• Camilla Larsen

  16

  Syk 10 dager før termin!

  • Publisert 31.01.2014 klokka 12:59
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag har jeg vært hjemme hele dagen, ettersom jeg våknet opp syk i dag tidlig. Jeg sov skikkelig dårlig i natt og var oppe hele 4 ganger. Da jeg våknet i 6-tiden var jeg skikkelig kvalm, og det gikk ikke lang tid før jeg måtte kaste opp også. Typisk som det er var Sondre på jobb i dag tidlig, så jeg har tilbragt hele dagen på sofaen alene med kjedelige programmer på TVen. 

  Jeg visste ikke om det kunne være farlig med sykdom så sent i svangerskapet så vi ringte fødeavdelingen bare for sikkerhetsskyld. Heldigvis fikk vi beskjed om at det var helt normalt! :) Nå fokuserer jeg bare på å få i meg litt mat og bli frisk igjen.   - Var du syk i slutten av svangerskapet ditt? 


  #gravid #graviditet #blogg #mammablogg #syk #kvalm #sykdom 

  17

  Trinn 1 til suksess - LES BRUKSANVISNINGEN!

  • Publisert 30.01.2014 klokka 15:17
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Nå sitter jeg her å skriver, en smule irritert og varm i toppen! Med en liten baby på vei og ny leilighet blir det mye monteringsarbeid på oss disse dagene. Det som stod på plakaten i dag var å montere sengen til Adelen, noe som i hovedsak er "Sondre-arbeid" ettersom jeg ikke føler meg helt i form til å krabbe rundt på gulvet. Det skal også nevnes at slikt arbeid ikke er helt min sterke side, haha! Det er likevel en ting jeg er veldig dyktig til; Lese bruksanvisninger! 

  Sondre derimot synes å ha et veldig sterkt hat for bruksanvisninger, da det blir et eller annet feil nesten hver gang noe skal monteres! Som sagt så var det sengen som skulle monteres i dag. Han skulle skru den sammen før han gikk på jobb, så skulle jeg fikse resten av det lette arbeidet selv. Når han hadde gått viste det seg nettopp at han hadde montert den ene siden på sengen på feil vei, så jeg måtte demontere hele sengen, og skru den sammen på ny! Til min store overraskelse klarte jeg det uten store problemer, så nå har Adelen fått seg seng! :)

  Bare for å mobbe Sondre litt ekstra, må jeg nevne at det samme skjedde i går da vi skulle montere stellebordet! Da han trodde han var ferdig å montere, oppdaget vi plutselig at: "Ups, her var det visst to planker til"!  Da jeg spurte om han hadde fulgt bruksanvisningen så han bare dumt på meg, haha! 


  (Her er sengen ferdig montert! Madrass osv. har vi ikke fått pakket ut enda.) 

  - Er du flink til å følge bruksanvisningen når du monterer noe? 


  #gravid #graviditet #mammablogg #blogg #montering #seng #sprinkelseng #bruksanvisning

  11

  Comeback og ny leilighet!

  • Publisert 29.01.2014 klokka 20:19
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå har jeg ikke skrevet noen innlegg på nesten en uke, og beklager virkelig det! Jeg har vært utrolig opptatt med flytting, i tillegg til at jeg har vært veldig sliten den siste tiden. Terminen min er idag bare 12 dager unna, og det å gå gravid blir bare tyngre og tyngre for hver dag som går. Jeg begynner virkelig å glede meg nå, og synes det er utrolig spennende at fødselen kan starte når som helst! Jeg har dog forberedt meg på at jeg kommer til å gå på overtid, det ville vært typisk min flaks! 

  Nå er jeg som sagt tilbake her på bloggen og kommer til å komme med regelmessige innlegg igjen. Det som har skjedd siden sist er at vi har flyttet inn i ny leilighet! Egentlig skulle vi ikke overta leiligheten før 1. februar, men den ble ledig litt før, så i går kveld var den vår! Det er utrolig deilig å være på plass i denne leiligheten, her vi skal bo med Adelen! Vi har naturligvis ikke fått pakket ut ennå, så jeg velger å vente litt før jeg legger ut bilder. Man får liksom ikke noe skikkelig inntrykk av et tomt soverom, og en stue med bare sofa og tv. 

  Akkurat nå holder Sondre på å montere stellebordet til Adelen. Vi burde vel kanskje prioritert å få pakket ut alle tingene vi allerede har, men jeg gleder meg sånn til å gjøre klart alle babytingene så vi har gått i gang med det allerede. Kameraet mitt er dessverre nedpakket et sted i dette flyttekaoset så det blir ikke noe spesielt med bilder i dette innlegget.   Så til en liten gladnyhet! En av de neste dagene kommer det en ny konkurranse her på bloggen, så jeg håper flest mulig blir med på den! 

  Ha en fin kveld alle sammen! 


  #gravid #graviditet #mammablogg #blogg #leilighet #flytting #comeback #konkurranse

  22

  Svangerskapskontroll hos jordmor - Uke 37+5!

  • Publisert 23.01.2014 klokka 13:21
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag har jeg vært på kontroll hos jordmor. Nå i slutten av svangerskapet går jeg til kontroll annen hver uke, så neste kontroll er satt opp 6. februar. Om jeg i det hele tatt kommer til å gå på den kontrollen vil jo tiden vise - plutselig kommer hun litt før tiden! :) 

  Dato: 23.01.14
  Termin: 10. Februar 2014
  Uke: 37+5
  Blodtrykk: 116/74
  Puls til fosteret: 136
  Leie: Hodeleie
  Størrelse på livmor: 35 cm 

  Alt var bra med både meg og lille Adelen! Hun lå fortsatt i hodeleie, noe som var veldig kjekt. Størrelsen på livmoren hadde ikke vokst noe siden sist gang, og det forklarte jordmoren med at babyen hadde sunket mer ned i bekkenet. Jeg føler selv av magen har sunket litt den siste tiden, så det virket veldig rimelig. Målene mine har hele svangerskapet vært i den øverste delen av gjennomsnittet så egentlig synes jeg bare at det var bra at det ikke hadde gått opp. Nå ligger det mer eller mindre på gjennomsnittet! :) 

  - Noen av dere lesere som er gravide? Hvor langt er dere på vei? :) 


  #gravid #graviditet #blogg #mammablogg #jordmor #svangerskap #svangerskapskontroll 

  3

  Mrs. Hiccup!

  • Publisert 22.01.2014 klokka 14:17
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Nå er jeg på skolen, men siden jeg har fritime tar jeg meg et lite øyeblikk til å skrive et lite innlegg til dere! Først å fremst vil jeg si takk for all (den saklige) responsen jeg fikk på innlegget mitt i går! Det er utrolig kjekt å skrive innlegg når jeg får så gode tilbakemeldinger fra dere. ( Klikk her for å se innlegget: "Anbefaler du andre å bli gravid som 17åring?" )

  Den siste tiden så har veslejenta i magen hatt skikkelig mye hikke! Selv hater jeg å hikke, så jeg synes nesten litt synd på henne hver gang det starter. Den siste tiden har det vært oppmot flere ganger daglig og det varer faktisk ganske lenge. Likevel er det godt å ha den konstante bekreftelsen på at hun er det inne og har det bra. De fleste som er gravide har nok den indre frykten om at noe kan skje med den lille babyen deres inne i magen. Hvordan skal de vite om det er noe galt? Det å kjenne spark og annen aktivitet innenfra er derfor alltid betryggende for en kommende mor (og far). 

  Som nevnt tidligere er ettermiddagen i dag dedikert til å være den store utvaskedagen av leiligheten vår. Vi flytter ut på fredag og derfor kommer den snille svigermoren min i kveld og skal hjelpe til med utvask! Håper alle får en strålende dag! 
  - Hikker babyen din mye? 
  - Hva er planene dine for dagen? 


  #gravid #graviditet #blogg #mammablogg #hikke #vasking #fritime #skole

   

  35

  Bør man bli gravid som 17åring?!

  Hei! 

  Da jeg hadde spørsmålsrunde sist fikk jeg dette spørsmålet:

  "Anbefaler du andre å bli gravid når de er 17 år?"

  Dette er et spørsmål jeg vil gi et skikkelig svar på, så jeg velger derfor å skrive et eget innlegg om det. 

                                                                                                                         

  Det ville vært utrolig dumt og uansvarlig av meg å sitte her å skrive at jeg anbefaler 17åringer å bli gravide. Både jenter og gutter som er 17 år er midt i ungdomsfasen sin, og modenheten deres i den alderen kan variere enormt. Noen forblir "unge og dumme" til de har passert 20 år, mens andre vokser og blir mer modne. Det er nok særdeles få som er klare for å ta foreldrerollen når de er 17 år og derfor kan jeg ikke anbefale det selv om jeg har valgt det selv. 

  Jeg mener likevel at vi ikke må ta det som en selvfølge at det ikke eksisterer ungdom som faktisk føler seg klare for å bli foreldre. Ingen kan vite riktig hva de går i møte med å bli forelder, UANSETT alder. Selv er jeg av dem som mente og fortsatt mener at jeg er klar for å påta meg foreldrerollen allerede som 17åring. Jeg har kanskje ikke like mange livserfaringer som en 30 åring, men jeg kommer fortsatt til å få mange erfaringer fremover i livet selv om jeg er mor. Man lærer så lenge man lever!

  De fleste er nok ikke klare til å bli foreldre når de ikke engang har fylt 18 år. Det er ikke mange som har en stabil og god økonomi, et eget sted å bo eller et stabilt forhold - ting som er viktige dersom man skal bli foreldre. Jeg vil derfor ikke anbefale noen å bli gravide som 17åringer, men utelukker heller ikke at det finnes folk som er klare for det.

  Det å bli gravid i så ung alder er nok for de fleste ikke ideelt med tanke på utdanning heller. Selv har jeg fått en ordning slik at jeg slipper å ta et friår, og er veldig fornøyd med det! Det var en plan vi hadde utarbeidet nøye før vi i det hele tatt bestemte oss for at vi ville ha barn. Utdanning er noe som betyr mye for meg, men det er også det å stifte en familie. Det at jeg klarte å finne en måte å kombinere de to tingene på er jeg utrolig glad og takknemlig for. Skolen min har vært utrolig hjelpsom, noe som også hjelper mye! Hadde jeg ikke kunnet kombinere disse to tingene, ville nok utdanning blitt prioritert.   

  Valget om å bli foreldre er noe et par må vurdere sammen. Man må vurdere om man selv er klar for det, om forholdet er klart for det, økonomi, bosted, utdanning osv. Det å få et barn påvirker mer eller mindre alle deler av livet, så det er mye som skal tas hensyn til. Ingen andre enn deg selv vet om du er klar for å bli mor eller far!   - Hva mener du om unge foreldre? 

  #gravid #graviditet #mammablogg #blogg #ung #foreldre #utdanning #økonomi

  15

  Winter Wonderland!

  • Publisert 21.01.2014 klokka 13:59
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I går var vi en liten tur på et kjøpesenter her i Haugesund som heter Amanda. Det vi egentlig var ute etter var et par ammetopper til meg, men jeg fant ingen jeg likte. Det vi fant derimot var et kjempesøtt ullsett til Adelen. Ettersom det mest sansynlig fortsatt er nokså kaldt i begynnelsen av februar tenkte vi at ull er veldig greit å ha! Det er iallefall veldig kaldt ute nå, det falt tilogmed litt snø i natt :) 


  (Kjøpt på Name It! 159 kr per del) 

  Planene videre i dag er å fortsette utpakkingen av leiligheten. Vi må ha pakket ferdig til i morgen for da kommer svigermor og skal hjelpe til med utvask! Heldige oss! Jeg har også bestemt meg for å ha et skikkelig øvingsmaraton på piano i dag. Jeg hadde pianotime tidligere i dag, så viss jeg ikke øver mye i kveld glemmer jeg alt ut til neste gang jeg skal øve. 

  - Hva er dine planer for dagen? :) 

  #gravid #graviditet #blogg #mammablogg # ull #vinter #piano #øving #flytting

  16

  Privatisteksamen - Mine erfaringer!

  • Publisert 20.01.2014 klokka 12:35
  • Kategori: Hverdag

  Hei og god mandag alle sammen! 

  Jeg har fått en forespørsel om jeg kan skrive et litt mer detaljert innlegg om privatisteksamenene jeg hadde i november, og selfølgelig kan jeg det! Eksamene jeg hadde var jo i spansk, så jeg har kun erfaring med å ta privatisteksamen i språkfag, men håper det kan være til nytte for andre som skal ta eksamen! :) 

  OPPMELDING 

  • Når man skal ta privatisteksamen må man huske å melde seg opp på www.privatistweb.no. Fristene for oppmelding er 1.september (eksamen i november/desember) og 1. februar (eksamen i apil/mai). 
  • For å melde seg opp må man ha fagkoden til det faget man skal ta eksamen i. Det er fullt mulig å finne fagkoden på egenhånd, men det kan være lurt å skjekke med noen at du har den rette koden for faget. 
  • Det er også veldig viktig at man er klar over hvor mange eksamener man må ta i det faget man skal ha eksamen i. Noen fag krever både en muntlig og en skriftlig eksamen, og dersom du da bare melder deg opp til en av de, så vil du ikke få karakter i faget uansett. 
  • Prisene for privatisteksamener er ca 400 kr per eksamen i fag du ikke har karakter i fra før, mens ca 800 kr per eksamen i dag du allerede har karakter i (Altså fag du tar opp for å forbedre karakteren).

   

  FORBREDELSE 

  • Det første man må gjøre når man har meldt seg opp til eksamen er å finne læreplanen til faget, slik at man vet hva man må kunne på eksamen. Disse finner man på www.udir.no. Det er også mest praktisk å få tak i lærebøker til faget. Det får du somregel tak i på den skolen du skal ha eksamenen din. 
  • Det neste man bør gjøre er å lage seg en plan over når man skal gjøre hva. Når man skal lese seg opp til et fag på egenhånd er det svært viktig med selvdisiplin. Arbeidet blir ikke gjort av seg selv, og du har heller ingen lærer til å kjefte på deg dersom du ikke gjør leksene dine. Planen du lager må dekke alle læremålene og være fordelt jevnt ut over den tiden du har på å forberede deg til eksamen. 

   

  STUDIETEKNIKK

  • Når jeg skulle begynne å lese til spanskeksamen delte jeg faget inn i ulike deler; leseforståelse, gramatikk, muntlig og oppgaver. 
  • LESEFORSTÅELSE: I denne delen leste jeg tekster fra spanskboka mi og oversatte dem. Jeg begynte med å lese gjennom teksten for å se hvor mye jeg forsto, deretter oversatte jeg den setning for setning. Jeg skrev ned gloser slik at jeg skulle lære de ordene jeg ikke kunne.
  • GRAMATIKK: Til hvert kapittel i leseboka var det en viss mengde gramatikk jeg skulle lære. Jeg skrev ned all gramatikken med egne ord i en egen regelbok, med flere gode eksempel. (Veldig nyttig verktøy!) 
  • MUNTLIG: Ettersom jeg også skulle ha muntlig eksamen var det viktig for meg å øve på å snakke spansk. Jeg leste tekstene fra boka høyt for å øve på uttale. I tillegg er jeg så heldig å ha en mor som snakker relativt bra spansk, så jeg snakket mye med henne. Siden hun bor i Stavanger ble det meste tatt over telefon, men det var likevel utrolig nyttig øving! For de som ikke er så heldige å kjenne noen som kan hjelpe dem med den muntlige delen er det å snakke med seg selv også god øving. Du kan også få noen andre til å skrive ned spørsmål på norsk som du skal oversette og deretter svare på dem muntlig. 
  • OPPGAVER: Jeg hadde en oppgavebok som fulgte med leseboken som var veldig praktisk. Oppgavene til hvert kapittel var enten rettet mot innholdet i teksten eller gramatikken til kapittelet. På denne måten fikk jeg testet om jeg hadde lært det jeg skulle. 

   

  EKSAMEN

  • SKRIFTLIG: På den skriftlige eksamenen møtte jeg opp på skolen til gitt tidspunkt. Vi fikk generell informasjon om bruk av hjelpemiddel osv, deretter ble oppgavene delt ut. Min eksamen inneholdt 4 oppgaver, tre korte og en lang. På den lange kunne vi velge mellom tre ulike alternativer. Det var ikke oppgitt hvor mye vi skulle skrive, så det kom egentlig ann på hver enkelt person sitt nivå hvor mye man klarte å skrive. Karakteren fikk jeg ikke vite før tidlig i januar på privatistweb.no. 
  • MUNTLIG: På den muntlige eksamenen møtte jeg opp på skolen til gitt tidspunkt. Jeg ble plassert på venterom med andre som også skulle ha muntlig eksamen. En etter en ble vi tatt inn til eksaminering. Eksamenen begynte med en lyttetest. Jeg fikk sitte alene i et rom med en CD-spiller i 30 minutter og fikk skrive notater til en spansk lyttetekst. Da de 30 minuttene var over ble jeg tatt inn til eksamen. Det begynte med at jeg ble spurt om jeg kunne gjenfortelle det jeg hadde hørt på lytteteksten. Med hjelp av litt notater fortalte jeg alt jeg hadde fått med meg fra teksten, på spansk naturligvis. Etter dette ble jeg stilt et par oppfølgingsspørsmål som også hadde med lytteteksten å gjøre. Deretter gav eksaminatoren meg en liten tekst som jeg skulle lese høyt. Jeg fikk noen nokså åpne spørsmål som hadde med teksten å gjøre, og disse gav meg sjangse til å snakke litt fritt om ting jeg hadde øvd på på forhånd. Når eksamenen var over måtte jeg vente utfor en stund før sensoren kom ut og gav meg karakteren. 

                                                                                                                                            

  Det finnes selvsagt mange måter å angripe situasjonen når man skal ta privatisteksamen, men jeg mener selv at min måte har fungert veldig bra! Jeg endte trossalt opp med to 6ere! Jeg håper at noe av dette var nyttig informasjon til dere som vurderer privatisteksamen.   - Har du eller skal du ta privatisteksamen? 


  #gravid #graviditet #blogg #mammablogg #privatisteksamen #eksamen #råd #studier

  18

  37 uker - Oppdatering!

  • Publisert 19.01.2014 klokka 18:57
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag er jeg 37+1 på vei, så her er en liten oppdatering på svangerskapet! :) 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 4 uker (30 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Torsdag 23. januar

  ♥ Plager: Bekkenløsningen som jeg har hatt store deler av svangerskapet plager meg fremdeles, men jeg begynner å bli vant til det. Den siste tiden har jeg begynt å få mer og mer kynnere, også mye kraftigere enn før. De er ikke direkte vonde, men kan til tider være veldig ubehagelige. 

  ♥ Strekkmerker: Som nevnt før; overalt! Har skrevet ett eget innlegg om strekkmerker, det kan du lese HER!

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Jeg har veldig mye vann i kroppen, faktisk så mye at det er ubehagelig. Til tider hovner fingrene mine så mye opp at de begynner å klø, noe som er helt grusomt! Det samme skjer av og til med leggene mine. Man ser virkelig godt hvor sokkene mine har vært når jeg tar de av meg på kvelden! 


  Til tross for at dette bildet ser helt grusomt ut, så viser det godt hvor mye vann føttene mine samler på! 

  ♥ Aktivitet: Heldigvis fortsatt mye aktivitet i magen! Hun har hatt veldig mye hikke den siste tiden, noe som er veldig morsomt å kjenne. Magen rykker svakt til i en regelmessig takt. 

  ♥ Søvn: Jeg sover relativt bra fremdeles, selv om jeg våkner hver natt for å gå på do. Tett nese er også et problem jeg har slitt mye med den siste tiden, så jeg våkner noen ganger om natten pga det. 

  ♥ Humør: Humøret er midt på treet. Jeg kan både være veldig glad og veldig lei meg - og skifte mellom disse på et blunk. I tillegg tar jeg forsatt veldig lett til tårer! 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev nylig ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Jeg tenker mer og mer på fødselen for tiden, men det er ikke nødvendigvis negative tanker. Jeg har den instillingen at fødselen er enkelt og greit noe jeg må gjennom for at Adelen skal komme til verden. Jeg har også begynt å drømme litt om fødselen den siste tiden.

  ♥ Hode festet: Ja, hodet har festet seg. Det sjekket jordmor på forrige kontroll. Det er betryggende å vite at en seteleiefødsel er ute av bildet!  

  ♥ Magebilde: Dette bildet av magen er tatt i dag! 

   

  - Dersom du har noen spørsmål ang svangerskapet, legg igjen en kommentar i feltet under! 

  #blogg #gravid #graviditet #mammablogg #svangerskap #fødsel #oppdatering #magebilde

  16

  Babyshower!

  • Publisert 19.01.2014 klokka 13:46
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Jeg skrev i går at jeg skulle på filmkveld med noen venninner, men det viste seg å ikke være helt sant! Da vi kom frem til Janina, som vi skulle se film hos, viste det seg at de hadde planlagt babyshower for meg! Det var utrolig koselig og snilt gjort og vi hadde en fantastisk kveld! 

  Rett etter at vi kom spiste vi taco som Janina og Vivian hadde laget. Etter maten hadde vi ulike leker, både babyrelaterte og vanlige! Janina hadde også laget en quiz, der spørsmålene var blandt annet å tippe hvor langt det var rundt magen min! Jeg har aldri målt selv, men faktisk så var det jeg som tippet nærmest. 

  Senere på kvelden spiste vi kake som Lisa Maria hadde laget. Den både så kjempe god ut og smakte kjempe godt! Som om vi da ikke hadde spist nok mat, så var det neste på menyen frukt og smeltet sjokolade! Mens vi spiste så vi filmen "Definitely, Maybe", en skikkelig jentefilm :) (Beklager masse dårlige mobilbilder)


  Den klassiske bleiekaken! 


  Lisa Maria hadde laget nydelig babykake! 


  Album der bildene fra kvelden skal limes inn! 


  Vivian hadde laget fruktskål med babyananas, haha! Frukten ble dyppet i smeltet sjokolade! 


  Jeg fikk dette nydelige armbåndet til Adelen, med navn inngravert! 


  Smokker som lyser i mørket! Gleder meg til å prøve de ut :D 

  Alt i alt, en super koselig kveld! :D Jeg har uten tvil verdens beste venninner! <3 

  - Har du noen gang vært i en babyshower? 


  #gravid #gravditet #mammablogg #babyshower #surprise #bleiekake #baby #gaver

  4

  Travle helgedager!

  • Publisert 18.01.2014 klokka 17:47
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  De siste dagene har vært veldig travle, som igjen har gitt meg liten tid til å blogge. Her kommer iallefall en liten oppdatering :) I går ettermiddag reiste vi inn til Ølen og spiste middag hos moren til Sondre. Senere på kvelden var vi invitert med på konsert sammen med pappa og bessen. Det var stemoren min og tre andre jenter som hadde konsert, og de var utrolig dyktige! Temaet for konserten var norsk, så alle sangene var på norsk. Etter konserten kjørte vi tilbake til Ølen hvor vi overnattet.

  I dag gikk turen til Sandeid for å besøke pappa, stemoren min og lillesøsteren min! Det var kjempekoselig og vi snakket litt om dåpen til Adelen. I tillegg var vi på loftet og fant en hel del gamle babyklær fra når jeg og lillebroren min var små. Det skal bli morsomt å se gjennom alle klærne og plukke ut det vi har lyst til å bruke på Adelen! :) 

  Nå har vi komt oss hjem igjen til Haugesund, og jeg skal snart avgårde på filmkveld med noen venninner! Jeg gleder meg til å tilbringe litt tid med venninnene mine utforbi skolen også :) Jeg er jo også 37 uker på vei i dag, så prinsessa regnes ikke lenger som prematur nå! :)   - Ha en super kveld alle sammen! 


  #gravid #graviditet #mamamblogg #helg #travelt #prematur #konsert

   

  6

  Siste hånd på verket!

  • Publisert 17.01.2014 klokka 14:54
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I går gjorde jeg de siste innkjøpene av det man kan definere som nødvendig når man venter en liten! Selfølgelig blir det jo litt innkjøp av klær nå og da, men det er jo ikke alt av klærne som er direkte nødvendig. De siste tingene vi manglet var ammepute, stellematte og stelleveske. Jeg bestilte alle disse tingene på nettet, så nå venter jeg spent på pakke i posten! :D 


  Stellematte: Haha, denne stellematten falt jeg for da jeg fant den på ebay! Jeg er usikker på kvaliteten, men siden den ikke kostet så mye så gir jeg den et forsøk! :) Den er også akkuratt rett størrelse til stellebordet vårt.


  Stelleveske: Denne stellevesken viste jeg dere jo tidligere, og nå er den endelig på vei i posten til meg! Den er kjøpt på lekmer.no til 349 kr. 


  Ammepute: Denne ammeputen fant jeg også på lekmer.no. Jeg var så heldig at den var på halv pris, altså mye penger spart! :D På tilbud kostet den 225 kr. 

  Det er en skikkelig god følelse å vite at nå er alt det nødvendige på plass! I morgen er jeg jo 37 uker på vei, så det begynner virkelig å nærme seg. Faktisk kan prinsessa komme når som helst nå! 

  - Hva synes dere om tingene jeg har bestilt? 


  #gravid #graviditet #mammablogg #shopping #stellematte #stelleveske #ammepute #netthandel 

  27

  Sykehusbagen - STEG 1: Planlegging

  • Publisert 16.01.2014 klokka 20:08
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Nå er jeg i gang med planleggingen av sykehusbagen min. Siden mange av dere har etterspurt innlegg om sykehusbagen min tenkte jeg at jeg skulle ta dere gjennom prosessen steg for steg! 

  Her har dere pakkelisten min! Vi vet at det ikke er nødvendig å ha med klær til babyen, men har lyst til å ha med litt av vårt eget likevel. Jeg er naturligvis veldig åpen for ekstra innspill dersom dere ser noe jeg har glemt! Legg gjerne igjen noen tips i kommentarfeltet!


  Fant dette herlige sitatet i dag når jeg søkte litt rundt på nettet! <3 


  #gravid #graviditet #mammablogg #sykehusbag #pakkeliste #planlegging #familie

  15

  Standpunktkarakterer for 1. halvår!

  • Publisert 16.01.2014 klokka 14:15
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Nå har vi endelig fått karakterene våre for det første skolehalvåret! Jeg er fornøyd med de aller fleste fagene, men pga utrolig dårlig lærer har jeg et fag som gikk veldig dårlig. Nesten hele klassen mener det samme, så vi har fått gitt beskjed til rektor. Vi håper derfor at læringsopplegget og karakterene våre blir bedre neste halvår! :) Ellers er jeg som sagt veldig fornøyd!

  Norsk: 5

  Engelsk: 5

  Spansk: 6

  Matte: 5

  Naturfag: 5

  Lytting: 3

  Musikk, dans og drama(sammenlagt): 4

  (Musikk: 5, Drama: 4, Dans: 4)

  Musikk(sammenlagt): 

  (Sang: 5, Musikklære: 6, Hørelære: 5, Gitar: 3+, Kor: 4-, Piano: 5) 

  Karakterene i de fem øverste fagene har jo som sagt ingenting å si, men det er alltid kjekt med gode resultater! Musikk sammenlagt er jeg veldig fornøyd med! :) 

  - Har du fått karakterene dine for det første halvåret? 


  #gravid #graviditet #mammablogg #karakterer #skole #fornøyd #musikk

  47

  Tatoveringer gjør deg til en dårlig mor!

  • Publisert 15.01.2014 klokka 20:21
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dette innlegget vil jeg ta opp et tema som i stor grad plager meg. Jeg leser aktivt rundt på andre blogger og nettsteder og har flere ganger komt over innlegg og artikler der mødre med tatoveringer har opplevd å få slengt frekke og usaklige kommentarer i ansiktet. Selv har jeg kun en liten tatovering på ankelen, men har planer om et par til med tiden. Skal det gjøre meg til en dårlig mor? 


  (Den lille ankeltattoveringen min, som er av stor betydning for meg)

  Tatoveringer er jo faktisk talt bare en måte å dekorere kroppen sin på. Selfølgelig er det mer spesielt siden de er permanente, men likevel er det bare en form for å pynte seg. For mange har tatoveringene også en viktig betydning. Det å si at en kvinne er en dårlig mor fordi hun har tatoveringer er akkurat det samme som å si at en kvinne er en dårlig mor fordi hun sminker seg så stygt eller kler seg så grusomt, noe som for de fleste ville høres latterlig ut. 

  Folk er forskjellige, slik kommer det alltid til å være. Noen liker tatoveringer, andre ikke. Det som likevel er utrolig viktig er å huske at alle ikke kan ha den samme meningen som deg selv, og AKSEPTERE det. Det er her mange glemmer seg litt ut. De tenker bare på hva de selv synes og når noen andre ikke deler samme syn må de jo være helt tullete. 

  Dersom man kan sitte å dømme noens evener som forelder utifra hvordan de ser ut, bør man virkelig tenke over hvem som er den dårlige personen. Man hører ofte at man ikke skal dømme folk for hvordan de ser ut, men heller bli kjent med dem. Det samme gjelder når man skal dømme noens ferdigheter som forelder. 

  Så la meg bare gjøre dette helt klart:

  "Mengden blekk på kroppen har ingenting å gjøre med hvor god mor man er!" 

  Kvinner med og uten tatoveringer har akkurat de samme forutsetningene for å være gode mødre for barna sine. Og selfølgelig, dette gjelder også for menn!

  - Hva er din mening på dette temaet?


  #gravid #graviditet #mammablogg #tatovering #tattoo #dårlig #mor 

  9

  Honey, Im home!

  • Publisert 15.01.2014 klokka 13:47
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå sitter jeg på skolen og har naturfag. Ettersom jeg har hatt dette temaet før kan jeg det allerede nokså godt, så jeg tar meg tiden til å skrive et lite innlegg her på bloggen! :) I dag har jelang dag på skolen og er ikke ferdig før 15.50. Sondre hderfor lovt meg å stå klar med middag når jeg er hjemme kl 16. Jeg må innrømme at jeg er spent på om det kommer til å skje i det hele tatt, ettersom min kjære våknet opp med dårlig hals og tungt hode i dag. "Time will show!"  er vel det de sier :)

  Planen for dagen er å fortsette med å pakke ned alle tingene våre i leiligheten. Vi skal være ute neste fredag, så vi har mye å gjøre før den tid! Jeg begynner virkelig å bli nervøs for om Adelen kommer til å bli i magen til vi har flyttet. Selfølgelig er hun alltid velkommen, men det hadde gjort det utrolig mye lettere dersom vi hadde vært på plass i ny leilighet. 

  Jeg skal også begynne å planlegge sykehusbaggen min i dag! Jeg burde vel egentlig allerede ha gjort det, men jeg er som vanlig litt etter skjema. Jeg har sett litt rundt på nettet etter tips og råd, så jeg har en nokså klar visjon på hva jeg vil ha med meg og ikke på sykehuset. Er det noen som vil dele sine erfaringer med hva som er nødvendig å pakke i sykehusbaggen? 


  #gravid #graviditet #mammablogg #sykehusbag #middag #flytting 

  21

  Graviditeten fra pappas øyne!

  • Publisert 14.01.2014 klokka 19:26
  • Kategori: Hverdag

  (Dette innlegget er skrevet av Sondre) 

  Hei!

  Til å begynne med kan jeg jo si at det var helt fantastisk å få nyheten om at jeg skulle bli pappa av Camilla, til tross for at hun låste meg ute fra badet da hun tok testen!

  Etter dette startet den lange reisen som jeg ikke visste noen ting om, utenom at det kom til å bli noe helt nytt. Jeg hadde ikke peiling på hva det ville si å være sammen med en gravid jente.  

  De første tegnene på graviditeten la jeg ikke så godt merke til. Det var først og fremst pga. at da morgenkvalmen startet var Camilla i Mexico. Da hun kom hjem fikk jeg jo såklart oppleve hvordan det var å ha en kvinne i hus som gikk med konstant kvalme, og bare ville ha noen spesifike ting å spise. I en periode hadde hun skikkelig dilla på nudler, så da var det frem og tilbake til butikken ganske ofte for å få tak i nudler.. 

  Etterhvert som plagene forsvant å magen vokste kom det andre ting som humørsvingninger, trillende tårer og et stoooort ønske om å få massasje hele tiden. Humørsvingningene er vel det verste; hun kan gå fra å være smilende og blid til å kjefte eller grine på ett sekund. Sier jeg den minste ting feil så kan hun bli så sur at hun helst vil kaste meg ut av leiligheten. Det er slitsomt å hele tiden prøve å finne de rette ordene for å si en setning som ikke skal gjør henne sur. Det positive med det er jo igjen at hun kan vær veldig glad til tider, og da blir pappa glad! :)  Som en kommende far er det vanskelig å sette seg i sin gravide kvinnes situasjon. Jeg kjenner ikke noe av det hun opplever eller hvordan hun opplever det. Det å stå på utsiden å se inn er på en måte ganske vanskelig. Jeg sitter ganske ofte og tenker på hvordan ting kommer til å bli når Adelen kommer, og om jeg fremdeles kommer til å føle meg på utsiden da.

  Det har vært ganske herlig å ha en gravid kvinne også, det å bare gå å vente på at jeg skal bli pappa er en helt fantastisk, men samtidig skremmende følelse!

  Jeg gleder meg noe helt ekstremt på å bli pappa! Det å faktisk bære rundt på det lille nurket vårt, bysse henne og gå lange trilleturer! Den følelsen av at vi tre skal bli en liten familie er noe jeg er så utrolig glad for! 

  Sondre

  #gravid #graviditet #mammablogg #pappablogg #pappa #forventninger #gjesteinnlegg

  21

  Musikk fra første stund!

  • Publisert 14.01.2014 klokka 15:07
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  I dag på skolen fikk jeg en veldig hyggelig overraskelse som jeg tenkte jeg skulle dele med dere! Jeg fikk en bok av naturfagslæreren min som en liten forhåndsgave før fødselen, noe som var utrolig hyggelig! 

  Inne i boken lå det en post-it der det sto: 

  "Her er noe lesestoff mens du venter på ungen. Måtte Adelen bli like god i naturfag som deg!"   Det var utrolig koselig gjort og jeg gleder meg til å lese boken! Det å bringe musikk inn i livet til Adelen helt fra hun er liten av er jo noe som er veldig viktig for meg. Med tanke på at det er Sondre som er faren hennes er musikalitet overhodet ikke noe som er sikkert hun blir født med, haha! Jeg skal derfor gjøre mitt aller beste for å gi henne en musikalsk start på livet. Jeg hadde selv mye musikk i livet mitt da jeg var liten, og det har uten tvil hatt et positivt utfall :)

  - Synger du for barnet ditt? 


  #gravid #mammablogg #musikk #sang #gave #naturfag #graviditet #musikalitet

  37

  Flyttekaos!

  • Publisert 13.01.2014 klokka 18:47
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå nærmer det seg tid for innflytting i ny leilighet! Det er knappe 2 uker til vi skal være ute av denne leiligheten, og vi overtar den nye 1. februar. De få dagene i mellom utflytting og innflytting skal vi bo i Ølen, så da blir det pendling til og fra Haugesund! Jeg gleder meg utrolig mye til å flytte inn i den nye leiligheten vår som er mye større og finere enn denne! 

  I forbindelse med flyttingen er det komplett kaos her i leiligheten! For det første har vi altfor mange ting som vi egentlig ikke har plass til. For det andre så ligger det klær overalt som skal vaskes og pakkes ned i kofferter. For å gjøre det lettest mulig når vi flytter inn i den nye leiligheten vil jeg at alle klærne skal være rene og brettet sammen så det bare er til å legge dem rett i skapet. Innflyttingsdatoen er jo bare 10 dager før termin, så for alt vi vet har Adelen allerede komt da, selv om jeg virkelig ikke håper det! Det hade vært utrolig greit å være på plass i ny leilighet før familieforøkelsen tar sted.


  (Uff, jeg blir nesten flau av å poste dette bildet! Det blir nok et ryddemaraton denne uken!)

  I tillegg vil jeg gjerne spørre dere lesere om det er noe spesielt dere vil jeg skal skrive om? Legg igjen en kommentar med et par tips til innlegg så titter jeg innom bloggen deres også! :) 

  - Har du noen gang opplevd et slikt flyttekaos?

  #gravid #mammablogg #graviditet #flyttekaos #rot #klær #flytting

  22

  Jeg trenger DIN hjelp!

  • Publisert 13.01.2014 klokka 12:35
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Nå nærmer det seg fødsel og det aller meste av utstyr er på plass. Likevel er det et par ting vi mangler, som jeg ikke har peiling på hvilken type som er best: 

  - Stellematte til stellebord

  - Ammepute

  Derfor vil jeg spørre alle dere mødre der ute som har erfaring med disse tingene, hvilket produkt anbefaler dere? Jeg er virkelig helt blank på hva som er bra/ikke bra og hvilke kvaliteter jeg bør se etter. Så legg gjerne igjen en kommentar med produkter du anbefaler, gjerne en link til dem!   Tusen takk på forhånd!


  26

  SKOLE - Før og etter fødselen!

  • Publisert 12.01.2014 klokka 17:57
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Det har vært en del som har lurt på hvordan jeg skal gjøre det med skole når lille Adelen blir født. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive et eget innlegg om det her! :) 

                                                                                                                                                       

  Jeg går på musikklinjen på Skeisvang VGS i Haugesund. Når man går på musikklinjen får man studiekompetanse (slik man gjør når man går studiespesialiserende), bare at man i tillegg har mange kjekke musikkfag! Jeg gikk mitt første år på VGS på studiespes, men ettersom jeg var så skolelei fant jeg ut at jeg heller ville gå på musikklinjen. Jeg er derfor et år eldre enn de fleste jeg går i klasse med. I tillegg har jeg allerede fullført alle "fellesfagene" (norsk, matte osv.) for VG1 allerede og slipper derfor å fullføre dem i år.

  Timeplanen min før fødselen


  Jeg har naturfag, engelsk, matte, spansk og norsk slik som på studiespesialiserende. I tillegg har jeg følgende musikkfag: 

  - MDD: Musikk, dans og drama faget er en blanding av disse tre disiplinene. Vi har undervisningstimer i de ulike disiplinene, i tillegg til prosjekter og gruppeoppgaver. 

  - Piano: Hver uke har jeg 20 minutter piano med egen lærer. Piano er et av mine bi-instrument. 

  - Musikklære: I musikklære lærer vi om forskjellig musikkteori, feks noter, intervaller og treklanger. 

  - Lytting: I lyttefaget lytter vi til ulik musikk og jobber med å analysere den. 

  - Kor: I kortimene jobber vi med sanger frem mot en konsert som skal være i februar. 

  - Sang: Hver uke har jeg 40 minutter sang med egen lærer. Sang er mitt hovedinstrument. 

  - Gitar: Hver uke har jeg 20 minutter gitar med egen lærer. Gitar er et av mine bi-instrument. 

  - Hørelære: I hørelære øver vi på å høre blandt annet intervaller og treklanger og navngi dem. 

  (I tillegg har vi 4 timer med studiearbeid der vi kan jobbe med det vi vil, og en infotime der kontaktlærerene kommer med eventuell info til klassen.) 

  Timeplanen min etter fødselen


  Som dere ser er det en stor mengde fag og timer som forsvinner. Alle almenfagene, studietimene, infotimen og kortimene går bort etter fødselen min. Ettersom det bare er så få timer jeg trenger å ta for å få skoleåret godkjent ser jeg veldig lyst på det! 

  Når Sondre ikke jobber skal han være hjemme med Adelen når jeg er på skolen, de andre dagene skal hun være med meg. De første ukene etter fødselen skal Sondre være hjemme i fødselspremisjon, så da slipper jeg å ta henne med på skolen. Som dere ser så er det kun snakk om mellom 40 min og 2 timer per dag jeg må være på skolen, og etter at å ha snakket med jordmor om det tror jeg det skal gå veldig fint. Jeg skulle gjerne vært hjemme i permisjon, men jeg synes det er en liten pris å betale for å slippe å gå hele skoleåret omigjen.  

  - Lurer du på noe angående skolegangen min før og etter fødselen? 

  #gravid #skole #musikk #mammablogg #graviditet #fødsel #vgs #timeplan

  25

  Hvorfor helle vann på babyens hode?

  • Publisert 12.01.2014 klokka 13:11
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Som kanskje noen av dere forsto utfra overskriften så tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg om hvorfor vi har bestemt oss for å døpe Adelen. Før var det somregel en selfølge at alle barn skulle døpes, men de siste årene har det bare blitt mer og mer vanlig med humanetisk navnefest eller ikke noen dåp i det hele tatt. Flere og flere velger å ta avstand fra dåp i den norske kirken. Om det er en bra eller dårlig ting kan jeg ikke si noe om, men her er iallefall tankegangen vår! :) 

                                                                                                                                                      

  Jeg er både døpt og konfirmert kristelig, mens Sondre ikke er noen av delene. Derfor visste jeg helt fra begynnelsen at spørsmålet om vi skulle døpe Adelen kom til å bli litt av en diskusjon. Hva skal du gjøre når foreldrene til et barn har ulike trosretninger? Nå skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke er av de mest kristne, men jeg synes ikke det skal være opp til meg og Sondre om Adelen skal være det. 

  Jeg tror mange foreldre som velger bort dåp tenker at barnet da kan velge selv når tiden for konfirmasjon kommer. Men la oss være helt ærlige, hvor mange ungdommer synes det er stas å stå i kirken og få vann i pannen når de er 14 år? Da er det nok mye lettere for de fleste å bare velge borgerlig konfirmasjon. 

  Dersom barnet er døpt i kirken kan det selv velge enten kristelig eller borgerlig konfirmasjon uten å frykte at noen skal le av dem. Jeg vet selv at jeg ville vært redd for hva folk ville tenke dersom jeg skulle døpe meg som 14åring, og slik er det for veldig mange andre også. Jeg synes derfor at det å døpe barnet i kirken gir de beste forutsetningene for at valget om type konfirmasjon er basert på meninger og ikke frykt. 

  Jeg synes også det å døpe barnet sitt i kirken er en fin tradisjon som burde bringes videre i Norge. Jeg synes ikke man skal velge det om man ikke er kristne i det hele tatt, men jeg tror ikke at det å ikke døpe barnet gir dem noen enklere mulighet for å bestemme selv dersom det er det som er begrunnelsen for å droppe dåp.   Sondre har heldigvis vært veldig enig med meg i akkurat dette, han sier jo selv at han ikke hadde likt å døpe seg som 14åring han heller. Vi mener derfor at vi med å døpe Adelen holder mulighetene åpne for henne på best mulig måte. 

  - Hva er din mening om dette temaet? 


  30

  Shopaholic!

  • Publisert 11.01.2014 klokka 18:20
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Når har jeg og mamma vært på en liten shoppingtur, og jeg fant som vanlig en hel haug babyting på tilbud som jeg bare måtte ha! Mamma hadde i tillegg en rabatt på Kappahl som gav halv pris av alle nedsatte varer, så jeg kunne ikke motstå det! Her er tingene vi kjøpte: 

  1. Bluse fra Kappahl

  2. Jakke fra Kappahl

  3. Kjole fra Kappahl

  4. Kjole fra Kappahl

  5. Sett med tights og overdel fra Kappahl

  6. Ytterjakke (til neste vinter) fra Capone Kids

  7. Kosedress med jakke og bukse fra Kappahl

  8. Dongeribukse fra Kappahl

  9. Sett med tights og overdel fra Kappahl

  10. Vognpose fra Easygrow, kjøpt på Babyshop

  11. Helsetepper fra Barnas Hus (Jeg kjøpte rosa, hvit og brun) 

  12. Sengekant fra IKEA, hvit (ikke bilde) 

  - Hva synes du om innkjøpene? 


  20

  36 uker - Oppdatering

  • Publisert 11.01.2014 klokka 12:37
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  I dag er jeg 36 uker på vei og det er mindre enn en måned igjen til termin! For de som ikke vet det blir et fullstendig svangerskap i Norge regnet som 40 uker og 2 dager. De falske riene jeg har hatt de siste dagene har virkelig fått øynene mine opp for at det snart kan skje og at jeg må begynne å forberede meg! Sykehusbagen er ikke engang pakket ennå.. Uansett, her er en liten oppdatering på svangerskapet! :) 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 4 uker (30 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Torsdag 23. januar

  ♥ Plager: Bekkenløsningen er der fortsatt, men er håndterbar. Ryggsmerter. De siste dagene har jeg også vært plaget av såkallede falske rier eller modningsrier. Det kommer av at det er livmoren som forbereder seg på fødsel. Disse er utrolig smertefulle! Jeg er også veldig tett i nesen, så jeg må hele tiden ha med meg nesesprayen min! 

  ♥ Strekkmerker: Som nevnt før; overalt! Har skrevet ett eget innlegg om strekkmerker, det kan du lese HER!

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Jeg har veldig mye vann i kroppen, så ringer, sko og andre stramme ting begynner å bli for små. Jeg får også dype merker i huden av f.eks. sokker. 

  ♥ Aktivitet: Masse liv i magen, spesielt når jeg har modningsrier! Da strammer livmoren seg og det blir mye trangere for henne der inne. Da sparker hun hardt og mye i protest! 

  ♥ Søvn: Sover veldig godt, men er oppe minst en gang hver nett for å gå på do. De siste nettene har jeg også våknet av at jeg har vært tett i nesen, men det har gått over så snart jeg har tatt nesespray. 

  ♥ Humør: Sondre har virkelig fått det for seg i det siste at han synes det er morsomt å tulle med meg. Han drar derfor spøkene ofte litt lenger enn han burde noe som kan gjør meg veldig sint! Ellers er humøret nokså ok. 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev nylig ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Fødselen nærmer seg jo, og disse falske riene har fått meg til å tenke mer og mer på den. Likevel prøver jeg å ha et avslappet forhold til fødselen og bare te den når den kommer. 

  Hode festet: Ja, hodet har festet seg. Det sjekket jordmor på forrige kontroll. Det er betryggende å vite at en seteleiefødsel er ute av bildet!  

  ♥ Magebilde: Har ikke fått tatt nye magebilder, så jeg legger derfor med et bilde av magens utvikling gjennom svangerskapet! 

  - Dersom du har noen spørsmål, legg igjen en kommentar i feltet under! 


  19

  Svar på spørsmålsrunden! - DEL 3

  • Publisert 10.01.2014 klokka 17:46
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Her kommer det siste innlegget med svar på spørsmålsrunden! De fleste spørsmålene omhandler graviditeten, men ettersom jeg har fått inn noen spørsmål etter jeg postet DEL 1 blir det kanskje et par andre også. Enjoy! 

  ♥ Er det mye rykter som går om deg pga. du er gravid?

  I begynnelsen når vi bodde i Ølen var det nok en hel del. Når man bor på en så liten plass, der alle vet hvem du er sprer det seg fort rykter, både sanne og usanne. Det eksisterte faktisk et rykte om at jeg var gravid FØR jeg i det hele tatt var gravid. Nå etter at vi flyttet til Haugesund vet jeg faktisk ikke. Jeg kjenner ikke så mange andre utenom dem i klassen min. Det er nok litt snakk ute å går om meg, men ettersom jeg er såpass åpen om graviditeten her på bloggen tror jeg ikke det går så veldig mange rykter. 

  ♥ Hva tenker du om smertestillende?

  Jeg er hverken for eller imot smertestillende egentlig. Det må være opp til den enkelte kvinne om hun vil ha og føler behovet for smertestillende under fødsel. Selv kommer jeg til å vente å se hvordan jeg takler smertene før jeg vurderer om jeg trenger noen form for smertestillende. 

  ♥ Er det ikke tungt å bære den store magen med babyen?

  Man skulle tro at det er veldig tungt ettersom magen er så stor. Jeg synes likevel ikke det er tungt i den forstand, men den er blandt annet årsaken til ryggsmerter hos veldig mange. Det er tungere å reise seg opp fra sengen og sofaen også, men det å "bære" på selve magen er ikke så veldig tungt.    Hva var de første symptomene på at du var gravid?

  De første symptomene på at jeg var gravid var uteblitt mens, ømme pupper, kvalme og trøtthet. Til tross for at dette var de første symptomene kom de ikke så veldig tidlig. Akkuratt den måneden var jeg faktisk overbevist om at jeg IKKE var gravid, så jeg ble veldig overrasket når mensen ikke kom! 

   Hva var den første tanken som slo deg når du fant ut at du var gravid?

  "Vi skal bli en familie! ♥"

  ♥ Hvordan reagerte vennene dine når du fortalte dem at du var gravid?

  Vennene mine ble først veldig overrasket ettersom jeg aldri hadde sagt noe om at jeg ville bli ung mor. Jeg hadde heller ikke fortalt dem av vi prøvde, så det kom som et nokså stort sjokk for de fleste. Likevel var de veldig støttende og glade på våre vegne, noe som betydde og fremdeles betyr utrolig mye! 

   Siden du er 17 å skal ha barn, har det vært vanskelig med blikk og kommentarer siden du er gravid og det var planlagt?

  Nei, faktisk ikke. Altså, jeg merker godt at det er mange som ser på magen min, men ikke på en stygg måte. Jeg skal ærlig innrømme at jeg stirrer litt på mager jeg også når jeg ser andre gravide kvinner! Kommentarer har det vært veldig lite av, og det er jeg utrolig glad for. Jeg bryr meg naturligvis ikke om hva andre synes om valget vårt, men det hadde vært kjipt om jeg hele tiden måtte gått å hørre på masse dritt bli slengt til meg. 

  ♥ Skal du være med på unge mødre?

  Det vet jeg ikke, har iallefall ikke meldt meg på ennå! Hva synes dere om ideen? :)    Hvordan reagerte foreldrene dine når du ble gravid? 

  De ble selfølgelig veldig overrasket og sjokkerte, men var støttende fra dag en.Jeg var veldig redd for at de skulle kjefte på meg å si at jeg hadde gjort en enorm tabbe, men det slapp jeg heldigvis! Vi fortalte det jo ikke før jeg var i uke 13, så det var ikke akkurat noe de kunne gjort med det uansett. Nå ser de frem til å bli besteforeldre og gleder seg veldig! 

   Kan du beskrive kostholdet ditt for en dag?

  Hva jeg spiser varierer veldig fra dag til dag så det er vanskelig å beskrive, men jeg skal prøve! Jeg spiser frokost når jeg står opp, frukt, yoghurt eller brød, deretter er det lunch på skolen som somregel består av en av de samme tingene. Når jeg kommer hjem fra skolen spiser vi middag, og så spiser vi noe lett en liten stund før leggetid! :) 

  14

  Bare 1 måned igjen!

  • Publisert 10.01.2014 klokka 14:42
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag er det bare 1 måned igjen til termin! Er helt utrolig hvor fort tiden går. Jeg er nok redd for at tiden fremover ikke går like fort da, det er vel nå det begynner å å gå skikkelig sakte. Det er nå man virkelig begynner å vente på at fødselen skal starte. Jeg har i tillegg de siste dagene hatt såkallede falske rier. Det er utrolig smertefulle sammentrekninger i livmoren, som kommer av at den forbereder seg på en fødsel. Dessverre har jeg lest at dette kan pågå i mange uker før det faktisk skjer noe. Gi meg styrke, disse smertene er grusomme!  Jeg var jo som sagt også hos legen i dag etter at jordmoren min i går mistenkte urinveisinfeksjon. Jeg leverte en ny urinprøve og på mystisk vis var den negativ! Legen skulle sende urinprøven til dyrking, men siden urinprøven var negativ skulle vi bare vente og se. Jeg ble uansett anbefalt å drikke mye vann, for det kunne gjøre at kroppen fikset seg selv dersom det var en infeksjon på ferde. 

  Senere i dag reiser jeg til Stavanger til mamma ettersom Sondre skal jobbe i helgen. Håper på å få slappet skikkelig av i helgen og lade opp til en ny uke på skolen. Jeg begynner å kjenne på at jeg fort blir sliten og at en full uke på skolen tærer på energien min. 

  - Hva er dine planer for helgen? 

  13

  Svar på spørsmålsrunden! - DEL 2

  • Publisert 09.01.2014 klokka 17:41
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Her kommer del 2 av svarene på spørsmålsrunden. Spørsmålene i dette innlegget vil i hovedsak dreie seg om graviditeten, ettersom jeg svarte på de andre spørsmålene i DETTE INNLEGGET! Jeg må bare få sagt at jeg er utrolig takknemlig for alle spørsmålene jeg har fått! Det er ennå en del som ikke har blitt besvart, med andre ord; det blir en DEL 3. 

   Er det jente eller gutt, og hva skal barnet hete? 

  Jeg venter en liten jente som skal hete Adelen. 

  ♥ Hva er dine favoritt navn på gutter og jenter?

  Jente: Adelen, Osmine, Adriana, Isabella.
  Gutt: Adrian, Lukas.

   Hvordan er forholdet til deg og han som er faren?

  Jeg og Sondre, som er faren til Adelen, er samboere og forlovet.   ♥ Hva gleder og gruer du deg mest til med å få barn?

  Det jeg gleder meg mest til er at jeg, Sondre og Adelen skal bli en liten, sammensveiset familie. Vi skal oppleve utrolig mye ilag, og få mange gode minner. Det å ha en liten jente i armene sine å vite at hun er vår, at vi har skapt henne gleder jeg meg ufattelig mye til. 

  Det er egentlig ikke noe spesielt jeg gruer meg skikkelig til. Nå skal jeg ikke påstå at jeg gleder meg til våkennetter og drittbleier, men jeg gruer meg ikke heller. Iallefall ikke ennå. Jeg ser heller på det som ting som er en del av det å være foreldre og er forberedt på det. 

   ♥ Hva fikk dere til å "bestemme dere" for å satse på det?

  Akkurat dette synes jeg faktisk er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg har helt siden jeg ble gravid hatt problemer med å sette ord på hva som gjorde at vi bestemte oss. Vi vurderte begge oss selv om vi som individer følte oss klare til å bli foreldre. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt raskere til å bestemme meg enn det Sondre var, han var mer usikker. Han var ikke usikker på om han ville bli far, men satt spørsmål ved om han kom til å bli en god far. 

  Det vi kanskje glemte litt var å vurdere om forholdet vårt var klart for en liten baby. Vi vurderte oss selv, ikke forholdet. Heldigvis har forholdet vårt vokst veldig gjennom hele graviditeten, og vi har blitt veldig styrket som et par. Før vi valgte å begynne å prøve var vi flinke til å oppmuntre hverandre og gi hverandre selvtillit på at vi kom til å bli gode foreldre. Da jeg først møtte Sondre, ville jeg nok uttalt at han var en av de typene som ikke kom til å være klar for å få barn før han var minst 30! Heldigvis forandret han seg mye i tiden etter at jeg ble kjent med han, og han ble til en familiekjær, omsorgsfull, ung mann. 

  "In the end", så var ønsket vårt om å bli en familie så stort at vi valgte å ta det store skrittet. Og vi har ikke angret ett sekund! 

  ♥ Har du hatt noen "cravings" mens du har vært gravid?

  Kan jeg svare mat?? Hehe, neida! Jeg har hatt en nokså stor matlyst jevnt over i svangerskapet, men det gjelder egentlig all mat generelt. Det eneste er at jeg hadde en periode der jeg MÅTTE ha nudler hele tiden! Jeg spiste Mr. Lee nudler så ofte jeg fikk tak i det. I den perioden hadde Sondre veldig mange turer fra og til butikken!   ♥ Gruer du deg til å føde?

  Jeg har skrevet et eget innlegg om forventningene mine til fødselen HER! Jeg gruer meg egentlig ikke så veldig til fødselen, men er naturligvis litt nervøs. 

   Skal du fortsette med skole når du får barnet?

  Delvis. Jeg skal kun ta musikktimene, som utgjør 12 skoletimer i uka. I fjor gikk jeg VG1 på studiespesialiserende, derfor har jeg allerede karakterer i alle fag bortsett fra musikkfagene. De dagene Sondre er hjemme skal Adelen være hjemme med han, de andre dagene blir hun med meg på skolen. Det er trossalt bare snakk om 1-2 timer daglig. Til høsten skal jeg begynne for fullt igjen, og da skal Sondre ta permisjon. Frem til fødselen er planen å gå fulltid på skolen. 

  ♥ Kjenner du mye liv i magen?

  Ja, det gjør jeg! Hun er utrolig livlig og det føles som hun er våken absolutt hele tiden! 

  ♥ Får du mye støtte fra venner og familie?

  Jeg får utrolig mye støtte fra både familie og venner! Familien gleder seg til å få en ny liten baby i "samlingen" og vennene mine er kjempe spente! De hjelper meg viss jeg trenger det og respekterer det når jeg har lite energi og ikke orker å være med på ting. 

  ♥ Hvordan opplever du graviditeten?

  Det å være gravid har jeg i stor grad opplevd som en positiv opplevelse. Med unntak av et par uker i begynnelsen har jeg ikke vært mye kvalm, og jeg har hatt ytterst få plager. Har i det siste opplevd litt mer ryggsmerter, i tillegg til bekkenløsning. Alt i alt har graviditeten vært en super tid som jeg kommer til å se positivt tilbake på! :) 

  ♥ Er du bekymret for hvordan kroppen vil se ut etter fødselen?

  Helt ærlig så er jeg ikke det. Det er jo en helt natulig ting at kroppen forandrer seg etter en graviditet, så jeg velger heller å fokusere på å få tilbake kroppen min etter fødselen. Jeg er forberedt på at det kommer til å ta tid, men jeg håper å iallefall kvitte meg med de kiloene jeg har lagt på meg gjennom svangerskapet.   ♥ Hvordan tror du det blir å bli mamma så ung?

  Jeg ser på det å bli ung mamma som en positiv ting. Det er nå når vi er unge at vi har mest energi og overskudd. Jeg vil virkelig være en mor som er der hele tiden og ikke sier nei til ting fordi jeg ikke orker eller gidder. Derfor tror jeg at det at jeg er ung er en positiv ting. Det er ingenting som tilsier at en kvinne på 30 år trenger å være en bedre mor enn meg bare fordi hun har levd endel år lengre enn meg. Hun trenger ikke å ha noe mer erfaring med babyer enn det jeg har selv om hun er eldre.

  ♥ Har du tenkt å ta utdanning når barnet begynner i barnehage eller?

  Som sagt, så skal jeg aldri slutte helt på skolen. Når Adelen begynner i barnehagen skal jeg fortsette med VGS og etterpå skal jeg studere videre. Hva jeg vil studere vet jeg ikke riktig ennå. 

  ♥ Har du alt handlet inn alt som skal til?

  Vi har handlet inn mesteparten av alt utstyret vi trenger, det er kun småting som mangler. Vogn, bilsete, stellebord, vippestol, seng osv er allerede på plass. Ting vi mangler er blandt annet vognpose, brystpumpe, babycall (usikker på om vi skal ha det ettersom vi bor i leilighet på et plan) og stellebag.

  ♥ Er du redd for at fødselen ikke skal gå bra? 

  Jeg har natuligvis vært innom tanken, men det er absolutt ikke noe jeg går å tenker mye på. Jeg vil tro at det å ha babyen sin i en bil er minst like risikofylt som en fødsel, men man kan jo ikke gå rundt å frykte alt til alle tider. 

  9

  Svangerskapskontroll hos jordmor! - Uke 35+5

  • Publisert 09.01.2014 klokka 13:43
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmor. Jeg synes det er veldig kjekt å gå på kontroll å få en bekreftelse på at alt står bra til med prinsessen :) Hun sjekket som vanlig urinprøve, blodtrykk, vekt, størrelsen på livmoren og hjertelyden til babyen. 

  Dato: 09.01.14
  Uke: 35+5
  Blodtrykk: 135/82
  Urinprøve: Pos. nitritt
  Leie: Hodeleie
  Puls på fosteret: 146
  Størrelse på livmor: 35 cm

  Som dere ser slo urinprøven ut positivt på nitritt. Det kan bety at jeg har fått urinveisinfeksjon, så jeg må derfor til legen i morgen også for å sjekke det nærmere. Dersom det er urinveisinfeksjon må jeg gå på en antibiotikakur, men det skal ifølge jordmor være helt ufarlig, spesielt så sent i svangerskapet. Det som kan være risikabelt i begynnelsen på et svangerskap er at urinveisinfeksjonen kan fremkalle rier. 

  Jeg fikk også beskjed om at nå hadde hodet festet seg, noe som er veldig bra! Det er kjekt å vite at hun ligger med hodet ned, slik at jeg ikke må føde i seteleie. 

  Når jeg kommer hjem fra skolen i dag skal jeg svare på resten av spørsmålene deres, altså de som angår graviditeten. Utenom det skal jeg slappe av og øve litt på instrumentene mine. Jeg spiller et nokså vanskelig stykke i piano, så jeg har litt arbeid å gjøre iallefall der! 

  - Hva er dine planer for dagen? 


  22

  Svar på spørsmålsrunden! - DEL 1

  • Publisert 08.01.2014 klokka 16:13
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Her kommer svarene på spørsmålsrunden! Jeg har valgt å ta spørsmålene som har med graviditeten å gjøre i et eget innlegg som kommer senere! :) 

   Hva er ditt høyeste ønske?

  Mitt aller høyeste ønske akkurat nå er at jeg skal få en datter som er frisk og rask, og som kommer til å få et flott liv! Ellers ønsker jeg at jeg og Sondre kommer til å forbli sammen for resten av livet. Jeg vil absolutt ikke at barnet mitt skal vokse opp med skilte foreldre. 

  ♥ Har du noe dyr?

  Jeg har ikke noen dyr for tiden, nei. Vi har hverken plass eller tid til det når vi får en liten baby i hus. Jeg har hatt mange dyr tidligere da; hest, hund, kanin og marsvin. 

  ♥ Har du og Sondre hatt pauser/blitt slutt mellom dere mens dere har vært i lag?

  Vi har ikke hatt noen pauser i forholdet vårt og det har heller ikke blitt slutt. Vi har hatt noen store krangler, men da har vi snakket om det og ordnet opp. 

  ♥ Hva vil du gjøre etter videregående? Studere? Isåfall, hva da? 

  Etter videregående vil jeg gjerne studere. Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg vil studere ennå, men jeg vurderer noe innen musikk, kanskje musikklærer. 

  ♥  Hva må en blogg ha for at du skal bli fast leser?

  Jeg leser ikke så mange blogger fast, men for at jeg skal lese noen fast må de skrive innlegg som er fengende. Jeg synes ikke det er så spennende å lese om hva folk spiste til middag hver eneste dag osv. Det som oftest gjør at jeg klikker meg inn på en blogg er fengende overskrifter. 

  ♥ Trener du, evt hva?

  Jeg trener ikke noe for øyeblikket, i hovedsak på grunn av bekkenløsning. Bekkenløsning fører til at man får kraftige smerter i bekkenet når man beveger seg. Etter fødselen derimot skal jeg prøve å komme meg i gang! 

  ♥ Favorittartist/band?

  Kaizers Orchestra!   ♥ Hvordan møtte du og Sondre hverandre?

  Jeg og Sondre ble først kjent fordi vi jobbet samme sted. Etterhvert ble vi gode venner, og tilbragte tid sammen. Vi var venner i et halvt år før det ble noe mer mellom oss :) 

  ♥ Hva liker du å gjøre med venner?

  Når jeg er med venner liker jeg å bowle, gå på kino, se film, slappe av og snakke, shoppe og lage mat. 

  ♥ Favoritt tv serie?

  Det er mange TV-serier jeg liker, men favoritten er nok Greys Anatomy. 

  ♥ Hvis du bare kunne bruke ett sminkeprodukt resten av livet, hva ville det vært?

  Det måtte nok blitt mascara, det er det jeg synes er mest nødvendig. 

  ♥ Hvor får du inspirasjon fra når du lager blogg innlegg?

  Det er veldig forskjellig, men den lille i magen er naturligvis den største inspirasjonen. Jeg skriver mye om graviditeten så derfor er det det som er motivasjonen min! :) 

  ♥ Om både du og Sondre har streng?

  Ja, det har vi. Jeg har hatt streng i over 3 år nå, men er heldigvis ferdig i februar/mars. Sondre fikk nylig beskjed om at han kunne risikere å miste tennene dersom han ikke fikk streng. Det er egentlig nokså sjokkerende at de ikke har oppdaget det før nå - norske tannleger på sitt beste.. 

  ♥ Jobber du? Hvis du ikke jobber, hva vil du jobbe med?

  Jeg jobber ikke nå, ettersom jeg er gravid og går på skolen. Jeg jobbet på Pizzabakeren tidligere. Jeg vet ikke hva jeg vil jobbe med når jeg blir eldre ennå. 

  ♥ Leser foreldrene dine bloggen?

  Moren min leser bloggen :) 

  ♥ Hvor gammel er kjæresten din?

  Sondre er 20 år. 

  ♥ Snuser du eller røyker?

  Nei, jeg hverken snuser eller røyker. Never have, never will!

  ♥ Spiser du sunt?

  Jeg prøver så godt jeg kan å ha et godt kosthold siden jeg er gravid. Jevnt over spiser jeg sunt, men har også utskeielser iblandt. 

  ♥ Hva ville du bli når du var liten?

  Når jeg var liten ville jeg bli popstjerne, hehe! Når jeg ble litt eldre og mer realistisk ville jeg bli advokat.
   
  9

  Fortsatt ikke for sent!!

  • Publisert 08.01.2014 klokka 13:32
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag har jeg egentlig vært på skolen, men ettersom jeg ikke var i form dro jeg hjem for en stund siden. Når man er på gråten for man har vondt, så vet man at det er på tide å dra hjem! Jeg har nå fått i meg litt mat, og slapper av på sofaen med Masterchef Australia på TVen. 

  Jeg tenkte jeg skulle begynne å svare på spørsmålene til spørsmålsrunden nå. Det er fortsatt IKKE for sent å stille spørsmål, så viss det er noe dere lurer på - legg igjen en kommentar! :) KLIKK HER FOR Å KOMME TIL SPØRSMÅLSRUNDEN!

  Jeg tenkte også jeg skulle dele en liten, enkel oppskrift med dere! Denne retten hadde vi til middag i går og den er utrolig god! 

  Salat med strimlet svinekjøtt


  Ingredienser

  - Strimlet svinekjøtt (evt. biffkjøtt)
  - Agurk
  - Tomat
  - Paprika
  - Vårløk
  - Løk
  - Isbergsalat
  - Andre grønnsaker dere måtte ønske å ha i!

  Valgfritt tilbehør

  + Fetaost
  + Guacamole 
  + Valgfri dressing 

  Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttet i en panne, krydre etter behov. 
  2. Kutt opp alle grønnsakene i ønsket størrelse.
  3. Hell grønnsakene og kjøttet opp i en bolle og bland.
  4. Server med valgfritt tilbehør!

  Dette er en enkel, sunn og kjempegod rett, som jeg vet vil falle i smak hos mange!

  53

  SPØRSMÅLSRUNDE! + Lese din blogg?

  • Publisert 07.01.2014 klokka 15:52
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå har jeg hatt bloggen en stund, og tenker kanskje dere har fått endel nye spørsmål etter den første spørsmålsrunden jeg hadde. Derfor setter jeg nå igang en ny spørsmålsrunde der dere kan spørre om akkuratt det dere vil. Ingen spørsmål er dumme! :) Jeg svarer på alle spørsmålene, med mindre de er upassende. Håper dere legger igjen noen spørsmål i kommentarfeltet! For dere med blogg, husk å skrive bloggadressen deres i kommentaren, jeg er nemlig ute etter noen nye blogger å lese! :)

  * Legg igjen en kommentar med spørsmålene dine! 


  20

  Stellebag i forkledning!

  • Publisert 07.01.2014 klokka 11:31
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! :) 

  Det begynner å bli liten tid igjen før prinsessen vår kommer og mer og mer utstyr kommer stadig på plass. Jeg elsker å sitte på nettbutikker å bla gjennom side etter side med nusselige babyartikler. Jeg kom nylig over en stellebag som jeg virkelig vil ha. Ikke bare er den billig, men den ser også ut som en helt vanlig veske! 

  Var den ikke pen?! Jeg fant den på nettsiden www.lekmer.no og den koster bare 349 kr. Dette blir uten tvil den nye stellebagen min. Sondre derimot var ikke helt fornøyd med valget mitt av stellebag, men noen ting må vel den gravide få bestemme selv? :)

  - Hva synes du om stellebagen? 

  48

  Eksamensresultat!

  • Publisert 06.01.2014 klokka 16:29
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå er jeg helt i ekstase!! Eksamenskarakterene er på plass og jeg er så ufattelig glad! :D   6er i både skriftlig og muntlig! Jeg som trodde jeg skulle få maks 4! Nå slipper jeg å ta spansk på skolen i 2. klasse, som gir meg mer tid til å jobbe med lekser på skolen. Da har jeg ettermiddagene mine ledige så jeg kan være en god mamma som gir all sin oppmerksomhet til datteren sin. I tillegg til spansk, slipper jeg å ta samfunnsfag og geografi. Det er fordi at på studiespesialiserende(som jeg gikk på i fjor) er det 1.klasse-fag, mens på MDD er det 2.klasse-fag. Jeg tok derfor begge disse fagene i fjor og har god karakter i begge. Jeg sitter da igjen meg 9 fritimer i uken som forhåpentligvis gir meg mer enn nok til tid å få unnagjort lekser og innleveringer i skoletiden. 

  Karakterer har helt fra begynneslen i 8.klasse betydd veldig mye for meg. Gjennom hele ungdomskolen jobbet jeg beinhardt for å få gode karakterer, enkelt og greit fordi det var noe som gav meg selvtillit og troen på meg selv. Jeg var også fast bestemt på at karakterer aldri skulle få hindre meg i å gjøre akkuratt det jeg ville i livet. Det samme mener jeg fremdeles - hadde karakterer satt en stopper for mine drømmer ville jeg blitt utrolig skuffet over meg selv. 

  Selfølgelig har ikke alle de samme forutsetningene når det kommer til karakterer, slik er det jo bare. Jeg tror likevell at det er utrolig mange som kunne gjort det mye bedre om de bare hadde lagt litt arbeid og tid ned i det. Jeg er derfor utrolig glad at jeg innså tidlig hvor viktig det var, istedet for å bli en av dem som fullfører vgs med dårlige karakterer og i senere tid lurer på hvorfor i all verden de ikke brydde seg mer. Det virker som en utrolig kjip følelse!

  - Angrer du på at du ikke legger/la nok tid i skolearbeidet?

  7

  Venter i spenning!

  • Publisert 06.01.2014 klokka 12:09
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Nå sitter jeg på skolen og kjeder meg skikkelig, for å være helt ærlig. Det ble som vanlig alt for sent i går før jeg kom meg i seng, så øynene og hodet er ikke helt samarbeidsvillige i dag kan man godt si! Ettersom vi bare har gått et par dager på skolen etter juleferien har vi ikke komt igang med så veldig mye på skolen ennå. Klassen startet idag med en muntlig presentasjon i engelsk, men den skal jeg ikke være med på siden presentasjonene er etter vinterferien. Etter fødselen skal jeg jo som tidligere nevnt bare ta musikkfagene, ikke almenfagene. 

  Uansett, denne dagen har jeg faktisk ventet lenge på! I dag får jeg karakter på den skriftlige eksamenen jeg hadde i Spansk 2 i november. Jeg tok spansk for 2. klasse forrige halvår som privatist, slik at jeg har litt mindre arbeid neste skoleår. Jeg hadde både en muntlig og en skriftlig eksamen. Den muntlige fikk jeg, til min store overraskelse, 6er på, så nå eg jeg veldig spent på hvordan det gikk på den skriftlige. På forhånd hadde jeg trodd at den skriftlige skulle gå mye bedre enn den muntlige, men jeg har tydeligvis undervurdert meg selv litt..   Jeg hadde håpet at karakteren skulle bli publisert tidligere i dag, men det er ikke komt noe ennå så jeg får bare vente. Dere blir selfølgelig oppdaterte på resultatet senere i dag! :) 

  - Har du hatt noen eksamener nylig? 


  25

  Leiligheten vår - Bilder!

  • Publisert 05.01.2014 klokka 17:28
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Det er mange av dere som har komt med ønske om bilder av leiligheten vi bor i nå. Vi skal jo snart flytte, så det kommer nok nye leilighetsbilder da også! :) Det er litt kaos her i leiligheten for øyeblikket, ettersom vi har så mange ting som vi egentlig ikke har plass til. Jeg har derfor valgt å bare bruke bildene av leiligheten som har blitt brukt i annonsen. 

  1. Kjøkken - Bildet er av den ene delen av kjøkkenet. Komfyren finner man på motsatt side. 

  2. Stue - Stuen med sofa og stol. 

  3. Soverom - Den ene siden av hovedsoverommet. 

  4. Soverom - Hovedsoverommet i en annen vinkel. 

  5. Bad - Det lille badet med toalett, vask, dusj, vaskemaskin og tørketrommel.

  6. Gjesterom - Et lite gjestesoverom. Blir brukt til pianoet mitt. 

  Leiligheten er som sagt nokså liten. Den er stor nok til bare meg og Sondre, men når Adelen kommer blir det altfor trangt. Vi har ikke plass til vogn, stellebord, seng osv. her så derfor har det vært veldig viktig for oss å finne en større leilighet. 

  - Hva synes du om leiligheten? 


  13

  Jeg vil bare gråte..

  • Publisert 05.01.2014 klokka 13:50
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Håper alle har hatt en fin helg så langt. I dag er det siste etappe av Tour de Ski og jeg sitter klistret til TV-skjermen mens Sondre er på jobb. Det ligger ann til at Norge kan vinne på både herresiden og kvinnesiden for første gang! Utrolig spennende! :D 

  Så lurer dere sikkert på hva jeg mener med overskriften. Som de fleste sikkert vet har gravide en tendens til å bli veldig hormonelle i perioder. Humøret varierer veldig og går fra topp til bunn på et lite sekund! I tillegg er det mange som tar veldig lett til tårer, noe som virkelig har preget meg den siste tiden. Både når det gjelder triste og glade ting begynner jeg å gråte nesten med en gang. Jeg satt f.eks å så på Idresstgallaen i går kveld, og for hver eneste pris som ble delt ut var det noen tårer som kom! Haha, jeg ble jo så rørt. Det kan dog til tider bli veldig mye gråting, og det virker sikkert utrolig overdrevet for utenforstående. Sondre ser iallefall bare dumt på meg når jeg sitter å gråter for meg selv av alt!


  (Bilde lånt fra google.no)

  - Følger du med på Tour de Ski?  

   

  13

  Babybokser!

  • Publisert 04.01.2014 klokka 16:38
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Nå står kaken vi har laget i ovnen og det lukter deilig i hele leiligheten! Jeg har nettopp sett litt på Tour de Ski, elsker å følge med på skisport. Det er vel en av de typene sport der Norge virkelig er dominerende, noe som gjør det mye kjekkere å følge med på!

  Nå har jeg nettopp bestilt et par såkallede babybokser. Det er ulike butikker og apotek som har egne babybokser som de gir ut til vordende foreldre. Boksene innholder ulike vareprøver av f.eks bleier, kremer og våtservietter. Pakkene må hentes i butikkene og jeg gleder med allerede! :) Jeg har bestilt babyboks fra Rimi, Kiwi, Apotek 1 og Vitus Apotek.    - Vet du om noen andre babybokser som jeg kan bestille? 


  4

  Tomt batteri!

  • Publisert 04.01.2014 klokka 12:54
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Jeg har de siste dagene vært skikkelig tappet for energi. Nokså ironisk egentlig, når jeg brukte ferien på å lade opp batteriene mest mulig. Likevel må jeg nok rekne med noen slike dager nå frem mot fødselen. Jeg håper på at det ikke blir for mye stress på skolen fremover, ettersom jeg planlegger å gå helt frem til fødselen. Hadde jeg jobbet ville jeg jo gått ut i permisjon om bare 2 uker. 

  Nå har vi nettopp vært å skrevet under på kontrakten til den nye leiligheten, og jeg kjenner jeg begynner å glede meg skikkelig til å flytte inn! Det å gå fra en leilighet på 50 kvm til en på 80 kvm kommer til å bli en veldig stor forandring. Ettersom nesten alt vi har kjøpt av babyutstyr ligger flatpakket i esker kommer vi til å ha et skikkelig monteringsmaraton den siste tiden før prinsessa vår kommer! 

  Planene videre i dag er å slappe av og håpe energilageret bli litt større. Vi skal også lage en kake for å ha noe å fordrive tiden med :) 

  - Hva er din planer i dag? 


  12

  35 uker - Oppdatering

  • Publisert 03.01.2014 klokka 16:45
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Først og fremst vil jeg bare si tusen takk for alle de flotte tilbakemeldingene på gravidbildene jeg postet i går! (KLIKK HER FOR Å SE DEM!) Det er utrolig kjekt å få respons, iallefall når det bare er positivt! Jeg og Sondre er nå i den fasen der i vurderer hvilke vi vil fremkalle og henge opp på veggen. 

  For det andre vil jeg også si tusen takk til alle som stakk innom bloggen i går. Jeg hadde mitt høyeste lesertall siden jeg startet bloggen, 1. plass på Haugesunds toppliste og 63. plass på den landsdekkende topplisten! Håper det fortsetter slik, det er så utrolig mye kjekkere å blogge da! 

                              

                                                                                                                                                        

  I dag er jeg hele 35 uker på vei, og terminen er bare 5 uker vekke! Det føles helt uvirkelig at jeg snart skal gå inn i foreldrerollen sammen med med den personen som betyr aller mest for meg! 

  Nå sitter jeg dessverre her med skikkelig vondt i ryggen, noe som absolutt er en av de største bakdelene med å være gravid. Det er overhodet ikke lett å finne en sittestilling som er behagelig i lengden. Den lille prinsessa mi har i dag plaget mammaen sin med å sparke som en villmann rett i ribbena mine, noe som er såååå vondt! Det er dog herlig å kjenne at det er liv der inne, det gir en utrolig betryggende følelse! Uansett, her kommer en liten oppdatering på svangerskapet :) 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 5 uker (38 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Torsdag 9. januar

  ♥ Plager: Bekkenløsningen er der fortsatt, men er håndterbar. Den siste tiden har jeg også slitt en del med ryggsmerter. Sett bort fra det, er jeg i toppform! :) 

  ♥ Strekkmerker: Som nevnt før; overalt! Begynner heldigvis å bli mer og mer komfortabel med dem. Har skrevet ett eget innlegg om strekkmerker, det kan du lese HER!

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Har mye vann i leggene og fingrene. merker det godt med at ringene mine ikke passer og skoene mine begynner å bli strammere. 

  ♥ Aktivitet: Fremdeles mye aktivitet i magen, noe som er herlig. Hun sparker mye i ribbena, som gjør vondt, men bedre med litt for mye bevegelse enn for lite :) 

  ♥ Søvn: Søvnen er nokså bra for tiden, selv om jeg må opp en gang hver natt for å gå på do. 

  ♥ Humør: Humøret mitt er nokså varierende, og det endrer seg hurtig. Jeg blir fort trist, og tar veldig lett til tårer!

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev nylig ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Fødselen nærmer seg bare mer og mer, og jeg begynner virkelig å bli spent. Selve fødselen i detaljer tenker jeg ikke så veldig mye på. Det eneste er veldig nysgjerrig på er på hvordan fødselen kommer til å starte, og når  skjer! :) 

  ♥ Magebilde: 

  - Dersom du har noen spørsmål, legg igjen en kommentar i feltet under! 


  11

  En mor utenom det vanlige! ♥

  • Publisert 03.01.2014 klokka 09:43
  • Kategori: Hverdag

  God morgen! 

  I dag har min kjære mamma bursdag! Derfor vil jeg dedikere dette innlegget til henne ♥ 

  Gratulerer så utrolig mye med dagen, mamma! Du er helt fantastisk! All støtten, hjelpen og veiledningen jeg av fått av deg, spesielt nå mens jeg har vært gravid er helt uerstattelig! Du hjelper meg gjennom tykt og tynt, og støtter meg både når jeg har oppturer og nedturer. Du prøver alltid å få meg til å se positivt på ting, uansett hvor negativt det gjerne føles. Jeg er overbevist om at du kommer til å bli en helt fantastisk mormor, og at Adelen kommer til å elske deg. 

  ♥ Glad i deg 
  38

  Bildene fra gravidfotograferingen!

  Hei! 

  Her kommer bildene fra gravidfotograferingen vår i går! Jeg var overraskende fornøyd, pleier aldri å være fornøyd med bilder av meg selv. Jeg har valgt ut dem jeg synes ble best og håper på å få høre deres mening om dem! :) Fotograf er som sagt Svein Egil Økland. Han tar 2000 kr for en fotoshoot, og da får du bildene levert digitalt. Selv synes jeg dette er supert, så kan vi bestemme selv hva vi vil gjøre med bildene og hvilke vi vil fremkalle! 

  - Hva synes du? Hvilket var best? 


  7

  Back to business!

  • Publisert 02.01.2014 klokka 13:44
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Idag var det tilbake på skolebenken igjen. Ferien skulle gjerne ha vart litt lengre, men etter to uker med fri kjenner jeg at det skal bli godt med litt rutiner igjen. Synes egentlig at det å ha litt system i hverdagen er veldig viktig for å ikke bli helt tullete! 

  Jeg har nå fått bildene fra fotograferingen i går, og jeg er utrolig fornøyd! Jeg har ikke plukket ut alle favorittene mine helt enda, men jeg skal poste dem i et eget innlegg i løpet av dagen. Stikk derfor gjerne innom bloggen en tur senere i dag også! :) 

  Tenkte også jeg skulle lage et innlegg med alle tingene vi fikk til jul, om det er noen interesse for det :) LIK eller KOMMENTER dette innlegget om du vil at jeg skal lage et slik innlegg! :) 

  (En gang i ny og ne er det vell lov å være litt fjortiss?) 


  5

  Gravidbilder - Check!

  God kveld dere! 

  Nå må jeg bare få sagt at jeg er skikkelig stolt over meg selv! Jeg har tatt gravidbilder! Det ble litt på sparket, men det var kanskje det som gjorde at jeg faktisk turte. Vi reiste fra Stavanger i dag, rett til Ølen der jeg/vi skulle ta bildene. Fotografen vi var hos heter Svein Egil Økland, han samme som tok konfirmasjonsbildene mine for noen år siden. Han er veldig dyktig og er en bekjent av både meg og Sondre, noe som gjorde oss mye mer komfortable. 

  I begynnelsen var jeg veldig nervøs og ukomfortabel, men det gikk raskt over når vi først kom i gang. Vi begynte med å ta bilder av både meg og Sondre sammen, deretter meg alene. Jeg fikk se noen av bildene underveis også, noe som boostet selvtilliten min mye. Bildene ble jo mye finere enn jeg hadde forventet! Utrolig stolt over gravidmagen min 

  Jeg har naturligvis ikke fått bildene ennå, men dere skal få se noen av dem når jeg får de! Det er dog ikke alle som jeg er komfortabel med å legge ut på nettet. Noen bilder er kjekke å ha bare for vår egen del også :) Slenger heller med noen bilder fra den forrige fotograferingen min med samme fotograf.


  (Her er noen av konfirmasjonsbilene mine som ble tatt i 2011 av Svein Egil Økland) 

  13

  Endelig 100 % sikkert!

  Hei alle sammen! 

  Nå har vi gått inn i 2014 og jeg håper alle hadde en kjempefin feiring i går. Nå er vi veldig fornøyde med at det endelig er 100 % sikkert at Adelen blir født i 2014. Jeg har lenge gått med en liten frykt om at hun skulle bli født altfor tidlig, men nå begynner det bare å bli trggere og tryggere at hun kan komme. I dag er jeg også endelig offisielt høygravid, med kun 40 dager igjen til termin! Herlig å nå nye delmål av svangerskapet, og se hvordan det nærmer seg mer og mer. 

  Vi hadde en kjempefin nyttårsfeiring i går. Vi var først på Egon og spiste. Etterpå reiste vi hjem og spilte pakkeleken og Alias, før vi gikk ut å så på alt fyrverkeriet. Vi hadde konkludert med at vi ikke følte noe behov for å skyte opp masse fyrverkeri, så vi koste oss heller med et par stjerneskudd. Her er noen bilder fra kvelden vår! 

  - Hvordan var din nyttårsfeiring?

  Les mer i arkivet » Mars 2015 » Februar 2015 » Januar 2015
  Camilla Larsen - Trening og kosthold

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits