• Camilla Larsen

  11

  Ikke på moten?

  • Publisert 31.03.2014 klokka 21:49
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om noe jeg kom til å tenke på her en dag. Jeg og Sondre er veldig glade i å spille brettspill, noe også familiene våre er. Jeg synes det er utrolig koselig å ha spillekvelder der vi samles, spiller og spiser litt snacks! Det virker likevel som det liksom ikke lenger er på "moten" å spille brettspill. Til mer TV- og dataspill som har blitt laget, til mindre brettspill har det blitt. Greit nok, det er kanskje mange som synes det er kjekt å spille dataspill når de er alene, men er det virkelig så veldig gøy å sitte å spille TV- og dataspill sammen med andre. Personlig ser eg overhodet ikke hva som kan være så veldig sosialt med dette :P Når man spiller brettspill sammen med andre derimot, kan man ha det gøy, prate og gjøre alt i sitt eget tempo! Det finnes jo så utrolig mange kjekke brettspill der ute! 

  Så er det mange som klager på at det er så dyrt med brettspill. Greit nok, de koster et par hundrelapper, men det gjør også TV- og dataspill! I tillegg er det jo tilbud på brettspill støtt og stadig. Det har skjedd flere ganger at jeg har sett butikker som har hatt alle brettspillene sine på halv pris. Når det er så mye tilbud på dem, må det vel bety at de har litt problemer med å selge dem?

  Jeg vil derfor oppfordre dere alle til å skru av både TV og data en kveld, og heller ta fram brettspill! Dersom dere har et morsomt spill og kjekke folk, kan jeg garantere at det blir en vellykket kveld som man har lyst å gjenta! :) Her er spillene som vi pleier å spille:

  - Liker du å spille brettspill? I såfall, hvilke? 
  10

  Fem mødre og en far!

  Heisann og hoppsann! 

  Stikker innom for å skrive en liten rapport fra barseltreffet vi var på i dag. Jeg har det egentlig nokså travelt, for jeg har mye som (forhåpentligvis) skal gjøres i dag, samtidig som jeg er alene med Adelen. Dersom hun plutselig bestemmer seg for å være litt vrang kan jeg love deg at det ikke er så mye som blir gjort. Akkurat nå har hun nettopp fått mat og ligger på dynen sin her i sofaen, ved siden av meg. Det virker som hun er relativt fornøyd, så jeg satser på at jeg om kort tid har en sovende prinsesse slik at jeg får gjort noe!   Men over til barseltreffet; Ettersom Sondre hadde truffet alle mødrene fra før av og ikke jeg, så var det veldig greit at han ble med meg. Jeg hater ikke mennesker, men jeg må innrømme at jeg hater prosessen med å bli kjent med nye mennesker - spesielt i begynnelsen. Da er det alltid godt å ha noen man kan få litt trygghet fra. I dag så var det fire andre mødre utenom meg og Sondre. De var veldig hyggelige, men jeg må innrømme at jeg følte meg veldig ung der jeg satt. Det er jeg jo også, men man føler seg ekstra ung når man sitter sammen med kvinner i 20- og 30-årene, med langt mer livserfaring enn meg og noen til og med med flere barn. Uansett; det var veldig koselig og vi satt ute i solskinnet hele tiden. Praten gikk naturligvis for det meste i babysnakk, noe som ofte kan være veldig lærerikt. Det er alltid nyttig å høre andres erfaringer og ikke minst tips.  Vi har planlagt at vi skal møtes igjen neste uke, samme sted. Jeg kommer nok ikke til å ha anledning til å være med hver gang pga skolen, men neste uke planla vi det slik at jeg også skulle ha anledning til å komme! Men som sagt, nå må jeg komme meg i gang med alt jeg skal gjøre. Ha en fin dag alle sammen! 

  - Gikk/går du på barseltreff med babyen din? 
  - Har du mange daglige gjøremål?   

  6

  Dåpsplanlegging!

  • Publisert 31.03.2014 klokka 11:24
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå nærmer det seg virkelig dåpen til Adelen - det er bare to uker til! Gjestelisten er akkurat passe stor, dersom jeg har regnet rett blir vi 23 eller 24 stk. Dåpen skal vi ha hjemme hos pappa, der jeg også hadde konfirmasjonen min. Det er utrolig greit når vi kan gjøre det sånn, for vi sparer jo masse penger på å slippe å leie lokale. Nå er vi iallefall i full gang med å planlegge detaljer, skrive handleliste osv. Det blir nok en kjempe kjekk dag, men jeg regner med at det også blir en hel del arbeid.

  Imorgen skal jeg og Adelen bli med bestefaren min å kjøpe ny dress til dåpen. Hver gang han trenger noen nye klær er det meg han ringer, haha! Jeg synes bare det er kjekt å kunne være til hjelp, og elsker å tilbringe tid med han. Han er uten tvil en av mine favorittpersoner! :) Vi skal også treffe en av mine bestevenninner og moren hennes (som også er moren til halvsøsteren min! haha, long story!) og spise lunch med dem. Etterpå skal vi se litt etter kjole Adelen skal bruke i dåpen (etter kirken) og forhåpentligvis få kjøpt litt pynteting! Jeg er virkelig ikke noe god på slike pynteting, men venninnen min, Frida, er derimot kjempeflink, så det skal bli supert å få litt "eksperthjelp"!  I dag skal jeg og Sondre på barseltreff igjen. Jeg kan uheldigvis ikke være der så lenge ettersom det starter kl 1200 og jeg skal på skolen kl 1250, men jeg får i alle fall truffet de andre mødrene der. Sondre skal jobbe nesten hele ettermiddagen og kvelden i dag, så jeg og Adelen skal være hjemme alene i dag også :) 

  - Har du tips til dåpen? (Pynt osv.)
  - Hva er dine planer for dagen?

   

  6

  Sukker uten kalorier!

  • Publisert 30.03.2014 klokka 20:24
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle sammen! 

  Nå er dagens nokså sene middag inntatt. Det som sto på menyen i dag var ørret med brokkoli og agurksalat. Jeg er generelt ikke så veldig glad i fisk, men prøver å spise litt for kostholdets skyld! Jeg er også utrolig glad i agurksalat, så det kompenserer litt for at vi har fisk til middag, haha! I agurksalat skal det jo egentlig være vann, eddik og sukker, men i dag prøvde vi å erstatte sukkeret med steviapulver som vi har kjøpt. Steviapulver er et pulver som kommer fra steviaplanten, altså det er 100 % naturlig. Det er veldig søtt, men inneholder ikke kalorier! Fantastisk, eller hva? Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til om pulveret skulle gi samme smak som sukker, men jeg ble positivt overrasket! agurksalaten smakte akkurat så godt som vanlig, bare den var mye sunnere!   Søsteren til Sondre har også tipset meg om nettsiden www.funksjonellmat.no. Det er en nettside hvor de selger ulike slike produter av sukker uten kalorier! De har blandt annet brød- og kakemikser med MYE mindre kalorier enn vanlig. For en kakeelsker som meg er jo dette helt ypperlig! Jeg er derfor nå på vurderingsstadiet av hvilke produkter jeg har lyst til å prøve. Jeg anbefaler virkelig å ta en tur innom denne nettsiden. Den er iallefall super for folk som vil kutte ned på sukkerinntak og gå ned i vekt.    Jeg ser plutselig litt lysere på å holde kostholdet mitt når jeg fremdeles kan spise søte ting, bare med lite kalorier! Denne planten er utevn tvil min favorittplante, haha! :) Nå skal vi bare slappe av resten av kvelden, og kose oss :) 

  - Har du prøvd stevia/sukrin? 
  - Har du prøvd noen av produktene fra www.funksjonellmat.no?   6

  Jeg har blitt mishandlet av en baby!

  • Publisert 30.03.2014 klokka 15:03
  • Kategori: Adelen

  Og her er den skyldige! : 


  Haha, mishandlet var nok å ta godt i - men ansiktet og brystet mitt er fult i kloremerker fra denne frøkena her! Babyers negler er kanskje små og søte, men de er også sylskarpe, noe jeg har fått erfare de siste dagene. Når Adelen har vondt i magen slår hun veldig om seg med armene, og de havner rett som det er i ansiktet mitt. Jeg kan iallefall ikke ta det personlig da, ettersom hun klorer seg selv til tider også, haha! Nå går jeg derfor rundt med kloremerker i ansiktet, noe som ser aldeles nydelig ut. Det er vel i situasjoner som disse vi kan si takk til dem som oppfant sminke! Nå ligger heldigvis prinsessa her på siden av meg og sover, så jeg er "trygg" i en liten stund til. 

  For noen dager siden fikk vi denne lappen her i posten. Av en eller annen grunn har den uheldigvis blitt liggende på bordet her jeg sitter. Det er i slike øyeblikk jeg merker at det er hardt å bare spise sunt. Jeg elsker pizza, spesielt Pizzabakeren - så det er vanskelig å finne viljestyrken til å kaste lappen i bosset. Heldigvis har jeg litt ekstra motivasjon i dag siden jeg gikk på vekta da jeg sto opp - og den viste fremgang! :)   Til nå har jeg ikke fått gjort så mye av det jeg skulle gjøre i dag ettersom Adelen har vært veldig urolig og slitt med magesmerter. Selv etter 6 uker synes jeg det er akkurat like grusomt når hun gråter og har vondt. Jeg vet jo hvor vondt det er å ha magesmerter, så jeg synes så synd på henne. Jeg tror alle foreldre synes det er fælt å se barnet sitt i smerte. Heldigvis virker det som om smertene har roet seg nå, siden hun ligger å smådupper på siden av meg. Jeg kan likevel ikke røre på meg, for så snart jeg reiser meg så våkner hun nok. Vi har heldigvis få av slike dager, så det er overhodet ikke noe problem.

  Nå nærmer det seg at Sondre kommer hjem fra jobb. Jeg gleder meg til å være litt familie i kveld, ettersom han enten har jobbet eller sovet mer eller mindre helgen. Selv om det ikke er snakk om så lang tid, merker man fort at det blir et lite savn etter å tilbringe tid sammen. Så i kveld blir det en skikkelig familiekveld, etterfulgt av litt kjærestetid når Adelen har lagt seg for kvelden :) 

  - Klorer babyen din mye?
  - Hva er din favoritt-kosemat?  

  12

  Frokost i farten!

  • Publisert 30.03.2014 klokka 12:01
  • Kategori: Oppskrifter

  God morgen!

  I dag har det vært nok en herlig morgen i Casa Kleppe Larsen! Solen skinner og temperaturen er faktisk nokså bra, til tross for at vi fremdeles er i mars. Jeg har faktisk kledd meg i shorts og singlet i dag! Sondre dro på jobb i dag tidlig, så jeg og Adelen er hjemme alene nå. Adelen fikk mat for en time siden, og jeg inntok nettopp en herlig frokost.   I dag skal jeg skrive en musikkoppgave som skal leveres i løpet av dagen. I tillegg går nok jeg og Adelen på en trilletur senere i dag i det nydelige været. Man kan ikke unngå å være litt ute når det er så pent vær!

  - Liker du å lage slike gode frokoster? 
  - Er det fint vær der du bor? 

  13

  Jeg skal bli forsker!

  • Publisert 29.03.2014 klokka 20:46
  • Kategori: Hverdag

  You heard me - jeg skal bli forsker! 

  Helt siden jeg ble gravid har jeg fått høre mange ganger at jeg kommer til å miste ungdomstiden min. Personlig er jeg helt uenig i dette - så jeg har nå tenkt å teste det ut! Er det mulig å være tenåring og mamma på samme tid? Jeg har faktisk tenkt å gjøre dette eksperimentet nokså skikkelig, og dokumentere det også! Planen for eksperimentet er at jeg skal skrive opp en lang liste med typiske "ungdomsting" som jeg skal utføre. Hvor lang tid jeg kommer til å bruke på oppgavene avhenger selvfølgelig av hvor mange ting jeg har på listen.   NÅ TRENGER JEG DIN HJELP! - Konkurranse

  Jeg vet selvfølgelig om mange ting ungdom gjør, men det er ikke alltid like lett å komme på dem. Derfor trenger jeg DIN hjelp til å komme på punkter jeg kan ha på listen over ting jeg skal gjøre. Det må være ting som ungdom gjør både i skolesammenheng, jobbsammenheng og på fritiden. Den kan være alt fra småting til ting som tar flere dager! Jeg håper du har lyst til å bidra med ting - det vil gjøre prosjektet mye lettere for meg! For å gjøre det litt ekstra kjekt å bidra med idéer, kommer den beste idéen til å bli honorert med en premie. Husk derfor å legge igjen epost-adressen din i kommentaren :) 

  - Har du noen forslag å komme med? Takk på forhånd!   2

  Vinneren av linkerunden!

  • Publisert 29.03.2014 klokka 17:24
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen <3 

  Da var det tid for å kåre vinneren v linkerunden som har pågått på bloggen! Den bloggen jeg likte best denne gangen var: 

  http://ceeelina.blogg.no/


  Bloggen skrives av Celina Simonsen på 17 år. Hun skriver gode og spennende innlegg, i tillegg til at hun tar mange veldig fine bilder! 

  - Har du lest bloggen hennes? 
  8

  Herlig lørdagsmorgen!

  • Publisert 29.03.2014 klokka 12:33
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå er det allerede langt på dag her i huset. Sondre har vært på jobb siden kl 04.30, mens jeg har vært våken siden kl 08.00 med Adelen. Til frokost i dag hadde jeg knekkebrødene jeg lagte i går, og de var kjempegode! De skal uten tvil lages igjen også.

  De herlige knekkebrødene ble inntatt med ost, agurk og et hint av havsalt! Nam nam!


  Huff, øyenbrynene mine blir så oransje på bilder.. I virkeligheten er de brune!! 


  Jeg har nå fått besøk av venninnen min - herlig med litt jentesnakk av og til også! :) Adelen har også akkurat fått mat, så vi tenker oss ut på en liten trilletur nå snart. Med så nydelig vær ute kan man ikke unngå dra ut en tur! :) 

  - Hva har du gjort på i dag? Hva er planene dine for kvelden? 


  8

  Bolle i ovnen!

  • Publisert 28.03.2014 klokka 21:05
  • Kategori: Oppskrifter

  Neida, ikke boller, men knekkebrød! 

  Jeg holder for øyeblikket på med å teste ut Toro sin knekkebrødblanding. De står i ovnen nå, og det lukter herlig i hele leiligheten så jeg satser på at de smaker like godt! Det hadde overhodet ikke gjort meg noe å hatt boller i ovnen heller, men det passer dessverre ikke så godt inn i det nye og bedre livet jeg og Sondre har startet, haha! 

  Speaking of; jeg, Sondre og Adelen var tidligere i kveld ute på tur. Sondre gikk raskt med vognen, mens jeg småjogget litt på siden av. Det var utrolig herlig å komme seg ut i frisk luft etter en nokså tung dag. Vi har nemlig vært i begravelse til oldemoren til Sondre i dag, altså Adelens tipp-oldemor. Det var veldig trist, så det var godt å få komme seg litt ut og lufte tankene. 

  I morgen skal Sondre på jobb, mens jeg får besøk av en veninne som jeg gikk i klasse med da jeg gikk på skole i Sauda. Jeg har ikke sett henne siden jeg sluttet i Sauda(!!!), så det skal bli veldig kjekt å møtes igjen! :) Nå skal jeg straks hoppe i dusjen, og satser på at Adelen sover til jeg er ferdig! God natt! :) 

  - Har du prøvd Toros knekkebrødblanding? Har du noen gang lagt knekkebrød selv? 


  21

  Ny tattovering!

  • Publisert 28.03.2014 klokka 18:30
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Jeg og Sondre har helt siden jeg ble gravid sagt at vi har lyst til å tattovere navnet til barna våre. Nå som Adelen har komt så har jeg begynt å tenke mer og mer på hvor jeg vil ha den og hvordan den skal se ut. Jeg er jo ikke fylt 18 år ennå, så jeg får ikke tatt i Norge, men det er jo cirka bare et halvt år til. Jeg er veldig nøye på at alle tattoveringer jeg har tenkt å ta skal ha en betydning, og hva har ikke mer betydning enn barnet/barna dine? :) Den tattoveringen jeg har nå er også av stor betydning for meg. Den ble tatt i Polen da jeg var 14 år. Det høres nok ikke ut som den smarteste idéen å ta tattovering som 14 åring, men det skal også litt mye til for at en g-nøkkel på ankelen skal slå feil. Det er liksom ikke en slik ting du angrer på i senere tid :) 

  Jeg er veldig glad i tattoveringer, men vil ikke ha for mange. Jeg synes også det er mye penere med mange små i stedet for noen store - spesielt på jenter. Jeg vil gjerne høre hva dere lesere synes om tattoveringer også, så legg gjerne igjen en kommentar i feltet under! :)   - Hva er ditt syn på tattoveringer? Har du tattovering selv? 
  16

  Et nytt og bedre liv!

  • Publisert 27.03.2014 klokka 17:19
  • Kategori: Trening

  Heisann! 

  Nå har jeg kommet meg til Etne, og sitter for øyeblikket i sofaen og slapper av. Vi skal snart spise taco, nam nam gleder meg! :D Adelen ligger for øyeblikket på fanget mitt og sover søtt. Hun har hatt litt magevondt de siste dagene, så det er herlig når hun først sovner skikkelig. 

  Jeg føler meg skikkelig bra for tiden nå som jeg har komt i gang med treningen og spiser sunnere! På mandag var det slutt på alt av usunn mat og søtsaker. Etter å ha spist mer eller mindre det jeg ville i lang tid, merket jeg at det var utrolig vanskelig. Heldigvis merker jeg allerede nå etter fire dager at det begynner å bli lettere, noe om får meg til å se mye lysere på å faktisk klare å holde det i lengden. Målet mitt er veie det samme som jeg gjorde for 1,5 år siden - noe som uheldigvis er myeee mindre enn det jeg veier nå. Men så har jeg jo trossalt en unnskyldning også da - jeg har vært gravid. 

  Treningen har jeg også tro på at skal bli bra fremover! Jeg og Sondre skal begynne på et treningsenter som har barnepass, der jeg har søkt jobb faktisk. Jeg har funnet flere saltimer jeg har lyst til å prøve ut i tillegg til egentrening. Det er også så utrolig mye kjekkere å trene når man trener sammen med noen! :) Slenger med litt treningsinspisasjon!

  - Jobber du for å nå et mål? Hva er målet ditt?  22

  Fresh formiddag!

  • Publisert 27.03.2014 klokka 09:50
  • Kategori: Hverdag

  God morgen alle sammen! 

  Her i huset har det vært liv siden 7-tiden i morges. Rettere sagt; det har vært liv i meg siden kl 0700. Sondre og Adelen sto faktisk ikke opp før for en halvtime siden. Jeg synes det er utrolig herlig å stå opp tidlig når man våkner til skinnende sol og skyfri himmel! Hovedgrunnen til at jeg måtte stå opp så tidlig var for å pumpe meg. Nå har heldigvis melkeproduksjonen min stabilisert seg litt mer og jeg våkner ikke opp med melkespreng hver morgen lenger, noe som er utrolig herlig! 

  Etter at jeg hadde pumpet meg gikk jeg inn i sengen og holdt Adelen litt med selskap siden hun var våken og Sondre sov. Vi lekte og tullet litt, og hun storkoste seg. Hun begynner å reagere på faste ting nå; hun smiler blandt annet hver gang jeg tar hodet mitt på magen hennes og lager rare lyder! Hun har bare verdens mest sjarmerende smil, så jeg tror det er godt hun ennå bare er en liten baby. Hadde hun vært større hadde hun nok hatt meg fullstendig rundt lillefingeren med det smilet, haha! :)   Etter litt kos og gøy med Adelen bestemte jeg meg for å ta meg en liten joggetur! I dette været var det utrolig herlig å bare komme seg ut litt. Når man slipper å kle på seg vinterklær når man skal ut er det så mye lettere og mer motiverende å komme seg igang. Det var ikke så lang tur, men etter joggeturen med Sondre i Stavanger har jeg funnet ut at jeg må begynne litt mer forsiktig. Det er ikke så behagelig å gå rundt med vondt over alt i flere dager i etterkant! Jeg merket også at det tok litt på i bekkenet - så det beste er nok å ta det litt med ro.


  Prinsessen min <3 


  Vurderer sterkt å gå til innkjøp av nye joggesko! Noen som har noen å anbefale?

  Nå har jeg akkurat spist en sunn, enkel og god frokost - en skyr og et glass vann. Neste punkt på planen for dagen er å øve litt på gitar før jeg skal på skolen, ettersom jeg ikke har fått tid til å øve så mye denne uken. Jeg må også innrømme at jeg synes det er vanskelig å finne motivasjonen når det heller er andre ting jeg har lyst å gjøre - som å være med Adelen. 

  Sondre og Adelen har akkurat reist til Etne for å passe barna til søsteren hans. Jeg skal ta bussen inn dit etter skolen, så skal vi spise middag der og ha spillekveld! Det er utrolig koselig å tilbringe tid med familie - iallefall når vi bor et stykke borte fra alle sammen. Selfølgelig er det ikke så langt å kjøre en time, men det er liksom ikke noe man gjør hver dag heller. 

  - Trener du?
  - Hva er dine planer for dagen?
  10

  Jeg har søkt på jobb!

  • Publisert 26.03.2014 klokka 19:41
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå har jeg nettopp søkt på jobb. Det virker kanskje travelt når man har både barn og skole fra før, men i sommerferien har jeg jo ikke skolen. Stillingen jeg har søkt på er som barnepasser på et treningsenter her i Haugesund. De søkte etter både sommervikarer og ringevikarer - stillinger som passer meg ypperlig. I sommer skal jo Sondre ha ferie, så da har jeg mulighet til å jobbe litt, og dersom jeg skulle vært ringevikar har man jo mulighet til å si nei dersom man overhodet ikke kan. 

  Vi klarer oss egentlig veldig greit økonomisk allerede, men det er selfølgelig ikke negativt med en ekstra inntekt. Vi sparer jo trossalt til hus en gang i fremtiden. Jeg synes også det er mye kjekkere når jeg kan bidra litt med penger utenom det jeg får i stipend. I tillegg så var jo denne stillingen rene drømmejobben for min del! Jeg elsker å omgås barn - så det å jobbe som barnepasser passer helt ypperlig for meg. 

  Jeg er utrolig spent på om jeg får jobben eller ikke. Jeg håper at jeg har en liten fordel ettersom jeg er mamma selv og derfor har endel erfaring. Nå har jeg jo ikke vært mor så veldig lenge, men det er rart hvor fort man kommer inn i det. I tillegg har jeg jo passet på blandt annet småsøskenene mine, så jeg har jo litt erfaring med eldre barn også. Nå venter jeg bare i spenning og håper på det beste! :) 

  - Har du vært mye barnevakt? 
  - Kunne du tenkt deg å jobbe med barn?  9

  Lesbisk?

  • Publisert 26.03.2014 klokka 10:23
  • Kategori: Skole

  Heisann og god morgen! 

  Nå har jeg plantet meg godt ned i sofaen, mens Sondre holder på å lage frokost. I dag er det omelett som står på menyen! Adelen fikk nettopp mat, så hun er veldig fornøyd hun også. Stakkar prinsessen min har litt vondt i magen eneste, så hun blir trøstet av pappaen sin. Kl. 1115 skal jeg ta bussen til skolen får å ha visning av prosjektet vi har jobbet med den siste 1,5 uken. Det vi skal vise i dag er bare et lite utkast som vi skal få tilbakemeldinger på, så skal vi jobbe videre med det i flere uker fremover. 

  Prosjektet er i MDD (musikk, dans og drama) så det går ut på at man skal sette sammen et lite stykke som inkluderer alle de tre disiplinene. Man skal vise at man mestrer både det å synge, danse og spille skuespill. Vi er delt inn i grupper på 7-8 stk og skal lage en visning på rundt 12 minutter. Det er et veldig viktig prosjekt for oss ettersom det er det som avgjør hvilken karakter vi får i standpunktkarakter. Den blir også værende på vitnemålet ettersom MDD er et avgangsfag. 

  Min rollefigur i prosjektet er lesbisk. Jeg har overhodet ingenting i mot å spille lesbisk, men jeg må innrømme at det er vanskelig å skulle sette seg skikkelig inn i rollen når jeg ikke har en anelse på hvordan det er eller føles. Man vil jo ikke gjøre det på en slik måte at det blir fremstilt negativt. Heldigvis har jeg god tid på å øve før den endelige visningen, så forhåpentligvis blir rollefiguren min litt mer overbevisende da enn den blir i dag. Alle på gruppen vår skal ha hver sin monolog, så vi kan heldigvis utforme rollen vår akkurat slik vi vil selv. 


  Til dere som lurer; JA, det er et gammelt bilde, her var jeg meget høygravid :) 

  - Har du gått på musikk-, dans- eller dramalinjen? 
  - Hva er planene dine for dagen? 


  20

  Hvitere tenner på 1-2-3!

  • Publisert 25.03.2014 klokka 18:34
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå som jeg har tatt av reguleringen har det virkelig gått opp for meg hvor gule tenner jeg har. Jeg har alltid visst at de var litt gule, men nå viser det skikkelig godt og det plager meg veldig. Jeg vet ikke i hvor stor grad det er mulig å gjøre noe med det, men jeg har bestemt meg for å prøve tannbleking. Jeg har lett litt rundt på nettet for å lese om andres erfaringer med ulike typer tannbleking og jeg har funnet mye bra. 

  Jeg må jo også ta stilling til om jeg vil gjøre det hjemme eller hos tannlege. De settene du kan få kjøpt til hjemmebruk er jo utrolig mye billigere enn å gjøre det hos tannlege. Jeg har ikke sjekket det opp, men jeg leste et sted at bleking hos tannlege koster over 5000 kr. Så før jeg tar noen avgjørelser vil jeg gjerne høre om det er noen av dere der ute som har erfaringer med tannbleking. Funket det? Må man gjøre det ofte for at de skal holde seg hvite?


  Hadde jo vært fint med et slik resultat, haha! :) 

  Nå har Adelen nettopp fått mat, og nå ligger hun her på siden av meg å hikker! Jeg husker jeg synes det var så morsomt når hun hikket så mye inne i magen, og hun hikker minst like mye nå også. Hormonutslettet i ansiktet hennes begynner også å bli mye bedre nå, så hun blir bare nydeligere og nydeligere for hver dag som går.   Jeg er derimot ikke helt på topp i dag. Jeg mistenker at jeg begynner å få ørebetennelse ettersom jeg har hatt litt verking i ørene de siste timene. Håper virkelig at det bare er falsk alarm! 

  - Har du erfaring med tannbleking? 
  - Hikker babyen din mye?  
  6

  Mamma med langt hår!

  MINNER OM LINKERUNDEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN!! ----> KLIKK HER!!

  Heisann og god tirsdag! 

  Nå skal jeg snart en tur på skolen for å øve på prosjektet vårt. Vi skal jo allerede vise et utkast til lærerene våre i morgen, så vi har mye øving å få unnagjort i dag. Senere i dag skal jeg og Adelen være hjemme alene siden Sondre først skal en tur til Sandeid, så på fotballtrening. Adelen begynner virkelig å smile mye nå og følger mye mer med, noe som gjør det enda kjekkere å leke og tulle med henne. Selv om babyer er søte uansett hva, er det ekstra kjekt når man får litt respons fra dem :) 

  Over til overskriften; Nå den siste tiden har Adelen blitt mer og mer glad i å grabbe tak i ting, der i blandt håret mitt. Hestehale har liksom blitt en fast del av hverdagslooken for å unngå konstant riving i håret. Jeg vil tro mange småbarnsmødre (og fedre for den saks skyld) kjenner seg igjen i dette. Hår som henger nedover skuldrene til mamma eller pappa er jo så utrolig morsomt og kjekt å gripe tak i - og viktigst av alt: Ikke sleppe! Jeg vurderte lenge å bare klippe håret kort, men sist jeg gjorde det angret jeg så mye i etterkant at jeg tørr ikke! Nå som jeg har spart så lenge skal jeg iallefall nyte å ha så langt hår en stund - selv om det somregel er i hestehale. :) 

  - Pleier barnet/barna dine rive deg i håret? 


  18

  Pappa på barseltreff!

  Heisann alle sammen! 

  I dag har jeg vært ganske lenge på skolen, ettersom vi jobber med et prosjekt i faget MDD (musikk, dans og drama). Det er veldig tidkrevende og vi skal ha den første visningen (utkast) allerede på onsdag. Jeg hadde også fått time til barselgruppe i dag, men kunne dessverre ikke ta meg fri fra skolen. Sondre derimot hadde fri, så derfor dro han! :) Jeg synes det er utrolig kjekt at han stiller opp på slike ting, og ikke er avhengig av at jeg er med. De andre mødrene på barseltreffet var visst også nokså imponert over han! Neste mandag er neste treff for gruppen, og da skal gå selv. Jeg er veldig spent på å se hvordan jeg går overens med de andre ettersom jeg er å ung, men ettersom vi alle er der av samme grunn går det nok veldig fint! :) 

  Etter barselgruppen kom Sondre på skolen og leverte Adelen til meg ettersom han hadde noen ærend. Hun var med meg i noen timer på skolen før vi tok bussen hjem. Siden vi i dag har hatt så nydelig vær her i Haugesund ringte jeg Sondre da jeg hadde gått av bussen og sa at han skulle komme ut. Vi gikk en tur på lekeplassen rett bortfor leiligheten vår og bare nøt det flotte været! Sondre knipset også noen bilder av meg og Adelen i vognen. 

  - Hva har du gjort i dag? 
  29

  Reguleringen er borte!

  • Publisert 24.03.2014 klokka 12:04
  • Kategori: Hverdag

  Heisann!

  Nåå har jeg akkurat vært hos tannlegen og tatt av strengen min! Fy søren så herlig det er :-D

  Hva synes du? :-)

  Camilla

  29

  Tid for bryllup?

  Heisann! 

  Nå nærmer det seg virkelig at jeg og Sondre har vært forlovet i et år. Den magiske dagen da han gikk ned på kne var 20. april 2013. Jeg synes fortsatt det er helt utrolig hvor fort tiden går, for det føles virkelig ikke som et år siden! Nå som det nærmer seg dette "jubileumet" må jeg innrømme at tanken på bryllup streifer meg oftere og oftere. Nå må jeg jo naturligvis bli 18 år før noe bryllup i det hele tatt er aktuelt, men jeg håper virkelig ikke at det ikke blir altfor mange år til. 

  Det er sikkert mange som tenker at det er dumt å gifte seg når man er så unge og ikke har vært sammen så lenge, ettersom det (i utgangspunktet) er en livslang forpliktelse til hverandre. Jeg derimot synes ikke det er for tidlig i det hele tatt, enkelt og greit pga at vi allerede tok avgjøreslen om å være knyttet til hverandre for resten av livet da vi valgte å få Adelen. Dersom jeg ikke hadde vært sikker på at det er Sondre jeg vil tilbringe resten av livet mitt med hadde jeg aldri valgt å bli gravid. 

  Vel, selv om bryllup sannsynligvis fortsatt er en stund unna er det jo lov å drømme seg litt bort, og det gjør jeg virkelig også! Derfor slenger jeg med litt bryllupsinspirasjon :) Dersom det høres spennende ut tenkte jeg kanskje å skrive litt flere innlegg fremover med litt inspirasjon til bryllup og slik jeg vil at bryllupet mitt skal være. Legg gjerne igjen en kommentar om du er positiv til det! :) 

  - Er du forlovet/gift? 


  56

  LINKERUNDE!

  • Publisert 23.03.2014 klokka 13:34
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag er jeg rett og slett helt tom for ting å skrive om. Jeg tenkte derfor at jeg kunne sette i gang en liten linkerunde for å få litt inspirasjon. De bloggene jeg liker best blir linket i et eget innlegg :) Alt du trenger å gjøre for å bli med er: 

  1) Like facebooksiden min ---> HER!

  2) Kommentere bloggen din i feltet under. 

  3) Valgfritt: Gi meg gjerne noen tips til hva jeg skal skrive om :)   Jeg håper mange har lyst til å bli med, og jeg gleder meg til å lese litt blogger! :) 

  - Er du med? 


  6

  Need For Speed!

  • Publisert 22.03.2014 klokka 21:05
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag har vi vært en tur på kjøpesenteret Kvadat og shoppet litt. Da vi var på shopping i Haugesund fant jeg en jakke til Sondre, men de hadde den ikke i riktig størrelse. Det hadde de derimot på Kvadrat, så da ble det ny jakke på Sondre i dag! Siden jeg ikke kan shoppe til meg selv, blir det mye nytt til Sondre. Jeg fant meg faktisk to par med sko da, så nå kan bare våren komme! :) 

  Etter shoppeturen vår dro vi inn til Stavanger sentrum der vi traff tremenningen til Sondre og gikk på café. Han fikk treffe Adelen for første gang, og det virket som de likte hverandre godt, hehe! :) Her er litt bilder fra handlingen vår! :)

  Nå skal jeg og Sondre på kino å se filmen Need For Speed 3D, mens Adelen er hjemme med mormoren sin. Herlig med litt kjærestetid :)

  - Hva bruker du helgen din til?   

  14

  MIN EGEN SLANKEKRIG - Day 1 & 2

  • Publisert 22.03.2014 klokka 13:21
  • Kategori: Trening

  Heisann! 

  På gårsdagens shoppingtur fant Sondre ut at han ville ha seg nye joggesko. Det har nemlig vært unnskyldningen hans for å ikke jogge en god stund nå, så vi fant ut at det var en god idé. Når det i tillegg var 20 % rabatt på skobutikken Mani var det perfekt timing! Senere på dagen reiste vi jo til Stavanger, og i går kveld fant Sondre ut av han ville ut på joggetur. Han ville selvfølgelig ha meg med, og til min store overraskelse klarte jeg faktisk å motivere meg til å bli med. Det er veldig lenge siden jeg har trent nå ettersom jeg slet med bekkenløsning store deler av svangerskapet, så jeg var både spent og nervøs for å se hvordan formen var. Jeg var forberedt på det verste, men jeg ble faktisk positivt overrasket; Det kunne vært verre! :)  Såå, nå er vi i gang. Kiloene skal bort, forhåpentligvis nokså raskt! :) Jeg har jo også en stor fordel siden jeg ammer/pumper. Kroppen bruker ekstremt mye energi på å produsere og drive ut melken så de hjelper veldig på vekttapet. Nå skal det sies at jeg merker det godt på kroppen at jeg har gått lenge gravid og vært gjennom en fødsel, så jeg må nok ta det litt med ro. Da vi kom tilbake fra joggetur i går hadde jeg vondt alle slags steder på kroppen, haha! Det viktigste er vel at man kommer seg i gang, ikke nødvendigvis hvor hardt man presser seg!

  - Trener du? Når begynte du å trene igjen etter fødselen? 
  2

  Baby som kjører bil!

  • Publisert 21.03.2014 klokka 18:13
  • Kategori: Adelen

  Heisann! :) 

  Nå er vi på vei til Stavanger, i skrivende stund på ferjen mellom Arsvågen og Mortavika. Vi har tatt Adelen frem til oss nå mens vi er på ferjen slik at hun skal få litt avlastning fra bilstolen, før det blir en halvtime til med kjøring. Med en gang vi begynner å kjøre så sovner hun nå uansett da! :) 

  Jeg knipset et par bilder med mobilen av Sondre og Adelen i førersetet - mine lille, fine familie <3

                                      2

  Ready For Some Shopping!

  • Publisert 21.03.2014 klokka 12:02
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå har jeg nettopp vært en tur på skolen og hatt prøve i faget hørelære. Ettersom jeg har vært litt bort fra skolen er det en stund siden jeg har hatt timer i det faget, så jeg er usikker på hvordan det gikk. Håper iallefall på det beste! Mens jeg var på skolen var Sondre hos legen med Adelen for å få noe mot soppinfeksjonen hennes. Han fikk en resept som vi skal på apoteket å hente senere. 

  Senere i dag skal vi til Stavanger, hvor vi skal tilbringe helgen vår, men før det skal vi en tur på shopping sammen med søsteren til Sondre og barna! Det er utrolig lenge siden jeg har vært på annet enn matvarehandling, så jeg gleder meg virkelig. Jeg kan dessverrre ikke kjøpe noe klær osv ennå, ettersom jeg fortsatt har mange kilo som er på vei bort. Det er liksom ikke noe poeng i å kjøpe klær som ikke lenger passer om et par måneder. Men selfølgelig finnes det jo masse mer enn bare klær jeg kan handle meg! Jeg har blandt annet tenkt på at jeg trenger et par med nye vårsko. Jeg har egentlig mer enn nok sko fra før av, men det er alltid kjekt med noen nye. Nå er det trossalt veeeldig lenge siden jeg har kjøpt meg noen nye. Jeg hadde nemlig en periode der jeg kjøpte minst ett nytt par med sko hver gang jeg var på shopping, gjerne flere. Det var ikke bra for hverken meg eller lommeboken min - det ble nesten en slags avhengighet.


  I love my shoes <3 

  - Hva er dine planer for dagen/helgen? :) 
   

  14

  NYTT DESIGN!

  • Publisert 20.03.2014 klokka 21:12
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Som dere ser har jeg nå fått meg et nytt design! :) Tidligere har jeg bare hatt et standar blogg.no design, men jeg har tenkt lenge på at jeg skulle få meg et nytt og finere. Det som passet utrolig fint var at i dag vant jeg en konkurranse hos www.bero.blogg.no, der premien var et bloggdesign! Hun hjalp meg også å sette inn designet ettersom jeg er helt elendig på slik. Det var utrolig snilt av henne, og jeg anbefaler alle å ta en tur innom bloggen hennes! :)   - Hva synes du om det nye designet mitt? 

   

   


   

   

  13

  Hvor går grensen for eksponering av barn?

  • Publisert 20.03.2014 klokka 18:37
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Den siste tiden, spesielt de siste dagene, har det vært veldig stor diskusjon rundt temaet "eksponering av barn på nettet". Det at det har vært så aktuelt nå de siste dagene kommer nok i hovedsak av at toppbloggeren Anna Rasmussen laget Instagramprofil til sin 2 år gamle datter. Personlig synes jeg dette er å gå for langt, men det finnes vel mange ulike meninger rundt temaet. 

  Selv har jeg valgt å ikke ta fullstendig avstand fra å eksponere barnet mitt på nett. Jeg legger ut litt bilder av datteren min, i likhet med de fleste mammabloggerne som er der ute. Jeg begrenser likevel mengden med bilder jeg legger ut, og er selvfølgelig veldig kritisk til hvilke bilder jeg legger ut. Jeg har i tillegg oppdrettet en SnapChat-bruker til bloggen der jeg sender litt bilder av Adelen, for å unngå å legge så mange ut på nett. Da kan leserene mine fortsatt se bilder av Adelen uten at de blir liggende på nettet. En mammablogg uten noen baby-/barnebilder ville nok ikke vært fullt så spennende.   Når det kommer til eksponering av barn på nettet finnes det folk i begge ender - noen som tar fullstendig avstand fra det, og noen som ikke har noen grenser for hva de legger ut. Når det går så langt som at en 2 åring har egen Instagramprofil, synes jeg uten tvil at eksponeringen har blitt for stor. Det ligger virkelig noe i det at barn har rett til privatliv. Anna har selv uttalt at hun laget profilen for å unngå at folk laget falske profiler med datterens navn. Akkurat dette synes jeg er greit, men da burde ikke profilen vært i bruk. Faktumet er jo at det er den - den skal brukes til å legge ut "selfies" datteren hennes tar av seg selv. Da synes jeg det er å gå for langt. 

  Barn har rett til privatliv, og når de er såpass små så kan de ikke uttale seg om de vil være på nettet eller ikke. Jeg synes likevel det er greit med litt bilder, sålenge man er forsiktig med hva man legger ut. 

  - Hvor synes du grensen går? Hva er greit og hva er ikke greit? 


   

   

  41

  All Over Europe!

  • Publisert 20.03.2014 klokka 12:54
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Vi har den siste tiden tenkt mye på hvor vi vil reise på feire i sommer. Jeg har virkelig lyst til å reise til et land jeg ikke har vært i før, men som fortsatt er i Europa. Alle de typiske ferielandene har jeg allerede vært i, så jeg har brukt en del tid på å finne ut hvilket land vi vil dra til. Jeg føler meg faktisk nokså "bereist" til å bare være 17 år - her er en oversikt over alle landene jeg har vært i: 

  Er det noen som har reiseforslag i Europa forutenom disse landene? :) Dersom det er noen som ønsker at jeg skal skrive om reisene mine til disse ulike landene, legg gjerne igjen en kommentar i feltet under! 


  (Jeg synes det var litt morsomt å se hvor store deler av Europa jeg faktisk har vært i!)


  - Hvor mange land har du vært i? 
  22

  Når man glemmer seg selv..

  Heisann dere! 

  Selv om jeg har delt mye disse månedene mens jeg har hatt bloggen min, har jeg ikke skrevet så mange personlige innlegg. I hovedsak er det fordi jeg ikke har følt at jeg har hatt så veldig mye personlig å dele, men også fordi det kan være veldig skremmende å skulle dele sine dypeste tanker. Når det er sagt er det heller ikke alt personlig som passer seg å dele på nettet heller. Nå derimot har jeg faktisk noe jeg ønsker å dele med dere, og kanskje høre om det er noen som har opplevd det samme. 


  Jeg har nå vært mamma i nøyaktig fire uker og en dag, og det har vært fantastisk. Jeg elsker mammatilværeslen, og jeg elsker datteren min. Adelen har vært en eksemplarisk baby, men det er selfølgelig likevel en krevende og tidoppslukende oppgave å være mamma (og pappa). I forkant var jeg veldig forberedt på at selvpleie i form av sminke, fine klær osv. kom til å bli lagt på hyllen en god stund etter fødselen, spesielt med tanke på at jeg aldri har vært over gjennomsnittet opptatt av å pynte meg så mye. Jeg skal være den første til å innrømme at slik ble det også - det har dere kanskje sett på mange av bildene her på bloggen, haha! 

  Den delen av mammatilværelsen jeg ikke var fullt så forberedt på var den psykiske forandringen. Jeg visste jo at det kom til å bli en helomvending i dagliglivet, men at jeg skulle bli så oppslukt i mammarollen som jeg har blitt kom litt uventet.   Jeg går som mange vet på musikklinjen på Skeisvang VGS. Musikk har lenge vært min store lidenskap og noe jeg elsker å drive med. De siste ukene etter at Adelen kom til verden har musikken blitt fullstendig satt til side. Det er ikke bare det at tiden ikke har strukket til, men det føles ikke lenger som noen lidenskap. Den nye lidenskapen min er jo Adelen! Jeg synes likevel det er skikkelig trist. Jeg gleder meg ikke lenger til å gå på skolen slik jeg gjorde før. Jeg både håper og tror at dette er forbipasserende, og at det blir bedre etter jeg er kommer ut av denne første "mammarusen", men det er kjipt mens det pågår. 

  Når plutselig den tingen som har betydd mest i livet mitt (foruten om Sondre og familien min) plutselig ikke betyr så mye lenger, føler jeg meg liksom ikke helt som meg selv lenger. Jeg glemmer rett og slett litt ut hvem jeg egentlig er. Camilla slik jeg kjenner henne, er ikke lenger den samme. Hun har blitt mamma. 

  Det å bli mor er uten tvil en helomvending, og det har de siste ukene vist veldig godt. Jeg elsker å være mamma, men jeg må innrømme at jeg håper noe av gamle Camilla kommer tilbake etter hver også :) Forhåpentligvis kan både Adelen og musikken være lidenskapene mine! 

  - Opplevde du å "glemme" deg selv litt når du fikk barn? 


  8

  Et steg i riktig retning!

  • Publisert 19.03.2014 klokka 13:42
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dag har jeg og Adelen virkelig tatt et steg i riktig retning når det kommer til å gå over fra pumping til amming! Ettersom soppinfeksjonen min nå er borte har sårheten også gått bort. Jeg fant derfor ut at jeg skulle prøve å amme. Siden soppinfeksjonen på tungen til Adelen ikke er helt borte ennå, brukte jeg brystskjold slik at jeg ikke skulle bli smittet på ny. Jeg var veldig spent og nervøs for å prøve, ettersom jeg bare har dårlige opplevelser med amming fra tidligere. Jeg ble derimot veldig positivt overrasket! Det gikk over all forventning, og Adelen spiste seg god og mett. Vondt var det heller ikke.   Vi skal til helsesøster i morgen, og da skal jeg spørre henne om medisin slik at også Adelen kan bli helt kvitt soppen. Da kan jeg forhåpentligvis begynne å amme for fullt igjen. Jeg er virkelig spent på å se om alt går som det skal, men om det ikke gjør det er det heller ikke krise. Nå har jeg jo pumpet i fire uker og det har blitt en del av hverdagen min. Derfor kommer jeg nok til å være fornøyd uansett utfall.   14

  Datoen er satt!

  • Publisert 18.03.2014 klokka 15:28
  • Kategori: Hverdag

  FOR Å LESE AVISARTIKKELEN OM MEG -->KLIKK HER!

  Heisann alle sammen! 

  Etter et skuffende tannlegebesøk i går har vi nå klart å redde uken litt! Jeg skal nemlig få av resten av strengen allerede på mandag 24 Mars. Jeg gleder meg som en liten unge på julaften :D 

  I dag er faktisk en stor dag i seg selv - Adelen er nemlig 1 mnd gammel! 18. Februar var uten tvil den beste dagen i både mitt og Sondres liv, det virker som om det var i går! Disse første ukene har gått så utrolig raskt, det er nesten skremmende. Jeg har aldri egentlig trodd på mødre som sier at tiden går så fort, men jeg må innrømme at nå forstår jeg dem virkelig godt! Når en måned går så fort, kan jeg ikke forestille meg hvor fort hun kommer til å vokse opp. Som alle har fortalt meg; man må nyte tiden før den forsvinner.   I dag skal vi først til Ølen på middag hos moren til Sondre - der vi skal få taco! Etterpå skal vi til Etne til søsteren til Sondre på spillekveld! Da vi bodde i Ølen hadde vi spillekvelder nesten hver uke, men nå etter at vi flyttet til Haugesund har det blitt veldig skjelden. Derfor gleder jeg meg virkelig :D 

  - Hva er dine planer for dagen?
  - Hvor gammel er din baby?

   

   

  9

  AVISARTIKKEL - Blogger om livet som ung mor

  • Publisert 18.03.2014 klokka 11:03
  • Kategori: Media

   Heisann alle sammen! 

  Her har dere artikkelen som var i avisen Grannar i går. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar der du sier hva du synes! :) 
  9

  Jeg ble løyet til..

  • Publisert 17.03.2014 klokka 18:42
  • Kategori: Hverdag

  Heisann og god mandag! 

  Nå er vi igang med en ny uke, og den skulle egentlig startet helt perfekt for meg. Som mange av dere sikkert leste i går så skulle jeg til tannlegen for å endelig få av strengen min. Ettersom Sondre var på jobb i dag tidlig reiste jeg og Adelen med bussen ned til byen kl. 08.45. Da jeg kom inn til tannlegen spurte assistenten hans om jeg hadde tatt avstøpning til plate. Jeg svarte nei, og begynte å få mine mistanker om at ting ikke kom til å gå helt etter planen likevel.

  Det viste seg at jeg hadde veldig rett. Tannlegen hadde glemt å ta avstøpning til plate forrige gang jeg var der, så jeg kunne ikke ta av strengen oppe, bare nede. Det var selfølgelig utrolig stor nedtur, men jeg skal inn igjen nokså snart. Han lovet meg i alle fall at jeg skulle få den av før dåpen til Adelen som er i midten av april.

  Det som derimot ble nokså morsomt med tannlegebesøket var at mens jeg satt i stolen begynte Adelen å grine. En av tannlegeassistentene tok henne derfor opp og gikk litt rundt og bar på henne slik at hun skulle roe seg ned. Da jeg var ferdig i stolen, kom assistenten bort med Adelen og fortalte at hun hadde bæsjet. Ikke bare i bleien, men såpass mye at bleien ikke holdt og det hadde gått igjennom. Aller først må jeg innrømme at jeg ble litt flau, men i etterkant har jeg ledd godt av det. Adelen har en tendens til å bare gulpe og bæsje seg ut når hun er med andre enn meg og Sondre! Godt vi har en liten jente som er snill med mamma og pappa, haha! :) 

  Nå slapper vi av hjemme, og skal snart spise middag. I dag står en herlig kylling og pastasalat på menyen - made by Sondre som vanlig! Jeg er absolutt ingen husmor, og en elendig kokk. Sondre derimot liker godt å kokkelere litt, så det er somregel han som står for middagen her i huset. Dersom noen er interessert i det legger jeg gjerne ut oppskriften! Bare legg igjen en kommentar i feltet under :) 

  I dag var jeg forresten også på forsiden av lokalavisen i hjembygdene våre, som jeg var i intervju med for en stund siden. I tillegg til å pryde forsiden var det et dobbelsidig oppslag i midten av avisen med en kjempebra artikkel! Jeg var utrolig fornøyd og synes virkelig hun hadde formulert svarene mine på en god måte. Jeg skal poste artikkelen i et eget innlegg senere! :)   - Har du lyst å lese artikkelen? :) 
  18

  Far- og datterstund

  My beautiful family is the reason I'm alive


  16

  I morgen blir jeg voksen!

  • Publisert 16.03.2014 klokka 20:52
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Morgendagen er en dag jeg har gledet meg til utrolig lenge! I over 1,5 år har jeg ventet på denne dagen faktisk - jeg skal nemlig få av strengen min! (Det er iallefall det tannlegen har sagt) Egentlig var jeg ferdig med dette styret for 2 år siden, men da skled tennene tilbake kort tid etter at jeg hadde fått av reguleringen. Et halvt år senere måtte jeg derfor sette på ny regulering.. Den har jeg nå hatt i 1,5 år og endelig er det tid for å ta den av! 

  Såå; I morgen blir jeg altså voksen! Haha, det føles iallefall slik. Jeg må innrømme at jeg har store problemer med å føle meg noe særlig voksen når jeg har regulering på. Det skal bli så utroooolig deilig!  (Her er et bilde fra den korte periden der jeg ikke hadde regulering! Og ja, I know, brynene mine er helt grusomme! haha, dette var nemlig fra slutten av fjortissperioden min) 

  - Har du hatt regulering?


  8

  VIDEO - Sleeping Beauty

  • Publisert 16.03.2014 klokka 17:56
  • Kategori: Adelen

  video:sleeping beauty

  Nydelige prinsessen min <3 
  4

  VIKTIGE INNLEGG!

  • Publisert 16.03.2014 klokka 13:00
  • Kategori: Hverdag

  Heisann!

  Jeg har gjennom disse månedene jeg har hatt bloggen skrevet en god del innlegg som jeg synes er nokså viktige, og derfor ikke vil "glemme". Her har dere en liste over de viktigste innleggene :) 


  Jeg håper dere nye lesere har funnet noe bra lesestoff i disse innleggene, og kanskje har blitt litt bedre kjent med meg! Kommentarer med tilbakemeldinger på de ulike innleggene er alltid kjekt selv om innleggene ikke er nye! :) 


  19

  NY TREND: Slanke babyen sin?

  • Publisert 15.03.2014 klokka 15:27
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dette innlegget skal jeg ta opp et tema som jeg regerer veldig kraftig på! Mange gravide kvinner er opptatte av å spise sunt, trene og ha en fin kropp under et svangerskap. Dette har bare blitt viktigere og viktigere de siste årene, og nå har trenden begynt å smitte over også på barnet. 

  Gravide kvinner ønsker seg nå en minst mulig baby, helst under 3000 gram. Når gjennomsnittsvekten ved fødsel i Norge er 3500 gram burde dette være grunn til bekymring. Kvinner kutter net på sitt eget matinntak for at babyen skal være minst mulig. For å sette det på spissen så slanker de sin egen baby før den i det hele tatt er blitt født. 

  Hvor stor en baby faktisk blir har aller mest med gener å gjøre, ikke hvor mye eller lite du spiser. Selfølgelig spiller livsstil inn, men dersom genene dine sier at du skal få en stor baby er det lite du kan gjøre for å unngå det. Selv om kvinner spiser lite, vil nok ikke babyen "sulte" for det. Den tar av fettlaget til mor, dersom den ikke får nok mat fra det mor spiser. Det som derimot er bekymringsfult er at dersom mor ikke spiser nok, eller variert vil ikke babyen få alle de næringsstoffene den trenger for å vokse og blir "stor" og sterk. 

  Så kan jeg ikke unngå å stille spørsmålet; "Hvordan i all verden har det blitt slik at det er en uoffisiell konkurranse om å få den minste babyen?" I mine ører høres dette helt sykt ut! Selfølgelig er det ikke noe galt i å få en liten baby dersom man ikke har sultet seg for å få det til. Noen får små babyer og noen får store - og vet du hva? De er akkuratt like søte og nydelige uansett! 

  Jeg selv hadde en kjempestor mage, og målene mine var godt over gjennomsnittet. Det samme var babyen min som var 4210 gram da hun ble født. For meg så betydde det absolutt ingenting om hun var stor eller liten, så lenge hun var frisk og rask! Er det ikke dette man heller burde fokusere på? Gjøre alt det man kan for at babyen skal være FRISK, ikke LITEN  Mange bruker unskyldningen at de vil ha en liten babye fordi de vil ha en lett fødsel. For det første tror jeg dette bare er en unskyldning for å skjule at de faktisk ønsker seg en liten baby pga status. For det andre så er det faktisk ikke vekten til babyen som avgjør om det blir en hard eller lett fødsel. Det er selfølgelig veldig mange andre faktorer som spiller inn, men dersom man tenker kun på babyen så er det omkretsen rundt hodet som er med på å bestemme hvor hard fødselen blir. Babyen kan være tung og ha et lite hode, samtidig som den kan være lett og ha et stort hode. 

  Jeg synes denne nye trenden er helt avskyelig for å si det rett ut. Man burde ikke prøve å endre på babyen sin allerede når den er i magen! De er nydelige og perfekte uansett om de er 2 eller 4 kg.


  Min alldeles nydelige og perfekte datter <3 

  - Hva synes du? 

   

  3

  Stay-away weekend!

  Heisann alle sammen!

  Nå er jeg og Adelen i Sandeid hos pappa, mens Sondre er ute med noen kollegaer. Vi skal være her hele helgen på overnattingsbesøk. Jeg synes at det er veldig greit å bli en stund når vi først reiser bort.

  Adelen har hatt veldig vondt i magen i kveld, men jeg håper virkelig at det blir bedre utover kvelden. Har ikke lyst til å holde hele huset våken i natt! Heldigvis kommer Sondre senere i kveld, og hun roer seg som oftest med han. Det virker nesten som han har magiske pappahender, for selv om jeg gjør akkurat de samme tingene som han er det bare pappa som er bra nok. Eventuelt har hun kanskje en tidlig "jeg hater mamma periode", haha!

  Hva er dine planer for kvelden/helgen?

  Camilla

  0

  Svar på spørsmålsrunden - DEL2

  • Publisert 14.03.2014 klokka 16:30
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Her kommer del 2 av svarene på spørsmålene deres. Dersom det er noe mer dere lurer på kan dere kommentere det under, så skal jeg svare på det i neste del. 

  Støtter familien din deg?

  - Familien min har støttet meg helt fra begynnelsen av, og gjør det fremdeles. Det har betydd veldig mye å ha støtte fra familien min gjennom hele svangerskapet og et gjorde det mye lettere. 

  Hvordan tilbringer du tid med vennene dine?

  - Jeg tilbringer mest tid med vennene mine på skolen. Utenom det kommer de på besøk, vi går på kino osv. 

  Hvor ser du deg selv i fremtiden?

  - I fremtiden har jeg lyst å være en vellykket, gift to- eller trebarnsmor. Jeg har lyst å ha en god utdanning, en god jobb og et fint sted å bo.

  Synes du morsrollen var tøff i starten?

  - I forkant av fødselen var jeg foreberedt på at den første tiden kunne bli veldig hard; ingen søvn og mye grining. Jeg fikk meg derimot en hyggelig overraskelse da det ikke var det. Adelen gråter lite og sover godt! Så svaret mitt på dette spørsmålet er faktisk; nei, det synes jeg ikke.   Hvordan er den usminka tiden etter fødselen?

  - Slik jeg ser på det er det to sider av saken etter en fødsel; babyen og deg selv. Babydelen har for min del vært fantastisk. Jeg har en eksemplarisk datter som sover mye og gråter lite. Meg selv-delen kan jeg nok ikke skryte like mye av. Etter en fødsel er det (OBS: Ekkelt innhold) mye som skal ut for å si det rett ut. Renselsen er ikke den beste opplevelsen, men det er noe alle å gjennom. Jeg ble også sydd en hel del ettersom jeg revnet under fødselen. Stingene har vært vonde og smertefulle helt frem til nå. Jeg har slitt med ammingen og soppinfeksjon på brystene som også har vært utrolig smertefult. Så for å si det slik er det min egen kropp som har vært det største problemet etter fødselen min, ikke Adelen.

  Hvordan reagerte vennene dine og foreldrene at de va planlagt graviditet?

  - I begynnelsen ble de veldig sjokkerte, men etter å ha kommet over det største sjokket har de vært veldig støttende alle sammen. Nå når Adelen har kommet til verden synes de alle at det er utrolig kjekt og koselig! 

  Er det noe du skulle gjort annerledes?

  - Jeg skulle ønsker jeg var litt mer forberedt på at det kunne oppstå problemer også etter fødselen, f.eks med amming. Før fødselen streifet det meg ikke at amming kunne bli et problem. 

  Hvordan reagerte lærerene dine når du fortalte at du var gravid og hvordan sa du det til dem?

  - Jeg hadde en samtale med rådgiveren på skolen når skoleåret begynte, og hun informerte da lærerene mine om at jeg var gravid. I begynneslen var det ikke så mange av dem som snakket noe spesielt om det, men etter hvert som magen vokste fikk jeg mer og mer spørsmål. Alle lærerene mine har vært veldig positive og hyggelige gjennom hele graviditeten, og dersom jeg har trengt tilrettelegging har jeg fått det. 

  Hvem av dere nevnte først tanken på barn og hvordan?

  - Den første som nevnte tanken på barn var Sondre. Han snakket mye om at han gledet seg til å få barn og familie, men han tenkte nok ikke over at det var mulighet for at jeg også ønsket det. 


  Hvilken person er du? Er du den gale, happy personen, eller er du den rolige personen? Eller noe annet?

  - Jeg er en veldig glad person som ler utrolig mye! Jeg kan være veldig barnslig til tider, men jeg vet når det er passende og ikke. 

  Har du vært mye redd & usikker?

  - Nei, det har jeg ikke. Jeg var veldig sikker på valget mitt da jeg ble gravid, og har ikke tvilt på det i ettertid. Det jeg var redd for mens jeg var gravid var at det skulle være noe galt med Adelen, sykdommer osv.  Ellers har jeg vært veldig komfortabel med situasjonen. 

  Hvilken olje bruker du når du bader henne? Bruker dere såpe eller bare olje?

  - Jeg bruker babyolje fra Libero. Vi bruker kun olje, ettersom såpe tørker ut huden. Vi bruker litt babyshampoo i håret hennes ettersom hun har så mye hår. Alle disse tingene fikk jeg beskjed om på sykehuset. 


  Har Adelen utslett i ansiktet?

  - Det er ikke utslett, men urenheter i huden. Det kommer av resterende hormoner i kroppen hennes som kommer fra meg. 

  Har du faste rutiner for sovingen hennes? Isåfall når sover hun?

  - Det er veldig vanskelig å ha soverutiener med en liten baby - de sover når de vil. Når Adelen sover, sover hun cirka 2-3 timer sammenhengende. 

  Hvordan er magen din etter fødselen?

  - Magen min er full i strekkmerker, men det var den jo når jeg var gravid også. Huden er nokså slapp, men det blir bedre og bedre etter hvert. Den ser ikke noe pen ut, men jeg kunne ikkje brydd meg mindre når jeg ser på den fantastiske datteren jeg har fått :) 

  Når blir du 18 år?

  - Jeg blir 18 år i oktober i år.


  22

  Minus 15 kg!

  • Publisert 13.03.2014 klokka 16:13
  • Kategori: Vekttap

  Heisann! 

  Under svangerskapet gikk jeg mye opp i vekt, av ulike grunner. Naturligvis går man mye opp i vekt når man blir gravid, men jeg hadde i tillegg ekstremt mye vann i kroppen og en matlyst uten like. Den har heldigvis roet seg kraftig ned nå, og det viser igjen på vekten! Det er nå 23 dager siden fødselen og jeg er allerede kvitt over 15 kg! Det er fortsatt litt igjen før jeg er tilbake der jeg var før jeg ble gravid, men jeg hadde aldri forventet at det skulle gå så fort som det gjør nå! 

  Det hjelper også mye på at jeg pumper(blir det samme med amming) meg, da går vekten ned mye raskere. Det sier seg vel også selv at når frokosten består av 1-2 brødskiver i stedet for 4-5, gir det resultater. Når jeg tenker over det nå synes jeg det er helt sykt hvor mye mat jeg spiste mens jeg var gravid, haha! Sikkert mange som kjenner seg igjen her. Jeg spiste sunt under svangerskapet, men mengden mat ble ofte litt stor. 

  Jeg har sett på bilder fra de siste dagene før fødselen, og allerede synes jeg det er rart å tenke på at magen min var så stor. Enda rarere synes jeg det er når jeg ser på Adelen og tenker at den store jenta var inni magen min! Kvinnekroppen er nokså utrolig! Ja, magen min var stor, men det var nå absolutt babyen min også! 


  Tenk, denne "store" babyen var inne i denne "lille" magen!


  Har ikke fått tatt noen bilder av slik jeg ser ut nå ennå, men det kommer! Det skal bli morsomt for meg også å se før- og etterbilder stilt opp mot hverandre! Jeg var absolutt ikke av dem som hadde små gravidmager, så det er nok utrolig stor forskjell mellom bildene. 

  - Synes du det var lett eller vanskelig å bli kvitt kiloene fra graviditeten? 
         #
  mammablogg #blogg #foreldre #mamma #mor #pappa #vekt #gravid #svangerskap #kilo 


  12

  Svar på spørsmålsrunden - DEL 1

  • Publisert 12.03.2014 klokka 20:18
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Som dere vet har jeg hatt en spørsmålsrunde pågående på bloggen, og nå er det på tide med litt svar til dere! Noen av spørsmålene har jeg svart på i tidligere spørsmålsrunder, men svarer på dem på ny for dere nye lesere :) Jeg har fått inn veldig mange spørsmål så for å unngå altfor lange innlegg blir svarene som vanlig delt opp i flere innlegg. Enjoy! :) (PS: Det er fremdelse ikke for sent å sende inn spørsmål, bare skriv i kommentarfeltet om det er noe mer du lurer på!) 

  Hvor gammel er kjæresten din? 

  - Sondre er 20 år.   Har du med deg Adelen på skolen de dagene du er på skolen? Hvis ikke hvor er hun da?

  - Adelen er med meg på skolen de dagene når Sondre jobber tidlig på dagen. Når han har fri, eller jobber andre skift er hun hjemme med han mens jeg er på skolen. 

  Hvordan føles det å være mor som 17 åring, og ikke ha ungdomstid?

  - Det at man mister ungdomstiden sin når man blir forelder i ung alder er bare tull! Jeg har fremdeles ungdomstid, bare en litt annerledes. Jeg kan fremdeles gå ut med venner å ha det gøy, bare ikke like ofte. Jeg kan fremdeles gjøre alle "ungdomsting", jeg må bare sette Adelens behov først. Jeg har ingen problemer med å være hjemme med Adelen en kveld mens Sondre er ute med venner, og det går også andre vei. Derfor føles det fantastisk å være mor som 17 åring. 

  Skal du ha flere barn, eller bare Adelen? 

  - Jeg vil ha flere barn,en eller to til, men det blir noen år til ennå. Når nestemann kommer vil jeg har utdanning og økonomi på plass. Gjerne også eget hus! 

  Hvorfor valgte dere navnet Adelen? Tenkte dere på noen andre navn?

  - Navnet til Adelen valgte vi egentlig bare fordi vi likte det veldig godt. Det er et uvanlig navn, men som fremdeles klinger nokså normalt. Vi har vært innom mange navn, men i hovedsak sto det mellom Adelen og Osmine. Vi likte begge navnene utrolig godt, men kom til slutt frem til at vi likte Adelen best. Dersom jeg får en til datter i fremtiden er nok Osmine et av de mest aktuelle navnene :) 

  Når ble du gravid? 

  - Jeg ble gravid i Mai 2013. Dersom kroppen min har hatt en nøyaktig syklus ble jeg faktisk gravid på 17. Mai! 

  Når pakket du sykehusbaggen og hva pakket du?

  - Jeg begynte å pakke sykehusbaggen nokså tidlig, rundt uke 37, men i ukene som gikk fikk jeg bruk for mange av tingene jeg hadde pakket. Derfor pakket jeg faktisk ikke ferdig bagen før dagen før jeg ble innlagt på sykehuset, altså 6 dager over termin. Her er pakkelisten min:  Hva tenker du angående amming eventuelt senere?

  - Jeg har veldig lyst til å amme, så når jeg er kvitt soppinfeksjonen min håper jeg virkelig på å klare det! 

  Trives du der dere bor? 

  - Vi flyttet jo inn i ny leilighet bare noen uker før fødselen, noe jeg er utrolig glad for. Leiligheten vår er stor og romselig, og veldig trivelig! Nabolaget er også kjempekoselig! Jeg kan ikke si annet enn at vi trives utrolig godt.

  Hva er det som ligner mest på deg i Adelen?

  - Jeg er utrolig dårlig på å se likheter mellom folk, spesielt når det gjelder meg selv. Etter det jeg har blitt fortalt er det munnen til Adelen som er mest lik min, og øynene hennes som er mest like Sondres. 

  Hva jobber Sondre som? Hva vil du jobbe som?

  - Sondre jobber som vekter på flyplassen i Haugesund. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil jobbe som, men jeg vurderer musikklærer. 

  Hvilket navn hadde dere valgt om det ble gutt?

  - Det er selfølgelig vanskelig å si helt sikkert ettersom vi har visst helt siden uke 19 at det ble en liten jente, men det mest aktuelle guttenavnet vi vurderte var Adrian. 

  Fikk du smertestillende under fødselen? 

  - Ja, jeg hadde epidural. Jeg prøvde lystgass en kort periode, men synes ikke den hadde noen effekt. 

  Er du fornøyd med oppholdet på sykehuset og de som jobbet der?

  - Jeg er veldig fornøyd med de som jobbet på sykehuset. De var veldig hyggelige og utrolig hjelpsomme. Selve oppholdet på sykehuset derimot var egentlig et mareritt, i stor grad pga ammingen. Jeg hadde problemer med ammingen fra første stund, og Adelen ble heller aldri helt mett. Hun gren derfor nesten hele tiden med mindre noen gikk rundt å bar på henne. Det endte derfor opp med søvnløse netter alene på sykehuset. Det at Sondre ikke kunne være der på natten ble derfor plutselig et stort problem - noe som ikke akkurat gjorde situasjonen bedre. Siste dagen på sykehuset gikk jeg over til pumping, og da ble alt mye bedre.

  Når begynte du å kjøpe "mammaklær"?

  - Jeg begynte å kjøpe mammaklær ganske tidlig etter at magen begynte å vokse. Det var ikke bare fordi det var nødvendig, men fordi det var mye mer behagelig! Jeg har likevel klart meg med to mammajeans gjennom svangerskapet. Utenom dem brukte jeg joggebukse eller tights. 

  Hvilken størrelse bruker Adelen i klær? Har hørt at str. 50 blir for lite til mange, så lurer på om jeg bare burde kjøpe litt i str. 50? Hva gjorde du?

  - Jeg hadde samme tanken før hun kom til verden, hadde bare et par plagg i str 50. Da Adelen ble født var det str 50 som passet best. Vi kjøpte likevel ikke inn noe mer i 50, bruker heller 56 selv om det er bittelitt stort. Jeg ville nok ikke kjøpt inn altfor mye i str 50, for sikkerhets skyld. Adelen var 50 cm, men viss du får en lengre baby kan str 50 være for lite. 

  Hvordan følte du deg når du gikk med stor mage på kjøpesenter og i byen, med blikk og slike ting?

  - Jeg merket jo at det var mange som så på meg og magen min, men jeg var faktisk bare ufattelig stolt! Jeg elsket magen min gjennom hele svangerskapet og var kjempestolt av å vise den frem :)   Pumper du alt eller får hun MME i tillegg?

  - Jeg har veldig stor melkeproduksjon, så jeg pumper alt. Hun klarer ikke engang å spise halvparten av det jeg pumper!


  18

  Jeg var gravid før jeg ble gravid!

  • Publisert 12.03.2014 klokka 15:18
  • Kategori: Hverdag

  MINNER OM SPØRSMÅLSRUNDEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! KLIKK HER!
  - Still spørsmål til både meg og Sondre!

  Heisann! 

  Det er sikkert mange som blir litt forvirret når de leser overskriften, men det stemmer faktisk. Forklaringen: Falske rykter!

  Uansett hvor man bor finnes det rykter som går, men når man bor på bygda der alle kjenner alle finnes det utrolig mye rykter. Helt siden jeg startet på ungdomskolen har det gått mange falske rykter om både meg og venner av meg. Antall rykter som har gått som faktisk har vært sanne tror jeg er ikke-eksisterende. Jeg har på disse årene lært meg å leve med ryktene, jeg vet jo trossalt selv hva som er sant og ikke, men jeg tror det er mange som sliter med å takle rykter. 

  Rykter har ofte en tendens til å være veldig negative, og som oftest usanne. Selv har jeg opplevd å bli omtalt som "billig" og "løs" pga hendelser som aldri har hendt. I begynnelsen ble jeg utrolig såret når jeg hørte slike ting, men etter en stund klarte jeg å slutte å bry meg om det. Jeg vet med meg selv at om jeg ikke hadde sluttet å bry meg, hadde jeg nok blitt skikkelig deprimert. 

  Men over til overskriften; Jeg var tydeligvis gravid før jeg ble gravid! Jeg ble gravid i midten av mai 2013, men selv visste jeg det ikke før i juni, da jeg var rett over 4 uker på vei. Mystisk nok var det mange som "visste" at jeg var gravid allerede i april. Jeg synes det er helt sykt at noen kan finne på å sette ut slike rykter om noen. Jeg synes faktisk det er så sykt at jeg nesten må le litt av det. Jeg gikk først rundt å avkreftet rykter om at jeg var gravid, så da jeg faktisk ble gravid trodde alle at jeg hadde løyet.   Hvordan dette ryktet oppsto er jeg ikke sikker på, og helt ærlig så bryr jeg meg veldig lite om det. Når man gjør slike ting mot andre så har man sunket til et så lavt nivå, at jeg ikke kan gjøre annet enn å synes synd på personen(e). Min graviditet var så planlagt som man kan få den, og jeg har nå fått en helt perfekt datter - noe ingen rykter kan ødelegge :)   Jeg håper virkelig at dersom noen av dere som leser dette innlegget føler dere litt truffet og har satt ut falske rykter om folk, tenker dere litt bedre om neste gang. Rykter som ikke er sanne kan virkelig såre den personen de omhandler! 

  - Har du noen gang opplevd at noen har satt ut falske rykter om deg? 
  - Har du noen gang satt ut et falsk rykte om noen?   
  #mammablogg #blogg #pappa #mamma #foreldre #snapchat #rykter #gravid #usant #falsk #løgn

  34

  ♥ Det første smilet ♥

  • Publisert 11.03.2014 klokka 17:37
  • Kategori: Adelen

  Heisann kjære lesere! 

  I dag er Adelen allerede tre uker gammel! Tiden har gått så ufattelig fort - det føles som om det var i går vi kom hjem fra sykehuset. På disse tre ukene har hun allerede utviklet seg mye, vi har blandt annet få se det første ekte smilet Helt fra begynnelsen av har hun hatt noen grimaser som har sett ut som smil, men for to dager siden fikk jeg det første "ekte" smilet. Den lille prinsessen min så meg inn i øynene og smilte søtt mens jeg satt å snakket med henne. Det går ikke ann å beskrive hvor mye slike øyeblikk betyr! Det er slike ting som virkelig smelter et mammahjerte 

  Etter smilet for to dager siden har det kommet et par flere - Sondre har også fått et! I går kveld klarte jeg endelig å få tatt et bilde av henne når hun smilte. Dessverre var det bare med mobilen, så kvaliteten er helt elendig, men frem til hun begynner å smile oftere er det utrolig kjekt å ha! :) 


  Nydelige prinsessen min 

  Nå gleder jeg meg virkelig til å følge Adelen videre, og se alle de små fremskrittene hun gjør! Jeg synes at det at hun nå fester blikket og smiler er helt fantastisk - så jeg er spent på hvordan jeg kommer til å reagere på enda større fremskritt! 

  - Hvor gammel var din baby når den smilte for første gang?   #mammablogg #mamma #pappa #snapchat #smil #blikk #fremskritt #milepæler #baby #camillall


  11

  På dager som disse...

  ... er jeg utrolig glad for at jeg ikke er alenemor!

  Da jeg våknet i dag tidlig var jeg utrolig trøtt og utslitt. Jeg sov dårlig hele natten til tross for at Sondre tok Adelen. Den dårlige formen fikk sin forklaring et par timer senere da hodepinen slo til for fullt, og feberen kom lurende. Nå ligger jeg på sofaen i "redet mitt" og veksler mellom frostanfall og heteslag! Skolen var derfor naturligvis uaktuelt i dag.

  Det er dager som disse jeg er glad for at Sondre er hjemme. Det å skulle ta vare på en liten baby når man er syk er absolutt ikke noe som høres så veldig fristende ut! Jeg har mer enn nok med å bare være syk, hehe! Akkurat nå er faktisk Sondre og Adelen ute å triller tur i det fine været. Jeg fikk nettopp en telefon fra Sondre om at han hadde klart å gå seg vill! Han er ikke så veldig kjent i det nye nabolaget vårt han heller, haha :)   Nå skal jeg spise litt mer paracet og håpe på at formen blir bedre! Ha en fin tirsdag alle sammen! :) 

  - Hva skal du gjøre i dag? :)   #mammablogg #mamma #mamma #trilletur #syk #Adelen #Sondre #Camilla #camillall #camillallblogg

  21

  Adelens første skoledag - 20 dager gammel

  • Publisert 10.03.2014 klokka 19:19
  • Kategori: Adelen

  (MINNER OM SPØRSMÅLSRUNDEN SOM PÅGÅR - KLIKK HER!)
  - Still spørsmål til både meg og Sondre! :) 

  Heisann! 

  I dag har vært Adelens første skoledag! Med andre ord, Adelen har vært med meg på skolen for første gang. I forkant var jeg litt nervøs for å ha henne med meg. Jeg har trossalt bare vært mamma i 20 dager, så mange ting er fremdeles veldig nytt for meg. Jeg holder fremdeles på å bli kjent med henne, og lære meg å gjenkjenne ulike typer gråt. Gråt er jo trossalt nesten den eneste måten babyer har å kommunisere på når de er så små. Jeg var derfor veldig nervøs for å være mamma mens 30 andre var der og observerte meg - man ønsker jo å fremstå som en god og flink mamma! 

  Til min store lettelse gikk dagen kjempefint! Vi var kun på skolen i 2 timer, men mye kan skje på 2 timer. Adelen sov mesteparten av tiden, til tross for den høye musikken som ble spillet. Adelen er helt fantastisk på den måten; hun reagerer virkelig ikke på bråk og høye lyder! (Bank i bordet!!) Timene vi hadde var i dans, så jeg kunne ikke delta. Stingene mine fra fødselen har, som nevnt tidligere, ikke grodd helt ennå.  

  (Meg og Adelen i dag tidlig før vi sto opp! <3)

  Etter skolen gikk jeg og Adelen ned til sentrum for å treffe Sondre og søsteren hans, Gina. Vi koste oss mye, og var på Egon å spiste. Nå har vi akkurat kommet hjem til leiligheten vår. Når Adelen sovner skal jeg, Sondre og Gina ha spillekveld! Det er utrolig lenge siden sist vi har hatt spillekveld nå, ettersom det er litt vanskeligere å få til etter at vi flyttet til Haugesund. Jeg er veldig glad for at jeg ikke skal på skolen før kl 12.05 i morgen, for det blir nok en sen kveld! :) 

  - Hva har du gjort i dag? Hva skal du resten av kvelden?         #mammablogg #blogg #mamma #pappa #skole #skoledag # kos #søvn #spillekveld #egon #lykkelig


  23

  SPØRSMÅLSRUNDE

  • Publisert 10.03.2014 klokka 11:59
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle mine kjære lesere! 

  Mye har forandret seg i livet mitt den siste tiden, og det er ikke alltid like lett å holde dere oppdaterte på alt. Jeg prøver så godt jeg kan, men noen ganger strekker ikke tiden helt til! Jeg tenkte derfor at det nå var på tide med en ny spørsmålsrunde der dere kan spørre om akkurat det dere lurer på. Mange av dere har kanskje spørsmål i forbindelse med fødselen og barseltiden, men andre spørsmål er selfølgelig også helt greit! :) Dere kan også gjerne stille spørsmål til Sondre! :) 

  Til de av dere som har blogg; legg gjerne igjen bloggen deres i kommentaren, slik at jeg kan ta en titt! :)   Jeg gleder meg til å høre hva dere lurer på, og ikke minst til å svare på alle spørsmålene! 

  - Hva lurer du på? :)   #mammablogg #blogg #spørsmål #spørsmålsrunde #snapchat #familie #kjærlighet #lykke #mamma


  28

  Ut på tur, aldri sur!

  • Publisert 09.03.2014 klokka 17:31
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå har jeg og Adelen nettopp vært ute på trilletur. Det er ikke noe pent vær her, men det regner ikke heller så vi tok oss en tur. Ettersom vi ikke har bodd i dette nabolaget så lenge er jeg veldig lite kjent her. Jeg tok derfor sjangsen til å bli litt kjent. Det er et virkelig flott nabolag vi bor i - bare nye og moderne hus. Hele nabolaget er nok veldig nytt! 

  Dette var også den første trilleturen jeg og Adelen hadde alene. Når vi har vært ute å trillet tidligere har Sondre også vært med. Til tross for at Adelen sov mesteparten av turen, var det koselig med litt tid med henne alene :) 


  (Den flotte vognen vi fikk av foreldrene til Sondre!)


  (Viktigere med varme klær, enn matchende klær når vi er ute på tur! :-) )


  (Adelen koser seg i vognen sin!)


  (Grått og trist vær!)


  (Selfie?! Sminke har sunket på langt ned på prioriteringslista mi i det siste!)

  - Hvordan har du tilbragt søndagen din? 
  #mammablogg #blogg #trilletur #vogn #søndag #mamma #pappa #snapchat #selfie

  4

  Da jeg var liten..

  • Publisert 09.03.2014 klokka 12:31
  • Kategori: Hverdag

  Hei og god søndag alle sammen! 

  Her i huset har vi vært oppe siden 09.30. Vi nyter tiden mens vi fortsatt har en baby som sover mye! Adelen hadde faktisk "soverekord" i natt - hun sov sammenhengende i hele 6 timer! Sondre som hadde ansvar for henne i natt var naturligvis storfornøyd og i kjempehumør når det var på tide å stå opp. Han skal på jobb i dag også, så jeg og Adelen skal kose oss hjemme :) Det er ikke noe særlig pent vær her i Haugesund i dag heller, så det passer veldig fint at det er masse sport på TV. 

  I går begynte jeg å fylle ut "Da jeg var liten-boken" til Adelen. Det er en bok som foreldrene til barnet fyller ut mens han/hun er liten, så kan de ha glede av den senere i livet. Man kan skrive og lime inn så mange bilder man ønsker. Jeg vet iallefall at jeg synes det er kjempemorsomt å se på bilder fra når jeg var liten. 

  Jeg anbefaler virkelig denne boken til alle dere som venter eller har barn! Det er veldig kjekt å ha for sin egen del også, slik at man husker bedre hvordan tiden med en liten baby i hus var! :) 

  - Har du denne boken? 

  #mammablogg #mamma #pappa #blogg #bok #minner #skisport #snapchat #søvn

  10

  Fødselshistorien! - DEL 2

  • Publisert 08.03.2014 klokka 16:15
  • Kategori: Fødselen

  "DA ADELEN KOM TIL VERDEN"
  - Aktiv fødsel -

  Etter at jeg hadde blitt undersøkt ble jeg innlagt på sykehuset. Jeg ble koblet opp på en slags maskin som talte riene mine og målte intensiteten på dem. Maskinen måtte stå på i 20 minutter, før jeg fikk tildelt en fødestue. Sondre ringte da til moren min som skulle være med på fødselen. Ettersom hun bor i Stavanger kjørte hun avgårde med en gang for å være sikker på at hun skulle nå frem før noe skjedde.

  I forkant av fødselen hadde jeg og Sondre avtalt et "passord" som jeg måtte si dersom jeg ønsket å ta epidural. Det var fordi jeg fryktet at jeg skulle si at jeg ville ha det, uten at jeg egentlig mente det. Derfor var passordet vår en slags sikkerhet for at jeg virkelig ville ha epiduralen. Det viste seg at passordet var nokså unødvendig for jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle ha epidural allerede før vi kom til sykehuset andre gangen. Smertestillende var alt jeg klarte å snakke om når jeg lå der med sterke rier. Etter å ha snakket med jordmoren som undersøkte meg ang. smertelindring kom vi egentlig frem til at jeg skulle få en morfinsprøyte, fordi det var for tidlig å sette epiduralen. Før jeg skulle få sprøyten ble jeg undersøkt igjen, og da kom jordmoren frem til at hun heller skulle høre om jeg kunne få en tidlig epidural siden fødselen nå var godt i gang. Det var også bedre med tanke på babyen, slik at hun ikke skulle få dobbel dose med sterke smertestillende midler. Forespørselen om tidlig epidural ble godkjent, så da var det bare å vente på anestesilegen som skulle sette den. 

  Legen som skulle sette epiduralen var opptatt akkuratt da, men skulle komme så fort hun kunne. Dessverre for meg var så fort hun kunne absolutt ikke fort! Jeg satt i nesten to timer med vonde rier før legen endelig kom. I denne perioden hadde jeg hyppige og veldig kraftige rier, og pga sovemedisinen jeg hadde tatt da jeg var hjemme duppet jeg nesten av mellom hver ri. Jeg hadde aldri trodd at jeg noen gang kom til å grine og be om morfin, men i løpet at de to lange timene jeg måtte vente på epiduralen skjedde det opp til flere ganger! Jeg blir nesten litt flau når jeg tenker over det, haha! 

  Da legen endelig kom var klokken blitt 02.00 om natten. Før fødselen var jeg veldig redd for at det skulle gjøre vondt å sette epidural, men ettersom riene mine da var så vonde tenkte jeg ikke over det i det hele tatt. Legen hadde litt problemer med å få epiduralen på plass, men når den endelig var satt gikk det ikke lang tid før jeg merket at smertene avtok. Det går ikke ann å beskrive hvor fantastisk det var når jeg ikke lenger hadde vondt! Kort tid etter at epiduralen var satt kom moren min, og vi fant ut at det var trygt å sende Sondre hjem for å sove et par timer. Det var trossalt det jeg også skulle gjøre. Jeg var helt utkjørt etter to søvnløse netter, så jeg sovnet på et blunk. Da sov jeg cirka fra 03.00 til 05.45, da jeg ble vekket av jordmor.

  Jordmoren min undersøkte meg, og da hadde jeg 4 cm åpning - altså jeg var i aktiv fødsel. Etter dette fikk jeg ikke sove så mye mer ettersom epiduralen gikk over til å nesten bare fungere på venste siden. Det resulterte i at jeg hadde rier på høyre siden av kroppen, mens hele den venstre foten min var helt bedøvd, så jeg trengte hjelp til å gå. Tiden gikk, og det var ikke mye annet å gjøre enn å vente. l 09.07 ble jeg på nytt undersøkt og da hadde jeg hele 9 cm åpning! Jeg var overlykkelig over at det hadde utviklet seg så raskt, og vi fant ut at nå var det på tide å ringe Sondre å få han til å komme tilbake til sykehuset.

  Igjen var det bare venting. Jordmoren min hadde med seg en medisinstudent som var med under hele fødselen. Han var veldig hyggelig og pratsom, så det hjalp til å få tiden til å gå. Det var også veldig rolig på fødeavdelingen den morgenen så jordmoren var inne med meg hele tiden. Kl 11.44 ble jeg på nytt undersøkt og da hadde jeg full åpning, altså 10 cm. Likevel hadde ikke hodet komt helt ned i bekkenet, så det var ikke på tide å presse ennå. Jeg begynte etter hvert å kjenne et veldig kraftig nedpress i bekkenet, men ingen trang til å presse. På dette tidspunktet hadde jeg ikke vondt, så jeg brukte tiden på å spise og drikke, og virkelig lade opp til selve pressingen!   Kl. 13.15 gikk plutselig vannet mitt. Det var litt misfarget, derfor måtte babyen overvåkes litt nærmere. De festet derfor en elektrode på hodet hennes slik at de konstant fulgte med på hjertelyden hennes. Riene som gav det ekstreme nedpresset begynte også å bli svært smertefulle og jeg begynte virkelig å kjenne på at jeg var klar til å få fødselen overstått! Kl 14.27 var tiden endelig kommet for å begynne å presse. Jeg fikk beskjed om at hver gang jeg hadde en rie, skulle jeg presse. Det eneste problemet var at pga. epiduralen og smertene jeg hadde i underlivet klarte jeg ikke å kjenne når jeg hadde rier og ikke. Jeg hadde heller ikke noen særlig pressetrang, så jeg måtte rett og slett presse på viljen. Og siden jeg ikke kjente riene, presset jeg omtrent hele tiden! 

  Tiden jeg presset føltes som en evighet da jeg lå der. Det føltes som om jeg ikke hadde noen fremgang i det hele tatt. Jeg ble skikkelig sur på jordmoren fordi hun ikke kunne fortelle meg nøyaktig hvor lang tid det var igjen! Det var selfølgelig umulig for henne å vite, men jeg var så utrolig sliten og lei av smerter at jeg bare sa alt som falt meg inn. Jeg fortsatte å presse, og plutselig kjente jeg at det enorme presset nesten forsvant. I det neste øyeblikket hørte jeg jordmoren utbryte: "Hodet er ute!" Jeg ble nokså overrasket og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. "Skal jeg presse mer?", spurte jeg nokså forfjamset. Før jeg i det hele tatt fikk svar på spørsmålet mitt, var lille Adelen ute etter bare 12 minutter med pressing! Fersk barnegråt fylte rommet, og jeg følte en glede og lettelse som ikke kan beskrives! Hun ble tørket av, og deretter lagt opp på brystet mitt. Jeg så opp på Sondre og smilte; Endelig var vi blitt foreldre! 

  Adelen, 4210 gram, 50 cm lang, 38 cm rundt hodet


  #mammablogg #fødsel #fødselshistorie #blogg #mamma #pappa #foreldre #glede #lykke


  19

  Paralympics - Ikke viktig nok?

  • Publisert 08.03.2014 klokka 12:27
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Nå har det gått noen uker siden OL var over for denne gang. Jeg synes det var ufattelig kjekt og satt klistret til TV-skjermen flere timer hver dag. Når du ser på TV flere timer hver dag, er det veldig lett å legge merke til irriterende ting, slik for f.eks. alle reklamene til TV2. For ja, i år så var det TV2 som sendte OL, til manges store skuffelse. I utgangspunketet ville jeg ikke brydd meg om hvilken kanal som sendte alle skirennene jeg så på, men når et renn blir avbrutt hele tre ganger av reklame, da er det temmelig irriterende.   Vel, nå var det ikke så mye vi kunne gjøre med det - det var trossalt TV2 som hadde betalt mest. Nå derimot er paralympics i gang for fullt. Jeg skal ærlig innrømme at Paralympics ikke interesserer meg fult så mye som OL, men jeg ser likevel på de to arrangementene som ett. I mine øyne er disse arrangementene likestilte, like mye verdt, og like viktige! TV2 derimot virker ikke til å være helt enig i det, fordi de var ikke interessert i å sende Paralympics. Unnskyldningen er at Paralympics ikke drar like mange seere som OL - altså de tjener ikke på det. Likevel synes jeg at OL og Paralympics burde være en "pakke-deal", det er jo trossalt akkuratt det samme arrangementet, bare med funksjonsfriske og funksjonshemmede utøvere. 

  Jeg synes at når TV2 absolutt skulle sende OL, så kunne de vist såpass mye respekt for de funksjonshemmede utøverene at de sendte Paralympics også! I stedet kaster de Paralympics over til NRK. NRK synes jeg faktisk skal ha skryt, fordi de gjør en rekordsatsing på Paralympics, og sender rekordmange direktetimer fra rennene i Paralympics. Det er sikkert mange som ikke har reagert på dette, men jeg synes rett og slett det er respektløst og en smule diskriminerende av TV2! 

  - Hva synes du?   #mammablogg #blogg #mamma #paralympics #ol #nrk #tv2


  22

  Fødselshistorien! - DEL 1

  • Publisert 07.03.2014 klokka 16:24
  • Kategori: Fødselen

  "DA ADELEN KOM TIL VERDEN"
  - Tiden før aktiv fødsel - 

  I flere uker før selve fødselen hadde jeg falske rier. Hver gang jeg hadde slike episoder satt jeg å håpet på at fødselen skulle være i gang. Det er ikke ofte man ønsker seg smerter, men når man venter på at en fødsel skal starte er smerter kjempe posistivt! Til slutt hadde jeg hatt slike episoder så mange ganger at jeg ikke lenger turte å håpe på at det var fødsel på ferde, men det var da det hele faktisk begynte! 

  Rundt kl 19 på lørdag 15. februar (5 dager over termin) begynte jeg å få smerter i magen og ryggen som kunne minne om sterke menssmerter. Som sagt så hadde jeg hatt mye av disse tidligere, så jeg tenkte at det var vel bare kroppen min som ville lure meg igjen. Smertene fortsatte utover kvelden, og når vi skulle legge oss begynte jeg å mistenke at det kanskje var fødselen som var startet. Smertene var likevel ikke så sterke (iallefall ikke sammenlignet med ordentlige rier) at jeg synes det var noe behov for å ringe sykehuset. Jeg hadde samme dag vært på fødselsforberedende kurs og der hadde jeg fått beskjed om at det ikke var nødvendig å komme på sykehuset før man hadde tre rier på 10 minutter. Jeg hadde bare sammentrekninger hvert 7 minutt. 

  Det ble likevel en tung natt. Selv om smertene var til å overleve, er det veldig vanskelig å sovne når man har slike smerter! Mesteparten av natten ble tilbragt våken, og dagen etter var jeg helt utkjørt. Smertene derimot hadde ikke planer om å gi meg litt søvn - de bare fortsatte. Problemet var bare at selv om de ble vondere og vondere, kom de ikke hyppigere en hvert 6-7 minutt. Jeg endte derfor opp med enda en søvnløs natt.

  Mandagen kom og, men lite hadde forandret seg. Jeg prøvde omtrent alle kjerringrådene jeg kunne finne for å sette fart på fødselen, men ingenting fungerte. Smertene ble sterkere og sterkere, men kom fremdeles ikke hyppigere. Da kvelden kom var jeg så utkjørt etter to søvnløse døgn, at tanken på enda en slik natt var uaktuell. Sondre ringte da inn til fødeavdelingen på sykehuset og forklarte situasjonen. Han hadde snakket med dem en gang tidligere også for å få tips til smertelindring, men smertene var blitt så sterke at ingenting hjalp. Vi fikk heldigvis beskjed om å komme inn på sykehuset for en sjekk. 

  På sykehuset ble jeg undersøkt av en jordmor som til min store skuffelse fant ut at jeg kun hadde 1-2 cm åpning. Det var et virkelig umotiverende resultat etter to døgn med sterke smerter. Samtidig som jeg ble undersøkt ble jeg også strippet (de tøyer og drar litt i noen hinner for å sette fart på sakene). Jeg var likevel i et såpass tidlig stadie av fødselen at det ikke var noe poeng i å bli lagt inn på sykehuset ennå. I stedet fikk jeg en sovepille med meg hjem slik at jeg kunne få sovet litt og lade opp til den kommende fødselen. 

  Allerede da vi var kommet hjem fra sykehuset begynte sammentrekningene å bli vondere og kom hyppigere. Strippingen hadde med andre ord fungert veldig bra. Jeg tok likevel sovepillen, samt paracet og prøvde å sove. Jeg fant fort ut at det var umulig, da jeg for hver ri lå i sengen og skrek av smerte. Stakkar Sondre ble nokså satt ut, men fant fort ut at det eneste å gjøre var å ringe tilbake til sykehuset. Mens han snakket i telefonen fikk jeg også en ri, og jeg skrek av full hals. Sondre fortalte meg i ettertid at jeg hadde overbevist jordmoren om at jeg trengte å komme tilbake på sykehuset, haha! 

  Vi reiste tilbake på sykehuset, og jeg ble undersøkt på ny. Da hadde jeg allerede fått 3 cm åpning, og endelig fikk jeg beskjeden jeg hadde ventet i 9 måneder på å få høre;

  "Nå er fødselen i gang!"

  Fortsettelse følger..  #fødsel #fødselshistorie #graviditet #gravid #mamma #mammablogg #pappa #ventetid #smerter

  6

  Vekstkontroll på helsestasjonen + Vinnerene av konkurransen!

  • Publisert 07.03.2014 klokka 13:08
  • Kategori: Adelen

  Heisann alle sammen! 

  Først og fremst vil jeg bare si at det er utrolig kjekt at så mange har lagt meg til på Snapchat - det var tydeligvis en idé som dere likte! :) Til dere som ikke har fått det med dere, kan dere altså nå følge meg, Adelen og Sondre enda nærmere ved å legge meg til på Snapchat!   I dag har vi vært på helsestasjonen på vekstkontroll. Adelen hadde lagt på seg fra forrige kontroll så vi var veldig fornøyde. Hun veier nå 4530 gram :) Vi snakket også litt sammen med helsesøsteren, fikk litt generell informasjon og svar på ting vi lurte på. Adelen har begynt å få litt uren hud i ansiktet, litt lignende små kviser. Vi spurte helsesøsteren om det var normalt, og fikk til svar at omtrent 90 % av alle babyer opplevde det i noen uker. Årsaken var at det fremdeles var litt hormoner fra meg igjen hos henne, og at det var disse homonene for forårsakte urenhetene. Sondre syntes selfølgelig det var hysterisk morsomt, og fant ut at han skulle mobbe meg for at mine hormoner gav Adelen uren hud!   Nå er det også på tide å avgjøre konkurransen som har pågått her på bloggen! Dere kunne vinne deres eget ungdomskort som gir rabatter på mange ulike butikker her i Haugesund. Konkurransen var naturligvis veldig lokal, men til alle dere andre steder i landet; neste konkurranse blir for dere også! :) 

  Nå er jeg og Adelen hjemme alene frem til i kveld, ettersom Sondre er på jobb. I begynnelsen etter at vi hadde kommet hjem fra sykehuset synes jeg det var veldig skummelt å være alene med henne, ettersom jeg ikke følte meg helt trygg på meg selv ennå. Nå derimot synes jeg bare det er kjekt å tilbringe tid alene med henne! Jeg føler meg trygg på at jeg klarer å ta vare på henne alene og jeg klarer å slappe av og kose meg med henne! Ettersom været her i Haugesund er så dårlig har vi ikke noen spesielle planer for dagen, men vi skal kose oss uansett! :) 

  - Følger du oss på SnapChat? 
  - Hva er dine planer for dagen?  


  #mammablogg #mamma #foreldre #snapchat #konkurranse #helsestasjon #kosetid

  15

  Min familie - 1 voksen og 2 barn

  Heisann! 

  De siste dagene har jeg og Sondre sett på sommerferier og drømt oss litt bort. Vi har veldig lyst å reise på en liten ferie i sommer, men er ikke helt sikre på hvor ennå. Vi vil gjerne reise til et sted med sol og varme, men samtidig ikke for varmt med tanke på Adelen. I tillegg har vi ikke lyst å reise til et sted som kun er sol og bading, men et sted som både har sol og varme, byliv og ulike attraksjoner. I tillegg må det ikke være så langt å reise. Vi vurderer Lisboa, men er veldig åpne for tips! Så viss du vet om noen steder som oppfyller kravene våre, legg gjerne igjen en kommentar! :)   Det som har vært litt morsomt nå disse dagene når vi har sett på ferier er at når man skal taste inn antall reisende har vi måttet skrive 1 voksen og 2 barn. Naturligvis er Adelen barn, men jeg blir også de fleste steder regnet som barn siden jeg er under 18 år. I følge FNs barnekonvensjon så er man barn helt til man fyller 18 år, men jeg må innrømme at jeg ikke helt føler meg som et barn når jeg sitter med babyen min i armene. Jeg vil nok ikke riktig klassifisere meg selv som voksen ennå, for det er jeg ikke, men et sted mellom ungdom og voksen er nok der jeg føler jeg hører hjemme. Jeg er nettopp blitt mamma, og da må man naturligvis bli raskt voksen, men jeg synes likevel ikke man trenger å gi helt slipp på det å være ungdom fordet. Jeg tror det er viktig både for meg og Sondre at vi ikke glemmer at vi er unge selv om vi er foreldre.

  Jeg måtte le litt når jeg satt der og tastet inn 1 voksen og 2 barn. "Pappa på tur med barna sine; mamma og Adelen! Haha" Det høres ufattelig dumt ut, eller hva? Vel, la oss se det fra den positive siden; kanskje jeg får billigere pris når jeg går som barn? Da klager iallefall ikke jeg :-) 

  - Har du vært på reise med baby? Hvordan gikk det?


  #blogg #mammablogg #mamma #foreldre #reise #barn #baby #ferie #pappa 

  17

  NYHET PÅ BLOGGEN! - Følg oss nærmere

  • Publisert 06.03.2014 klokka 13:03
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Jeg har helt siden jeg lagte bloggen tenkt mye over hva jeg synes om å legge ut masse bilder av barnet sitt. Jeg har kommet frem til at jeg synes det er greit å legge ut litt bilder, så lenge det ikke blir for mye eller at bildene er uten klær o.l. Uansett, for å unngå å legge ut så mye bilder av Adelen har jeg nå oppdrettet en egen snapchat-bruker for bloggen! Hvem som helst kan legge til denne brukeren og jeg kommer til å sende jevnlige oppdateringer fra dagliglivet vårt :) Det er mye lettere for meg å sende en snap enn å skrive et helt blogginnlegg når jeg har dårlig tid. Det er jo en kjensgjerning at man ofte har litt lite med tid når man er småbarnsforeldre :) 

  LEGG MEG TIL PÅ SNAPCHAT: camillallblogg


  Jeg er veldig spent på hvordan dette kommer til å fungere, og om noen i det hele tatt er interessert i å følge oss litt nærmere! 

  - Hva synes du om denne idéen? Vil du følge oss nærmere? 


  #mammablogg #foreldre #mamma #blogg #snapchat #bilder #camillallblogg

  8

  Intervju med avisen!

  • Publisert 05.03.2014 klokka 15:04
  • Kategori: Media

  Heisann alle sammen!

  Det blir litt mobilblogging i dag, ettersom vi er i Etne på besøk hos søsteren til Sondre. Tidligere i dag har jeg vært på skolen, men det viste seg å bli to veldig kjedelige timer ettersom vi skulle ha dans. Som tidligere nevnt har ikke stingene mine kommet seg helt ennå, så dansing var uaktuelt.

  Men tilbake til overskriften. Hovedgrunnen til at vi er her i Etne er at jeg har blitt intervjuet av lokalavisen her i Etne og Vindafjord, Grannar. Jeg fikk i forrige uke en mail om at de ønsket å skrive en artikkel om meg og bloggen min, og det stilte jeg såklart opp på! Jeg er veldig spent på artikkelen og gleder meg til å lese den! Når den kommer på trykk er jeg usikker på ennå.

  Senere i dag skal vi besøke oldermoren til Sondre, altså tipp-oldemoren(!!) til Adelen og så skal vi en tur innom til pappa :-) Hyggelig å besøke litt familie når vi først er på tur innover.

  - Har du noen gang blitt intervjuet av avis?

  Camilla

  26

  9 av 10 kvinner tar Downs-abort!

  • Publisert 04.03.2014 klokka 19:49
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  Jeg fikk nyhetsbrev fra foreldre.no på mail i dag, og kom over en artikkel som virkelig sjokkerte meg. Hele 9 av 10 kvinner som vet at barnet de bærer på har Downsyndrom tar abort. 


  (Bildet er lånt fra www.foreldre.no)

  KLIKK HER FOR Å LESE HELE ARTIKKELEN!

  Da jeg ble gravid var dette temaet uten tvil noe jeg tenkte mye over. Hva ville jeg tenke og synes dersom ultralyden viste noe galt med babyen min? Jeg tror mange gjør seg opp en mening på forhånd hva de synes om temaet, men det er nok umulig for folk flest å sette seg inn i situasjonen til dem som faktisk opplever det. "Det var jo ikke dette som var meiningen! Jeg skulle jo få en frisk baby". Det er nok en tanke som ville falt meg inn dersom jeg hadde opplevd dette. Det høres grusomt ut, men det er nok ingen som er forberedt på at en graviditet ikke alltid går helt som normalt. 

  Personlig har jeg sittet med denne meningen: Dersom barnet er så sykt at det ikke har mulighet til å leve et godt liv, ville jeg tatt abort. Jeg ville derimot ikke tatt abort om det var for min egen del, altså at jeg selv var redd for at jeg ikke kom til å takle å ha et sykt barn. Til tross for denne meningen skal jeg absolutt ikke si at jeg er 100 % sikker på hva jeg hadde gjort om jeg hadde fått beskjed om at babyen min hadde Downs. Som sagt, er det nok umulig å ha en helt klar mening på området før man faktisk står oppi situasjonen. 

  Jeg synes likevel at det er utrolig sjokkerende tall, at rundt 90 % av alle som får vite dette tar abort. Hva er grunnen? Har vi ikke tro på oss selv som foreldre for et sykt barn? Eller ønsker vi ikke å oppdra et sykt barn? Kanskje ønsker vi oss bare den perfekte familien, slik alle de rundt oss har. Jeg vet ikke hva som er svaret på spørsmålet, men jeg synes det er dumt at så mange velger abort. Som det står i artikkelen får ofte foreldre som venter barn med Downs dårlig informasjon, og de ser på oppgaven som umulig. Foreldre som allerede har barn med Downs derimot, sier somregel at det faktisk ikke er en umulig oppgave og at de opplever like mange gleder i livet med barnet med Downs, som dem uten.

  - Hva synes du om denne problemstillingen? Har du noen anelse om hva du selv ville gjort? 


  #mammablogg #mamma #blogg #abort #Downs #meninger #foreldre #spørsmål

  30

  FØDEAVDELINGEN - Here I come!

  • Publisert 04.03.2014 klokka 11:16
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle sammen! 

  I dag har jeg, Sondre og Adelen vært en tur på fødeavdelingen. Etter fødselen har jeg slitt endel med sterke smerter i underlivet. Siden det ikke har blitt særlig bedre fant vi ut at å var det på tide å sjekke opp i det. Heldigvis så alt bra ut og det var ingen tegn til infeksjon! Jordmoren var nokså sikker på at smertene jeg kjente var stingene mine som begynte å løsne, og sa at jeg skulle gi det en ukes tid. Dersom det da ikke hadde blitt bedre skulle jeg ta kontakt igjen. Jeg hadde egentlig håpet litt på at det var noe galt, slik at jeg kunne fått behandling og bli kvitt smertene, men det er jo såklart mye bedre at alt er slik det skal! 


  I tillegg tok jordmoren en titt på puppene mine, ettersom sårheten ikke har blitt noe bedre selv om jeg pumper og smører meg med kremen Purelan. Det var heldigvis noe galt!! Ikke misforstå meg, men det var en lettelse å få vite at det ikke er meningen at det skal være så vondt som jeg har det! "Diagnosen" min var en soppinfeksjon hos både Adelen og meg, også kalt trøske. Nå kan jeg iallefall sette i gang behandling og håpe på at det blir bedre, slik at jeg kan prøve å amme henne igjen. 

  Utenom sykehusbesøket vårt har det vært en rolig og avslappet formiddag. Jeg føler meg ikke helt i form i dag, så jeg er fortsatt på vurderingsstadiet om jeg skal gå på skolen eller bli hjemme. Jeg vet at jeg ikke bør presse meg selv så mye så kort tid etter fødselen, men det gir meg også en god mestringsfølelse når jeg er tilbake på skolen så raskt. 


  (Slenger med et lite bilde av prinsessa mi! Jeg er så forelska <3)

  - Opplevde du noen komplikasjoner etter fødselen? 

  - Hva er dine planer for dagen? 

  #mammablogg #mamma #blogg #fødeavdelingen #infeksjon #syk #skole

  26

  Tilbake på skolen 13 dager etter fødsel!

  • Publisert 03.03.2014 klokka 17:31
  • Kategori: Skole

  Heisann! 

  I dag var første dag tilbake på skolen etter fødselen som var for 13 dager siden. Det er utrolig å tenke på at i morgen er Adelen allerede 2 uker gammel, dagene har gått så ekstremt fort! Jeg var som tidligere nevnt kun på skolen fra 13-15 i dag, men det var likevel herlig å komme tilbake i litt rutiner. Lærerene var mildt sagt sjokkerte for å se meg tilbake så raskt, men siden jeg føler meg i så god form så jeg rett og slett ingen grunn til å bli hjemme. 

  Det er veldig spennende å følge Adelen nå når hun vokser så raskt. Som foreldre legger man merke til selv de minste fremskrittene barnet sitt gjør. Man legger merke til ting som folk flest ikke tenker over i det hele tatt. Jeg er også ufattelig takknemlig for at vi har fått en såpass rolig datter som Adelen er. Hun sover mye om natten, slik at både jeg og Sondre er uthvilte og opplagte på dagtid. Jeg hører om mange som den første tiden sliter med barn som konstant griner, eller som vil ha mat hele tiden, så jeg er veldig glad at jeg slipper det. Nå skal jeg i tillegg gripe sjangsen til å rose min kjære samboer som er en utrolig dyktig og involvert pappa! Han tar minst like mye ansvar for Adelen som meg, noe som gjør ting mye lettere for meg. Det er blandt annet derfor jeg har tid til å blogge!


  Mine to herligheter <3 

  Det er også flere av dere som har etterspurt fødselshistorien min. Det er mye som skal skrives, så det kommer til å ta endel tid for meg å gjøre den ferdig, MEN jeg kan love dere at den kommer i løpet av uka! :)

  - Hjelper mannen din mye til med babyen?  


  #blogg #mammablogg #mamma #foreldre #skole #fødsel #pappa #Adelen

  13

  Mitt mål for året!

  • Publisert 02.03.2014 klokka 19:28
  • Kategori: Vekttap

  Hei alle sammen og god søndag! 

  I dag er det siste dag av vinterferien og i morgen er det tilbake på skolebenken. Jeg gleder meg faktisk til å komme tilbake på skolen og treffe alle vennene mine igjen. Jeg var borte fra skolen cirka 1,5 uke før vinterferien startet, så det er lenge siden jeg har sett mange av vennene mine. Det blir en stund til jeg tar Adelen med på skolen ennå, jeg vil helst holde henne borte fra store folkemengder så lenge som mulig. Når Sondre har muligheten til å være hjemme med henne, er det uten tvil et mye bedre alternativ. Etter hvert blir jeg nok nødt til å ta henne med på skolen en gang i blandt, men så lite som mulig. 

  Det dette innlegget egentlig skulle handle om er målet jeg har satt meg for året 2014. Mens jeg var gravid gikk jeg veldig mye opp i vekt. Jeg har til nå gått ned omtrent halvparten, men det er fremdeles en hel del igjen. Derfor er målet mitt for året å bli kvitt alle svangerskapskiloene. Jeg håper virkelig at jeg klarer det og er innstilt på å legge mye arbeid ned i det.   - Hvor lang tid brukte du på å bli kvitt svangerskapskiloene? 


  14

  Du vet du er forelder når...

  ... du inngår veddemål, med bleieskift som innsats. 

  Det var det som var tilfellet i dag når jeg og Sondre skulle tippe på hva vi får til middag i dag. Jeg synes det var litt morsomt at der var bleieskift som endte opp med å være det vi veddet om. Taperen måtte ta de 5 neste bleieskiftene. Resultatet av veddemålet ble faktisk at ingen hadde rett, så bleieskiftene fortsetter å være likt fordelt :)   Adelen var litt urolig i natt (heldigvis Sondre sin natt!), så når hun ble overlevert til meg i dag tidlig var hun veldig trøtt og sov helt til klokka 12! Jeg er iallefall veldig uthvilt og klar for en muligens urolig natt til. Det er også en stor fordel at jeg er uthvilt siden jeg planlegger å begynne på skolen igjen i morgen. Nå den siste uken har det jo vært vinterferie, så jeg har ikke fått noe fravær. Jeg føler meg veldig fin i formen, og derfor også klar for å begynne på skolen igjen. Som mange av dere vet, skal jeg kun ta musikktimene mine, som utgjør 12 skoletimer i uka. I morgen varer derfor skoledagen min kun fra 12.50-15.05. 


  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN
  - Vinn rabattkort på ulike butikker! KLIKK HER!

  4

  Alenetid for mamma og pappa!

  Hei alle sammen! 

  Nå har vi nettopp vært ute på trilletur med Adelen i det nydelige været her i Stavanger. Det er helt utrolig hvor godt hun sover når vi er ute å triller - hun våkner ikke av noe som helst. Vi gikk en tur til butikken her i Tananger for å handle et par ting for mamma, i tillegg til at vi var en tur på blomsterbutikken for å kjøpe en bukett for bestemor. 

  I går kveld var jeg og Sondre en tur på kino mens mamma passet Adelen. Mamma ville så veldig gjerne være barnevakt en kveld så hun nærmest kommanderte oss ut av huset! Jeg synes selv det var litt tidlig å dra fra Adelen, men ettersom hun får flaske var det ingenting som tilsa at hun ikke hadde det like bra med mormoren sin. Jeg vil tro det er rart å være borte fra babyen sin for første gang uansett hvor gammel den er! Uansett så var vi bare borte et par timer. 

  Vi så en film som het The Monuments Men. Jeg visste ikke så mye om filmen før vi så den, men jeg ble utrolig positivt overrasket! Den handlet om en liten gruppe menn som under andre verdenskrig fikk som oppgave å finne og levere tilbake all kunsten som Hitler hadde stjålet. De møtte mye motstand og mange satt spørsmål ved om kunst var verdt menneskeliv. I filmen møtte vi kjente skuelspillere som George Clooney og Matt Damon. I utgangspunktet høres nok ikke historien så veldig spennende ut, men de hadde virkelig lykkes i å gjøre den spennende. Filmen var også veldig trist, så jeg var veldig glad for at jeg ikke hadde sminket meg - tårene trillet som bare det på slutten! Det som gjorde den ekstra rørende var at den var basert på en ekte historie. 

  - Har du sett denne filmen?

  #mammablogg #mamma #alenetid #kino #trilletur #blogg #monumentsmen 

  Les mer i arkivet » Mars 2015 » Februar 2015 » Januar 2015
  Camilla Larsen - Trening og kosthold

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits