• Camilla Larsen

  0

  Ingenting som passer!

  • Publisert 31.12.2013 klokka 17:13
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere!

  Nå nærmer kvelden seg, og jeg har nettopp innsett at jeg ikke aner hva jeg skal ha på meg. Jeg har naturligvis en stor mangel på kjoler som passer for tiden, ettersom jeg er en del større enn vanlig. Jeg har ikke gått til innkjøp av så mye graviditetsklær ettersom jeg bare ville kunne brukt dem i et par måneder uansett. 

  Nå sitter jeg uansett her hos mamma, i gravidbuksen min, uten noen som helst anelse om hva jeg skal ha på meg. Nyttårsantrekket får heller bli bedre gjennomtenkt neste år, haha! 


  (Bilde fra nyttår i fjord!)

  Uansett, jeg vil ønske alle et riktig godt nyttår! Håper dere alle får en strålende kveld, og koser dere sammen med familie, venner og kjente! Måtte 2014 bli et supert år for dere alle!

  11

  Mine nyttårsforsetter!

  • Publisert 31.12.2013 klokka 13:09
  • Kategori: Hverdag

  Hei og godt nyttår alle sammen! 

  I dag er det nyttårsaften og vi går snart inn i det nye året 2014! Jeg, Sondre og mamma skal på Egon i kveld å spise, ellers bare slappe av og kose oss masse. Jeg snakket tidligere om at jeg hadde bestemt meg for å lage noen nyttårsforsett i år, og med tanke på at dette er siste dagen i 2013 er det vell på tide å fullføre dem. Jeg har tenkt litt over det, og funnet ut at de fleste nyttårsforsettene mine egentlig er løfter. Anyway, her er de! 

  ♥ Fullføre VG1 Musikk - Det å fullføre VG1 med en liten baby er et mål som jeg virkelig håper at jeg klarer! Det forutsetter naturligvis at alt går bra med meg og Adelen, men vi håper på det beste!

  ♥ Ned i vekt - Jeg har til nå i svangerskapet gått veldig mye opp i vekt, litt mer enn normalen. Derfor er målet mitt for 2014 å kvitte meg med svangerskapskiloene (og kanskje noen til!). 

  ♥ Bli en god mor - Det er et løfte til både meg selv, Sondre og Adelen. Familien min betyr alt for meg, og jeg skal gjøre mitt aller beste i rollen som mor. 

  ♥ Gode karakterer - Jeg har dette halvåret som har vært fått veldig gode karakterer på skolen, og ønsker naturligvis å opprettholde dem neste halvår. Det krever nok en del mer av meg med en liten baby hjemme, men jeg skal uten tvil gjøre mitt aller beste. 

  ♥ Bli ryddigere - Jeg har nok et stort forbedringspotensial når det kommer til å holde leiligheten ryddig og ren. Med en liten baby i hus blir nok det enda mer nødvendig, så jeg skal i 2014 bli bedre på å holde det ryddig. 

  - Hva er dine nyttårsforsetter?   5

  Sexy mommy!

  • Publisert 30.12.2013 klokka 22:35
  • Kategori: Hverdag

  God kveld alle sammen! 

  Jeg har kikket rundt på nettet en hel del i det siste på nettbutikker for babyklær og babyutstyr, men kom for noen dager siden over en nettside som heter www.glammom.no. Dette er en nettbutikk der de selger glamorøse klær for både kommende og ammende mødre! De har blandt annet et utvalg med nydelige amme-BHer! 


  (Bilder fra glammom.no)

  Jeg tror uten tvil jeg må gå til innkjøp av noen slike! Det er vell kjekt å kunne føle seg litt glamorøs selv om man er nybakt, ammende mamma? :) 

  - Noen som har noen erfaringer med disse amme-BHene? 


  10

  Ups, der forsvant 3000 kr!

  • Publisert 30.12.2013 klokka 19:13
  • Kategori: Hverdag

  Hei dere! 

  I dag har jeg endelig fått vært å handlet på romjulssalg! Har kjøpt utrolig masse fint på blandt annet Baby Shop, Barnas Hus, Ikea, Princess og Ark. Her ser dere hva vi kjøpte! 

  1. Madrass - Madrass til sprinkelsengen til Adelen fra IKEA. 

  2. Sengesett - Sengesett med uglemotiv fra Barnas Hus.

  3. Sengesett - To par sengesett fra Princess.

  4. Babybadekar - Sammenslåbart babybadekar fra Stokke, kjøpt på Baby Shop.

  5. Dyne og pute - Dundyne og pute fra Norsk Dun, kjøpt på Barnas Hus. 

  6. Bilspeil - Bilspeil fra Barnas Hus.

  7. Laken - Vanlig laken og vanntett laken til sprinkelseng fra IKEA.

  8. Album - Rosa bildealbum fra Ark.

  9. Smekker - Tre smekker i ulike farger fra IKEA. 

  10. Stellebord - Stellebord fra IKEA. 

  - Hva synes dere om innkjøpene? 


  10

  Snart høygravid!

  Heisann!

  Det er ufattelig som tiden går! Har sett litt rundt på nettet og funnet ut at når det er 40 dager igjen til termin så er man høygravid. Idag har jeg kun 43 dager til termin, så jeg starter 2014 med å bli offisielt høygravid! Egentlig så må jeg innrømme at jeg føler meg nokså høygravid allerede; stor mage, problemer med å komme meg opp fra sittende stilling osv. 

  Selv om det å bli høygravid egentlig ikke endrer noe rent fysisk, så er det kjekt å nå en ny milepæl i svangerskapet. Det begynner virkelig å bli få igjen nå, jeg har liksom allerede nådd de fleste. I dag er jeg i uke 34+2 og det er utrolig betryggende å vite at om veslejenta skulle bli født nå, er det svært stor sjangse for at hun ville overlevd. Jeg vil selfølgelig at hun skal holde seg inne i magen til hun er ferdig utvokst, men det er godt å vite at OM noe skulle skjedd, ville det nok gått bra. Jeg går ikke lenger med den lille frykten bakerst i hodet som roper: "Tenk om fødselen starter nå, hva skjer med babyen da?!"

  Ellers går nå svangerskapet sin gang, det er ikke så altfor mye som forandrer seg fra dag til dag. Jeg merker naturligvis at jeg begynner å bli litt lei av å vente nå, jeg har trossalt vært gravid i 239 dager! Jeg har hele tiden syntes at tiden har gått fort, men nå begynner jeg virkelig å kjenne på at den går saktere å saktere og jeg blir mer og mer utålmodig. Jeg har likevel konkludert med at det er bra at jeg fortsatt har litt tid igjen ettersom vi fortsatt har en del innkjøp som skal gjøres, og vi vil helst være innflyttet i ny leilighet når prinsessa kommer!


  (Hadde ingen bilder til dette innlegget, så jeg slenger med konfirmasjonsbildet mitt istedet!)

  - Har du noen spørsmål om svangerskapet mitt, legg igjen en kommentar i feltet under! :) 

  4

  10 ting du kanskje ikke visste om meg!

  • Publisert 29.12.2013 klokka 13:24
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Ettersom denne bloggen er nokså ny er det mange av dere som ikke vet så veldig mye om meg. Jeg tenkte derfor at jeg skulle skrive et lite innlegg med 10 ting du kanskje ikke visste om meg! 

  1. Jeg tok min første, og føreløpig eneste tattovering i Polen da jeg var 14 år. Til tross for at jeg var så ung var den nøye gjennomtenkt, og ikke noe jeg angrer på. 


  (Bildet er tatt på en undervannsshoot da vi var i Mexico. Tattoveringen er mye mørkere i virkeligheten!)

  2. Mitt, uten tvil, favorittband er Kaizers Orchestra! Jeg har vært på mange konserter og de er like gode hver gang. Dessverre har de nå tatt pause på ubestemt tid.. 

  3. Jeg har alltid vært en nokså skoleflink person, og gikk ut av 10.klasse med 5,6 i snitt. 

  4. Jeg har tidligere jobbet 1,5 år på Pizzabakeren, både i Ølen og Tananger. 

  5. Jeg har stått på snowboard i mange år, og vært på skiferie i de franske alpene 2 ganger. Blir dessverre ikke så mye snowboardkjøring nå som jeg er gravid.


  (Bildet er fra Les Carroz i Frankrike. 250 km med løyper finner man ikke i Norge!)

  6. Jeg har i mange år vært avhengig av sko! Det har heldigvis roet seg nå, så jeg kjøper skjelden sko, men har nok rundt 40 forskjellige par.

  7. Da jeg var 5 år, var jeg den yngste personen noensinne som hadde besteget Galdhøpiggen! (Dette krevde vel å merke litt lyging om alderen min!)

  8. Sommeren mellom 7. og 8. klasse var jeg 3 uker på språkreise i England. Det var min første utenlandsreise alene. 

  9. Jeg har et veldig stort temperament, og er ikke den letteste personen å diskutere med. Når jeg mener noe, så er jeg nokså umulig å overbevise om noe annet. Dette er nok ikke akkuratt den beste egenskapen, men igjen så er jeg nøye med å ha fakta'ene mine på plass når jeg står for noe. 

  10. Jeg har hatt tannregulering i over 3 år nå. Jeg var egentlig ferdig for 1,5 år siden, men tennene skled tilbake så jeg måtte begynne på ny. Er temmelig lei av regulering nå, men skal heldigvis få den av rundt februar 2014. 

  - Lik og del gjerne innlegget videre! 


  2

  Endelig framme!

  • Publisert 28.12.2013 klokka 17:49
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå er vi endelig framme i Stavanger hos mamma. Det har vært en utrolig lang dag, og ikke minst lang reise. Vi skulle egentlig reise i går, men ettersom været var så dårlig i går var vi skeptiske til om ferjen mellom Arsvågen og Mortavika i det hele tatt gikk. Vi skjekket derfor nøye opp før vi reiste av gårde. Typisk som det var, hadde ferjene akkuratt sluttet å gå da vi kom til ferjekaien og vi fikk beskjed om at de var innstilt inn til videre. Vi stilte oss opp og ventet i 1,5 time før Sondre gikk for å høre hvordan det lå ann. Vi fikk da beskjed om at ferjene åpnet igjen tidligst 09.30 neste morgen, derfor gikk turen hjem igjen til Haugesund. 

  I dag sto jeg tidlig opp for å følge med på nettet om ferjene hadde åpnet igjen. Kl 12 hadde de endelig åpnet og vi kjørte avgårde. Ferjene gikk bare annen hver time, så vi hadde pekt oss inn på den som gikk 13.30. Dessverre så kom vi akkuratt ikke med på denne ferjen, så vi måtte vente helt til 15.30. Utrolig kjedelig å bruke sååå mange timer på en tur som vanligvis tar omtrent 1,5 time! Spesielt når jeg hadde lagt planer for dagen.. 


  (Bildet er lånt fra www.h-avis.no)

  Nå har vi iallefall komt fram, og kan endelig slappe av! I kveld skal vi spise taco og kose oss! :) 

  - Har været satt en stopper for dine nyttårsplaner? 


  5

  34 uker - Oppdatering

  Heisann!

  I dag er jeg hele 34 uker på vei, og fødselen nærmer seg med stormskritt. Det er nå to uker siden forrige ukesoppdatering. Det var så lite som hadde forandret seg fra uke 32 til 33, så jeg valgte å vente en ekstra uke med oppdateringen. 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 6 uker (45 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Begynnelsen av januar 2014

  ♥ Plager: Bekkenløsningen er der fortsatt, men somregel så går det relativt bra. I tillegg har jeg den siste tiden hatt en liten jente som er veldig glad i å sparke mammaen sin i ribbenene, noe som er veldig vondt. Jeg får også nå og da et slags ubehag som brer seg gjennom hele kroppen, lignende kvalmen, men ikke helt den samme følelsen. 

  ♥ Strekkmerker: Overalt; brystene, hoftene, lårene, rumpa. Strekkmerkene har også begynt å innta sin plass på magen, ett etter ett.

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Leggene mine er til tider veldig fulle i vann, noe som gjør at de er mye fastere enn vanlig! Da pleier jeg å få Sondre til å massere dem litt, så blir det somregel bedre. I tillegg er fingrene mine fremdeles veldig hovne, så jeg må ha ringene mine i et halskjede. 

  ♥ Aktivitet: Prinsessen er det konstant mye liv i, spesielt på kveldene når jeg skal sove. Bevegelsene er veldig tydelige fra utsiden så Sondre pleier oftå å sitte å bare se og kjenne på magen min! Noen ganger legger hun seg på en slik måte at det presser på ribbena mine, noe som er veldig smertefullt. 

  ♥ Søvn: Jeg har sovet nokså bra den siste tiden. Jeg våkner omtrent en gang hver natt for å gå på do, men ettersom det har vært slik i mange måneder nå så begynner jeg å bli vant til det. 

  ♥ Humør: Humøret mitt er litt skiftende, men somregel greit. Noe som jeg reagerer veldig på for tiden er dersom noen snakker om eller jeg tenker på døden. Da kan jeg finne på å bryte ut i gråt og jeg klarer ikke å stoppe. Sondre lærte dette for et par dager siden da vi skulle legge oss. Han skulle prøve å være romantisk å si at ville bli gammel og dø sammen med meg. Jeg derimot, syntes ikke det var så romantisk og brast ut i gråt. Han forsto ingenting, stakkar! 

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg skrev nylig ett innlegg om hvilke forventninger jeg har til fødselen. (KLIKK HER!) Forventningene mine har ikke forandret seg noe særlig, men jeg begynner å tenke mer og mer på det ettersom det nærmer seg veldig nå. Jeg er iallefall glad for at jeg ikke gruer meg til fødselen ennå. 

  ♥ Magebilder: Er på besøk, så har ikke fått tatt nye magebilder i dag. Men fortvil ikke, det kommer senere! :) Slenger istedet med et bilde fra ultralyden i uke 19. 

  - Er det noen andre punkter du savner i ukesoppdateringene mine?

  1

  Romjulssalg!

  • Publisert 26.12.2013 klokka 19:30
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Nå har jeg nettopp spist en nydelig ribbemiddag her hos pappa! Det blir utrolig mye spising nå i jula, så jeg må innrømme at jeg gruer meg til å gå på vekta på neste svangerskapskontroll. Satser veldig på at jordmoren har forståelse for at det har vært jul, haha!

  Nå i romjulen starter som vanlig det årlige romjulssalget! Butikkene har massevis med tilbud for å selge ut alt de ikke fikk solgt før jul. Er man tidlig ute er det mye penger å spare her!

  Jeg og Sondre skal reise til Stavanger til mamma i helgen ettersom vi skal feire nyttår der. Vi har derfor planlagt en shoppingtur på mandag. Barnas Hus, IKEA og Kvadrat er noen av stedene vi skal innom. Jeg har ikke funnet noe spesifikt jeg skal ha ennå, men det er alltid mange kjekke ting man får tak i når det er salg, og ikke minst til en billig penge! 

  Vi fikk også en hel del penger og gavekort til jul, noe som gjør det mye lettere å shoppe uten å få altfor dårlig samvittighet! Satser på at vi etter mandagens handletur er litt nærmere klare til at Adelen kommer.

  - Skal du på romjulssalg? 


  5

  Innredning av barnerom!

  • Publisert 26.12.2013 klokka 14:15
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Nå begynner det jo å nærme seg at vi skal overta den nye leiligheten. Jeg har derfor begynt å tenke mye på hvordan jeg vil innrede rommet til Adelen. Jeg og Sondre har gjort en avtale på at jeg skal få bestemme hvordan det skal se ut, så skal han montere alle tingene (seng, stellebord osv.). Jeg er særdeles fornøyd med avtalen ettersom jeg liker best å stå for planleggingen og shoppingen! :)  

  Jeg har funnet ut at det å kjøpe alt vi trenger til babyrommet på barnebutikker egentlig er nokså dumt, ettersom det er mye dyrere der enn på vanlige butikker. Vi har f.eks. funnet et stellebord på IKEA som vi skal kjøpe, samme med madrass til sprinkelsengen. Det er uten tvil mye penger å spare der! Noen ting må man naturligvis på barnebutikker for å få tak i, men mesteparten er tilgjengelig også i vanlige møbelbutikker. 


  (Litt inspirasjon til babyrommet! Bildet er lånt fra google)

  Forhåpentligvis har vi planene for rommet klare når vi overtar den nye leiligheten, så blir det innredningsmaraton de siste dagene før fødselen. Det er jo bare 10 dager mellom overtakelsen av leiligheten og terminen, så vi håper virkelig hun ikke kommer lenge før tiden! 

  - Vet du om noen butikker der de selger ting til barnerommet til en rimelig pris? 

  - Hvordan ser ditt drømmebabyrom ut? 


  9

  Dette ser jeg frem til i 2014!

  • Publisert 25.12.2013 klokka 21:10
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen!

  Jeg håper dere har hatt en fin 1. juledag. Jeg skrev tidligere et innlegg om høydepunktene i 2013, derfor tenkte jeg at jeg nå skulle skrive litt om tingene jeg ser frem til i 2014! 

  Flytte inn i ny leilighet: 1. Februar overtar vi som sagt en ny leilighet i Skåredalen i Haugesund. Den er 30 kvm større enn den vi har nå, så det skal bli veldig herlig å få bedre plass! Da kan vi endelig begynne å innrede rommet til Adelen, og montere alt utstyret vi har kjøpt til henne. 

  Adelen blir født: Terminen er satt til 10. februar, men hun kan jo komme både før og etter. Dette blir jo uten tvil det største høydepunket i 2014, størst i hele livet faktisk! Vi gleder oss ufattelig mye og begynner å bli skikkelig klare for å starte det nye familielivet. 

  Barnedåp: Vi skal døpe Adelen, så barnedåpen ser vi såklart frem til. Det blir koselig med en dag der vi feirer bare henne sammen med hele familien! 

  Fullføre VG1: Forhåpentligvis vil jeg i juni ha fullført første året på videregående skole. Det er noe jeg ser på som en stor oppnåelse med tanke på at jeg kommer til å være mamma fra februar. Dersom jeg klarer å fullføre, kommer jeg til å være ufattelig stolt over meg selv!

  Sommerferie: Jeg gleder meg allerede til sommerferie og fri fra skole i 2 måneder! Tiden skal tilbringes med Adelen og Sondre og resten av familiene våre. Jeg har også planlagt å lærekjøre mye i sommer slik at jeg er klar til å begynne med kjøretimer på høsten når skolen starter. 

  18-årsdag: I oktober 2014 blir jeg 18 år! Det er noe jeg har sitt frem til lenge og gleder meg veldig til. Jeg tviler nok på at jeg kommer til å være helt klar til å ta lappen da, men jeg håper på å klare den nokså raskt etter jeg har fylt 18! 

  Dette er de tingene jeg vet om til nå som jeg gleder meg til i 2014! Det kommer nok naturligvis noen flere etterhvert, det vil tiden vise. 

  - Hva gleder du deg til i 2014? 
  2

  Ingen gaver til meg i år..

  • Publisert 25.12.2013 klokka 13:45
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  Da var julaften over, og de fleste har nok fått masse gaver de har ønsket seg lenge! For første gang har jeg nesten ikke fått noen gaver til meg selv, men massevis til Adelen! Det var trossalt bare babyting jeg hadde ønsket meg, så jeg var meget fornøyd med alle tingene vi fikk. Det var faktisk ganske overraskende at av alle babyklærne vi fikk, var det absolutt ingenting likt. Utrolig deilig å slippe å dra på kjøpesenter i romjulen for å bytte mange ting. Med bare 1,5 mnd igjen til termin begynner det virkelig å gå opp for meg at jeg snart har den lille jenta mi i armene! Tenkte jeg skulle vise dere alle tingene vi fikk i et eget innlegg, men ettersom vi fremdeles er på besøk så kommer det etterhvert. 

  Sondre var også veldig fornøyd med gavene! Mesteparten av tingene vi fikk var jo til oss begge, men vi fikk noen separate også, blandt annet fra hverandre. Fra meg fikk Sondre en slags treningsting som han spesifikt hadde ønsket seg, i tillegg til en parfyme han også hadde ønsket seg. Vi hadde på forhånd blitt enige om at prisen ikke hadde noe å si, sålenge det var noe vi hadde bruk for. Av Sondre fikk jeg seng til Adelen, en bilderamme og 1500 kr til fri disposisjon! Jeg har den beste kjæresten! <3 

  Senere i dag går turen til Ølen der vi skal på middag hos moren til Sondre. Det er virkelig skremmende hvor mye mat man spiser i julen, haha! 

  - Har du fått noe fint til jul? Hva var det kjekkeste du fikk? 


  3

  Vinneren av konkurransen!

  • Publisert 24.12.2013 klokka 11:20
  • Kategori: Hverdag

  God jul alle sammen!

  I dag er endelig julaften her, dagen vi alle har ventet på! Nå sitter jeg å ser på "Tre nøtter til Askepott", julefilmen jeg ser hvert eneste år.Det er hyggelig med noen slike tradisjoner på julaften. Håper alle sammen får en flott julaften med mye god mat, pakker og familie! 

  Nå har også vinneren i julegavekonkurransen blitt trukket, og den heldige vinneren heter Inger Linn! Du vil bli kontaktet i løpet av dagen. Jeg vil også si tusen takk til alle som deltok, og håper dere deltar i senere konkurranser også. 

  Senere i dag skal vi spise julegrøt her hos pappa. Deretter går turen til Etne til søsteren til Sondre der vi skal tilbringe kvelden.

  - Hva skal du gjøre i dag på julaften? 


  16

  Graviditetsbilder?

  Hei!

  Jeg har i det siste tenkt mer og mer på om jeg har lyst til å ta graviditetsbilder hos fotograf. Jeg tenker at det hadde vært veldig kjekt å ha i ettertid, men så er jeg litt skeptisk også. For det første så er selvbildet mitt et stort problem. Jeg er ufattelig stolt over den store magen min, men resten av kroppen 'not so much'. Jeg er derfor ikke så veldig komfortabel med å stå foran kamera. Iallefall med tanke på at graviditetsbilder ofte er litt lettkledde for å vise frem den gravide kvinnen. Er jo lov å håpe på at selvbildet mitt har blitt bedre til neste graviditet da :) 

  For det andre er jo fotografering hos fotograf nokså dyrt, så kanskje det hadde vært bedre å ventet til etter fødselen da vi vil ta nyfødt bilder uansett. På de andre siden har jeg veldig lyst å ha noen proffe bilder fra denne fantastisk tiden som gravid. Det hadde jo kanskje vært en kjekk opplevelse for meg og Sondre ilag også.. Vanskelig dilemma dette her! 


  (Bildet er lånt fra google)

  - Synes du jeg burde ta graviditetsbilder? 


  4

  Filmanbefaling!

  • Publisert 22.12.2013 klokka 12:24
  • Kategori: Hverdag

  Hei hei! 

  I går kveld var jeg og mamma på kino og så filmen "Prisoners"! Jeg hadde ikke hørt om den før jeg leste om den på nettsiden til kinoen i går, men det var uten tvil en film som var verdt å se! Den var utrolig spennende hele tiden til tross for at filmen varte i 2,5 time. Filmen handlet om at to 6 år gamle jenter forsvant. Faren til den ene av jentene syntes ikke politiet gjorde nok for å finne datteren hans så han bestemte seg for å ta saken i egne hender. Denne filmen anbefales virkelig! 

  I dag skal jeg bare nyte resten av dagen og slappe av. Mamma skal kjøre meg hjem til Haugesund i morgen ettersom vi har så mange gaver som skal være med. Senere på dagen i morgen skal vi reise inn til Sandeid og tilbringe lillejulaften hos pappa. Både jeg og Sondre gleder oss veldig! :) 

  Her kommer også dagens måte å øke vinnersjangsene sine i konkurransen! Svar på følgende spørsmål:

  Hva er din favoritt julefilm? 

  (KLIKK HER FOR Å KOMME TIL KONKURRANSEN!)

  10

  Mine tanker om fødselen!

  • Publisert 21.12.2013 klokka 18:08
  • Kategori: Fødselen

  Hei!

  Jeg har fått mange spørsmål om hva forventningene mine til føldselen er, om jeg er redd, nervøs, gruer meg eller gleder meg. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om det i dette innlegget. 

  Gjennom hele svangerskapet har jeg egentlig hatt et veldig avslappet forhold til fødselen. Det har liksom hele tiden vært så langt borte i tid. Nå som terminen begynner å nærme seg kjenner jeg naturligvis mer og mer på at jeg må begynne å forberede meg. Fremdeles er jeg ikke veldig redd for fødselen, men er veldig nysgjerrig på hvordan jeg kommer til å takle smertene. Jeg lurer egentlig på veldig mange ting; hvordan føles smertene, hvor lenge kommer det til å vare, hvordan kommer fødselen min til å begynne, osv. De fleste tingene er jo ting jeg bare må vente til fødselen med å faktisk få svar på.

  Jeg har hele tiden vært veldig bestemt på at jeg vil ha både Sondre og mamma der under fødselen. Jeg er veldig forberedt på at jeg kommer til å være en skikkelig kjerring under fødselen og dersom de er to som opplever det blir det kanskje ikke så gale. Skulle Sondre vært der alene med meg hadde han nok aldri tørt å snakke med meg igjen, haha! Vi fikk også nylig bekreftet at dersom Sondre er på jobb når fødselen begynner får han lov å gå med en gang, noe som er veldig beroligende. Tror jeg hadde taklet fødselen veldig dårlig dersom jeg måtte ha vært alene. 

  Jeg og Sondre har sett litt på programmet som heter Fødeavdelingen på TV og han har utifra det funnet ut at han under hele fødselen kommer til å være plassert oppe ved hodet mitt, haha! Det å filme fødselen er nok heller ikke så veldig aktuelt har vi funnet ut. 

  Når de kommer til type fødsel håper jeg virkelig at jeg får føde på mest mulig naturlig måte. Kvinnekroppen er jo skapt for å takle en naturlig fødsel, og da vil jeg tro det er det absolutt beste også. Mange ser nok på keisersnitt som en enkel ting, men jeg håper virkelig at jeg slipper det. Det er jo faktisk talt en operasjon der ting kan gå galt og det kan oppstå komplikasjoner i ettertid. 

  Smertelindring er jo også en ting man må vurdere før en fødsel. Selv har jeg ikke noen bestemt mening på hva jeg vil eller ikke vil. Jeg vil ikke bestemme meg på forhånd om jeg vil eller ikke vil ha epidural, enkelt og greit fordi jeg ikke aner hvor vondt det er og om hvordan jeg takler smertene. Jeg kommer til å se hvordan det går når fødselen har startet. Dersom det blir for vanskelig å takle så velger jeg nok epidural, men jeg håper såklart jeg klarer meg uten. Det finnes jo også andre typer smertelindring slik som lystgass og akupunktur. Også på disse punktene har jeg ikke lagt meg en spesiell mening, men velger å se hvordan det går. 

  Jeg er egentlig veldig glad for at det er nokså strenge begrensninger på hvem som får komme på sykehuset å besøke oss etter fødselen. Det er ikke det at jeg ikke vil at alle skal få møte prinsessen vår når hun kommer, men jeg tror det er viktig at vi får bli litt kjent med henne først uten det store stressmomentet med mange på besøk. Jeg kommer nok til å være veldig overbeskyttende i begynnelsen og da er det nok greit at det bare er foreldrene våre som får komme på sykehuset på besøk. Når vi er komt hjem kan vi ha litt besøk om gangen og da blir det ikke så stressende. 

  - Dersom du har noen flere spørsmål om fødselen, legg igjen en kommentar i feltet under! 

   

  6

  Hvor er snøen??

  • Publisert 21.12.2013 klokka 13:30
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere!

  Nå sitter jeg her i Stavanger hos mamma og ser på utfor-renn på TV. Blir nesten litt trist av å se ut vinduet der det ikke finnes så mye som en flekk med snø. Jeg føler liksom at man mangler noe nå i julen når det ikke er snø.. Det ser ikke ut som om det skal komme noe snø her på vestlandet med det første heller ettersom det er meldt mellom 5 og 7 varmegrader hele uken. 

  Her kommer også dagens måte å øke vinnersjangsene sine i konkurransen! Svar på følgende spørsmål:

  (KLIKK HER FOR Å KOMME TIL KONKURRANSEN!)

  - Hva fikk deg til å besøke bloggen i dag? (Facebook, blogglisten, blogg.no, fast følger osv.)

  Husk å skrive navnet eller bloggnavnet ditt i kommentaren! 

  Lykke til! 

  1

  Forventninger til å bli pappa!

  • Publisert 20.12.2013 klokka 20:06
  • Kategori: Pappablogg

  (Dette innlegget er skrevet av Sondre)

  Heisann alle sammen!

  Etter at min kjære startet med bloggen har hun spurt meg om ikke jeg kunne skrive et lite innlegg om dette med å bli pappa for første gang.

  Hun ville at jeg skulle skrive litt om mine forventninger, håp og drømmer rundt det å bli far. 

  Ettersom jeg har hatt lyst til å bli ung far lenge, ble jeg ganske glad når jeg traff en jente som delte samme syn som meg.  Vi begynte å snakke om det etter at jeg nevnte det for Camilla en dag. Etter mange diskusjoner og samtaler om hvorfor og når fant vi ut at vi ville bli foreldre. Etter ca. 2 måneder ble Camilla gravid og vi ble utrolig glade begge to. Etter samtale med legen til Camilla ble vi oppfordret til å fortelle det til foreldrene våre, og jeg ble da veldig urolig. Var så utrolig redd for hvordan de skulle reagere. Heldigvis gikk det over alle forventninger og de tok det veldig bra.

  Nå skal jeg fortelle litt om mine forventninger. Det begynner faktisk på dette med oppdragelsen. Jeg er så redd for hvordan jeg kommer til å oppdra ungen vår. Jeg har fått høre fra mange at jeg kommer til å bli en veldig overbeskyttende far, noe jeg er nokså sikker på selv også.

  Det som er så flott med at Camilla er moren er at hun kommer til å påvirke min måte å oppdra Adelen. Vi kommer til å jobbe sammen om å oppdra henne. Vi deler også ganske mange like synspunkter på oppdragelse og slikt, men vi har jo så klart noen uenigheter også!

  Det er nokså vanskelig for meg å skrive ned mine forventninger til å være forelder, det finnes nok mange tanker og synspunkter på dette. Hva som kommer til å skje vet jeg jo ikke ennå. Alt kan skje!

  Det eneste jeg vet sikkert er at det blir mange våkne netter, diskusjoner og krangling og slitasje på forholdet til meg og Camilla. Det som også er sikkert med å få en liten baby er så klart lykke, glede og mange bursdager fremover. Det jeg likevel håper aller mest på er at jeg får en frisk og rask liten jente!

  Sondre

  - Dersom du har noen spørsmål til Sondre legg igjen en kommentar i feltet under! 

  3

  Ut på tur!

  • Publisert 20.12.2013 klokka 14:42
  • Kategori: Hverdag

  Hei dere!

  Nå sitter jeg på bussen mot Stavanger, der jeg skal tilbringe helgen min med mamma. Ettersom jeg blogger fra mobilen blir dette bare et kort innlegg, så kommer det et lengre senere i dag.

  Tenkte iallefall jeg skulle gi dere dagens måte å øke vinnersjangsen i konkurransen på!(For de som ikke enda har deltatt i konkurransen: KLIKK HER! ) 

  - Inviter vennene dine til å like facebooksiden til bloggen!

  Skriv deretter i kommentarfeltet på dette innlegget hvor mange du inviterte! Desto flere du inviterer, desto større sjangse har du for å vinne!

  Lykke til!

  1

  Året 2013 i reprise!

  • Publisert 19.12.2013 klokka 20:34
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  Det er utrolig mye som har skjedd dette året, og det har vært et fantastisk år på alle måter! Her er året mitt i reprise! 

  Starten på året tilbragte jeg i Vilnius, Lithauen, der jeg og mamma var på jentetur. Vi feiret nyttår der og shoppet masse! 

  I januar sluttet jeg på St. Svithun VGS i Stavanger og flyttet inn med Sondre i Ølen. Jeg begynte samtidig på Sauda VGS. Jeg trivdes dårlig på St. Svithun helt fra starten av, jeg fant meg liksom aldri helt tilrette der. Også hjemme hadde jeg det relativt dårlig på den tiden. Det var derfor en stor lettelse når jeg fikk lov å flytte til Ølen. Jeg satte utrolig stor pris på at mamma vurderte situasjonen fra mitt synspunkt, og forstod at det beste for meg var å flytte. Det var også i januar jeg var i bilulykken jeg fortalte dere om tidligere. (Skal skrive mer om ulykken i et eget innlegg) 

  I februar var det ikke så mye spesielt som skjedde bortsett fra at jeg deltok på UKM. UKM står for Ungdommens kulturmønstring. Jeg sang og spilte Jolene av Dolly Parton. Selv var jeg ikke så veldig fornøyd med opptredenen, men dere kan se video fra den her: KLIKK HER FOR Å SE VIDEO!

  Mars var en mye mer innholdsrik måned! I første del av påskeferien reiste jeg, Sondre, mamma og lillebroren min Oskar til Les Carroz i Frankrike. Les Carroz ligger i de franske alpene og grunnen til at vi reiste nettopp dit var for å stå på snowboard/slalom. Vi koste oss veldig og med lange dager i enorme skiannlegg merket vi fort at vi forbedret ferdighetene våre også! Når vi kom hjem fra Frankrike bestemte vi oss for å reise til Sverige på spontan harrytur! Jeg, Sondre og en kompis av oss satte oss i bilen og kjørte til Svinesund og Strømstad. Vi handlet kjempe mye, speseilt snop, chips og brus! Det var også i MArs jeg og Sondre bestemte oss for å prøve å få barn. 

  April var en veldig spesiell måned for meg og Sondre. Det var måneden han fridde til meg! 20. april, og jeg husker det fortsatt som om det skulle vært i går. 

  Mai var også en spesiell måned ettersom det var da jeg ble gravid. Vi visste naturligvis ikke om det ennå på det tidspunktet, men det er morsomt å tenke tilbake på. Jeg og Sondre feiret også 17. mai sammen noe som var veldig koselig. 

  I juni var jeg endelig ferdig på skolen i Sauda. Jeg hadde kun søkt på skoler i Haugesund, så vi var 100 % sikre på at vi skulle flytte. 18. juni reiste jeg, mamma og Oskar til Mexico for å besøke familien til utvekslingsstudenten vi hadde året før. Vi var først en uke i Mexico City der de bodde. Deretter reiste alle sammen til Cancun på et ferieresort og tilbragte en uke der i varmen. Vi opplevde mange kjempekjekke ting, men ferien hadde nok vært litt bedre dersom jeg hadde sluppet den grusomme kvalmen jeg slet med da. Jeg var i omtrent uke 8-9 da vi var i Mexico, og da er jo ofte kvalmen på sitt verste. 

  I juli kom vi hjem fra Mexico. Dagen etter reiste jeg og Sondre til dyreparken i Kristiansand hvor vi var en helg sammen med familien til Sondre. Den ene dagen var vi i dyreparken, mens den andre dagen var vi i badeland! Vi koste oss kjempe mye, og det er uten tvil et sted vi kommer til å ta med våre egne barn til. 

  I august overtok vi den nye leiligheten vår i Haugesund. Det var veldig uvant i begynnelsen å bo såpass langt borte fra alle i familiene våre, men det gikk seg til etterhvert. I slutten på august var det også tid for skolestart. Jeg var veldig nervøs ettersom jeg hadde prøvd ut 3 ulike skoler året før og jeg hadde ikke funnet meg ordentlig til rette på noen av de. Det gikk heldigvis mye bedre på Skeisvang og jeg fant meg godt til rette og fikk gode venner. Det var også i august vi fortalte nyhetene om at vi ventet barn til familien. 

  I september var det til for ultralyd! Det var da vi fikk vite at det var en liten jente inne i magen min og vi begynte å glede oss enda mer. Ellers var september en rolig måned. 

  I oktober ble jeg 17 år. Jeg feiret det hele 5 ganger; hos mamma, hos pappa, hos moren til Sondre, hos søsteren til Sondre og på kino med Sondre. Jeg var også på min første jordmortime i oktober. Før den tid hadde jeg bare vært hos fastlegen min. 

  I november var det tid for privatisteksamen i spansk 2. Jeg hadde både en skriftlig og en muntlig. På den muntlige fikk jeg til min store overraskelse 6er, mens den skriftlige får jeg ikke svar på før i januar. I november hadde også jeg og Sondre 1-årsjubileum, noe vi feiret med en tur på resturant. Jeg startet også bloggen i november, som har vist seg å bli en veldig kjekk hobby. 

  I desember var det tid for julekos! Vi reiste til Trondheim for å besøke søsteren min og familien hennes den første helgen i desember og koste oss kjempe mye! I Trondheim var det mye snø så de gav oss enda mer julestemning enn det vi allerede hadde. Det var også nå i desember jeg fikk innvilget taxi til og fra skolen grunnet bekkenløsningen min. Ellers så er det jo fortsatt nesten to uker igjen av desember, så mye kan fortsatt skje! 

  - Hva har vært dine høydepunkter dette året? 

  6

  Siste skoledag! + Konkurransen

  • Publisert 19.12.2013 klokka 09:39
  • Kategori: Hverdag

  God morgen dere!

  I dag er det endelig siste skoledag før jul! Vi på Skeisvang VGS tar ferie en dag før de andre videregående skolene ettersom vi hadde en grøtfest på skolen i går på kveldstid. Det var kjempehyggelig og uten tvil bedre enn å gå en ekstra dag på skolen! Fikk desverre ikke tatt noen bilder fra gårsdagen, men vi koste oss veldig! 

  Som de fleste av dere sikkert har fått med dere er det en pågående konkurranse på bloggen. (KLIKK HER FOR Å KOMME TIL KONKURRANSEN!!) Det er en del som har meldt seg på, men det er fortsatt rom for mange fler! Dagens måte å øke vinnersjangsene sine på er som følgende: 

  - Kommenter 3 forslag til innlegg jeg kan skrive her på bloggen!

  Det er absolutt ingen krav til hva forslagene skal være, det kommer helt ann på hva du selv ønsker å lese om her på bloggen! :) Husk også å skrive bloggnavnet eller navnet du registrerte deg med i konkurransen i kommentaren! 

  Lykke til!

  Lik og del gjerne innlegget videre!


  3

  Den skjulte kvinnediskrimineringen!

  • Publisert 18.12.2013 klokka 17:34
  • Kategori: Hverdag

  Hei dere! 

  Jeg er personlig veldig opptatt av likestilling av menn og kvinner, og mener at kvinner i stor grad ikke er likestilt med menn her i Norge. Det finnes selfølgelig mange ulike sammenhenger der likestilling mellom kjønnene er aktuelt, men i dette innlegget vil jeg spesielt ta opp noe som er veldig aktuelt for meg for tiden. 

   - Når en mann og en kvinne gifter seg, hvem skal skifte etternavn? 

  Og for dem som velger å ikke skifte etternavn:

  - Når man får barn, hva skal barnets etternavn være? 

  For mange er kanskje dette helt ubetydelige spørsmål, men jeg synes faktisk at det er veldig viktig. Slik tradisjonen er fra gamle dager er det vanlig at kvinnen tar mannens etternavn når de gifter seg. Flere og flere velger i dag å ikke skifte etternavn, men det å ta mannens etternavn er fortsatt vanligst. Det som derimot ikke er vanlig i det hele er at mannen tar kvinnens etternavn. Hvorfor skal det være slik? Er ikke kvinnens etternavn like betydningsfult som mannens, eller er det mennene som har altfor mye stolthet til å velge å endre etternavn? 

  Jeg mener på ingen måte at det er galt av en kvinne å ta mannens etternavn, men jeg synes det bør ligge en annen grunn bak enn at det er det som er vanlig. Dersom vi skal holde fast på disse små tradisjonene som hele tiden setter menn fremst vil vi aldri oppnå fullstendig likestilling mellom kjønnene. Tradisjoner er vanligvis fine å ha, men slik samfunnet i dag utvikler seg er det visse tradisjoner som trenger å fjernes. Jeg tenker at dersom det er forbundet med stolthet å skifte etternavn, hvorfor er det så mange kvinner som gjør det? Aksepterer vi ting for lett, eller bryr vi oss rett og slett ikke om det? 

  Jeg vet at mange som gifter seg synes at det å ha felles etternavn er et slags ytre bevis på at de er gift. Dette har jeg absolutt ingen problemer med å forstå, jeg er faktisk nokså enig i det. Jeg synes bare det er dumt at vi skal holde fast på gamle tradisjoner som sier at det er bare mannens navn som skal føres videre i slekten. En familie med bare døtre vil da raskt "dø ut" ettersom kvinnenes etternavn ikke blir videreført. 

  (Innlegget fortsetter under bildet)

  Vi har også dem som synes etternavnet sitt er en viktig del av identiteten deres og velger å ikke skifte navn når de gifter seg. For dem oppstår til gjengjeld problemet om hva de eventuelle barna skal hete til etternavn. Også på dette området bærer vi videre på tradisjonen om at barna skal ha farens etternavn og føre slekten videre. Mange velger å bruke begge foreldrenes etternavn, men ettersom det somregel bare er det ene etternavnet som blir brukt kan man se en problemstilling også her. Hvor mange barn med gifte foreldre vet du om som har morens etternavn som det "bakerste" etternavnet? 

  For meg og Sondre har dette vært er stort diskusjonstema gjennom hele graviditeten ettersom vi begge er veldig sta og vil at Adelen skal ha vårt etternavn. Vi merket allerede første gang vi tok opp temaet at det var uaktuelt at kun ett av etternavnene ble tatt i bruk, spørsmålet var heller i hvilken rekkefølge de skulle komme. Som dere sikkert forstår så har jeg veldig sterke meninger på dette området, så jeg sto på mitt. Det tok lang tid, men til slutt klarte vi å finne et kompromiss vi begge var fornøyd med. Sondre fant noen ting som var enda viktigere for ham enn å bestemme etternavn som han skal få bestemme når den tid kommer. Derfor har vi kommet frem til at jenta vår skal hete Adelen Kleppe Larsen. 

  Som sagt, for mange er dette sikkert ubetydelige spørsmål, men for dere som er enige vil jeg absolutt råde dere til å stå for det dere mener! Det finnes absolutt ingen god grunn til at kvinnens etternavn ikke er like bra som mannens, det handler mer om hva som er riktig for dere selv. 

   - Del gjerne din egen mening rundt temaet i kommentarfeltet! 

  Lik og del gjerne innlegget videre!


  8

  Øk dine vinnersjangser!!

  • Publisert 18.12.2013 klokka 14:26
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  For de som ikke har fått det med seg så har jeg startet en konkurranse som pågår frem til julaften! KLIKK HER FOR Å KOMME TIL KONKURRANSEN!!

  Som jeg skrev kommer det hver dag nye måter å øke vinnersjangsene sine på. Det du må gjøre i dag for å øke din vinnersjangse er å svare rett på følgende spørsmål: 

  - Fra hvilket land kommer tradisjonen med juletre?   I kommentaren må du også huske å oppgi bloggnavnet ditt eller det navnet du registrerte deg med i konkurransen! 

  Lykke til! :) 

  PS: Kommer et mer spennende innlegg senere i dag! :) 

  32

  Konkurranse! - Ekstra gave under juletreet?

  • Publisert 17.12.2013 klokka 18:24
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Nå i disse juletider synes jeg det var på tide å sette i gang en konkurranse. Premien er denne lille julegaven her, og den inneholder uten tvil noe dere kommer til å elske! Jeg skulle gjerne hatt den selv :) 

  Det er kjempe enkelt å delta - bare følg disse trinnene! 

  1. Lik facebooksiden til bloggen --> KLIKK HER!

  2. Lik/del dette innlegget på facebook!

  3. Kommenter følgende på dette innlegget
      - "Jeg deltar"
      - En mulig måte å kontakte deg på.
      - Dersom du har blogg, bloggnavnet ditt. Viss ikke, et kallenavn slik at jeg kan registrere deg. 
      - Hva du ønsker deg til jul.  

  EKSTRA VINNERSJANGSE! : Hver dag frem til trekningen vil det komme nye måter å øke vinnersjangsen sin i konkurransen, så det gjelder virkelig å følge med! Det du kan gjøre gjennom hele trekningen som vil gi deg ekstrapoeng i trekningen er å få andre til å delta i konkurransen! Dersom du tipser en venn om å delta i konkurransen, få dem til å skrive bloggnavnet eller kallenavnet ditt i kommentaren! For hver person du tipser får du et ekstra vinnersjangsepoeng! 

  Trekningen vil pågå frem til julaften, og da blir også vinneren annonsert og kontaktet! 

  Lykke til! 


  8

  Dårlig dag..

  • Publisert 16.12.2013 klokka 19:36
  • Kategori: Hverdag

  Hei dere! 

  Dagen i dag her rett og slett vært en skikkelig drittdag. Jeg sov nesten ikke noe i natt, kun et par timer. Dette førte naturligvis til at jeg var ekstremt trøtt på skolen og hadde null konsentrasjon. Slike dager er allerede da dømt til å bli dårlige. Har i tillegg vært litt problemer her hjemme, men foreløpig går jeg ikke noe mer grundig inn på det. Kan nok hende eg skriver mer om det senere, men jeg håper dere kan respektere det for nå. Jeg sov noen timer når jeg kom hjem fra skolen, så er heldigvis litt mer uthvilt nå. Nå sitter jeg å ser på TV og koser meg med chips og julebrus! :) 

  Jeg har tenkt så mye på jul i det siste at jeg helt har glemt ut at det i tillegg nærmer seg nyttår. Jeg har bestemt meg for at i år skal jeg lage meg noen skikkelige nyttårsfortsett som jeg skal prøve mitt beste på å holde! Hva disse fortsettene skal være aner jeg ikke enda, men det kommer jeg vel på etterhvert. Jeg vil gjerne høre deres nyttårsfortsett, så får jeg kanskje litt inspirasjon! :) 

  - Har du noen nyttårsfortsett til 2014? 

   


  4

  32 uker - Oppdatering

  Hei!

  I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle komme med en liten ukesoppdatering. I dag er jeg 32+2 uker på vei og terminen nærmer seg bare mer og mer. Heldigvis er det mange kjekke ting vi går i vente i tiden fremover så jeg satser på at de to resterende månedene av svangerskapet går raskt! 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 8 uker (57 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Navn: Adelen Kleppe Larsen

  ♥ Neste kontroll: Begynnelsen av januar 2014

  ♥ Plager: Fortsatt plaget av bekkenløsning, men smertene varierer fra dag til dag. Jeg får også veldig raskt hodepine dersom jeg ikke passer på å drikke nok vann. 

  ♥ Strekkmerker: Overalt; brystene, hoftene, lårene, rumpa. Nå har jeg også fått det første merket på magen.

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Begynner å kjenne på at jeg har mye vann i kroppen for tiden, spesielt i leggene. Jeg får dype merker i huden fra der sokkene har vært og jeg kjenner at leggene er mer "fyldige" enn vanlig. Fingrene er fortsatt litt hovne så ringene mine er trygt plassert i halskjedet mitt. 

  ♥ Aktivitet: Det er fortsatt veldig mye aktivitet i magen, somregel hele dagen. Jeg lurer virkelig på om hun i det hele tatt sover noe der inne! Ofte når hun sparker eller prøver å snu seg ser inne er det veldig synlig på utsiden, noe som er veldig facinerende å se på. 

  ♥ Søvn: Jeg sover nokså greit ennå. Våkner cirka en gang hver natt for å gå på do, men sovner somregel raskt igjen etterpå. Har hatt litt problemer med å sovne i det siste pga mye aktivitet i magen. 

  ♥ Humør: Humøret går fortsatt litt opp og ned, men det har ikke forandret seg så mye fra før jeg var gravid. (Nå skal det sies at jeg alltid har vært en person med stort temperament da)

  ♥ Fødselsforventinger: Jeg har begynt å tenke mer og mer på fødselen i det siste. Jeg gruer meg ikke noe spesielt (enda), men er veldig nysgjerrig på hvordan jeg kommer til å takle smertene. Kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg nok til å rett og slett være en skikkelig kjerring, så jeg prøver derfor å forberede Sondre på det verste! Det sies vel at tingene som en kvinne sier under en fødsel somregel skal tas med en klype salt? 

  ♥ Magebilder: 


  - Har du noen spørsmål, legg igjen en kommentar i feltet nedenfor! :) 

  Lik & del gjerne innlegget videre! 


  2

  Gavedryss!

  • Publisert 15.12.2013 klokka 14:42
  • Kategori: Hverdag

  Heisann!

  Og god tredje søndag i advent! Jeg kan ikke tro at tiden har gått så fort, det er bare 9 dager til julaften. Nå sitter jeg godt plantet fremfor TVen mens Sondre er på jobb. 

  I går hadde jeg som sagt mamma og bestemor på besøk. Vi var på Egon og spiste og koste oss veldig! :) I tillegg hadde de med seg masse adventsgaver til meg. Det hadde Sondre også så det ble rene julaften for meg i går. Her er tingene jeg fikk! 

  1. Pepperkakeformer - Mamma

  2. Nattkjole - Sondre

  3. Minijuletre - Mamma

  4. Julenisse - Mamma 

  5. Finkjole til Adelen - Sondre

  6. Pepperkakedeig - Mamma 

  7. Lys og servietter - Bestemor

  (8. Hjemmelaget julekrans - Mamma) 

   

  - Har du fått noen gaver før jul? 

  Lik og del gjerne innlegget videre! :) 


  0

  Svangerskapet mitt - Uke 11-20

  Heisann! 

  Da var det lørdag igjen gitt! Formiddagen har blitt tilbragt på sofaen, men snart kommer mamma og bestemor på besøk. Vi skal på Egon og spise, og etterpå skal vi på en konsert der klassen min skal være med å synge. 

  I dette innlegget skal jeg fortsette innlegget jeg skrev om svangerskapet mitt uke 1-10. Jeg skal ta for meg uke 11-20, som var noen veldig innholdsrike uker av svangerskapet. 

  Breaking the news: Nyhetene om at vi ventet barn ventet vi med å fortelle til uke 13-14. De fleste venter iallefall til uke 12 med å fortelle det, ettersom risikoen for at noe kan skje er størst før uke 12. Jeg var livredd for hvordan foreldrene våre kom til å reagere og gruet meg skikkelig til å fortelle det. Til min store overraskelse gikk det over all forventning, og de gratulerte oss! Vi hadde selfølgelig lange samtaler med dem om hvorfor vi hadde gjort som vi hadde gjort, og hvordan vi hadde planlagt tiden fremover. De synes naturligvis det hadde vært bedre om vi hadde ventet, men har hele tiden vært veldig støttende. Jeg tror at dersom noen av foreldrene våre ikke hadde støttet oss ville det gjort det mye vanskeligere for oss. Ikke fordi vi ikke kommer til å klare oss, men fordi det alltid er godt å vite at man har noen som støtter oss og er der for oss. Etter hvert fikk også resten av familien, venner og bekjente vite nyheten og gratulasjonene stømmet på. Jeg var forberedt på å få mange negative kommentarer, men det har vi heldigvis sluppet i veldig stor grad. Mange har selfølgelig stilt spørmål ved valget vårt, men vi har ikke opplevd å få userriøse og ufine kommentarer på graviditeten slik mange unge gravide får. 

  Ny skole, ny klasse: I august i år flyttet vi jo fra Ølen til Haugesund fordi jeg skulle gå på skole der og Sondre hadde fått ny jobb. Den første tiden på skolen følte jeg meg litt alene ettersom jeg nesten ikke kjente noen som helst i klassen min. Jeg hadde ikke direkte fortalt klassen min av jeg var gravid, men gjennom facebook fant de det gradvis ut. Jeg fikk mange spørsmål og ble helt overveldet av all oppmerksomheten jeg fikk. Jeg synes egentlig det bare var hyggelig å få spørsmål, men var veldig redd for at de kom til å dømme meg ettersom jeg ikke kjente dem så godt ennå. Etter hvert som tiden gikk ble jeg bedre og bedre kjent med klassen, og fikk meg mange gode venner. Det at jeg er gravid har heldigvis ikke vært noe problem med tanke på ny skole og nye venner. 

  Vi hørte hjertelyd for første gang i uke 17 da vi var hos legen på svangerskapskontroll. Det var helt fantastisk å høre de lille hjertet til babyen vår banke. Sondre visste allerede da at han ikke hadde mulighet til å være med på ultralyden pga at han måtte jobbe, så for han var det å høre hjertelyden en bra kompensasjon for ultralyden. Det var overraskende å høre hvor raskt det lille hjertet banket, hun hadde puls på hele 150. Ellers var denne kontrollen en vanlig svangerskapskontroll der legen skjekket de vanlige tingen; blodtrykk, vekt og størrelsen på livmoren. 

  Ultralyd var i uke 19. Jeg hadde planlagt med mamma at hun skule komme fra Stavanger for å bli med ettersom Sondre måtte på jobb. Jeg tenkte at viss ikke Sondre kunne få gleden av å bli med kunne vel mamma få den. Da vi kom på sykehuset ble vi godt tatt imot av en jordmor som jobbet der. Først stilte hun meg endel rutinespørsmål om graviditeten og helsen min. Deretter la jeg meg på undersøkelsesbenken og vi fikk se babyen som lå der å sprellet inne i magen. Hun var utrolig urolig under undersøkelsen så det var vanskelig for jordmoren å få målt henne ordentlig. Det jeg syntes var ekstra morsomt var at når jeg kjente spark i magen kunne jeg samtidig se på skjermen at hun sparket. På slutten av undersøkelsen spurte vi om kjønnet og fikk vite at det var en liten jente som lå der inne og sprellet. Jeg ble nokså sjokkert fordi magefølelsen min sa at det var en gutt som var der inne. Sondre derimot trodde hele tiden at det ble en jente. Jeg var så glad og lykkelig! Det var helt surrealistisk å se den lille babyen som bare er min og Sondre sin. Med meg hjem fikk jeg mange bilder som jordmoren tok under ultralyden.   Navnet til prinsessen vår ble bestemt nokså tidlig. I en lang periode sto valget mellom Adelen og Osmine, men vi valgte til slutt å gå for Adelen. Vi synes det var greit å bestemme oss tidlig for navn fordi da hadde vi et navn å forholde oss til når vi snakket om den lille babyen. Det ble også mye mer ekte når vi hadde gitt henne et navn. 

  Magen begynte også såvidt å vokse i denne perioden. I begynnelsen syntes jeg det var litt morsomt fordi magen var så liten at ingen kunne se at jeg var gravid, bare at jeg hadde lagt på meg litt på magen. Ettersom tiden gikk begynte den lille kulen å ta mer og mer form, og man kunne se at jeg faktisk var gravid, ikke feit! :) 

  - Dersom du lurer på noe fra disse ukene er det bare å spørre! 


  17

  The Ugly Truth - Strekkmerker

  • Publisert 13.12.2013 klokka 18:07
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere!

  I dette innlegget skal jeg ta opp et tema som er veldig aktuelt ikke bare for oss som er gravide, men også veldig ofte for tenåringer. Jeg snakker naturligvis om strekkmerkene vi alle frykter. 

  Strekkmerker er en type arrdannelser som forekommer i lærhuden, som er et av de innerste lagene med hud. Det er derfor det er vanskelig å både forebygge og behandle strekkmerker. De fleste tenker gjerne at strekkmerker er noe som er typisk for gravide (som i stor grad stemmer), men faktisk opplever hele 70 % av alle jenter å få strekkmerker i løpet av puberteten. Tallet er ikke like høyt hos guttene, men det er veldig vanlig hos dem også. Årsaken til strekkmerkene er enkelt å greit at kroppen vokser for fort til at huden klarer å henge med. 

  Jeg tror de fleste som opplever å få strekkmerker synes det er veldig dumt, spesielt i begynnelsen når merkene er veldig røde og lilla. For mange er strekkmerker noe som er med på å ødelegge selvtilliten deres og gjøre dem flaue av kroppen sin. Jeg synes det er utrolig trist at det skal være sånn, ettersom så mange av oss opplever det. Burde vi ikke heller være stolte over kroppen vår? Noen merker på magen, hoftene eller lårene burde vel ikke stoppe oss fra å gå i badetøy på stranden? Det er naturligvis lettere sagt enn gjort. 

  Jeg har selv slitt med mye strekkmerker, både før og etter at jeg ble gravid. Strekkmerkene har i stor grad vært med på å ødelegge selvbildet mitt og fått meg til å føle meg direkte stygg. Etter at jeg ble gravid har jeg sakte, men sikkert begynt å akseptere at strekkmerkene rett og slett er noe jeg må leve med. Nå er naturligvis mine veldig nye og derfor veldig kraftige i fargen som gjør at de viser veldig godt, men jeg trøster meg selv med at om noen år har de bleknet så mye at de nesten ikke viser. Jeg tror det er den beste medisinen man kan gi seg selv viss man sliter med mye strekkmerker. 


  (Bildet i midten oppe viser hvordan hele innsidene av lårene mine ser ut)

  Som dere ser på bildene har jeg allerede mye strekkmerker på både hoftene og lårene mine. Jeg har også nylig fått det første strekkmerket mitt på magen, og venter bare på flere. I tillegg er de å finne på både rumpa og brystene. Det er sikker mange som tenker "fy søren så stygt", men jeg prøver å fokusere på det faktumet at kroppen min trenger å forandre seg for å få plass til en liten baby inni der og er ikke et par strekkmerker verdt en liten baby? 

  Det absolutt beste tipset jeg kan gi til alle dere der ute som sliter med strekkmerker er at dere bare må prøve å akseptere dem. Det er selfølgelig ikke lett, men det å vite at de kommer i stor grad til å bli usynlige er vel en god trøst? Og for all del må dere huske at det er uendelig mange andre som sliter med akkuratt det samme som deg! Det er kanskje ofte "de heldige" som slipper unna strekkmerkene man får høre om, men prosentdelen som får strekkmerker er betydelig større.  

  Elsk kroppen din slik den er, enten det er med eller uten strekkmerker! 

  - Er du plaget av strekkmerker? 


  1

  All I want for Christmas is you ♥

  • Publisert 13.12.2013 klokka 11:24
  • Kategori: Hverdag

  Hei igjen! 

  Jeg vet innleggene de siste dagene ikke har vært av den mest sepnnende typen, derfor lover jeg et bedre i løpet av dagen. Jeg har rett og slett ikke hatt tid til noe mer denne uken pga skole, kvalitetstid med Sondre og bingo. Jeg vant forresten 200 kr når jeg var på bingo i går, så jeg kom hjem som en meget fornøyd jente! :) 

  I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om hva jeg og Sondre ønsker oss til jul. Jeg synes personlig at det er veldig vanskelig å komme på ting jeg ønsker meg, ettersom jeg hater å ønske meg såkallede "ubrukelige" ting. Når vi har mange ting til Adelen som vi trenger synes jeg det er så dumt å "sløse" bort gaver på ting til meg selv som jeg egentlig ikke har bruk for. Skulle gjerne fått jenta mi til jul, men hun har det nok mye bedre inne i magen en måned og to til! :)   1. Stellebord - Ikke noe spesielt merke, men et som er fint og praktisk!

  2. Vippestol - Fra Babybjörn.

  3. Babyseng - Hvit, enkel og grei sprinkelseng.

  4. Spisebord - Fra IKEA til den nye leiligheten vår. 

  5. TV - Samme hvilket merke, helst 42 tommer. 

  6. TV-benk - Fra Skeidar, til den nye leiligheten.

  7. Stelleveske - Ju Ju Be BE ALL, fås hos Barnas Hus. 

  8. Babycall - Samme hvilket merke, sålenge de fungerer bra.

  9. Fleecejakke - Frida fleecejakke fra Motehus AS.

  10. Microbølgeovn - Hvilket som helst merke. 

  11. Diamantring - Fra Bjørklund. Hvitt gull med diamanter og safir. 

  Ønsker oss også diverse babyklær, babyutstyr, pynt til leiligheten osv :) 

  - Hva ønsker du deg til jul? 


  2

  BINGO!

  • Publisert 12.12.2013 klokka 14:15
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Nå har jeg fått ordnet transport til og fra skolen frem til fødselen. Skal bli utrolig herlig å slippe å gå hele skoledagen å grue seg til den smertefulle turen hjem! Jeg var som sagt hos legen i går på svangerskapskontroll og da skrev han en bekreftelse på bekkenløsningen min. Jeg måtte ta nye blodprøver også, ettersom jeg har blodtype A negativ. 

  Senere i dag skal jeg til Sandeid for å gå på bingo for pappa. Da skal jeg være med å arrangere den ukentlige bingoen. Jeg synes faktisk det er veldig kjekt å være med på, så jeg gleder meg! Det skal bli greit å komme seg litt ut av leiligheten også :)   Nå skal jeg hjem fra skolen og så skal jeg øve på hørelæreprøve. Det er utrolig vanskelig så jeg gruer meg veldig! 

  - Hva er dine planer for dagen? 


  0

  Pepperkakehus!

  • Publisert 11.12.2013 klokka 21:42
  • Kategori: Hverdag

  Heisann!

  Har ikke hatt tid til å blogge tidligere i dag, ettersom jeg har vært veldig opptatt! Sluttet ikke på skolen før 16.00 og etter det har vi vært på storhandel, spist middag og lagt pepperkakehus. I min familie er det en tradisjon å pynte pepperkakehus hvert år, derfor har jeg nå videreført tradisjonen til min og Sondres kommende familie. Vi kjøpte et pepperkakehus på butikken som bare var til å lime sammen. Har prøvd før å lage fra bunn av, men det har alltid blitt mislykket så vi droppet det. Etterpå pyntet vi huset med maaaassse godteri og melis. Vi har hatt det utrolig morsomt! :) 

  For å gjøre det helt klart: Det siste vi har prøvd på her er å gjøre det pent, haha!


  Da vi var på handel i dag fant jeg også en 7-armet lysestake til å ha i vinduet. Den kostet 35 kr på Europris så jeg kunne ikke la være å kjøpe den! Er så utrolig koselig med litt lys i vinduet, spesielt nå når det blir så tidlig mørkt ute. 

  - Har du laget og pyntet pepperkakehus til jul? 

  Husk å lik bloggen på facebook! : KLIKK HER!!!

  1

  Midlertidig funksjonshemming?!

  • Publisert 10.12.2013 klokka 21:00
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen!

  Jeg har den siste tiden blitt mer og mer plaget av bekkenløsning, og det har nå kommet til et punkt at jeg til tider sliter med å i det hele tatt gå. Det er ufattelig vondt! Det har blitt et lite problem med tanke på skolen ettersom det ikke går buss fra her jeg bor og Sondre begynner på jobb kl 05.00. Jeg har derfor snakket med læreren min om det, og jeg fikk idag dette skjemaet. Skal til legen i morgen på kontroll, så jeg skal få han til å fylle det ut da. Håper vi får ordnet en løsning raskt! 

  Ellers i dag har jeg slappet litt av, og begynt å rydde leiligheten til det skal være visning av den i morgen. Er nesten ferdig med å vaske badet, men huff så lang tid det tar! Jeg har vært hjemme alene hele dagen siden Sondre er på jobb, noe som er utrolig kjedelig.. Har fått litt tid til å arbeide med leksen jeg har i sang som heter "The Wind Beneath My Wings". 


  Jeg burde egentlig legge meg tidlig i dag for jeg er veldig trøtt, men det blir nok nokså sent ettersom Sondre skal jobbe noen timer til. Hater å gå å legge meg for så å bli vekket igjen noen timer senere. Jeg fikk også noen forespørsler om å skrive mer om bilulykken jeg var med i i januar, er det noe dere er intressert i å lese om? 

  Husk å like bloggen på facebook! : KLIKK HER FOR Å KOMME TIL FACEBOOK-SIDEN!

  1

  Babyutstyr!

  • Publisert 10.12.2013 klokka 16:22
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  I dette innlegget skal jeg skrive litt om utstyret vi har kjøpt inn til Adelen. Vi mangler fortsatt en god del, men så er det jo fortsatt 2 måneder til termin.

  HER ER UTSTYRET VI HAR:

  Vogn var det første vi fikk av utstyr. Vi var så heldige at vi fikk vognen av foreldrene til Sondre! 


  (Simo Kombi - Svart) 

  Bilsete har vi også klart til veslejenta vår kommer! Bilsete var bursdagsgaven min fra mamma. 


  (Maxi-Cosi Cabriofix pakke med stol og base)

  Babystol fikk vi tak i når Barnas Hus hadde salg. Valgte Stokke sin tripp-trappstol, ettersom den kan brukes i mange år fremover. Nyfødtsete måtte vi også ha så vi kan bruke den helt fra begynnelsen.

  HER ER UTSTYR VI MANGLER:

  Vippestol er noe jeg har veldig lyst på! Det er jo ikke absolutt nødvendig, men jeg har blitt anbefalt det av mange andre. Jeg er ikke helt sikker på hvilken jeg vil ha, men har sett mye på denne her fra Babybjörn. 

   

  Seng mangler vi også, og dette er hvertfall en nødvendighet når Adelen kommer! Vi har ikke bestemt oss for hvilken ennå, men det blir nok en helt vanlig, hvit sprinkelseng. 

  Stellebord er den siste av de typiske "store og dyre" tingene vi trenger til babyen vår kommer. Jeg har egentlig ikke funnet ut hvilket stellbord jeg har lyst på, men håper på å finne et som er fint og praktisk, men fremdeles ikke altfor dyrt. 

  Klær, smokker, kluter og andre mindre ting har vi også begynt å kjøpe inn. Tenkte jeg skulle skrive et innlegg senere med bilder av det vi har kjøpt av babyklær til nå. 

  For de av dere som er foreldre; kom gjerne med innspill på hvilke ting dere synes er veldig nødvendige når man blir en mer i familien. Andres erfaringer er uten tvil veldig viktige! Det er også supert om dere har produkter å anbefale! :) 

  HUSK Å LIKE BLOGGEN PÅ FACEBOOK! : KLIKK HER!!

  0

  Svangerskapet mitt - Uke 1-10

  Hei!

  Siden jeg startet bloggen nå nylig tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om svangerskapet mitt, helt fra begynnelsen. I dette innlegget skal jeg skrive om uke 1 til uke 10, som var fra midten av mai til slutten på juli. 

  Oppdagelsen: Når jeg ble gravid skjedde det allerede den andre måneden vi prøvde. Jeg var overbevist om at det ikke kom til å gå så fort, så når mensen ikke kom ble jeg veldig sjokkert. Jeg turte selfølgelig ikke å bli overlykkelig før jeg var helt sikker, så to dager senere tok jeg en test. Ettersom jeg ville være den første som fikk vite resultatet jaget jeg Sondre ut fra badet og låste døra. De minuttene jeg skulle vente før jeg kunne lese av resultatet var uendelig lange! Da jeg plukket opp testen og så to streker ble jeg helt satt ut. Jeg var ekstremt lykkelig og veldig nervøs på samme tid. Jeg spang ner på kjøkkenet, hoppet i armene på Sondre og sa: "Du skal bli pappa!". Resten av dagen gikk vi rundt i lykkerus til tusen begge to.

  De første tankene og forventningene: Når man finner ut en så stor og viktig ting i livet er det naturligvis mange tanker som suser rundt i hodet! Jeg var så ufattelig glad og lykkelig for at jeg skulle bli mor, samtidig som jeg var veldig nervøs for hvordan familien min og vennene mine kom til å reagere. Jeg tenkte mye på om babyen var frisk, om det var jente eller gutt og om hvordan h*n kom til å se ut. Mye av tiden min gikk med til å bare sitte å tenke på tiden vi gikk i vente. Jeg hadde fra begynelsen av hatt en klar plan på hvordan jeg ville gjøre det med skolegang dersom jeg ble gravid og ettersom ting skjedde så raskt passet planen nokså perfekt inn i tidsperspektivet mitt. 

  De første symptomene: Jeg fikk ikke så kraftige symptomer helt i begynnelsen, men de kom raskt snikende en etter en. Det første jeg merket var ømme bryster, noe som er veldig vanlig. Deretter kom trettheten, som gjorde det ble umulig å fungere med de søvnvanene jeg hadde da. Kroppen begynte å kreve mye søvn og hvile. I cirka uke 6 reiste jeg på ferie til Mexico sammen med moren og broren min. Det var da kvalmen satte inn for fullt. Det var utrolig vanskelig å skjule at jeg var dårlig hele tiden, ettersom mamma ikke visste at jeg var gravid da. 

  Den første legetimen: Jeg var på min første svangerskapskontroll i uke 10. Jeg var veldig nervøs for denne timen, ettersom jeg ikke kjente legen jeg skulle til og var redd for hva h*n kom til å si. Jeg hadde lest mange skrekkhistorier om unge jenter som gikk til legen når de var gravide og ble oppfordret til å ta abort. Til min lettelse gikk timen veldig greit. Jeg måtte ta en urinprøve, veie meg og måle blodtrykket. Etterpå fyllte jeg, Sondre og legen ut "helsekort for gravide". Dette kortet må jeg ha med meg hver gang jeg er på kontroll. 


  (Bilder fra sommeren 2013. Jeg er gravid på alle disse (mindre fine) bildene!)

  - Dersom du lurer på noe annet ang uke 1-10 er det bare å spørre! :) 

  8

  Døden nær!

  • Publisert 08.12.2013 klokka 19:40
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen!

  I dag hadde jeg en døden-nær-opplevelse! Eller, døden nær var det vel bare i mine øyne da. Det har seg nemlig slik at i januar i år var jeg i en alvorlig bilulykke, der vi var heldige som i det hele tatt overlevde. Jeg kom ut av ulykken mer eller mindre uten en eneste skramme utenpå, men jeg sitter nå dessverre igjen med en grusom redsel for å kjøre bil på vinterstid. Jeg har helt siden januar gått å gruet meg til at vinteren skulle komme, og nå når vi var i Trondheim i helgen ble jeg tvunget til å møte frykten min. 

  Denne såkallede døden-nær-opplevelsen min i dag, var ikke egentlig en reell hendelse, men meg selv som var overbevist om at nå kom det til å gå galt. Vi kjørte i en sving i en nedoverbakke, der jeg var helt overbevist om at nå mister vi grepet og kjører rett utfor veien. I realiteten skjedde det ingenting utenom det vanlige, men den ekstreme redselen som griper meg i sånne øyeblikk er grusom. Dersom redselen først får tak i meg kan jeg sitte å tenke ting som: "Nå dør jeg" eller "Viss vi krasjer nå, kan det være babyen min dør". Det er ikke noen hyggelige tanker å sitte med! 

  Nå har vi heldigvis komt oss tilbake til det våte vestlandet der helgens snøfall allerede har smeltet bort fra veiene. Det å kjøre på bare veier igjen var fantastisk, og det å ha tilbake Sondre som sjåfør igjen var også en lettelse. Jeg har bare sittet på med gode sjåfører i helgen, men ettersom det bare er Sondre som virkelig vet hvor dypt frykten min sitter er det beroligende å ha han bak rattet.


  (Slik så bilen ut etter ulykken. Bakparten så enda verre ut.. )
   

  - Har du noen gang vært i en bilulykke? 

  3

  Min lille akrobat!

  Hei!  

  I dag er det allerede andre søndag i advent! Tiden går så utrolig fort, julaften er jo snart her. Vi spiste en deilig frokost tidligere i dag og tente to lys på adventsstaken. De siste timene har vi tilbragt fremfor TVen og sett på langrenn og skiskyting! Jeg liker veldig godt å følge med på skisport, spesielt når Norge gjør det så bra som i dag! :) 

  Senere i dag reiser vi hjem til Haugesund. Skulle ønske at helgen kunne vart lengre, jeg vil ikke hjem ennå! Flyet vårt går ikke før 16.25 da, så vi har fortsatt litt tid til å nyte snøen og været her oppe :) 

  I dag har Adelen vært utrolig aktiv inne i magen! Hun sparker og snur seg hele tiden, og har absolutt ingen planer om å la mammaen sin få slappe litt av! Det er vanskelig å forklare, men noen ganger når det er skikkelig mye bevegelse i magen blir man nesten litt sliten av det, selv om man egentlig ikke gjør noe som helst. Det er uten tvil en liten akrobat som lever der inne i magen min!  Husk å like bloggen på facebook: KLIKK HER!!


  0

  Let it snow!

  • Publisert 07.12.2013 klokka 15:50
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  Dagen i dag har vi tilbragt ute i snøen! Ettersom vi ikke har hatt skikkelig snø på vestlandet ennå (før nå), så er det deilig å få oppleve litt vinter. Når det er snø i desember blir jeg i ekstra julestemning! Vi var ute å gikk en tur i dag, og Sondre måtte selfølgelig lage snøengel. Nå har vi komt oss inn i varmen og sitter og koser oss :) 

  Jeg begynner virkelig å kjenne på at termindatoen nærmer seg nå. Jeg blir mer og mer spent på hva jeg går i møte, og hvordan jeg kommer til å bli som mor. Sondre er også veldig spent, så vi snakker mye om tiden som venter oss. Det er utrolig godt å ha noen å snakke med som er i akkuratt samme posisjon som meg selv, og som sitter med de samme spørsmålene og forventningene. 

  I kveld skal vi kose oss med kalkun til middag, etterfulgt av spillekveld. Skal nyte siste kveld av ferien vår, før turen går tilbake til vestlandet i morgen ettermiddag. Etter å ha fått en liten smakebit på ferie merker jeg at jeg gleder meg skikkelig til juleferie og tid til å virkelig lade opp til alt som venter i 2014!

  Jeg spurte dere tidligere om tips til hva dere ville jeg skulle skrive om, men fikk ikke noe respons så jeg prøver igjen. Hva ønsker dere at jeg skal skrive om? Det blir mye lettere for meg å skrive innlegg som faller i smak hos dere lesere viss jeg vet hva dere liker! :) 

  - Er det noe du vil jeg skal skrive ett innlegg om? 


  2

  Kjenner jeg blir irritert..

  • Publisert 06.12.2013 klokka 20:05
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  I dette innlegget vil jeg ta opp noe som plager meg veldig. Jeg får for det meste positive tilbakemeldinger på både bloggen min og på graviditeten generelt, men det blir jo såklart noen negative også. Jeg visste såklart at det var noe jeg måtte være forberedt på når jeg startet bloggen, men det virker som jeg har blitt litt misforstått på noen punkter. Derfor vil jeg i dette innlegget rette litt opp i dette. 

  Jeg fikk en kommentar der det sto: "Det virker som du lever på en rosa sky". Ja, jeg lever på en rosa sky for øyeblikket. Jeg nyter det å være gravid. Jeg elsker tanken på at en liten jente lever inne i magen min og vokser og blir større. Som sagt, for øyeblikket er livet mitt flott og fantastisk! Er det virkelig noe galt med at jeg liker gravidtilværelsen? 

  Videre så har jeg fått inntrykk av at mange tror at jeg innbiller meg at det å bli mor er lett. Dette stemmer overhodet ikke. Ja, jeg gleder meg ufattelig mye til å bli mor, men at det blir lett er det siste jeg tror. Jeg vet at jeg går mange søvnløse netter i vente, jeg vet at det kommer til å tære på forholdet til meg og Sondre, jeg vet at jeg må vinke farvel til sosialliv med venner. Jeg er forberedt på at livet mitt fra februar kommer til å bli hardt. Jeg kan nok ikke vite akkuratt hva jeg går i vente, men det kan ingen mødre, uansett alder, før de sitter med barnet sitt i armene. Folk kan få mene akkurat hva de vil om valget mitt, men det at jeg tror det blir lett kan ingen si! 

  Har også fått litt kritikk på valget mitt om å fortsette på skolen. Det at jeg skal fortsette på skolen er et valg jeg har tatt fordi jeg ikke ønsker å komme så mye på ettertid med utdanning. Ja, jeg kommer til å være borte fra Adelen noen timer hver dag, men da kommer hun jo til å være med faren sin. Det er vel like bra for barnet å ha samvær med faren sin som med moren sin? 

   
  Jeg håper nå at jeg har fått rettet opp i noen av disse misforståelsene og tankene som er ute og går hos folk. Dersom det er noe annet dere lurer på er det bare til å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan!

  1

  31 uker - Oppdatering

  Heisann!

  I dag er jeg hele 31 uker på vei og termindatoen nærmer seg med stormskritt! Jeg tenkte derfor at jeg skulle komme med en liten oppdatering og et par bilder av den voksende magen min! :) 

  ♥ Trimester: Tredje trimester

  ♥ Termin: 10. Februar 2014

  ♥ Igjen til termin: 9 uker (66 dager)

  ♥ Kjønn: Jente

  ♥ Neste kontroll: Onsdag 11.12.13

  ♥ Plager: Bekkenløsning. Smertene varierer veldig, men det kan til tider være veldig vondt!

  ♥ Strekkmerker: Jeg har dessverre vært veldig plaget av mye strekkmerker, både på lårene og hoftene. Har ikke fått noe spesielt på magen enda, men det kommer nok snart. 

  ♥ Hevelser og vann i kroppen: Har ikke hatt så mye hevelser, men fingrene mine har fått litt vann i seg så jeg er nødt til å ha ringene mine i et halskjede. 

  ♥ Aktivitet: Det er veldig masse aktivitet i magen for tiden, spesielt på kvelden når jeg skal sove! Det er utrolig fantastisk å kjenne liv der inne da :) 

  ♥ Søvn: Jeg sover nokså greit ennå. Våkner cirka en gang hver natt for å gå på do, men sovner somregel raskt igjen etterpå. 

  ♥ Humør: Dette punktet ble jeg nødt til å spørre Sondre om svar på: "Det går veldig opp og ned, avhengig av hvordan jeg oppfører meg mot deg!" 

  ♥ Fødselsforventinger: Er veldig avslappet med tanke på fødselen. Jeg tror nok jeg kommer til å tenke mye mer på det når det nærmer seg, men forløpig så ser jeg bare på det som et siste hinder før jeg får sitte med jenta mi i armene. 

  Nå er vi som sagt i Trondheim og besøker søsteren min. Som de fleste sikkert har fått med seg så har det vært en enorm storm som har herjet på hele vestlandet, spesielt i går kveld. Det viste seg at til tross for en 2 timers forsinkelse var vi utrolig heldige som i det hele tatt fikk komt oss på flyet vårt, ettersom nesten alle flyene ble kansellert. Her i Stjørdal, som ligger en liten halvtime utenfor Trondheim, er det snø og vindstilt. 
  - Har du merket noe til uværet som herjer? 

  1

  Overvåket i 17 år!

  • Publisert 05.12.2013 klokka 10:13
  • Kategori: Hverdag

  Hei!

  Jeg kom over en artikkel i går som jeg ikke kunne la være å dele med dere. En kvinne på 51 år fra Kragerø skulle pusse opp soverommet sitt, da håndtverkeren kom til henne å sa: "Du må ringe politiet, du har blitt overvåket". Han hadde funnet et kamera og en microfon plassert i soveromsveggen til kvinnen. Etter at politiet hadde vært å undersøkt huset fant de ett til kamera som var plassert der kvinnen tørket seg etter at hun hadde dusjet. De fant også ut at overvåkeren var naboen til kvinnen.

  Det viste seg at denne overvåkningen hadde foregått i hele 17 år, og hadde startet allerede to dager etter at eksmannen hennes hadde flyttet ut. På den tiden hadde naboen flere ganger prøvd å ta seg inn i huset til kvinnen, og når hun hadde nektet hadde han blottet seg. Hele 6 ganger hadde hun anmeldt ham, men alle sakene var blitt henlagte. Hvor sykt er ikke det?? 

  Det verste av alt var at når politiet hadde pågrepet naboen fant de en liten krok der han hadde rigget seg til med en lenestol, et bord og tørkepapir.. 

  HER KAN DU LESE HELE SAKEN!!

  (Bilde fra tv2.no)

  Lik og del gjerne innlegget videre!

  0

  En siste reise!

  • Publisert 04.12.2013 klokka 21:31
  • Kategori: Hverdag

  Hei! 

  Dagen i dag har ikke vært den beste. Jeg kom hjem fra skolen kl 16 med fullstendig tomt energilager. Etter at vi hadde spist middag ble jeg plutselig veldig kvalm og dårlig i magen, noe som bare gjorde det verre. Det endte opp med at jeg tok en lur på sofaen i 2 timer og våknet i halv 8-tiden. Jeg følte meg heldigvis litt bedre da! Pappa var også nettopp en liten tur på besøk. Alltid koselig å se litt familie en gang i blandt :) 

  I morgen reiser vi til Trondheim for å besøke søsteren min og familien hennes. Det blir den siste lille ferien jeg og Sondre får sammen før Adelen kommer til verden, så vi gleder oss veldig! Vi skal kjøre til Bergen og ta fly derfra, fordi det å fly fra Bergen er mye billigere enn å fly fra Haugesund. Jeg er litt nervøs for morgendagen ettersom det er meldt storm over nesten hele vestlandet, håper bare vi slipper noen forsinkelser.  

  Nå er jeg klar for å hoppe i pysjamasen og krype til sengs! Trenger ufattelig mye søvn for å ikke bli trøtt for tiden, men det er vel bare å nyte det når man kan? :)   Jeg trenger også litt hjelp av dere lesere! Jeg lurer på om dere har noen spesielle ønsker om hva jeg skal skrive om? Det er mye lettere for meg å vite hva dere liker å lese om hvis dere legger igjen en liten kommentar! :) 

  Husk også å like bloggen på facebook: KLIKK HER!


  0

  Jeg fant, jeg fant!

  • Publisert 04.12.2013 klokka 09:58
  • Kategori: Hverdag

  God morgen! 

  Nå sitter jeg på skolen og bare venter på at tiden skal gå. Onsdagen er alltid en kjedelig dag på skolen ettersom vi har 10 skoletimer og jeg ikke er ferdig før 15.50. Vi skal jobbe endel med naturfagsprosjektet vårt i dag, så jeg satser på at tiden går fort! :) 

  Dagen min begynte faktisk veldig bra i dag; Jeg hadde akkuratt gått ut døren og begynt å gå mot skolen da jeg fant en hundrelapp liggende i en liten pytt med vann på fortauet! Det er alltid morsomt å finne penger når man minst venter det! 

   Jeg vil også oppfordre dere til å like bloggen på facebook, så kan dere lettere følge med på oppdateringer og andre viktige ting! Det kommer også til å komme konkurranser etter hvert! 

  KLIKK HER FOR Å LIKE BLOGGEN PÅ FACEBOOK!

  2

  Hjemmestudio på plass!

  • Publisert 03.12.2013 klokka 15:59
  • Kategori: Hverdag

  Heisann dere! 

  Nå sitter jeg å ser på gamle episoder av Grey´s Anatomy og bare slapper av. Vi har nettopp spist grøt til middag så det lukter jul i hele leiligheten! I dag på skolen har jeg hatt prøve i musikklære som heldigvis gikk kjempebra :) I tillegg har jeg hatt pianotime, så jeg har fått hjelp på det vanskelige stykket jeg jobber med.   Jeg og Sondre har også brukt litt tid på å rigge opp hjemmestudioutstyret mitt i dag. Jeg fikk det til jul av mamma i fjor, men jeg fikk ikke til å rigge det opp selv da. Når jeg flyttet til Sondre så glemte jeg det liksom litt ut, noe jeg har veldig dårlig samvittiget for! Nå har vi iallefall fått satt det opp i den lille, trange pianokroken min og det er klart til å spille inn sanger! :) 

  Så en liten oppdatering på adventskalenderen jeg får fra Sondre: I går, 2. desember, fikk jeg en ny hårbørste som jeg har ønsket meg lenge. I dag, 3. desember, fikk jeg en liten smokk til Adelen. Jeg elsker virkelig å få gaver!

  - Har du noen form for adventskalender? 


  0

  Vi skal flytte!!

  • Publisert 02.12.2013 klokka 20:34
  • Kategori: Hverdag

  Hei igjen alle sammen!

  Dere husker kanskje at jeg nevnte at vi skulle på visning på ny leilighet på lørdag? I allefall, jeg fikk en telefon i dag som gjorde dagen mye bedre; Vi fikk leiligheten! :D Han som bor i leiligheten nå skal bo der frem til januar, så overtar vi leiligheten 1. februar. Jeg gleder meg kjempe mye! Den nye leiligheten er 80 kvm i motsetning til den vi bor i nå som er på 50 kvm, og prisen er den samme! Det passer fint at vi får flyttet inn i den nye leiligheten før jenta vår kommer, ettersom vi ikke har plass til alt utstyret her. 

  I tillegg har Sondre hatt privatisteksamen i naturfag i dag, og forbedret seg fra en 3er til en 5er! Er kjempe stolt over han ♥ Nå skal han starte å jobbe med norsk som han også skal ta opp for å forbedre karakterene sine i, og jeg gleder meg til å være privatlæreren hans det neste halve året. Nå har vi nettopp spist middag og sett den andre episoden av "Den unge Fleksnes". Jeg merker at julestemningen kommer mer og mer snikende! 

  (En stykk fornøyd Sondre!) 

  Jeg har nå planer om å gi pianoleksen min et tappert forsøk selv om det er veldig vanskelig.. Jeg mener at pianolæreren min overvurderer meg i stor grad! Jeg skal spille et stykke av Grieg som heter Ensom Vandrer. Jeg er fortsatt på stadiet av å lære meg rytmen på stykket, har ikke engang begynt å spille, haha! 

  - Spiller du et eller flere instrumenter? 


  1

  I <3 tilbud!

  • Publisert 02.12.2013 klokka 13:19
  • Kategori: Hverdag

  Hei alle sammen! 

  Nå sitter jeg på skolen og arbeider med naturfagsprosjekt! Vi lager en film om livets sirkel, og har akkurat begynt med filmingen. Det å jobbe i grupper er noe av det kjekkere vi gjør på skolen, og har det alltid veldig morsomt! 


  (Janina jobber veldig effektivt!)

  Nå i desember har Barnas Hus en julekalender med et nytt tilbud hver dag! Allerede i dag, 2. desember, har de et tilbud jeg ikke kunne motså, derfor sendte jeg Sondre avgårde for å kjøpe denne kjekke reisesengen! Den er i dag på tilbud til 199 kr, så det var uten tvil et bra kupp! :) Reiseseng er noe vi kommer til å ha mye bruk for ettersom vi reiser mye til Sandeid/Ølen og Stavanger

  2

  Svar på spørsmålsrunde! - DEL 3

  • Publisert 01.12.2013 klokka 18:46
  • Kategori: Hverdag

  Heisann! 

  I år har jeg vært så heldig at min kjære lager adventskalender til meg! Jeg laget til han i fjor så han fant ut at nå var det hans tur :) Bak den første luken skjulte det seg en flax-kalender! :D (vant ingenting i første luka men :( )  Her kommer siste del av svarene fra spørsmålsrunden :) 

  Har du gått merkbart opp i bh-størrelse etter at du ble gravid? Jeg og samboeren har vurdert barn, men jeg vet ikke om jeg orker 9 mnd med enda større pupper, nå som jeg allerede har ryggproblemer.

  - Jeg har ikke gått noe spesielt opp i størrelse etter at jeg ble gravid, men det varierer jo fra person til person. Slik jeg har forstått det av jordmoren min blir de gjerne litt større etter fødselen for da starter melkeproduksjonen for fullt. Dersom dere ønsker barn håper jeg ikke dette blir en hindring for dere :) 

  Hvor traff du Sondre?

  - Jeg traff Sondre i jobbsammenheng. Skrev mer om det i DETTE INNLEGGET.

  Hvor gammel er han?

  - Sondre er 20 år gammel. 

  Tjener han nok til å forsørge både deg og barnet?

  - Ja, det gjør han så vi klarer oss veldig bra. I tillegg har jeg litt inntekter i stipend ettersom jeg ikke bor hjemme. 

  Hvorfor flyttet du til Haugesund?

  - Hvorfor jeg flyttet til akkuratt Haugesund kommer av litt ulike grunner. Den aller største grunnen er at jeg og foreldrene mine hadde nokså store problemer med å gå overens en lang periode. Dette gjorde at jeg følte jeg trengte å komme meg litt bort fra de begge. Jeg ville likevel ikke flytte så langt bort og da var Haugesund det greieste alternativet. Her i Haugesund har de også den skolen jeg ønsket å gå på. Det å flytte til Haugesund var noe jeg hadde ønsket lenge før jeg ble sammen med Sondre, så det at han flyttet med meg var bare en stor bonus. 

  Hvordan fridde han til deg?

  - Det var tidlig på morgenen 20. april. Vi hadde akkuratt våknet, så jeg lå i sengen og halvsov da Sondre sto opp og sa at han bare skulle gå å hente noe. Jeg tenkte ikke noe mer over det før han kom tilbake med hendene bak ryggen og et lurt glis om munnen. Så tok han frem en liten eske, gikk ned på kne, åpent esken og spurte om jeg ville gifte meg med han ♥ Jeg svarte naturligvis JA og fikk den nydelige ringen på fingen min :) 

  Hvor lenge hadde dere vært sammen da han fridde?

  - Da han fridde hadde vi vært sammen i ca 1/2 år, så det skjedde nokså tidlig i forholdet. Vi hadde derimot vært venner i langt tid før vi ble sammen, så vi kjente hverandre godt. 

   Kan vi få se bilder av leiligheten din?

  - Jeg tenkte jeg skulle lage et eget innlegg med bilder av leiligheten så snart som mulig :) 

  1

  Svar på spørsmålsrunde! - DEL 2

  • Publisert 01.12.2013 klokka 14:50
  • Kategori: Hverdag

  Hei hei alle sammen!

  I dag er det endelig 1. desember og første søndag i advent! I morges spiste vi en herlig søndagsfrokost og så tente vi det første lyset i adventsstaken ♥ Her kommer fortsettelsen på svarene fra spørsmålsrunden. Jeg har fått inn en del spørsmål til etter at jeg postet DEL 1 i går, derfor blir det hele 3 forskjellige innlegg med svar :) 

  - Hva navn har dere tenkt på?

  Før ultralyden diskuterte vi mye frem og tilbake angående navn. Da vi på ultralyden fikk vite at det var en liten jente der inne i magen, gikk det ikke lang tid før vi bestemte oss for navn. Hun skal hete Adelen :) 

  - Gruer du deg til å føde?

  Nei, det gjør jeg faktisk ikke! Jeg har den innstillingen at fødselen er noe jeg må gjennom uansett om jeg vil eller ikke, og jeg vet at det hele kommer til å være verdt det etterpå :) Selfølgelig tenker jeg jo litt på fødselen og de sterke smertene, men når så mange kvinner velger å gå gjennom en fødsel flere ganger er det vel overkommelig?

  - Synes du ikke det hadde vert lettest å bli ferdig med skole før du ble gravid?

  Lettere hadde de nok vært ja, men hvorfor alltid velge den letteste veien? Jeg har troen på meg selv og at jeg skal klare rollen som mor samtidig som skolegang, og har derfor valgt å gjøre det sånn. Det å få barn er for meg en stor prioritet, men jeg hadde ikke valgt det nå dersom eg ikke trodde jeg skulle klare det uten å droppe ut fra skolen. Skole og utdanning er trossalt noe av det viktigste for å lykkes i livet! 

  - Når fant du ut at du ville ha en baby i så ung alder?

  Det at jeg ønsket å få barn i ung alder husker jeg ikke nøyaktig når jeg fant ut, men jeg trodde aldri det kom til å bli aktuelt. Jeg trodde ikke jeg kom til å møte noen andre som delte mitt syn på å ønske barn i ung alder. Situasjonen endret seg da jeg ble sammen med Sondre. Han snakket masse om hvor mye han gledet seg til å stifte familie osv. (på det tidspunktet visste han ikke at jeg ønsket meg barn). Etterhvert så valgte jeg å nevne for han at jeg også ønsket meg en familie, og da åpnet muligheten seg for at det faktisk kunne bli en realitet. Etter mye frem og tilbake, diskutering for og imot, kom vi frem til at det var det rette for oss å gjøre.  

  - Trives du på skolen?

  Ja det gjør jeg, uten tvil! Jeg er kjempe glad for at jeg valgte å gå første året om igjen, det var absolutt det rette valget for meg. Jeg trives veldig godt både med det faglige på skolen og med det sosiale. Det å kunne drive hobbyen min, musikk, på skolen er for meg luksus! I tillegg har jeg mange utrolig hyggelige venner både i klassen min og parallellklassen, noe som gjør skoledagen tusen ganger kjekkere :) 

  - Hva er yndlingsdyret ditt?

  Yndlingsdyret mitt er hest! vi har hatt hester siden jeg var liten, så jeg har vokst opp med dem. De siste årene har derimot vært preget av lite tid og andre prioriteringer, så jeg har ikke drevet med hest på en god stund. Når jeg blir eldre, får mer tid, penger og plass skal jeg uten tvil ha meg en ny hest :) Her fra min aktive stevneperiode: 

  - Hva er yndlingstingen din med jul?

   For å være helt ærlig elsker jeg alt med jul! Julekonserter, julemiddag, julegaver, adventstid, adventskalendere, Askepott på julaften, julegrøt, julekort og når vi er heldige; julesnø! 

  - Hva heter bestevennen din?

  For øyeblikket har jeg ikke en bestemt bestevenn, men maaaange gode venner! Bland annet Lisa Maria, Janina, Vivian, Agnes, Thelene, Frida og Mari ♥ 

  - Hvordan er det å være gravid? 

  Det å være gravid er både rart og spesielt og fantastisk på samme tid! Det er utrolig å tenke på at jeg har et lite menneske inne i magen som vokser, som vi har laget! Et lite menneske som på et vis kommer til å være avhengig av meg hele livet sitt. Det å ligge å kjenne på sparkene hennes er fantastisk; det er som en kontinuerlig påminnelse på at "jeg er her inne mamma, og jeg lever!" 

  - Hvordan ønsker du å føde? (vanlig, epidural, badekar..osv)

  Når det kommer til fødselen så kommer jeg nok til å se det litt ann hvordan det går. Jeg vil ikke bestemme meg på forhånd at jeg vil ha epidural, men utelukker det heller ikke. Jeg aner trossalt ikke hvordan jeg kommer til å takle smertene. Når det gjelder badekar tror jeg at jeg har utelukket det, enkelt å greit fordi jeg ikke liker å sitte i badekar.

  Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits