• Camilla Larsen

    1

    OPPSKRIFT - Viltpølser m/aubergineruller

    • Publisert 23.02.2015 klokka 13:04
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    For en liten stund tilbake la jeg ut dette bildet på Instagram. Mest sannsynlig var det en hel del av dere som var litt skeptiske til middagen, men faktisk var det noe av det beste jeg har spist på lenge. Jeg håper virkelig at flest mulig av dere er vågale nok til å prøve ut denne retten! Jeg har ikke laget viltpølsene selv, men de er laget av en bekjent av meg som driver Skakke Foredling. Skakke Foredling er et miniatyrslakteri for vilt og laks. Produktene kan man få kjøpt utvalgte butikker i Hordaland og Rogaland, samt man kan bestille direkte. Her kan du lese mer! Inspirasjon til auberginerullene kommer fra www.kriweb.no.

    Dette trenger du (2 porsjoner): 

    • 4 viltpølser
    • 1 stor aubergine
    • Litt Philadelphia Light
    • Litt ost
    • Cottage Cheese
    • Krydder etter ønske

    Slik gjør du: 

    • Sett ovnen på 200 grader. 
    • Skjær opp auberginen i tynne, avlange skiver. Jeg fikk rundt 8 stk av min aubergine. 
    • Stek aubergineskivene i en panne med ønsket krydder til de har blitt myke og "rullbare". 
    • Ha en liten klatt på hver av aubergineskivene og rull sammen. Du kan også ha krydder inni om ønskelig. Ha bittelitt ost på toppen. 
    • Stek i en ildfast form til osten har blitt gyllen. 
    • Varm opp pølsene i kokende vann. 
    • Server sammen med cottage cheese. 

    Håper det smaker! 


    2

    OPPSKRIFT - Frokostmuffins

    • Publisert 27.01.2015 klokka 21:25
    • Kategori: Oppskrifter

    Hei og hå! 

    Her kommer dagens oppskrift, nemlig frokostmuffins. Dette var også et bilde jeg postet på Instagram (@camillaall) for noen dager siden og det var et par stykker som var interessert i oppskriften! Jeg laget den litt på "feelingen", men mengdene er så nøyaktige som jeg husker! 

    Dette trenger du (ca 2 porsjoner)

    • 100 gram havremel
    • 2 egg 
    • 1 ts bakepulver
    • 2-3 ss sukrin gold
    • En skvett melk

    Slik gjør du: 

    • Sett ovnen på 200 grader 
    • Bland alle ingrediensene utenom melk i en bolle. 
    • Spe røren med melk til den får passe konsistens. 
    • Om du ønsker sjokoladesmak på muffinsene kan du tilsette litt kakaopulver, mengde etter ønske. 
    • Fordel røren i ca 6 muffinsformer og stek i ca 15-17 min midt i ovnen. 

    Følg meg på Instagram (@camillaall) for daglige oppdateinger! Mat, trening og hverdag :) 




    1

    OPPSKRIFT - Søtpotetlasagne

    • Publisert 26.01.2015 klokka 13:50
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    Ny oppskrift kommer idag! Jeg la ut et bilde på Instagram (@camillaall) for et par dager siden med middagene vi har hatt denne helgen og det var noen som var interessert i den ene oppskriften, nemlig på søtpotetlasagne! Søtpotetlasagne er en sunnere versjon av lasagne der pastaplatene er byttet ut med søtpotetskiver og ostesausen er byttet ut med cottage cheese. Jeg har funnet inspirasjon til denne oppskriften forskjellige steder på nettet, og deretter laget min egen versjon av den. 

    Dette trenger du:

    • 1 pk á 400 gram kyllingkjøttdeig (eller vanlig)
    • 1 stor søtpotet
    • 1 boks mager cottage cheese 
    • 2-3 ss tomatpuré
    • Div. krydder (jeg brukte: parpikarydder, chillikrydder, hvitløkskrydder, spisskummin, salt og pepper) 
    • En skvett melk
    • Ost til topping

    Slik gjør du: 

    • Sett ovnen på 180 grader. 
    • Skrell søtpoteten og skjær opp i middels tynne skiver. 
    • Stek kjøttdeigen og tilsett krydder, tomatpuré og melk til passe konsistens. 
    • Legg lagvis i en ildfast form: kjøttdeig, cottage cheese, søtpotet, kjøttdeig, cottage cheese, søtpotet.. (til du er tom for kjøttdeig)
    • Strø raspet ost over lasagnen og stek i ovnen i ca 35-40 min. 

    Håper det smaker! Følg meg på Instagram for å få mer inspirasjon og idéer til et sunnere liv! :) @camillaall


    4

    OPPSKRIFT - Kylling med pestosaus

    • Publisert 22.01.2015 klokka 21:52
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann! 

    Tidligere i dag postet jeg bilde av dagens middag på Instagram (@camillaall), og det var stor interesse for å få oppskriften. derfor blir det ny oppskrift her på bloggen i dag. Legger også med oppskriften til gårsdagens lunsj for de av dere som ikke har sett den på IG! 

    KYLLING MED HJEMMELAGET PESTOSAUS

    Dette trenger du (4 personer)

    • 4 stk kyllingfilet
    • 4 porsjoner ris (følg anvisning på pakken)
    • 1 hel brokkoli (evt. mer om ønskelig) 

    Pestosaus:

    • 3-4 dl melk (jeg brukte ekstra lett) 
    • En liten skvett matfløte (kan droppes) 
    • 2-3 ss grønn pesto (juster etter hvor sterk pestosmak du ønsker) 
    • Maizenna stivelse til ønsket konsistens (pass på å ikke ta for mye!)
    • Salt og pepper, evt andre krydder.

    Slik gjør du:

    • Sett risen på kok.
    • Stek kyllingfilet enten hele eller i biter.
    • Ha melk og fløte i en gryte og kok opp mens du tilsetter pestoen. 
    • Juster konsistensen med maizenna (bland ut i litt melk før du har den i sausen så en ikke klumper seg)
    • Smak til med salt og pepper. 
    • Del opp brokkolien og kok til ønsket konsistens, noen liker den sprø og noen liker den myk. 

    Bon Appétit!



    SUPERSUNN BLÅBÆRLUNCH

    Dette trenger du: 

    • 1 beger Yoplait Double 0% Blåbær
    • 100 gram Cottage Cheese (gjerne mager versjon)
    • 30 gram havregryn (juster gjerne mengden selv) 
    • Frosne eller ferske blåbær til topping
    • Evt. sukrin gold

    Slik gjør du:

    • Bland sammen youghurt, cottage cheese og havregryn, og smak til med sukring gold. 
    • Topp med blåbær og nyt! 

    Jeg håper noen av oppskriftene faller i smak hos nettopp deg! Gi meg gjerne tilbakemelding om du prøver deg! :) 




    5

    OPPSKRIFT - Laks med potet- og brokkolimos

    • Publisert 20.01.2015 klokka 18:30
    • Kategori: Oppskrifter

    Hei! 

    Det er utrolig lenge siden sist jeg skrev noe innlegg her på bloggen. Jeg kommer nok ikke til å blogge fast fremover heller da det er altfor tidkrevende, men et innlegg i ny og ne skal jeg prøve å få til. Dersom du vil følge meg fast kan du sjekke ut Instagram-kontoen min @camillaall

    Her kommer en deilig oppskrift på det som var dagens middag! Sunt, godt og veldig enkelt! Bildet ser uheldigvis mindre delikat ut enn retten egentlig var fordi jeg ikke fant minnekortet til kameraet mitt. 



    Dette trenger du (4 personer):

    • 4 stykker laks (jeg brukte ferdig krydret)
    • 5 mellomstore poteter
    • En hel brokkoli
    • 2 egg
    • En skvett melk, evt. matfløte
    • Litt smør
    • Salt og pepper

    Slik gjør du:

    • Sett ovnen på 200 grader 
    • Skrell poteter og kutt i biter. Del opp brokkolien. Kok sammen til potetene er blitt myke. 
    • Legg laksestykkene i en ildfast form og sett i ovnen i 15 minutter. 
    • Ha potetene og brokkolien over i en foodprosessor sammen med en liten klatt med smør og litt melk. Kjør til den er helt glatt. 
    • Ha mosen tilbake i gryten og bland inn to egg. Smak til med salt og pepper. 

    Bon Appétit!


    11

    OPPSKRIFT - Proteinrik smoothie på 1-2-3!

    • Publisert 08.08.2014 klokka 13:00
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    Nå har vi nettopp kommet hjem fra ukas femte(!!) treningsøkt. I dag sto styrketrening på programmet, mer nøyaktig beinøkt! Denne uken har jeg for første gang klart å hatt en treningsøkt hver dag og jeg er kjempefornøyd. Trening begynner å bli en fast del av hverdagen min, noe som gjør det mye enklere å komme i gang. Motivasjonen stiger også når jeg ser at jeg faktisk ser hva kroppen min er i stand til. Selvfølgelig fungerer kroppen langt fra slik den burde i en alder av 17 år, men det går fremover og det er det viktigste. 

    Etter trening er det alltid viktig å få i seg mye proteiner slik at musklene restituerer på best mulig måte. En enkel og veldig smakfull måte å få i seg proteiner på er å drikke en proteinrik smoothie etter trening! Det finner utrolig mange måter å lage smoothie på, noen sunnere enn andre. Jeg er egentlig ikke stor fan av nøyaktige smoothieoppskrifter ettersom det er mye lettere å bare ha i så mye man selv vil. Uansett, her er en god og smakfull oppskrift på deilig jordbærsmoothie!

    Dette trenger du: 

    • Frosne jordbær
    • Banan
    • Mager kesam
    • Ekstra lett melk
    • Jordbær-/vaniljeproteinpulver 
    • Sukrin etter ønske


    Disse søte sugerørene har jeg kjøpt på Ebay til en tier per pakke! 

    Slik gjør du: 

    • Ha ønsket mengde av ingrediensene (utenom sukrin) i en blender og bland sammen. 
    • Smak på smoothien når den har blitt glatt og fri for klumper. Smak til med sukrin.

    Som dere ser er det utrolig enkelt å mikse sammen en proteinsmoothie! Smoothien kan fungere som et måltid i seg selv, men om du ønsker et mer mettende måltid kan du blande litt av smoothien sammen med havregryn. Hvor mye proteinpulver du ønsker å tilsette er også helt opp til deg selv. Kesam og melk inneholder også en del proteiner, så du trenger ikke å ha så mye! 


    Jeg vil forresten minne dere om giveawayen jeg har gående her på bloggen! Du kan vinne din egen personlig almanakk som du bestemmer helt selv hvordan skal se ut. Det eneste du trenger å gjøre for å delta er å legge igjen en kommentar på DETTE innlegget. 



    - Kommer du til å prøve denne smoothien?
    - Har du deltatt i giveawayen?

    19

    OPPSKRIFT - Tacograteng med søtpotet!

    • Publisert 29.07.2014 klokka 11:21
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    Forrige uke prøvde jeg ut ulike matretter med søtpotet! Vi startet med å prøve Linda Stuhaugs søtpotetlasagne som ble en stor hit, så jeg bestemte meg derfor for å prøve meg litt ut selv med søtpotet. Eksperimenteringen resulterte i en nydelig tacograteng som dere skal få oppskriften på nå. Vanligvis bruker vi makaroni i tacogratengen vår, men søtpotet er sunnere og mer næringsrikt, og i tillegg smakte det nydelig!

    Dette trenger du:

    • 1 pk karbonadedeig á 400 g
    • 2 søtpoteter (300-400 g)
    • Valgfri grønnsaker (f.eks mais, løk, paprika)
    • 1 dl lett creme fraiche
    • 1 pk tacokrydder eller lag ditt eget (det gjorde vi):
    • (Tomatpuré, paprikakrydder, hvitløkspulver, chillipulver, pepper, og annet ønsket krydder. Smak til)
    • Litt revet ost



    Slik gjør du:

    • Sett ovnen på 175 grader.
    • Stek karbonadedeigen og ha i ønsker kryddertype og evt grønnsaker. Når du er fornøyd med krydderet, tilsett 1 dl lett creme fraiche. 
    • Skrell og kutt opp søtpotet i små biter. 
    • Bland sammen karbonadedeig og søtpotet og hell over i en ildfast form.
    • Strø over litt revet ost, gjerne mager ost. 
    • Stek midterst i ovnen i 30-40 minutt. 

    Tacogratengen ble, som lasagnen, en stor hit. Det smakte utrolig nydelig og i tillegg er den relativt sunn! Det skal sies at du sparer endel kalorier på å lage ditt eget tacokrydder da hovedingrediensen i det ferdige tacokrydderet er sukker. Oppskriften passer for 2-3 personer, helt avhengig av hvor mye man spiser. Jeg og Sondre hadde litt rester igjen. 

    - Kommer du til å prøve denne oppskriften?


    4

    OPPSKRIFT - Sunn vanilje- og kanelkake!

    • Publisert 25.07.2014 klokka 13:07
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    Det begynner å bli en stund siden sist jeg har delt en oppskrift med dere, så jeg fant ut at nå var tiden inne! Denne gangen får dere oppskriften på en herlig vanilje- og kanelkake, som kan minne veldig om krydderkake. Kaken er selvfølgelig veldig kalorifattig så det er ingenting i veien for å kose seg med denne også i ukedagene! Det er som vanlig en liten oppskrift (jeg brukte form på 26x20 cm) så dersom du vil ha en større form må du nok doble oppskriften et par ganger. 

    Dette trenger du:

    • 2 egg
    • 30 g sukrinmelis
    • 30 g sukrin gold
    • 85 g hvetemel
    • 15 g bakeprotein/vaniljeproteinpulver
    • 2 ts bakepulver
    • 1/2 ts vaniljepulver
    • 50 g mager (vanilje)kesam (kan byttes ut med smør om ønskelig)
    • Kanel 
    • Melk til passe konsistens

    Slik gjør du:

    • Sett ovnen på 200 grader
    • Bland sammen alle ingrediensene utenom melk. Pass på at det ikke er klumper.
    • Tilsett litt og litt melk i røren til du får en passe konsistens. Den skal hverken være for fast eller for rennende. 
    • Hell røren i enten en smurt eller bakepapirkledd form og stek midterst i ovnen i 15-20 minutt. 
    • Nytes best nystekt, gjerne med vaniljeis eller noen av sommerens friske bær. 

    Jeg skal ærlig innrømme at jeg tror (har ikke prøvd) at denne kaken hadde blitt bedre med smør i stedet for mager kesam, MEN når man lager kake i ukedagene gjelder det å holde kalorinivået nede. Dersom jeg en gang skal lage kaken til en større anledning kommer jeg nok til å bruke smør i stedet! :) 

    - Kommer du til å prøve denne oppskriften?


    8

    OPPSKRIFT - Sunne proteinpannekaker!

    • Publisert 08.07.2014 klokka 21:10
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    Som jeg lovde dere i forrige uke er det nå tid for å dele den første av oppskriftene mine på sunne pannekaker. Jeg lager pannekaker veldig ofte nå for tiden og da er det greit å variere oppskriftene en gang i blant. Ettersom jeg er i en vektnedgangsprosess er jeg veldig nøye på hva jeg spiser, og derfor må selvfølgelig pannekakene også være sunne. Heldigvis blir ikke smaken negativt påvirket, de smaker nemlig himmelsk! :) Pannekakene kan nytes til både frokost, lunch, dessert, og kvelds, alt etter som! Dersom du ikke ønsker amerikanske pannekaker kan du kutte ut bakepulveret. Hver pannekake inneholder kun 115 kcal! 

    Dette trenger du:

    • 3 egg
    • 1 dl hvetemel
    • 1/2 dl havregryn
    • 1/4 dl bakeprotein (kan byttes ut med annen tørrvare)
    • 1/2 dl ekstra lett melk
    • 2 ts bakepulver
    • 1/2 dl søtning (Jeg brukte Sukrin og Sukrin+) 
    • Et dryss vaniljepulver (kan droppes) 

    (Hvetemelet kan du bytte ut med annet mel, evt. bytte ut deler med mer havregryn. Anbefaler ikke å bruke kun Sukrin til søtning)


    Slik gjør du: 

    • Ha alle tørrvarene i en bolle. Tilsett melk og egg og visp til en jevn røre. 
    • La røren stå i kjøleskapet 15 - 30 min. (Kan droppes)
    • Stek pannekaker på middels varme. (Min røre gav fem store pannekaker, to er mer enn nok til et måltid)
    • Server sammen med ditt favorittilbehør. (Jeg brukte lime-kesam, jordbær og et dryss Sukrin Gold. Du kan også bruke andre bær, sukkerfritt syltetøy (oppskrift HER), cottage cheese osv)



    Pannekakene ble en hit her i gården og lime-kesamen som både jeg og Sondre smakte for første gang i dag kommer nok til å bli en fast matvare her i hus. Som dere ser på bildet valgte jeg å lage ekstra store pannekaker. Amerikanske pannekaker pleier som regel å være nokså små, men i dag gjorde jeg et unntak. Jeg vil nok si at oppskriften passer til 2-3 personer, avhengig av om man spiser mye eller lite. Om du vil ha melkefri pannekaker kan du kutte ut melken og redusere mengde tørrvarer. 

    - Kommer du til å prøve denne oppskriften?


    5

    OPPSKRIFT - Sukkerfritt syltetøy på 1-2-3!

    • Publisert 23.06.2014 klokka 18:16
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    Dette blir bare et kort innlegg ettersom jeg har det nokså travelt, men jeg tenkte jeg kunne legge inn en liten oppskrift i farten! Jeg fortalte jo i går at lunchen min ble totalt mislykket. I dag derimot ble den veldig god! Det som sto på menyen i dag var bananpannekaker med hjemmelaget syltetøy. Pannekakeoppskriften på justeres litt på så oppskriften på den får dere ikke helt ennå, men syltetøyet ble derimot helt nydelig! Dette syltetøyet lages i microen på bare et par minutter! 

    Dette trenger du:

    • En kopp jordbær (kan selvfølgelig byttes ut med andre bær)
    • 4-5 ts sukrinmelis
    • 1 ts maizenna (kan droppes) 

    Slik gjør du: 

    • Dersom du bruker frosne jordbær tin dem i microen. Når de er tinte skal de stå i microen litt til slik at de blir varme og myke. 
    • Når jordbærene har blitt myke mos dem, tilsett 4-5 ts sukrinmelis og 1 ts maizenna. Rør godt.
    • Sett i microen igjen på full styrke. Ta ut når syltetøyet koker. (HUSK!: Pass på hele tiden slik at det ikke koker over)

    Så lett er det å lage sitt eget sukkerfri syltetøy på 1-2-3! Syltetøyet kan brukes til så mangt, f.eks på pannekaker slik jeg hadde! :) 

    - Kommer du til å prøve denne oppskriften? 


    19

    OPPSKRIFT - Sukkerfri sjokoladekake

    • Publisert 21.06.2014 klokka 11:11
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    Nå er det tid for en ny oppskrift her på bloggen! Denne gangen er det en sukkerfri sjokoladekake som står på menyen. Oppskriften er liten, så dersom du skal ha en langpanne må du nok lage den så stor som 4-5 dobbel. Jeg synes likevel denne lille oppskriften er helt ypperlig, for da slipper man å sitte med kake i lange tider etterpå. Formen jeg bruker til denne oppskriften er en liten form fra IKEA med målene 26x20. Kaken blir ikke så veldig høy i den formen, så en enda mindre form er bare positivt. 


    Dette trenger du:

    • 2 egg
    • 50 g sukrin
    • 50 g sukrinmelis (evt 25 g sukrinmelis og 25 g sukrin gold) 
    • 50 g hvetemel (eller annet mel) 
    • 30 g valgfri tørrvare - jeg brukte sjokoladeproteinpulver
    • 15 g kakaopulver (mer dersom du ønsker kraftigere smak)
    • 50 g mager kesam
    • 1 ts bakepulver

    Slik gjør du:

    1. Sett ovnen på 200 grader
    2. Visp egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis
    3. Tilsett resten av ingrediensene og visp godt sammen
    4. Ha røren i smurt eller bakepapirkledd form 
    5. Stek midterst i ovnen i 10 min

    Jeg valgte å ikke lage glasur til kaken, og i stedet strø sukrinmelis over den. Dersom du ønsker en glasur finnes det mange alternativer. Du kan enkelt finne oppskrift på en glasur på nett og så erstatte sukkeret med sukrin eller annen søtning. Du kan også lage en peanøttglasur av peanøttmel, sukrin gold og vann. Man må bare prøve seg frem med mengden til man finner en passende konsistens. 

    Jeg endte igjen opp med en veldig fornøyd mann i huset da jeg laget denne kaken, så jeg tar det som en bekreftelse på at den var god. Jeg likte den i alle fall veldig godt selv! Det som er veldig viktig å huske på er at kaken ikke må stå for lenge i ovnen, for da blir den tørr. Denne kaken kan nytes med god samvittighet! 

    - Kommer du til å prøve denne kaken?


     

    9

    OPPSKRIFT - Grill sunt i sommer!

    • Publisert 11.06.2014 klokka 17:16
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    I dag er det tid for en ny oppskrift her på bloggen. Det begynner å bli en stund siden sist så jeg fant ut at i dag var en fin dag å poste en oppskrift. Vi har, som mange andre, startet sommertradisjonen med grilling ute i det fine været. Det finnes virkelig ikke noe bedre enn å sitte ute å grille når sola skinner og det er varmt. Likevel er det ofte at grillmaten ikke blir fullt så sunn som man skulle ønske, så her kommer en liten oppskrift til et sunnere grillalternativ, nemlig sjampinjong-sliders! Det er sikkert mange som har prøvd tradisjonelle sliders, eller miniburgere om du vil, og de smaker veldig godt! Oppskriften under er beregnet til 2-3 personer. 


    Dette trenger du: 

    • 1 pk karbonadedeig á 400 gram
    • 1/4 løk
    • 1 egg
    • Valgfritt krydder
    • 6 stk sjampinong

    Slik gjør du: 

    • Ha karbonadedeig, løk, egg og krydder i en bolle og bland godt sammen (Gjerne med kjøkkenmaskin)
    • Bruk hendene og form seks burgere av kjøttmassen. (Lag de ekstra flate, de skrumper inn på grillen)
    • Legg burgerne på grillen

    • Del sjampinjongene på langs.

    • Når burgerne nesten er ferdig stekte, varm sjampinjongene på grillen.

    • Legg opp sliderene slik du ville gjort med vanlige burgere. Jeg valgte å ikke ha noe ekstra grønnsaker eller dressing på slideren min ettersom vi grillet cherrytomater i tillegg, men det er absolutt ikke en dum idé. Forslag til ting du kan ha på slideren din: Tomat, agurk, dressing, salat, sylteagurk, ost eller bacon. 

    • Sjampinjongen min ble litt mye stekt, men HUSK at sopp alltid må gjennomstekes. Rå sopp kan være farlig! 

    Klare til å nytes! 

    - Kommer du til å prøve disse? 






     

    26

    FRUIT POPS - Den beste sommersnacksen!

    • Publisert 05.06.2014 klokka 15:05
    • Kategori: Oppskrifter

    MINNER OM GIVEAWAY FRA FUNKSJONELL MAT SOM PÅGÅR PÅ BLOGGEN! ---> DELTA HER!


    Heisann! 

    I går fortalte jeg dere jo at jeg hadde laget en liten snacks på kjøkkenet. Det var egentlig bare en tilfeldighet at jeg kom over et bilde av disse herlighetene på nettet, men jeg velger å tro at det var skjebnen! Denne supersunne sommersnacksen kalles fruit pops og lages på 1-2-3, bare se her! 

    Dette trenger du: 

    • Div frukt og bær (Jeg brukte 1 kiwi, 1 fersken og litt vannmelon)
    • Saft av eget ønske
    • Ispinne-former

    Mengden frukt og saft du trenger kommer helt an på hvor store ispinne-formene dine er. Mine var små, så jeg trengte altså lite frukt og saft. 

    1. Kutt opp frukt og bær, og fyll i isbitformene.

    2. Bland saft - helst litt sterkere enn du ville gjort om du skulle drikke den. 

    3. Hell saften over frukten i formene og stikk pinnene ned i formene. 

    4. Sett i fryseren noen timer til de har stivnet.

    5. Nyyyyt!

    - Kommer du til å prøve disse?




    26

    OPPSKRIFT: Tacopai med grov bunn!

    • Publisert 24.05.2014 klokka 11:43
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann! 

    I går laget jeg en herlig tacopai til middag. Den ble utrolig vellykket så jeg tenkte å dele oppskriften med dere! Den versjonen av paien som jeg laget var ikke den absolutt sunneste, men med små endringer kunne den blitt mye sunnere. Jeg kommer derfor til å skrive forslag til endringer i oppskriften for å gjøre den sunnere. Pai er en utrolig god rett som kan lages både til middag og dessert. Ofte er det paibunnen som er den store synderen, men bunnen i denne oppskriften er en svært mager versjon. Paien falt utrolig godt i smak her i huset og kommer nok til å bli en gjenganger i tiden fremover! 


    Bunn

    • 2,5 dl sammalt hvete
    • 1,5 dl hvetemel 
    • 1/2 ts salt
    • 150 g mager kesam
    • Vann til passelig konsistens

    Fyll

    • 1 pk á 400 g kjøttdeig (Sunnere alternativ: Bruk kjøttdeig av svin eller kylling)
    • 1 pk tacokrydder
    • 1 dl lett creme fraiche 
    • 1/2 løk
    • Evt. andre grønsaker etter ønske
    • 100 g revet ost (Sunnere alternativ: Bruk en magrere ost) 

    Fremgangsmåte

    • Sett ovnen på 200 grader
    • Bunn: Hell alt det tørre i en bolle og bland sammen
    • Tilsett mager kesam og kna sammen (NB! Dersom du ikke bruker kjøkkenmaskin, må du bruke hendene)
    • Ha i vann til deigen får passelig konsistens
    • Fordel deigen i en paiform og stikk hull med en gaffel (Som vist på bildet under) 
    • Forstek i 15-20 min midt i ovnen

    • Fyll: Stek kjøttdeigen sammen med løk og tilsett tacokrydderet. Pass på å ikke ha i for mye vann når du blander ut krydderet, da vil ikke paien bli fast nok.
    • Tilsett creme fraiche i kjøttdeigblandingen og rør godt sammen.
    • Tilsett andre grønsaker om ønskelig, f.eks paprika eller mais. 
    • Hell kjøttdeigblandingen over den forstekte bunnen og strø revet ost over.
    • Stekes i ovnen i 15-20 min. (Kan variere litt fra ovn til ovn, så følg med)



    Lag gjerne en salat til tacopaien. Den kan også nytes sammen med f.eks rømme, tacosaus og guacamole.



    - Kommer du til å prøve ut denne? 



    15

    OPPSKRIFT: Gelegodteri med friske bær!

    • Publisert 20.05.2014 klokka 10:48
    • Kategori: Oppskrifter

    Heisann dere! 

    Som jeg nevnte i går så prøvde jeg meg på sukkerfrie gelegodterier i går. Jeg hadde aldri prøvd dem før så jeg måtte eksperimentere litt med ingrediensene. Det endte egentlig opp med å bli mer geleterninger med bær enn gelegodteri, men gode var de uansett! Utenom det naturlige sukkeret i bærene inneholder denne oppskriften null-niks sukker og omtrent like lite kalorier. Med andre ord: Snacks med goood samvittighet.


    Ingredienser:

    • 1 dl valgfri sukkerfri saft (Jeg brukte Fun Light - Jordbær og Kiwi)
    • 2 dl vann
    • 10 plater gelantin
    • Isbitformer eller andre former
    • Bær av eget ønske (Jeg brukte blåbær og bringebær) 












    TIPS!: Dersom de er vanskelige å få ut av formene kan du ha litt varmt vann på formene. Bruk en kniv til å lirke dem ut. 





    Nok en gang et utrolig vellykket prosjekt, og en meget fornøyd mann i huset! Sondre er nesten alltid skeptisk når jeg prøver meg på sukkerfrie ting, men han ender som regel opp med å bli positivt overrasket. Denne oppskriften er utrolig enkel, så jeg er overbevist om at hvem som helst kan klare dette! Geleterningene bør serveres kalde ettersom geleen vil begynne å smelte etter hvert. Disse kan man bruke til snacks både i ukene og i helgene, og er en perfekt søtsugdemper. 

    - Kommer du til å prøve ut disse? 



    5

    Lavkarbo-pizza!

    • Publisert 16.05.2014 klokka 17:09
    • Kategori: Oppskrifter

    //Inneholder reklame

    Heisann! 

    Som jeg skrev tidligere i dag så har jeg laget hjemmelaget pizza i dag, med litt hjelp fra Funksjonell Mat. Jeg tenkte derfor å dele oppskriften på denne herlige lavkarbo-pizzaen med dere! Brødmixen fra Funksjonell Mat er lavkarbo, og inneholder kun 2,5 g karbohydrat per 100 g og 156 kcal!! Man kan bruke den til mange forskjellige ting, og i dag har jeg valgt å bruke den til pizzabunn. Jeg har i tillegg tilsatt litt revet ost, oregano og havsalt for å gi det en litt annerledes smak. Fyllet kan man selvfølgelig bestemme selv, men jeg har valgt et sunnere alternativ med kyllingkjøttdeig.

    Bunn:

    • 1 pk brødmix fra Funksjonell Mat
    • 3 dl vann
    • 100 gram ost (kan fjernes)
    • Oregano
    • Havsalt om ønskelig

    Fyll:

    • Tomatpuré eller annen pizzasaus 
    • 1 pk kyllingkjøttdeig
    • 1/2 rødløk
    • Valgfri mengde revet ost
    • Oregano

    HUSK:

    • Sett ovnen på 175 grader før du begynner









    Tips!: Ha litt vann på fingrene når du fordeler deigen på bakepapiret.







    Stek til osten har fått en gyllen farge, cirka 15-20 min.


    Pizzaen endte opp med å smake helt nydelig og tilogmed kresne Sondre var fornøyd! Jeg har fremdeles flere produkter igjen fra Funksjonell Mat som jeg skal prøve, og jeg gleder med veldig! Til nå har jeg bare hatt veldig positive opplevelser med Funksjonell Mat, så jeg satser virkelig på at det fortsetter!

    - Skal du prøve denne pizzaen?
    - Har du prøvd brødmixen fra Funksjonell Mat?



     

    12

    Store muffins med mindre enn 100 kcal! - Umulig?

    • Publisert 10.05.2014 klokka 15:06
    • Kategori: Oppskrifter

    //Inneholder reklame

    Heisann alle sammen! 

    Som mange av dere vet er jeg veldig opptatt av å spise sunt, ettersom jeg holder på å gå ned i vekt. Likevel synes jeg at det er utrolig kjekt å kunne unne seg noe godt en gang i blant. Selv om det er greit å spise usunne ting i ny og ne, er det fremdeles kjekkere når godsakene også er sunne! Derfor skal jeg i dette innlegget vise dere en herlig oppskrift på deilige, sunne og gode eplemuffins.


    Til disse muffinsene trenger du en "Sunnere Kakemix" fra Funksjonell mat, som du får kjøpt på www.funksjonellmat.no eller i butikkene Life og Sunkost. Oppskriften passer til 12 store muffins, evt. flere om du bruker små former. I hver stor muffins er det under 100 kalorier! De er også glutenfrie. Her ser du næringsinnholdet i muffinsene foruten om eplene:



     

    Dette trenger du:
    (+ 2 dl vann) 

    1. Bland 4 egg, 2 dl vann og 1 dl mager kesam i en bolle. Visp til kesamen er skikkelig oppløst.

    2. Ha i kakemix-posen.

    3. Visp til du har fått en jevn røre uten klumper.

    4. Strø litt kanel over og bland det inn i røren.

    5. Skrell og skjær opp 4 grønne epler.

    6. Fordel ønsket antall muffinsformer på et stekebrett.

    7. Fordel røren likt i muffinsformene.

    8. Fordel eplebitene i muffinsformene.

    9. Strø kanel over alle muffinsene.

    10. Sett i ovnen og stek i cirka 30 min.

    Ferdige muffins klare til å nytes!

    Så de ikke herlige ut? :) Jeg og Sondre synes i alle fall at de smakte helt nydelig, og anbefaler virkelig alle å prøve ut denne oppskriften.







    - Kommer du til å prøve ut denne oppskriften?




    12

    Frokost i farten!

    • Publisert 30.03.2014 klokka 12:01
    • Kategori: Oppskrifter

    God morgen!

    I dag har det vært nok en herlig morgen i Casa Kleppe Larsen! Solen skinner og temperaturen er faktisk nokså bra, til tross for at vi fremdeles er i mars. Jeg har faktisk kledd meg i shorts og singlet i dag! Sondre dro på jobb i dag tidlig, så jeg og Adelen er hjemme alene nå. Adelen fikk mat for en time siden, og jeg inntok nettopp en herlig frokost. 











    I dag skal jeg skrive en musikkoppgave som skal leveres i løpet av dagen. I tillegg går nok jeg og Adelen på en trilletur senere i dag i det nydelige været. Man kan ikke unngå å være litt ute når det er så pent vær!

    - Liker du å lage slike gode frokoster? 
    - Er det fint vær der du bor? 

    8

    Bolle i ovnen!

    • Publisert 28.03.2014 klokka 21:05
    • Kategori: Oppskrifter

    Neida, ikke boller, men knekkebrød! 

    Jeg holder for øyeblikket på med å teste ut Toro sin knekkebrødblanding. De står i ovnen nå, og det lukter herlig i hele leiligheten så jeg satser på at de smaker like godt! Det hadde overhodet ikke gjort meg noe å hatt boller i ovnen heller, men det passer dessverre ikke så godt inn i det nye og bedre livet jeg og Sondre har startet, haha! 

    Speaking of; jeg, Sondre og Adelen var tidligere i kveld ute på tur. Sondre gikk raskt med vognen, mens jeg småjogget litt på siden av. Det var utrolig herlig å komme seg ut i frisk luft etter en nokså tung dag. Vi har nemlig vært i begravelse til oldemoren til Sondre i dag, altså Adelens tipp-oldemor. Det var veldig trist, så det var godt å få komme seg litt ut og lufte tankene. 

    I morgen skal Sondre på jobb, mens jeg får besøk av en veninne som jeg gikk i klasse med da jeg gikk på skole i Sauda. Jeg har ikke sett henne siden jeg sluttet i Sauda(!!!), så det skal bli veldig kjekt å møtes igjen! :) Nå skal jeg straks hoppe i dusjen, og satser på at Adelen sover til jeg er ferdig! God natt! :) 

    - Har du prøvd Toros knekkebrødblanding? Har du noen gang lagt knekkebrød selv? 


    Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Oktober 2014
    Camilla Larsen - Trening og kosthold

    Velkommen til bloggen min!

    Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

    På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

    Kontakt/sponsing:
    camillallblogg@hotmail.com

    Bloggist.no - Toppliste for bloggere

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    Bloggdesign

    Bloggdesign fra RRH Webdesign
    hits