• Camilla Larsen

  7

  Hvordan skal en 18-årsdag feires?

  • Publisert 31.08.2014 klokka 18:33
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Det er et par dager siden jeg skrev forrige innlegg her på bloggen, og det føles faktisk veldig deilig. Jeg kjente at jeg trengte en pause fra bloggen og derfor har PCen ligget trygt plassert i skolesekken min hele helgen. Jeg har fått slappet ordentlig av i helgen og batteriene er fylt opp til en hektisk neste uke. Jeg vurderer å innføre joggetur hver morgen før skolen, men jeg er ikke sikker på om jeg klarer det. Jeg skal likevel prøve så godt jeg kan, og se hvilken effekt det har på kroppen min.

  Nå er det faktisk mindre enn to måneder til jeg blir 18 år. Det er utrolig rart å tenke på ettersom jeg har alltid tenkt at det er så lenge til. Nå er det ikke lengre lenge til og spørsmålet om hvordan den store dagen skal feires begynner å bli aktuelt. De aller fleste tenker vel at det er en selvfølge å ferie 18-årsdagen med festing og alkohol, men for min del høres ikke det veldig fristende ut. Jeg har mange ganger tenkt at jeg har lyst til å feire dagen med å reise, men samtidig har jeg ikke lyst til å bruke masse penger på det nå om jeg snart skal betale for bil-lappen.  Jeg snakket med mamma om dette senest i dag og hun foreslo å samle en vennegjeng på en restaurant og feire sammen med dem. Det var absolutt et forslag som var mye mer "meg" og som jeg vurderer sterkt. Store dager i livet er til for å kose seg på, ikke for å glemme hele dagen, slik mange kanskje gjør. Men igjen så er jo jeg en av de kjedelige ungdommene siden jeg har blitt mamma, så meningen min teller vel kanskje ikke?  

  Årsaken til at jeg gleder meg til å bli 18 år har kanskje også en innvirkning på hvordan jeg ønsker å feire den. I motsetning til mange andre gleder jeg meg ikke til å kunne kjøpe alkohol og dra på byen, men jeg gleder meg til å endelig kunne føle meg som en selvstendig person som ingen andre kan bestemme over. Jeg har styrt livet mitt en god stund nå og jeg har tatt egne avgjørelser, men foreldrene mine har likevel alltid hatt muligheten til å sette foten ned. Selv om de ikke har gjort det så har de hatt muligheten til å ta store avgjørelser for meg. Følelsen av å endelig skulle være uavhengig er uten tvil det jeg gleder meg mest til med å bli 18 år.

  - Hva gleder/gledet du deg mest til med å bli 18 år? 
  - Hvordan synes du en 18-årsdag skal feires?


  14

  Tid for første kjøretime!

  • Publisert 28.08.2014 klokka 20:25
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Jeg glemte helt å fortelle dere om gårsdagen da jeg blogget i går, så derfor blir det en liten oppdatering i dag. I går var vi på fjelltur med skolen til en hytte som heter Håvåshytta. Turen var nokså lang, ca 1 mil hver vei, men det var en veldig fin tur! På vei til hytta gikk vi på en grusvei, noe som ikke var fullt så spennende, men på tilbakeveien gikk vi på en liten sti i skogen og det var veldig mye kjekkere. Jeg liker mye bedre å gå i fjellterreng enn på grusvei, så jeg er glad vi tok den veien tilbake. Da vi var inne på hytta spiste vi lunch og slappet litt av. Alt i alt, en veldig koselig tur, og i dag har jeg ødelagte ben, haha! 

  Uansett, det jeg egentlig ville fortelle dere om i dette innlegget er at jeg skal ha min første kjøretime på mandag! Da vi var på tur i går fikk jeg en melding av den kommende kjørelæreren min om jeg var klar til å begynner, og før jeg visste ordet av det hadde jeg fått min første time! Jeg både gleder meg og gruer meg, men uansett skal det bli veldig spennende å endelig komme i gang med timene. Det er jo faktisk bare to måneder til jeg blir 18 år nå, så det er jo absolutt på tide å komme i gang. Jeg regner ikke med at jeg blir ferdig til den tid, men jeg håper at jeg slipper å ta oppkjøring midt på vinteren! Jeg har også begynt å lese på teorien slik at jeg kan litt trafikkregler før jeg setter meg bak rattet selv. Jeg har ikke lærekjørt særlig mye tidligere, men jeg satser på at det går bra likevel! :) 

  I dag har jeg og Sondre sortert klærne våre. Vi har lagt til side de klærne vi ikke bruker lenger og skal gi de til dem som trenger de mer enn oss! Jeg synes det er så dumt når folk kaster klær som de ikke lengre bruker når det er andre som kan ha behov for de. Om ikke i Norge, så i alle fall i andre land. Jeg merket at klesskapet mitt ble betydelig mye mindre og jeg gleder meg til shoppingturen jeg skal ha når jeg blir fornøyd med kroppen min! 

  - Har du lappen? 
  - Hva gjør du med klær du ikke bruker lengre?

  5

  Liten baby gir økt status!

  • Publisert 27.08.2014 klokka 16:32
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  De siste dagene har en sak jeg engasjerer meg mye for fått mye oppmerksomhet i media. Saken jeg snakker om er at kvinner slanker seg mens de er gravide for å få minst mulig baby. Jeg har skrevet et innlegg om det tidligere, og jeg står fremdeles for hvert eneste ord av det jeg skrev da. Da jeg skrev det forrige innlegget fikk jeg flere kommentarer på at dette ikke skjedde i Norge, og at folk ikke gjorde slike ting, men det stemmer ikke. Her kan dere lese flere nylig skrevet artikler om temaet. 

  Her er innlegget jeg skrev tidligere:

  "I dette innlegget skal jeg ta opp et tema som jeg reagerer veldig kraftig på! Mange gravide kvinner er opptatte av å spise sunt, trene og ha en fin kropp under et svangerskap. Dette har bare blitt viktigere og viktigere de siste årene, og nå har trenden begynt å smitte over også på barnet. 

  Gravide kvinner ønsker seg nå en minst mulig baby, helst under 3000 gram. Når gjennomsnittsvekten ved fødsel i Norge er 3500 gram burde dette være grunn til bekymring. Kvinner kutter ned på sitt eget matinntak for at babyen skal være minst mulig. For å sette det på spissen så slanker de sin egen baby før den i det hele tatt er blitt født. 

  Hvor stor en baby faktisk blir har aller mest med gener å gjøre, ikke hvor mye eller lite du spiser. Selvfølgelig spiller livsstil inn, men dersom genene dine sier at du skal få en stor baby er det lite du kan gjøre for å unngå det. Selv om kvinner spiser lite, vil nok ikke babyen "sulte" for det. Den tar av fettlaget til mor, dersom den ikke får nok mat fra det mor spiser. Det som derimot er bekymringsfullt er at dersom mor ikke spiser nok, eller variert vil ikke babyen få alle de næringsstoffene den trenger for å vokse og blir "stor" og sterk. 

  Så kan jeg ikke unngå å stille spørsmålet; "Hvordan i all verden har det blitt slik at det er en uoffisiell konkurranse om å få den minste babyen?" I mine ører høres dette helt sykt ut! Selvfølgelig er det ikke noe galt i å få en liten baby dersom man ikke har sultet seg for å få det til. Noen får små babyer og noen får store - og vet du hva? De er akkurat like søte og nydelige uansett! 

  Jeg selv hadde en kjempestor mage, og målene mine var godt over gjennomsnittet. Det samme var babyen min som var 4210 gram da hun ble født. For meg så betydde det absolutt ingenting om hun var stor eller liten, så lenge hun var frisk og rask! Er det ikke dette man heller burde fokusere på? Gjøre alt det man kan for at babyen skal være FRISK, ikke LITEN

  Mange bruker unnskyldningen at de vil ha en liten baby fordi de vil ha en lett fødsel. For det første tror jeg dette bare er en unnskyldning for å skjule at de faktisk ønsker seg en liten baby pga status. For det andre så er det faktisk ikke vekten til babyen som avgjør om det blir en hard eller lett fødsel. Det er selvfølgelig veldig mange andre faktorer som spiller inn, men dersom man tenker kun på babyen så er det omkretsen rundt hodet som er med på å bestemme hvor hard fødselen blir. Babyen kan være tung og ha et lite hode, samtidig som den kan være lett og ha et stort hode. 

  Jeg synes denne nye trenden er helt avskyelig for å si det rett ut. Man burde ikke prøve å endre på babyen sin allerede når den er i magen! De er nydelige og perfekte uansett om de er 2 eller 4 kg."  Jeg vil igjen gjenta at det overhodet ikke er noe galt i å få en liten baby. Det denne diskusjonen dreier seg om er når man slanker seg under svangerskapet for å få en liten baby. 

  Artiklene som er linket i begynnelsen av dette innlegget viser at dette ikke er noe som man bare innbiller seg. Det er en realitet at dette foregår i ulike samfunn og det er et faktum at det for noen gir "status" å få små babyer. Tro det eller ei, men ja, dette foregår faktisk i Norge. Det er trist å tenke på ettersom lav fødselsvekt faktisk kan gi mange uønskede komplikasjoner. 

  - Hva er dine tanker rundt temaet? 
  2

  Growing Muscles!

  • Publisert 26.08.2014 klokka 16:31
  • Kategori: Trening

  Heisann dere! 

  Nå er det rundt 4 måneder siden vi begynte å trene på Yes Treningsenter. Jeg startet med et veldig dårlig utgangspunkt etter en veldig lang periode med treningsfri. Nå derimot, merker jeg virkelig at musklene begynner å spille mer på lag. Jeg kan løfte mye tyngre vekter nå enn for 4 måneder siden, og jeg er nærmere enn noen sinne å klare ordentlige armhevinger. Det er faktisk bare noen centimeter som mangler på at jeg kommer helt ned til gulvet!

  I tillegg til at jeg kjenner at jeg har blitt sterkere de siste månedene er det også blitt godt synlig på kroppen. Musklene mine på armene begynner å vise godt, og det er noe jeg virkelig setter stor pris på. Selv om jeg skulle ønske at det ikke var slik så betyr utseende en hel del enten jeg vil det eller ei. Uansett så vet jeg at jeg jobber mot et fint utseende på en sunn og bra måte, og det er selvfølgelig det viktigste. Jeg har aldri i løpet av denne vektnedgangsprosessen gått rundt sulten og tenkt at jeg ikke kan spise fordi da går jeg ikke ned i vekt. Jeg spiser til jeg blir mett, jeg bare er mer nøye på hva jeg putter i kroppen min. 


  Bilde 1 er fra 6. juni. Bilde 2 er nå. - På mindre enn 3 måneder har det vært stor forandring!

  Da jeg startet denne vektnedgangsprosessen var hovedpoenget med det å få et utseende jeg var fornøyd med. Ettersom tiden har gått har (heldigvis) fokuset mitt begynt å endre seg, og nå er det ønsket om en sterk kropp som står øverst på prioriteringslista. Jeg er bare 17 år, så det å gi kroppen mitt et godt grunnlag for de (forhåpentligvis) neste 60 årene er utrolig viktig. Det er også utrolig motiverende at det å klare ordentlige armhevinger bare er et vindpust ifra!

  - Hvorfor trener du?

   

  9

  Vektoppdatering #6 - Alt utgjør en forskjell!

  • Publisert 25.08.2014 klokka 15:41
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  I dag er det mandag, ny uke og ny vektoppdatering! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ha vektoppdatering denne uken ettersom jeg egentlig ikke hadde tenkt å gå på vekta i dag, men slik ble det ikke. Grunnen til at jeg egentlig hadde tenkt til å droppe det var, som jeg fortalte dere tidligere i uken, at jeg hadde et lite tilbakefall og gikk opp i vekt. Jeg gjorde et par små endringer i kostholdet og derfor bestemte jeg meg for at jeg måtte sjekke om det fungerte. Det ble derfor en vektoppdatering i dag også, og jeg er utrolig fornøyd med tanke på at jeg faktisk veide over 1 kg mer tidligere i uken. Om noen skulle lure på hvilken endring jeg gjorde i kostholdet var det å kutte ut mest mulig salt. Salt gjør at kroppen binder vann, og man bør unngå å spise for mye av det. 

  Dato: 25.08.2014

  Vekt: 62,2 kg

  Nedgang siden sist uke: 0,3 kg

  Nedgang siden fødselen: 32,8 kg

  BMI: 22,3 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 2,2 kg

  Tid igjen til mål: 62 dager

  Treningsmengde: Denne uka fikk jeg lurt inn fire treningsøkter, noe jeg er greit fornøyd med. Kroppen spilte ikke på lag i helga, så da ble det treningsfri helg. Likevel vet jeg at jeg gjorde en god innsats på de fire øktene og sier meg fornøyd med det. Jeg håper å få til en økt og to ekstra denne uken, men selvfølgelig må man prioritere. Når jeg går på skole og er mamma så blir trening noen ganger nedprioritert. 

  Motivasjon: Motivasjonen var veldig grei denne uken som har gått, for uten om helgen. Når jeg er alene har jeg store problemer med å motivere meg selv, samtidig som jeg hadde mye smerter. Med andre ord: en veldig dårlig kombinasjon. Jeg kjenner at jeg er ivrig på å komme i gang med denne uken og har planlagt at armene og kjernemusklaturen skal få kjøre seg ordentlig. Det er ikke lenge før jeg klarer ordentlige push-ups nå, så jeg er veldig motivert!  - Er du fornøyd med kroppen din?  

  7

  Flat mage?!

  • Publisert 24.08.2014 klokka 20:42
  • Kategori: Trening

  Heisann dere! 

  Nå tenkte jeg at jeg skulle vise dere en ny treningsøvelse som jeg pleier å gjøre når vi er på senteret. Øvelsen kalles faktisk for "Flat mage" og grunnen til det er at man skal holde magen flat under øvelsen. I all hovedsak går øvelsen på kjernemusklaturen og fungerer derfor som en veldig god stabliseringsøvelse. Da jeg var gravid ble magemusklene mine rett og slett ødelagt så når jeg begynte å trene igjen måtte jeg begynne helt fra bunnen. Til og med sit-ups, som jeg tidligere så på som den lette øvelsen, er nå veldig krevende. 

  "Flat mage" kan gjøres enten slik som jeg gjør den på bildet under eller med armene i en slynge. Dersom du bruker slynge blir øvelsen en hel del tyngre, og det er ikke kroppen min sterk nok til ennå. Likevel er det en øvelse som virkelig hjelper meg å trene de svakeste musklene mine, nemlig kjernemusklaturen. Det er kanskje litt vanskelig å se på bildet, men knærne er naturligvis ikke ned i gulvet. Når jeg tar øvelsen gjør jeg 3 x Max, altså tre ganger så lenge jeg klarer.   Pass på at du strammer godt i kjernemusklaturen når du gjør øvelsen. Dersom du ikke er så sterk i armene, slik som meg, kan det kjennes som at øvelsen kun trener armer ettersom at man blir mest sliten i dem. Likevel er det en veldig god stabliseringsøvelse og anbefales absolutt, særlig til de som nylig har vært gravide. Jeg håper at jeg snart blir sterk nok til å gå over til slynge, men det vil tiden vise. Det ser kanskje ut som en superenkel øvelse, og for noen er den nok det, men for oss som ikke har så god kjernemusklatur er den helt ypperlig! 

  - Kommer du til å prøve denne øvelsen? Har du prøvd den før?


  12

  Hva ønsker du deg?

  • Publisert 24.08.2014 klokka 15:44
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere og god søndag! 

  Vi er allerede kommet til helgens siste dag og i morgen er det en ny uke i vente. Personlig gleder jeg meg ettersom jeg liker meg godt på skolen, men det er det ikke alle som gjør! Jeg liker skolen, jeg liker hverdager og jeg liker rutiner. Jeg har forresten fått meg ny skrivepult også som Sondre skal montere i kveld. Av en eller annen grunn innbiller jeg meg at jeg kommer til å få enda større motivasjon til å jobbe med skolearbeid når jeg får min egen skrivepult. Uansett så er det i alle fall greit å ha et sted man kan gå for å få litt arbeidsro når man trenger det. Det å arbeide med skolearbeid i sofaen pleier ikke alltid å være den mest effektive måten å få unnagjort arbeid på. 

  Det jeg egentlig ville fortelle dere om i dette er en idé jeg fikk til bloggen for en liten stund siden. Jeg er fullstendig klar over at det fremdeles er veldig lenge igjen til jul, men jeg tenkte å ha en julekalender på bloggen i år. Jeg håper virkelig det er en idé som kunne falt i smak hos dere lesere! Måten jeg tenker å kjøre julekalenderen på er å ha en ny konkurranse på bloggen hver dag, altså en premie i hver kalenderluke. Hvem vet, kanskje det til og med blir flere enn en premie i hver kalenderluke? Jeg tror det hadde vært kjempespennende å ha et slik opplegg på bloggen i år, og håper dere synes det samme. Grunnen til at jeg skriver om dette såpass tidlig er at jeg trenger en hel del tid på planlegging av julekalenderen. Jeg er også veldig interessert i å høre hva dere har lyst å vinne i julekalenderen min, så legg veldig gjerne igjen en kommentar i innlegget under! Det kan være alt mulig; babyting, treningsklær, kosmetikk, elektronikk osv! 

  Det er egentlig rart å begynne å tenke på jul igjen allerede! Det føles nesten som om julaften var i går, og da hadde vi ikke engang fått Adelen. Jeg gleder meg utrolig mye til å feire jul med Adelen for første gang - det kommer til å bli en helt ny opplevelse for både meg og Sondre. Tidligere har vi alltid kun hatt oss selv å tenke på, men i år skal vi for første gang feire jul som en familie. Det kommer nok til å bli veldig annerledes, men jeg er helt overbevist om at det også kommer til å bli veldig mye kjekkere! 

  Nå sitter jeg her hjemme og gleder meg veldig til mine to kjære kommer hjem igjen. Det er utrolig rart når det er så stille i leiligheten, og det føles utrolig ensomt. Som jeg sa i går så liker jeg ikke å være alene så jeg er glad de kun skulle være borte en natt! :) 

  - Hva har du lyst å vinne i julekalenderen min?

  1

  Vondt over alt og tårene triller!

  • Publisert 23.08.2014 klokka 19:19
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå sitter jeg godt plantet i sofaen etter å ha fått unnagjort en hel del lekser i dag! Jeg er faktisk veldig fornøyd med hvor godt jeg har kommet i gang, og jeg har fremdeles hele morgendagen på meg før det er tid for en ny uke. Trening har jeg ikke kommet meg til, jeg har av en eller annen rar grunn vondt i hele kroppen. Bein, rygg, nakke - alt verker! Det er frustrerende når man har vondt i kroppen, men ikke vet helt hvorfor. Mest sannsynlig er det gårsdagens treningsøkt som har satt sitt preg på kroppen. Kvelden vil vise om kroppen kommer til å jobbe mer på lag. Viss ikke tar jeg heller en god økt i morgen! :) 

  Jeg så forresten nettopp en forferdelig trist film. Jeg merker godt at jeg har fått en permanent ekstra dose med hormoner i kroppen for tårene kommer utrolig raskt når jeg ser på triste og rørende ting. F.eks "Undercover Boss" er et program som lurer frem tårer hos meg hver eneste gang. I tillegg merker jeg allerede at jeg savner Sondre og Adelen og gleder meg veldig til de kommer hjem i morgen. Det å være hjemme alene er virkelig ikke min favoritting, men noen gang er det smartest. Jeg vet i alle fall at jeg ikke hadde fått gjort særlig mye lekser dersom jeg skulle blitt med til Stavanger!


  Jeg savner lille gullet mitt <3

  Siden det er lørdagskveld tenkte jeg at jeg skulle mikse sammen noe godt på kjøkkenet nå! hva det blir er jeg ikke helt sikker på ennå, men jeg satser på at det blir noe godt, slik at jeg kan kose med ordentlig. Litt kos må man ha når man er hjemme alene, eller hva? :) Kvelden skal også brukes til å finne på noen gode bloggidéer som jeg har vært så tom for den siste tiden. 

  - Hva er dine planer for kvelden?


  3

  Forlatt..

  • Publisert 23.08.2014 klokka 12:25
  • Kategori: Hverdag

  Hei og god lørdag alle sammen! 

  Nå har Sondre og Adelen dratt til Stavanger til i morgen. Adelen skal være hos mormoren sin, mens Sondre skal til Lyse for å hjelpe faren sin med hyttebygging! Jeg valgte å bli hjemme ettersom jeg har mye lekser som skal gjøres, i tillegg til at jeg vil komme godt i gang med fagene mine. Nå er jeg altså hjemme alene til i morgen, så jeg satser på å få unnagjort en hel del arbeid. Kanskje jeg klarer å få presset inn en treningsøkt og to i helgen også, men med min nåværende motivasjon er det muligens mye å håpe på!


  Nydelige Adelen <3 

  Nå er det på tide å legge bort bloggen for en liten stund og få unnagjort litt arbeid her. Jeg har vært litt tom for ting å skrive om de siste dagene, derfor har det blitt litt dårlig blogging. Jeg tar derfor gjerne imot tips fra dere kjære lesere! Ha en herlig lørdag videre alle sammen! :)

  - Hva er dine planer for dagen?
  - Har du noen tips til hva jeg kan skrive om?

  11

  Når kroppen jobber imot deg

  • Publisert 22.08.2014 klokka 16:36
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå er det helg og første uke på skolen er allerede ferdig. Det har gått utrolig bra og jeg gleder meg faktisk veldig til neste uke! Vi har mange nye og spennende fag som jeg gleder meg til å komme enda grundigere i gang med. Denne uken har vi for det meste hatt litt orientering om hva alle de nye fagene innebærer så det skal bli spennende å komme i gang med selve arbeidet. I dag hadde vi gym og jeg fikk unnagjort en nokså høyintensitets kondisjonsøkt, så jeg er kjempefornøyd.   Gymtimene i dag ble ukas fjerde treningsøkt, noe jeg egentlig er veldig fornøyd med. Jeg har både trent og spist som jeg pleier hele uken, men akkurat denne uken har tydeligvis kroppen min bestemt seg for å jobbe mot meg, jeg har nemlig gått opp i vekt. Det er utrolig kjedelig og ikke minst demotiverende når man får slike tilbakeslag, men Sondre har vært veldig flink til å overbevise meg om at det er helt normalt. Kanskje kroppen min bare trenger en liten pause fra vektnedgang, noe som er forståelig etter et halvt år med svært raskt vekttap. Jeg håper likevel at det snart snur og at vekten begynner å gå nedover igjen, det er jo tross alt den veien jeg skal. 

  Selv om jeg er utrolig dårlig på det selv tror jeg at det er veldig viktig å ikke gi opp når man får slike tilbakeslag. Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri hadde klart å akseptere slike nedturer uten Sondre, så jeg er evig takknemlig for at jeg har han. Uansett så gleder jeg meg til jeg når en vekt som jeg er fornøyd med slik at jeg slipper å bry meg om jeg har gått opp litt, for da er det ikke lengre "krise" når jeg går på vekta. Jeg gleder meg til at jeg kjenner at kroppen begynner å jobbe ordentlig på lag med meg igjen slik at jeg kjenner fremgangen min slik jeg gjorde tidligere!

  - Hvordan motiverer du deg videre etter tilbakeslag?   

  0

  Innelåst..

  • Publisert 21.08.2014 klokka 20:50
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere!

  Nå sitter jeg på sofaen og koser meg meg litt frozen youghurt, *hverdagsgleder*! Jeg skulle egentlig ha jobbet litt med lekser til neste uke, men jeg klarte å være så uheldig å låse bagen min med alle skolesakene mine inne på skolen. Etter skolen i dag var nemlig hele MDD på Egon og spiste. Det er en tradisjon på MDD og det er både elever fra 1,2 og 3 klasse som er med. Formålet er å bli kjent med de nye førsteklassingene på MDD! Uansett, så tenkte jeg at jeg kunne legge igjen bagen min på skolen fordi vi har nøkkelkort til å komme inn dit på ettermiddagstid. Det jeg derimot ikke visste var at nøkkelkortet kun varer et år om gangen og mitt nøkkelkort fungerte derfor ikke. Nå sitter jeg her uten hverken PC, skolebøker, IPad og skriveboka mi så kveldens blogging ble fra Sondres PC.  Etter jeg hadde vært på Egon i dag dro vi på trening og jeg fikk virkelig kjørt armene mine! Ikke så veldig mange kalorier forbrent, men VELDIG slitne armer! Armøkten i dag ble ukas tredje treningsøkt etter en deilig fridag i går. REsten av kvelden skal brukes til å slappe av, og om jeg er veldig flink, så får jeg kanskje gjort litt skolearbeid! :) Ha en super kveld videre alle sammen!

  - Hva har du gjort på i dag?


  41

  Skam deg, du gravide som røyker!

  Heisann dere! 

  I dette innlegget vil jeg ta opp et tema som jeg selv har veldig sterke meninger om, nemlig røyking under svangerskap. Ja, jeg kommer nok til å tråkke på tærne til en hel del mennesker, og ja, jeg kommer nok til å få kritikk for det jeg skriver, men dette er såpass viktig at det får bare være. Røyking under svangerskap var mye vanligere før enn det er nå, men det er fremdeles en hel del kvinner som røyker mens de er gravide. Rundt 13 % av alle kvinner i Norge røyker mens de er gravide og det er noe som virkelig burde gripes hardere tak i! Det er veldig stort fokus på at man ikke må drikke alkohol i svangerskapet og det er jo selvfølgelig veldig viktig, men røyking (og snusing) i svangerskap blir derfor ofte litt "glemt".   Dersom man søker på nettet finner man tusenvis av artikler som forteller deg det samme; nemlig hvor farlig det kan være å røyke under et svangerskap. I mine øyne er det rett og slett barnemishandling å røyke mens man er gravid, og her er noen av grunnene til det:

  • Større risiko for krybbedød. Barn av kvinner som røykte under svangerskapet har hele tre ganger større risiko for krybbedød. Årsaken til det er at karbonmonoksyden i sigarettrøyken hemmer modningen av fosterets hjerteceller. Dette kan føre til at barnet får dødelige forstyrrelser i hjerterytmen.
  • Dårligere lungefunksjon. Når mor røyker under svangerskapet svekker det lungefunksjonen til barnet. Den dårlige lungefunksjonen kan følge barnet livet ut. 
  • Dårligere helse. Mors røyking under svangerskapet gir barnet dårligere helse livet ut. 
  • Hemmer vekst og utvikling. Når mor røyker under svangerskapet hemmes veksten og utviklingen til fosteret. Dette forårsakes av nikotinen, og lav fødselsvekt kan medføre mange komplikasjoner etter fødsel. 
  • Mangel på oksygen. Hver eneste gang mor tar en røyk og en god stund etterpå får fosteret hennes mangel på oksygen. Man kan tenke seg selv hvordan det ville vært å hatt oksygenmangel mange ganger daglig i lengre perioder. Man hindrer rett og slett barnet sitt i å få puste ordentlig. 
  • Økt forekomst av misdannelser. Røyk inneholder stoffer som kan gi mutasjoner i cellene, altså misdannelser hos fosteret. 
  • Større fare for kreft. Røyk inneholder kreftfremkallende stoffer som også overføres til fosteret via morkaken. Med andre ord økes faren for kreft også hos fosteret. 
  • Større risiko for spontanabort, tidlig fødsel og dødfødsel. Det er bevist at kvinner som røyker under svangerskapet har en mye større sannsynlighet for spontanabort, tidlig fødsel og dødfødsel. 

  Jeg blir rett og slett kvalm av skrive denne listen. Det at noen kan gjøre dette mot barnet sitt, vel vitende om konsekvensene, er for meg helt uforståelig. Ja, jeg skjønner at det er vanskelig å slutte, men dersom man ikke klarer å gjøre det for sitt eget barn må man virkelig ta en runde med seg selv. Hva er viktigst? At du selv får røyke eller at barnet ditt har det bra og ikke får livsvarige men? Jeg synes rett og slett det er skikkelig egoistisk å røyke når man er gravid. Man burde skamme seg over å gjøre noe så grusomt mot barnet sitt. Dersom du ikke klarer å slutte, vel vitende om tingene på listen over, må du virkelig endre på hva du bryr deg mest om. Er du virkelig viktigere enn ditt eget barn? Når man velger å sette et barn til verden så SKAL man gjøre alt det som er best for barnet, mens en selv kommer i andre, gjerne tredje rekke. "Jeg klarer det ikke", "Det er for vanskelig", "Jeg er for svak". Hvordan klarer noen å tenne røyken vel vitende om at babyen deres ikke får puste ordentlig? Man ville jo aldri funnet på å hindre et barn i å puste når det ikke er i magen, eller hva?   Det er når babyen er i magen at den er aller mest sårbar. Den er ikke ennå ferdig utviklet og er veldig skjør. Slutt å være egoistisk og sett deg selv og dine egne behov til side! Barnet ditt trenger at du passer på h*n, ikke ødelegger h*n. Så ja, kanskje jeg tråkket på tærne dine nå og kanskje du ble sint på meg fordi jeg ikke vet hvordan det er å være avhengig av nikotin. Men vet du hva? Jeg kunne ikke brydd meg mindre, for dette handler ikke om hverken meg eller deg, men de små, skjøre skapningene i magen til moren sin. Det handler om at man ikke skal gjøre andre mennesker vondt, og det handler om å gi små, uskyldige barn den beste mulige starten på livet. 

  KUTT RØYKEN OG VÆR DEN MOREN SOM BARNET DITT BÅDE TRENGER OG FORTJENER! 

  Lik og del gjerne innlegget videre!

  - Hva er dine tanker rundt dette temaet?


  4

  Høststemning og sokke-photoshoot!

  • Publisert 20.08.2014 klokka 16:34
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Jeg synes allerede det begynner å bli kaldt i luften, og det merkes godt at sommeren er over. Likevel er det litt deilig å kjenne at høsten er i full gang og at høststemningen begynner å komme krypende. Etter denne lange og fantastiske sommeren synes jeg faktisk at det er helt greit at det begynner å bli kaldere og dårligere vær. Jeg har savnet koselige høstkvelder godt plassert under et mykt teppe med en kopp kakao i hånden og ullsokkene på. Jeg har faktisk fått meg to par med nye, kjempesøte ullsokker, noe som passer ypperlig for denne årstiden. Ispinnen som jeg er så har jeg allerede begynt å bruke dem, og jeg er forelsket allerede!  

  De deilige sokkene mine er fra Xwear.no og koster kun 100 kr for to par! De er utrolig deilige å gå i og klør overhodet ikke! Vanligvis pleier jeg å hate ullsokker for jeg synes alltid de klør, så jeg ble veldig positivt overrasket da jeg fikk disse i posten. Og så er de jo helt nydelige også, eller hva? :)   Man skulle ikke tro at sokke-photoshoot skulle ta så veldig lang tid, men fy søren så lenge vi styrte på for å få noen brukbare bilder. Jeg skal ærlig innrømme at hverken jeg eller Sondre er så veldig gode med kameraet og har mye å lære. Vi har derfor bestemt oss for at vi skal bli mye bedre på å eksperimentere med kameraet slik at vi kan bli bedre og bedre! Fotokunnskaper er veldig greie å ha selv om man ikke er veldig interessert i foto, for hvem vil vel ikke ha fine bilder? :) 

  - Hva synes du om de nye ullsokkene mine? 

  /inneholder reklame/

  7

  Frys deg selv slank!

  Heisann dere! 

  For noen dager kom jeg over en artikkel på nrk.no som handlet om at lavere innetemperatur faktisk kunne ha en innvirkning på vekta. Jeg, som er veldig opptatt av vekttap ble selvfølgelig veldig opphengt i dette og søkte derfor litt rundt på nettet og sjekket opp i om dette faktisk stemte. Til min store overraskelse så gjør det faktisk det, og her er grunnen!

  Når det er kjøligere inne må kroppen bruke mer energi for å holde kroppen varm, ergo du forbrenner mer kalorier. Selvfølgelig skal man ikke fryse konstant, men man kan med fordel senke innetemperaturen med et par grader. I følge artikkelen er en ideell innetemperatur rundt 18 grader. Det sier seg vel også selv at det å senke innetemperaturen ikke er en magisk vei til å bli slank, men det at det er positivt for vekttap er vitenskapelig bevist. (Les mer her) Ikke bare bruker kroppen mer energi, men når det er litt kjølig har man også en tendens til å bevege seg mer. Man vet ikke nøyaktig hvor mye en lavere innetemperatur har å si på vekten, men at det har en effekt viser en studie gjort i Nederland.


  Bilde fra nrk.no

  I tillegg har lavere innetemperatur andre fordeler også! Strømregningen blir lavere og man konsentrerer seg mye bedre når det er litt kjølig i rommet. Når temperaturen passerer 20 grader klarer man faktisk ikke å konsentrere seg like bra som når temperaturen er mellom 18-20 grader. Det er derfor anbefalt å heller kle litt ekstra på seg enn å skru opp temperaturen! Til tross for alt som står i både dette innlegget og i artikkelen som er linket så er det overhodet ikke meningen at man skal gå rundt å fryse! Det er nemlig en stor forskjell på å ha det kjølig og ha det kaldt!

  - Visste du dette?
  - Har du det varmt eller kaldt inne?

  11

  Noe så pinlig...

  • Publisert 19.08.2014 klokka 15:46
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Årets andre skoledag er over og jeg kjenner jeg er utrolig sliten! Det er likevel ikke skolen som har gjort meg sliten, men det faktumet at jeg ikke fikk sove i natt ettersom jeg lå å frøs hele tiden.. Jeg var på joggetur i går kveld og derfor dusjet jeg rett før jeg la meg, noe som jeg nesten alltid blir kald av. Ikke så veldig smart gjort av meg med andre ord, men så var det heller ikke så mange andre alternativer. Jeg satser virkelig på at jeg holder ut dagens styrkeøkt uten å sovne!  Uansett, det jeg egentlig ville fortelle dere om i dette innlegget er en morsom og litt pinlig hendelse fra tidligere i dag. Det har seg nemlig slik at Sondre nettopp formaterte hele PCen min og når han laget nytt brukernavn ble det "Sexy Mom". Jeg har ikke tenkt så mye over det tidligere, men i dag så tenkte jeg virkelig på det! Jeg måtte til "datamannen" på skolen med PCen min fordi nettverket til skolen ikke fungerte ikke. Datamaskinen min var helt avslått da jeg dro dit ettersom batteriet mitt er ødelagt, så jeg måtte skru den på mens jeg sto der. Det jeg ikke hadde forventet var at datamannen skulle stå rett bak meg hele tiden mens jeg logget på PCen! Jeg, som omtrent blir flau av alt, rødmet fullstendig da ordene "Sexy Mom" poppet opp på skjermen. Jeg tastet passordet mitt i en fart, i håp om at han ikke skulle se det. Heldigvis nevnte han ikke noe om det og jeg trodde jeg var reddet! Uheldigvis måtte jeg inn dit to ganger til senere på dagen, og da skjedde det samme igjen, haha! 

  - Har du noengang hatt noen pinlige opplevelser? 


  26

  Vektoppdatering #5 - Wow, dette hadde jeg ikke trodd!

  • Publisert 18.08.2014 klokka 20:18
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Mandag igjen og ny vektoppdatering står for tur! Jeg skrev på bloggen tidligere forrige uke at Sondre skulle rydde et rom for hver joggetur jeg tok da jeg var i Stavanger. Jeg trodde det skulle være motivasjon nok, men dessverre overvurderte jeg meg selv og motivasjonen min, og det endte med en treningsfri helg. Mat ble det også mer enn nok av så da jeg gikk på vekta i dag tidlig var jeg veldig redd for at jeg hadde gått opp i vekt! Heldigvis viste vekta nedgang i stedet, så jeg kan overhodet ikke klage! 

  Dato: 18.08.2014

  Vekt: 62,5 kg

  Nedgang siden sist uke: 0,4 kg

  Nedgang siden fødselen: 32,5 kg

  BMI: 22,4 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 2,5 kg

  Tid igjen til mål: 69 dager

  Treningsmengde: Det ble kun to økter denne uken pga den treningsfri helgen som jeg nevnte i innledningen. Det var uansett to effektive økter; en på overkropp og en på bena. 

  Motivasjon: Motivasjonen var grei da jeg var hjemme i forrige uke, men da jeg reiste til Stavanger forsvant alt som heter motivasjon. Jeg har ikke kommet til det punktet at jeg klarer å motivere meg selv godt nok ennå og det plager meg egentlig utrolig mye. Det er faktisk nokså flaut at jeg ikke klarer å tvinge meg selv i gang, og at jeg trenger hjelp fra Sondre til å komme meg på trening. Jeg håper likevel at det kommer til å bli bedre etter hvert. Når jeg begynner å få glede av treningen så kommer nok også motivasjonen til å gå opp :)  


  Disse bildene er tatt med tre ukers mellomrom. Små, men kjekke forandringer.

  - Hvordan motiverer du deg selv til å trene? 
  - Ser du forskjell på bildene? 


  8

  Nå er det endelig offisielt!

  • Publisert 18.08.2014 klokka 15:22
  • Kategori: Skole

  Heisann dere! 

  I dag begynte jeg på skolen igjen og det var faktisk veldig gøy! Det var utrolig kjekt å møte alle vennene mine igjen, og ikke minst glo litt på de nye førsteklassingene!  Nå kan jeg endelig si at jeg offisielt har begynt på VG2! Etter to år på VG1 kjennes det godt å føle at det går fremover med utdanningen i stedet for at det bare står helt stille. 

  Vi har fått nytt klasserom som ligger i musikkavdelingen på skolen, noe vi ikke hadde i fjor. Vi har også fått nye lærere i nesten alle fag! Jeg har heldigvis de samme lærerne i instrumentene mine, sang og piano. Som jeg har nevnt veldig mange ganger tidligere så slipper jeg å ha gitar i år, noe jeg er helt overlykkelig for! Gitar var min store svakhet på skolen i fjor, men heldigvis for meg talte karakteren kun 10% av en sammenlagt karakter. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle si det, men jeg gleder meg faktisk veldig mye til morgendagen! 

  Nå står pitapizza på menyen her hos oss. Da vi var på butikken fant vi ut at vi skulle ha en "Camilla-har-begynt-på-skolen-igjen-middag", med andre ord; en ekstra god middag! Adelen skal straks ha seg en liten hvil, så er hun opplagt til hun skal på barnepassen på treningssenteret. Det er sikkert noen av dere som venter på vektoppdatering, og den kommer senere i kveld ettersom jeg ikke har hatt tid til å ta bilder ennå. 

  - Begynte du på skolen i dag? Hvordan gikk det? 
  - Hva er dine planer for dagen?

  6

  Siden sist - @camillaall

  • Publisert 17.08.2014 klokka 19:39
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Her kommer en ny Instagram-oppdatering. Disse bildene har blitt lagt ut siden sist! 

  Følg meg gjerne på Instagram: @camillaall  1. Lunch-date sammen med Isabella. 2. Mor- og datterkos. 3. Hjemmelagde polarbrød. 4. Søte prinsessa mi! <3 5. Adelen leser i ShapeUp! 6. Morgenkos; Pappa, Adelen og Stripa. 7. Smiiiiil! 8. Trening med pulsklokke. 9. En av mine favorittøvelser; Utfall. 10. Nam, mat! 11. Adelen har lært seg å sette seg opp i vippestolen. 12. Slapper av hos mamma <3 13. Litt mer mor- og datterkos. 14. Jentekveld hjemme når pappa er på jobb. 

   - Følger du meg?


  6

  Når man gruer seg til skolestart..

  • Publisert 17.08.2014 klokka 13:24
  • Kategori: Skole

  Heisann dere! 

  I morgen er dagen kommet og det er igjen tid for ny skolestart. Det er nok et vidt spekter av følelser som preger alle elevene rundt i Norges land nå i disse tider, og det tror jeg er veldig viktig å huske på når man møter opp første skoledag. Noen har kanskje gruet seg hele sommerferien til å begynne på skolen igjen, mens andre er nervøse fordi de skal begynne på ny skole og treffe nye folk.  Jeg husker selv for et år siden da jeg skulle begynne på ny skole. Jeg var kjempenervøs for hvordan det kom til å gå og om jeg kom til å få nye venner. Jeg var nervøs for om jeg kom til å trives på skolen eller om det kom til å bli slik som det forrige skoleåret mitt da jeg aldri helt fant meg til rette noe sted, til tross for at jeg gikk på tre ulike skoler på et år. I begynnelsen var det faktisk litt slik også. Jeg fant meg ikke til rette og fant meg ikke noen gode venner med en gang, og jeg var overbevist om det kom til å bli slik som det forrige året. Sondre var heldigvis der og motiverte meg og etter en stund fant jeg meg flere veldig gode venner! 


  Denne frøkenen skal mest sannsynlig bli med meg på skolen i morgen siden Sondre skal til tannlegen!

  I år er jeg alt annet enn nervøs for første skoledag. Faktisk så gleder jeg meg veldig. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg går i møte med tanke på fag ettersom mange av dem er nye, men jeg vet at jeg begynner på skolen igjen med masse gode venner og det er viktigst! Jeg gleder meg veldig til å treffe dem igjen etter en lang sommer uten særlig mye sosialt samvær. Jeg er også veldig spent på å komme igang med fagene. I år har vi fem timer mer med musikkfag enn i fjor, så det blir også veldig spennende! Det medfører selvfølgelig mer arbeid, men også mye mer moro, og ikke minst lærdom. 

  Uansett, husk å inkludere alle i morgen. Husk at det er mange som kanskje er veldig nervøse for morgendagen og som er livredde for å ikke bli tatt inn i varmen. Vær inkluderende, bli venn med alle og ikke la noen som helst føle seg utenfor! Og viktigst av alt; Mobbing er overhodet ikke greit!

  - Hva er dine tanker om skolestart?


  8

  Bør man bli gravid som 17åring?!

   Dette innlegget ble opprinnelig skrevet og postet 21.01.14 og gjenpostes nå.


   

  Hei! 

  Da jeg hadde spørsmålsrunde sist fikk jeg dette spørsmålet:

  "Anbefaler du andre å bli gravid når de er 17 år?"

  Dette er et spørsmål jeg vil gi et skikkelig svar på, så jeg velger derfor å skrive et eget innlegg om det. 

                                                                                                                         

  Det ville vært utrolig dumt og uansvarlig av meg å sitte her å skrive at jeg anbefaler 17åringer å bli gravide. Både jenter og gutter som er 17 år er midt i ungdomsfasen sin, og modenheten deres i den alderen kan variere enormt. Noen forblir "unge og dumme" til de har passert 20 år, mens andre vokser og blir mer modne. Det er nok særdeles få som er klare for å ta foreldrerollen når de er 17 år og derfor kan jeg ikke anbefale det selv om jeg har valgt det selv. 

  Jeg mener likevel at vi ikke må ta det som en selvfølge at det ikke eksisterer ungdom som faktisk føler seg klare for å bli foreldre. Ingen kan vite riktig hva de går i møte med å bli forelder, UANSETT alder. Selv er jeg av dem som mente og fortsatt mener at jeg er klar for å påta meg foreldrerollen allerede som 17åring. Jeg har kanskje ikke like mange livserfaringer som en 30 åring, men jeg kommer fortsatt til å få mange erfaringer fremover i livet selv om jeg er mor. Man lærer så lenge man lever!

  De fleste er nok ikke klare til å bli foreldre når de ikke engang har fylt 18 år. Det er ikke mange som har en stabil og god økonomi, et eget sted å bo eller et stabilt forhold - ting som er viktige dersom man skal bli foreldre. Jeg vil derfor ikke anbefale noen å bli gravide som 17åringer, men utelukker heller ikke at det finnes folk som er klare for det.

  Det å bli gravid i så ung alder er nok for de fleste ikke ideelt med tanke på utdanning heller. Selv har jeg fått en ordning slik at jeg slipper å ta et friår, og er veldig fornøyd med det! Det var en plan vi hadde utarbeidet nøye før vi i det hele tatt bestemte oss for at vi ville ha barn. Utdanning er noe som betyr mye for meg, men det er også det å stifte en familie. Det at jeg klarte å finne en måte å kombinere de to tingene på er jeg utrolig glad og takknemlig for. Skolen min har vært utrolig hjelpsom, noe som også hjelper mye! Hadde jeg ikke kunnet kombinere disse to tingene, ville nok utdanning blitt prioritert.   

  Valget om å bli foreldre er noe et par må vurdere sammen. Man må vurdere om man selv er klar for det, om forholdet er klart for det, økonomi, bosted, utdanning osv. Det å få et barn påvirker mer eller mindre alle deler av livet, så det er mye som skal tas hensyn til. Ingen andre enn deg selv vet om du er klar for å bli mor eller far!   - Hva mener du om unge foreldre? 

  #gravid #graviditet #mammablogg #blogg #ung #foreldre #utdanning #økonomi

  4

  Litt mammatid alene gjør kroppen godt!

  • Publisert 16.08.2014 klokka 11:31
  • Kategori: Hverdag

  Heisann og god morgen alle sammen! 

  I natt har Adelen sovet inne hos mormoren sin så jeg fikk sove lenge! Selv om Adelen generelt ikke våkner så veldig tidlig på morgenen så er det deilig å få sove til man våkner av deg selv en gang i blant. Spesielt nå som skolen begynner igjen kommer nok ikke det til å skje altfor ofte. Det var derfor en uthvilt Camilla som sto opp rundt kl. 1030 i dag. Jeg har begynt på frokosten, en skive an bananbrødet jeg laget i går, men jeg kjenner at magen roper på litt mer. Jeg likte bananbrødet jeg laget veldig godt, mens mamma gjorde ikke - derfor har jeg hele for meg selv! Jeg klager overhodet ikke på det, haha! :) 

  Nå sitter mamma å prøver å gi Adelen frokost. Adelen var ikke så veldig giret på å spise i dag så de har sittet en god stund nå. Det er morsom å se hvordan andre håndterer henne når hun nekter og spise, men Adelen tår som regel på sitt uansett. Om ca 45 minutter blir vi hentet at en venninne av meg og så skal vi en tur på shopping. Som jeg nevnte tidligere så har jeg ikke planer om å kjøpe nye klær for jeg er helt fornøyd med kroppen, så det blir nok heller Adelen som får seg et par nye ting. Adelen passer str. 68 nå, så vi har mye klær i den størrelsen, men neste størrelse, altså 74, har vi veldig lite i. De tingene vi har som er i str 74 gleder jeg meg utrolig mye til å bruke. Flere av settene som jeg har vist dere her på bloggen er i størrelse 74, blant annet dette søte HER


  Adelen tar ser en liten pause fra lekingen, haha <3 

  Jeg forresten ute etter gode sider på nettet der man kan få kjøpt bl.a. proteinpulver (og andre kosttilskudd), treningsklær og treningsutstyr, eller bare en av delene! Jeg er ute etter andre sider enn de typiske; Gymgrossisten, Proteinfabrikken osv. Så dersom du har noen forslag hadde jeg blitt veldig glad om du la igjen en kommentar i feltet under! 

  - Hva skal du i dag?
  - Har du noen forslag til nettsider?

  9

  I am blessed

  • Publisert 15.08.2014 klokka 20:10
  • Kategori: Adelen

  You are my life <3 


  Følg oss gjerne på facebook ---> HER   

  6

  Trening blir aldri lettere!

  • Publisert 15.08.2014 klokka 12:53
  • Kategori: Trening

  Heisann dere! 

  Kjenner du deg igjen i å ha tenkt at til mer du trener til lettere blir treningen? Det gjør jeg. Tidligere tenkte jeg alltid at desto sterkere jeg blir og desto bedre kondis jeg får, desto lettere blir treningen. Det er ikke før nå etter fødselen at det har gått opp for meg at det utsagnet overhodet ikke stemmer. Og dersom du tror det stemmer kan det faktisk få ganske kjedelige konsekvenser for deg selv! 

  Det er ikke meningen at trening skal bli lettere. Trening skal være hardt, for det er da du har utbytte av det. Du kommer ikke noen vei dersom du aldri øker vanskelighetsgraden på det du gjør! Dersom Det er lett å ta 50 kg i benkpress, så får du ikke noen fremgang om du bare fortsetter å løfte 50 kg. Du må øke antall kilo, dersom du skal bli bedre. Det skal vær like tungt uansett om du løfter 20 kg eller 120 kg! 


  Det er meningen at man skal se litt svett og ekkel ut! Trening er ikke en skjønnhetskonkurranse :) 

  Selvfølgelig, om du jogger en time på 9 km/t hver eneste dag vil det bli lettere og lettere, men du vil til slutt ha lite utbytte av treningen. Du må derfor gjøre det vanskeligere for deg selv! Løp raskere, løp i oppoverbakke, løp intervaller - gjør det som gjør løpeturen tøffere. Det er ikke meningen at det skal føler som en søndagstur når man er ute å trener. Man skal bli sliten, man skal kjenne det i kroppen, man skal svette; det er nemlig da du vet at du trener skikkelig. Det å bli sliten er overhodet ikke en indikasjon på at du er i dårlig form, men heller at du trener effektivt og gir kroppen din utfordringer. 

  For oss som sliter med motivasjonen til å trene er det kanskje ikke så veldig oppmuntrende å høre at det aldri blir lettere, MEN prøv å finn motivasjon i det at du klarer å løpe litt raskere og løfte litt tyngre. Kroppen din blir sakte, men sikkert i bedre form når du trener, men det krever at du trener ordentlig! 

  - Er du disiplinert når det kommer til trening? 


  8

  Full panikk!

  • Publisert 14.08.2014 klokka 22:10
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå har jeg og Adelen kommet oss til Tananger og Adelen har lagt seg for kvelden. Vi har hatt en travel dag med mye reising, så det var en trøtt prinsesse som la seg i kveld. Jeg prøvde nettopp å ringe Sondre for å snakke litt med han før han skal legge seg, men jeg fikk ikke svar. Paranoide Camilla fikk selvfølgelig panikk, slik jeg alltid gjør når jeg ikke får tak i noen, men jeg så kom jeg på at han snakket om at han skulle på fotballtrening. Panikk for ingenting, igjen, haha!


  Bilde fra Sverige, sommeren 2014

  Ellers har jeg lite å oppdatere. Bortsett fra at vi skal en liten tur på shopping med en venninne av meg, så har vi ikke noen spesielle planer for helgen. Sondre har gitt meg motivasjon til å trene mens jeg er bortreist også; han skal rydde et rom hjemme for hver treningsøkt jeg har, så nå er det bare til å løpe av sted, haha! :) 

  - Blir du noen gang paranoid når du ikke får tak i noen? 


  7

  Den store bursdags-ødeleggeren, det er meg..

  • Publisert 14.08.2014 klokka 12:33
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Som jeg skrev på bloggen tidligere så hadde Sondre bursdag i går! Planen vi hadde for dagen var at jeg skulle lage pavlova til han som bursdagskake, så skulle han lage en blåskjellsmiddag på kvelden. Det var mitt første forsøk på pavlova så jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Likevel klarte jeg selvfølgelig å ødelegge den.. Typisk eller hva?! Så da ble det ingen bursdagskake til Sondre.. Dårlig kjæreste, eller hva?.. Jeg følte meg naturligvis totalt mislykket som klarte å ødelegge bursdagskaken, men heldigvis hadde Sondre fått med seg kake på jobb tidligere på dagen og var veldig fornøyd med det. 

  På kvelden, etter at vi hadde vært på trening, disket Sondre opp med et helt fantastisk blåskjellmåltid! Blåskjellene ble dampet i hvitvin, hvitløk og løk, og deretter ble det tilsatt fløte og creme fraiche slik at det ble en god saus. Det var uten tvil det bese måltidet jeg og Sondre har hatt på lenge! Sausen var fantastisk, blåskjellene var fantastiske og kvelden var alt i alt helt fantastisk! Til dessert hadde vi frozen youghurt som virkelig satt prikken over i'en. Alt i alt, ble det en veldig fin bursdagsfeiring til tross for at jeg ødela bursdagskaken. Sondre var strålende fornøyd, og det er jo tross alt det som er det viktigste.   Senere i dag skal vi først på middag hos pappa, og deretter reiser jeg og Adelen til mamma i Stavanger. Sondre skal jobbe omtrent hele helgen, så da reiser vi heller bort i stedet for å bare sitte hjemme. Det er lenge siden vi har vært hos mamma også nå, så det skal bli kjekt å se henne igjen! 

  - Har du noen gang ødelagt noe viktig? 
  - Hva er dine planer for dagen?

  29

  KONKURRANSE - Vinn elastiske bokbind!

  DENNE KONKURRANSEN ER AVSLUTTET

  Heisann dere! 

  Som jeg fortalte dere i går er det allerede tid for ny konkurranse på bloggen! Jeg elsker konkurranser og synes det er kjempegøy å få lov til å dele ut saker og ting til dere kjære lesere! Denne gangen er det en heldig person som vinner hele fem elastiske bokbind fra Booksox.no, også kalt boksokker! For å se innlegget mitt om boksokkene kan du trykke HER! Enkelt fortalt er boksokkene bokbind som er laget i stoff som man trer på bøkene. De kan vaskes og brukes om og om igjen! 

  Slik deltar du: 

  • Legg igjen en kommentar på dette innlegget. (NB! Husk kontaktinfo!)
  • Lik facebooksiden til Booksox ---> HER  - Er du med i konkurransen? 

  Vinnerne av fødselstavlene vil bli annonsert på facebooksiden til bloggen i kveld, følg med! 

  /sponset premie/

  16

  Kostholdstips #1 - Veien til en sunn kropp!

  Heisann dere! 

  Jeg har nå tenkt å starte opp med en ny type innlegg her på bloggen, nemlig kostholdstips! Det er mange av dere som lurer på hva jeg spiser og hvorfor så det skal jeg skrive om i disse innleggene. I dag skal jeg fortelle dere litt om fordelene med å spise søtpotet i stedet for vanlig potet.


  Selv om mange kanskje tror det så er faktisk ikke potet og søtpotet i slekt med hverandre. Søtpotet er en svært næringsrik grønnsak og inneholder svært mye vitaminer, kostfiber og andre viktige stoffer som kroppen trenger. Søtpotetene inneholder faktisk også mye betakaroten, noe du kan se på søtpotetens farge. Søtpoteten inneholder færre kalorier enn vanlige poteter, til tross for den søte smaken. Derfor trenger man ikke å være fullt så forsiktig med mengden som man ikke vært med vanlige poteter. Søtpotet kan i mange tilfeller være en god erstatning for pasta, f.eks i lasagne og ulike gratenger. Søtpoteten kan faktisk også brukes i bakst, og gir en naturlig søt smak! 

  Her er en liten oversikt over næringsinnholdet i både vanlige poteter og søtpoteter: 

  På bildet over ser du veldig mange grunner til at søtpoteten er bedre enn den vanlige poteten. Likevel betyr det ikke at du skal glemme ut den vanlige poteten fullstendig. Det er helt greit å bruke den i blant også; det hele handler om hvor ofte og hvor mye du spiser. Er du veldig glad i poteter er det en god idé å spise litt av begge typene. 

  Tidligere har jeg kun lagt ut en oppskrift med søtpotet i, nemlig Tacograteng. Dersom det er ønskelig legger jeg gjerne ut flere oppskrifter med søtpotet i tiden fremover. Det er jo uten tvil en superingrediens som kan brukes til utrolig mye forskjellig!   - Liker du søtpotet?
  - Hvilke retter har du prøvd med søtpotet?

  9

  I morgen er det tid for å feire!

  • Publisert 12.08.2014 klokka 19:32
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I morgen er det tid for feiring her i huset, Sondre blir nemlig 21 år! Han starter dagen på jobb, men er heldigvis tidlig ferdig så da skal vi kose oss sammen. Sondre har allerede bestemt at han vil ha pavlova på bursdagen sin, så da er det det som står på kakemenyen i morgen; sukkerfri selvfølgelig! :) Til middag skal vi ha blåskjell som Sondre handlet inn tidligere i dag - ååå som jeg gleder meg! Det er alltid gøy når andre har bursdag, for da er det alltid masse god mat, haha. Utenom det har bursdagsbarnet bare sagt at han vil tilbringe dagen med meg og Adelen, så det blir nok en rolig dag hjemme. 


  Verdens beste gull! 

  I kveld har vi bakt en bringebærkake som Sondre skal ha med seg på jobb i morgen. Det er visstnok tradisjon at man har med kake på jobben når man har bursdag, så da ble det litt matlaging på kjøkkenet! Vi har også en deig som står til heving nå som vi skal lage hjemmelagde polarbrød av! Både jeg og Sondre elsker polarbrød så jeg gleder meg til å smake dem. I tillegg er de jo mye sunnere når man lager dem selv; da slipper man alt det unødvendige sukkeret!

  Jeg kommer forresten til å trekke vinnerne av fødselstavlene i kveld eller i morgen tidlig, så nå er siste sjanse for å melde seg på konkurransen! DELTA HER! I morgen kommer nemlig en ny konkurranse her på bloggen og da kan du vinne de kule boksokkene som jeg skrev om på bloggen tidligere i dag --> SE HER!

  - Liker du å feire bursdager? 
  - Har du deltatt i konkurransen der du kan vinne fødselstavle?
  - Kommer du til å delta i den nye konkurransen?

  25

  Lei av å legge bokbind hvert år?

  • Publisert 12.08.2014 klokka 12:32
  • Kategori: Skole

  Heisann dere! 

  Nå nærmer skolestart seg med stormskritt, og for mange betyr det også tid for å legge bokbind! Bokbind er uten tvil noe av det kjedeligste med å begynne på skolen og det er like mye stress og arbeid hvert år. Dette er det sikkert også veldig mange småbarnsforeldre som kjenner seg igjen i? Barna kommer hjem med en stor stabel med bøker som skal legges bokbind på, noe som ikke alltid frister like mye! Uansett om du er skoleelev eller forelder har jeg en strålende nyhet til dere: Nå trenger dere aldri å legge bokbind igjen! Jepp, du hørte rett! :)

  Jeg har vært så heldig å få inngå er samarbeid med nettsiden www.booksox.no som selger elastiske bokbind, eller som det også kalles; boksokker! Boksokkene er laget i elastisk stoff som man trer på bøkene på 1-2-3! De kan også vaskes og brukes om og om igjen. Da jeg først hørte om boksokkene ble jeg rett og slett skikkelig overlykkelig for da slapp jeg jo å legge bokbind i år! På skolen vår er vi nemlig pålagt å ha bokbind på bøkene slik at de ikke blir ødelagte. 


  Dette er noen av der kule mønstrene du kan velge mellom! 

  Boksokkene finnes både i ulike kule mønster og ensfargede. Jeg valgte meg ut fem med mønster og fem uten mønster. Boksokkene lå i postkassen min bare et par dager etter, så nå er jeg klar for skolestart! Boksokkene er veldig billige, så det er en liten investering for å slippe mye arbeid! :) Jeg legger selvfølgelig ut bilde når jeg har fått dem på bøkene mine!

  Enda litt flere av mønstrene! 

  I dag skal vi en tur på Staples for å kjøpe inn de siste tingene jeg trenger før skolestart, så er jeg helt klar! Bli klar for skolestart du også og bestill dine egne boksokker på www.booksox.no

  - Kommer du til å kjøpe slike boksokker?

  /inneholder reklame/

  10

  Hverdagen trenger mer samarbeid!

  • Publisert 11.08.2014 klokka 20:35
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå har vi akkurat kommet hjem fra ukas første treningsøkt! Sondre holder på å legge Adelen, mens jeg har inntatt sofaen for kvelden. Denne dagen har blitt tilbragt inne, ettersom det har vært og er et grusomt vær ute. Det blåser og regner som bare det! Denne sommeren har virkelig vist oss en av bivirkningene av de globale klimaendringene; nemlig utrolig mye ekstremvær! 

  Uansett, over til det jeg egentlig ville skrive om i dette innlegget. Jeg er en av de personene som synes av hverdagen burde bestå av mye samarbeid! Det å gjøre ting sammen i stedet for hver for seg gir ikke bare en familie mer tid sammen, men også mye mer gleder! Hvorfor ikke lage middag sammen, rydde sammen, bake sammen og finne på andre kjekke ting sammen? Det å gjøre ting sammen er kanskje ikke alltid like effektivt som å gjøre hver sin ting, MEN om man ikke har det travelt så er vel ikke det et problem? :) 


  Jeg må le litt når jeg ser dette bildet; Sondre ser jo ut som et troll på håret, haha! 

  Sondre er uheldigvis stikk motsatt av meg. Han er ikke så interessert i å gjøre ting sammen, for alt må skje raskest mulig. Og ja, det går kanskje raskere om jeg lager mat og han henger opp klær, men jeg forstår virkelig ikke hvorfor man skal ha det så travelt når man egentlig ikke har det travelt. Hvorfor ikke ta seg litt ekstra tid til å lage en god middag SAMMEN? Noen ganger i blant klarer jeg å lure Sondre med på å gjøre ting sammen med meg og som oftest ender det opp med at vi har det veldig koselig! Jeg håper derfor at hverdagen vår etter hvert blir fylt med enda mer samarbeid, spesielt nå når Adelen begynner å vokse til! 

  De som ikke setter pris på samarbeid i hverdagen burde virkelig tenke seg om en gang i blant! Nå begynner snart skolen for de fleste, og de som jobber har nok allerede startet, med andre ord; tilbake til hverdagen. Gjør derfor kjedelige hverdagsoppgaver til koselige stunder sammen med kjæreste, familie eller venner, og du vil raskt oppdage at hverdagen ikke er så grå som du gjerne tror :) 

  - Liker du å gjøre hverdagslige ting ilag med kjæreste/familie/venner?


  43

  Vektoppdatering #4 - Minus 32 kg!

  • Publisert 11.08.2014 klokka 13:42
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  I dag er det mandag igjen, og som dere vet betyr det ny vektoppdatering! Det har virkelig blitt stor motivasjon for meg å legge ut disse oppdateringen, for jeg vil jo ikke mislykkes slik at alle kan se det! Med andre ord tror jeg at jeg gjorde et smart valg i å begynne med dette. Jeg har også fått tatt nye bilder i dag, så det er slik jeg ser ut akkurat nå! Og som jeg har sagt veldig mange ganger før vet jeg godt at kroppen min ikke er perfekt, så jeg håper jeg slipper noen unødvendige kommentarter.

  Dato: 11.08.2014

  Vekt: 62,9 kg

  Nedgang siden sist uke: 1,0 kg

  Nedgang siden fødselen: 32,1 kg

  BMI: 22,6 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 2,9 kg

  Tid igjen til mål: 76 dager

  Treningsmengde: Denne uken har det blitt hele fem økter. Fire av dem på senteret og en joggetur ute. Planen var å ha seks økter, men på fredag klarte jeg å pådra meg en strekk i leggen så helgen har vært fri for trening. Det har likevel vært veldig herlig å endelig føle at trening er en del av hverdagen. 

  Motivasjon: Motivasjonen er endelig tilbake og det føles skikkelig deilig! Jeg har selv vært giret på å dra på trening og brenne litt kalorier denne uken. jeg ble til og meg lei meg da jeg fikk strekk i leggen og ikke kunne trene i helgen. Det er også utrolig motiverende at jeg bare er 2,9 kg i fra målet mitt og jeg har hele 76 dager igjen. At jeg skal klare det er det ingen tvil om! Jeg gleder meg helt enormt til å se et tall på vekten som starter med 5, og ikke 6, 7, 8 eller 9. 

  - Hva er ditt mål?


  30

  KONKURRANSE - Vinn fødselstavle!

  Heisann dere! 

  Tidligere denne uken skrev jeg om den nye fødselstavlen som Adelen har fått seg til rommet sitt. Den er utrolig nydelig og kommer fra Personlige Fødselstavler som du finner på facebook. Jeg har vært så heldig å få lov til å dele ut en fødselstavle til to av dere lesere, denne konkurransen har altså to vinnere! Du kan velge helt selv hvordan fødselstavlen skal se ut; du kan bruke en av malene som Personlige Fødselstavler har laget, eller så kan du komme med egne ønsker om hvordan den skal de ut. 

  Det eneste du trenger å gjøre for å delta er: 

  • Lik facebooksiden til Personlige Fødselstavler --> HER
  • Legg igjen en kommentar på dette innlegget. (NB! Husk kontaktinfo) 


  Her er en oversikt over alle malene til Personlige Fødselstavler, samt Adelens fødselstavle!

  DEL GJERNE KONKURRANSEN VIDERE!  

  - Er du med i konkurransen? 

  24

  Jeg har ikke kjøpt klær på nesten 1,5 år!

  • Publisert 10.08.2014 klokka 12:36
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå er Adelen snart et halvt år gammel og det er snart hele 15 måneder siden jeg ble gravid. Det betyr også at det nesten er 15 måneder siden jeg har kjøpt meg nye klær, foruten om graviditetsklær og treningsklær. Da jeg var gravid var det jo selvfølgelig ingen vits i å kjøpe andre klær enn graviditetsklær ettersom de ikke kom til å passe etter svangerskapet uansett. Etter at Adelen ble født har jeg jo som dere vet kjempet hardt for å gå ned i vekt. Jeg har heller ikke dette halvåret kjøpt andre klær enn treningsklær, nettopp fordi jeg fremdeles vil bli mindre. Hvorfor kjøpe en ny bukse viss den er for stor om to måneder? 


  Dette skjørtet er nesten det eneste jeg har handlet på 1,5 år!

  Nå derimot, begynner jeg å nærme meg målet mitt. Jeg har fremdeles et godt stykke igjen til der jeg vil være, men målet er i alle fall innen rekkevidde. Jeg har gledet meg og gleder meg fremdeles utrolig mye til den dagen jeg kan si: "Nå er jeg fornøyd med kroppen min"! Da har jeg nemlig planlagt en stor shoppingtur der den nye kroppen skal få masse nye klær. Jeg skal shoppe klær i størrelser som ikke har passet på flere år og jeg skal være stolt! 

  Jeg skal ærlig innrømme at jeg begynner å bli skikkelig drittlei garderoben min nå for tiden. Den består omtrent bare av gamle klær! Likevel er det mye av klærne som har blitt brukt veldig lite. Mange av buksene mine har ikke passet på 1,5 år, og de har jeg nylig kommet meg inn i igjen. Nå venter jeg bare på at de skal bli for store og at jeg får en unnskyldning til å gå amok på shoppingsenteret!

  - Kjøper du ofte nye klær?


  23

  Jeg opplevde en mors verste mareritt!

  • Publisert 09.08.2014 klokka 19:01
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag opplevde jeg noe jeg hadde håpet at jeg noen gang skulle komme til å oppleve. En hver mor vil selvfølgelig alltid det beste for barnet sitt, uansett. Det hele begynte da jeg skulle gi Adelen middag i dag. Hun fikk et helt vanlig middagsmåltid som hun alltid gjør og jeg ante fred og ingen fare. Plutselig, før jeg visste ordet av det satt Adelen maten fast i halsen og hun fikk ikke puste! Jeg fikk fullstendig panikk og ropte på Sondre mens jeg løsnet selene på tripptrapp-stolen hennes. Så snart jeg hadde fått henne løs bøyde jeg henne fram og dunket henne på ryggen. Heldigvis kom maten fort opp igjen og alt gikk bra med Adelen! Hun var litt forskrekket med det første, men det gikk raskt over. Jeg derimot tok ikke hele episoden så veldig bra og brast ut i gråt. Veldig ofte etter at jeg har opplevd noe veldig skremmende og skummelt gråter jeg. Det er egentlig nokså ironisk å gråte etterpå ettersom det gikk fint, men det er nok det at jeg ble så skremt som gjør det. 

  Jeg begynner å innse at jeg må bli flinkere på å forberede meg på at slike ting kan skje flere ganger. Heldigvis klarte jeg å handle rett i denne situasjonen, men det er ikke sikkert at det kommer til å være tilfellet andre ganger. Selvfølgelig håper jeg at jeg slipper å oppleve dette flere ganger, men nå er jeg i alle fall mer forberedt og vet hvordan jeg skal reagere. Jeg skal ærlig innrømme at jeg fremdeles er litt i sjokk, men forhåpentligvis går det raskt over. Det virker i alle fall som at Adelen har glemt den ubehagelige hendelsen, og det er selvfølgelig det viktigste! 

  Nå har Sondre dratt på jobb og jeg og Adelen er hjemme alene. Adelen ligger på babygymmen å leker for øyeblikket og koser seg veldig! Det er veldig enkelt å høre om hun har det gøy eller ikke, for om hun kjeder seg så gir hun alltid klar beskjed, haha! Det ble forresten ikke noe yoghurtnøttlaging på meg i går, men det ble i stedet gjort for noen timer siden. Nå står de i kjøleskapet og jeg gleder meg til å kose meg med dem når Adelen er i seng. Planen for kvelden er som i går, veldig kjedelig. Jeg har egentlig ingenting spesielt på programmet, men jeg håper på at jeg finner noe spennende på TV. I går ble jeg sittende å se på "The Perfect Storm" til langt på natt. Heldigvis var det verdt det, for filmen var utrolig bra! Hormonelle meg satt selvfølgelig å gråt som bare det på slutten, men hallo; hvem gråter ikke når George Clooney dør?! Haha! :)   - Har du noen gang opplevd at barnet ditt ikke fikk puste?
  - Har du sett The Perfect Storm?
  - Hva er planen din for kvelden?

  3

  Alt handler om kontroll!

  Heisann dere! 

  Jeg får ofte spørsmål om jeg aldri skeier ut og om jeg aldri spiser noe usunt. Svaret på det er; Jo, det gjør jeg! Jeg kan gjerne unne meg litt sjokolade eller kanskje en brus en gang i blant uten at det gjør noe. Det alt i bunn og grunn handler om er kontroll. Spiser jeg sjokoladebiten fordi jeg vil eller fordi jeg ikke klarer å la være? Tidligere hadde jeg overhodet ikke kontroll over meg selv, og det å motstå fristelser var så og si umulig. Nå derimot, har jeg tatt tilbake kontrollen over min egen kropp og velger bevisst hva jeg vil spise og ikke. 


  Kaker og pannekaker har tidligere vært en av mine stor svakheter! Nå derimot, lager jeg ofte sunne kaker som jeg kan spise mye av :) 

  Når jeg går i skapet å tar meg en sjokoladebit gjør jeg det alltid fordi jeg vil det. Det handler ikke lengre om at jeg ikke klarer å la være å gå i skapet å ta sjokolade. Selvfølgelig er det en utrolig bra egenskap å ha når man skal ned i vekt, men viktigst av alt så gjør den veldig mye med en selv. Det å føle at man har kontroll øver sin egen kropp er en veldig god følelse - sålenge man klarer å bruke følelsen rett! Dersom man klarer å kontrollere kroppen sin til å gjøre det som er best for den, da vet du at du er på rett spor!   Det er lov å skeie ut i blant, uansett hvor mange kilo du skal ned i vekt. Du burde faktisk skeie ut i blant! Dersom du aldri skeier ut blir sjansene for å lykkes med vektnedgangen mye mindre enn om du skeier ut i blant. Dersom du aldri skeier ut er det mye større sannsynlighet for at du kommer til å gå på en stor smell og gir opp hele vektnedgangen, noe som selvfølgelig er mye verre enn litt godteri på lørdagskvelden! Uansett hva som er din store svakhet når det kommer til mat, er det helt lov å spise det en gang i blant! 

  - Hva er din største svakhet når det kommer til mat? 

  5

  Se verden fra nye høyder!

  • Publisert 08.08.2014 klokka 20:01
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  I dag er det endelig helg, selv om jeg egentlig ikke merker så mye forskjell på ukedager og helger nå i ferien. Denne uken har flydd avgårde og det er bare 1,5 uke til skolestart! I kveld er jeg og Adelen hjemme alene ettersom Sondre jobber. Det er litt kjedelig å tilbringe fredagskvelden alene, men jeg har mye å henge fingrene i så det går greit! For øyeblikket har jeg mer enn nok å gjøre meg å få Adelen til å sove, det var nemlig ikke noe særlig populært å legge seg i dag. 

  Tidligere i dag var vi ute å gikk tur her i nabolaget. Adelen fikk sitte på skuldrene til pappaen sin for første gang og storkoste seg! I begynnelsen var det litt skummelt, men det tok ikke lang tid før smilet kom :) 

  Når Adelen har sovnet er planen å lage hjemmelagde yoghurtnøtter! Jeg er veldig spent på om de kommer til å smake godt, og skal selvfølgelig holde dere oppdaterert. Jeg har også lenge tenkt på at jeg skal bake polarbrød, men om jeg orker å gjøre det i kveld er en annen ting! I tillegg til å lage yoghurtnøtter er planen for kvelden å skrive noen utkast til blogginnlegg og bare slappe av. I morgen tidlig er det tilbake på trening for en ny kondisjonsøkt så jeg trenger virkelig all den energien jeg kan få. Sondre har begynt å innføre høyintensitets kondisjonstrening noe som er utrolig tungt, men igjen; veldig effektivt! 

  - Hva har du gjort på i dag?
  - Hva er din plan for kvelden/helgen?

  11

  OPPSKRIFT - Proteinrik smoothie på 1-2-3!

  • Publisert 08.08.2014 klokka 13:00
  • Kategori: Oppskrifter

  Heisann dere! 

  Nå har vi nettopp kommet hjem fra ukas femte(!!) treningsøkt. I dag sto styrketrening på programmet, mer nøyaktig beinøkt! Denne uken har jeg for første gang klart å hatt en treningsøkt hver dag og jeg er kjempefornøyd. Trening begynner å bli en fast del av hverdagen min, noe som gjør det mye enklere å komme i gang. Motivasjonen stiger også når jeg ser at jeg faktisk ser hva kroppen min er i stand til. Selvfølgelig fungerer kroppen langt fra slik den burde i en alder av 17 år, men det går fremover og det er det viktigste. 

  Etter trening er det alltid viktig å få i seg mye proteiner slik at musklene restituerer på best mulig måte. En enkel og veldig smakfull måte å få i seg proteiner på er å drikke en proteinrik smoothie etter trening! Det finner utrolig mange måter å lage smoothie på, noen sunnere enn andre. Jeg er egentlig ikke stor fan av nøyaktige smoothieoppskrifter ettersom det er mye lettere å bare ha i så mye man selv vil. Uansett, her er en god og smakfull oppskrift på deilig jordbærsmoothie!

  Dette trenger du: 

  • Frosne jordbær
  • Banan
  • Mager kesam
  • Ekstra lett melk
  • Jordbær-/vaniljeproteinpulver 
  • Sukrin etter ønske


  Disse søte sugerørene har jeg kjøpt på Ebay til en tier per pakke! 

  Slik gjør du: 

  • Ha ønsket mengde av ingrediensene (utenom sukrin) i en blender og bland sammen. 
  • Smak på smoothien når den har blitt glatt og fri for klumper. Smak til med sukrin.

  Som dere ser er det utrolig enkelt å mikse sammen en proteinsmoothie! Smoothien kan fungere som et måltid i seg selv, men om du ønsker et mer mettende måltid kan du blande litt av smoothien sammen med havregryn. Hvor mye proteinpulver du ønsker å tilsette er også helt opp til deg selv. Kesam og melk inneholder også en del proteiner, så du trenger ikke å ha så mye! 


  Jeg vil forresten minne dere om giveawayen jeg har gående her på bloggen! Du kan vinne din egen personlig almanakk som du bestemmer helt selv hvordan skal se ut. Det eneste du trenger å gjøre for å delta er å legge igjen en kommentar på DETTE innlegget.   - Kommer du til å prøve denne smoothien?
  - Har du deltatt i giveawayen?

  19

  Superøvelsen for rumpe og lår!

  • Publisert 07.08.2014 klokka 21:04
  • Kategori: Trening

  Heisann dere! 

  Mange av dere har etterspurt konkrete treningstips her på bloggen, og jeg vet at det har tatt lang tid. Årsaken til at det har blitt utsatt så lenge er at jeg har hatt lyst til å bruke egne bilder, noe jeg ikke har hatt anledning til å ta før nå. I dag skal jeg vise dere en av mine favorittøvelser for rumpe og lår som er utrolig effektiv og kan gjøres hvor som helst og når som helst. 

  Og den magiske øvelsens navn; Utfall


  Utfall er en kjempegod øvelse som i hovedsak involverer muskelgruppene; fremside lår, bakside lår og rumpa. Som du ser på bildet over skal du gå ned i slik at begge beina står i ca 90 graders vinkel. Hvordan du velger å vinkle beina påvirker hvilke muskler du trener mest. Dess mindre vinkelen på den fremste foten er, dess mer trener du forside lår, og omvendt. 

  På bildet over ser du vanlig utfall. For meg som ikke er så godt trent er det mer enn stor nok belastning, men for dem som er litt mer trente finnes det mange alternativer for å gjøre øvelsen tyngre! Du kan ha manualer i hendene, du kan ha vektstang over skuldrene og du kan til og med ha en annen person på ryggen! Sistenevnte så jeg faktisk da jeg leste ShapeUp i dag. Øvelsen fungerer på akkurat samme måte da også, den blir bare tyngre. Avhengig av hvor stor plass du har til rådighet kan du velge mellom å ta et skritt frem og så ta foten tilbake eller å fortsette å gå fremover skritt for skritt. Stopp gjerne opp et par sekunder i posisjonen som er vist på bildet for å kjenne det ekstra godt i musklene! Når jeg gjør denne øvelsen på trening tar jeg 20 skritt (10 per fot) x 3. 


  Her har den fremste foten litt mindre vinkel, altså større belastning på forside lår.

  En ting som er viktig å huske på når man tar utfall er at man skal være rett i ryggen. Ryggen skal ikke krummes; da gjør du øvelsen feil. En god måte å unngå å gjøre denne feilen er å gjøre øvelsen foran et speil. Jeg pleier alltid å gjøre slike typer øvelser foran speil slik at jeg kan se at jeg gjør dem ordentlig. En ting som også er en stor fordel med utfall er at den belaster ryggen mye mindre enn f.eks. knebøy. 

  - Er utfall en del av treningsprogrammet ditt? 
  - Har du noen gang prøvd utfall?

  67

  GIVEAWAY - Vinn personlig almanakk!

  DENNE KONKURRANSEN ER AVSLUTTET

  Heisann dere! 

  Vinnerne av den forrige konkurransen på bloggen er trukket og de har blitt kontaktet på mail. Jeg setter derfor i gang en ny konkurranse her på bloggen allerede nå! Denne gangen kan du vinne en personlig almanakk fra www.personligalmanakk.no. En almanakk er perfekt å ha enten du går på skole eller jobber. Det er ofte mye som skal huskes i hverdagen og da er det greit å ha et sted å skrive alt ned. Det som er ekstra kult med en personlig almanakk er at man selv bestemmer hvordan den skal se ut! Du designer forsiden helt selv og velger hvordan du vil at den skal se ut inni. Du velger også helt selv hvilken måned den skal starte i!

  Det eneste du trenger å gjøre for å delta er:

  • Legg igjen en kommentar i feltet under om hvorfor du burde vinne en personlig almanakk! (NB! Husk kontaktinfo!)  Personlig almanakk er også å finne på Facebook (HER),  Instagram (@personligalmanakk) og Snapchat (persalmanakk). Dersom du følger dem på Snapchat får du unike tilbud som kun Snapchatfølgerne får. Dersom du har din egen personlig almanakk oppfordrer de også til å bruke #personligalmanakk når du legger ut bilder av den! :) 

  - Hvorfor burde du vinne en personlig almanakk? 


  14

  "Prosjekt 18" - I form på 2,5 måned?

  • Publisert 06.08.2014 klokka 20:37
  • Kategori: Trening

  Heisann dere! 

  For de av dere som har fulgt med på vektoppdateringene mine vet dere at det første av delmålene mine er å komme meg under 60 kg innen jeg blir 18 år, altså den 26. oktober. Sist vektoppdatering var jeg 3,9 kg fra målet mitt. Mange tenker kanskje at 3,9 kg på 2,5 mnd ikke er så mye, MEN det er ikke like lett å gå ned i vekt lenger når jeg allerede har gått ned over 30 kg. For å bli mer motivert har jeg derfor laget meg et lite treningsprosjekt som skal pågå frem til jeg blir 18 år, nemlig "Prosjekt 18". Det handler i bunn og grunn om at jeg ønsker å være (i alle fall litt) fornøyd med kroppen min når jeg blir 18 år. Uheldigvis er jeg langt fra fornøyd for øyeblikket så jeg har mye som skal gjøres de neste 2,5 månedene. Selv om målet mitt er å komme under 60 kg betyr ikke det at jeg kommer til å være fornøyd med kroppen min. Mye styrketrening må også inkluderes i treningen for å forme kroppen slik jeg vil ha den. Jeg har derfor forberedt meg på at jeg går noen hardt måneder i møte! 

  Jeg kommer til å skrive mer om "Prosjekt 18" på bloggen etterhvert. Jeg må selv sette meg ned å lage en grundig plan på hvordan jeg skal gjennomføre treningsprosjektet og finne ut hvordan jeg skal lykkes på best mulig måte. Jeg har troen på meg selv, men likevel er 2,5 måned en kort tidsperiode! Jeg er virkelig spent på å se hva denne kroppen klarer å prestere og hvordan jeg kommer til å se ut dagen jeg blir 18 år. Det kommer i alle fall til å bli et mye strengere treningsregime i tiden fremover.

  I dag var vi på treningssenteret og fikk unnagjort denne ukens tredje treningsøkt! Jeg kjenner ENDELIG at motivasjonen sakte, men sikkert begynner å ta seg opp igjen og det er en utrolig god følelse. Spesielt styrketreningen går mye bedre enn før, noe jeg tror kommer av at jeg er så fornøyd med det nye treningsprogrammet mitt. Kondistreningen er så som så, men den må være en del av treningen skal jeg ned i vekt. Kostholdet har gått kjempebra lenge nå og det å holde seg unna søtsaker blir bare lettere og lettere! Jeg må innrømme at det var veldig vanskelig å motstå fristelsene når jeg jobbet på Etnemarknaden for der var det både boller, is, pannekaker, belgiske vafler, smultringer, godteri og masse mer. Heldigvis klarte jeg å motstå fristelsene og vekten gikk nedover tilogmed den helgen! :) 

  - Pleier du å bruke treningsprosjekter til å nå målene dine? 
  - Har du noen tips til mitt treningsprosjekt?

  14

  Babymote - Ugler

  Heisann dere! 

  I dag fikk Adelen en kjempenydelig pakke i posten! Vi har ventet på et sett med klær fra Vivtra som du finner på facebook. Hun syr barneklær selv som hun segler, og hun er utrolig dyktig! På facebooksiden hennes og på bloggen hennes finner du masse bilder av utvalget hun har av klær! Når jeg skulle bestemme hvilket sett vi ønsket sa jeg bare at jeg ville ha med ugler, så kunne hun bestemme resten. Det er jeg utrolig glad for at jeg gjorde, for resultatet ble utrolig nydelig.  Når det kommer til babyklær er virkelig ugler noe jeg elsker. Ugler har blitt utrolig populært de siste årene, både for store og små, noe jeg synes er kjempekult. Ugler er både søtt og litt kult på samme tid, og det er noe helt annet enn de typiske hundene, kattene og kaninene du ofte finner på barneklær. Med andre ord; Adelen kommer til å ha masse klær med ugler på, haha! :)   Senere denne måneden kommer det en giveaway her på bloggen med klær fra Vivtra, så husk å følge med! Som sagt, dersom dere har lyst til å se mer av utvalget hennes er det bare til å ta en titt på facebooksiden og bloggen hennes. Jeg garanterer deg at du finner noe du liker! Og om du ikke har barn selv er slike unike klær den perfekte gave! Jeg har sluttet å handle så mye klær på kjedebutikkene ettersom nesten alle har de samme klærne. Det er nesten bare bodyer vi handler på kjedebutikkene, resten fra mer unike forhandlerer slik som Vivtra! :) Da unngår man at barna alltid har de samme klærne som andre, i tillegg til at de veldig ofte er mye søtere også:) 

  - Liker du ugler?
  - Hva synes du om uglesettet?

  /inneholder reklame/

  11

  Ny dekor til barnerommet!

  • Publisert 05.08.2014 klokka 20:24
  • Kategori: Interiør

  Heisann dere! 

  Som mange av dere vet har vi flyttet Adelen på eget rom nå. Jeg er utrolig glad for at vi gjorde det fordi hun sover mye bedre nå enn hun gjorde på rommet vårt. Da våknet hun når vi gikk å la oss, mens nå sover hun hele natten igjennom. Rommet til Adelen er langt fra ferdig innredet ettersom idéen om å flytte henne på eget rom kom så brått, men vi har flyttet sengen (naturligvis), babygymmen, og litt småpynt. Pianoet mitt står fremdeles der inne, men det skal flyttes en av de nærmeste dagene. Da skal også stellebordet og kommoden til Adelen inn på rommet hennes. Jeg kjenner det er herlig å ha et rom der alle babytingene er samlet, i stedet for at de er fordelt rundt om i hele leiligheten. 

  Uansett, det jeg ville vise dere i dette innlegget er en ny ting vi har fått til rommet til Adelen, nemlig en personlig fødselstavle! Fødselstavlen er fra Personlige Fødselstavler som du finner på facebook. De har mange ulike maler du kan velge mellom, både med og uten bilde. De lager også fødselstavler utenom malene de har, slik at du får den akkurat slik du vil ha den! Jeg hadde selv funnet en fødselstavle på nett som jeg likte, og ba om å få en som var lignende den. Fødselstavlen kom i posten etter kun et par dager, og den var helt nydelig! Vi har rammet den inn, men vi har ikke hatt tid til å henge den opp på veggen enda. 

  Var den ikke nydelig? Jeg valgte uten bilde enkelt og greit fordi jeg ikke synes det passet så godt inn i akkurat dette designet. Jeg ser likevel ikke bort fra at vi kommer til å kjøpe en til en gang i fremtiden med bilde på. Fødselstavler er også en genial dåps-/navnefestgave. Tavlene koster kun 100 kr uten personlig bilde og 120 kr med personlig bilde, så det er ikke en så altfor stor investering. Likevel er det nydelig dekor, og ikke minst en super måte å huske alle fødselsdetaljene når barna blir eldre. 

  - Hva synes du om fødselstavlen?

  /inneholder reklame/

  13

  Rett i søpla, eller?

  Heisann dere! 

  I dag startet vi dagen med en utrolig koselig familiefrokost. Mens jeg lekte med Adelen laget Sondre klart både mat til oss og mat til Adelen. På vår meny sto polarbrød og på Adelens meny sto grøt. Jeg elsker når alle sammen sitter ved bordet på morgenkvisten og vi bare koser oss. Adelen har vært i strålende humør hele dagen, noe som selvfølgelig gjør det ekstra kjekt!

  Etter frokost dro Sondre og Adelen av gårde for å vaske bilen, mens jeg ble hjemme. Som jeg fortalte dere i går kjøpte vi en gigantisk papaya i går (1,1 kg!!), men den falt dessverre ikke i smak hos oss. I stedet for å kaste den fant jeg derfor ut at jeg kunne lage babymat av den. I tillegg til papayaen hadde vi to mangoer liggende i kjøleskapet, så da ble det papaya- og mangomos! Med tanke på at papayaen var så stor ble det faktisk en hel del mat. Jeg brukte bare den ene mangoen i den første ladningen, så etterpå laget jeg også en stor porsjon med mango- og jordbærmos.

  Det er virkelig utrolig lett å lage babymat selv. Det eneste jeg gjorde var å ha frukten i en foodprosessor til den var skikkelig most og så helte jeg det over i små plastbokser. Plastboksene ble plassert i fryseskapet med dato på toppen. Jeg laget langt fra alt babymat selv, men jeg har tenkt å bli bedre på det fremover. Det er faktisk nokså dyrt å kjøpe ferdig babymat så det er en del penger å spare på å lage den selv også! :)  Senere i dag skal jeg ut på joggetur, alene...  Det å jogge alene er virkelig en av de kjedeligste formene for trening, synes jeg. Sondre skal nemlig på fotballtrening i kveld, og da må jeg få presset inn en økt selv i dag. Jeg er fremdeles utslitt etter gårsdagens ben-økt, så jeg har allerede begynt å grue meg til joggeturen, haha! Det ble kanskje mye klaging dette her, men jeg vil bare få frem at jeg ikke er en av dem som elsker å trene. Jeg håper at jeg kommer til å bli det en gang, men per i dag må jeg tvinge meg selv opp av sofaen når det er tid for trening. Om det er vanskelig; ohyes! Heldigvis har jeg Sondre til å hjelpe meg, så det gjør det litt lettere å komme i gang. Jeg vil virkelig anbefale alle dere som har problemer med å komme i gang med treningen å avtale med noen andre at dere skal hjelpe hverandre og motivere hverandre! :) 

  - Har du prøvd å lage hjemmelaget babymat?
  - Hva motiverer deg til å trene?

  6

  Endelig tilbake igjen!

  • Publisert 04.08.2014 klokka 21:57
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå er vi hjemme igjen fra ukas første treningsøkt! Det var deilig å komme i gang igjen og kjenne at jeg faktisk bruker kroppen litt. Forhåpentligvis blir det litt mer rutine i treningen fremover nå som skolen snart begynner også. Treningsprogrammet jeg følger er delt inn i to ulike økter som jeg kjører annen hver gang jeg er på trening. Økten jeg hadde i dag har størstfokus på beina så jeg er virkelig helt gelé.. Jeg måtte anstrenge meg for å klare å gå ned trappen på treningssenteret uten å falle, men det viser jo bare at man har trent godt! Det er jo meningen at man skal være sliten! :) 

  Etter trening var vi på butikken å handlet for uka. Det ble en dyr handletur, men i gjengjeld har vi fylt opp lageret vårt på både vaskemiddel, oppvaskmiddel, barnemat, bleier, kaffe og mye mer - altså blir neste ukes handletur mye billigere. Vi kjøpte forresten papaya for første gang. Jeg har aldri smakt rå papaya, kun tørket, så jeg er veldig spent! Har noen av dere smakt rå papaya? 


  Her er bildet jeg tok med en av mine kjære lesere, Ida! :) 

  Nå skal resten av kvelden gå med til avslapping for å lade opp til morgendagens trening. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er noe særlig fan av å trene så mye, men det er verdt det når jeg går på vekta og ser fremgangen jeg har hatt. 

  Jeg vil forresten minne dere på at konkurransen der dere kan vinne navnelapper snart avgjøres, så nå er siste sjanse til å delta! Klikk HER eller på bildet for å komme til konkurransen!   - Hva har du gjort på i dag?
  - Hvor mye trener du?   

  11

  Vektoppdatering #3

  • Publisert 04.08.2014 klokka 13:51
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Ny uke, ny vektoppdatering! Denne uken har vært utrolig travel så jeg kan si med en gang at trening har blitt kraftig nedprioritert. Selvfølgelig er det mulig å få trene hver dag om man VIL det, men jeg har heller prioritert å være med Adelen når jeg har vært ferdig på jobb. Vektnedgangen min haster ikke på noen måte, så å ha slike uker en gang i blant går helt greit for meg. Det har heller ikke stått helt stille på vekta, det er nemlig en liten forandring denne uken også! :) 

  Dato: 04.08.2014

  Vekt: 63,9 kg

  Nedgang siden sist uke: 0,5 kg

  BMI: 22,9 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 3,9 kg

  Tid igjen til mål: 83 dager

  Motivasjon: Som dere vet har jeg jobbet store deler av uken og da har jeg prioritert familie istedet for trening de timene jeg har hatt fri. Motivasjonen har vel egentlig ikke vært noe særlig tilstede den heller, men i dag kjenner jeg faktisk at det skal bli godt å komme seg tilbake på senteret. 

  Treningsmengde: Denne uken ble det kun en treningsøkt som var på onsdag. Den ene økten jeg hadde var god og effektiv, så den må ha hjulpet på litt. En annen av grunnene til at jeg likevel har gått ned en halv kilo er nok det at jeg har vært veldig aktiv når jeg har jobbet. Selvfølgelig er det ikke trening, men når man er konstant aktiv en hel dag brenner man n hel del mer kalorier enn om man skulle sittet helt i ro.    - Hvor langt fra målet ditt er du?


  8

  Ingen permisjon - Tilbake på skolebenken!

  • Publisert 03.08.2014 klokka 20:16
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå er jobbhelgen min ferdig for denne gang og jeg har plantet meg godt ned i sofaen. Det har vært en kjekk, men veldig hektisk helg så jeg kjenner det skal bli godt å få slappe av litt! :) I neste uke har vi overhodet ingen planer utenom trening, noe som også skal bli veldig herlig. Det har vært veldig mye som har skjedd den siste tiden, men nå skal jeg bruke resten av sommerferien til å lade opp til et nytt skoleår! Det er jo faktisk bare to uker til skolen starter igjen. Sommerferien har virkelig flydd forbi i en fart, men vi har jo funnet på veldig mye gøy! 

  Jeg kjenner faktisk at jeg gleder meg til skolestart. Det skal bli godt å få tilbake faste rutiner i hverdagen igjen. Selvfølgelig blir det rart å være så mye borte fra Adelen, men jeg vet jo at hun har det kjempefint hjemme med Sondre. Neste år på skolen slipper jeg de fagene som jeg ikke likte så veldig godt i fjor, nemlig gitar og lytting. Bare det gjør at skoledagen kommer til å bli mye kjekkere. Av en eller annen grunn føler jeg meg også mye mer motivert nå enn jeg har gjort tidligere, men det er vel å merke noe jeg sier før skolen har begynt, hehe! :) 


  Null tid til å ta bilder i dag! :( 

  Nå skal jeg og Sondre slappe av, spise litt spekepølse og se en episode av den nye favorittserien vår, "Unforgettable". Det er virkelig en serie jeg anbefaler alle å se, og som jeg tror kommer til å falle i smak hos de fleste! Ha en super søndagskveld videre! :) (Jeg tok forresten bilde med en kjempesøt jente i dag, og viss du leser dette må du gjerne sende bildet til camillallblogg@hotmail.com!)

  - Gleder du deg til skolestart?


  31

  Ny piercing!

  • Publisert 02.08.2014 klokka 20:20
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Det var veldig mange av dere som gjettet rett i går, jeg har nemlig tatt piercing i navlen! Jeg har hatt det to ganger tidligere, men pga utrolig dårlig arbeid av pierceren så har den grodd ut begge gangene. Denne gangen sitter piercingen der den skal, og jeg håper virkelig at den forbli der! :) Jeg har en del arrvev fra de tidligere piercingene mine, så jeg synes den nye piercingen hjalp på å ta fokuset bort fra arret.

  Det er helt sykt hvor mye bedre strekkmerkene mine viser på bilder enn i virkeligheten! De har uansett falmet mye fra når de var på sitt verste, så det er på bedringens vei :) Jeg er også veldig fornøyd med den nye piercingen min, jeg synes den gjorde seg veldig godt. Kanskje den kan hjelpe til at magen min ser litt finere ut enn den egentlig er? :) Men, når jeg tenker på hva jeg har fått ut av strekkmerkene så klager jeg overhodet ikke <3 Jeg tok forresten piercingen på drop-in-studioet til Safari Body Art på Etnemarkanden. Safari Body Art holder egentlig til i Oslo, så de var der bare for helgen. 

  - Hva synes du om den nye piercingen min? 
  6

  Adelens første tur på tivoli!

  • Publisert 01.08.2014 klokka 20:51
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Dag nr. 2 på jobb har gått strålende og jeg har kost meg! Det blir kjekkere og kjekkere for hvert år, fordi jeg kommer mer og mer inn i rutinene. Vi er hjemme i Haugesund nå ettersom Sondre skal på jobb i natt. Til tross for en lengre kjøretur hver morgen er det deiligere å få sove i sin egen seng om natten enn en annen seng! I tillegg så er det jo ekstra penger for oss. De siste dagene har virkelig vært effektive jobbdager for oss; jeg har jobbet hele dagen, mens Sondre har jobbet hele natten.   Jeg var ferdig å jobbe kl 1700 i dag, derfor fikk jeg, Sondre og Adelen tid til å gå litt rundt å kikke før vi måtte hjem. Vi var innom tivoliet en liten tur der Adelen fikk prøve "dra i en valgfri snor og få bamsen"-spillet. Snoren hun valgte ut hadde en kjempesøt liten tigerbamse som hun lå og koste med i vognen resten av dagen. Jeg og Sondre kjøpte oss spekepølser og nøtter, og har allerede smakt på den ene spekepølsen! Jeg har forresten også fått litt ny "pynt" på kroppen i dag! Noen som kan gjette hva jeg har gjort? :) Det kommer et eget innlegg om det senere! 

  - Hva har du gjort på i dag?


  Les mer i arkivet » September 2014 » August 2014 » Juli 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits