Svangerskapet mitt - Uke 11-20

  Heisann! 

  Da var det lørdag igjen gitt! Formiddagen har blitt tilbragt på sofaen, men snart kommer mamma og bestemor på besøk. Vi skal på Egon og spise, og etterpå skal vi på en konsert der klassen min skal være med å synge. 

  I dette innlegget skal jeg fortsette innlegget jeg skrev om svangerskapet mitt uke 1-10. Jeg skal ta for meg uke 11-20, som var noen veldig innholdsrike uker av svangerskapet. 

  Breaking the news: Nyhetene om at vi ventet barn ventet vi med å fortelle til uke 13-14. De fleste venter iallefall til uke 12 med å fortelle det, ettersom risikoen for at noe kan skje er størst før uke 12. Jeg var livredd for hvordan foreldrene våre kom til å reagere og gruet meg skikkelig til å fortelle det. Til min store overraskelse gikk det over all forventning, og de gratulerte oss! Vi hadde selfølgelig lange samtaler med dem om hvorfor vi hadde gjort som vi hadde gjort, og hvordan vi hadde planlagt tiden fremover. De synes naturligvis det hadde vært bedre om vi hadde ventet, men har hele tiden vært veldig støttende. Jeg tror at dersom noen av foreldrene våre ikke hadde støttet oss ville det gjort det mye vanskeligere for oss. Ikke fordi vi ikke kommer til å klare oss, men fordi det alltid er godt å vite at man har noen som støtter oss og er der for oss. Etter hvert fikk også resten av familien, venner og bekjente vite nyheten og gratulasjonene stømmet på. Jeg var forberedt på å få mange negative kommentarer, men det har vi heldigvis sluppet i veldig stor grad. Mange har selfølgelig stilt spørmål ved valget vårt, men vi har ikke opplevd å få userriøse og ufine kommentarer på graviditeten slik mange unge gravide får. 

  Ny skole, ny klasse: I august i år flyttet vi jo fra Ølen til Haugesund fordi jeg skulle gå på skole der og Sondre hadde fått ny jobb. Den første tiden på skolen følte jeg meg litt alene ettersom jeg nesten ikke kjente noen som helst i klassen min. Jeg hadde ikke direkte fortalt klassen min av jeg var gravid, men gjennom facebook fant de det gradvis ut. Jeg fikk mange spørsmål og ble helt overveldet av all oppmerksomheten jeg fikk. Jeg synes egentlig det bare var hyggelig å få spørsmål, men var veldig redd for at de kom til å dømme meg ettersom jeg ikke kjente dem så godt ennå. Etter hvert som tiden gikk ble jeg bedre og bedre kjent med klassen, og fikk meg mange gode venner. Det at jeg er gravid har heldigvis ikke vært noe problem med tanke på ny skole og nye venner. 

  Vi hørte hjertelyd for første gang i uke 17 da vi var hos legen på svangerskapskontroll. Det var helt fantastisk å høre de lille hjertet til babyen vår banke. Sondre visste allerede da at han ikke hadde mulighet til å være med på ultralyden pga at han måtte jobbe, så for han var det å høre hjertelyden en bra kompensasjon for ultralyden. Det var overraskende å høre hvor raskt det lille hjertet banket, hun hadde puls på hele 150. Ellers var denne kontrollen en vanlig svangerskapskontroll der legen skjekket de vanlige tingen; blodtrykk, vekt og størrelsen på livmoren. 

  Ultralyd var i uke 19. Jeg hadde planlagt med mamma at hun skule komme fra Stavanger for å bli med ettersom Sondre måtte på jobb. Jeg tenkte at viss ikke Sondre kunne få gleden av å bli med kunne vel mamma få den. Da vi kom på sykehuset ble vi godt tatt imot av en jordmor som jobbet der. Først stilte hun meg endel rutinespørsmål om graviditeten og helsen min. Deretter la jeg meg på undersøkelsesbenken og vi fikk se babyen som lå der å sprellet inne i magen. Hun var utrolig urolig under undersøkelsen så det var vanskelig for jordmoren å få målt henne ordentlig. Det jeg syntes var ekstra morsomt var at når jeg kjente spark i magen kunne jeg samtidig se på skjermen at hun sparket. På slutten av undersøkelsen spurte vi om kjønnet og fikk vite at det var en liten jente som lå der inne og sprellet. Jeg ble nokså sjokkert fordi magefølelsen min sa at det var en gutt som var der inne. Sondre derimot trodde hele tiden at det ble en jente. Jeg var så glad og lykkelig! Det var helt surrealistisk å se den lille babyen som bare er min og Sondre sin. Med meg hjem fikk jeg mange bilder som jordmoren tok under ultralyden.   Navnet til prinsessen vår ble bestemt nokså tidlig. I en lang periode sto valget mellom Adelen og Osmine, men vi valgte til slutt å gå for Adelen. Vi synes det var greit å bestemme oss tidlig for navn fordi da hadde vi et navn å forholde oss til når vi snakket om den lille babyen. Det ble også mye mer ekte når vi hadde gitt henne et navn. 

  Magen begynte også såvidt å vokse i denne perioden. I begynnelsen syntes jeg det var litt morsomt fordi magen var så liten at ingen kunne se at jeg var gravid, bare at jeg hadde lagt på meg litt på magen. Ettersom tiden gikk begynte den lille kulen å ta mer og mer form, og man kunne se at jeg faktisk var gravid, ikke feit! :) 

  - Dersom du lurer på noe fra disse ukene er det bare å spørre! 


  0

  Svangerskapet mitt - Uke 1-10

  Hei!

  Siden jeg startet bloggen nå nylig tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om svangerskapet mitt, helt fra begynnelsen. I dette innlegget skal jeg skrive om uke 1 til uke 10, som var fra midten av mai til slutten på juli. 

  Oppdagelsen: Når jeg ble gravid skjedde det allerede den andre måneden vi prøvde. Jeg var overbevist om at det ikke kom til å gå så fort, så når mensen ikke kom ble jeg veldig sjokkert. Jeg turte selfølgelig ikke å bli overlykkelig før jeg var helt sikker, så to dager senere tok jeg en test. Ettersom jeg ville være den første som fikk vite resultatet jaget jeg Sondre ut fra badet og låste døra. De minuttene jeg skulle vente før jeg kunne lese av resultatet var uendelig lange! Da jeg plukket opp testen og så to streker ble jeg helt satt ut. Jeg var ekstremt lykkelig og veldig nervøs på samme tid. Jeg spang ner på kjøkkenet, hoppet i armene på Sondre og sa: "Du skal bli pappa!". Resten av dagen gikk vi rundt i lykkerus til tusen begge to.

  De første tankene og forventningene: Når man finner ut en så stor og viktig ting i livet er det naturligvis mange tanker som suser rundt i hodet! Jeg var så ufattelig glad og lykkelig for at jeg skulle bli mor, samtidig som jeg var veldig nervøs for hvordan familien min og vennene mine kom til å reagere. Jeg tenkte mye på om babyen var frisk, om det var jente eller gutt og om hvordan h*n kom til å se ut. Mye av tiden min gikk med til å bare sitte å tenke på tiden vi gikk i vente. Jeg hadde fra begynelsen av hatt en klar plan på hvordan jeg ville gjøre det med skolegang dersom jeg ble gravid og ettersom ting skjedde så raskt passet planen nokså perfekt inn i tidsperspektivet mitt. 

  De første symptomene: Jeg fikk ikke så kraftige symptomer helt i begynnelsen, men de kom raskt snikende en etter en. Det første jeg merket var ømme bryster, noe som er veldig vanlig. Deretter kom trettheten, som gjorde det ble umulig å fungere med de søvnvanene jeg hadde da. Kroppen begynte å kreve mye søvn og hvile. I cirka uke 6 reiste jeg på ferie til Mexico sammen med moren og broren min. Det var da kvalmen satte inn for fullt. Det var utrolig vanskelig å skjule at jeg var dårlig hele tiden, ettersom mamma ikke visste at jeg var gravid da. 

  Den første legetimen: Jeg var på min første svangerskapskontroll i uke 10. Jeg var veldig nervøs for denne timen, ettersom jeg ikke kjente legen jeg skulle til og var redd for hva h*n kom til å si. Jeg hadde lest mange skrekkhistorier om unge jenter som gikk til legen når de var gravide og ble oppfordret til å ta abort. Til min lettelse gikk timen veldig greit. Jeg måtte ta en urinprøve, veie meg og måle blodtrykket. Etterpå fyllte jeg, Sondre og legen ut "helsekort for gravide". Dette kortet må jeg ha med meg hver gang jeg er på kontroll. 


  (Bilder fra sommeren 2013. Jeg er gravid på alle disse (mindre fine) bildene!)

  - Dersom du lurer på noe annet ang uke 1-10 er det bare å spørre! :) 

  3

  Min lille akrobat!

  Hei!  

  I dag er det allerede andre søndag i advent! Tiden går så utrolig fort, julaften er jo snart her. Vi spiste en deilig frokost tidligere i dag og tente to lys på adventsstaken. De siste timene har vi tilbragt fremfor TVen og sett på langrenn og skiskyting! Jeg liker veldig godt å følge med på skisport, spesielt når Norge gjør det så bra som i dag! :) 

  Senere i dag reiser vi hjem til Haugesund. Skulle ønske at helgen kunne vart lengre, jeg vil ikke hjem ennå! Flyet vårt går ikke før 16.25 da, så vi har fortsatt litt tid til å nyte snøen og været her oppe :) 

  I dag har Adelen vært utrolig aktiv inne i magen! Hun sparker og snur seg hele tiden, og har absolutt ingen planer om å la mammaen sin få slappe litt av! Det er vanskelig å forklare, men noen ganger når det er skikkelig mye bevegelse i magen blir man nesten litt sliten av det, selv om man egentlig ikke gjør noe som helst. Det er uten tvil en liten akrobat som lever der inne i magen min!  Husk å like bloggen på facebook: KLIKK HER!!


  1

  31 uker - Oppdatering

  Heisann!

  I dag er jeg hele 31 uker på vei og termindatoen nærmer seg med stormskritt! Jeg tenkte derfor at jeg skulle komme med en liten oppdatering og et par bilder av den voksende magen min! :) 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 9 uker (66 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Neste kontroll: Onsdag 11.12.13

  ♥ Plager: Bekkenløsning. Smertene varierer veldig, men det kan til tider være veldig vondt!

  ♥ Strekkmerker: Jeg har dessverre vært veldig plaget av mye strekkmerker, både på lårene og hoftene. Har ikke fått noe spesielt på magen enda, men det kommer nok snart. 

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Har ikke hatt så mye hevelser, men fingrene mine har fått litt vann i seg så jeg er nødt til å ha ringene mine i et halskjede. 

  ♥ Aktivitet: Det er veldig masse aktivitet i magen for tiden, spesielt på kvelden når jeg skal sove! Det er utrolig fantastisk å kjenne liv der inne da :) 

  ♥ Søvn: Jeg sover nokså greit ennå. Våkner cirka en gang hver natt for å gå på do, men sovner somregel raskt igjen etterpå. 

  ♥ Humør: Dette punktet ble jeg nødt til å spørre Sondre om svar på: "Det går veldig opp og ned, avhengig av hvordan jeg oppfører meg mot deg!" 

  ♥ Fødselsforventinger: Er veldig avslappet med tanke på fødselen. Jeg tror nok jeg kommer til å tenke mye mer på det når det nærmer seg, men forløpig så ser jeg bare på det som et siste hinder før jeg får sitte med jenta mi i armene. 

  Nå er vi som sagt i Trondheim og besøker søsteren min. Som de fleste sikkert har fått med seg så har det vært en enorm storm som har herjet på hele vestlandet, spesielt i går kveld. Det viste seg at til tross for en 2 timers forsinkelse var vi utrolig heldige som i det hele tatt fikk komt oss på flyet vårt, ettersom nesten alle flyene ble kansellert. Her i Stjørdal, som ligger en liten halvtime utenfor Trondheim, er det snø og vindstilt. 
  - Har du merket noe til uværet som herjer? 

  4

  Svangerskapskontroll hos jordmor - Uke 29+5!

  Hei! 

  I dag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmoren min. Har vært veldig heldig som har fått en såpass hyggelig og flink jordmor som jeg føler meg veldig komfortabel med. Alt var som det skulle me den lille jenta mi, og hun vokser akkuratt slik hun skal :) 

  Hver gang jeg er på kontroll er det faste ting som blir målt og skjekket, bl.a. blodtrykk, vekt, urinprøve og symfyse-fundus-mål (som er lengden på livmoren, målt fra utsiden). Jordmoren lytter også til hjertelyden til babyen og måler pulsen dens. Det er nokså facinerende å høre på med tanke på at et foster somregel har puls på 130-150, som er veldig raskt!

  - Kontroll: Nr. 6

  - Uke: 29+5 

  - Symfyse-fundus-mål: 29 cm

  - Blodtrykk: 129/83

  - Pulsen til fosteret: 130 

  - Termin: 10. Februar 2014

  Hver gang jeg er på kontroll hos jordmor tar hun opp ulike temaer som vi prater litt om. Sist gang snakket vi en hel del om fødsel, mens i dag var det amming som var hovedtemaet. Dersom alt går som det skal og både jeg og babyen mestrer det, så vil jeg amme.  Det er tross alt det som er best for den lille! :) 

  Jeg fikk også et spørsmål på det forrige innlegget om det var planlagt at jeg skulle bli gravid nå, og om jeg vurderte abort. 

  - Svaret på dette er at; Ja, det var en planlagt graviditet, derfor har abort aldri vært hverken et behov eller alternativ :)

  Dersom noen skulle lure på noe er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg svare i neste innlegg :) 


  Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits