• Camilla Larsen

  16

  Forlovet på ny!

  • Publisert 28.02.2014 klokka 14:52
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Siden i går har jeg gått rundt med følelsen av å være forlovet på ny! Det høres kanskje litt rart ut, men ettersom fingrene mine har vært så hovne gjennom svangerskapet har jeg hatt ringen min i et smykke fordi den har vært for liten. I går prøvde jeg den på for første gang etter fødselen - og den passet! Jeg ble så utrolig glad, og jeg gikk rundt med den samme følelsen som da jeg fikk den på for første gang. Man må gripe sjangsene til å være litt nyforelsket igjen når man kan, eller hva? :)

  (Jeg bare elsker ringen min! <3)

  Ellers koser vi oss på tur i Stavanger. Adelen var veldig flink å sove i natt, og jeg var kun oppe to ganger å gav henne mat. Jeg og Sondre har foreløpig en liten avtale om at vi har ansvar for Adelen annen hver natt, slik at den andre får sovet skikkelig. Det er bedre at Adelen har en uthvilt forelder, istedet for to trøtte! Jeg synes derfor det er greit med tanke på at jeg pumper så kan Sondre være med å hjelpe mye mer. Jeg merker godt at han får et mye sterkere bånd til henne allerede nå, siden han kan gjøre akkurat de samme tingene med Adelen som jeg kan. 

  I dag har vi også hatt besøk av min gode venninne Isabella. Hun hadde gledet seg mye til å treffe Adelen og hadde med seg en aldeles nydelig gave til henne. Det var (altfor) masse nydelige klær til den lille prinsessa vår! Resten av dagen har vi foreløpig ingen planer, noe som egentlig er nokså herlig. Når vi hele tiden har fullt program blir man fort litt sliten og trøtt! 

  - Hva er dine planer for dagen? 


  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! 
  -
  Vinn rabattkort på ulike butikker! KLIKK HER! 

  16

  Adelens første reise!

  • Publisert 27.02.2014 klokka 17:53
  • Kategori: Adelen

  Hei alle sammen! 

  I dag var det allerede tid for Adelens første reise! Turen gikk til Stavanger for å besøke moren min og resten av familien. Adelen elsker å kjøre bil, så vi synes ikke det var for tidlig å ta henne med på tur. Det er trossalt bare en time sammenlagt med kjøring fra Haugesund til Stavanger, i tillegg til 20 min ferje. 

  (Her venter vi på ferjen. Godt med litt avlastning fra bilstolen!)

  Både jeg og Sondre har mye slekt i Stavanger så det er mange som skal få treffe Adelen for første gang i helgen. Vi gleder oss veldig til å vise henne frem, og vi vet at det er mange som gleder seg veldig til å møte henne også! 

  Før vi reiste til Stavanger hadde vi også besøk av venninnene mine Lisa Maria og Janina. Det var utrolig koselig og de synes det var veldig kjekt å treffe Adelen. 

  - Når tok du med deg babyen din på reise første gang? 


  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN!
  - Vinn rabattkort på ulike butikker! KLIKK HER!

  40

  Bildene fra nyfødtfotograferingen!

  • Publisert 26.02.2014 klokka 19:21
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Her er noen av bildene fra nyfødtfotograferingen! Jeg har plukket ut noen av dem jeg likte best, i tillegg til at jeg ikke legger ut noen av bildene der hun ikke har noe klær på seg.   - Hva synes du? Hvilket er din favoritt? 


  #mammablogg #blogg #mamma #bilder #fotografering #nyfødt #familie 

  22

  Hjemmebesøk av helsesøster!

  • Publisert 26.02.2014 klokka 14:35
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  I dag har vi hatt hjemmebesøk av helsesøster. Vanligvis er ikke hjemmebesøkene så tidlige, men vi gav beskjed på sykehuset om av vi ønsket det. Både jeg og Sondre synes at det var greit i tilfelle vi hadde noe vi lurte på. Når helsesøsteren var her gav hun oss mye nyttig informasjon om alt fra A til Å når det gjelder små babyer. I tillegg veide hun Adelen og målte hodet hennes. Hun hadde lagt godt på seg, noe som tyder på at hun får nok mat i seg! :) Det er iallefall betryggende for en mamma å vite! 

  I dag har vi også snakket med kirken og "bestilt" dag til døpe Adelen. Vi hadde på forhånd funnet en dato som passet bra for oss, og heldigvis hadde de ledig da! :) Nå gjenstår "bare" planlegging og gjennomføring, men jeg må si at jeg gleder meg veldig. Det skal bli utrolig hyggelig med en dag der vi samler hele familien og feirer Adelen.   Nå ligger prinsessa her på sofaen og sover så søtt. Senere i dag skal vi en tur på butikken, men utenom det skal resten av dagen gå med til avslapping :) Jeg har forresten også fått bildene fra fotograferingen i går, og vi er utrolig fornøyde! Jeg kommer til å legge ut noen av bildene senere i dag, så titt gjerne innom bloggen en tur senere i dag også! 

  Hun sov visst ikke likevel! :) 

  - Hva er dine planer for dagen?


  #mammablogg #blogg #mamma #nyfødt #helsesøster #dåp #prinsesse

  15

  KONKURRANSE - Vinn rabattkort for ungdom!

  • Publisert 25.02.2014 klokka 15:23
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Da er det igjen tid for en ny konkurranse her på bloggen! Denne gangen kan dere vinne rabattkort for ungdom mellom 13 og 19 år! 

  Info om kortet: Rabattkortet for ungdom er et tilbud levert av ungdomsbedriften Deal UB. Deal UB er drevet av fem jenter fra Vardafjell VGS i Haugesund. Med rabattkortet vil du få ulike tilbud på butikker, spisesteder og kulturtilbud i Haugesund sentrum. Det er en utrolig fin måte for ungdom å spare penger. Er du flittig å bruke mulighetene kortet tilbyr kan du virkelig spare store summer! Kortet koster i utgangspunktet kun 150 kr, men nå får du i tillegg mulighet til å vinne ditt eget kort her på bloggen! 

  Alt du trenger å gjøre for å delta i konkurransen er: 

  1. Lik facebooksiden til Deal UB ---> HER!

  2. Kommenter i feltet under at du er med! (NB!: Husk epostadresse i tilfellet du vinner!)

  Ovenfor ser dere alle tilbudene dere kan ta i bruk dersom dere har kortet! Noen av tilbudene er faste, mens andre varierer fra måned til måned. Jeg kommer til å trekke to heldige vinnere som får hvert sitt ungdomskort! 

  - Er du med?

  //Sponset konkurranse//

  #gravid #mammablogg #konkurranse #ungdomskort #tilbud #dealub #blogg 

  3

  Hvordan gå ned 0,5 kg på 30 min!

  • Publisert 24.02.2014 klokka 18:34
  • Kategori: Vekttap

  Hei alle sammen! 

  Overskriften i dag er egentlig ment litt mer som en spøk enn tips, MEN det var faktisk dette som var tilfellet for meg i dag tidlig! Når jeg pumper meg, holder jeg på til det er tomt og da blir det ofte mye mer enn det Adelen faktisk spiser. Om dagen pumper jeg mer enn nok melk til å holde henne mett gjennom natten. Siden jeg ikke MÅ, er det derfor veldig lett å la vær å pumpe meg en gang på natta, selv om det er noe jeg virkelig burde gjøre.

  I dag tidlig våknet jeg derfor opp med enorme, steinharde og sprengte pupper. Det er utrolig ukomfortabelt, men hva gjør man ikke for nattesøvnen, haha? Uansett, da jeg pumpet meg fikk jeg ut så mye melk at jeg var minst en halv kilo lettere etterpå! Jeg er så utrolig glad for at jeg har en så god produksjon, det ville vært absolutt grusomt dersom jeg ikke hadde hatt nok melk til å gjøre Adelen fornøyd. På dag 6 pumper jeg gjennomsnittlig ut over 150 ml på hvert bryst, så jeg kan absolutt ikke klage! :) 

  Nå ligger snuppa vår å sover på pappa sitt bryst. Hun har et utrolig godt sovehjerte, så hun sovner så snart hun har fått mat i magen. I morgen skal vi til Ølen å ta nyfødtbilder av henne. Vi skal til Svein Egil Økland, samme mann som tok gravidbildene mine! Jeg var så fornøyd med de forrige bildene at det var ikke tvil om hvem vi ville skulle ta nyfødbildene. Vi skal derfor bade henne nå slik at hun er ren og pen til i morgen. Det blir første gang vi bader henne hjemme, så jeg og Sondre er veldig spente på hvordan hun reagerer. Vi har kjøpt Stokke Flexi Bath som er en badestamp som kan pakkes sammen og lett tas med på reise.

  - Dersom du pumper, hvor mye melk har du? 

  - Hvordan bader du babyen din? 


  #mammablogg #mamma #blogg #bading #nyfødbilder #fotografering #melk #pumping

  1

  Vinneren av konkurransen hos POSYTRON!

  • Publisert 24.02.2014 klokka 16:27
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Da var tiden kommet for å avgjøre konkurransen der dere kunne vinne valgfrie produkter fra www.posytron.no! Det viste seg og bli en veldig populær konkurranse med mange påmeldte. Den heldige vinneren denne gang ble:


  - Ida Fjeldberg! (mammahverdag.blogg.no) 

  Gratulerer så mye! Du vil bli kontaktet på mail innen kort tid :)

  Siden konkurransen ble en så stor suksess setter jeg derfor i gang en ny konkurranse allerede i morgen! Da kan dere vinne kort som gir dere ulike rabatter på mange forskjellige butikker! Husk derfor å ta en tur innom bloggen i morgen.

  - Liker du konkurranser? 


  #konkurranse #vinner #mammablogg #mamma #blogg #rabatt #premie

  48

  Amming er slett ikke bare bare!

  • Publisert 23.02.2014 klokka 18:53
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Her i Haugesund går dagene, og vi nyter den nye tilværelsen som en liten familie. Adelen har det veldig bra og vi koser oss virkelig med henne. Hun sover veldig mye og griner veldig lite så vi kan absolutt ikke klage! Fra i går til i dag har vi hatt overnattingsbesøk av mamma og lillebroren min, altså mormor og onkel! Moren min var med på fødselen, så hun hadde allerede sett Adelen, men det hadde ikke lillebroren min. I tidsperioden vi har hatt besøk har det nesten føles som at vi ikke har noen baby i det hele tatt, for hun har enten sovet eller vært med mormoren og onkelen sin hele tiden!   Så over til det dette innlegget egentlig skulle handle om. Jeg fikk i forkant av fødselen mange spørsmål om jeg skulle amme, og svarte at ja det skulle jeg. Da lille Adelen kom til verden viste det seg at det ikke skulle bli så lett som jeg hadde håpet og trodd. De to døgnene vi tilbragte på sykehuset etter fødselen ammet jeg henne, men for hver dag som gikk ble puppene min bare sårere og sårere, til tross for at hun hadde et bra sugetak! Jeg fikk mye hjelp til ammingen, for jeg ville så veldig gjerne få det til. Jeg var forberedt på at jeg skulle bli litt sår og øm i begynnelsen, men at det skulle bli så gale at til slutt måtte si stopp, hadde jeg aldri trodd. 

  Samme dagen som vi reiste hjem fra sykehuset ga jeg beskjed til jordmor om at jeg rett og slett ikke klarte å holde ut. Det eneste jeg gjorde om dagene var å gå rundt å grue meg til neste amming, noe som for min del dessverre ødela svært mye av sykehusoppholdet mitt. Hver gang jeg ammet føltes det som noen satt en kniv i brystet mitt og vridde rundt, og jeg kunne ligge i sengen å gråte mens hun spiste. Jeg visste da at om dette skulle fortsette ville det totalt ødelegge den første tiden min som mamma. 

  Jordmoren tok meg heldigvis på alvor og vi begynte å vurdere alternativer. Først så prøvde vi såkallede brystskjold som skal hjelpe å avlaste puppene når de er såre. Jeg tenkte først at dette er nok løsningen, men da vi prøvde ville ikke Adelen suge fra den, hun bare vridde seg bort og begynte å gråte. Jeg ble derfor tatt med inn på et ammerom for å prøve en brystpumpe. I begynnelsen var den også nokså smertefull, men etterhvert avtok smertene. Jeg var jo allerede sår, så det var umulig å unngå at det skulle gjøre litt vondt. Uansett, så var det en stor forbedring fra det å amme, og jeg begynte endelig å se litt lyst på det igjen. 

  Etter å ha snakket med to jordmødre om situasjonen så fant vi ut at jeg skulle kjøpe meg en pumpe og se hvordan det gikk. Så kunne jeg senere, når sårheten hadde avtatt, prøve å amme igjen. Jeg var utrolig lettet, og endelig gledet jeg meg skikkelig til å komme hjem! Pumpingen har til nå gått veldig fint, og jeg har en veldig god melkeproduksjon. Det eneste problemet er at det virker absolutt ikke som om sårheten begynner å avta, til tross for at jeg bruker alle rådene mot sårhet. I dag prøvde jeg å amme litt, men det var så utrolig smertefullt at jeg av refleks skrek i smerte at Sondre skulle ta henne bort. Det var iallefall ikke blitt mindre vondt, heller enda verre. Heldigvis frå jeg besøk av helsesøster på onsdag, så jeg kan rådføre meg litt med henne. 

  Likevel, etter at dagens forsøk på å amme gikk så mislykket, følte jeg meg rett og slett som en mislykket mamma. Det eneste jeg klarte å tenke på var at jeg var en egoistisk og dårlig mor som ikke klarte å bite seg gjennom smertene for barnet sitt. Etter et aldri så lite sammenbrudd klarte Sondre å få meg til å innse at det viktigste for Adelen er jo faktisk at hun får morsmelk, ikke om det er fra bryst eller flaske. Jeg har derfor bestemt meg for å se hvordan det går med situasjonen videre. Jeg gir ikke opp amming ennå, men jeg kommer til å vente til sårheten har avtatt før jeg prøver igjen. Jeg hadde virkelig ønsket at jeg skulle klare å amme, men når kroppen min ikke vil samarbeide så går det bare ikke. Jeg prøver derfor å fokusere på det som er positivt med pumpingen, som f.eks. at Sondre kan hjelpe mye mer til. 

  - Har du hatt noen problemer med amming?


  #mammablogg #amming #blogg #pumping #mamma #familie 

  45

  Første natt hjemme!

  • Publisert 21.02.2014 klokka 19:14
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Det har naturligvis blitt lite tid til blogging de siste dagene. Vi har prioritert å bruke tiden på å bli kjent med datteren vår og bare kose oss. I går kveld kom vi hjem fra sykehuset, noe som var utrolig deilig. Jeg likte meg ikke så veldig godt på sykehuset, i hovedsak fordi Sondre ikke kunne være der hele tiden og jeg følte meg veldig alene. Hormonene mine var(er) naturligvis ikke helt i sjakk ennå, så det kom noen barseltårer nå og da. I tillegg så gikk det ikke riktig opp for meg at det var VÅR datter før vi kom hjem. På sykehuset føltes det mer som om vi var barnevaktene hennes. 

  Nå har vi vært hjemme et døgn og ting går strålende! Den første natten var virkelig en stor opptur, da hun bare våknet to ganger og sovnet så snart hun hadde fått mat. Hun er fornøyd mer eller mindre hele tiden, og gråter kun når hun er sulten eller har vondt i magen. Akkurat nå ligger hun søtt i sengen sin og sover <3 

  Jeg kommer naturligvis til å skrive mer om selve fødeselen og barseltiden, men jeg håper dere har litt tålmodighet. Lille Adelen kommer naturligvis først i prioriteringslista mi. I mellomtiden, her er litt bilder fra de siste dagene!   - Hvilke ting fra fødselen og tiden etter vil du at jeg skal skrive om? 

  #baby #mamma #fødsel #lykke #blogg #mammablogg #prinsesse #datter

  93

  Adelen er kommet til verden! <3

  • Publisert 18.02.2014 klokka 21:17
  • Kategori: Adelen

  Hei!
  I dag kom verdens nydeligste Adelen til verden! Det var en hard fødsel, men absolutt verdt det når jeg fikk se henne! <3 Hun veide 4210 g og er 50 cm lang, med andre ord en stor og nydelig prinsesse! Både jeg og Sondre er ufattelig stolte!
  12

  DAY 7 - Snart tid for overtidskontroll!

  • Publisert 17.02.2014 klokka 17:15
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  I dag er jeg en uke over termin og har endelig fått time til overtidskontroll på sykehuset. De hadde ikke ledig time før onsdag, så jeg må vente iallefall to dager til og se om noe skjer av seg selv. Likevel er det godt å endelig få et konkret tidspunkt å forholde seg til. Jeg vet ikke om de velger å sette meg i gang på onsdag, eller om det bare er en undersøkelse, men det vil vel tiden vise. 

  I dag har vi prøvd mange ulike måter på å få gang på fødselen. Jeg har danset, tatt knebøy og jogget litt rundt. I tillegg har jeg og Sondre gått tur og spilt fotball i hagen! Likevel ser det dessverre ikke ut til å hjelpe - Adelen vil virkelig ikke ut! Nå har vi nettopp kommet hjem fra kjøpesenteret Amanda, der vi trasket rundt en time og to i håp om at litt shopping skulle sette fart på sakene. Det har ikke hjulpet til nå, men jeg fikk likevel kjøpt meg en liten babyting :) 


  (Lue fra H&M - str 50/56)

  Nå vi kom hjem ventet det også en kjekk pakke i posten til meg! Seks nydelige klemmer fra Lille Prinsesse som Adelen kan bruke når hun blir litt eldre. 

  (Klemmer fra www.lilleprinsesse.no)

  - Hva har du gjort på i dag? 

  #blogg #mammablogg #gravid #lue #klemmer #pakke #fødsel #overtid

  17

  DAY 6 - Forventninger til fødselen

  • Publisert 16.02.2014 klokka 20:57
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  I dag er jeg 6 dager på overtid, men det er fortsatt dødt her. Jeg er utrolig lei av å vente og håper virkelig at ting går i gang her snart! Jeg kan jo fortsatt gå noen dager til før jeg blir satt i gang, men det er litt herlig å tenke på at om kort tid er jeg mamma uansett hva! 

  Jeg har skrevet om mine forventninger til fødselen tidligere, men nå mens jeg har gått på overtid har synet mitt på fødselen endret seg nokså drastisk. Før tenkte jeg mye på smertene og var veldig nervøs for dem. Jeg tenker jo fremdeles på smertene, men ettersom jeg er så utrolig lei og utålmodig bryr jeg meg egnetlig ikke om det lenger. Jeg kommer nok sikkert til å bry meg mer under selve fødselen, men akkurat nå er jeg så klar for å se prinsessa at jeg nesten ikke frykter smertene i det hele.   Egentlig er det veldig herlig å ikke være redd, og heller glede seg til fødselen. Likevel er jeg litt redd at jeg kanskje ser litt for lett på det og får meg et lite sjokk under selve fødselen. Nå finnes det natuligvis forskjellige smertelindringer som jeg etter flere runder med "falske rier" er nokså sikker på at jeg kommer til å ta i bruk. Jordmoren som hadde det fødselsforberedende kurset jeg var på sa at omtrent halvparten av alle førstegangsfødende tar epidural, og jeg ser ikke bort fra at jeg blir en av dem. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er av dem som takler smerte på best måte. 

  Uansett, jeg er utrolig spent og gleder meg til å få det overstått! Man får trossalt den største premien i livet når fødselen er ferdig :) <3 

  - Hvordan var din fødsel? 

  #blogg #gravid #mammablogg #mamma #fødsel #overtid #termin #forventninger

  39

  Babydrøm ♥

  • Publisert 16.02.2014 klokka 15:56
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag har jeg og mamma lagt på plass alle klærne til Adelen i en av de nye kommodene vi har fått oss. Det er en utrolig deilig følelse når ting faller mer og mer på plass, og at leiligheten er helt klar for prinsessa sin ankomst! Mamma har nå reist hjem og Sondre er på jobb, så jeg er hjemme alene. Nå koser jeg meg med litt jordbær og godteri og bare slapper av! Jeg håper naturligvis det snart skjer noe inne i magen og at riene skal starte, men jeg får bare vente å se! :)   - Hva synes du om kommoden? 

  Minner om konkurransen som pågår på bloggen der du kan vinne VALGFRIE produkter fra www.posytron.no til en verdi av 500 kr!! KLIKK HER FOR Å DELTA!

  #gravid #kommode #baby #mammablogg #blogg #svangerskap #datter #kjærlighet

  15

  41(!!!) uker - Oppdatering

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Dager siden termin: 5 dager

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Venter på time til overtidskontroll

  ♥ Plager: Jeg er veldig plaget av det fenomenet som kalles utålmodighet, haha! Femte dag på overtid, og det begynner virkelig å bli kjedelig å bare gå å vente. Er også en del plaget av murringer i korsryggen og nederst i magen, men det er ingen tegn til fødsel. Bekkenløsningen er nesten borte nå, noe som er fantastisk herlig! Jeg kan gå mye uten å få vondt, og det gjør hverdagen mye enklere. 

  ♥ Strekkmerker: Som nevnt før; overalt! Har skrevet ett eget innlegg om strekkmerker, det kan du lese HER! De nyeste strekkmerkene som er på undersiden av magen er fremdeles nokså ømme og såre, og huden føles konstant litt solbrent. 

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Jeg har mye vann i kroppen, spesielt i leggene. Til tider føles det som om leggene skal sprenge! Grunnet alt dette vannet har jeg faktisk fått mye strekkmerker på beina også. I tillegg er fingrene mine også litt hovne. 

  ♥ Aktivitet: Godt med liv fra prinsessa fremdeles! Bevegelsesmønsteret hennes har endret seg litt den siste perioden; før var hun småaktiv veldig ofte, mens nå har hun noen perioder der hun er veldig aktiv, mens andre perioder der hun er helt i ro. 

  ♥ Søvn: Jeg sover greit for tiden, men er like skuffet hver gang jeg våkner opp uten rier! Jeg våkner somregel et par ganger hver natt, men det er jeg blitt vant til. 

  ♥ Humør: Humøret mitt er veldig varierende for tiden. Når jeg er glad så er jeg veldig glad, men det skal utrolig lite til for å gjøre meg sur, sint eller trist. Utålmodigheten min kan gjøre meg skikkelig humørsyk! Stakkar Sondre gjør sitt aller beste for å holde meg i et greit humør, men det er ikke alltid like lett. 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev tidligere ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Tidligere så har jeg både gledet og gruet meg til fødselen, men nå har nesten all frykten forsvunnet. Utålmodigheten min har visket vekk det meste som heter frykt, og erstattet det med nysgjerrighet og glede, noe som kanskje egentlig bare er positivt! Jeg føler meg virkelig klar for fødsel nå, og gleder meg ubeskrivelig mye til å se prinsessa vår! <3 

  ♥ Hode festet: Ja, hodet har festet seg. Det har vært festet de fire siste kontrollene, og har blitt sjekket av to forskjellige jordmødre. 

  ♥ Magebilde:   #blogg #gravid #termin #overtid #svangerskap #mammablogg #mamma #fødsel #humør

  11

  5 timer på sykehuset!

  • Publisert 15.02.2014 klokka 16:07
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Dagen i dag har jeg tilbragt på sykehuset på fødselsforberedende kurs. Kurset startet klokka 10.00 og varte til 15.00. Sondre hadde ikke anledning til å være med ettersom han var på jobb, men han kommer nok til å få et godt referat fra meg uansett :) Kurset ble holdt av en av jordmødrene på sykehuset, og vi lærte mye! Vi gikk gjennom hvordan en fødsel kan starte, de ulike fasene av fødselen, barseltiden og amming. En del av informasjonen visste jeg fra før av, men det var også mye nytt, spesielt om amming. Jeg er veldig spent på og håper at ammingen kommer til å gå bra. Vi fikk også omvisning på fødeavdelingen.  I utgangspunktet så skulle jeg ikke på kurs siden terminen min var på mandag, men siden hun fortsatt ikke har komt grep jeg sjangsen til å være ekstra godt forberedt på fødselen jeg går i vente. Det er mye mer betryggende å tenke på fødselen når jeg vet litt mer hva jeg går til. Omvisningen på fødeavdelingen var også veldig nyttig. Det å bare vite hvordan rommene ser ut og hvor de forskjellige rommene ligger gir en betryggende følelse!

  Nå har vi fått besøk av mamma som skal være her til i morgen. Sondre skal på jobb i kveld og i morgen, så da slipper jeg å være hjemme alene og kjede meg. Mamma hadde med seg to kommoder fra IKEA som hun har kjøpt for oss, så nå holder Sondre på med litt montering. (Og imponerende nok ser det ut som at han har lært; han bruker bruksanvisningen!

  - Gikk du på fødselsforberedende kurs? Synes du det hjalp? 

  Minner om konkurransen som pågår på bloggen, der du kan vinne VALGFRIE produkter fra www.posytron.no til en verdi av 500 kr! --> KLIKK HER!

  #gravid #svangerskap #fødselsforberedende #mammablogg #blogg #mamma

  9

  Pappa er klar for fødsel!

  • Publisert 14.02.2014 klokka 20:51
  • Kategori: Hverdag

  Dette innlegget er skrevet av Sondre!

  Nå tenkte jeg at jeg kunne skrive ett lite innlegg etter gammelt. Om dagene går det i det samme gamle; vi venter og venter. Hver dag prøver vi å finne på ting som skal få tiden til å gå slik at det ikke skal være så slitsomt og kjedelig for Camilla å tenke på at hun går på overtid. I dag er hun 4 dager på overtid, og hun er veldig sliten og lei av å vente på at lille Adelen skal komme ut til oss.

  Igår var vi på en musikal som Skeisvang VGS, skolen til Camilla, arrangerte. Sjokkerende nok likte jeg det, jeg nærmest elsket det! Det var utrolig bra og skuespillerene var veldig dyktige! Camilla var også veldig glad for at jeg likte den, ettersom hun er veldig opptatt av at jeg skal dele litt av hennes interesser! 

  Jeg tenkte at jeg skulle fortelle litt om hvordan jeg føler meg om dagen. Jeg har det fantastisk og gleder meg noe så ekstremt mye til å bli far. Jeg gleder meg til å få holde min lille datter for første gang! Jeg håper bare at alt går bra under fødselen, og at hun er frisk og rask! Jeg satser virkelig på at fødselen snart starter, og at vi kan hive oss i bilen og kjøre til sykehuset. Jeg lengter etter å få se datteren vår, hun har trossalt eksistert i 9 lange måneder uten at vi har fått møte henne. Jeg gleder meg til og ta henne med hjem, kose og tulle med henne, trille turer med henne og ikke minst at vi blir en liten familie. Jeg gleder meg utrolig mye til å få tilbringe de 2 første ukene etter fødselen hjemme med Camilla og Adelen (Go fødselepermisjon!!) .Det skal bli så fantastisk at det familielivet vi har ventet så lenge på endelig skal bli virkelig! 

  Idag på Valentines Day startet vi dagen med at jeg irriterte Camilla litt, noe hun allerede har fortalt om i sitt forrige innlegg. Jeg tenkte det at jeg kunne jo ikke handle inn roser i går og la de ligge hele natten gjemt en plass, derfor måtte jeg gjøre det på morgenen. Egentlig hadde vi nokså dårlig tid, men det viste seg at vi egentlig hadde god tid. Vi skulle egentlig på fødselsforberedende kurs kl.10.00 på sykehuset, men vi hadde fått feil dato for kurset var i morgen. Ettersom vi ikke lenger hadde noen plan for dagen kjørte vi til apoteket for å hente en babyboks, men de var dessverre tomme! Derfor fant vi ut at vi ville besøke min søster Gina i Etne, så vi kjørte avgårde. Vi var der i ett par timer, før turen gikk hjem igjen til Haugesund. På vei hjemover fant vi ut at vi ville kose oss med litt ost og kjeks ikveld, så vi dro på butikken og handlet inn det vi trengte. Etterpå kom vi oss hjem, laget middag og nå ligger vi på sofaen å slapper av! (Og nyter litt eventyrbrus, haha!) 


  Ha en strålende helg alle sammen!!

  Sondre

  #gravid #pappablogg #overtid #fødsel #følelser #valentine #pappa #blogg

  15

  Din sta, idiotiske tulling!

  • Publisert 14.02.2014 klokka 17:26
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  I dag er det Valentines Day, og min dag begynte egentlig veldig overraskende. Vi våknet opp i dag tidlig, og skulle gå på kjøkkenet for å spise frokost. I går ble det tomt for brød, derfor insisterte Sondre på å dra bort på butikken for å kjøpe brød til tross for min protest. Slik foregikk samtalen vår: 

  S: Jeg stikker bort på butikken å kjøper brød! 

  C: Kan du ikke bare spise noe annet? Vi har det travelt! 

  S: Nei, jeg vil ha brød! Det går raskt. 

  C: Åhhr, javell, gå da! 

  Jeg merket at jeg ble smålig irritert over prioriteringen hans da vi hadde dårlig tid, men gjorde ikke noe ut av det. Det er jo bare typisk Sondre å være litt sta! 10 minutter senere da jeg sto på badet og stelte meg var han tilbake. Han ropte for å høre hvor jeg var og kort tid etter sto han i døren på badet med to buketter med roser og en pakke sjokoladehjerter! Jeg har bare verdens beste kjæreste ♥

  Planen for resten av kvelden er å spise romantisk middag, og så kose oss med ost og kjeks! :) Mest sannsynlig setter vi også på en film og koser oss med litt snacks! 

  - Hva er dine valentinesplaner? ♥

  Minner om konkurransen som pågår på bloggen der du kan vinne VALGFRIE produkter til en verdi av 500 kr hos www.posytron.no! KLIKK HER!

  #blogg #gravid #mammablogg #svangerskap #valentine #kjærlighet #kos

  11

  Fødselsvikar!

  • Publisert 13.02.2014 klokka 21:42
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Jeg har den siste tiden tenkt mye på hva jeg skal gjøre med bloggen mens jeg er i fødsel og ligger på sykehuset. Jeg regner ikke med at jeg kommer til å ha energien til å følge opp bloggen så bra den første tiden, men man vet jo aldri. Uansett, planen jeg hadde i utgangspunktet var at Sondre kunne være min såkallede "fødselsvikaren" min på bloggen mens jeg er på sykehuset. I ettertid kom jeg til å tenke på at det kanskje ikke var den beste ideen ettersom jeg da ville ..

  1 ... endt opp med innlegg som for mange ville vært uforståelige og fulle av skrive feil. Eller ...

  2 ... måttet bruke like lang tid på å rette innleggene hans som jeg selv ville brukt på å skrive noen selv. 

  Altså - jeg ville vært like langt. Jeg skal prøve å gjøre klar noen innlegg selv før jeg havner på sykehuset, samt få Sondre til å skrive noen jeg kan se over. Likevel vil jeg gjerne spør dere lesere om det er noen av dere som har lyst å hjelpe til som fødselsvikar på bloggen? Du kan skrive om akkurat det du måtte ønske, og dersom du har blogg selv vil du naturligvis få den linket i innlegget!   Dersom dette høres interessant ut, send meg en mail til camilla_laugaland_larsen96@hotmail.com . Du kan enten legge ved et helt innlegg du har skrevet, eller bare ett eller flere forslag til innlegg du ønsker å skrive på bloggen min! :) For å gjøre det ekstra spennende så vil den som har skrevet det beste innlegget få en premie! 

  Jeg håper mange ønsker å skrive ett innlegg for meg! Jeg er åpen for innlegg om alt; kroppspress, graviditet, mote, interiør osv! (Og til dere som reagerer på at jeg tenker på bloggen for denne perioden; jeg kunne godt latt den forfalle noen dager, men velger heller å bruke litt tid nå på forhånd så slipper jeg det!)

  - Høres dette spennende ut? 


  #gravid #svangerskap #mammablogg #mamma #fødsel #vikar #hjelp #gjesteinnlegg

  13

  Svangerskapskontroll hos jordmor - Uke 40+5

  Hei! 

  I dag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmor. Jeg hadde egentlig håpet at jeg skulle slippe å gå på den kontrollen, men siden det fremdeles ikke er noen tegn til fødsel så gikk vi. Hun sjekket som vanlige blodtrykk, urinprøve, fosterets puls og magemål. 

  Dato: 13.02.14
  Uke:
  40+5
  Termin: 10.02.14
  Blodtrykk: 133/85
  Urinprøve:
  Negativ
  Fosterets puls:
  134
  Magemål:
  38 cm
  Hevelser: 2 (endel i legger og fingrer)
  Leie:
  Hodeleie

  På kontrollen ble jeg også henvist til overtidskontroll på sykehuset. Jordmoren sa at jeg mest sannsynlig får time på enten mandag eller tirsdag, og da vurderer de om de skal sette i gang fødselen. Selfølgelig er det ikke sikkert at jeg kommer så langt at jeg trenger å gå på kontrollen, viss fødselen starter tidligere. 

  Minner om konkurransen som pågår på bloggen der du kan vinne valgfrie produkter fra www.posytron.no til en verdi av 500 kr! KLIKK HER!

   

  #gravid #mammablogg #blogg #mamma #svangerskap #jordmor #overtid 

  57

  Vinn valgfrie produkter for 500 kr fra POSYTRON.NO!

  • Publisert 12.02.2014 klokka 19:59
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Som jeg lovet dere i går så er det allerede tid for en ny konkurranse her på bloggen! Premien er valgfrie produkter fra nettbutikken www.posytron.no til en verdi av 500 kr! De har utrolig mange både nyttige og kule ting som blandt annet mobildeksel, elektronikk, klokker og kule kjøkkenredskaper. Med andre ord; noe for alle! 

  Det er kjempeenkelt å delta i konkurransen. Det eneste du trenger å gjøre er: 

  - Lik facebooksiden til POSYTRON ----> HER!

  - Kommenter i feltet under at du er med. (NB!: Husk å oppgi epostadresse, ellers kan jeg ikke kontakte deg om du vinner!)

  - FRIVILLIG: Legg gjerne med en link til hvilke(t) produkt du ønsker deg! :) 

  For at påmeldingen skal være gyldig må man ha likt facebooksiden - det vil bli sjekket. 

  Her er noen av de kule produktene du kan velge mellom dersom du vinner!   //Sponset konkurranse//

  #konkurranse #gravid #mammablogg #mamma #blogg #posytron #nettbutikk 

  25

  --- 10 days to go! ---

  • Publisert 12.02.2014 klokka 17:11
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  Som mange av dere fikk med dere fra facebooksiden til bloggen i går har jeg startet nedtelling til igangsettelse av fødselen! Jeg har ikke fått noen nøyaktig dato på igangsettelse, men ettersom man maks kan gå 12 dager over termin så er det iallefall ikke mer enn 10 dager igjen :) Jeg vet jo ikke om jeg kommer til å gå så lenge på overtid, men med min flaks så ville det vært utrolig typisk! Derfor har jeg begynt en ny nedtelling, så kan jeg heller bli positivt overrasket om det skjer noe før.   I dag er det 12. februar og jeg er kommet til min andre dag på overtid. Alle som har vært gravide og som har gått på overtid vet nok hvor grusomt kjedelig det er å gå å vente! Dagen i dag har i alle fall vært veldig kjekk! Jeg har vært på skolen og da så hele klassen skolens musikal "Spring Awakening". Den var utrolig bra, og jeg satt med tårer i øynene opp til flere ganger. Jeg og Sondre har allerede bestilt biletter til å se den i morgen kveld også! :) 

  I morgen skal jeg til jordmor igjen, og da får jeg henvisning til overtidskontroll på sykehuset :) 

  - Gikk du på overtid i ditt svangerskap? 


  #gravid #svangerskap #overtid #mammablogg #blogg #nedtelling 

  8

  And The Winner Is.....

  • Publisert 11.02.2014 klokka 19:45
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Da er konkurransen som har pågått på bloggen avgjort og den heldige vinneren av 4 valgfrie hårklemmer fra Lille Prinsesse ble ......

  CHRISTINE - MAMMA TIL STORM, som skriver bloggen http://thecarmex.blogg.no/ ! 

  Gratulerer så mye, du vil bli kontaktet på mail iløpet av kort tid!   Til alle dere andre så kan jeg opplyse dere om at det vil bli lagt ut en ny konkurranse allerede i morgen! Da er premien valgfrie produkter for 500 kr fra nettsiden http://www.posytron.no/ ! De har utrolig mange kule og nyttige ting som jeg tror de fleste kan få bruk for :) Dere kan bare glede dere :D 


  (Her er noen av posytron.no sine produkter! Alle disse til under 500 kr!) 


  #blogg #gravid #mammablogg #mamma #konkurranse #premier #vinner 

  35

  OL-kos mens vi venter!

  • Publisert 11.02.2014 klokka 16:19
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  I dag er det 11. februar, og jeg lider meg gjennom min første dag på overtid. Tidligere harjeg ikke vært så veldig utålmodig, men NÅ merker jeg virkelig at jeg er lei! Hun skal liksom komme nå! 

  Heldigvis har jeg OL på TV og de norske langrennsløperene har uten tvil gjort dagen min bedre to gull og ett sølv! Nå er det skiskyting for kvinner som står på og vi håper naturligvis på medalje! Vi var nettopp på butikken og fikk unnagjort ukens handel, så da fikk jeg plukket med meg litt OL-kos! :) 

  Har lest mange kjerringråd på nettet på hvordan jeg selv kan prøve å få i gang fødselen, og har prøvd mange av dem. Til nå er det ingen som har fungert, men jeg vil gjerne høre deres kjerringråd! Kanskje det er en av dere lesere som skal hjelpe meg med å få i gang fødselen! :) 

  - Følger du med på OL?


  #gravid #OL #kos #svangerskap #mammablogg #blogg #druer #sjokolade #overtid

  14

  Plan for uken - UKE 7

  • Publisert 10.02.2014 klokka 19:49
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Her kommer den faste planen for uka vår! Denne uken er den naturligvis veldig tom, ettersom jeg forhåpentligvis ender opp på sykehuset en dag denne uken. Uansett, her er iallefall noen middagstips til dere:) 


   
  - Pleier du å lage ukeplaner?  


  #gravid #ukeplan #middag #svangerskap #mammablogg #blogg #mamma #fødsel

  18

  Verdens beste klasse!

  • Publisert 10.02.2014 klokka 15:36
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  I dag er termindatoen min her, men det er fortsatt ingen tegn til fødsel! Nokså frustrerende, men jeg var vel egentlig forberedt på at jeg måtte gå på overtid. Vi hadde jo som nevnt tidligere musikkfremføring i dag, som etter min mening gikk veldig bra! Satser på en god tilbakemelding. Læreren min ble i alle fall veldig overrasket når jeg sa at termin var i dag. 

  Så over til overskriften; Jeg ble i dag overrasket av klassen min med masse gaver til Adelen! Det var utrolig koselig og snilt gjort, og jeg fikk masse fine babyklær! Jeg har blitt utrolig glad i klassen min allerede, så jeg er glad jeg fortsatt har 2,5 år igjen med dem :) 


  Så utrolig mange fine ting <3

  - Hva har du gjort på i dag? 


  #gravid #mammablogg #mamma #blogg #klær #baby #gave #klasse

  31

  Resultatet fra bakedagen vår!

  • Publisert 09.02.2014 klokka 22:08
  • Kategori: Hverdag

  Hei og hå alle sammen! :) 

  Jeg har fått spørsmål om jeg kunne legge ut litt bilder fra dagens bakst, så det kommer her! Vi bakte som sagt boller, skillingsboller, skoleboller og pizzasnurrer. Det ble veldig vellykket, men jeg fikk dessverre ikke tatt bilder av pizzasnurrene før de havnet i fryseren. 
  (Det gule på noen av skillingsbollene er et delvis mislykket forsøk på å lage solboller, haha!)

  - Har du bakt noe i det siste? 


  #baking #boller #gravid #mammablogg #blogg #mamma #husmor #mat

  34

  Venter og venter...

  • Publisert 09.02.2014 klokka 16:35
  • Kategori: Hverdag

  Hei og god søndag alle sammen! 

  Jeg håper alle har hatt en super søndag til nå, det har iallefall jeg! Vi har hatt bakedag og bakt masse forskjellig; Pizzasnurrer, boller, skillingsboller og skoleboller! Det lukter nydelig i hele leiligheten, så jeg synes virkelig det kunne lokke Adelen ut av magen! 

  Uheldigvis fungerte ikke ideen min så godt, og jeg går fortsatt her med stor mage å venter. Termin er i morgen, men det er fortsatt ingen tegn til fødsel. Det er utrolig frustrerende å bare gå å vente på at fødselen skal starte! OL på TV hjelper på, men jeg er fremdeles veldig utålmodig. Etter å ha gått i 9 måneder å ventet på den lille som skal bli en del av familien begynner jeg virkelig å bli drittlei :P Ikke bare er det en stor påkjennelse for kroppen, men det er også en mental utfording å holde motet oppe i den siste ventetiden.   Jeg var egentlig veldig klar for litt skolefri denne uken, men det ser ut for at jeg må fortsette i alle fall noen dager til. I morgen skal vi har fremføring av musikkprosjektet jeg nevnte tidligere i uken, noe jeg er veldig spent på. Vi er en gruppe på tre som skal fremføre tre valgfrie refrenger, der hver av oss skal være "lead singer" på ett. Vi skal synge refrengene på "Price Tag", "The Wind Beneath My Wings" og "I See Fire".

  - Har du hatt en fin helg?  


  #gravid #OL #svangerskap #ventetid #termin #mammablogg #blogg #mamma 

  19

  Kjærestekveld ♥

  • Publisert 08.02.2014 klokka 19:06
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Dagen i dag har vært helt super! Jeg er en stor OL-entusiast så denne første dagen med hele 4 medaljer har vært helt storartet! :D Dagen har derfor naturligvis blitt tilbragt foran TVen. Ettersom det har regnet ute mesteparten av dagen, har det egentlig bare vært herlig å være inne. Vi har i tillegg fått sortert en hel del babyklær etter størrelser, og vasket det som er nytt. 

  Nå i kveld har jeg og Sondre planlagt en skikkelig kjærestekveld. Vi skal spise middag, så skal vi se en film og bare kose oss! Ettersom helgene våre fremover ikke kommer til å være så rolige og uavbrutte som nå, synes vi det var en god ide å ha en kveld som bare handlet om oss to. 


  I morgen står en stor bakedag for tur - vi skal bake både boller, skillingsboller og pizzaboller! Jeg gleder meg utrolig mye og satser på at all den gode maten lokker Adelen ut av magen! :) 

  KONKURRANSE

  Jeg har en konkurranse som pågår på bloggen, som snart blir avgjort! Det er få som har meldt seg på, så vinnersjangsene er store og det er utrolig lett å delta! Det man kan vinne er 4 valgfrie hårklemmer fra nettbutikken Lille Prinsesse. Det er nydelige hårklemmer, og du kan velge fra hele sortimentet deres! Under ser du bilde av noen av de klemmene du kan velge mellom! 

  (Klikk på bildet for å komme til konkurransen!)  - Hva er dine planer for resten av helgen? 


  #OL #gravid #mammablogg #mamma #blogg #svangerskap #kjærestekveld #kjæreste #bakedag

  22

  40 uker - Oppdatering!

  Hei alle sammen! 

  I dag er jeg hele 40 uker på vei og det er bare to dager igjen til termin! Jeg er likevel forberedt på at det kan gå en god stund til før prinsessa kommer. Det sies jo at ofte får man en lik fødsel som moren sin, og mamma måtte settes i gang både med meg og lillebroren min. Stiller jeg meg inn på å gå mye på overtid, kan jeg heller bli positivt overrasket om jeg slipper! :) Jeg føler absolutt ikke at det er noe på gang ennå, så jeg får bare ta tiden til hjelp. Uansett, her kommer en liten oppdatering på formen min. 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 2 dager

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Torsdag 13. Februar

  ♥ Plager: For å være helt ærlig så tror jeg at den største plagen jeg har for øyeblikket er at jeg er lei og utålmodig! Det er som sagt kun 2 dager til termin og jeg føler meg akkurat som jeg gjorde for en måned siden. Over til de fysiske plagene; Bekkenløsningen min har faktisk vært nokså fraværende de siste dagene, noe som er fantastisk. Det å kunne gå normalt uten at det er ekstremt smertefult er herlig! Jeg har hatt litt såkallede falske rier også, men det har bare vært et par sammentrekninger så har det sluttet. Ellers føler jeg meg veldig oppegående :) 

  ♥ Strekkmerker: Som nevnt før; overalt! Har skrevet ett eget innlegg om strekkmerker, det kan du lese HER! Har fått en hel del strekkmerker på magen de siste månedene. Disse merkene viser ikke så veldig godt, men er nokså vonde. Det føles liksom som om huden er konstant solbrent. 

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Har fortsatt vann i kroppen, men ikke så mye som før. Det var en periode der det føltes som om leggene mine bokstavelig talt skulle sprenge om kveldene! Ringer på fingrene er jo også fortsatt uaktuelt pga vann. 

  ♥ Aktivitet: Fortsatt masse aktivitet der inne! Noen ganger legger hun seg på en slik måte at magen ser helt deformert ut, noe som kan være veldig ubehagelig. Det virker noen ganger som hun tror at magen min er et egg som hun skal bryte seg ut av! 

  ♥ Søvn: Søvnen er nokså bra for tiden. Jeg våkner cirka 2 ganger hver natt, enten pga tett nese eller fordi at jeg må på do. Etter at jeg hadde en periode der jeg var oppe 4-5 ganger per natt, synes jeg at 1-2 ganger per natt er veldig lite! Derfor klager jeg overhodet ikke! :)  

  ♥ Humør: LEI OG UTÅLMODIG! Men det er vel lov når man har gått gravid i 9 måneder? Ikke bare er jeg fysisk lei, men jeg gleder meg jo noe helt utrolig til å endelig få møte datteren min! Hormonene er jo fortsatt tilstede, så jeg er fremdeles veldig emosjonell og har kraftige humørsvinginger. Jeg tåler heller ikke altfor mye tulling fra Sondre. 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev tidligere ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Nå er fødselen rett rundt hjørnet og jeg tenker veldig mye på den! Jeg er nervøs for, og gruer meg til selve smertene, men selve opplevelsen med en fødsel er jeg veldig spent på. Det er jo trossalt noe helt unikt som vi kvinner bare får oppleve et par ganger i livet. (+/-)

  ♥ Hode festet: Ja, hodet har festet seg. Det har vært festet de tre siste kontrollene, og har blitt sjekket av to forskjellige jordmødre. 

  ♥ Magebilde:   - Er du gravid? Hvor langt er du på vei? 

  MINNNER OM KONKURRANSEN OM PÅGÅR PÅ BLOGGEN --> KLIKK HER! 

  #gravid #termin #svangerskap #mamma #blogg #mammablogg #strekkmerker #mage

  14

  Må man ha sex for å få barn?

  • Publisert 07.02.2014 klokka 21:22
  • Kategori: Hverdag

  God fredagskveld alle sammen! 

  Jeg har hatt en kjempebra dag i dag! Jeg har hatt besøk av mine to gode venninner Vivian og Janina, og vi har arbeidet med et skoleprosjekt i musikk. Det skal fremføres på mandag, så vi måtte gjøre det ferdig idag. Etterpå så vi åpningssermonien til OL i Sotsji. Det var en utrolig flott sermoni og nå kjenner jeg at jeg er skikkelig klar for to uker med masse sport på TV. Viss jeg går på overtid har jeg iallefall mer enn nok å gjøre på. 

  Men så over til overskriften; Jeg kom for en stund siden over denne artikkelen på nettavisen. 


  (Klikk på bildet for å komme til artikkelen)

  Artikkelen handler om et par fra Tyskland som hadde prøvd å få barn i over åtte år, uten hell. De besøkte ulike leger, men fikk samme svaret hver gang; ingenting var galt med dem. Først når de gikk til rådgivning angående kunstig befruktning ble mysteriet løst. Det viste seg nemlig at de aldri hadde hatt sex! Paret trodde visstnok at når de giftet seg ville de automatisk bli gravide. 

  Jeg måtte virkelig le når jeg leste artikkelen. Vi er vant til at barn som såvidt har lært seg å snakke (ja, overdrivelse) vet hvordan de selv ble til. Når da et par på 30 og 36 år ikke vet at man må ha sex for å bli gravid, er nok for de fleste nokså utenkelig! Tydeligvis skal man ikke ta det som en selfølge at alle får med seg slike grunnleggende prinsipper :) 

  - Har du lest artikkelen?


  #gravid #sex #mammablogg #mamma #blogg #svangerskap #barn #artikkel

  23

  Bilder fra den nye leiligheten - BABYKROKEN!

  • Publisert 07.02.2014 klokka 14:56
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Utrolig kjekt å se hvor mange som så reportasjen i går, og tusen takk for all positiv respons! :) Som jeg lovet dere tidligere i uken skal jeg nå begynne å poste bilder fra den nye leiligheten vår ettersom vi begynner å komme oss mer og mer i orden! I dag gjorde vi klar "babykroken" på soverommet vårt. Adelen skal sove inne med oss i begynnelsen så vi har ikke innredet eget rom til henne ennå. Jeg synes den lille kroken hennes ble utrolig koselig, og den kommer til å bli enda koseligere når hun ligger der <3 Her er noen bilder!   - Hva synes du om babykroken til Adelen? 

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN!! --> KLIKK HER!

  #baby #gravid #mamma #mammablogg #blogg #svangerskap #babykrok #seng #sove

  7

  LINK TIL REPORTASJEN - 17 år og planlagt gravid!

  • Publisert 06.02.2014 klokka 19:04
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle sammen! :) 

  Nå har reportasjen gått på TV, og jeg er faktisk veldig fornøyd! Dette blir ikke noe langt innlegg, men tenkte jeg skulle dele linken til reportasjen slik at alle som vil kan se den! :) 

  KLIKK HER FOR Å SE REPORTASJEN PÅ NETT!

  DEL GJERNE REPORTASJEN VIDERE! :) 

  - Hva synes du? 

  #gravid #reportasje #mammablogg #mamma #svangerskap #TV #link #blogg

  8

  Jeg kommer på TV Haugaland i dag!

  • Publisert 06.02.2014 klokka 15:41
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Jeg skrev tidligere at reportasjen om meg som ble filmet på tirsdag skulle komme på TV i neste uke, men jeg fikk i dag vite at den kommer på TV allerede i dag! Den vil bli vist på TV Haugaland etter "17.30-sendingen" i dag. Alle som er intresserte i å se reportasjen må derfor være klare fremfor TV-en da! :) Selv er jeg veldig spent på hvordan reportasjen blir. Under selve intervjuet følte jeg at jeg fikk frem det jeg ville få frem, men slike ting blir ofte litt annerledes enn det man ser for seg! 

  For dere som ikke har tilgang til TV Haugaland, så skal jeg legge ut en link til reportasjen senere. Jeg håper mange av dere vil se den og gi med en tilbakemelding på hva dere synes! :) 

  - Skal du se reportasjen? 

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR ---> KLIKK HER FOR Å VINNE FLOTTE PREMIER! 

  #gravid #svangerskap #TV #mammablogg #blogg #reportasje #TVHaugaland #mamma

  14

  Peak from the past!

  • Publisert 05.02.2014 klokka 21:30
  • Kategori: Hverdag

  God kveld alle sammen! 

  Jeg synes det er utrolig kjekt med babyting fra når jeg selv var liten. Mamma har vært så flink å tatt vare på disse herlige Nike-skoene fra barndommen min! Jeg synes selv de er utrolig nusselige og kommer uten tvil til å bruke de på Adelen!  

  Hun har også tatt vare på en hel del andre ting, som jeg gleder meg til å vise dere etterhvert! 


  - Har du noen av dine klær fra når du var liten? 

  Ha en flott kveld videre alle sammen! 

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR ----> KLIKK HER FOR Å VINNE FLOTTE PREMIER

  #gravid #blogg #mammablogg #mamma #svangerskap #sko #barndom #Nike #baby

  26

  Er graviditet en sykdom?

  • Publisert 05.02.2014 klokka 14:07
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Jeg har de siste dagene kommet over flere innlegg som handler om graviditet er en sykdom. Jeg vil tro at det finnes mange ulike meninger på akkurat dette, men at de fleste mødre som har gått gjennom en graviditet og fødsel vil se på det som et mirakel og absolutt ingen sykdom. Jeg selv, allerede nå før fødselen, mener overhodet ikke at det å være gravid er en sykdom. Kvinnekroppen er jo trossalt bygget for å kunne bære frem et barn. Den er derimot ikke bygget for å håndtere kreft og andre dødelige sykdommer. Sykdommer er er små programmeringsfeil hos oss mennesker, mens det å kunne lage og bære frem et barn er jo hele meningen med livet, iallefall i mine øyne!   Det jeg egentlig ville skrive om i dette innlegget er at jeg føler meg utrolig heldig som har hatt et såpass bra og "enkelt" svangerskap! Jeg leste i går en artikkel på VG om at hele 3 av 4 gravide kvinner blir sykemeldte deler av eller hele svangerskapet. Mange vil kanskje si at gravide overdriver og sykemelder seg altfor lett, men personlig synes jeg det blir feil å komme med en slik uttalelse. Ja, jeg synes det høres veldig mye ut med 3 av 4 kvinner - men igjen; hva vet vel jeg? Jeg har jo trossalt bare opplevd et eneste svangerskap.

  Hvordan et svangerskap oppleves er jo så utrolig individuelt. Noen føler seg bedre enn noen gang mens de er gravide, mens andre mer eller mindre har 9 måneder der de rett og slett ikke fungerer i hverdagen. Jeg er nå bare 5 dager fra termin og går fortsatt på skolen. Jeg går ikke alltid fulle dager, men jeg skulle trossalt egentlig vært ute i permisjon nå. Derfor er jeg utrolig glad for at jeg føler meg såpass oppegående! Jeg har faktisk dette skoleåret mens jeg har vært gravid hatt MINDRE fravær fra skolen enn jeg hadde forrige skoleår! Så uansett om gravide sykemelder seg for lett eller ikke, synes jeg alle som har et greit svangerskap burde være veldig fornøyde! :) 

  - Var du sykemeldt gjennom ditt svangerskap? 
  - Er det en sykdom å være gravid?  

  (MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN --> KLIKK HER


  #gravid #mammablogg #blogg #svangerskap #sykdom #sykemeldt #konkurranse

  13

  KONKURRANSE - Vinn 4 valgfrie hårklemmer fra Lille Prinsesse!

  • Publisert 04.02.2014 klokka 20:26
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Som jeg lovet dere forrige uke er det nå klart for en ny konkurranse her på bloggen! Premien denne gangen er 4 valgfrie hårklemmer fra nettbutikken www.lilleprinsesse.no ! De har utrolig mange nydelige hårspenner til små prinsesser, men også ting som kan brukes av voksne kvinner! Det eneste du trenger å gjøre for å delta i konkurransen er:

  - Lik facebooksiden til Lille Prinsesse --> KLIKK HER!

  - Kommenter på dette innlegget hvilke klemmer du ønsker! 

  Du kan velge fritt fra hele sortimentet av klemmer på www.lilleprinsesse.no! Husk også å skrive epostadressen din i kommentaren, slik at jeg kan kontakte deg om du vinner! 


  Her er noen av de nydelige klemmene du kan velge mellom! 

  //sponset konkurranse//

  #konkurranse #hårklemmer #prinsesse #gravid #svangerskap #mammablogg #blogg

  25

  Jeg skal på TV!

  • Publisert 04.02.2014 klokka 16:50
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag har jeg vært med på noe som jeg aldri har vært med på før - TV Haugaland har nemlig lagt en reportasje om meg! Jeg ble i går kontaktet av en reporter fra TV Haugaland med spørsmål om jeg var interessert i å stille opp i en reportasje. Hun hadde komt over bloggen min i sammenheng med at den ligger blandt de mest leste i Haugesund. Aller først ble jeg veldig overrasket og satt ut, men fant ut at det kunne være spennende å stille opp på! 

  Ettersom fødselen er rett rundt hjørnet fant vi ut at vi bare måtte få unnagjort filmingen så fort så mulig, så derfor har ettermiddagen i dag gått med til det. Først traff jeg de fra TV Haugaland på skolen der jeg ble filmet litt sammen med venninner. Etterpå gikk turen hjem til leiligheten vår der vi hadde et mer dyptgående intervju! Jeg var veldig nervøs i forkant, men det gikk overraskende bra. Jeg synes det er kjekt at bloggen min får såpass mye positiv oppmerksomhet, og at folk tar meg serriøst. Det er naturligvis veldig viktig for meg at jeg selv får fortalt "historien" min, og at ikke folk bare antar ting om meg og graviditeten min. 

  Nå har reporterne fra TV Haugaland nettopp dratt, og det neste som står på plakaten nå er middag! Resten av dagen skal bare gå med til avslapping, litt øving til en prøve jeg skal ha på torsdag og så skal jeg poste en ny konkurranse her på bloggen. Stikk derfor gjerne innom en tur senere i kveld!    Reportasjen om meg kommer på TV Haugaland i neste uke, og vil også bli lagt ut på nett! 


  #blogg #gravid #svangerskap #TV #reportasje #intervju #konkurranse #mammablogg

  10

  UKEPLAN - Uke 6

  • Publisert 03.02.2014 klokka 10:16
  • Kategori: Hverdag

  Hei og god mandag!

  Fra og med nå av har jeg tenkt at jeg hver søndag/mandag skal legge ut en plan for uken vår! Vi planlegger alltid middager og lignende for uken i forveien slik at vi kan handle inn alt vi trenger på mandagen. Kanskje noen av dere kan få noen tips til hva dere kan ha til middag, selv om vi ikke alltid er så veldig avanserte :) 

  Jeg har laget en fast mal til ukeplanene våre, så for å slippe å forandre på den i ettertid har jeg bare lagt inn en kolonne til Adelen allerede. Jeg beklager den grusomme kvaliteten på bildet under, men det er rett og slett ikke noe jeg kan gjøre med det. De blir bare så uklare når jeg laster dem opp.   Som dere ser er det ikke så veldig mye som foregår denne uken, noe som egentlig er veldig herlig. Det gir oss god tid til å bli ferdig med utpakkingen og komme oss skikkelig til rette i den nye leiligheten. Denne uken kommer jeg også til å begynne å poste bilder av leiligheten vår, så nå kan dere glede dere!

  - Lager dere ukeplaner i forkant av uken? 


  #gravid #svangerskap #mammablogg #blogg #ukeplan #middag #planlegging 

  12

  Ikke glem å være kjærester!

  • Publisert 02.02.2014 klokka 17:22
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Da jeg var i Stavanger forrige helg fant jeg en liten ting som jeg bare måtte kjøpe! Nå som vi skal bli foreldre om kort tid, synes jeg også det var en viktig påminner på at vi ikke må glemme å være kjærester også! 


  (Skilt kjøpt på Nille, 149 kr)

  Nå skal jeg ikke uttale meg for mye om dette temaet ennå, siden jeg ikke har noen erfaring med det ennå. Likevel vet jeg at mange parforhold tar slutt når det kommer et barn inn i bildet, nettopp fordi paret glemmer litt ut å være kjærester. Selv om man er foreldre så er man også kjærester, og det er det veldig viktig å prioritere. Selv om man ikke kommer til å få så mye tid til det i begynnelsen, er det viktig å ta seg tid til å pleie forholdet også. Det er ikke bare paret selv som tar fordel av dette, men også barnet/barna som får lykkeligere foreldre! 

  Jeg var derfor veldig glad når jeg fant dette skiltet! Jeg er fullt klar over at det kommer til å bli tungt og slitsomt å prioritere parforholdet når vi har et lite barn å ta vare på. Derfor synes jeg det var en god ide å ha dette skiltet i leiligheten som en liten påminnelse på at vi fortsatt kommer til å være Camilla og Sondre, ikke bare mamma og pappa. 

  - Hvordan endret parforholdet deres seg når dere fikk barn? 


  #gravid #svangerskap #mammablogg #kjærester #blogg #kjærlighet #foreldre #regler

  9

  39 uker - Oppdatering!

  • Publisert 01.02.2014 klokka 15:34
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag er jeg 39 uker på vei, og det er bare 9 dager igjen til termin! Det er helt sykt hvor fort tiden har gått! 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 1 uke og 2 dager

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Torsdag 6. februar

  ♥ Plager: Jeg har som mange vet vært plaget av bekkenløsning i siste halvdel av svangerskapet, og det gjelder naturligvis ennå. Jeg trøster meg selv med at nå er det ikke lenge igjen før jeg er tilbake på topp! Denne siste tiden av svangerskapet er også veldig tung i seg selv. Det er hardt arbeid å bære frem en liten unge på 3-4 kilo i magen, det skal virkelig ikke undervurderes! Det er tungt å reise seg når man har sittet en stund, det er tungt å komme seg opp av sengen - ting man vanligvis ikke tenker over at kan være slitsomt.  

  ♥ Strekkmerker: Som nevnt før; overalt! Har skrevet ett eget innlegg om strekkmerker, det kan du lese HER! Jeg skulle gjerne vært foruten, men har lært meg å akseptere dem! 

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Jeg har fortsatt mye vann i kroppen, men det er ikke så gale som det var for noen uker siden. Likevel har jeg fått små strekkmerker i området rundt leggene pga. hevelsene. 

  ♥ Aktivitet: Utrolig masse aktivitet i magen! Hun er mye mer aktiv enn meg for øyeblikket i alle fall! Sparkene viser veldig godt fra utsiden også, noe som både Sondre og mangen av vennene mine synes er facinerende å se på! 

  ♥ Søvn: Egentlig har jeg sovet veldig dårlig de siste nettene. Jeg har våknet opp 3-4-5 ganger hver natt, enten pga tett nese, vonde hofter eller at jeg må på do. Det er utrolig slitsomt når man ikke får mer enn 1-2 timer sammenhengende søvn, spesielt når det er pga smerter. På en annen side er det vel god øving til lille prinsessa vår kommer! Akkuratt natten i natt sov jeg veldig godt, så i dag føler jeg meg veldig oppegående! :)  

  ♥ Humør: Humøret går jo opp og ned, slik man gjerne forventer når man snakker om gravide. Jeg begynner og bli utrolig utålmodig og lei av å være gravid! Jeg har egnetlig hele svangerskapet likt å gå gravid, men etter 9 lange måneder kjenner jeg at jeg har fått nok for øyeblikket! 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Nå er fødselen rett rundt hjørnet og jeg tenker veldig mye på den! Likevel har jeg heldigvis ikke så mange negative tanker om den, jeg får jo trossalt se datteren min etterpå! 

  ♥ Hode festet: Ja, hodet har festet seg. Det har det vært de to siste kontrollene. Det er betryggende å vite at en seteleiefødsel er ute av bildet!  

  ♥ Magevideo:  

  KLIKK HER FOR Å SE MAGEVIDEO


  #gravid #graviditet #blogg #mammablogg #fødsel #svangerskap #oppdatering

  8

  In Case of Emergency!

  • Publisert 01.02.2014 klokka 12:31
  • Kategori: Hverdag

  Hei og god lørdag alle sammen! 

  Til tross for den dårlige dagen min i går sov jeg faktisk overraskende bra i natt, så nå sitter jeg her skikkelig uthvilt! Det føles herlig å endelig kunne si at jeg har sovet skikkelig godt en natt - jeg våknet bare en eneste gang, sammenlignet med 3-4 ganger som det har vært den siste tiden. Det passet egentlig veldig bra med tanke på at vi venter besøk av mamma og søskenbarnet mitt, Kristian, i dag. Mamma har ikke sett leiligheten vår før, så jeg er spent på hva hun kommer til å synes. Vi skal også kose oss med nachos senere i dag! :) 

  I går kveld når vi skulle legge oss fikk jeg skikkelig vonde ryggsmerter. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde så vondt i ryggen, og paracet hjalp ikke. Heldigvis kom Sondre på en kjempegod ide som fikk smertene mine i sjakk. Han varmet opp vann og helte det over på to flasker som jeg plasserte under ryggen. Det høres kanskje ikke ut som det mest behagelige, men bare det at smertene mine ble lindret var helt fantastisk herlig! Så det er absolutt et godt tips dersom man sliter med muskelsmerter og ikke har varmepute i hus! 

   

  - Hva er dine planer for dagen?
  - Hva gjør du når du sliter med muskelsmerter?


  #gravid #graviditet #mammablogg #blogg #smerter #rygg #varmeflaske #nødstilfelle

  Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits