• Camilla Larsen

  5

  Svar på spørsmålsrunde! - DEL 1

  • Publisert 30.11.2013 klokka 19:55
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Nå har jeg sittet lenge og svart på spørsmålene deres! Jeg fant ut at innlegget ble så utrolig langt dersom jeg skulle ha alee spørsmålene med, så jeg har valgt å dele det opp i to. 

  - Var graviditeten et "uhell" eller var det planlagt?

  Graviditeten var planlagt. Har skrevet om det tidligere: KLIKK HER FOR Å LESE INNLEGGET

  - Er du forlovet? 

  Ja, det er jeg! Min kjære gikk ned på kne i april i år med denne nydelige ringen!   - Hva syns foreldrene dine om graviditeten din?

  Foreldrene mine ble veldig sjokkerte da de fikk vite at jeg var gravid, men etter at de hadde kommet over sjokket gikk det veldig fint. De har respektert valget mitt(vårt), støtter meg og gleder seg til å bli besteforeldre. HER kan du lese mer om hva foreldrene

  - Hvordan ble du og Sondre kjent?

  Jeg og Sondre ble kjent ved at vi jobbet i samme firma. Vi ble etterhvert gode venner, noe vi var i cirka 1/2 år før vi ble kjærester. Jeg hadde da flyttet til Stavanger og bodde hos moren min, så det ble mye pendling frem og tilbake i helgene. Ettersom jeg trivdes dårlig på skole i Stavanger, skiftet jeg skole og flyttet inn med Sondre i januar i år.

  - Når skal du og Sondre gifte dere?

  Det vet vi ikke ennå, men forhåpentligvis ikke altfor mange år til. Det er jo veldig dyrt med et bryllup, så vi må nok spare opp litt først :) 

  - Trives du med livet ditt akkurat nå?

  Jeg trives veldig godt med livet mitt akkurat nå! Jeg har vært svært heldig med gravidtilværelsen og hatt lite plager gjennom hele svangerskapet. Jeg gleder meg utrolig masse til den lille jenta vår kommer! Jeg har mange gode venner, en fantastisk kjæreste og en  veldig støttende familie. Vi klarer oss bra økonomisk og på skolen går det veldig bra. Med andre ord, jeg stortrives med livet mitt for øyeblikket :) (Dersom jeg måte klage på noe er det at jeg har lyst på en større leilighet)

  - Hvor går drømmeferien til?

  Synes faktisk dette er et nokså vanskelig spørsmål. Jeg er bare sånn midt på treet glad i de typiske "sommer & sol"-feriene, så det er ikke noen drømmeferie. For mange år siden, før foreldrene mine skilte seg var vi i Beijing i Kina, noe jeg synes var veldig spennende! Derfor ser jeg på det å reise til Kina en gang til som en drømmeferie. Mange av de historiske stedene vi besøkte var jeg ikke gammel nok til å sette pris på da, som er en annen grunn til at jeg veldig gjerne vil reise dit igjen en gang. Og selfølgelig, som jente i tenårene har jeg jo en drøm om å reise til New York å shoppe masse! :) 

  - Har du noen dyr?

  Nei, vi har ikke noen dyr her i Haugesund. Hovedsaklig fordi vi hverken har plass eller tillatelse til det her. 

  - Hva vil du bli når du blir "stor"?

  Det er jeg ikke helt sikker på enda. Jeg vurderer sterkt å bli lærer for videregående skole. Synes det virker som en fin alder å undervise elevene i, da de fleste har vokst av seg litt av "barnseligheten" fra barne- og ungdomskolen. Ettersom jeg går på musikklinja har jeg veldig lyst å undervise innen ulike musikkfag, men også fag som f.eks. spansk. 

  - Hvor mange barn vil du ha?

  Jeg har lyst på enten 2 eller 3 barn :) 

  - Har du fått noen negative reaksjoner på at du er gravid?

  Jeg var veldig redd for at jeg kom til å få mange negative reaksjoner på graviditeten i begynnelsen, men fikk meg en positiv overraskelse. Mesteparten av både venner og familie har vært veldig støttende! Selfølgelig vet jeg jo at mange tenker og synes at jeg har tatt et dårlig valg, men jeg setter pris på at de velger å holde det for seg selv, ettersom det ikke akkurat er noe de kan gjøre noe med. Så er det jo selfølgelig alltid litt snakking bak ryggen min, noe får jeg høre om, annet ikke, men bryr meg egentlig veldig lite om det. Det er trossalt jeg som kommer til å sitte med en nydelig datter i armene mine i februar, og den gleden kan ingen ta bort fra meg :)  

  0

  Adventskos! ♥

  • Publisert 30.11.2013 klokka 12:22
  • Kategori: Hverdag

  Heisann!

  Eller god morgen for noen? :) Jeg har vært oppe siden kl. 9 i dag, for da ville ikke den lille i magen at jeg skulle få sove mer! Denne formiddagen har jeg bare tilbragt på sofaen og slappet av. Helgen er en god tid til å spare opp litt energi til neste uke på skolen. Ettersom energinivået mitt ikke er helt som før, så er det å gå lange dager på skolen noen ganger veldig slitsomt. Jeg merker nå at jeg er skikkelig klar for adventstiden og ikke minst juleferie, og har allerede tyvstartet på den ultimate julekosen; julebrus, klementiner og pepperkaker! :)  

  Senere i dag skal vi på visning av en ny leilighet. Jeg nevnte i forrige innlegg at vi virkelig trenger en større leilighet. Leiligheten vi bor i nå er på 50 kvm og forsåvidt stor nok til bare meg og Sondre, men når vi blir tre stykker blir det litt for trangt, iallefall med tanke på alt utstyret som babyer trenger.

  Kvelden i kveld skal tilbringes hjemme med et av mine absolutt favorittmåltider: TACO! Gleder meg allerede! Jeg har alltid vært en nokså familiekjær person, så jeg liker godt å tilbringe helgene med både min og Sondres familie, enten det er i Stavanger(mamma), Sandeid(pappa) eller Ølen(Sondres familie). Denne helgen derimot passet det best å være hjemme ettersom Sondre skal ta privatisteksamen i naturfag på mandag og trenger tiden i helgen til å lese på. 

  Jeg har begynt å svare på spørsmålene som dere har stilt, og regner med at svarene vil være klare i løpet av dagen! Frem til den tid er det bare å slenge inn noen flere spørsmål om du skulle komme på noe du lurer på :) HER kan du se hvilke spørsmål som allerede er stilt.

  - Hva gleder du deg mest til med adventstiden?


  9

  Hvem, hvor, hva, når?!

  • Publisert 29.11.2013 klokka 18:31
  • Kategori: Hverdag

  Hei hei! 

  Ettersom at bloggen er veldig ny er det vanskelig for meg å vite nøyaktig hva jeg skal skrive om og hva dere lesere lurer på. Derfor setter jeg nå igang en spørsmålsrunde! :) Dere kan stille de spørsmålene dere måtte ønske i kommentarfeltet, så skal jeg svare på dem i et eget innlegg.  

  - Lik og del gjerne innlegget videre! :) 

  <a href="http://www.bloglovin.com/blog/11330611/?claim=4n6xbt3cj6x">Follow my blog with Bloglovin</a>

  0

  Klokka tikker - tida går!

  • Publisert 29.11.2013 klokka 12:03
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  Nå sitter jeg på skolen og er veldig klar for helg! Denne helga er det jo første søndag i advent og 1. desember, noe jeg gleder meg veldig til! Jeg synes adventstiden frem mot jul er minst like kjekk og koselig som julen selv! Jeg har sjekket litt rundt på nettet etter hvilke julekalendere på TV som skal gå i år, og har kommet frem til at jeg vil følge med på "Den Unge Fleksnes" som skal gå på TVNorge. Kommer alltid i skikkelig julestemning av å følge med på julekalendere! En flaxkalender og sjokoladekalender er selfølgelig også et 'must' i ventetiden :) Har også gitt meg selv et løfte om at i år skal jeg være en dyktig kakebaker og bake masse julekaker i adventstiden! 

  Nå begynner også termindatoen min å nærme seg. Er 30 uker på vei idag - bare 10 uker igjen nå! Tiden har gått utrolig fort, men fremdeles veldig sakte. Merker det bare mer og mer hvor mye jeg gleder meg til å ha den lille jenta mi i armene mine! Likevell er det en hel del som må gjøres før prinsessa kommer; kjøpe inn det vi mangler av utstyr og klær, delta på fødselsforberedende kurs, ordne alt papirarbeid om permisjon osv., og aller helst skulle vi ha funnet oss en større leilighet. 

  - Har du en julekalender på TV som du skal følge med på? 


  14

  17 år og planlagt gravid!

  • Publisert 28.11.2013 klokka 13:57
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hva som gjorde at jeg valgte å bli gravid i en alder av 16 år. Det er nok mange som reagerer på dette valget, og det er helt greit, alle kan ikke være enige om alt. Det jeg derimot har problemer med er at mange mener at barna til unde mødre ville hatt det bedre om de aldri engang hadde blitt født. Hvorfor det egentlig? Hvorfor kan ikke jeg og alle andre unge mødre der ute være like gode mødre som alle andre eldre mødre? Hva er det egentlig som definerer en god mor

  I mine øyne, og mest sannsynlig mange andres også, er en god mor en mor som viser omsorg for og tar vare på barnet sitt. En mor som alltid gjør det som er best for barnet og setter seg selv i andre rekke. En mor som gir barnet sitt det h*n trenger til alle tider, enten det skulle være klær og sko, mat eller kjærlighet. Det er en slik mor jeg ønsker å være, uavhengig om jeg er 17 eller 27 år. 

  Det å velge å sette et barn til verden er for de fleste en stor avgjørelse. Det var det for oss også. Mange lange kvelder og netter gikk med til diskusjoner for og imot. Det var noe vi begge hadde ønsket lenge, men visste godt at det var noe som måtte tenkes igjennom grundig. Var vi klare for det? Hadde vi økonomien til det? Ville det gå fint med tanke på skolegang og jobb? Svarene på disse spørsmålene utviklet seg over tid og til slutt sto vi igjen med et felles svar: Ja. Vi bestemte oss da for å prøve, og 2 måneder senere var jeg gravid. 

  Jeg fikk i forrige innlegg spørsmål om hva foreldrene mine synes om en planlagt graviditet i så ung alder. De ble selfølgelig veldig sjokkerte ettersom jeg aldri hadde nevnt for dem at jeg ville ha barn i ung alder, men etterhvert som de har komt seg over det store sjokket gleder de seg veldig til å bli besteforeldre. Det har ikke vært noe kjefting fra foreldrene mine sin side, men lange samtaler der jeg har prøvd å begrunne valget mitt for dem. En av de tingene jeg tror har vært vanskeligst å takle for min mor (som bor i Stavanger), er det faktumet at hun ikke kommer til å være i nærheten hele tiden til å hjelpe meg ettersom jeg og kjæresten min bor alene i en leilighet i Haugesund.

  Når det kommer til skolegang så går jeg første året på Skeisvang VGS på musikk-linja. Jeg gikk på vgs i fjor også på studiespesialiserende, men fant ut at dette ikke var noe for meg. Jeg fullførte likevel året så jeg har karakterer i alle allmennfagene (norsk, engelsk, matte osv.). Derfor, når jenta vår kommer i februar skal jeg ikke slutte på skolen, men fortsette å ta bare musikktimene. Når jeg begynner andre året i august 2014 skal jeg gå på skole fulltid, mens Sondre, min samboer, skal ha pappapermisjon fra jobben sin på flyplassen i Haugesund.  


  - Hva synes du definerer en god mor? 


  4

  Svangerskapskontroll hos jordmor - Uke 29+5!

  Hei! 

  I dag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmoren min. Har vært veldig heldig som har fått en såpass hyggelig og flink jordmor som jeg føler meg veldig komfortabel med. Alt var som det skulle me den lille jenta mi, og hun vokser akkuratt slik hun skal :) 

  Hver gang jeg er på kontroll er det faste ting som blir målt og skjekket, bl.a. blodtrykk, vekt, urinprøve og symfyse-fundus-mål (som er lengden på livmoren, målt fra utsiden). Jordmoren lytter også til hjertelyden til babyen og måler pulsen dens. Det er nokså facinerende å høre på med tanke på at et foster somregel har puls på 130-150, som er veldig raskt!

  - Kontroll: Nr. 6

  - Uke: 29+5 

  - Symfyse-fundus-mål: 29 cm

  - Blodtrykk: 129/83

  - Pulsen til fosteret: 130 

  - Termin: 10. Februar 2014

  Hver gang jeg er på kontroll hos jordmor tar hun opp ulike temaer som vi prater litt om. Sist gang snakket vi en hel del om fødsel, mens i dag var det amming som var hovedtemaet. Dersom alt går som det skal og både jeg og babyen mestrer det, så vil jeg amme.  Det er tross alt det som er best for den lille! :) 

  Jeg fikk også et spørsmål på det forrige innlegget om det var planlagt at jeg skulle bli gravid nå, og om jeg vurderte abort. 

  - Svaret på dette er at; Ja, det var en planlagt graviditet, derfor har abort aldri vært hverken et behov eller alternativ :)

  Dersom noen skulle lure på noe er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg svare i neste innlegg :) 


  4

  Ny blogg! - Camilla Larsen

  • Publisert 26.11.2013 klokka 20:38
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Jeg er en jente på 17 år, som bor i Haugesund sammen med min forlovede. Vi venter en liten jente i begynnelsen av februar neste år, og gleder oss veldig! Jeg har lenge tenkt på å starte enn blogg, ikke bare for å skrive om graviditeten, men også om andre viktige ting som opptar meg.

  Foreløpig har jeg ikke hatt tid til å lage noe design til bloggen, men det vil naturligvis komme etterhvert. Det samme gjelder info om meg selv og graviditeten min. Dersom noen skulle ha noen spørsmål er det bare å skrive i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan; gjerne i et eget innlegg :)

  Jeg er idag i uke 29+4 (29 uker og 4 dager), så 3/4 av svangerskapet er allerede overstått. Her er et bilde fra ultralyden i uke 19!

  Dette er naturligvis ikke det mest spennende innlegget ettersom det er det første - men det kommer etterhvert :) 

   

  Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits