• Camilla Larsen

  13

  Abort her og rasisme der

  • Publisert 30.06.2014 klokka 17:33
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Den siste tiden har jeg kommet over utrolig mange innlegg om folks meninger om abort. Meninger fra den ene enden helt til den motsatte enden. Jeg har egentlig ingenting i mot at folk forteller sine egne meninger, men det jeg ikke synes er greit er når alle skal begynne å kritisere andres meninger. Mange må lære å akseptere at andre mennesker har andre meninger enn dem selv. Dersom noen synes abort er det samme som drap - la dem mene det. Dersom noen synes abort er greit - la dem mene det. Det er to ytterkanter, men det finnes også utallige meninger midt i mellom - og de er også greie. Alle meninger er greie.   Den verden vi lever i har en uendelig lang vei å gå når det kommer til aksept. Det å akseptere at andre tror, synes og mener andre ting enn du selv gjør. Det å akseptere at andre mennesker er annerledes enn en selv. Mangel på aksept er faktisk i bunn og grunn årsaken til utrolig mange konflikter og ikke minst kriger som har vært i denne verden. Ta andre verdenskrig som eksempel, eller apartheid. Det er lenge siden, men når man tenker over det - er vi virkelig så mye mer aksepterende den dag i dag? Ja, vi tar små steg i riktig retning, men verden har fremdeles en utrolig lang vei å gå.

  Når man snakker om aksept kan man heller ikke unngå å snakke om religion. Ulike religioner tror på ulike ting, praktiserer ulike ritualer og har ulike leveregler. Jeg synes det er flott at vi har et så stort mangfold av religioner i verden - tenk så like vi hadde blitt om religioner og andre livssyn ikke fantes. Noen tror på Gud, noen tror på Buddah, noen tror på menneskene og vitenskap osv. Likevel er det mange som har problemer med å akseptere at andre mennesker tror på andre ting enn dem selv. Religion har også ofte (ikke alltid) noe å si på hva folk mener om nettopp abort.   Det virker kanskje overdrevet å dra slike store hendelser i verden som andre verdenskrig og apartheid inn i dette innlegget, men disse konfliktene oppstod nemlig pga mangel på aksept. Er det virkelig greit at man skal bli kalt dum, idiotisk og hjernedød fordi man mener at abort er drap? Nei, det er ikke greit en plass! Folk må få mene nettopp det de vil, UTEN å bli hetset for det.

  Jeg kommer ikke til å skrive min mening om abort i dette innlegget, fordi jeg vet at det sikkert hadde vært mange som hadde kommet med stygge kommentarer til tross for alt jeg har skrevet i dette innlegget. Det skal mye til å gjøre en forskjell i verden når det kommer til aksept. Aksept av all slags ulike slag. Men kanskje, bare kanskje, så kan jeg utgjøre en liten forskjell i dere som leser dette innlegget. Aksepter at andre er ulike - det er jo nettopp det som gjør denne verden så unik og spennende!

  Del gjerne innlegget videre og vær med på å gjøre en forskjell!


  1

  #worms

  • Publisert 30.06.2014 klokka 13:45
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag har jeg hatt et skikkelig flashback til da jeg var mindre. Jeg og Sondre har nemlig fått oss spillet "Worms" som jeg spilte hele tiden da jeg var liten. Merkelig nok syns vi det var kjempemorsomt fremdeles og har allerede spilt litt mens Adelen lå og sov. Et egentlig nokså barnslig spill har vist seg å være utrolig morsomt! 

  Spillet går ut på at man skal styre et lag med marker som hver har 100 liv. Ved å bruke ulike våpen skal man prøve å ta så mange liv som mulig fra motstanderens marker. Det høres nokså patetisk ut, men er faktisk veldig morsomt! Det passet uansett fint med et spill i dag ettersom jeg har blitt syk. Tett nese, vondt i hodet, svie på øynene og rett og slett skikkelig dårlig form. Sondre var syk for et par dager siden så mest sannsynlig smittet han meg. Heldigvis gikk det fort over for han så jeg satser på at det gjør det med meg også.


  Nå har vi forresten også bestilt hotell i Gøteborg! Vi ble kjempefornøyde med hotellet vi fant, og ikke minst prisen. Hotellet ligger litt utenfor selve sentrum, men ettersom vi både har bilen med oss og det går buss så er det ingen problem. Det skal bli utrolig gøy å ta med Adelen på hennes første ferie, så vi gleder oss veldig! Ferjen fra Sandefjord til Strømstad er også bestilt så det eneste som gjenstår er å pakke kofferten før vi reiser avgårde neste mandag! 


  Enkle, men fine rom! Perfekt til den lille familien vår!

  - Har du prøvd Worms?
  - Har du vært i Gøteborg?   

  21

  Et hav av kjærlighet

  • Publisert 29.06.2014 klokka 18:59
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere!

  Nå har Sondre endelig sommerferie og vi har allerede vært ute i sola og kost oss masse sammen! Det er utrolig herlig å ha litt familietid igjen etter alle jobbingen til Sondre den siste tiden. I den anledning fikk vi knipset et par bilder av en nydelig sommerdag hos familien Kleppe Larsen!

  Jeg er forresten skikkelig misførnøyd med kameraet mitt for tiden.. Jeg har Canon 550D og var tidligere veldig fornøyd. Nå derimot synes jeg bildene blir dårlige, uklare og mørke.. Jeg vet hvikrelig ikke hva som kan være galt. Noen som har noen idé?

  - Har du hatt en fin dag i dag?
  6

  Fruktdiett?

  Heisann dere og god søndag! 

  Først av alt må jeg bare si tusen takk for all støttende respons på innlegget mitt i går. Det betyr utrolig mye å få støttende ord, ikke minst fra andre som har opplevd det samme. Jeg kommer nok til å skrive en oppfølger til innlegget da jeg har et par andre ting som også må tas opp! 

  Dagen i dag har vært skikkelig rar for å være helt ærlig. Det ble tull med leggetiden til Adelen i går og det endte opp med at hun sovnet for kvelden ALTFOR tidlig. Hun våknet derfor, til min og Sondres store skuffelse, kl 0500 og var lys våken. Ikke alltid like kult å være forelder, men hun sovnet heldigvis igjen da Sondre dro på jobb i 8-tiden så jeg fikk sovet litt mer. Kl 1030 stod vi opp og Adelen fikk sviskemos til frokost. Sviskemos har blitt en av favoritt-"rettene" hennes den siste tiden og går ned på høykant. Det som er nokså dumt er at hun nekter å spise både grøt og ulike "middagsretter", det eneste hun vil ha er fruktmos. Heldigvis er ikke næringsstoffene i grøten nødvendige før hun er 6 måneder så vi har fremdeles god tid på å tilvenne henne. 


  At jeg skal spise grøt - det kan du drømme lenge om, mamma!

  Nå sitter jeg i sofaen og slapper av med en drueboks på siden av meg. Jeg teller ned minuttene til Sondre er ferdig på jobb fordi da har han nemlig tre uker ferie! Han har jobbet utrolig mye den siste tiden noe som har ført til at vi nesten ikke har hatt noe familietid sammen. Nå derimot har vi tre hele uker der vi bare kan kose oss sammen med Adelen og virkelig nyte sommeren. Dersom alt går etter planen drar vi også på ferie om cirka 1,5 uke. Som jeg har fortalt tidligere har vi tenkt oss til Sandefjord, og deretter til Gøteborg. Jeg holder faktisk på å se på hoteller i Gøteborg nå, så dersom det er noen som har et hotell å anbefale hadde jeg blitt veldig glad!   - Når startet du tilvenning av fast føde til babyen din?
  - Har du vært i Gøteborg? Hvilke steder bør man besøke?   

  11

  Babynest - En genial oppfinnelse

  Heisann dere! 

  For cirka en måned tilbake var vi så heldige å få et babynest fra Lille Verden i posten. Jeg hadde lenge tenkt å skaffe meg et babynest, men jeg kom aldri så langt før jeg kom over Lille Verden. Lille Verden er er foretak som drives av Henriette Sundfjord. Hun lager babynest, ammeputer, vimpelrekker og vognpynt. Og det kjekkeste av alt; du kan få tingene i matchende farger. Ettersom vi planlegger å få flere barn en gang i fremtiden valgte jeg kjønnsnøytrale, men veldig søte farger! Per i dag er Lille Verden kun å finne på facebook, MEN fra 1. september lanserer de nettbutikken www.lilleverden.no. 

  Det finnes utrolig mange fordeler med babynest, her er noen av dem!:

  • Når babyen er nyfødt er den vant til å være inne i magen der det er trangt om plassen. Selv om det kanskje ikke er så behagelig er det det babyen din er vant til. Dersom du plutselig skal plassere babyen i en stor sprinkelseng blir det veldig "åpent" rundt babyen, noe som kan få den til å føle seg redd og usikker. Dersom du legger et babynest opp i sengen derimot vil babyen ligge trygt og godt i babynestet og den slipper å bli redd. 
    
  • Dersom du ønsker å samsove med babyen er babynest helt fantastisk! Helt frem til vi fikk babynestet har Sondre vært livredd for å ha Adelen i sengen vår fordi han var redd for å rulle over henne. Da vi fikk babynestet derimot var det ingen problem å ha henne mellom oss. Adelen lå trygt og godt i babynestet sitt, mens jeg og Sondre lå på hver vår side. 
    
  • Dersom du f.eks vil la babyen sove i sofaen er også babynest veldig smart. Du unngår da muligheten for at babyen kan rulle og falle ut av sofaen. Man tror kanskje ikke at små babyer klarer å rulle med det første, men plutselig kan de det og da er det smart å være sikker! 
    
  • Dersom du skal ut på reise er det mye lettere å bare ta med babynestet i stedet for en hel reiseseng. Du kan ha babynestet på siden av deg i sengen. Godt for babyen, og det tar mye mindre plass!


  Slik ser babynestet vårt ut! Lille Verden har to ulike typer babynest. En modell som er 65x95cm med en avtakbar antibakteriell og babyvennlig madrass. Madrassen tas ut og spyles/skylles lett mens resten av redet kan vaskes i maskin. Den andre modellen kan puttes som den er i vaskemaskin, og du slipper å tenke på å ta ut madrassen. Vi har den siste modellen og synes det er veldig greit å bare putte den rett i vaskemaskinen. 

  Adelen sover kjempegodt i babynestet sitt og elsker å ligge godt "isolert". Før vi fikk babynestet måtte vi legge tepper rundt hodet hennes for at hun skulle føle den samme tryggheten, men etterhvert måtte vi slutte med det da hun begynte å dra teppene over seg. Babynestet kom derfor som en reddende engel for oss og nattesøvnen! Jeg anbefaler virkelig alle å ha et babynest når de får baby. Du har stor fordel av babynestet helt fra babyen er nyfødt og maaange måneder fremover. Adelen er 4,5 mnd nå og vi kommer til å bruke babynestet i mange måneder til. 


  Følg gjerne Lille Verden på Instagram: @lille_verden

  Jeg har faktisk fått være så heldig å dele ut et babynest til en heldig leser! Konkurransen kommer på bloggen neste uke, så følg med! 

  - Har du babynest til babyen din? 


  29

  Årsaken til min fødselsdepresjon..

  Heisann dere! 

  I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere litt om de første dagene etter at Adelen ble født, altså de dagene vi tilbragte på sykehuset. Dessverre ble sykehusoppholdet en svært dårlig opplevelse for meg, og det ble en tung og vanskelig start på mammalivet.

  I forkant av fødselen så hadde jeg vært på fødselsforberedene kurs på sykehuset. Vi fikk da en omvisning på fødeavdelingen, og de ulike rommene som var tilgjengelige. Da vi ble vist familierommene (rommene der fedrene også kan overnatte) ble jeg utrolig glad og lettet. Jeg hadde nemlig fryktet at jeg måtte være mye alene på sykehuset pga strenge visittider, men et familierom om til å gjøre hele situasjonen mye lettere og komfortabel.

  Da jeg kom inn på sykehuset når fødselen var i gang fikk jeg derimot beskjed om at familierommene overhodet ikke var anbefalt til førstegangsfødende og at jeg måtte sove på et fellesrom. Jeg ble nok ikke egentlig tvunget, men der og da føltes som de tvang meg til å akseptere å ligge på fellesrom. Jeg ville jo bare det beste for datteren min og ettersom jeg ble fortalt at fellesrommene var best for førstegangsfødende gikk jeg med på det. Det skulle vise seg å bli en stor feil.  Jeg hadde ammeproblemer helt fra begynnelsen da Adelen ble født. Hun "gadd" (jordmorens ord) ikke suge lenge nok til at hun ble mett, og jeg endte derfor opp med en konstant urolig baby. Hun ville ikke sove og hele den første natten på sykehuset satt jeg i sengen og busset på henne. Jeg ringte etter hjelp flere ganger, men det ble ikke bedre i det hele tatt - Adelen spiste seg ikke mett. I tillegg så hadde jeg så vondt etter alle stingene jeg hadde sydd at jeg såvidt klarte å sette meg opp i sengen. Etter en søvnløs og grusom første natt alene på sykehuset hadde skrekken og angsten allerede tatt meg. Dagen etter da Sondre kom tilbake var jeg helt utslitt, trist, redd, frustrert og oppgitt. Det eneste jeg ville var å reise hjem, men jeg hadde fått beskjed om at jeg måtte bli på sykehuset i to døgn. 

  Når kvelden nærmet seg den dagen slo panikken meg og jeg lå i flere timer og bare gråt og gråt og ba Sondre om å bli. Jeg tror aldri jeg har vært så redd og fortvilt i hele mitt liv. Frykten for å være alene tok fullstendig overhånd, og jeg satte store spørsmål ved om jeg kom til å klare mammarollen. Til tross for at jeg fikk litt avlastning fra Adelen om natten var det likevel en grusom natt. Jeg var redd, ensom og det eneste jeg ville var å ha Sondre til stedet. Han var den eneste som klarte å få meg til å føle meg ok. To døgn følets som to uker, to lange uker.   Disse to forferdelige døgnene som egentlig skulle være fantastiske la grunnlag for de problemene jeg har i dag. Selv nå, fire måneder etter fødselen, har jeg fremdeles frykt for å være alene med Adelen. Jeg vet at det går fint og at jeg klarer det fint, men de to nettene på sykehuset har boret seg så dypt inn i hodet mitt at de er umulige å glemme. 

  Den dag i dag er jeg både sint, trist og frustrert pga hva som skjedde. Ja, jeg valgte å bli mor selv, men jeg er fremdeles sårbar. Jeg trengte å ha Sondre der med meg de to dagene og ikke være alene. Jeg fikk aldri beskjed om at man ikke MÅTTE være på sykehuset i to døgn, og jeg fikk aldri beskjed om at jeg kunne ha valgt familierom til tross for at det ikke var anbefalt. Tårene triller når jeg sitter å skriver dette. Det er sårt å tenke tilbake på det. Det er sårt at mine første døgn som mamma skulle være forferdelige og ikke fantastiske. Jeg elsker Adelen av hele mitt hjerte, men jeg var ikke klar til å være helt alene med henne kun får timer etter fødselen. Disse to døgnene la også grunnlag for fødselsdepresjonen jeg sliter med den dag i dag.. 

  - Hvordan var ditt sykehusopphold? 


  33

  Min aller største frykt ble akkurat enda verre..

  • Publisert 27.06.2014 klokka 19:27
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  For de av dere som har fulgt meg siden jeg startet bloggen vet dere at jeg og Sondre var i en alvorlig bilulykke i januar i fjor. Vi fikk beskjed om at vi var heldige som i det hele tatt overlevde. Etter bilulykken ble jeg svært preget av skrekk for å kjøre bil, spesielt på vinterstid. Det er en skrekk jeg fremdeles sliter like mye med den dag i dag og har store problemer med å takle. Og i dag ble det enda verre. 

  Jeg husker alt fra bilulykken vi var i. Jeg husker hva som skjedde og hva jeg tenkte. Alt gikk i sakte film og mens bilen rullet ned gjennom skråningen vi kjørte utfor ventet jeg på det slaget som skulle drepe meg. Jeg ventet på å dø, og det føltes som om jeg ventet i evigheter selv om det hele var over på et par sekund. Det er en følelse jeg håper at jeg aldri slipper å ha igjen og som jeg ikke unner noen som helst. Likevel ga det meg en oppvekker på hvor store konsekvenser et uhell i trafikken kan medføre. Kanskje en litt for stor oppvekker. Nå er jeg nemlig redd for alt.

  Jeg blir redd hver eneste gang vi passerer en bil der det er litt trangt. Jeg blir redd hver eneste gang vi passerer biler i svinger. Jeg blir livredd når temperaturene begynner å synke om vinteren og det begynner å bli glatt. Jeg blir redd hver eneste gang vi kjører over fartsgrensen. Jeg blir til og med redd når vi holder fartsgrensen. Jeg blir redd hver eneste gang vi passerer busser eller trailere. Jeg blir redd hver eneste gang jeg setter meg i bilen. Og jeg er ufattelig redd for at jeg aldri kommer til å slutte å være redd. 


  (Slik så bilen ut etter ulykken)

  I dag ble frykten enda verre. Vi var bare centimeter i fra en ny ulykke. Vi kom kjørende i en sving da det plutselig kom en BMW som lå midt i veien. Sondre måtte svinge helt ut i kanten av veien for å ikke kjøre rett inn i BMWen og vi var bare centimeter i fra å kjøre rett inn i autovernet. Jeg fikk panikk, og tårene strømmet på som bare det etterpå. Dersom andre hadde opplevd det samme hadde de kanskje ikke reagert på samme måte som meg, men de har ikke opplevd det samme som meg. De kjenner ikke på den samme frykten som meg. De blir ikke redde hver gang de setter seg i bilen. 

  Jeg er redd. Jeg kommer nok til å forbli redd resten av livet, men jeg håper så inderlig at jeg ikke kommer til å være så redd som jeg er nå. Noen ganger føles det som det er frykten min som kontrollerer meg, noe som er en grusom følelse. Jeg håper at jeg med tiden kommet til å få et sunt forhold til trafikk og bilkjøring, og at jeg kommer til å tørre å sette meg bak rattet selv. Etter i dag er jeg nemlig livredd for det også. 


  (Slik så bilen ut etter ulykken)

  - Har du noen gang vært i en bilulykke? Ble du preget?
  7

  Siden sist @camillaall

  • Publisert 27.06.2014 klokka 10:42
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Her kommer en liten oppdatering på hva som har skjedd på Instagram den siste tiden. Følg meg : @camillaall
  11

  Dette er UMULIG å huske!

  Heisann dere! 

  Jeg tror hver og en av dere der ute som har barn kan være enige i dette utsagnet; Det er umulig å huske hvor små babyene faktisk var når de ble født. Allerede nå når Adelen bare er fire måneder har jeg store problemer meg å huske hvor liten hun var. Hun har jo vokst rundt 15 cm, noe som faktisk er en veldig stor forskjell! Likevel klarer jeg ikke å huske at hun var så liten da hun kom ut av magen min. Som hjelp til å huske laget jeg som jeg har skrevet om tidligere en fotobok fra Elite Foto med bilder fra Adelens første måneder. Boken kom i posten for en stund siden og nå må jeg bare vise der hvor nydelig den ble! <3

   

  (Bildene ser av en eller annen grunn litt blåaktige ut.. Det er de ikke i virkeligheten, det er bare kameraet mitt som tuller seg litt!)

  Både jeg og Sondre ble skikkelig positivt overrasket over fotoboken. Jeg trodde den kom til å bli veldig fin, men ikke SÅ fin! Adelen synes til og med at det er kjekt å se i den allerede da hun elsker å se på bilder av seg selv. Til tider kan en video av henne selv være det eneste som roer henne ned når hun er urolig. Selvdiggerbaby? Haha! Uansett, Elite Foto skal ha skryt for denne fotoboken, den er virkelig nydelig og ikke minst lett å lage. Les mer om hvordan jeg laget fotoboken her! 

  - Hva synes du om fotoboken?
  - Har du noen gang laget fotobok?   

  1

  Artikkel om meg på Mammanett.no

  • Publisert 26.06.2014 klokka 13:35
  • Kategori: Media

  Heisann dere! 

  For en stund tilbake ble jeg kontaktet og intervjuet av www.mammanett.no. Artikkelen ligger nå ute om du kan lese den HER


  (Klikk på bildet for å komme til artikkelen)

  - Hva synes du? 

  2

  Fresh start på dagen!

  • Publisert 26.06.2014 klokka 12:26
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Dagen i dag har allerede vært veldig innholdsrik for familien Kleppe Larsen! Kl 0800 ringte alarmen, og da stod jeg opp for å lage min nøye planlagte frokost! Jeg hadde nemlig bestemt meg for å overraske Sondre med sunne pannekaker til frokost. Det tok sin tid å få det til, men resultatet ble veldig bra! Jeg hadde litt kakaopulver i pannekakerøren så det ble sjokoladepannekaker som jeg toppet med ferske jordbær, kesam og et dryss sukrin gold. Sondre ble kjempeglad da jeg kom inn igjen på soverommet med to delikate tallerkener med nystekte pannekaker. Ettersom pannekakene både inneholdt egg, banan, melk  og mager kesam satt de et utrolig bra utgangspunkt for en god og effektiv treningsøkt. Jeg merker det nemlig utrolig godt på kroppen dersom jeg ikke har spist en god nok frokost før trening. Selvfølgelig glemte jeg å ta bilde.. 

  Etterpå gikk som sagt turen til treningssenteret der jeg hadde en avtale med en venninne. Vi skulle på en spinningtime, mens Sondre trente styrke. Jeg hadde aldri vært på spinning før og må innrømme at jeg gruet meg veldig. Overraskende nok gikk det veldig fint, og tiden bare suste av gårde i en fart! Det var veldig tungt, men man styrer selv hvor hardt man vil jobbe. Instruktørene er der jo mest som motivasjon!

  Nå har jeg vært hjemme en times tid. Sondre har allerede dratt på jobb for dagen, mens jeg tok meg en lang og herlig dusj. Nå kan jeg ha god samvittighet resten av dagen vel vitende om at jeg har gjort en god innsats på trening i dag! Gårsdagens økt ble jo som nevnt ikke så bra pga kvalmen.

  Senere i dag skal jeg møte en jente som går på samme skole som meg og som også har en liten datter. Vi skal trille tur og jeg gleder meg veldig. Det å få seg venner på samme alder som også har barn er utrolig kjekt. Når man er på samme stadie i livet er det liksom så mye lettere å finne ting å snakke om og diskutere. Man har begge gått gjennom de samme tingene med barna og det er morsomt å høre hvordan andre har opplevd det. Litt morsomt at vi ikke har hatt noen som helst kontakt før nå siden vi går på samme skole, men det ligger nok litt i det at ingen av oss turte å ta kontakt. Nå derimot, er jeg veldig glad for at jeg gjorde det og gleder meg til trilletur.


  Slenger med et bilde av prinsessen min! 

  - Har du prøvd spinning? Liker du det?
  - Hva pleier du å spise til frokost?   

  10

  Gleder meg som et lite barn på julaften!

  Heisann dere! 

  I går kveld bestilte jeg med en pakke fra X-life. Ettersom jeg virkelig har funnet interessen for matlaging og baking den siste tiden tenkte jeg at det kunne være en god idé å gå til innkjøp av bakeprotein. Det er jo genialt å f.eks ha i brød, smoothies, boller og masse annet! Det er ikke alltid like lett å få i seg så mye protein som man bør når man trener, og for å slippe å drikke proteinshaker så fant jeg ut at bakeprotein var et veldig bra alternativ. Jeg gleder meg helt ekstremt til pakken kommer i posten og jeg får prøvd det!

  Jeg tok en råsjans og kjøpte en 3-pakning, ettersom den var på tilbud. Slike ting gjør meg av en eller annen grunn bare enda mer motivert til å lage masse god mat! Sondre er også kjempefornøyd med at jeg lager masse god mat. Det å kunne spise god mat uten dårlig samvittighet er en super duper følelse. Jeg er derfor veldig spent på å prøve ut bakeprotein og se om det fungerer bra :) 

  I dag har jeg laget grove pizzahorn. De ble veldig gode, så de forsvinner nok raskt! Sondre holder for øyeblikket på å lage wok til sen middag. Denne uken jobber han bare sene skift så det blir sen middag hver dag. Jeg hater egentlig å spise middag så sent, men denne uken har jeg ikke noe annet valg. Det er i alle fall bedre å spise sent enn å spise alene. Det å lage middag til bare seg selv er så utrolig kjedelig at det er uaktuelt! Uansett, nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden og se litt på TV. Ha en fin kveld alle sammen! 

  - Har du prøvd bakeprotein?
  2

  Back From The Old Days

  • Publisert 25.06.2014 klokka 17:04
  • Kategori: Hverdag

  Diverse bilder jeg tok for flere år siden!

  Hva synes du?


  14

  Deilig, men samtidig ikke!

  • Publisert 25.06.2014 klokka 12:20
  • Kategori: Trening

  Heisann alle sammen! 

  I dag har vi endelig vært på trening igjen! Vi har hatt en uke og to ufrivillig pause ettersom vi bare ikke har hatt tid. Sondre har jobbet utrolig mye osv. Det var utrolig deilig å være tilbake og endelig få litt gang i kroppen igjen, men det var også utrolig tungt! Jeg hater når vi har hatt treningspauser og man skal tilbake på trening igjen. Alt føles mye tyngre, og man klarer gjerne ikke like mye som man gjorde før pausen. Heldigvis går det nokså raskt å bygge seg opp igjen, men det er likevel kjedelig. 

  Jeg har den siste tiden begynt å bli veldig kvalm mens vi trener, noe som heller ikke akkurat er så veldig motiverende. Det å trene gjennom kvalme er helt grusomt og det føles virkelig som om frokosten skal komme opp igjen. Heldigvis har jeg Sondre som motiverer meg til å stå på videre og minner meg på hva jeg jobber mot. Skulle jeg har gjort alt alene hadde nok ikke ordet motivasjon engang eksistert. (Forresten, om noen har tips mot kvalme under trening hadde jeg satt utrolig stor pris på det!) 

  Nå har Sondre dratt på jobb og jeg har funnet meg til rette i sofaen med en flaske VannPluss (Les mer HER). Adelen ligger og sover og jeg skal snart gå i gang med å planlegge dagens bakverk! Det har seg nemlig slik at Sondre kom hjem med en splitter ny Kenwood Major Titanium kjøkkenmaskin til meg i går! Jeg holdt på å hoppe i taket av glede - min kjæreste er virkelig verdens beste! Bare i går laget jeg både lapper som Sondre hadde med seg på jobb og brød som vi spiste til frokost i dag. Ettersom faktisk begge deler ble stor suksess er jeg utrolig giret på å lage noe i dag også - jeg vet bare ikke hva ennå! 

  Etter gårsdagens innlegg om vektoppdateringen så var det flere av dere som etterspurte innlegg om både hvordan jeg trener og om hvordan jeg spiser. Jeg kommer selvfølgelig til å følge opp disse ønskene, og jeg skal begynne på dem så snart jeg får tid. Slike innlegg må ofte planlegges nøye og tar litt tid å skrive ferdig, men jeg håper dere klarer å vente litt :) I mellomtiden kan dere gjerne sjekke ut de sunne oppskriftene jeg har lagt ut på bloggen tidligere! 


  (Jeg beklager alle arkivbildene, men jeg har ikke fått anledning til å ta noen bilder i går og i dag!) 

  - Hvordan finner du motivasjon til å trene og spise sunt?
  - Liker du å lage mat?

  23

  Vektoppdatering! - Minus 27,5 kg

  • Publisert 24.06.2014 klokka 20:54
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Jeg fant ut at det er lenge siden jeg har kommet med en oppdatering på hvordan det går meg vektnedgangen min. Som mange av dere vet gikk jeg mye opp i vekt under graviditeten. Alle graviditetskiloene er nå helt bortevekk pluss litt til! Jeg er faktisk hele 27,5 kg lettere enn da jeg var høygravid! Selvfølgelig forsvinner en del av kiloene av seg selv etter fødselen, men da jeg hadde mistet 15 kg sa det fullstendig stopp. Det var da jeg måtte sette i gang med en streng diett og trening, og det har nå resultert i minus 12,5 kg til! Det er bare fire måneder siden fødselen og jeg har allerede kommet mye lengre enn jeg selv hadde forventet. I utgangspunktet var målet mitt å bli kvitt graviditetskiloene innen 2014, men de var bort allerede 3 mnd etter fødselen! 

  Jeg begynner endelig å nærme meg det fullstendige målet mitt, og det er herlig å tenke på at jeg er langt over halvveis! Da jeg fremdeles hadde over 15 kg igjen før målet var nådd var det vanskelig å motivere seg selv. Nå derimot er jeg skikkelig giret på å nå det fullstendige målet mitt, og de innen slutten av 2014, helst litt før! Det er utrolig gøy, og ikke minst motiverende når man ser fremgang både på vekten og målebåndet. Jeg hadde nemlig en liten periode der vekten stoppet helt opp og da var det greit å ha målebåndet! Det gav meg en pekepinn om at jeg fremdeles hadde fremgang selv om vekten ikke viste det. 

  Det kommer likevel til å ta tid før kroppen begynner å ligne slik den var før. Den kommer naturligvis aldri til å bli helt lik, men det er noe jeg streber mot. Jeg skal jobbe hardt for å gjøre så mye JEG kan for å bli fornøyd med kroppen! Selvfølgelig er Adelen 100 % verdt alle merkene på kroppen min, men det er likevel lov å ikke være helt fornøyd med kroppen sin :) Jeg og Sondre tok for et par uker siden bilder av hvordan jeg ser ut nå, men jeg er usikker på om jeg tør å legge dem ut.. Hva synes dere? 


  Pretending to have muscles when you actually don´t

  - Trener du? I såfall, hva er målet ditt?
   

  24

  VannPluss - Vår nyeste favoritt!

  (Konkurranse nederst i innlegget)

  Heisann dere! 

  For noen uker tilbake fikk jeg en pakke i posten fra en side som heter VannPluss. VannPluss er små pulverpakninger med ulike smaker som man blander ut i 0,5 liter vann. Pulverpakningene er små og derfor veldig praktiske å ha med seg i vesken enten man skal på trening, shopping eller være med venner. Det finnes hele 12 ulike smaker i 5 ulike kategorier:  Det finnes også mange andre fordeler med VannPluss. For det første så er de mye sunnere enn vanlige brus- og juicetyper (1/3 av søtningsmengden) og er kun søtet med naturlig fruktsukker. For det andre er VannPluss mye billigere enn å kjøpe en flaske brus eller juice på butikken. Du betaler mellom 20 og 30 kr for en flaske på butikken, mens VannPluss koster mellom 5 og 14 kr per pose! Og for det tredje er de helt naturlige!   De ulike smakene selges i pakker på 6 stk, men du kan også kjøpe pakker som inneholder en av hver smak! I tillegg selger VannPluss praktiske flasker som du kan blande pulveret i og ta med deg uansett hvor du skal. Jeg har allerede funnet mine favoritter, nemlig iste med fersken og eple og pære. Jeg har fremdeles ikke fått smakt på alle, jeg sparer litt på dem siden de er så gode! Jeg er overbevist om at jeg kommer til å fortsette å kjøpe VannPluss i fremtiden også. 

  Visste du at du faktisk bør drikke ca 2 liter vann per dag?! Jeg synes ofte det kan være veldig vanskelig å få i seg så mye vann, så da passer VannPluss helt perfekt. Mange vil nok kjenne seg igjen i at det er mye lettere å drikke ting som smaker godt enn vanlig vann. Blander du ut en pose med VannPluss har du allerede dekket 1/4 av vannet kroppen trenger i løpet av dagen. Jeg glemmer også veldig ofte å drikke når jeg er på trening, når man virkelig trenger å få i seg vann. Da passer det ypperlig med en pose VannPluss - den gir jo i tillegg litt energi under treningen også. 


  Nå kjører jeg igang en ny konkurranse her på bloggen! Som dere ser kan dere vinne to valgfrie pakker med VannPluss! Du kan enten velge to smaker fra listen over, eller så kan du velge å prøve alle de 12 smakene. Det er utrolig lett å delta i konkurransen, det eneste du trenger å gjøre er:

  • Lik facebooksiden til VannPluss ---> HER
  • Kommenter på innlegget at du er med! (NB! Husk kontaktinfo!)

  - Har du prøvd VannPluss?
  - Er du med i konkurransen?

  //Sponset innlegg, ærlige meninger

  22

  Standpunktkarakterer - VG1!

  • Publisert 24.06.2014 klokka 10:24
  • Kategori: Skole

  Heisann dere!

  Nå er skoleåret over og jeg kan etter to år ENDELIG si meg ferdig med VG1. Standpunktkarakterene for året har vi selvfølgelig fått og jeg er storfornøyd! Karakterene mine fra i fjord og i år endte til slutt opp slik:

  Skolearbeid har alltid vært "min" ting, noe som jeg er flink til. Jeg har aldri vært god i noen spesiell sport eller aktivitet, og musikken har kommet i senere tid. Derfor gjør gode resultater på skolen meg et skikkelig selvtillitsboost. Med tanke på at jeg har gått gravid og vært mamma mens jeg har fått disse karakterene gjør meg bare enda mer stolt! Og nei, dette er ikke noe skryteinnlegg, men innsikt i mitt liv. Skolen er ,og kommer til å forbli, en stor del av livet mitt. Jeg synes derfor det er greit å dele noe skolerelaterte ting med dere også. 

  - Ble du fornøyd med karakterene dine i år? 


  5

  OPPSKRIFT - Sukkerfritt syltetøy på 1-2-3!

  • Publisert 23.06.2014 klokka 18:16
  • Kategori: Oppskrifter

  Heisann dere! 

  Dette blir bare et kort innlegg ettersom jeg har det nokså travelt, men jeg tenkte jeg kunne legge inn en liten oppskrift i farten! Jeg fortalte jo i går at lunchen min ble totalt mislykket. I dag derimot ble den veldig god! Det som sto på menyen i dag var bananpannekaker med hjemmelaget syltetøy. Pannekakeoppskriften på justeres litt på så oppskriften på den får dere ikke helt ennå, men syltetøyet ble derimot helt nydelig! Dette syltetøyet lages i microen på bare et par minutter! 

  Dette trenger du:

  • En kopp jordbær (kan selvfølgelig byttes ut med andre bær)
  • 4-5 ts sukrinmelis
  • 1 ts maizenna (kan droppes) 

  Slik gjør du: 

  • Dersom du bruker frosne jordbær tin dem i microen. Når de er tinte skal de stå i microen litt til slik at de blir varme og myke. 
  • Når jordbærene har blitt myke mos dem, tilsett 4-5 ts sukrinmelis og 1 ts maizenna. Rør godt.
  • Sett i microen igjen på full styrke. Ta ut når syltetøyet koker. (HUSK!: Pass på hele tiden slik at det ikke koker over)

  Så lett er det å lage sitt eget sukkerfri syltetøy på 1-2-3! Syltetøyet kan brukes til så mangt, f.eks på pannekaker slik jeg hadde! :) 

  - Kommer du til å prøve denne oppskriften? 


  1

  Fra pappas øyne - Pappablogg!

  • Publisert 23.06.2014 klokka 12:28
  • Kategori: Pappablogg

  Heisann dere! 

  I dag er jeg og Adelen nok en gang hjemme alene. I lengden blir det veldig kjedelig når Sondre hele tiden jobber, men heldigvis er det snart sommerferie for han også. For øyeblikket ligger Adelen og sover søtt i sengen sin, hennes andre hvil for dagen. Døgnrytmen hennes har blitt litt tullete de siste dagene så i dag våknet hun i 5-6 tiden og var lys våken! Verdens beste pappa Sondre var så snill og stod opp med Adelen og lot meg få sove et par timer til. Noen ganger vet jeg ikke hva jeg skulle gjort uten han! :)  


  Så over til det jeg ville fortelle dere om i dette innlegget. Sondre har nemlig kjørt i gang en spørsmålsrunde på bloggen sin, og har lyst på masse spørsmål! Besøk bloggen hans www.sondrek.blogg.no og still han et par spørsmål. Jeg har skrevet utrolig mye her på bloggen om hvordan der er å være mamma og om hvordan familielivet er, men når får dere muligheten til å høre litt om disse tingene fra en pappas øyne. Selv om både mødre og fedre er foreldre har de ulike roller, og derfor oppleves familielivet gjerne veldig annerledes også. 


  Jeg har også tenkt å ha en liten oppussing på Sondres blogg i nærmeste fremtid. Jeg er ikke så veldig glad i de klassiske blogg.no-designene, så jeg skal finne et fint design til å friske opp bloggen hans litt. Så som sagt; stikk innom bloggen og legg igjen et par spørsmål til han, så blir han nok veldig glad! Det har nemlig gått opp for han nå at det ikke er så veldig lett å alltid komme på hva man skal skrive om.

  - Kommer du til å stille Sondre noen spørsmål?   

  16

  Totalt mislykket!

  • Publisert 22.06.2014 klokka 17:51
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Dagen i dag har vært en lang dag. Når det er lite som skjer og Sondre er på jobb går tiden utrolig sent. Når man er mamma har man jo egentlig ikke "lov" til å si det, men jeg har rett og slett kjedet meg i dag. Heldigvis går det mot kveld nå og det er bare et par timer til Sondre kommer hjem fra jobb. Da skal leiligheten ryddes skikkelig, så kanskje det blir noen bilder av leiligheten vår en av de kommende dagene! Uansett, jeg lover ingenting, for før vi vet ordet av det ender kanskje ryddekvelden vår opp med sofakos og Castle på TVen i stedet! :) 

  Når jeg og Adelen er hjemme alene er jeg alltid utrolig dårlig på å lage mat til meg selv. Som regel går jeg bare å småspiser på knekkebrød hele dagen til Sondre kommer hjem og lager middag. Det er jo så utrolig kjedelig å skulle lage mat til bare seg selv. Jeg lurer virkelig på hvordan det hadde gått med kostholdet mitt om jeg hadde bodd alene! Uansett, i dag skulle jeg være "flink" og faktisk prøve å lage meg en litt mer næringsrik lunch enn to knekkebrød - nemlig en smoothie! Jeg åpnet kjøleskapet og oppdaget raskt posen med rabarbra som lå der. Den kan jeg jo bruke, tenkte jeg. Det skulle dessverre vise seg å ikke være så veldig smart å ha rabarbra i smoothien. For det første smakte det dårlig, og for det andre var hele smoothien full i rart og ekkelt rabarbra-fruktkjøtt! Med andre ord; totalt mislykket! Tanken på rabarbra-smoothie ble derfor pent lagt til side i hodet mitt, og lunchen endte opp med to knekkebrød likevel. Heldigvis har jeg laget mye godt tidligere, så jeg er ikke fullstendig elendig på kjøkkenet!

  Nå sitter jeg å pønsker på hva jeg vil ha til middag når Sondre kommer hjem. Sondre liker å lage mat, så derfor lar jeg han gledelig gjøre det. Baking er derimot ikke hans sterkeste side, så det tar som regel jeg meg av. Det er veldig greit å ha et system på hvem som gjør hva, så er det aldri en diskusjon om hvem som skal lage middag hver dag. Og når vi først snakker om matlaging tenkte jeg at jeg kunne nevne at vi planlegger å gå til innkjøp av en ny kjøkkenmaskin i nærmeste fremtid. Jeg har egentlig bestemt med for Kenwood, men jeg synes det er utrolig vanskelig å vite hvilken type jeg burde velge. Jeg har selvfølgelig sett meg ut en av de dyreste, men på en annen side så må jeg ta en vurdering på hva som er nødvendig. Vi er jo tross alt ikke noen mesterkokker, så vi trenger naturligvis ikke det aller beste på markedet. Dersom du har en Kenwood-maskin selv vil jeg gjerne høre dine erfaringer! :) 


  Her er kjøkkenmaskinen fra Kenwood som jeg har sett meg ut. Kenwood Major Titanium KMM020.

  - Har du prøvd noen av oppskriftene mine?
  - Har du en Kenwood-maskin?   


  3

  I´m hiding behind my smile

  • Publisert 22.06.2014 klokka 11:06
  • Kategori: Hverdag

  God søndag alle sammen! 

  Jeg håper dere har hatt en kjempefin helg! Her i huset har vi ikke gjort på noe spesielt ettersom Sondre har jobbet non-stop hele helgen, i tillegg til at omtrent alle venninnene mine har vært opptatte. Nå ligger Adelen og sover dagens første hvil, noe som gir meg tid til å blogge litt. Hun har begynt å sove utrolig lenge hver gang hun hviler den siste tiden, i går hadde hun bare en lang hvil på 3,5 time! Egentlig så er det nokså praktisk for meg å ha litt lengre perioder der hun sover, for da er det enklest å få unnagjort ting som må gjøres, så jeg klager ikke! :) 


  Over til det jeg egentlig hadde tenkt å skrive om i dette innlegget; nemlig grensesetting. Denne gangen snakker jeg om grenser for meg selv. Grenser på hvor mye av livet mitt jeg legger ut her på bloggen. Naturlig nok er det en stor del av livet mitt som jeg ikke skriver om her på bloggen, ettersom jeg har et privatliv jeg også. Likevel kommer det øyeblikk der jeg skulle ønske at jeg delte litt mer, bare for å få ut alle følelsene mine. 


  I hide all my problems behind my smile. Behind my smile is a world of pain. You think you know me, but you have no idea.

  I perioder der jeg har det vanskelig er det alltid veldig fristende å skrive om det på bloggen som en måte å uttrykke meg på. Likevel velger jeg som regel å ikke gjøre det, da jeg synes at det ofte blir for personlig. Hvor går egentlig grensene for hva man deler av livet sitt? Hvor går mine egne grenser? Det er virkelig noe jeg har tenkt på den siste tiden, og stadig gjør nye vurderinger av. Jeg har så lyst å dele, men samtidig ikke. Jeg er redd; redd for blottlegge mine dypeste tanker, for så å motta kritikk. Jeg er redd for at folk ser på meg annerledes dersom de vet mer om hva som virkelig foregår i livet mitt. Redd for at de plutselig skal tro at jeg er en annen person. 

  Jeg har hatt det vanskelig den siste tiden. Selv om jeg ikke nødvendigvis forteller hvorfor håper jeg at folk ikke går og spekulerer og setter ut rykter om hva som kan være galt. Det er nemlig kun jeg og et par andre som vet. Og for dere som tror at dette dreier seg om forholdsproblemer så kan jeg avkrefte det, dette handler om noe helt annet. Noe som ingen har skylden for og som er utrolig vanskelig å gjøre noe med. Jeg har så lyst å få ut alle følelsene mine, men per idag er jeg for redd. Frykten stopper meg.  

  8

  Et MUST når man skal ut å reise!

  Heisann dere! 

  I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere en genial ting som jeg fikk i posten for en stund tilbake fra nettbutikken www.mimmis.no. I mine øyne er disse et absolutt "must" når man skal ut å reise med baby og barn. 

  Når man skal ut å reise kan det ofte være et problem med rengjøring av flasker. Det er ikke alle steder man har mulighet til å rengjøre dem, så man må istedet ta med en hel haug med flasker! Denne geniale oppfinnelsen her gjør sånn at du slipper det! Disse små posene heter Scrubbers og inneholder enkelt og greit pulver som man bruker til å rengjøre flasken med. 

  Det eneste man trenger å gjøre er å helle pulveret i flasken, tilsette 50 ml vann, og så riste godt! Etterpå skyller man flasken. Scrubbers er den eneste typen med slike pulver på markedet som kun inneholder godkjente stoffer for inntak, og ingen allergifremmende stoffer. De er virkelig geniale å ha med seg når man skal ut å reise, så man slipper å dra med seg massevis med flasker.   Scrubbers selges i pakker på 10 stk og koster kun 49 kr på www.mimmis.no! Det er en utrolig liten investering for en så utrolig praktisk oppfinnelse. Jeg bruker dem til og med hjemme i noen tilfeller dersom jeg har det veldig travelt! De er også kjempegreie å ha i stellebagen.

  - Har du prøvd Scrubbers?

   

   

   

  //Sponset innlegg

   


  19

  OPPSKRIFT - Sukkerfri sjokoladekake

  • Publisert 21.06.2014 klokka 11:11
  • Kategori: Oppskrifter

  Heisann dere! 

  Nå er det tid for en ny oppskrift her på bloggen! Denne gangen er det en sukkerfri sjokoladekake som står på menyen. Oppskriften er liten, så dersom du skal ha en langpanne må du nok lage den så stor som 4-5 dobbel. Jeg synes likevel denne lille oppskriften er helt ypperlig, for da slipper man å sitte med kake i lange tider etterpå. Formen jeg bruker til denne oppskriften er en liten form fra IKEA med målene 26x20. Kaken blir ikke så veldig høy i den formen, så en enda mindre form er bare positivt. 


  Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 50 g sukrin
  • 50 g sukrinmelis (evt 25 g sukrinmelis og 25 g sukrin gold) 
  • 50 g hvetemel (eller annet mel) 
  • 30 g valgfri tørrvare - jeg brukte sjokoladeproteinpulver
  • 15 g kakaopulver (mer dersom du ønsker kraftigere smak)
  • 50 g mager kesam
  • 1 ts bakepulver

  Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Visp egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis
  3. Tilsett resten av ingrediensene og visp godt sammen
  4. Ha røren i smurt eller bakepapirkledd form 
  5. Stek midterst i ovnen i 10 min

  Jeg valgte å ikke lage glasur til kaken, og i stedet strø sukrinmelis over den. Dersom du ønsker en glasur finnes det mange alternativer. Du kan enkelt finne oppskrift på en glasur på nett og så erstatte sukkeret med sukrin eller annen søtning. Du kan også lage en peanøttglasur av peanøttmel, sukrin gold og vann. Man må bare prøve seg frem med mengden til man finner en passende konsistens. 

  Jeg endte igjen opp med en veldig fornøyd mann i huset da jeg laget denne kaken, så jeg tar det som en bekreftelse på at den var god. Jeg likte den i alle fall veldig godt selv! Det som er veldig viktig å huske på er at kaken ikke må stå for lenge i ovnen, for da blir den tørr. Denne kaken kan nytes med god samvittighet! 

  - Kommer du til å prøve denne kaken?


   

  10

  Collecting Treasures

  • Publisert 20.06.2014 klokka 17:49
  • Kategori: Interiør

  Heisann dere! 

  Som jeg nevnte i forrige innlegg så var vi på shopping i går og kjøpte en hel del nye ting til leiligheten vår. Jeg har nemlig fått en plutselig interesse for interiør, og da må man som oftest ut med litt penger. Vi var kun på Nille og Kremmerhuset og handlet, men vi fikk med oss mer enn nok for denne gang! Vi fant ut at det var okei å kjøpe litt mye ettersom det var så masse tilbud, og jeg angrer ikke et sekund. Vi fant så mange fine ting, og skulle helst ha kjøpt en hel del til, men det handler jo om prioriteringer. Man kan jo ikke ha råd til absolutt alt her i verden! :) Her er i alle fall bilder av noen av skattene vi fant i går!  Som sagt, alt er fra Nille og Kremmerhuset og alt sammen hadde veldig greie priser. Jeg ble veldig fornøyd med sommerdekorasjonen min med kubbelys og blomster. Den var utrolig enkel, men samtidlig så søt og sommerslig! Det er slike farger som virkelig passer godt inn nå på sommerstid. Leiligheten vår er veldig preget av svart, hvitt og grått til vanlig så litt sommerfarger kommer nok til å gjøre susen! Jeg har ikke fått anledning til å plassere alle gjenstandene der jeg vil ha dem ennå, men jeg gleder meg til å finne egne plasser til hver og en av dem. 


  Som jeg også nevnte i forrige innlegg er jeg og Adelen hjemme alene i dag. Hun hadde en kjempelang hvil midt på dagen, så jeg fikk gjort en hel del ting her i leiligheten. Rot har en tendens til å okkupere leiligheten, og da må tiltak gjøres. Det er ikke noe særlig gøy, MEN det er alltid herlig etterpå. 

  Nå har jeg og Adelen tenkt oss ut på trilletur. Jeg pleier å tilpasse trilleturene når jeg vet at hun begynner å bli trøtt for da sovner hun som regel så snart jeg begynner å gå. En tur ut i det fine været er aldri feil for mamma heller! :) 

  - Hva synes du om tingene vi her kjøpt? 
  - Hva er planene dine for kvelden?  12

  Har jeg gjort noe galt?

  • Publisert 20.06.2014 klokka 11:48
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Som kanskje mange av dere har merket den siste tiden så har jeg prøvd å skrive litt mer om livet mitt slik det er fra alle vinkler (skole, trening og kosthold) i tillegg til det å være mamma. I begynnelsen var nok bloggen min en ren mammablogg, men jeg føler ikke jeg kan si at den er det nå lenger. Livet mitt består av mange ulike ting, og jeg prøver å skrive litt om alt. Personlig synes jeg at det er bra at jeg skriver om litt forskjellige ting, men det er ikke alltid det føles som om dere lesere også synes det. Jeg har nemlig fått kommentarer som: "Er det mammablogg eller matblogg du har?" og "Du kan jo snart omdøpe bloggen til vektblogg". Ja, jeg skriver om mat, trening og vekt, men det er fordi det er en veldig stor del av livet mitt i tillegg til Adelen.   Som jeg også nevnte i et tidligere innlegg synes jeg det er viktig å påpeke at denne bloggen handler om meg og mitt liv, og ikke om Adelen. Adelen er en kjempestor og naturligvis den viktigste delen av livet mitt, men ikke den eneste. Jeg er også elev på VGS, jeg er ungdom og jeg er en kjæreste. Jeg elsker å lage sunne matretter og synes det er kjekt å kunne dele oppskriftene med dere. Jeg trener for å bli sterk og gå ned i vekt, derfor skriver jeg litt om min reise. Kanskje det føles som om at jeg skriver veldig mye om en av tingene, men i virkeligheter gjør jeg ikke det. Jeg har selv sett gjennom innleggene mine og det er stor variasjon mellom de ulike typene innlegg. Noen er om Adelen, noen om selve familielivet, noen oppskrifter og noen om trening og vekt. 

  Selvfølgelig synes jeg at det er viktig å tilpasse innleggene mine til det dere ønsker å lese om, men det er utrolig vanskelig å vite når ingen av dere sier hvilke type innlegg dere liker best! Jeg får bare kommentarer på at jeg skriver mye om mat eller mye om vekt, men ikke hva dere vil at jeg skal skrive i stedet. Det gjør det som sagt utrolig vanskelig for meg å da vite hvilke typer innlegg jeg skal skrive på bloggen fremover. Så vær så snill dere, fortell meg hva dere vil lese om, så slipper dere å bli misfornøyd med innleggene som kommer i fremtiden. 


  Så over til noe helt annet! I dag er jeg og Adelen hjemme alene ettersom Sondre er på jobb hele dagen. Vi har ikke noen spesifike planer, men jeg har lurt litt på om deg skal dra opp på kjøpesenteret og kjøpe babygym til Adelen. Tidligere har hun vist svært lite interesse for leker, og ville helst bare leke med oss, men nå den siste tiden har også leker blitt mer og mer interessant. Jeg har nemlig en del ting som skal gjøres i dag og da hadde det vært utrolig greit med noe som kunne oppholde henne en stund. 

  I går også var faktisk jeg, Sondre og Adelen på kjøpesenteret. De hadde nattåpent (selv om vi var der i 17-tiden) så hele senteret var fullt i tilbud. Jeg gikk amok på både Nille og Kremmerhuset så nå har vi fått mange nye ting til leiligheten! I tillegg kjøpte jeg meg en bukse på Kappahl. Bilder kommer senere! 

  - Hva vil du at jeg skal skrive om?!?!
  - Hva liker du best å shoppe?   

  6

  Posytron.no hjelper deg med matlagingen!

  Heisann!

  For en stund tilbake fikk vi Nicer Dicer plus fra Posytron.no i posten. Den har blitt brukt veldig ofte og er veldig effektiv. Det er utrolig greit å bruke Nicer Diceren til å kutte opp grønsaker i stedet for å gjøre det for hånd. Den kan også brukes til å raspe ost, gulerøtter o.l. Den er utrolig effektiv og kjapp, så salaten er klar på få minutter. Den har også flere forskjellige kuttere og er brukende til langt mer enn bare å kutte grønnsaker. Det vi også fikk med i pakken var en beholder på 1,5 l. samt lufttett lokk! Da kan du lage lunchen din rett i boksen, ta på lokket og løpe ut døra! Nicer diceren kan også brukes til å skjære opp skinke og andre ting i tynne skiver, firkanter, raspet, eller tykkere skiver. 

  Her ser dere mange forskjellige måter å bruke Nicer Dicer Plus på. I tillegg til å inneholde flere forskjellige kuttere inneholder pakken en skreller som kan brukes til bl.a. poteter og gulerøtter. Den eneste ulempen med Nicer Dicer Plus er at det kan være litt vanskelig å kutte harde grønsaker om du har skjært dem i for store biter. Pass derfor på at du deler opp grønsakene litt før du putter dem i Nicer Diceren. 

  Alt i alt er vi veldig fornøyde med Nicer Dicer Plus, og vil absolutt anbefale den videre til andre. Nicer Dicer Plus får man kjøpt hos www.posytron.no til kun 499 kr! Den er absolutt verdt pengene og en er veldig smart investering. 

  - Har du en Nicer Dicer Plus?
  - Har du prøvd Nicer Dicer Plus?   

   

  2

  Nytt design, igjen!

  • Publisert 19.06.2014 klokka 12:42
  • Kategori: Hverdag

  Hei dere! 

  Som dere ser så har jeg nå fått nytt design her på bloggen, igjen! Ettersom jeg den siste tiden han vinklet bloggen på en litt annen måte følte jeg at det gamle designet ikke passet så godt inn lengre. Det gamle designet var nemlig veldig typisk til mammablogg, men jeg har den siste skrevet ganske mye om andre ting også. Jeg anser derfor ikke bloggen min som en ren mammablogg lengre, men en god blanding av en mammablogg og en vanlig tenåringsblogg.

  Jeg har i det siste skrevet endel om trening og kosthold, oppskrifter, skole og interiør, i tillegg til de typiske mammablogg-innleggene. Jeg synes det er greit å åpne opp for litt variasjon slik at det ikke blir kjedelig i lengden. Jeg synes også at det nye designet mitt passer mye bedre til nettopp den typen blogg jeg ønsker å ha. Headeren kommer jeg nok til å skifte etterhvert da jeg heller skal ha bilde av meg selv. Jeg vil være veldig tydelig på at min blogg handler om meg, og ikke om Adelen. Selvfølgelig, hun er en stor del av livet mitt, men det er ikke hennes liv bloggen handler om. 

  Jeg er veldig fornøyd med det nye designet, og jeg håper selvfølgelig at dere lesere også liker det. Jeg vet utrolig godt hvor mye designet har å si på om man ønsker å lese en blogg eller ei. En blogg med dårlig og kjedelig design trekker som regel færre lesere. Det jeg også likte veldig godt med dette designet er at det er så ryddig. Det er lett å finne frem, og man finner lett man leter etter. 

  Jeg satt faktisk oppe i natt og la inn det ny designet. Jeg fikk ikke sove pga fæle mage- og ryggsmerter, derfor satt jeg heller på PCen og trykket litt. Jeg fant ut at det passet ypperlig å fikse designet midt på natten fordi da var det omtrent ingen som var inne på bloggen. Da designet var på plass på bloggen var klokken blitt hele 0230, så jeg gikk tilbake i sengen å la meg. Snakk om å utnytte nettene, haha!

  - Hva synes du om det nye designet?  10

  Just Borrowing

  • Publisert 18.06.2014 klokka 19:23
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag har jeg stjålet skjorten til Sondre, eller rettere sagt; jeg låner den! Klær som Sondre kjøper er det som regel jeg som har plukket ut til ham, eller i det minste godkjent, så det hender av og til at jeg låner dem litt jeg også. Gutteklær har virkelig en tendens til å være mye mer behagelige enn jenteklær, så hvorfor ikke? På daffedager som disse er komfortable klær det perfekte antrekk!

  Igjen så har det vært nydelig vær her i Haugesund i dag. Nå derimot har skyene erobret himmelen og det ser egentlig veldig grått og kjedelig ut ute. Heldigvis fikk vi grillet og kost oss litt i solen før skyene kom, så dagen ble godt utnyttet. Nå sitter jeg godt plantet i sofaen, og vurderer om jeg skal ta meg et kakestykke fra kaken jeg laget i går kveld. Utrolig greit når man har kake som inneholder langt under 100 kcal per stykke og samtidig smaker godt!

  Senere i kveld tenkte jeg at jeg skulle planlegge blogginnlegg for resten av uken. Det er alltid greit å ha en liten plan på hva jeg skal skrive om slik at jeg ikke plutselig sitter uten noe som helst å skrive om. Som jeg lovet dere forrige uke har jeg noen kjekke innlegg planlagt allerede, men jeg vil gjerne ha mange tips fra der om hva jeg kan skrive om fremover! Det er så mye lettere å skrive kjekke ting når dere kommer med ønsker!

  - Hva har du gjort i dag? 
  - Hva vil du at jeg skal skrive om på bloggen? 


  5

  Overraskelse til en sliten pappa!

  • Publisert 18.06.2014 klokka 11:30
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I går kveld var Sondre på fotballtrening, og mens han var borte bestemte jeg meg for å lage en liten overraskelse til han kom hjem. Jeg tok på meg forkleet mitt og satte i gang med å bake sjokoladekake. Jeg holder for øyeblikket på med å utforske og finne en god oppskrift på sukkerfri og sunn sjokoladekake. Den jeg laget i går endte opp veldig god, men jeg synes fremdeles det er rom for forbedring. Derfor velger jeg å ikke legge ut oppskrift til dere helt ennå, og heller venter til jeg synes den er perfekt! :) Oppskriften jeg bruker er en veldig liten porsjon, så vi slipper å ha kake i hus i all evighet etterpå. 

  Til kaken laget jeg en peanøttglasur, men den ble heller ikke helt som jeg ville ennå. Likevel skal det sies at kaken var veldig god, og jeg hadde en veldig fornøyd mann som kom hjem fra fotballtrening i går. Sondre elsker når jeg baker, spesielt når han kan spise det uten å få dårlig samvittighet. Det er uten tvil det jeg synes er kjekkest; å lage gode ting som man slipper å ha dårlig samvittighet for når man spiser. 

  I tillegg elsker jeg å legge maten jeg lager fint opp på tallerkenen og ta bilder. Når det ser fint ut på tallerkenen er det ekstra gøy og spise det også! Jeg synes faktisk at det er nokså facinerende at utseende på maten har så mye å si for mange, når det er smaken som egentlig teller.

  - Gleder du deg til oppskriften kommer? 
  - Liker du å bake? 
  3

  Ukens anbefaling - Drep søtsuget!

  Heisann dere! 

  Årsaken til at jeg kom på å skrive dette innlegget var faktisk at jeg satt her med et ekstremt søtsug. Når man da ikke har noe søtt i hus, kan det fort bli irriterende! Jeg synes i alle fall det er helt grusomt å gå rundt med et skikkelig søtsug. Jeg satt og klaget meg litt til Sondre da han foreslo at jeg kunne ta meg en Blink. Blink er noen nye sukkerfri drops som smaker helt vidunderlig! De finner egentlig i mange forskjellige smaker, men i Norge har jeg kun sett smakene cola og peachberry. Jeg elsker begge smakene og de dreper søtsuget på 1-2-3! 

  I tillegg til å smake godt ser innpakningene helt SMASHING ut! Jeg synes de har så utrolig kult design, og merkelig nok synes jeg faktisk det gjør noe for smaksopplevelsen også! Det er alltid kjekkere å spise ting som ser gode ut. Blink er min og Sondres nye favorittdrops, og heldige som vi var hadde Obs tilbud på dem i forrige uke, så derfor kjøpte vi inn et lite lager! Det er alltid greit å ha slike i hus når søtsuget plutselig melder seg. 

  Jeg vil også minne dere om konkurransen som pågår her på bloggen der du kan vinne denne nydelige klokken! DELTA HER
  - Har du prøvd Blink?


  11

  Unik og spesiell

  • Publisert 17.06.2014 klokka 12:17
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  For en uke og to siden fikk Adelen seg en ny heldress i posten med navnet sitt på. Jeg synes den var helt nydelig og med navnet hennes på ble den helt unik! Den er litt for stor ennå, men jeg gleder meg veldig til Adelen kan begynne å bruke den. Heldressen er fra Unik Design som lager flotte barneklær. Plaggene blir sydd av Unik Design her i Norge, og blir ikke masseprodusert slik som mange andre klesmerker gjør.

  Det jeg også synes er kult med Unik Design er at du kan designe ditt eget plagg, så får du det ferdig laget hjem i posten! Da får du bestemme helt selv hvordan plagget skal se ut, og du blir garantert fornøyd. Vi ble i alle fall utrolig fornøyde med Adelens heldress og gleder oss til å se henne krabbe rundt i den. 

  Var den ikke bare utrolig søt?! En slik kan enkelt bli din også, bare besøk siden til Unik Design ---> HER

  - Har du hørt om Unik Design før?
  - Hva synes du om heldressen?   

  6

  Nye ferieplaner!

  • Publisert 16.06.2014 klokka 19:59
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Som jeg har fortalt dere tidligere hadde vi egentlig tenkt å bare bli hjemme denne sommeren. Nå har vi likevel ombestemt oss, og har tenkt oss en tur til Sverige! Det viste seg nemlig at vi har råd til å dra på en ferie og samtidig spare til leilighet. Vi legger opp turen slik at den skal være mest mulig behagelig for Adelen, med minst mulig kjøreavstander om gangen. 

  Planen er at vi først kjører til Sandefjord der tanten min med familie bor. Vi skal besøke dem (uvisst hvor lenge), får vi tar ferjen fra Sandefjord til Strømstad. Ferjen tar kun 2,5 time og er veldig billig, noe som passer oss ypperlig! Når vi har kommet oss til Strømstad tenker vi å kjøre ned til Gøteborg (ca 2 timers kjøretur i følge Google) og overnatte der. Vi har også veldig lyst på en tur til Ullared som igjen ligger en time fra Gøteborg.   Det passer utrolig fint at vi bare har korte avstander om gangen slik at det blir minst mulig sammenhengende bilkjøring på Adelen. Den lengste avstanden blir herfra til Sandefjord, men vi tenker å ta mange pauser, så det skal gå fint! Idéen om å reise til Sverige fikk vi faktisk da vi så programmet Ullared på TV. Jeg fant nemlig ut at jeg har lyst til å kjøpe en god del nye pynteting til leiligheten, og der er det veldig billig. Derfor; hvorfor ikke gjøre det til en ferie? 

  Så vil jeg også minne dere om konkurransen jeg har gående her på bloggen der du kan vinne den nydelige klokken! SE INNLEGGET UNDER!

  - Har du vært på Ullared? 
  - Er du med i konkurransen?   

  53

  KONKURRANSE - Vinn nydelig veggklokke!

  DENNE KONKURRANSEN ER AVGJORT!!

  Heisann dere! 

  Konkurransen jeg hadde i forrige uke med klokken fra Toves Interiør viste seg å bli så populær at vi derfor svinger i gang en konkurranse til! Også denne gangen kan du vinne en klokke, men med et helt annerledes utseende. Det er jeg som har plukket ut premiene til disse konkurransene, og som jeg nevnte sist er jeg utrolig misunnelig på dem som vinner disse nydelighetene! Kriteriene for konkurransen er de samme som sist gang! Klokken har en verdi på 329 kr. 

  Dette trenger du å gjøre for å delta! :

  • Lik facebooksiden til Toves Interiør ---> HER
  • Kommentere på dette innlegget at du er med! (NB!: Husk kontaktinfo)

  Jeg bare elsker denne nydelige klokken! Jeg er sikker på at den kommer til å få en fin plass på veggen til en av dere lesere. 

  - Er du med? 


   

  12

  Nille er undervurdert!

  • Publisert 15.06.2014 klokka 11:45
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  For et par dager siden var jeg og Sondre en tur på Nille. Tidligere har jeg alltid sett på Nille som en kjedelig og dårlig billigbutikk, men nå har jeg virkelig fått øynene opp for Nilles skjulte skatter. Nille har nemlig et kjempestort utvalg når det kommer til interiør, og ikke minst er det billig! Man kan finne mange ting som ville kostet mye mer om man skulle kjøpt det på andre butikker. Jeg kjøpte ikke noe akkurat den gangen, men jeg kommer uten tvil til å handle mye der fremover. Jeg synes pynteting er så utrolig dyrt når man skal kjøpe det andre stedet, derfor passer det utrolig fint at Nille har så bra utvalg. 

  Nå ligger Adelen og sover, mens Frida lager kake. Søskenbarnet til Adelen skal nemlig feire bursdagen sin i dag, så vi skal i selskap senere i dag. Jeg skal kle opp Adelen i en nydelig, blå sommerkjole så jeg satser virkelig på at hun ikke gulper seg ut. Heldigvis pakket Sondre en ekstra kjole til henne i tilfellet. 

  Det har ikke blitt så bra blogging de siste dagene, men slik er det når man er på besøk. Bloggingen blir naturligvis satt litt til side, og det synes jeg er helt greit. Det finnes mange andre ting som er viktigere enn å blogge, så da gleder det å prioritere. Jeg kan likevel si at jeg har mange kjekke innlegg planlagt til dere neste uke, så følg med! :) 

  - Pleier du å handle på Nille? 


  8

  In the summer time, when the weather´s fine

  • Publisert 14.06.2014 klokka 11:28
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  I dag er det nydelig vær her i Sandeid. I den anledning passet det helt ypperlig med gaven Adelen fikk av Frida i går, nemlig et sett med sommerklær. Settet var helt utrolig søtt så jeg bestemte meg for å ta det på Adelen allerede i dag. Hun ser helt utrolig søt ut i det! 

  Adelen ser i alle fall ut til å stortrives i de ny klærne sine. Nå er virkelig sommeren her! I dette fine været skal vi trille tur bort til pappa på besøk. Det er altfor lenge siden vi har vært der, så jeg gleder meg til å se dem igjen. De siste ukene har vært litt travle med tanke på både skole, jobb og trening, så det har derfor vært lite muligheter for å dra på besøk. Nå derimot er det sommerferie og vi er klare for å gjør opp for lite besøk den siste tiden. Ha en super dag videre alle sammen! 

  - Hva skal du i dag?


  5

  Nytt nettbrett!

  • Publisert 13.06.2014 klokka 19:47
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere!

  I dag blogger jeg fra det nye nettbrettet mitt! Jeg og Sondre fikk oss nye nettbrett for et par dager siden som bursdagsgave på forskudd. De var på tilbud så vi bestemte oss for å slå til. Jeg har brukt nettbrettet i noen dager nå og kan ikke si annet enn at jeg er strålende fornøyd! Vi har fått oss Samsung Galaxy tab 3.

  Det er utrolig lettvint å bare ta med seg nettbrettet når man skal et sted i stedet for den store PCen. I tillegg har den utrolig lang batteritid, noe som er veldig praktisk når man f.eks. er på reise.

  Nå har jeg og Adelen stasjonert oss i Sandeid hos Frida. Her skal vi være helt til søndag ettersom Sondre skal jobbe så mye i helgen.

  - Har du nettbrett?
  - Hva skal du i helgen?

  6

  Eksamen eller ikke?!

  • Publisert 13.06.2014 klokka 12:15
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Jeg tror faktisk jeg har glemt å nevne det tidligere her på bloggen, men i dag var det eksamenskunngjøring på skolen. Jeg har gått og gruet meg lenge til denne dagen, men jeg var en av de heldige som IKKE kom opp i eksamen! Åååå, så fantastisk deilig følelse! Jeg sitter likevel her med en klump i magen ettersom en av mine bestevenninner kom opp i eksamen i musikk. Utrolig urettferdig at fem av 30 musikkelever skal komme opp i eksamen egentlig. Helt ærlig så synes jeg eksamenssystemet på VG1 er fullstendig mislykket. Jeg synes at enten så burde alle komme opp, eller ingen. 

  Uansett, nå kan jeg juble for at det endelig er sommerferie. Ikke mer skole før i august! Selv om jeg ikke har så store planer for sommeren gleder jeg meg veldig til å bare ha ferie. (Nesten) ingen forpliktelser, og man kan gjøre det man vil. I helgen skal faktisk jeg og Adelen på besøk til Adelens fadder, Frida, ettersom Sondre skal jobbe hele helgen. Det er ikke så veldig spennende å være her alene i leiligheten en hel helg når vi heller kan reise på besøk.


  Arkivbilde - men dette bildet viste nøyaktig hvor lettet og glad jeg er i dag! 

  Det er så rart, jeg føler meg faktisk fremdeles nervøs. Det er som om det ikke helt har gått opp for meg ennå at jeg ikke skal ha eksamen. Jeg føler liksom ikke at jeg bare kan sette meg ned å slappe av, selv om jeg kan det. Forhåpentligvis roer følelsen seg i løpet av dagen, og jeg innser at nå er det ferie! :) 

  - Har du/skal du ha eksamen? 
  - Når får du sommerferie?
   

  9

  Baby- og barneklær ikke alle andre har!

  • Publisert 12.06.2014 klokka 18:26
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Noe jeg har lagt godt merke til etter at jeg ble mamma er hvor mange babyer og barn det er som har de samme klærne. Nesten alle småbarnsforeldre handler på de typiske H&M, Lindex, Cubus og Kappahl, både pga at de har mye fint, men også fordi prisen er lav. Selvfølgelig kan det være greit å handle forbruksvarer som bodyer og strømpebukser på slike butikker, men jeg synes at det er ekstra gøy å ha noen plagg til Adelen som ikke alle andre også har. Da må man ofte titte litt utenfor den vanlige sonen sin, fordi det finnes nemlig mange skjulte skatter der ute, der i blant Virrevapp  Virrevapp.no er et norsk firma eid av Lise Arvesen i Drøbak. Virrevapp tilbyr både barne- og dameklær av svært høy kvalitet. Mottoet deres er "Kjøp færre plagg, men som tåler bruk og vask"! Personlig kunne jeg ikke vært mer enig. Det er mye bedre å ha færre plagg i god kvalitet enn en oversvømmelse av billige (og ofte av dårlig kvalitet) klær. Jeg merker selv at det er umulig å få brukt alle klærne når man har så mye. Adelen har kjoler som hun kun har fått brukt en gang før hun har vokst ut av dem, og hva er vitsen da? Prisene hos Virrevapp er litt høyere, men til gjengjeld får du mye bedre kvalitet. Kjoler kan arves videre, år etter år. Virrevapp har en egen nettbutikk, men forhandler også gjennom www.miinto.no og "homeparties". 

  Jeg har vært så heldig å få disse plaggene hjem i posten til Adelen. De er i str 74, så de er litt for store til Adelen ennå, men gud som jeg gleder meg til å prøve dem på henne. Jeg forelsket meg umiddelbart i disse plaggene, og så er det så kjekt at ikke alle andre babyer også har dem! Ballongbukse og nydelig kjole!   Var ikke disse bare utrolig nydelige?! Virrevapp er uten tvil et merke jeg kommer til å fortsette å kjøpe til Adelen når hun blir eldre også. Jeg synes det er utrolig koselig når klær kan gå i arv, det gir dem liksom en større verdi enn bare et klesplagg. 

  Jeg har faktisk vært så heldig å fått velge ut 8 plagg som er mine favoritter fra Virrevapp som dere lesere får hele 30 % rabatt på! Dette kjempegode tilbudet varer til onsdag neste uke, og jeg kan love dere at dere ikke kommer til å angre om dere tar det i bruk! Jeg har allerede forelsket meg i Virrevapp og jeg er overbevist om at du også kommer til å gjøre det! Se tilbudene HER

  - Har du hørt om Virrevapp.no før?
  - Kommer du til å ta i bruk dette kjempegode tilbudet?

  //Sponset innlegg

  2

  Ny dagmamma til Adelen?

  • Publisert 12.06.2014 klokka 13:04
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Som jeg har skrevet tidligere her på bloggen skal jeg starte fulltid på skolen til høsten igjen. Sondre skal derfor ta ut pappapermisjon i midten av august og ut året. Ettersom Adelen ble født 18. februar og søknadsfristen for barnehageplasss var 1. februar skal vi derfor ha dagmamma til Adelen fra januar neste år til august. Da skal hun begynne i barnehage. 

  Ettersom vi ikke hadde peiling på hvordan "markedet" for dagmammaer var her i Haugesund var vi tidlig ute med å begynne å lete. Jeg synes det er bedre å være tidlig ute enn å risikere å sitte uten dagmamma til Adelen når januar kommer, for det har vi nemlig ikke mulighet til. Vi var veldig heldige og fikk kontakt med en dagmamma som kunne passe Adelen fra januar av. I går var vi faktisk og møtte henne. Siden Adelen kommer til å være nesten et år når hun skal ha dagmamma tenkte vi at det er smart at vi bruker litt tid i forkant på å venne Adelen til den nye dagmammaen sin. Da er hun komfortabel med å være der når januar kommer og vi slipper en lang tilvenningsprosess. Vi har derfor avtalt å møtes jevnlig frem til januar. 

  Siden Sondre jobber ulike skift kommer vi ikke til å trenge dagmamma hele dagene, kun halve. Det er jeg egentlig veldig glad for. Jeg synes det er viktig at Adelen kan være hjemme så mye som mulig med oss når hun er såpass liten. Jeg hater nemlig tanken på at hun skal tilbringe mer av dagene sine med andre enn foreldrene. Det er jo ikke noe galt i det, det er bare litt hardt for mammahjertet å takle. Jeg er derfor veldig glad at vi slipper å ha henne hos dagmamma på fulltid, men kan ha henne mest mulig hjemme. I tillegg har Sondre fri hver tredje uke, så da kan han være hjemme med henne hele dagene mens jeg er på skolen. Jeg kan nok ikke se bort fra at det blir en liten pappajente ut av Adelen :) 


  Sondre og Adelen koser seg med å ta bilder med det nye nettbrettet til Sondre! 

  Det er forresten siste sjanse til å delta i konkurransen der du kan vinne denne klokken, den blir avgjort senere i dag! DELTA HER!! 


   - Har du hatt barnet ditt hos dagmamma? Positivt/negativt?

   

  9

  OPPSKRIFT - Grill sunt i sommer!

  • Publisert 11.06.2014 klokka 17:16
  • Kategori: Oppskrifter

  Heisann dere! 

  I dag er det tid for en ny oppskrift her på bloggen. Det begynner å bli en stund siden sist så jeg fant ut at i dag var en fin dag å poste en oppskrift. Vi har, som mange andre, startet sommertradisjonen med grilling ute i det fine været. Det finnes virkelig ikke noe bedre enn å sitte ute å grille når sola skinner og det er varmt. Likevel er det ofte at grillmaten ikke blir fullt så sunn som man skulle ønske, så her kommer en liten oppskrift til et sunnere grillalternativ, nemlig sjampinjong-sliders! Det er sikkert mange som har prøvd tradisjonelle sliders, eller miniburgere om du vil, og de smaker veldig godt! Oppskriften under er beregnet til 2-3 personer. 


  Dette trenger du: 

  • 1 pk karbonadedeig á 400 gram
  • 1/4 løk
  • 1 egg
  • Valgfritt krydder
  • 6 stk sjampinong

  Slik gjør du: 

  • Ha karbonadedeig, løk, egg og krydder i en bolle og bland godt sammen (Gjerne med kjøkkenmaskin)
  • Bruk hendene og form seks burgere av kjøttmassen. (Lag de ekstra flate, de skrumper inn på grillen)
  • Legg burgerne på grillen

  • Del sjampinjongene på langs.

  • Når burgerne nesten er ferdig stekte, varm sjampinjongene på grillen.

  • Legg opp sliderene slik du ville gjort med vanlige burgere. Jeg valgte å ikke ha noe ekstra grønnsaker eller dressing på slideren min ettersom vi grillet cherrytomater i tillegg, men det er absolutt ikke en dum idé. Forslag til ting du kan ha på slideren din: Tomat, agurk, dressing, salat, sylteagurk, ost eller bacon. 

  • Sjampinjongen min ble litt mye stekt, men HUSK at sopp alltid må gjennomstekes. Rå sopp kan være farlig! 

  Klare til å nytes! 

  - Kommer du til å prøve disse? 


   

  13

  Adelen har begynt å le!

  • Publisert 11.06.2014 klokka 13:26
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag har Adelen hatt et stort gjennombrudd i utviklingen sin. Hun har nemlig begynt å le, skikkelig mye! Det kom skikkelig brått på, det var som om det plutselig bare løsnet for henne! Vi har funnet ut at hun er litt kilen så hun begynner å le når vi kiler henne. Det er absolutt ingenting som varmer et mammahjerte mer enn å høre en liten baby le for første gang <3 Jeg ble så overveldet når jeg hørte henne le at tårene trillet nedover kinnene, disse hormonene altså! Jeg har allerede forelsket meg i den herlige, søte latteren hennes. Trillende babylatter er et virkelig ingenting som kan måle seg med! 

  Jeg har ikke fått latteren hennes på film ennå, men har store planer om å klare det i løpet av dagen! Her er i stedet et bilde av Adelen når hun koser seg i vippestolen sin. Hun elsker de rosa kosefillene sine, og blir alltid ekstra fornøyd når hun får ha den i vippestolen :) 

  Nå har vi straks en avtale som jeg tenkte å fortelle dere mer om senere i dag. Jeg må derfor skynde meg å finne noen skikkelige klær (nettopp vært på trening) og gjøre Adelen klar for avreise. 

  - Når startet babyen din å le? 


  5

  En verden av nye smaker!

  • Publisert 10.06.2014 klokka 20:57
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå er det bare 8 dager til Adelen er 4 mnd gammel. Vi har den siste tiden latt henne smake litt på ulike frukter, og det er utrolig morsomt å se hvordan hun reagerer! Jeg lar henne sutte litt på en bit med frukt som jeg har på en gaffel, og som regel smatter hun i vei. Det har hendt et par ganger at frukten hun har smakt på har vært litt sur, og da kommer det noen morsomme grimaser frem. Favorittene til nå har vært vannmelon, eple og mango.

  Det som er så greit med å bare la henne sutte litt på fruktene er at hun får venne seg til smakene, men magen får ikke noe særlig påvirkning. Jeg har nemlig forstått det slik at de kan bli litt vonde i magen når de begynner å få annen mat enn bare melk. Jeg synes derfor det var en god idé å begynne med å bare la henne smake litt. Det virker i alle fall som om hun liker det selv også! :)

  I dag prøvde jeg å lage en liten fruktmos til henne. Først prøvde jeg å gi henne med skje, men da kom det bare rett ut igjen. Jeg tok derfor litt opp i en flaske og ga henne. Etter som fruktmosen var litt tykkere enn melka så var det minimalt så kom ut av flasken, men nok til at hun fikk smake på det. Hun var i alle fall veldig fornøyd selv etterpå. 

  Nå har Adelen nettopp lagt seg, så nå er det tid for litt avslapping og kjærestetid på sofaen. Det er utrolig deilig å ha en liten baby som sovner tidlig slik at vi får litt tid for oss selv på kvelden. Det hadde nok slitt mye mer på forholdet vårt dersom vi ikke fikk denne tiden på kvelden. 

  Husk å besøke Sondre sin blogg: www.sondrek.blogg.no


  Bilder fra turen vår på kaien i går. 

  Igjen vil jeg minne dere på konkurransen som jeg har gående her på bloggen! Jeg er virkelig så utrolig misunnelig på den av dere som kommer til å vinne denne nydelige klokken! Den skulle gjerne stått her hjemme i leiligheten vår! :) Klikk HER for å komme til konkurransen!

  - Når begynte babyen din å smake på ny ting? 
  - Er du med i konkurransen?   

  14

  Har Adelen sluttet med smokk?

  • Publisert 10.06.2014 klokka 14:00
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Da Adelen ble født var både jeg og Sondre veldig nøye på at Adelen ikke skulle starte med smokk før det var absolutt nødvendig. Uheldigvis slet Adelen en god del med vondt i magen den første tiden, så da ble smokken veldig grei å ha. Til tider var den det eneste som klarte å roe henne ned. Nå den siste tiden derimot har magesmertene hennes avtatt og det samme har skjedd med behovet for smokk. Nå vil hun rett og slett ikke ha den lenger. Dersom vi prøver å gi den til henne bare spytter hun den ut og ser dumt på oss, haha! Egentlig er det jo bare utrolig bra at hun ikke vil ha den nå, for da slipper vi den vanskelige avvenningen når hun blir eldre. Til lenger hun har den, til mer "avhengig" vil hun jo bli av den. Vi håper derfor at behovet hennes for smokk er bort vekk :) 


  Adelen er blid og fornøyd uten smokk! Her sammen med sin onkel Eirik.

  Vil også minne dere om at det ikke er for sent å delta i konkurransen jeg har gående her på bloggen, i innlegget under. Der kan dere vinne denne nydelige klokken fra Toves Interiør! Jeg håper så mange som mulig deltar i konkurransen! :)

  - Når sluttet barnet ditt med smokk? 
  - Er du med i konkurransen?   

  98

  KONKURRANSE! - Vinn nydelig klokke!

  • Publisert 09.06.2014 klokka 19:20
  • Kategori: Hverdag

  DENNE KONKURRANSEN ER AVGJORT! 

  Heisann dere! 

  Denne gangen har jeg vært så heldig å få samarbeide med Toves Interiør om en konkurranse her på bloggen. Etter at jeg og Sondre flyttet for oss selv har interessen min for interiør begynt å komme snikende. Hvem vil vel ikke ha det pent i hjemmet sitt? Det å finne ulike pyntegjenstander som passer sammen og plassere dem på "rett" plass er blitt kjekt, i motsetning til før, da jeg kunne klart meg fint uten noen som helst pyntegjenstander. 

  Som mange av dere sikkert har sett før så har de såkallede "wallstickers" eller veggklister begynt å bli veldig populære den siste tiden. Toves Interiør har stort utvalg i veggklister og det er noe for en hver smak! I min mening finnes det ikke noe finere enn å dekorere hjemmet med nydelige tekster på veggene. Det er likevel ikke veggklister dere kan vinne i denne konkurransen, men en nydelig, romantisk klokke! I tillegg til å bare være en klokke er det også nydelig dekor i hjemmet. Den passer like godt til den elegante og stilrene stuen, som det søte og koselige jenterommet! Klokken har en verdi på 325 kr. 

  Alt du trenger å gjøre for å delta i konkurransen er: 

  • Lik Toves Interiørs facebookside ---> HER 
  • Kommentere på dette innlegget at du er med! (NB!: Husk kontaktinfo)
    


  Nydelig pynt til hjemmet ditt! 

  - Er du med?


  1

  Intern konkurranse!

  • Publisert 09.06.2014 klokka 12:29
  • Kategori: Hverdag

  Heisann alle sammen! 

  Nå som både jeg og Sondre (www.sondrek.blogg.no) har blogg har det blitt en liten intern konkurranse her i huset. Sondre har allerede blitt veldig opptatt av lesertallet sitt, og er veldig giret på å få flere lesere enn meg. Jeg synes det er nokså morsomt ettersom Sondre har et veldig stort konkurranseinstinkt. Jeg derimot bryr meg ikke så veldig mye, men synes det er gøy at en intern konkurranse kan være med på å motivere Sondre til å bli bedre i norsk. Vi har jobbet med norskferdighetene hans en god stund nå, og jeg merker allerede at han har blitt mye bedre. Slik så topplista for Haugesund ut i dag! :) 

  Nå har Adelen nettopp sovnet i vippestolen sin. Vi venter for øyeblikket på besøk av moren min og søskenbarnet mitt. Vi skal en tur på Egon for å spise lunch, noe både jeg og Sondre gleder oss veldig til. Egon er nemlig en av favorittrestaurantene våre! :) Senere i kveld går turen til treningssenteret for å brenne litt kalorier! Sist jeg hadde treningspause så forfalt musklene mine så mye at jeg ikke tør å gjøre det igjen! 

  - Hva er dine planer for dagen?


   

  46

  Hvorfor velge den enkleste veien i livet?

  Heisann dere! 

  Jeg leser til vanlig en del andre blogger om unge mødre og kommer over utrolig mye negative kommentarer som folk får. Jeg synes det er utrolig trist at folk som bare gjør sitt aller beste for barna sine skal få mye hets bare pga alder. Hva med de foreldrene som slår barna sine? Hva med de foreldrene som ikke gjør det som er best for barna sine? Både unge og eldre mødre kan være både gode og dårlige mødre og det er overhodet ikke alderen som avgjør det. 

  Mange sier at når man får barn i ung alder så gjør man bare livet mye vanskeligere for seg selv. Men hva så? Hvorfor skal man alltid ta den enkleste veien i livet? Det er ofte de vanskeligste veiene i livet som er de mest givende. Man må gjerne gi litt ekstra innsats på skolen når man har barn, men det er fullt overkommelig. Hvor mange unge mødre har ikke bevist nettopp det? Det å få barn når man er eldre krever også innsats, og det tar tid uansett hvor gammel man er. 

  Dersom man klarer å fullføre utdanningen, ha en stabil økonomi og samtidig være en god mor - hva er det store problemet? Folk kan si hva de vil om at det er idiotisk å få barn når man er ung, men jeg er uenig. Det er selvfølgelig ulikt hvordan ulike jenter takler å få barn i ung alder, og dersom man blir gravid med et uhell er det jo ikke sikkert man klarer å fullføre utdanningen. Likevel synes jeg det er utrolig dumt når folk skal komme å si til meg at jeg er helt idiotisk og patetisk som planla en graviditet da jeg var 16 år. Jeg har ikke sluttet på skolen, karakterene mine har gått opp etter at jeg fikk Adelen, vi har en stabil og god økonomi, skikkelig sted å bo og Adelen har det bra. Jeg vet at jeg og Sondre er gode foreldre til Adelen, og jeg vet at hun har det bra hos oss. Det er ikke skryting på noen måte, men et faktum. Så dersom noen føler for å kalle meg idiotisk og si at jeg har ødelagt livet mitt ved å bli gravid som 16 åring; go ahead! Jeg vet nemlig selv at livet mitt er bedre nå enn det noen gang har vært. 

  - Hva synes du om å bli gravid i ung alder?


   

   

  2

  Sondre har fått blogg!

  • Publisert 08.06.2014 klokka 13:31
  • Kategori: Pappablogg

  Heisann dere! 

  Det var kanskje mange som fikk med seg i går fra facebooksiden min (HER) av Sondre nå har fått seg blogg! Hovedgrunnen til det er at han skal ta opp faget norsk som privatist og i den anledning er jeg privatlæreren hans. Jeg har gitt han i oppgave å lage og opprettholde en blogg som øving til å blir bedre å skrive. Det kommer nok derfor ikke til å bli særlig mye flere gjesteinnlegg fra han. Dere kan derimot følge han på hans blogg www.sondrek.blogg.no for å få litt innsikt i hvordan pappalivet er også. 

  Vi kommer selvfølgelig til å passe på at vi ikke skriver om de samme tingene og bruker de samme bildene, men litt av det samme innholdet må dere nok forvente dere. Vi både bor sammen og har en datter sammen så livene våre er litt like! Jeg håper at mange av dere vil følge begge av oss fremover.


  Klikk på bildet for å komme til Sondres blogg! 

  Ellers fikk jeg kommentar på at det har blitt mye arkivbilder den siste tiden. Det er jeg fullt klar over og det beklager jeg! Tiden har ikke alltid stukket til med mye å gjøre. Nå som jeg nesten ikke har noe igjen av skoleåret har jeg bedre tid og skal bli mye bedre på å ta nye bilder. 

  - Kommer du til å følge Sondres blogg?


  20

  Jeg er glad foreldrene mine er skilt

  Heisann dere! 

  Sikkert litt rar tittel for mange av dere, men den stemmer faktisk. Foreldrene mine skilte seg for cirka 6,5 år siden, da jeg gikk i 6.klasse. Da jeg fikk høre nyheten var det selvfølgelig ingen gladnyhet, men et stort nederlag. Jeg hadde alltid tenkt at jeg kom aldri til å bli skilsmissebarn, mine foreldre kommer til å holde sammen for alltid. Slik gikk det ikke, og jeg hadde problemer med å takle skilsmissen i flere år i etterkant. 

  Nå derimot når jeg har blitt en del eldre og tenker tilbake på det, så er jeg faktisk glad for at de skilte seg. Jeg er ikke glad for at jeg ble skilsmissebarn, og for å være helt ærlig hadde jeg nok hatt en mye bedre ungdomstid dersom de ikke hadde skilt seg, men likevel er jeg glad for at de gjorde det. Selv om man har barn sammen med noen synes jeg ikke at man kun skal holde sammen for barnas skyld om kjærligheten er fullstendig borte. JA, man skal prøve ekstremt mye hardere på å fikse alle problemene dersom man har barn, men jeg synes ikke at det skal være den eneste grunnen til å holde sammen. Jeg er overbevist om at dersom foreldrene er ulykkelige over lenger tid vil de til slutt ikke klare å skjule det fullstendig fra barna. Barn er utrolig lett påvirkelige, noe jeg vet alt om selv. Det å høre foreldrene sine krangle er en skikkelig grusom ting, uansett hvor gammel man er. Slike ting borer seg fast i hjernen til et lite barn, og det skal ikke mye til før frykten for at foreldrene ens skal gå fra hverandre kommer. 

  Jeg er glad for at de har tatt hver sin vei i livet, og funnet nye ting som har gjort dem lykkelige igjen. Uansett hvem man gifter seg med eller får barn med kan man aldri vite 100 % hva livet kommer til å bringe. Folk forandrer seg - ikke alltid til det positive og det kan skape store problemer i et ekteskap. Noen små uenigheter kan føles som en stor røre av problemer som kan virke umulig å ordne opp i. Noen ganger klarer man å ordne opp, andre ganger ikke. Mine foreldre gjorde ikke det, og det er helt greit. Jeg hadde tross alt hatt et helt annet liv dersom de ikke hadde gått fra hverandre. Jeg hadde ikke blitt like selvstendig som jeg er i dag, og jeg hadde ikke hatt Adelen og Sondre som jeg ikke kan forestille meg å ha vært foruten. Alt skjer for en grunn, eller hva?   - Er dine foreldre skilt? 

  6

  Jordbær - Smaken av sommer!

  • Publisert 07.06.2014 klokka 13:20
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag våknet vi opp til skinnende sol og blå himmel her i Haugesund. Fint vær i Haugesund gjør virkelig så utrolig mye med byen; den blir med en gang mye mer idyllisk! Vi brukte likevel den nydelige morgenen på treningssenteret, men er nå klare for å nyte dagen til det fulle! 

  På vei hjem fra trening tok vi en tur innom Spar som ligger rett ved der vi bor. Selv om det egentlig er en nokså dyr butikk sammenlignet med andre har de veldig ofte ekstreme tilbud pga dato! Det er utrolig mye penger å spare på slike ting og i dag så hadde de det perfekte tilbudet; Nemlig jordbær til 9,90 kr per kurv! Vi grabbet først med oss tre kurver, men da vi kom hjem og fikk smake på dem dro Sondre opp og kjøpte to til, haha! Her i huset er bær en sikker favoritt, men det er som regel utrolig dyrt. Derfor passet det utmerket med billige jordbær på en herlig sommerdag. 

  På middagsmenyen i dag står naturligvis grilling i dette fine været! Hva vi skal grille er ikke helt avgjort ennå, men det blir garantert godt uansett! Grillmat er virkelig noe av min favorittmat, og jeg tviler sterkt på at jeg kommer til å gå lei med det første. Jeg håper derfor på en sommer med mye pent vær! 

  Sondre har også fått seg Instagram nå. Han er for tiden i utforskingsfasen og liker å legge ut masse bilder, haha! Derfor, om dere ønsker å følge litt bedre med på hva dagene våre går med til er det bare å følge han: @kleppesondre

  - Er du glad i jordbær?
  - Hva er dine planer i dag?   

  18

  Gjesteinnlegg fra Sondre

  • Publisert 06.06.2014 klokka 18:41
  • Kategori: Pappablogg

  - Skrevet av Sondre

   

  Heisann! 

  I dag vil Camilla at jeg skal skrive om hvorfor jeg liker å spille. Dere skjønner det at Camilla hater nemlig at jeg spiller data- og tv spill. 

  Hun synes det er ekstremt teit og barnslig av meg å like å spille data spill. Jeg synes selv det er ganske greit med dataspilling fordi det får meg til å roe meg ned og det er noe jeg slapper av med og synes er kjekt. 

  Jeg synes faktisk at det er opptil hver enkelt person å bestemme hva den personen skal like; om den liker å spille spill, se film eller blogge. Det er jo opp til hver enkelt å bestemme hva de liker. Jeg synes det er veldig greit å ha noe å slappe av med etter en slitsom dag. Jeg pleide å spille en del før i tiden, rundt da jeg traff Camilla, og hun likte det ikke så jeg sluttet. Nå har det blitt slik at jeg synes det er veldig herlig å slappe av og koble ut litt med spilling. Jeg spiller ikke mye og jeg pleier bare å spille når jeg er alene hjemme. Camilla er som sagt ikke akkurat så glad for at jeg liker å spille og hun synes jeg er barnslig pga. det. Hun synes mine argumenter bare er teite og mener at jeg kan finne andre ting til å slappe av med. Hun føler at jeg synker inn i en annen verden, noe som kan diskuteres. Ja, jeg blir kanskje litt ukonsentrert viss jeg spiller når hun er hjemme. Det er bare en måte å få slappet av på. 

  Jeg liker det å spille å slappe av. Det er en grei ting synes jeg og det er noe jeg kommer til å fortsette med! Det er jo egentlig helt ubrukelig å spille dataspill, tjener jo ingenting på det foruten om å bruke tid. Det som er så greit med det er at det er kjekt å slappe av med, uansett hva, er det alltid kjekt å sitte seg ned å spille litt. Det som er litt løye er at Camilla har alltid klaget over en spesiell ting med meg, og det er at jeg liker sci-fi og fantasy filmer og bøker. Jeg har lest alle Harry potter bøkene, samt mange andre eventyr bøker som Camilla bare syns er så teit at jeg liker. For det er jo ikke realistisk, men det er jo akkurat det jeg liker med det at det ikke er realistisk. Det er noe fra en annen verden, og det det liker med det er at jeg kan leve meg inn i det. Ett lite sted jeg kan være når jeg har lyst på litt pause. Det jeg prøver å få fram her er ikke at Camilla er teit fordi hun synes jeg er teit fordi jeg spiller, men hver enkelt menneske har sin ting som h*n liker å bruke tid på, min er kanskje bare litt mer ungdomslig enn andre sine?

   

                                         

  Her sitter jeg å spiller alene for meg selv, tatt med selvutløser! :P

   

  Ha en god helg alle samen! 

  5

  Adelens nye favoritt!

  • Publisert 06.06.2014 klokka 13:45
  • Kategori: Adelen

  Heisann dere! 

  I går fikk Adelen en pakke i posten, og innholdet har allerede blitt en favoritt hos den lille snuppa mi! Jeg skal skrive mer om pakken senere, men det er sikkert mange av dere som ser hva det er allerede! Dere kommer faktisk også til å få mulighet til å vinne det samme her på bloggen om et par uker! 

  Til nå i dag så har vi både vært på trening og hatt besøk av venninnen min Amalie. Det er utrolig herlig å få unnagjort treningen på morgenen, for da slipper man å gå å tenke på det resten av dagen. De dagene jeg ikke har lyst å trene går jeg å gruer meg hele dagen dersom vi skal trene på kvelden, noe som ikke akkurat er svært motiverende! Som sagt så har vi også hatt besøk. Amalie skal flytte fra Haugesund denne sommeren så vi prøver å få tilbragt så mye til som mulig sammen før hun flytter! Det kommer virkelig til å bli trist når hun flytter, men vi skal gjøre vårt aller beste for å holde kontakt! 

  Senere i dag skal jeg på kino med noen venner. Det er kjekt å tilbringe litt tid med dem også nå før sommerferien. I ferier så blir det ofte til at man nesten ikke treffer hverandre, så det er kjekt å tilbringe litt tid sammen nå. 

  - Hva er dine planer for dagen?   33

  Hvorfor vente til du er over 30 år med å få barn?

  • Publisert 05.06.2014 klokka 19:08
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Når man er ung mor kommer man over mange ulike meninger på temaet. Jeg synes selv at unge mødre kan klare seg akkurat like fint for eldre mødre, og synes derfor ikke det er en negativ ting. Ja, ikke alle er klare for å bli foreldre når de er 17 år, men det er ikke det dette innlegget skal handle om. 

  I Norge begynner det nå å bli mer og mer vanlig at godt voksne kvinner får barn. Jeg mener overhodet ikke at det er noe galt i å bli mor i godt voksen alder, men jeg hvorfor vente så lenge? Jeg kan forstå at folk vil vente til de er ferdig med utdanning osv, men de aller fleste fullfører utdanningen sin når de er mellom 20 år og 25 år. Jeg ser egentlig ikke så mange negative sider med å få barn når man er godt voksen, VISS man i det hele tatt kan få barn. Det er i hovedsak det jeg skal snakke om i dette innlegget.   Jeg leste en artikkel for en stund tilbake, nettopp om dette temaet. Leger advarer faktisk mot denne stadig voksende trenden å få barn sent. Det viser seg faktisk det at hele 1 av 10 kvinner er sterile når de er 35 år. Jeg synes det er skummelt å tenke på. Ja, jeg valgte å få barn veldig tidlig, men jeg hadde aldri turt å "utfordre skjebnen" og vente så lenge med å få barn. Jeg klarer ikke å forestille meg å få den beskjeden at man ikke kan få barn. Ja, man kan adoptere, men der og da tror jeg det er et stort nederlag for de fleste å få vite at de ikke kan få barn.

  Jeg dømmer overhodet ikke de som velger å få barn i godt voksen alder, men lurer bare på hvorfor enkelte velger å ta denne risikoen når de virkelig ønsker seg barn. Dersom du ble mor når du var i voksen alder, legg gjerne igjen en kommentar om hvorfor du valgte som du gjorde! 

  - Hvor gammel var du når du fikk barn?


   
  26

  FRUIT POPS - Den beste sommersnacksen!

  • Publisert 05.06.2014 klokka 15:05
  • Kategori: Oppskrifter

  MINNER OM GIVEAWAY FRA FUNKSJONELL MAT SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! ---> DELTA HER!


  Heisann! 

  I går fortalte jeg dere jo at jeg hadde laget en liten snacks på kjøkkenet. Det var egentlig bare en tilfeldighet at jeg kom over et bilde av disse herlighetene på nettet, men jeg velger å tro at det var skjebnen! Denne supersunne sommersnacksen kalles fruit pops og lages på 1-2-3, bare se her! 

  Dette trenger du: 

  • Div frukt og bær (Jeg brukte 1 kiwi, 1 fersken og litt vannmelon)
  • Saft av eget ønske
  • Ispinne-former

  Mengden frukt og saft du trenger kommer helt an på hvor store ispinne-formene dine er. Mine var små, så jeg trengte altså lite frukt og saft. 

  1. Kutt opp frukt og bær, og fyll i isbitformene.

  2. Bland saft - helst litt sterkere enn du ville gjort om du skulle drikke den. 

  3. Hell saften over frukten i formene og stikk pinnene ned i formene. 

  4. Sett i fryseren noen timer til de har stivnet.

  5. Nyyyyt!

  - Kommer du til å prøve disse?
  10

  En frustrert liten baby!

  • Publisert 04.06.2014 klokka 17:46
  • Kategori: Hverdag

  MINNER OM GIVEAWAY FRA FUNKSJONELL MAT SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! ---> DELTA HER!


  Heisann dere! 

  I dag er jeg og Adelen hjemme alene ettersom Sondre er på jobb. Adelen har sovet en god del i dag, men hun tok vaksine i går så det skal visst være vanlig. Det har uansett vært greit for meg for da har jeg fått ryddet litt, laget en liten snacks på kjøkkenet (som jeg skal vise dere senere) og blogget. Når hun våknet la jeg et teppe på gulvet så vi lå sammen å lekte litt. 

  Før var Adelen veldig lite glad i å ligge på magen og ble sint med engang vi viste antydning til å snu henne. Nå derimot har hun fått mer sansen for det og synes det er morsomt helt frem til hun blir sliten. Jeg har prøvd å få henne til å øve litt på å rulle fra mage til rygg og omvendt, men det å rulle interesserer henne overhodet ikke. Det eneste som hun har lyst til å gjøre er å åle seg fremover. Hun prøver og prøver, men når hun innser at det ikke går fremover blir hun skikkelig lei og frustrert og begynner å hyle. Det er litt morsomt å se på henne når hun prøver å åle seg fremover. Hun gir virkelig alt hun har, men kommer seg ikke lenger fremover og så blir hun sint! Personlig så synes jeg at det er helt greit at hun ikke klarer det ennå, hun er jo tross alt fremdeles den lille babyen min. Når de klarer å bevege seg rundt uten hjelp er de plutselig ikke bare små, søte babyer lenger, men små barn. 

  - Når begynte babyen din å krabbe/åle seg fremover?


  6

  Sosiallivet før og etter at jeg ble mamma

  MINNER OM GIVEAWAY FRA FUNKSJONELL MAT SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! ---> DELTA HER!


   

  Heisann! 

  Mange sier at når man blir mamma i ung alder så ødelegger man livet sitt. Man får ikke tid til å være med venner, hobbyer kan man bare glemme og man ødelegger muligheten for å få en god utdanning. Ja, nå setter jeg det på spissen, men det er faktisk en hel del mennesker der ute som har nettopp denne oppfatningen av det å bli ung mor. De av dere der ute som er eller var unge mødre vet nok like godt som meg at dette ikke stemmer. For noen stemmer det kanskje, men overhodet ikke for alle. Ulike mennesker har ulike ønsker om hva de har lyst å gjøre når de er unge. Noen har lyst til å bo hjemme og være i sitt trygge miljø til de har passert 20 år, mens andre vil ut å reise verden rundt så snart de får lov av foreldrene. Folk har ulike behov og ønsker og da vil en graviditet i ung alder påvirke på ulike måter også. 

   

  For meg så har livet, tro det eller ei, blitt bedre etter at jeg ble gravid og mamma. Selvfølgelig pga at jeg har blitt mamma i seg selv, men nå tenker jeg mer på andre aspekter i livet, som dette å være med venner. Jeg har egentlig aldri vært en veldig sosial person. Jeg har alltid hatt det veldig bra i mitt eget selskap, og en drømmedag for meg var når jeg kom hjem fra skolen og det var tomt i huset. Jeg var utrolig glad for at jeg hadde gode venner som jeg var mye med på skolen, men på fritiden var det lite tid som ble tilbragt med venner. Det var ikke noen spesiell grunn til det foruten om at jeg likte meg godt alene. Da jeg begynte på VGS flyttet jeg til Stavanger til moren min for å gå på skole. Det skoleåret endte jeg faktisk opp med å gå på tre ulike skoler fordi jeg ikke fant meg til rette noe sted. Jeg fikk ikke skikkelig god kontakt med noen, og jeg begynte å føle meg veldig alene. Selv om jeg ikke hadde vært veldig sosial før hadde jeg alltid hatt vennene mine på skolen og det tok virkelig på når jeg plutselig ikke hadde det lenger. Jeg forsvant litt i min egen lille boble, samtidig som karakterene begynte å bli dårligere. Det første halvåret på VGS hadde jeg dårligere karakterer enn jeg noen gang har hatt, og jeg var skuffet over meg selv.   Det var da jeg fant ut at jeg ikke klarte mer av det. Jeg ville tilbake til de gamle vennene mine, og et sted der jeg følte meg komfortabel og glad. Etter mye om og men endte det til slutt opp med at jeg flyttet til Sondre. Det at jeg fikk flytte til kjæresten min var bare en liten bonus oppe i det hele. Jeg var mest glad for at jeg fikk komme meg bort og starte på en ny skole. Nå skulle alt bli bedre! I stor grad ble det også bedre. Humøret mitt ble mye bedre og karakterene begynte å gå opp igjen. På den nye skolen fant jeg meg sånn passe til rette. Jeg fikk en veldig god venninne, men så snart vi f.eks. skulle ha gruppearbeid og jeg ikke var på gruppe med henne føltes det likt som på den forrige skolen. Nå skoleåret var ferdig gledet jeg meg veldig til å igjen starte på en ny skole til høsten. Jeg var selvfølgelig nervøs, men håpet sterkt på at dette skulle bli bedre. 

  Bedre ble det også! Når jeg startet på Skeisvang VGS fikk jeg meg flere skikkelig gode venner, og gikk godt overens med de fleste i klassen. Jeg begynte endelig å ha det skikkelig bra igjen, og vennene mine synes det var kjempespennende at jeg skulle ha baby. Jeg ble sakte, men sikkert mer og mer sosial og humøret var på topp. Også etter at jeg ble mamma har jeg hatt god kontakt med vennene mine. Selvfølgelig ser jeg dem ikke like ofte som før når jeg ikke går fulltid på skolen, men vi finner fremdeles på ting i ny og ne, både med og uten Adelen. Jeg har fremdeles mye tid til å være med venner, for de fleste av vennene mine synes det er greit at jeg har med meg Adelen. De gangene vi finner på ting som Adelen ikke kan være med på er det som regel ikke et problem at hun er hjemme med Sondre. 


  Adelen sammen med en av venninnene mine, Amalie

  Så, kanskje det ikke er fordi jeg har blitt mamma at sosiallivet mitt har blitt bedre, men det har uansett ikke blitt verre slik mange tror det blir. Det kommer nok an på både vennene dine og deg selv om dere klarer å holde kontakten. Det sier seg selv at om vennene dine ikke liker å være med deg sammen med babyen din er det lett for å miste kontakten. Man må jobbe for å beholde vennskap, for dersom de er ekte vennskap forsvinner de ikke med det første. Det krever bare litt ekstra arbeid :) (Jeg vil også legge til at jeg har full forståelse for dem som f.eks. har baby med kolikk og ikke har mulighet til å tilbringe tid med venner. Da er det selvfølgelig en helt annen sak!) 

  - Har du god kontakt med vennene dine etter at du ble mamma? 


  41

  GIVEAWAY fra Funksjonell Mat!!!

  • Publisert 03.06.2014 klokka 16:46
  • Kategori: Hverdag

  //Sponset innlegg

  Heisann dere! 

  Som kanskje noen av dere fikk med dere fra facebooksiden min tidligere i ag er det nå tid for en ny giveaway her på bloggen. Denne gangen kommer premien fra den stadig voksende kjeden Funksjonell Mat (www.funksjonellmat.no). Funksjonell Mat har produkter til deg som sliter med allergier, du som vil gå ned i vekt uten å kutte alt søtt, eller du som bare vil ha et generelt sunt kosthold! 

  I denne giveawayen er det en sammensatt premie! 

  • 2 stk "Cake in a cup" 
  • 1 stk sukkerfri sjokolade
  • 4 stk sukkerfri proteinbarer

  Det eneste du trenger å gjøre for å delta er: 

  • Lik facebooksiden til bloggen ---> HER
  • Kommentere av du er med! (NB!: Husk kontaktinfo)  - Er du med?


  6

  Hvordan er Camilla som mamma?

  • Publisert 03.06.2014 klokka 10:44
  • Kategori: Pappablogg

  //Dette innlegget er skrevet av Sondre! 

  Hei!

  Etter innlegget Camilla skrev om hvordan jeg er som far, fant jeg ut at jeg måtte gjengjelde det og fortelle om hvordan hun er som mor!   Camilla gjør alt for Adelen. Hun stiller opp og er så fantastisk at jeg bare smiler ved tanken på det!

  Camilla har fra dag en av vært veldig stolt over å være mamma, og det kan jeg forstå. Hun tar alt alvorlig, fra påkledning til klaging fra Adelen. Hun liker  ikke å høre henne klage litt på kvelden når hun skal legge seg, og passer alltid på at hun har det bra. Hun står opp på morgenene og gjør alt for Adelen, selv om hun ikke alltid føler seg så bra selv. Hun tar morsrollen svært seriøst. Hun påpeker veldig ofte når eg gjør noe galt, som f.eks. dette med påkledning ( jeg er veldig varmblodig, mens Camilla er stikk motsatt.). Jeg tenker at Adelen ikke trenger så mye klær når jeg ikke fryser selv, men hun tåler jo ikke kulde like bra som meg. Det får jeg høre ganske ofte! He-he, men det er jo egentlig bare bra at Camilla kjefter på meg for det, fordi det er jo ikke bra for Adelen å fryse!   Camilla har virkelig tatt morsrollen på alvor og gjør alt hun kan for Adelen. Ja, vi har fått en fantastisk liten jente som gråter lite og sover bra, men jeg tror fremdeles at Camilla ville vært en god mor om det ikke var slik også. Camilla kommer alltid til å være der for sin lille prinsesse, og hun kommer nok alltid til å kjefte på meg fordi jeg gjør noe som ikke er korrekt. Adelen har vært utrolig heldig som har fått en så hengiven og herlig mor. Jeg virkelig elsker å se de to søte jentene mine sammen. 

  Jeg har absolutt aldri angret på at vi har blitt foreldre. Vår lille gullklump er bare helt fantastisk og så utrolig søt, akkurat slik som mammaen sin.  

  - Sondre

   
   

  14

  Adelen - Min lille stolthet!

  • Publisert 02.06.2014 klokka 19:06
  • Kategori: Adelen

  Jeg er verdens stolteste mamma til denne lille prinsessen <3   Kjempekoselig med tante Amalie på besøk <3 Ikke minst kjempekjekt å rive i håret! 


  8

  Kun 15 minutter i sola kan gjøre enorm skade på barnet ditt! PASS PÅ!

  • Publisert 02.06.2014 klokka 13:34
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå kommer sommeren snikende og det har begynt å bli sol og veldig varmt i lufta mange steder i landet. Selv om sommer og sol er en fantastisk ting må man huske på at varme også kan forårsake alvorlige skader, spesielt på små barn! Jeg vil anbefale alle som ikke hat sett den før å se denne videoen. Den viser hvor store konsekvenser sol og varme i bil kan få på utrolig kort tid! 

  Barn tåler ikke så mye varme, og i en lukket bil som står i solsteiken stiger temperaturen mye raskere enn du aner! Pass på barnet ditt og ikke la han/hun sitte igjen i bilen alene! Når det kommer til barna våre som er det mest dyrebare vi har er det ingen vits å ta sjanser! 
  Ha en flott og TRYGG sommer alle sammen! DEL GJERNE VIDERE! 
  8

  For Princesses Only

  • Publisert 01.06.2014 klokka 19:06
  • Kategori: Adelen

  Heisann dere! 

  Adelen fikk en nydelig gave fra tanten min og søskenbarna mine da vi kom til Tananger på torsdag. Nå blir hun en ekte prinsesse!   Sko og hårbånd til en liten prinsesse! Adelen kommer virkelig til å bli nydelig i dette! <3 

  - Hva synes du om gaven til Adelen? 


  16

  Ikke lenger overvektig!

  • Publisert 01.06.2014 klokka 13:04
  • Kategori: Vekttap

  Heisann! 

  Husker dere appen som jeg viste dere for en stund tilbake, som jeg bruker til å holde oversikt over vektnedgangen min? Hver gang jeg veier meg fyller jeg inn der hvor mye den nåverende vekten min er, og så regner den ut forskjellig nyttig informasjon, bl.a. BMI og gjennomsnittlig nedgang per dag og uke. Da jeg i dag tidlig fylte inn den nåværende vekten min skiftet ENDELIG BMI'en min fra overvektig til normal!! Jeg var så utrolig glad, fordi det er noe jeg har jobbet mot så lenge nå. Det å se så store resultater synes jeg er fantastisk. Nå som alle graviditetskiloene er borte vekk begynner det å bli enda vanskeligere å gå ned i vekt og det krever enda mer av meg. Jeg er likevel fast bestemt på å nå målet mitt innen tiden jeg har satt. Som dere ser på bilder under ligger jeg bra an til å klare målet!     Det føles utrolig bra å kunne si at jeg nå er innenfor det man kaller normalvektig. Jeg er langt i fra fornøyd med hvordan kroppen ser ut nå, men jeg har nådd et stort delmål på veien mot å bli fornøyd. Egentlig er ikke vekten så viktig, den bruker jeg bare som en liten motivasjon. I bunn og grunn er hovedmålet mitt å til slutt kunne si til meg selv (og mene det) at jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut. Jeg har overhodet ikke behov for å bli noen tynn og slank modell, det synes jeg ikke engang er så veldig pent, jeg vil bare bli fornøyd med mitt eget utseende.

  Jeg har lurt på om jeg skal skrive med på bloggen om selve livsstilen jeg har nå mens jeg holder på å gå ned i vekt, men jeg er usikker på om det er noe dere lesere kunne vært interessert i å høre om. Så jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på om innlegg om kosthold og trening er noe dere kunne vært interessert i her på bloggen! Legg gjerne igjen en kommentar og si hva du mener! :)

  - Bruker du en slik app til å ha kontroll på vekten din? 
  - Vil du at jeg skal blogge mer om kosthold og trening?    

  Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits