• Camilla Larsen

  5

  Livet som pappa!

  • Publisert 30.04.2014 klokka 15:54
  • Kategori: Pappablogg

  - Dette innlegget er skrevet av Sondre

  Hei!

  Jeg tenkte at det var på tide å fortelle dere litt om hvordan det er å være pappa. Dere har allerede fått Camilla sin versjon av morsrollen, så nå er det tid for min versjon!

  Jeg kan jo begynne med å fortelle om hvordan pappatilværelsen er. Det å få oppleve dagene med Adelen og få se henne vokse for hver dag som går er helt fantastisk! Det å se henne smile når jeg snakker (og tuller) med henne er hjertevarmende. Å våkne opp til at hun ligger og snakker med seg selv i sengen om morgenen. Det å se utviklingen hennes, kanskje ikke fra dag til dag, men uke for uke er utrolig spennende. 

  Det å være pappa er fantastisk; jeg vet ikke om noe annet ord jeg kan bruke for å beskrive det! Det er bare helt fantastisk å vite at min lille datter er avhengig av meg, nesten like mye som jeg er avhengig av henne! Det å vite at det barnet som jeg duller og daller med skal jeg følge resten av livet, dele minner med og oppdra. Det at min søte, lille Adelen skal gjør meg så stolt av mange forskjellige grunner gleder meg. Det er vel det de sier; at en alltid er stolt av barna sine, uansett!

  Som Camilla har skrevet tidligere har vi vært veldig heldig med nattesøvnen til Adelen, men det er jo ikke bare nattesøvnen som har noe å si. Adelen har hatt litt problemer med luft i magen, men i forhold til andre som sliter med kolikk har vi vært veldig heldige der også. 

  Nå skal jeg ikke si noe sikkert, men de siste dagene har det også virket som at det er noe på gang i munnen hennes. Hun sutrer og er mer urolig enn vanlig, putter hendene sine i munnen og sikler en del.  Hun er også veldig glad i smokken eller flasken sin, og roer seg ikke uten litt kjærlighet fra meg eller Camilla. Det er godt å vite at man som forelder duger til noe annet enn å bare være matfat! 

  Akkurat for øyeblikket sitter jeg nå og vipper på Adelen i vippestolen mens Camilla øver på gitar, noe Adelen ikke synes er spesielt moro. Hun begynner å gråte hver gang eneste Camilla begynner å spille gitar, så det er umulig for Camilla å få øvd når jeg ikke er hjemme! Heldigvis er Adelen veldig glad i at vi synger til henne, og det fungerer veldig ofte som god trøst når hun er i dårlig humør.    - Sondre

  1

  Vinner av Water Dancing høytalerne!

  • Publisert 30.04.2014 klokka 14:42
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Dette blir et veldig kort innlegg, ettersom det kommer et eget innlegg senere i dag skrevet av Sondre. Jeg ville bare informere om at vinneren av Water Dancing høytalerne er trukket og blitt kontaktet på mail. Husk derfor å sjekke mailen din! :) Jeg håper alle tar en tur innom på bloggen senere i dag og leser innlegget fra Sondre! :) 


  11

  Nytt design på bloggen!

  • Publisert 30.04.2014 klokka 08:56
  • Kategori: Hverdag

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! VINN WATER DANCING HØYTALERE! ---> DELTA HER!


  Heisann dere! 

  I går fant jeg ut at det var på tide meg et nytt design til bloggen, så jeg gjorde det bare så enkelt at jeg kjøpte meg et! Jeg syntes det forrige begynte å bli så grått og kjedelig, så det var på tide med en oppdatering. Jeg synes også at det nye designet passer mye bedre til en mammablogg. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal fortsette å bruke det bildet av Adelen som jeg har som header, eller om jeg skal lage en ny en. Hva syns dere?  Det var heller ikke meningen å skrive et innlegg så tidlig på morgenen, men jeg la Adelen litt tidlig i går så da våkner hun tidlig også. Senere i dag er det også fullt program. Om en time skal vi på trening, så går turen rett tid skolen. Etter jeg er ferdig på skolen reiser vi inn til Etne der vi skal feire bursdagen til nevøen til Sondre. Når vi kommer hjem igjen må jeg øve på instrumentene mine også, for det er bare to uker igjen til sluttvurdering! Så, med andre ord har vi en travel, men veldig kjekk dag i vente :) 

  - Hva synes du om det nye designet mitt? 
  - Hva skal du i dag?   

  6

  "Si at hun er vakker, selv om hun ser ut som en lastebil"

  • Publisert 29.04.2014 klokka 17:47
  • Kategori: Hverdag

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! VINN WATER DANCING HØYTALERE! ---> DELTA HER!


  - Richard, 10 år (Bodonu.no)

  Dette morsomme sitatet, og mange flere ble jeg tipset om fra en venninne. Overskriften til dette innlegget var svaret på: "Hva kan mannen bidra med for å få ekteskapet til å fungere?". Jeg måtte rett og slett le når jeg leste alle disse utsagnene! KLIKK HER for å lese flere gullkorn fra små barn som ble stilt mange ulike spørsmål og kjærlighet og ekteskap. 

  Når jeg leste utsagnene kom jeg på noe som jeg ville ta opp her på bloggen. Det baserer seg nemlig på overskriften. Dette temaet er det nok mange som diskuterer og har ulike meninger om, og jeg vil høre deres meninger og begrunnelser! Er det lov til å komme med hvite løgner dersom det er for å "beskytte" noen? Er det greit å si at den nye buksa til venninnen/kompisen din ser kjempefin ut, selv om du egentlig synes den ser helt grusom ut? Er det greit å si til kjæresten sin at den nye hårsveisen hans/hennes ser nydelig ut, selv om du synes det er forferdelig? 

  Grunnen til at jeg spør dere om meninger er at jeg ikke helt vet hva jeg synes selv. Sondre er veldig dårlig på å lyve, så jeg klarer som regel å gjennomskue det når han lyver til meg. Likevel er det ganger der jeg blir veldig skeptisk. Dersom jeg har en mistanke om at han synes noe annet enn det han sier, kan jeg finne på å mase om det helt til han innrømmer at han løy om det. Egentlig så forstår jeg ikke hvorfor jeg gjør det, for det første svaret tilfredsstiller meg alltid mye mer enn "The Ugly Truth". Likevel føler jeg liksom trangen til å virkelig vite hva Sondre synes om ulike ting. Jeg vil jo ha hans oppriktige mening, selv om det ikke alltid er den som gjør meg blidest. 

  På den andre siden igjen, merker jeg jo at det ikke akkurat styrker selvbildet når man ikke får høre det man vil høre. Dersom jeg spør Sondre hva han synes burde bli bedre/finere på kroppen min håper jeg jo på at han skal si ingenting, men likevel så vil jeg jo vite hans egentlige mening slik at jeg kan gjøre noe med det. I den grad jeg kan gjøre noe med det da. Det er uten tvil lettere å få høre at det hadde vært litt finere med mer muskler på armene, enn at nesa er altfor stor. (Dette var bare eksempler, for å sette det litt på spissen!) Så, kanskje man må ta en persons selvtillit i betraktning når man vurderer om hvite løgner er lov eller ikke... Jeg tror nok Sondre tar mye hensyn til min ikke-eksisterende selvtillit, noe jeg innerst inne er veldig glad for. 

  - Hva synes du? Er hvite løgner ok? Hvorfor/hvorfor ikke? 
  13

  Når mammainstinktet slår inn på feil person..

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! VINN WATER DANCING HØYTALERE! ---> DELTA HER!  Heisann og god morgen alle sammen! 

  I skrivende stund sitter jeg i sengen og tar livet med ro, mens Adelen sover. Sovingen i natt har vært helt fantastisk! Hun la seg kl 2200, våknet ikke før 0500 for mat, sovnet igjen og sover fremdeles! Jeg kan i alle fall ikke klage på våkennetter, for de eksisterer ikke mer eller mindre. Jeg fant ut at dette var et fint øyeblikk til å få blogget litt uavbrutt. I tillegg holder jeg på å designe dåpstakkekortene til Adelen på nettet. Jeg gleder meg virkelig til å se sluttresultatet.  


  Et av bildene vi skal bruke på takkekortene!

  Det jeg egentlig tenkte å skrive om i dette innlegget var en liten hendelse fra i går. På søndag, da vi reiste hjem fra Sandeid/Ølen prøvde jeg å ringe moren min, ettersom jeg egentlig hadde sagt at jeg skulle ringe henne på fredag. Mobilen var avslått, så jeg prøvde broren min sin og jobbtelefonen hennes, men det var ingen svar å få. Akkurat da tenkte jeg ikke så mye over det, men i går kveld da statusen var den samme; jeg fikk fremdeles ikke tak i henne, slo panikken inn. 

  Hva om noe har skjedd?! Det første jeg gjorde var å sjekke både lokalavisen der hun bor, i tillegg til de større avisene. Etterpå kontaktet jeg omtrent alle jeg visste kjente henne på Facebook, for å høre om det var noen som hadde sett eller snakket med henne. NULL RESPONS. Panikken begynte å bli verre. Heldigvis tilbød onkelen min seg å dra en tur opp til henne, bare for å sjekke. Kort tid etter fikk jeg melding om at han hadde vært der, og at alt var bra. Skuldrene mine falt plutselig en halv meter ned, og kroppen føltes 20 kg lettere! 

  Jeg måtte le litt av meg selv i etterkant når det gikk opp for meg at jeg egentlig ikke hadde så stor grunn til å bekymre meg. Jeg hadde nok forstått det om det var min egen datter det var snakk om, men mammainstinktet mitt fungerer visst på moren min også, haha! Nå ble forresten også sovende baby idyllen avbrutt, så snuppa sitter på fanget til mamma og hjelper å skrive blogginnlegg! :) 

  - Blir du lett bekymret?
  - Ble du mer bekymret etter at du ble mor? 
  4

  Sponsorpakke i posten!

  • Publisert 28.04.2014 klokka 19:08
  • Kategori: Hverdag

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! VINN WATER DANCING HØYTALERE! ---> DELTA HER!


   
  Heisann! 

  I dag fikk jeg en liten sponsorpakke i posten fra Creative Styling. Jeg skal teste ut produktet før jeg skriver om det til dere, noe jeg gleder meg til. Dette er nemlig et utrolig smart produkt, så jeg er veldig glad for at jeg får teste det! Så er det jo selvfølgelig alltid kjekt med sponsorgaver. Ikke bare fordi man får gratis ting, men fordi det er en slags bekreftelse på at sponsorene synes bloggen din er bra nok til å reklamere på! Bloggen min har etter hvert begynt å bety ganske mye for meg, så det gir en utrolig god følelse når jeg får positive tilbakemeldinger fra andre. Hva synes du om bloggen min?   Jeg er ,som jeg skrev tidligere i dag, syk.. Formen har blitt litt bedre, men magesmertene kommer og går fremdeles. Jeg har heldigvis fått øvd litt på piano, så hele dagen har ikke vært helt bortkastet (bare nesten!). I skrivende øyeblikk ligger Adelen på siden av meg og sparker i meg. Mon tro om hun vil ha oppmerksomheten min? Det hjelper faktisk veldig mye på å ha en sprudlende glad prinsesse å snakke med når jeg er syk; man kan liksom ikke unngå å bli glad. 


  Går ikke an å ikke bli glad av den lille prinsessen der <3 

  Jeg er forresten glad for en annen ting i dag også! Jeg sjekket nemlig landtidsvarselet for Gdansk, og det ser meget bra ut! Det skal være sol alle dagene vi skal være der! Jippi! Nå er det bare noen dager til vi skal reise, og jeg kjenner at jeg gleder meg veldig. Det skal bli så utrolig deilig å bare være meg og Sondre et par dager, og få slappet skikkelig av. Det er mye å gjøre på skolen for tiden, så jeg føler virkelig at jeg trenger litt avslapping!   - Har du noen gang fått sponsorgaver? Isåfall, hva? 
  - Skal du ut å reise i nærmeste fremtid?  
  12

  Motorsykkel i magen!

  • Publisert 28.04.2014 klokka 11:29
  • Kategori: Hverdag

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! VINN WATER DANCING HØYTALERE! ---> DELTA HER!


   

  Heisann dere! 

  I natt klokken 0430 våknet jeg opp med fæle magesmerter. I tillegg til å gjøre veldig vondt laget magen noen helt ekstreme lyder, derfor overskriften. Man skulle rett og slett tro at det var en motorsykkel som var inni magen min! Heldigvis klarte jeg å sovne igjen etter å ha gitt Adelen litt mat, men da Adelen vekket meg igjen i 8-tiden var formen fremdeles like dårlig. Sondre begynte forresten på jobb kl 0500 i dag tidlig, så det var ikke mulighet for meg til å ligge å slappe av. Adelen skulle selvfølgelig ha mammas oppmerksomhet hele tiden, og ble sur viss jeg ikke underholdt henne. Haha, typisk, eller hva?! 

  Heldigvis jobbet bare Sondre et kort, lite skift og var hjemme cirka kl 10, så da tok han over Adelen for meg. Vi skulle egentlig opp på treningssenteret alle tre, men med min form var det veldig uaktuelt. Sondre og Adelen derimot dro alene, så nå ligger jeg hjemme alene i sengen min og slapper av. Jeg er heldigvis ikke syk ofte, sist gang var noen uker før Adelen ble født, og sist gang før det igjen kan jeg ikke engang huske. Så jeg kan vel egentlig ikke klage, eller hva? :) 


  Siden jeg ikke var i form til trening i dag, så får jeg oppmuntre meg selv med å se på treningsbilder fra forrige uke! :) 

  Senere i dag skal jeg egentlig på skolen, men jeg må se det an om formen blir litt bedre. Viss ikke blir jeg nok liggende her i sengen, for å prøve å bli litt bedre. Jeg har forresten også et lite spørsmål som jeg håper noen av dere lesere kan svare meg på! Adelen ble født 18. februar, men jeg har fremdeles ikke fått noe beskjed om barnetrygd. Jeg trodde den pleide å komme cirka to mnd etter fødselen? Noen som vet? :) 

  - Noen som vet når barnetrygden trer i kraft? 
  - Er du ofte syk?    

  8

  Dåpen til Adelen!

  • Publisert 27.04.2014 klokka 21:48
  • Kategori: Adelen

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! VINN WATER DANCING HØYTALERE! ---> DELTA HER!


   

  Heisann dere! 

  Mens jeg hadde bloggpausen min tidligere denne måneden hadde vi dåp for Adelen. Hun ble døpt 13. april i Vats kirke. Gjennom selve gudstjenesten (som varte i EVIGHETER) sov hun nesten hele tiden, hun våknet ikke engang da hun fikk vann på hodet! Flinke prinsessen vår <3 Hun hadde på seg den samme dåpskjolen som jeg ble døpt i, som faktisk er over 100 år gammel. Vi var litt usikre på hvilken dåpskjole vi skulle velge, fordi vi hadde et annet alternativ også, men vi er utrolig glade for at vi valgte den som jeg brukte. 

  Det å ha så mange personer rundt seg gjorde nok at Adelen ble veldig trøtt og sliten, fordi hun sov nesten hele tiden under selskapet også. Selskapet hadde vi forresten hos pappa i Sandeid, og på menyen hadde vi smørbrød og kaker. Mesterkokkene Sondre og Camilla laget faktisk alle smørbrødene helt selv dagen før, og vi må innrømme at vi var veldig stolte over oss selv! :) Kakene vi hadde var oreokake, snickerskake, gulrotkake og ostekake. Vi synes fire kaker var mer en nok til 22 personer, det blir jo alltid så mye kake igjen i slike anledninger. For å unngå kakespising hele den neste uken sendte vi de fleste kakene hjem med eieren sin :) 

  Jeg er veldig, veldig sur og sint på meg selv (og litt Sondre) fordi vi nesten ikke tok noen bilder i dåpen.. De eneste bildene vi tok var av Adelen sammen med forskjellige fra slektene våre. Det å ta bilde av kakene, borddekorasjonene osv. falt meg ikke engang inn på dåpsdagen. Jeg angrer virkelig på det, og har uten tvil fått meg en lærepenge. 

  Adelen fikk mange nydelige gaver, som vi gleder oss til å ta i bruk. Hun fikk bl.a. smykkeskrin, to gullsmykker, et sølvsmykke, penger, middagssett og dåpsrull. Jeg velger å tro at hun var veldig fornøyd med gavene, hun har i alle fall ikke gjort uttrykk for noe annet, haha! :) Det var alt i alt en veldig vellykket dag! Her er noen av de få bildene vi faktisk tok i dåpen! 


  Adelen, meg og moren min
  Bessen (Adelens oldefar), meg, Adelen og Sondre


  Bessen, meg, Adelen, Sondre, mamma og Frida
  Gina, Harald, meg, Adelen, Sondre, mamma, Frida og Bessen (Foreldre + faddere)


  Adelen, meg, Sondre og oldeforeldrene til Adelen


  Adelen sammen med sin mormor og farmor


  Adelen, meg, Sondre og alle besteforeldrene til Adelen
  Atle (Sondres far), Arne (Sondres bestefar), Sondre og Adelen

  - Har du arrangert dåp før? 
  - Hva synes du om bildene?     

  3

  ♥ Ingenting er som å være mamma ♥

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! VINN WATER DANCING HØYTALERE! ---> DELTA HER  Heisann!

  Kvelden i går ble en stor suksess, og vi koste oss veldig. Det var så utrolig kjekt å møte igjen venner og bekjente som jeg ikke har sett på lang tid. Jeg har nå inngått "avtaler" med mange av dem om å møtes oftere og holde kontakten. Det var litt morsomt for det var faktisk noen av dem jeg ikke hadde sett på lenge som kommenterte at jeg fremdeles var den samme Camilla som før. Jeg synes det var utrolig kjekt å høre at jeg ikke har forandret meg så mye siden jeg har blitt mor. Selvfølgelig har jeg blitt mye mer ansvarsbevisst og omsorgsfull, men personligheten min er i bunn og grunn den samme. Det gjør jo også at jeg fremdeles "passer sammen med" de gamle vennene mine! 

  Selv om det var veldig kjekt å bare være ungdom for en kveld må jeg innrømme at det var herlig å stå opp til mammarollen igjen. Den gode følelsen jeg fikk da jeg ga gullet mitt et kyss i dag tidlig etter en kveld og natt borte fra henne, var uerstattelig. Det å være forelder gjør at du får kjenne på følelser du aldri engang visste eksisterte før. At det går an å ha så mye kjærlighet og omsorg for en person er noe man ikke kan forstå før man har fått barn selv. Det er overhodet ikke stygt ment mot folk som velger å ikke få barn, fordi det respekterer jeg, men det å ha kjærlighet for en kjæreste er noe helt annet enn å ha kjærlighet for sitt eget barn. Jeg unner absolutt alle (som ønsker det) å få kjenne på den følelsen. 


  Mamma: "Say cheeese!"  Adelen: "You wish!"

  Vi sto opp i 9-tiden i dag og da gikk vi oss en liten tur ned til kaien her i Sandeid. Sondre grep muligheten til å ta årets første bad, noe jeg takket fint nei til. Planen videre i dag er at vi skal til Ølen og grille hos moren til Sondre. I så nydelig vær som det er her i dag så finnes det ikke noe bedre enn å lage en god salat, fyre opp grillen og nyte god mat i solskinnet! Senere i kveld bærer turen hjem til Haugesund igjen, siden det er skole og jobb i morgen. 


  "Javel, okei, et smil da!" 

  - Har du barn?
  - Hva er dine planer for dagen?   

   

  2

  Negative kommentarer er POSITIVT!

  • Publisert 26.04.2014 klokka 16:40
  • Kategori: Hverdag

  MINNER OM KONKURRANSEN SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! VINN WATER DANCING HØYTALERE! ---> DELTA HER!


   

  Heisann! 

  Jeg har lest en hel del blogger den siste tiden og har kommet over en hel del drittslenging i kommentarfeltet. Personlig så har jeg vært heldig og i stor grad sluppet unna drittkommentarer, men det har vært noen. Som veldig mange andre synes jeg over hodet ikke det er noe kjekt å høre at jeg er stygg, er en dårlig mor eller oppfører meg teit. Jeg prøver selvfølgelig så godt jeg kan å ikke ta til meg ting som blir skrevet, og har med tiden blitt bedre og bedre på å håndtere det. 

  Likevel vet jeg at det er mange som sliter veldig med å takle dritt. Det skal overhodet ikke være nødvendig å klare det heller, men når realiteten er at det som oftest kommer uansett må man prøve å håndtere det. Dersom man ikke klarer det er alternativet å stenge kommentarfeltet. Jeg synes likevel at vi skal prøve å se på de positive sidene med å få negative kommentarer på bloggen, slik at det kanskje kan være bare en smule lettere å takle.

  - For hver person som er innom bloggen å slenger dritt, får man mer lesere! 

  - Desto flere kommentarer på bloggen, desto høyere kommer man på "Aktiv-lista" på blogg.no!

  Selvfølgelig gjør ikke dette opp for det stygge innholdet i kommentarene, men som i alle negative ting er det viktig å prøve å finne noe som er positivt og så fokusere på det. Selv om det kan være ufattelig vanskelig så er det beste å prøve å heve seg over det. De som sitter bak PC-skjermen med det verdenskjente navnet "Anonym" er nok bare misunnelige på dem som de kommenterer dritt til! Så neste gang du får en drittkommentar, så kommenter tilbake: "Tusen takk for at du ville hjelpe meg høyere opp på både topplisten og aktivlisten! :)"   - Får du mange drittkommentarer på bloggen din?
  - Har du noen gang skrevet en stygg kommentar til noen?   

  83

  KONKURRANSE - Vinn Water Dancing høytalere!

  • Publisert 26.04.2014 klokka 13:59
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle sammen! 

  Forrige konkurranse jeg hadde som var sponset av www.posytron.no viste seg å være veldig populær. Jeg har derfor vært så heldig å få fortsette dette flotte samarbeidet med en ny konkurranse! Denne gangen kan du vinne de populære "Water Dancing" høytalerene! Både jeg og Sondre er sååå misunnelige på den av dere som vinner de, for de er utrolig kule. Som vanlig er det også veldig lett å bli med i konkurransen, det eneste du trenger å gjøre er: 

  - Like facebooksiden til Posytron ----> HER!

  - Kommentere på dette innlegget at du er med i konkurransen! (NB!: Husk epostadresse i tilfelle du vinner!)

  Var ikke disse bare utrolig kule?! KLIKK HER for å lese mer om høytalerene! 

  - Er du med i konkurransen? 
  7

  Første fest på 1 år!

  • Publisert 25.04.2014 klokka 14:52
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå har jeg trukket de to heldige vinnerne av giveawayen fra Hårbånd og div til søte små! Det var mange som deltok i giveawayen, og de to vinnerene har jeg nå kontaktet på mail! Huske derfor å sjekke innboksen din :) Ikke være lei deg om du ikke vant denne gangen, for det er mange konkurranser og giveaways i vente! :) Det kommer en ny en allerede i løpet av helgen!   Nå har jeg stasjonert meg i Sandeid hos min kjære venninne, Frida! Jeg og Adelen skal sove her til i morgen siden Sondre skal jobbe sent skift i dag og tidlig skift i morgen. Etter jobb kommer han inn her han også, så skal vi i 18-årsdag til noen venner av oss. Frida skal passe på Adelen, så sover vi også over hos henne når vi kommer hjem.

  Det er litt morsomt, for det blir faktisk den første festen til både meg og Sondre på cirka 1 år. Jeg gleder meg veldig, men tror nok også det blir ekstremt uvant. Uansett skal det bli utrolig kjekt å treffe igjen venner jeg ikke har sett på lenge. Det er mange jeg nesten har mistet kontakt med etter av vi flyttet til Haugesund, noe som egentlig er veldig synd. Jeg håper virkelig at det å treffe dem igjen nå gjør at vi kan begynne å holde bedre kontakt igjen :) 

  - Er du ofte på fest?    

  20

  P-piller til 14 åringer?

  • Publisert 25.04.2014 klokka 10:42
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle kjære lesere! 

  I dag er jeg ute etter å høre din mening på et tema. Jeg personlig klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg synes, så derfor vil jeg gjerne høre deres synspunkter på dette! 

  I dag er det slik at jenter fra de er 16 år får rabatt på p-piller. I bunn og grunn er jo det en veldig bra og smart ordning for å sikre at ungdom bruker prevensjon, MEN. Hva med alle de som debuterer seksuelt før de er blitt 16 år? Skal man ikke også oppfordre dem til å bruke prevensjon? 

  Det store dilemmaet her ligger nettopp i hva man oppfordrer til med å gi rabatt på P-piller til jenter under 16 år. Oppfordrer man dem til å bruke prevensjon DERSOM de har sex før de er 16 år, eller oppfordrer man dem til å ha sex før de er 16 år? I Norge er den seksuelle lavalderen 16 år, noe som er grunnen til at man ikke få rabatt på P-piller før man er 16 år. Likevel finnes det jo også negative sider med dette. Mange unge jenter vil gjerne ikke fortelle slikt til foreldrene sine, og om de da ikke har råd til P-piller selv, så dropper de kanskje å bruke prevensjon i de hele tatt. P-piller er faktisk veldig dyrt når man ikke får noen rabatter. Dyrt er det i alle fall dersom man ikke har jobb og ikke får penger av foreldrene sine.   Jeg begynte selv på P-piller da jeg var 14 år, men jeg hadde heldigvis foreldre som betalte for det. Jeg klarer likevel ikke å bestemme meg for om jeg synes jenter under 16 år burde få rabatt eller ikke. Jeg synes liksom det så jevnt med argumenter for og i mot. Jeg vil derfor, som sagt, høre din mening på dette temaet!

  - Burde jenter under 16 år få rabatt på P-piller? Hvorfor/hvorfor ikke? 
  - Hva oppfordrer man til med å gi jenter under 16 år P-piller? 
   

  11

  Solariumsangst! - Svidd i solarium?

  • Publisert 24.04.2014 klokka 19:46
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle sammen! 

  Jeg må bare få starte dette innlegget med å spør om det er noen av dere som har sett filmen "Lille frøken Norge"? I så fall tror jeg dere kan forstå hva jeg mener med overskriften! 

  Grunnen til at jeg i det hele tatt kom på å skrive om akkurat dette er at jeg gikk forbi solariumet på treningssenteret i dag. Jeg tok meg selv i å bli litt misunnelig på dem som tar solarium, som kan ha en så fin brunfarge året rundt, men jeg kom fort på hvorfor jeg ikke gjør det selv. Først og fremst har jeg egentlig alltid vært litt i mot solarium, pga risiko for hudkreft og stygg, rynkete hud (Jada, sikkert noen som kan komme med argumenter mot dette, men stråling er uansett ikke bra).

  Det i seg selv synes jeg er en veldig god grunn til å unngå solarium, men jeg må innrømme at helt siden jeg så filmen "Lille frøken Norge" har jeg hatt angst for solarium. Det er maaange år siden jeg så filmen for første gang, men av en eller annen rar grunn er det slike minner som forblir godt plantet i hjernen. For dem av dere som ikke har sett filmen så er det en dame som blir helt "svidd" i solarium, haha! Det er nok lite sannsynlig (jeg aner egentlig ikke), men likevel er jeg livredd for solarium. Det er faktisk så gale at jeg helst holder meg så langt borte fra dem som mulig! Det er vel ofte slike minner fra barndommen som sitter godt igjen i hodet, selv om man blir eldre og forstår at de er urealistisk.   

  Jeg hadde faktisk et poeng med dette innlegget også, og det var å spørre om noen av dere har erfaringer med betakaroten? Som dere sikkert forstår så er solarium uaktuelt, og brunfargen jeg får om sommeren er omtrent borte før skolen har startet igjen.. Brunfarge, kom til meg!   - Tar du solarium?
  - Har du erfaringer med betakaroten? 
  21

  Kroppen min før og etter fødselen!

  • Publisert 24.04.2014 klokka 13:51
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle kjekke lesere! 

  Jeg har fått spørsmål tidligere om hvordan kroppen min ser ut etter fødselen, og tenkte derfor å skrive et innlegg om nettopp det. Jeg har egentlig aldri vært fornøyd med kroppen min (idiotisk egentlig, når jeg ser på bilder fra 1-2 år siden), noe som har ført til at jeg har strevd med selvtilliten store deler av livet. Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært "den store jenta". Jeg har aldri vært veldig stor, men litt større enn alle de andre jentene. Dette fikk jeg (selvfølgelig) høre fra flere av de "kule", som kunne resultere i at resten av dagen ble tilbragt gråtende på jenterommet. 

  På ungdomskolen ble ting litt bedre. Jeg ble mer og mer fornøyd med kroppen min, og de fleste i klassen begynte sakte, men sikkert å bli litt mer modne. Så skjedde det som ødela den korte idyllen; Jeg begynte på P-piller. Pillene sparket matlysten min hardt i baken, og jeg spiste plutselig mye mer en tidligere, noe som også dessverre viste igjen på vekta. Selvtilliten dalte nok en gang, og jeg var tilbake på start. 

  Da jeg begynte på videregående ble det plutselig noe helt annet. Jeg flyttet jo fra Sandeid til Stavanger da, så jeg kjente absolutt ingen på den nye skolen min. Jeg ble kjent med mange utrolig kjekke folk, noe som var veldig oppmuntrende og motiverende. Jeg begynte da, nok en gang, å få tilbake kontrollen over kroppen min. Jeg nærmet meg idealvekten min og selvtilliten økte. Kort tid etter ble jeg sammen med Sondre, og da tok det ikke lang tid før de såkallede "kjærestekiloene" begynte å komme. Så ble jeg gravid, så vekten gikk naturligvis enda høyere opp. 

  Jeg må innrømme at jeg aldri hadde trodd at jeg noen gang kom til å veie så mye som jeg gjorde rett før fødselen, men nå skal det jo sies at jeg ikke regnet med å gå opp 25 kg under svangerskapet heller. Heldigvis er det nå på god vei nedover igjen :) 

  Nå har det seg jo slik at vekt og utseende på kroppen er to vidt forskjellige ting. En graviditet endrer ikke bare vekten, men for mange endrer den kroppen fullstendig. Jeg har i alle fall fått strekkmerker på store deler av kroppen, i tillegg til at magen rett og slett er slapp, løs og myk. Jeg hater å ta av meg t-skjorten dersom jeg står foran speilet, for jeg vet at jeg ikke liker synet som møter meg. Likevel prøver jeg så godt jeg kan å se fremover og tenke positivt. Det at kroppen ikke er helt på plass etter en graviditet er heldigvis fullt NORMALT! :) Jeg beundrer de som har en flott kropp etter fødselen, og synes de skal være veldig stolte over det, jeg er uheldigvis bare ikke en av dem! :)

  Nå jobber jeg hardt for å bli fornøyd. Det er rett og slett det som er målet mitt ---> Å bli fornøyd :) 
   

  *Prøver å skjule magen, men det gikk visst ikke, haha! #YOLO*

  - Er du fornøyd med kroppen din?
  - Hvordan var din kropp etter fødselen?   

  22

  Jeg er ikke en person som pleier å skryte..

  • Publisert 23.04.2014 klokka 18:40
  • Kategori: Vekttap

  ... og synes egentlig det er nokså irriterende når folk gjør det, men i dag gjør jeg et unntak. I dag er jeg faktisk stolt over meg selv og hva jeg har klart. Jeg har nemlig gått ned hele 20 kg siden fødselen, altså 20 kg på to måneder! Jeg satt meg et mål å bli kvitt alle svangerskapskiloene innen 2014, men det ser ut for at jeg skal bli ferdig mye tidligere! Vi er bare i april, og jeg har kun 5 kg igjen! Så ja, i dag skryter jeg litt av meg selv :) 

  Jeg merker sakte, men sikkert at selvbildet mitt begynner å bli bedre, og selvtilliten øker. Slike ting tar naturligvis lang tid, men fy søren så stort selvtillits-boost det er når man klarer å oppnå resultater. Jeg begynner å synes at treningen er gøy, noe jeg ikke har gjort før. Søtsuget som jeg slet så mye med før er mer eller mindre forsvunnet. Vekten går nedover. Jeg føler meg nesten som en ny person, og det er utrolig deilig! Når man ser fremgang er det også veldig god motivasjon til å stå på videre. Jeg fikk til og med på meg bunaden i dåpen til Adelen, så jeg er super fornøyd!


  (Adelen, mamma og mormor!)

  Når jeg er inne på det vil jeg bare vise dere en kjempe kjekk app som jeg bruker til å følge med på vekten min. 

  Denne appen heter "Monitor your weight". Den gir deg oversikt over hvor du startet, hvor mye du har gått ned, målet ditt, og annen nyttig info. Du får også se en graf som viser om du ligger i rute til å nå målet ditt innen tiden! (Jeg begynte ikke å bruke denne appen før en liten stund siden, så tallene stemmer ikke helt.) Helt super app som også er gratis! 

  - Bruker du en app for å følge med på vekt/trening/kosthold?


  37

  GIVEAWAY!

  • Publisert 23.04.2014 klokka 15:19
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  For de av dere som følger med på facebooksiden til bloggen (KLIKK HER!) så skrev jeg i går at det snart kom en giveaway på bloggen! Jeg elsker å dele ut ting til dere lesere, og denne gangen er giveawayen rettet mot foreldre og andre som har småbarn i familien/omgangskretsen. Jeg har vært så heldig å få lov til å dele ut både en jentepakke og en guttepakke.

  Premiene er sponset av: Hårbånd og div til søte små.

  Hun lager mange utrolig flotte ting til barn, f.eks hårbånd, smekker, babynest og luer.

  Alt du trenge å gjøre for å delta i giveawayen er: 

  1. Like facebooksiden til Hårbånd og div til søte små HER!

  2. Kommenter hvilken pakke du vil ha i feltet under (jente/gutt). (Husk e-post i tilfelle du vinner!)


  (Bleiepose og to nydelige smekker, verdi 180 kr)

  - Er du med?   

  24

  Flere barn?

  Heisann alle sammen! 

  Tusen takk for all positiv respons på innlegget mitt i går om at jeg hadde sluttet å amme! Det betyr utrolig mye å få så mange støttende ord fra alle dere der ute. Det var tøft å bestemme seg for å slutte, og da hjelper det virkelig på med støtte, og ikke kritikk! <3  Jeg har tidligere fått spørsmålet om jeg vil ha flere barn, og evt. når. Jeg skal ærlig innrømme at jeg gleder med til å bli både tobarns- og trebarnsmor, men ikke ennå. Det blir fremdeles en god del år til nestemann her i huset kommer. Først og fremst vil jeg fullføre videregående, som jeg har litt over to år igjen av. Hvordan tankene mine om flere barn er da vet jeg ikke, men jeg skal iallefall begynne på høyere studier! Jeg har forresten begynt å helle mer og mer mot musikkvitenskap-studiet, som jeg nevnte for dere for en stund siden. Heldigvis har jeg fremdeles en god stund på meg til å bestemme meg :) 

  Grunnen til at jeg kom på å skrive om akkurat dette temaet i dag er at jeg har vært hos legen i dag og satt inn P-stav. De fleste av dere vet sikkert at det er en liten "pinne" som sitter i armen og som sender ut hormoner. Den varer i hele tre år, så jeg trenger ikke å tenke mer på det før i 2017, herlig! Jeg har gått å gruet meg til denne legetimen i mange uker nå, grunnet min store sprøyteskrekk. P-staven må man kjøpe selv på apoteket, og så ta med til legen når man skal sette den inn. Jeg var selvfølgelig så "smart" at jeg åpnet esken og oppdaget den enorme nåla som skulle inn i armen min, haha! Den er faktisk like tykk/stor som denne O'en (Panikkfaktor til tusen!)!! Heldigvis fikk jeg bedøvelse, så det gikk veldig fint å sette den inn :)

  Så det vil ikke bli født en nestemann før tidligst om 4 år, noe jeg synes er veldig betryggende. Jeg valgte å bli tenåringsmor, men det å bli flerbarnsmor som tenåring er nok ikke for meg. Jeg må likevel presisere at jeg har utrolig stor respekt for dem som klarer det! For nå har jeg mer enn nok med min lille prinsesse <3 I praksis er jeg vel faktisk litt flerbarnsmor nå også; "Menn er barn i en voksens kropp" er vel det de sier? Haha :) 


  (Bilde fra dåpen til Adelen 13. april. Hun skulle selvfølgelig sove akkurat da det var tid for bilder!)

  - Har du barn? Evt. hvor mange? 
  - Har du noen erfaringer med P-stav? 
  6

  Who Run The World?

  • Publisert 22.04.2014 klokka 19:02
  • Kategori: Hverdag

  Sosiale medier! 

  Jeg tror vi alle til en viss grad kan være enige om at dette utsagnet stemmer. Sosiale medier styrer store deler av livene til mennesker i dagens samfunn, også mitt! Under ser dere hvordan dere kan følge meg på de ulike mediene! :) (MERK: to a'er på Instagramkontoen)   - Følger du meg på noen av disse mediene? 
  35

  Et nederlag, men samtidig en stor lettelse!

  • Publisert 22.04.2014 klokka 15:16
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle sammen! 

  Jeg må bare starte dette innlegget med å takke alle som besøkte bloggen min i går! Jeg hadde over 2500 unike lesere og klatret meg opp på 42. plass på topplisten i Norge! Jeg sette utrolig stor pris på det, og håper alle sammen vil følge meg videre også :)   Så over til overskriften; Jeg kan herved meddele at jeg har sluttet av amming/pumping. I to lange måneder har jeg tvunget meg selv gjennom en grusom smerte for at Adelen skal få en best mulig start på livet med morsmelk, men nå klarer jeg rett og slett ikke mer. Jeg gir ikke opp, men jeg velger rett og slett å gjøre det som er best for Adelen. Ja, hun har veldig godt av morsmelk, men det er enda viktigere at hun har en mor som har det bra. Jeg merket nå at dersom jeg skulle fortsatt med å gi Adelen morsmelk ville jeg ikke klart å nyte tiden sammen med henne og være en så god mor som jeg bør være.

  Jeg har virkelig prøvd hardt og gått inn for at jeg skulle klare dette, men det har rett og slett ikke blitt noe bedre. Jeg har prøvd det som er å prøve av kremer og metoder som skal gjøre smertene bedre, men ingenting fungerer. I tillegg har melkeproduksjonen min stanset helt opp, så jeg har omtrent ikke mer melk igjen. Jeg har derfor bestemt meg for å slutte. Jeg er fullt klar over at det sikkert er mange som kommer til å kritisere meg for dette valget, og mener at jeg burde tvinge meg gjennom smertene for Adelen, men da ville jeg ikke klart å være en god nok mor for henne på andre områder. 

  Som jeg også skrev i overskriften er det en stor lettelse å ha tatt avgjørelsen om å slutte. Jeg trenger ikke lenger å gå rundt å grue meg til neste gang jeg må amme/pumpe. Jeg er overbevist om at jeg fra nå av kommer til å være mye mer glad enn det jeg har vært tidligere, ettersom det er en STOR byrde som er fjernet fra skuldrene mine. Nå skal jeg være den mammaen som denne herlige lille jenta fortjener!

  - Hva synes du om valget mitt? 
  19

  "Hvorfor ble det slutt mellom deg og Sondre?"

  Heisann dere! 

  Mange av dere lesere har nok fått med dere at det har vært litt trøbbel mellom meg og Sondre den siste tiden - mest sannsynlig gjennom facebook. Jeg beklager at jeg ikke har fortalt dere noe om hva som har foregått før nå, men det er ikke bloggen som har stått høyest på prioriteringslisten min den siste tiden. Jeg har fokusert på å fikse forholdet mitt, og ikke minst sørge for at familien vår holder sammen - og det har jeg heldigvis klart. For JA, jeg og Sondre er sammen nå, og vi har det bra. 

  Det som satte alt dette kaoset i gang, var at et løfte ble brutt. Jeg kommer ikke til å gå nærmere inn på hvilket løfte dette var, men det betydde mye for meg. Det var ikke noe spesielt alvorlig eller viktig løfte dersom man ser det fra utsiden, men for meg betydde det mye. Allerede før jeg ble gravid hadde jeg uttrykt til Sondre hvor mye dette løftet betydde for meg, og jeg hadde også sagt at dersom det ble brutt kom konsekvensene til å bli store. Og slik ble det.. 

  Jeg har den siste tiden fått kjenne på det å være alenemor, ettersom Sondre flyttet ut en liten periode. Jeg fikk meg da virkelig en oppvekker på hvor hardt det er for dem som er alenemødre. Jeg har virkelig stor respekt for dem! Jeg og Adelen klarte oss fint alene, men det var hardt, og det er ikke en måte jeg ønsker å leve livet mitt på. Jeg elsker familielivet sammen med Sondre og Adelen, og skal virkelig gjøre mitt beste for å pleie det! 

  Den perioden Sondre ikke bodde hjemme snakket vi veldig mye sammen for å prøve å ordne opp. Vi inngikk nye kompromisser, som skal være fult mulige for oss begge å holde, slik at familien skal fungere på best mulig måte. Sondre flyttet hjem igjen på lørdag, noe som var en stor lettelse. Nå skal vi begge gjøre vårt beste for å være den gode, lille familien vi ønsker å være :)   - Dersom det er noe mer dere lurer på ang dette, legg igjen en kommentar i feltet under! 
  7

  Familiestund er gull i grunn!

  Heisann alle mine kjære lesere! 

  I dag våknet vi opp til skinnende sol gjennom soveromsvinduet, noe jeg absolutt elsker! Det gjør det hundre ganger lettere å rive bort den varme dynen, når man ser det nydelige været som venter på utsiden. Man blir også automatisk i mye bedre humør når været er på topp, det blir i alle fall jeg! Det første jeg utbrøt da Sondre også våknet til liv var; "Nå spiser vi frokost, så drar vi ut og triller tur med Adelen!". Man kan ikke la være å trille tur når det er så nydelig vær. Vi fikk også knipset en hel del bilder. Jeg bruker somregel mange av bildene her på bloggen, men det er også utrolig gøy å ha bilder fra slike koselige dager i senere tid også. 

     - Hva gjør du i dag?
  - Er det pent vær der du bor?  


  Dersom du vil at jeg skal skrive ett innlegg i kveld om hva som har skjedd mellom meg og Sondre den siste tiden, trykk "liker" på dette innlegget.

  24

  Forlovet i et år!

  Heisann! 

  I dag er det 20. April 2014, og nøyaktig et år siden Sondre fridde til meg! Etter en tung tid, merker jeg at det var en god oppmuntringen at denne dagen kom nå. Den får meg liksom til å tenke på positive ting, og jeg gleder meg ekstra mye til fremtiden jeg går i møte sammen med Sondre og Adelen. Jeg husker fremdeles dagen da Sondre fridde som om det skulle vært i går, og jeg er nokså sikker på at det kommer til å forbli slik. Det er nok slike dager som forplanter seg i minnet for alltid :) 

  For å feire at vi har vært forlovet i et år, skal jeg og Sondre reise på kjærestetur til Gdansk om to uker! Vi reiser på lørdagen og blir til tirsdag. Adelen skal være en natt hos venninnen min Frida, og to netter hos Gina, søsteren til Sondre. Jeg er utrolig glad for at vi har så mange som stiller opp for oss, og som har mulighet til å passe på Adelen. Jeg gleder meg utrolig mye til vi skal reise og er veldig glad for at jeg får tilbringe litt tid med bare Sondre. Likevel merker jeg at jeg er veldig nervøs for hvordan det kommer til å føles å være borte fra Adelen tre netter. Vi har naturligvis ikke vært borte fra henne så lenge før, men jeg tror det kommer til å gå fint! Jeg vet iallefall at hun kommer til å ha det kjempebra hos de hun skal være hos :)   Jeg har hørt utrolig mye bra om byen Gdansk (Polen). Vi skal ta direktefly fra Haugesund, så vi kommer frem tidlig på lørdags kveld. Før vi reiser skal vi lage en nøye plan på hvilke steder vi har lyst å besøke, og hva vi skal gjøre på. Jeg er utrolig spent på denne byen, og dersom vi liker den er det absolutt ikke umulig at vi drar tilbake! Flybiletter fra Haugesund til Gdansk er utrolig billig, så vi kunne unne oss denne turen sammen! :) 

  - Har du vært i Gdansk?
  - Er du forlovet? I såfall, hvor lenge?   

  2

  Artikkel om meg på Foreldre.no!

  • Publisert 20.04.2014 klokka 13:47
  • Kategori: Media

  Hei alle sammen! 

  Nå er det utrolig lenge siden sist, og det beklager jeg virkelig! Det har vært mye som har pågått de siste ukene, og jeg har ikke hatt det så bra. Nå derimot, er ting på bedringens vei og jeg satser på å komme igang igjen med bloggingen slik som før! :) For tre dager siden ble det publisert en artikkel om meg på nettsiden www.foreldre.no. Jeg ble intervjuet for ganske lenge siden, men artikkelen ble lagt ut først nå. Jeg var veldig fornøyd med den, og håper dere også har lyst å lese den! Klikk på bildet under for å komme direkte til artikkelen. 


  Det er sikkert mange av dere som lurer på nøyaktig hva som har skjedd den siste tiden, siden jeg har vært så fraværende fra bloggen. Jeg har derfor tenkt å skrive litt om det i et eget innlegg. Jeg regner med at de fleste forstår at jeg ikke deler absolutt alt, men dere skal få vite litt om hva som har skjedd. Jeg beklager som sagt fraværet fra bloggen, og håper dere vil fortsette å følge meg, Sondre og Adelen fremover!

  - Hva synes du om artikkelen?   2

  Back In business! - Oppdatering

  • Publisert 10.04.2014 klokka 20:59
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle sammen! 

  Nå er det nesten en uke siden forrige innlegg. Grunnen til det er enkelt og greit at jeg ikke har hatt lyst til å blogge de siste dagene. Det har vært andre ting som har stått høyere oppe på prioriteringslisten min, i tillegg til at jeg har hatt mangel på motivasjon. Jeg ønsker å blogge fordi det er gøy, ikke fordi det er en plikt, og derfor synes jeg det er greit at man tar seg en liten pause en gang i blant :) Når det er sagt så har det skjedd litt denne uken også, så her kommer en liten oppdatering! :) 

  På mandag var vi på Yes Treningsenter og fikk en liten omvisning, i tillegg til en gratis prøveuke. Vi hadde egentlig bestemt oss på forhånd at det er der vi vil trene, men det er jo selvfølgelig greit å prøve det ut før vi melder oss inn. Vi var å trente allerede senere på mandagen, og da leverte vi Adelen på barnepassen. Vi prøvde ut to ulike timer; en kondisjonstime og en styrketime. De falt i smak begge to, iallefall hos meg! Jeg må likevel innrømme at det var utrolig tungt å komme seg igang igjen etter et så langt opphold i treningen. Til tross for gangsperren var vi å trente både på tirsdag og i dag også, og jeg er veldig glad for at vi endelig har kommet oss i gang. Adelen liker seg også veldig godt på barnepassen, så det er bare kjekt å levere henne av der en time og to :) 

  Vi har faktisk også klart å holde oss til det sunne kostholdet, så vekten er på vei NED :D Siden fødselen som var for 7 uker siden har jeg nå gått ned ca 18 kg! Jeg er veldig fornøyd, men også forberedt på at det kommer til å stoppe litt opp nå etter hvert. Til min store lettelse har jeg iallefall gått ned nok til å komme inn i bunaden min igjen. Jeg var hos pappa å prøvde den på i går for å se om den passet, ettersom Adelens dåp er nå på søndag! Jeg ble overlykkelig når jeg fikk den på, så nå kan søndagen bare komme! :D 


  Dette var sist gang jeg brukte bunaden min, 17. mai 2013.

  I dag var jeg, Sondre og Adelen på café og spiste middag. Jeg og Sondre delte to retter; en calzone og en pastasalat. Ikke supersunt, men altså, man må vel unne seg noe godt en gang i blandt? :) Vi var i tillegg rundt på et par butikker å kjøpte litt flere pynteting til dåpen, og det vi trenger for å lage bordkort. Det skal som sagt venninnen min Frida hjelpe meg med i helgen siden jeg er veldig dårlig på slik! Jeg eier virkelig ikke kreativitet når det kommer til pynting o.l. 

  I morgen skal vi til Sandeid til pappa, der vi skal ha dåpen. Vi skal være der hele helgen, slik at vi får god tid til alle tingene som skal forberedes. Vi skal nemlig lage maten selv, og da kan det ta litt tid! Jeg skal forresten også til frisøren i morgen. Jeg gleder meg som en liten unge på julaften ettersom det er så lenge siden jeg har gjort noe med håret mitt nå! 

  Akkurat NÅ skulle jeg egentlig ha skrevet en skoleoppgave, men sitter heller her og blogger litt. Oppgaven skal være levert i morgen, så derfor runder jeg av innlegget her så jeg kan få skrevet litt før det blir altfor sent. God natt kjære lesere! 

  - Hva har du drevet med den siste uken? 
  - Har du benyttet deg av barnepassen på treningssenter?   

  6

  Orker ikke, gidder ikke..

  • Publisert 05.04.2014 klokka 16:05
  • Kategori: Hverdag

  Heisann!

  I dag, som resten av uken, er Sondre på jobb og jeg og Adelen er hjemme. Ettersom jeg hadde venner over på grilling i går ble det endel rot som jeg egentlig burde rydde opp i, spesielt med tanke på at jeg for overnattingsbesøk av venninnen min Frida i kveld! Meeeeen, i dag er virkelig ikke energinivået på topp.. Jeg føler virkelig bare for å slappe av, noe jeg har gjort frem til nå i dag. Rydding og vasking står ikke øverst på prioriteringslisten min - det er liksom lettere å utsette det, haha! I tillegg synes jeg det er mye vanskeligere å komme seg i gang når jeg er alene. Når vi er to blir det så mye lettere når man kan motivere hverandre! 

  Ironisk nok har Adelen sovet helt fantastisk i natt! Hun sovnet i går kl 2230. Da Sondres alarm ringte kl 0415 i natt sov hun fremdeles! Jeg sto opp for å pumpe meg, og et kvartet senere våknet hun. Hele 6 timer i strekk med søvn!! I tillegg sovnet hun igjen etter at hun fikk mat og sov 4 timer til! Jeg var helt sjokkert, og selvfølgelig superduper glad :) Selv om jeg er sliten i dag, så kan jeg iallefall ikke klage på at jeg ikke er uthvilt! :) 

  - Har du også slike dager der det er mye som bør gjøres, men du bare orker ikke?
  2

  Besøk hos akuttlegevakten!

  • Publisert 04.04.2014 klokka 16:12
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  I dag har vi vært en tur på akuttlegevakten med Adelen! Det var heldigvis ikke så alvorlig som det høres ut som, men det hele startet med at da vi sto opp i dag, hadde hun plutselig fått utslett over hele magen og brystet. Vi ble selvfølgelig nokså bekymret ettersom det kom å raskt og var så mye. Vi ringte først helsestasjonen, der vi fikk beskjed om at det mest sannsynlig ikke var noe galt, men dersom vi var bekymret kunne vi ringe legen. Bekymret var vi jo, så neste telefon gikk til legen. De hadde absolutt ingen mulighet til å få tatt oss inn i dag for en sjekk, og anbefalte oss derfor å ringe legevakten. Vi ringte legevakten, og fikk beskjed om å komme inn på en sjekk. Som vanlig når man skal til legen ble vi sittende nokså lenge å vente før vi ble tatt inn. Adelen ble undersøkt av legen, og han konkluderte med at det bare var en ny runde med hormonutslett. Vi ble utrolig lettet, og reiste hjem med to avslappede foreldresjeler!   Nå slappet jeg og Adelen av hjemme mens Sondre er på jobb. Om cirka en time får jeg besøk av en vennegjeng, så skal vi grille og kose oss! Til tross for at det ikke er så veldig varmt ute, er det herlig å utnytte det fine været. Man vet aldri, kanskje blir det ikke så mye mer sommer i år, haha! Jeg har fremdeles ikke bestemt meg for hva jeg vil grille, så jeg er veldig åpen for å høre deres grillfavoritter! :)   - Har du grillet i år? 

  16

  Fremtiden nærmer seg!

  • Publisert 03.04.2014 klokka 15:39
  • Kategori: Skole

  Heisann! 

  Fremtiden er noe jeg og Sondre snakker mye om. Vi skal begge ta høyere utdanning når jeg er ferdig på VGS. Selv om det fremdeles er over 2 år til jeg skal begynne på universitet, så er det faktisk ikke så lenge til! Den fremtiden vi hele tiden prater om nærmer seg mer og mer, og jeg følere et større og større press for å finne ut hva jeg vil studere. Jeg har derfor brukt de siste dagene på å lese litt om ulike studier. Jeg har funnet noen som jeg synes virker spennende, bl.a. master i musikkvitenskap (5 år) og lektorutdanning med spansk og historie (5 år). Dersom jeg skulle tatt lektorutdanning ville jeg nok tatt et årsstudium med musikk etterpå slik at jeg kunne undervist i det.

  Det er virkelig vanskelig å skulle finne ut hva man vil studere - det er for de aller fleste da man tar valget om hva man vil drive med resten av livet. Jeg synes faktisk det er veldig skummelt å tenke på at jeg har en slik avgjørelse fremfor meg - jeg er så redd for å velge feil og ende opp med å utdanne meg til noe jeg ikke vil jobbe som. Jeg tenker fremdeles at jeg har god tid til å ta et valg, men med barn i hus så suser tiden avgårde. Jeg prøver derfor å ha en liten pekepinn på hvor jeg vil i livet allerede nå.   - Hva har du studert? Valgte du rett?


  15

  Tenåring og mamma!

  • Publisert 02.04.2014 klokka 18:29
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Jeg har fått inn en del gode forslag (og noen ikke fullt så gode) til eksperimentet mitt som skal vise at man kan ha ungdomstid selv om man er mamma! Jeg vil fremdeles ha litt flere forslag til hva som er typiske ungdomsting, så legg gjerne igjen en kommentar i feltet under. Den som kommer med det beste forslaget vil også få en premie! Her er en oversikt over forslagene som er kommet til nå: 

  • Campingtur/sydentur med jentene
  • Kosekvelder
  • Film hjemme
  • Kino
  • Ut på byen (når man er 18)
  • Ut å spise med venner
  • Spontaturer til kjøpesentre, overnattinger, spiseplass osv.
  • Harrytur til Sverige
  • Dra på hjemmefest
  • Sitte på med ukjente gutter
  • Drikke en flaske vin
  • Bruke en hel dag på hobbyen sin
  • Ha en lat søndag
  • Shopping med venninner
  • Sove til kl. 1200 
  • Kjærestedag
  • Ligge hele dagen i sengen og spise junkfood dagen derpå
  • Dra med kjæresten på shopping
  • Dra på aktiviteter etter skoletid
  • Ha med barn på skolen
  • Trene på treningssenter
  • Løpetur med vogn
  • Reise et sted med tog
  • Seriemaraton
  • Drikke deg full

  Som sagt, veldig mange gode forslag! Noen av disse forslagene kommer jeg nok til å fjerne fra listen ettersom det er noen ting jeg ikke ser poenget i, f.eks. sitte på med ukjente gutter :P   - Har du forslag til flere typiske ungdomsting?
  - Tror du jeg kommer til å klare å fullføre disse tingene?
   

  15

  Ingenting er som sol og sommer!

  • Publisert 02.04.2014 klokka 14:15
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå har jeg og Adelen nettopp kommet hjem fra skolen. Hun ligger for øyeblikket i vognen sin å sover, mens jeg sitter ute å nyter en bedre lunch! Det er så utrolig herlig med dette fine været, man kan jo sitte ute i t-skjorte uten å fryse! Tidligere i dag var jeg hos legen på 6-ukerskontroll. På kontrollen snakket jeg egentlig bare med legen om hvordan ting gikk og om jeg hadde hatt noen komplikasjoner etter fødselen. Jeg fikk også bestilt meg time til å sette inn p-stav - vi vil ikke ha flere barn på noen år ennå! :)  Senere i dag skal jeg bli intervjuet av en jente som skal ha prøveeksamen og skal skrive en sak om foreldre som velger å legge ut bilder av barna sine på nettet. Jeg vet at veldig mange folk har forskjellige meninger om det, men selv plasserer jeg meg midt på midten. Jeg synes det er ok med litt, men ikke for mye! :) 

  - Er det fint vær der du bor?
  - Synes du jeg legger ut for mye bilder av Adelen? 
  7

  Innkjøp til Adelen!

  • Publisert 01.04.2014 klokka 21:50
  • Kategori: Adelen

  Heisann! 

  I dag har vi kjøpt dåpsantrekk til Adelen! Hun skal selvfølgelig ha dåpskjole i kirken, men når vi kommer hjem til pappa (der dåpen skal være) skal vi skifte til denne nydelige, men fremdeles enkle kjolen!

  Vi kjøpte også denne kule jakken til henne!  - Hva synes du? 
  6

  6-ukerskontroll med Adelen!

  • Publisert 01.04.2014 klokka 19:54
  • Kategori: Adelen

  Heisann! 

  I dag har jeg rett og slett ikke hatt tid til noe blogging før nå. Dagen startet med tur på butikken for å handle, deretter pianotime på skolen. Etter en kort tur hjemom for å pumpe meg var det tid for 6-ukerskontroll med Adelen. Etter kontrollen trillet vi bort til Amanda-senteret der jeg traff Bessen, Frida og Tone. Først spiste vi en herlig lunch som bestod av pastasalat med biff, bacon og pesto, deretter gikk vi på dressmann for å finne dress til Bessen. Han fikk seg en flott ny dress til dåpen og var veldig fornøyd. 

  Etterpå gikk jeg og Frida rundt på ulike butikker og så på klær til Adelen. Vi fant et par ting som jeg skal vise dere i et innlegg senere! I tillegg har vi kjøpt litt pynt til dåpen. Jeg begynner virkelig å se for meg hvordan det kommer til å se ut nå, og jeg gleder meg til å pynte. Frida skal være med å hjelpe oss å pynte bordene til dåpen, i tillegg skal hun hjelpe meg å lage bordkort! Jeg har virkelig troen på at det kommer til å bli kjempefint, til tross for at vi har valgt litt uvanlige farger! Jeg gleder meg til å vise dere hvordan det skal se ut! :) Når har vi akkurat kommet hjem fra en lang dag, og jeg ser virkelig frem til å bruke kvelden på å slappe av. Heldigvis skal jeg ikke på skolen før kl 1125 i morgen, så jeg kan få sovet godt ut også! :)   Tilbake til 6-ukerskontrollen! Da vi kom til helsestasjonen var det først veiing og måling, og hun hadde heldigvis vokst kjempefint! Hun følger en veldig fin kurve og vokser hverken for mye eller for lite. Etterpå var vi en liten tur inn til helsesøster for en liten prat. Jeg fikk med en flaske tran som vi skal begynne å gi Adelen nå, i tillegg ble jeg anbefalt å kjøpe en krem til huden hennes ettersom hun er litt tørr. Deretter skulle vi en liten tur inn til legen for en generell sjekk. Der så også alt veldig fint ut! Adelen var selvfølgelig litt "uhøflig" og tisset på hele matten til legen, haha! Det er i slike tilfeller jeg er glad at jeg har en liten jente, og ikke gutt! :) 

  - Har du hatt en travel dag?
  - Hva skal du gjøre i kveld?   

  Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits