• Camilla Larsen

    1

    OPPSKRIFT - Viltplser m/aubergineruller

    • Publisert 23.02.2015 klokka 13:04
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    For en liten stund tilbake la jeg ut dette bildet p Instagram. Mest sannsynlig var det en hel del av dere som var litt skeptiske til middagen, men faktisk var det noe av det beste jeg har spist p lenge. Jeg hper virkelig at flest mulig av dere er vgale nok til prve ut denne retten! Jeg har ikke laget viltplsene selv, men de er laget av en bekjent av meg som driver Skakke Foredling. Skakke Foredling er et miniatyrslakteri for vilt og laks. Produktene kan man f kjpt utvalgte butikker i Hordaland og Rogaland, samt man kan bestille direkte. Her kan du lese mer!Inspirasjon til auberginerullene kommer fra www.kriweb.no.

    Dette trenger du (2 porsjoner):

    • 4 viltplser
    • 1 stor aubergine
    • Litt Philadelphia Light
    • Litt ost
    • Cottage Cheese
    • Krydder etter nske

    Slik gjr du:

    • Sett ovnen p 200 grader.
    • Skjr opp auberginen i tynne, avlange skiver. Jeg fikk rundt 8 stk av min aubergine.
    • Stek aubergineskivene i en panne med nsket krydder til de har blitt myke og "rullbare".
    • Ha en liten klatt p hver av aubergineskivene og rull sammen. Du kan ogs ha krydder inni om nskelig. Ha bittelitt ost p toppen.
    • Stek i en ildfast form til osten har blitt gyllen.
    • Varm opp plsene i kokende vann.
    • Server sammen med cottage cheese.

    Hper det smaker!


    2

    OPPSKRIFT - Frokostmuffins

    • Publisert 27.01.2015 klokka 21:25
    • Kategori: Oppskrifter

    Hei og h!

    Her kommer dagens oppskrift, nemlig frokostmuffins. Dette var ogs et bilde jeg postet p Instagram (@camillaall) for noen dager siden og det var et par stykker som var interessert i oppskriften! Jeg laget den litt p "feelingen", men mengdene er s nyaktige som jeg husker!

    Dette trenger du (ca 2 porsjoner):

    • 100 gram havremel
    • 2 egg
    • 1 ts bakepulver
    • 2-3 ss sukrin gold
    • En skvett melk

    Slik gjr du:

    • Sett ovnen p 200 grader
    • Bland alle ingrediensene utenom melk i en bolle.
    • Spe rren med melk til den fr passe konsistens.
    • Om du nsker sjokoladesmak p muffinsene kan du tilsette litt kakaopulver, mengde etter nske.
    • Fordel rren i ca 6 muffinsformer og stek i ca 15-17 min midt i ovnen.

    Flg meg p Instagram (@camillaall) for daglige oppdateinger! Mat, trening og hverdag :)




    1

    OPPSKRIFT - Stpotetlasagne

    • Publisert 26.01.2015 klokka 13:50
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    Ny oppskrift kommer idag! Jeg la ut et bilde p Instagram (@camillaall) for et par dager siden med middagene vi har hatt denne helgen og det var noen som var interessert i den ene oppskriften, nemlig p stpotetlasagne! Stpotetlasagne er en sunnere versjon av lasagne der pastaplatene er byttet ut med stpotetskiver og ostesausen er byttet ut med cottage cheese. Jeg har funnet inspirasjon til denne oppskriften forskjellige steder p nettet, og deretter laget min egen versjon av den.

    Dette trenger du:

    • 1 pk 400 gram kyllingkjttdeig (eller vanlig)
    • 1 stor stpotet
    • 1 boks mager cottage cheese
    • 2-3 ss tomatpur
    • Div. krydder (jeg brukte: parpikarydder, chillikrydder, hvitlkskrydder, spisskummin, salt og pepper)
    • En skvett melk
    • Ost til topping

    Slik gjr du:

    • Sett ovnen p 180 grader.
    • Skrell stpoteten og skjr opp i middels tynne skiver.
    • Stek kjttdeigen og tilsett krydder, tomatpur og melk til passe konsistens.
    • Legg lagvis i en ildfast form: kjttdeig, cottage cheese, stpotet, kjttdeig, cottage cheese, stpotet.. (til du er tom for kjttdeig)
    • Str raspet ost over lasagnen og stek i ovnen i ca 35-40 min.

    Hper det smaker! Flg meg p Instagram for f mer inspirasjon og ider til et sunnere liv! :) @camillaall


    4

    OPPSKRIFT - Kylling med pestosaus

    • Publisert 22.01.2015 klokka 21:52
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann!

    Tidligere i dag postet jeg bilde av dagens middag p Instagram (@camillaall), og det var stor interesse for f oppskriften. derfor blir det ny oppskrift her p bloggen i dag. Legger ogs med oppskriften til grsdagens lunsj for de av dere som ikke har sett den p IG!

    KYLLING MED HJEMMELAGET PESTOSAUS

    Dette trenger du (4 personer):

    • 4 stk kyllingfilet
    • 4 porsjoner ris (flg anvisning p pakken)
    • 1 hel brokkoli (evt. mer om nskelig)

    Pestosaus:

    • 3-4 dl melk (jeg brukte ekstra lett)
    • En liten skvett matflte (kan droppes)
    • 2-3 ss grnn pesto (juster etter hvor sterk pestosmak du nsker)
    • Maizenna stivelse til nsket konsistens (pass p ikke ta for mye!)
    • Salt og pepper, evt andre krydder.

    Slik gjr du:

    • Sett risen p kok.
    • Stek kyllingfilet enten hele eller i biter.
    • Ha melk og flte i en gryte og kok opp mens du tilsetter pestoen.
    • Juster konsistensen med maizenna (bland ut i litt melk fr du har den i sausen s en ikke klumper seg)
    • Smak til med salt og pepper.
    • Del opp brokkolien og kok til nsket konsistens, noen liker den spr og noen liker den myk.

    Bon Apptit!



    SUPERSUNN BLBRLUNCH

    Dette trenger du:

    • 1 beger Yoplait Double 0% Blbr
    • 100 gram Cottage Cheese (gjerne mager versjon)
    • 30 gram havregryn (juster gjerne mengden selv)
    • Frosne eller ferske blbr til topping
    • Evt. sukrin gold

    Slik gjr du:

    • Bland sammen youghurt, cottage cheese og havregryn, og smak til med sukring gold.
    • Topp med blbr og nyt!

    Jeg hper noen av oppskriftene faller i smak hos nettopp deg! Gi meg gjerne tilbakemelding om du prver deg! :)




    5

    OPPSKRIFT - Laks med potet- og brokkolimos

    • Publisert 20.01.2015 klokka 18:30
    • Kategori: Oppskrifter

    Hei!

    Det er utrolig lenge siden sist jeg skrev noe innlegg her p bloggen. Jeg kommer nok ikke til blogge fast fremover heller da det er altfor tidkrevende, men et innlegg i ny og ne skal jeg prve f til. Dersom du vil flge meg fast kan du sjekke ut Instagram-kontoen min @camillaall

    Her kommer en deilig oppskrift p det som var dagens middag! Sunt, godt og veldig enkelt! Bildet ser uheldigvis mindre delikat ut enn retten egentlig var fordi jeg ikke fant minnekortet til kameraet mitt.



    Dette trenger du (4 personer):

    • 4 stykker laks (jeg brukte ferdig krydret)
    • 5 mellomstore poteter
    • En hel brokkoli
    • 2 egg
    • En skvett melk, evt. matflte
    • Litt smr
    • Salt og pepper

    Slik gjr du:

    • Sett ovnen p 200 grader
    • Skrell poteter og kutt i biter. Del opp brokkolien. Kok sammen til potetene er blitt myke.
    • Legg laksestykkene i en ildfast form og sett i ovnen i 15 minutter.
    • Ha potetene og brokkolien over i en foodprosessor sammen med en liten klatt med smr og litt melk. Kjr til den er helt glatt.
    • Ha mosen tilbake i gryten og bland inn to egg. Smak til med salt og pepper.

    Bon Apptit!


    11

    OPPSKRIFT - Proteinrik smoothie p 1-2-3!

    • Publisert 08.08.2014 klokka 13:00
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    N har vi nettopp kommet hjem fra ukas femte(!!) treningskt. I dag sto styrketrening p programmet, mer nyaktig beinkt! Denne uken har jeg for frste gang klart hatt en treningskt hver dag og jeg er kjempefornyd. Trening begynner bli en fast del av hverdagen min, noe som gjr det mye enklere komme i gang. Motivasjonen stiger ogs nr jeg ser at jeg faktisk ser hva kroppen min er i stand til. Selvflgelig fungerer kroppen langt fra slik den burde i en alder av 17 r, men det gr fremover og det er det viktigste.

    Etter trening er det alltid viktig f i seg mye proteiner slik at musklene restituerer p best mulig mte. En enkel og veldig smakfull mte f i seg proteiner p er drikke en proteinrik smoothie etter trening! Det finner utrolig mange mter lage smoothie p, noen sunnere enn andre. Jeg er egentlig ikke stor fan av nyaktige smoothieoppskrifter ettersom det er mye lettere bare ha i s mye man selv vil. Uansett, her er en god og smakfull oppskrift p deilig jordbrsmoothie!

    Dette trenger du:

    • Frosne jordbr
    • Banan
    • Mager kesam
    • Ekstra lett melk
    • Jordbr-/vaniljeproteinpulver
    • Sukrin etter nske


    Disse ste sugerrene har jeg kjpt p Ebay til en tier per pakke!

    Slik gjr du:

    • Ha nsket mengde av ingrediensene (utenom sukrin) i en blender og bland sammen.
    • Smak p smoothien nr den har blitt glatt og fri for klumper. Smak til med sukrin.

    Som dere ser er det utrolig enkelt mikse sammen en proteinsmoothie! Smoothien kan fungere som et mltid i seg selv, men om du nsker et mer mettende mltid kan du blande litt av smoothien sammen med havregryn. Hvor mye proteinpulver du nsker tilsette er ogs helt opp til deg selv. Kesam og melk inneholder ogs en del proteiner, s du trenger ikke ha s mye!


    Jeg vil forresten minne dere om giveawayen jeg har gende her p bloggen! Du kan vinne din egen personlig almanakk som du bestemmer helt selv hvordan skal se ut. Det eneste du trenger gjre for delta er legge igjen en kommentar p DETTE innlegget.



    - Kommer du til prve denne smoothien?
    - Har du deltatt i giveawayen?

    19

    OPPSKRIFT - Tacograteng med stpotet!

    • Publisert 29.07.2014 klokka 11:21
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    Forrige uke prvde jeg ut ulike matretter med stpotet! Vi startet med prve Linda Stuhaugs stpotetlasagne som ble en stor hit, s jeg bestemte meg derfor for prve meg litt ut selv med stpotet. Eksperimenteringen resulterte i en nydelig tacograteng som dere skal f oppskriften p n. Vanligvis bruker vi makaroni i tacogratengen vr, men stpotet er sunnere og mer nringsrikt, og i tillegg smakte det nydelig!

    Dette trenger du:

    • 1 pk karbonadedeig 400 g
    • 2 stpoteter (300-400 g)
    • Valgfri grnnsaker (f.eks mais, lk, paprika)
    • 1 dl lett creme fraiche
    • 1 pk tacokrydder eller lag ditt eget (det gjorde vi):
    • (Tomatpur, paprikakrydder, hvitlkspulver, chillipulver, pepper, og annet nsket krydder. Smak til)
    • Litt revet ost



    Slik gjr du:

    • Sett ovnen p 175 grader.
    • Stek karbonadedeigen og ha i nsker kryddertype og evt grnnsaker. Nr du er fornyd med krydderet, tilsett 1 dl lett creme fraiche.
    • Skrell og kutt opp stpotet i sm biter.
    • Bland sammen karbonadedeig og stpotet og hell over i en ildfast form.
    • Str over litt revet ost, gjerne mager ost.
    • Stek midterst i ovnen i 30-40 minutt.

    Tacogratengen ble, som lasagnen, en stor hit. Det smakte utrolig nydelig og i tillegg er den relativt sunn! Det skal sies at du sparer endel kalorier p lage ditt eget tacokrydder da hovedingrediensen i det ferdige tacokrydderet er sukker. Oppskriften passer for 2-3 personer, helt avhengig av hvor mye man spiser. Jeg og Sondre hadde litt rester igjen.

    - Kommer du til prve denne oppskriften?


    4

    OPPSKRIFT - Sunn vanilje- og kanelkake!

    • Publisert 25.07.2014 klokka 13:07
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    Det begynner bli en stund siden sist jeg har delt en oppskrift med dere, s jeg fant ut at n var tiden inne! Denne gangen fr dere oppskriften p en herlig vanilje- og kanelkake, som kan minne veldig om krydderkake. Kaken er selvflgelig veldig kalorifattig s det er ingenting i veien for kose seg med denne ogs i ukedagene! Det er som vanlig en liten oppskrift (jeg brukte form p 26x20 cm) s dersom du vil ha en strre form m du nok doble oppskriften et par ganger.

    Dette trenger du:

    • 2 egg
    • 30 g sukrinmelis
    • 30 g sukrin gold
    • 85 g hvetemel
    • 15 g bakeprotein/vaniljeproteinpulver
    • 2 ts bakepulver
    • 1/2 ts vaniljepulver
    • 50 g mager (vanilje)kesam (kan byttes ut med smr om nskelig)
    • Kanel
    • Melk til passe konsistens

    Slik gjr du:

    • Sett ovnen p 200 grader
    • Bland sammen alle ingrediensene utenom melk. Pass p at det ikke er klumper.
    • Tilsett litt og litt melk i rren til du fr en passe konsistens. Den skal hverken vre for fast eller for rennende.
    • Hell rren i enten en smurt eller bakepapirkledd form og stek midterst i ovnen i 15-20 minutt.
    • Nytes best nystekt, gjerne med vaniljeis eller noen av sommerens friske br.

    Jeg skal rlig innrmme at jeg tror (har ikke prvd) at denne kaken hadde blitt bedre med smr i stedet for mager kesam, MEN nr man lager kake i ukedagene gjelder det holde kalorinivet nede. Dersom jeg en gang skal lage kaken til en strre anledning kommer jeg nok til bruke smr i stedet! :)

    - Kommer du til prve denne oppskriften?


    8

    OPPSKRIFT - Sunne proteinpannekaker!

    • Publisert 08.07.2014 klokka 21:10
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    Som jeg lovde dere i forrige uke er det n tid for dele den frste av oppskriftene mine p sunne pannekaker. Jeg lager pannekaker veldig ofte n for tiden og da er det greit variere oppskriftene en gang i blant. Ettersom jeg er i en vektnedgangsprosess er jeg veldig nye p hva jeg spiser, og derfor m selvflgelig pannekakene ogs vre sunne. Heldigvis blir ikke smaken negativt pvirket, de smaker nemlig himmelsk! :) Pannekakene kan nytes til bde frokost, lunch, dessert, og kvelds, alt etter som! Dersom du ikke nsker amerikanske pannekaker kan du kutte ut bakepulveret. Hver pannekake inneholder kun 115 kcal!

    Dette trenger du:

    • 3 egg
    • 1 dl hvetemel
    • 1/2 dl havregryn
    • 1/4 dl bakeprotein (kan byttes ut med annen trrvare)
    • 1/2 dl ekstra lett melk
    • 2 ts bakepulver
    • 1/2 dl stning (Jeg brukte Sukrin og Sukrin+)
    • Et dryss vaniljepulver (kan droppes)

    (Hvetemelet kan du bytte ut med annet mel, evt. bytte ut deler med mer havregryn. Anbefaler ikke bruke kun Sukrin til stning)


    Slik gjr du:

    • Ha alle trrvarene i en bolle. Tilsett melk og egg og visp til en jevn rre.
    • La rren st i kjleskapet 15 - 30 min. (Kan droppes)
    • Stek pannekaker p middels varme. (Min rre gav fem store pannekaker, to er mer enn nok til et mltid)
    • Server sammen med ditt favorittilbehr. (Jeg brukte lime-kesam, jordbr og et dryss Sukrin Gold. Du kan ogs bruke andre br, sukkerfritt syltety (oppskrift HER), cottage cheese osv)



    Pannekakene ble en hit her i grden og lime-kesamen som bde jeg og Sondre smakte for frste gang i dag kommer nok til bli en fast matvare her i hus. Som dere ser p bildet valgte jeg lage ekstra store pannekaker. Amerikanske pannekaker pleier som regel vre noks sm, men i dag gjorde jeg et unntak. Jeg vil nok si at oppskriften passer til 2-3 personer, avhengig av om man spiser mye eller lite. Om du vil ha melkefri pannekaker kan du kutte ut melken og redusere mengde trrvarer.

    - Kommer du til prve denne oppskriften?


    5

    OPPSKRIFT - Sukkerfritt syltety p 1-2-3!

    • Publisert 23.06.2014 klokka 18:16
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    Dette blir bare et kort innlegg ettersom jeg har det noks travelt, men jeg tenkte jeg kunne legge inn en liten oppskrift i farten! Jeg fortalte jo i gr at lunchen min ble totalt mislykket. I dag derimot ble den veldig god! Det som sto p menyen i dag var bananpannekaker med hjemmelaget syltety. Pannekakeoppskriften p justeres litt p s oppskriften p den fr dere ikke helt enn, men syltetyet ble derimot helt nydelig! Dette syltetyet lages i microen p bare et par minutter!

    Dette trenger du:

    • En kopp jordbr (kan selvflgelig byttes ut med andre br)
    • 4-5 ts sukrinmelis
    • 1 ts maizenna (kan droppes)

    Slik gjr du:

    • Dersom du bruker frosne jordbr tin dem i microen. Nr de er tinte skal de st i microen litt til slik at de blir varme og myke.
    • Nr jordbrene har blitt myke mos dem, tilsett 4-5 ts sukrinmelis og 1 ts maizenna. Rr godt.
    • Sett i microen igjen p full styrke. Ta ut nr syltetyet koker. (HUSK!: Pass p hele tiden slik at det ikke koker over)

    S lett er det lage sitt eget sukkerfri syltety p 1-2-3! Syltetyet kan brukes til s mangt, f.eks p pannekaker slik jeg hadde! :)

    - Kommer du til prve denne oppskriften?


    19

    OPPSKRIFT - Sukkerfri sjokoladekake

    • Publisert 21.06.2014 klokka 11:11
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    N er det tid for en ny oppskrift her p bloggen! Denne gangen er det en sukkerfri sjokoladekake som str p menyen. Oppskriften er liten, s dersom du skal ha en langpanne m du nok lage den s stor som 4-5 dobbel. Jeg synes likevel denne lille oppskriften er helt ypperlig, for da slipper man sitte med kake i lange tider etterp. Formen jeg bruker til denne oppskriften er en liten form fra IKEA med mlene 26x20. Kaken blir ikke s veldig hy i den formen, s en enda mindre form er bare positivt.


    Dette trenger du:

    • 2 egg
    • 50 g sukrin
    • 50 g sukrinmelis (evt 25 g sukrinmelis og 25 g sukrin gold)
    • 50 g hvetemel (eller annet mel)
    • 30 g valgfri trrvare - jeg brukte sjokoladeproteinpulver
    • 15 g kakaopulver (mer dersom du nsker kraftigere smak)
    • 50 g mager kesam
    • 1 ts bakepulver

    Slik gjr du:

    1. Sett ovnen p 200 grader
    2. Visp egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis
    3. Tilsett resten av ingrediensene og visp godt sammen
    4. Ha rren i smurt eller bakepapirkledd form
    5. Stek midterst i ovnen i 10 min

    Jeg valgte ikke lage glasur til kaken, og i stedet str sukrinmelis over den. Dersom du nsker en glasur finnes det mange alternativer. Du kan enkelt finne oppskrift p en glasur p nett og s erstatte sukkeret med sukrin eller annen stning. Du kan ogs lage en peanttglasur av peanttmel, sukrin gold og vann. Man m bare prve seg frem med mengden til man finner en passende konsistens.

    Jeg endte igjen opp med en veldig fornyd mann i huset da jeg laget denne kaken, s jeg tar det som en bekreftelse p at den var god. Jeg likte den i alle fall veldig godt selv! Det som er veldig viktig huske p er at kaken ikke m st for lenge i ovnen, for da blir den trr. Denne kaken kan nytes med god samvittighet!

    - Kommer du til prve denne kaken?


    9

    OPPSKRIFT - Grill sunt i sommer!

    • Publisert 11.06.2014 klokka 17:16
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    I dag er det tid for en ny oppskrift her p bloggen. Det begynner bli en stund siden sist s jeg fant ut at i dag var en fin dag poste en oppskrift. Vi har, som mange andre, startet sommertradisjonen med grilling ute i det fine vret. Det finnes virkelig ikke noe bedre enn sitte ute grille nr sola skinner og det er varmt. Likevel er det ofte at grillmaten ikke blir fullt s sunn som man skulle nske, s her kommer en liten oppskrift til et sunnere grillalternativ, nemlig sjampinjong-sliders! Det er sikkert mange som har prvd tradisjonelle sliders, eller miniburgere om du vil, og de smaker veldig godt! Oppskriften under er beregnet til 2-3 personer.


    Dette trenger du:

    • 1 pk karbonadedeig 400 gram
    • 1/4 lk
    • 1 egg
    • Valgfritt krydder
    • 6 stk sjampinong

    Slik gjr du:

    • Ha karbonadedeig, lk, egg og krydder i en bolle og bland godt sammen (Gjerne med kjkkenmaskin)
    • Bruk hendene og form seks burgere av kjttmassen. (Lag de ekstra flate, de skrumper inn p grillen)
    • Legg burgerne p grillen

    • Del sjampinjongene p langs.

    • Nr burgerne nesten er ferdig stekte, varm sjampinjongene p grillen.

    • Legg opp sliderene slik du ville gjort med vanlige burgere. Jeg valgte ikke ha noe ekstra grnnsaker eller dressing p slideren min ettersom vi grillet cherrytomater i tillegg, men det er absolutt ikke en dum id. Forslag til ting du kan ha p slideren din: Tomat, agurk, dressing, salat, sylteagurk, ost eller bacon.

    • Sjampinjongen min ble litt mye stekt, menHUSKat sopp alltid m gjennomstekes. R sopp kan vre farlig!

    Klare til nytes!

    - Kommer du til prve disse?






    26

    FRUIT POPS - Den beste sommersnacksen!

    • Publisert 05.06.2014 klokka 15:05
    • Kategori: Oppskrifter

    MINNER OM GIVEAWAY FRA FUNKSJONELL MAT SOM PGR P BLOGGEN! ---> DELTA HER!


    Heisann!

    I gr fortalte jeg dere jo at jeg hadde laget en liten snacks p kjkkenet. Det var egentlig bare en tilfeldighet at jeg kom over et bilde av disse herlighetene p nettet, men jeg velger tro at det var skjebnen! Denne supersunne sommersnacksen kalles fruit pops og lages p 1-2-3, bare se her!

    Dette trenger du:

    • Div frukt og br (Jeg brukte 1 kiwi, 1 fersken og litt vannmelon)
    • Saft av eget nske
    • Ispinne-former

    Mengden frukt og saft du trenger kommer helt an p hvor store ispinne-formene dine er. Mine var sm, s jeg trengte alts lite frukt og saft.

    1. Kutt opp frukt og br, og fyll i isbitformene.

    2. Bland saft - helst litt sterkere enn du ville gjort om du skulle drikke den.

    3. Hell saften over frukten i formene og stikk pinnene ned i formene.

    4. Sett i fryseren noen timer til de har stivnet.

    5. Nyyyyt!

    - Kommer du til prve disse?




    26

    OPPSKRIFT: Tacopai med grov bunn!

    • Publisert 24.05.2014 klokka 11:43
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann!

    I gr laget jeg en herlig tacopai til middag. Den ble utrolig vellykket s jeg tenkte dele oppskriften med dere! Den versjonen av paien som jeg laget var ikke den absolutt sunneste, men med sm endringer kunne den blitt mye sunnere. Jeg kommer derfor til skrive forslag til endringer i oppskriften for gjre den sunnere. Pai er en utrolig god rett som kan lages bde til middag og dessert. Ofte er det paibunnen som er den store synderen, men bunnen i denne oppskriften er en svrt mager versjon. Paien falt utrolig godt i smak her i huset og kommer nok til bli en gjenganger i tiden fremover!


    Bunn

    • 2,5 dl sammalt hvete
    • 1,5 dl hvetemel
    • 1/2 ts salt
    • 150 g mager kesam
    • Vann til passelig konsistens

    Fyll

    • 1 pk 400 g kjttdeig (Sunnere alternativ: Bruk kjttdeig av svin eller kylling)
    • 1 pk tacokrydder
    • 1 dl lett creme fraiche
    • 1/2 lk
    • Evt. andre grnsaker etter nske
    • 100 g revet ost (Sunnere alternativ: Bruk en magrere ost)

    Fremgangsmte

    • Sett ovnen p 200 grader
    • Bunn: Hell alt det trre i en bolle og bland sammen
    • Tilsett mager kesam og kna sammen (NB! Dersom du ikke bruker kjkkenmaskin, m du bruke hendene)
    • Ha i vann til deigen fr passelig konsistens
    • Fordel deigen i en paiform og stikk hull med en gaffel (Som vist p bildet under)
    • Forstek i 15-20 min midt i ovnen

    • Fyll: Stek kjttdeigen sammen med lk og tilsett tacokrydderet. Pass p ikke ha i for mye vann nr du blander ut krydderet, da vil ikke paien bli fast nok.
    • Tilsett creme fraiche i kjttdeigblandingen og rr godt sammen.
    • Tilsett andre grnsaker om nskelig, f.eks paprika eller mais.
    • Hell kjttdeigblandingen over den forstekte bunnen og str revet ost over.
    • Stekes i ovnen i 15-20 min. (Kan variere litt fra ovn til ovn, s flg med)



    Lag gjerne en salat til tacopaien. Den kan ogs nytes sammen med f.eks rmme, tacosaus og guacamole.



    - Kommer du til prve ut denne?



    15

    OPPSKRIFT: Gelegodteri med friske br!

    • Publisert 20.05.2014 klokka 10:48
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere!

    Som jeg nevnte i gr s prvde jeg meg p sukkerfrie gelegodterier i gr. Jeg hadde aldri prvd dem fr s jeg mtte eksperimentere litt med ingrediensene. Det endte egentlig opp med bli mer geleterninger med br enn gelegodteri, men gode var de uansett! Utenom det naturlige sukkeret i brene inneholder denne oppskriften null-niks sukker og omtrent like lite kalorier. Med andre ord: Snacks med goood samvittighet.


    Ingredienser:

    • 1 dl valgfri sukkerfri saft (Jeg brukte Fun Light - Jordbr og Kiwi)
    • 2 dl vann
    • 10 plater gelantin
    • Isbitformer eller andre former
    • Br av eget nske (Jeg brukte blbr og bringebr)












    TIPS!: Dersom de er vanskelige f ut av formene kan du ha litt varmt vann p formene. Bruk en kniv til lirke dem ut.





    Nok en gang et utrolig vellykket prosjekt, og en meget fornyd mann i huset! Sondre er nesten alltid skeptisk nr jeg prver meg p sukkerfrie ting, men han ender som regel opp med bli positivt overrasket. Denne oppskriften er utrolig enkel, s jeg er overbevist om at hvem som helst kan klare dette! Geleterningene br serveres kalde ettersom geleen vil begynne smelte etter hvert. Disse kan man bruke til snacks bde i ukene og i helgene, og er en perfekt stsugdemper.

    - Kommer du til prve ut disse?



    5

    Lavkarbo-pizza!

    • Publisert 16.05.2014 klokka 17:09
    • Kategori: Oppskrifter

    //Inneholder reklame

    Heisann!

    Som jeg skrev tidligere i dag s har jeg laget hjemmelaget pizza i dag, med litt hjelp fra Funksjonell Mat. Jeg tenkte derfor dele oppskriften p denne herlige lavkarbo-pizzaen med dere! Brdmixen fra Funksjonell Mat er lavkarbo, og inneholder kun 2,5 g karbohydrat per 100 g og 156 kcal!! Man kan bruke den til mange forskjellige ting, og i dag har jeg valgt bruke den til pizzabunn. Jeg har i tillegg tilsatt litt revet ost, oregano og havsalt for gi det en litt annerledes smak. Fyllet kan man selvflgelig bestemme selv, men jeg har valgt et sunnere alternativ med kyllingkjttdeig.

    Bunn:

    • 1 pk brdmix fraFunksjonell Mat
    • 3 dl vann
    • 100 gram ost (kan fjernes)
    • Oregano
    • Havsalt om nskelig

    Fyll:

    • Tomatpur eller annen pizzasaus
    • 1 pk kyllingkjttdeig
    • 1/2 rdlk
    • Valgfri mengde revet ost
    • Oregano

    HUSK:

    • Sett ovnen p 175 grader fr du begynner









    Tips!: Ha litt vann p fingrene nr du fordeler deigen p bakepapiret.







    Stek til osten har ftt en gyllen farge, cirka 15-20 min.


    Pizzaen endte opp med smake helt nydelig og tilogmed kresne Sondre var fornyd! Jeg har fremdeles flere produkter igjen fra Funksjonell Mat som jeg skal prve, og jeg gleder med veldig! Til n har jeg bare hatt veldig positive opplevelser med Funksjonell Mat, s jeg satser virkelig p at det fortsetter!

    - Skal du prve denne pizzaen?
    - Har du prvd brdmixen fra Funksjonell Mat?



    12

    Store muffins med mindre enn 100 kcal! - Umulig?

    • Publisert 10.05.2014 klokka 15:06
    • Kategori: Oppskrifter

    //Inneholder reklame

    Heisann alle sammen!

    Som mange av dere vet er jeg veldig opptatt av spise sunt, ettersom jeg holder p g ned i vekt. Likevel synes jeg at det er utrolig kjekt kunne unne seg noe godt en gang i blant. Selv om det er greit spise usunne ting i ny og ne, er det fremdeles kjekkere nr godsakene ogs er sunne! Derfor skal jeg i dette innlegget vise dere en herlig oppskrift p deilige, sunne og gode eplemuffins.


    Til disse muffinsene trenger du en "Sunnere Kakemix" fra Funksjonell mat, som du fr kjpt p www.funksjonellmat.noeller i butikkene Life og Sunkost. Oppskriften passer til 12 store muffins, evt. flere om du bruker sm former. I hver stor muffins er det under 100 kalorier! De er ogs glutenfrie. Her ser du nringsinnholdet i muffinsene foruten om eplene:



    Dette trenger du:
    (+ 2 dl vann)

    1. Bland 4 egg, 2 dl vann og 1 dl mager kesam i en bolle. Visp til kesamen er skikkelig opplst.

    2. Ha i kakemix-posen.

    3. Visp til du har ftt en jevn rre uten klumper.

    4. Str litt kanel over og bland det inn i rren.

    5. Skrell og skjr opp 4 grnne epler.

    6. Fordel nsket antall muffinsformer p et stekebrett.

    7. Fordel rren likt i muffinsformene.

    8. Fordel eplebitene i muffinsformene.

    9. Str kanel over alle muffinsene.

    10. Sett i ovnen og stek i cirka 30 min.

    Ferdige muffins klare til nytes!

    S de ikke herlige ut? :) Jeg og Sondre synes i alle fall at de smakte helt nydelig, og anbefaler virkelig alle prve ut denne oppskriften.







    - Kommer du til prve ut denne oppskriften?




    12

    Frokost i farten!

    • Publisert 30.03.2014 klokka 12:01
    • Kategori: Oppskrifter

    God morgen!

    I dag har det vrt nok en herlig morgen i Casa Kleppe Larsen! Solen skinner og temperaturen er faktisk noks bra, til tross for at vi fremdeles er i mars. Jeg har faktisk kledd meg i shorts og singlet i dag! Sondre dro p jobb i dag tidlig, s jeg og Adelen er hjemme alene n. Adelen fikk mat for en time siden, og jeg inntok nettopp en herlig frokost.











    I dag skal jeg skrive en musikkoppgave som skal leveres i lpet av dagen. I tillegg gr nok jeg og Adelen p en trilletur senere i dag i det nydelige vret. Man kan ikke unng vre litt ute nr det er s pent vr!

    - Liker du lage slike gode frokoster?
    - Er det fint vr der du bor?

    8

    Bolle i ovnen!

    • Publisert 28.03.2014 klokka 21:05
    • Kategori: Oppskrifter

    Neida, ikke boller, men knekkebrd!

    Jeg holder for yeblikket p med teste ut Toro sin knekkebrdblanding. De str i ovnen n, og det lukter herlig i hele leiligheten s jeg satser p at de smaker like godt! Det hadde overhodet ikke gjort meg noe hatt boller i ovnen heller, men det passer dessverre ikke s godt inn i det nye og bedre livet jeg og Sondre har startet, haha!

    Speaking of; jeg, Sondre og Adelen var tidligere i kveld ute p tur. Sondre gikk raskt med vognen, mens jeg smjogget litt p siden av. Det var utrolig herlig komme seg ut i frisk luft etter en noks tung dag. Vi har nemlig vrt i begravelse til oldemoren til Sondre i dag, alts Adelens tipp-oldemor. Det var veldig trist, s det var godt f komme seg litt ut og lufte tankene.

    I morgen skal Sondre p jobb, mens jeg fr besk av en veninne som jeg gikk i klasse med da jeg gikk p skole i Sauda. Jeg har ikke sett henne siden jeg sluttet i Sauda(!!!), s det skal bli veldig kjekt mtes igjen! :) N skal jeg straks hoppe i dusjen, og satser p at Adelen sover til jeg er ferdig! God natt! :)

    - Har du prvd Toros knekkebrdblanding? Har du noen gang lagt knekkebrd selv?


    Les mer i arkivet Februar 2015 Januar 2015 Oktober 2014
    Camilla Larsen - Trening og kosthold

    Velkommen til bloggen min!

    Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente p 17 r. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vr, Adelen som ble fdt 18/02/14. Jeg gr p musikklinja p Skeisvang VGS.

    P bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men ogs andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til n gtt ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interir, oppskrifter og personlige innlegg er ogs finne p bloggen min.

    Kontakt/sponsing:
    camillallblogg@hotmail.com

    Bloggist.no - Toppliste for bloggere

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    Bloggdesign

    Bloggdesign fra RRH Webdesign
    hits