• Camilla Larsen

  8

  Nå er det endelig offisielt!

  • Publisert 18.08.2014 klokka 15:22
  • Kategori: Skole

  Heisann dere! 

  I dag begynte jeg på skolen igjen og det var faktisk veldig gøy! Det var utrolig kjekt å møte alle vennene mine igjen, og ikke minst glo litt på de nye førsteklassingene!  Nå kan jeg endelig si at jeg offisielt har begynt på VG2! Etter to år på VG1 kjennes det godt å føle at det går fremover med utdanningen i stedet for at det bare står helt stille. 

  Vi har fått nytt klasserom som ligger i musikkavdelingen på skolen, noe vi ikke hadde i fjor. Vi har også fått nye lærere i nesten alle fag! Jeg har heldigvis de samme lærerne i instrumentene mine, sang og piano. Som jeg har nevnt veldig mange ganger tidligere så slipper jeg å ha gitar i år, noe jeg er helt overlykkelig for! Gitar var min store svakhet på skolen i fjor, men heldigvis for meg talte karakteren kun 10% av en sammenlagt karakter. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle si det, men jeg gleder meg faktisk veldig mye til morgendagen! 

  Nå står pitapizza på menyen her hos oss. Da vi var på butikken fant vi ut at vi skulle ha en "Camilla-har-begynt-på-skolen-igjen-middag", med andre ord; en ekstra god middag! Adelen skal straks ha seg en liten hvil, så er hun opplagt til hun skal på barnepassen på treningssenteret. Det er sikkert noen av dere som venter på vektoppdatering, og den kommer senere i kveld ettersom jeg ikke har hatt tid til å ta bilder ennå. 

  - Begynte du på skolen i dag? Hvordan gikk det? 
  - Hva er dine planer for dagen?

  6

  Når man gruer seg til skolestart..

  • Publisert 17.08.2014 klokka 13:24
  • Kategori: Skole

  Heisann dere! 

  I morgen er dagen kommet og det er igjen tid for ny skolestart. Det er nok et vidt spekter av følelser som preger alle elevene rundt i Norges land nå i disse tider, og det tror jeg er veldig viktig å huske på når man møter opp første skoledag. Noen har kanskje gruet seg hele sommerferien til å begynne på skolen igjen, mens andre er nervøse fordi de skal begynne på ny skole og treffe nye folk.  Jeg husker selv for et år siden da jeg skulle begynne på ny skole. Jeg var kjempenervøs for hvordan det kom til å gå og om jeg kom til å få nye venner. Jeg var nervøs for om jeg kom til å trives på skolen eller om det kom til å bli slik som det forrige skoleåret mitt da jeg aldri helt fant meg til rette noe sted, til tross for at jeg gikk på tre ulike skoler på et år. I begynnelsen var det faktisk litt slik også. Jeg fant meg ikke til rette og fant meg ikke noen gode venner med en gang, og jeg var overbevist om det kom til å bli slik som det forrige året. Sondre var heldigvis der og motiverte meg og etter en stund fant jeg meg flere veldig gode venner! 


  Denne frøkenen skal mest sannsynlig bli med meg på skolen i morgen siden Sondre skal til tannlegen!

  I år er jeg alt annet enn nervøs for første skoledag. Faktisk så gleder jeg meg veldig. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg går i møte med tanke på fag ettersom mange av dem er nye, men jeg vet at jeg begynner på skolen igjen med masse gode venner og det er viktigst! Jeg gleder meg veldig til å treffe dem igjen etter en lang sommer uten særlig mye sosialt samvær. Jeg er også veldig spent på å komme igang med fagene. I år har vi fem timer mer med musikkfag enn i fjor, så det blir også veldig spennende! Det medfører selvfølgelig mer arbeid, men også mye mer moro, og ikke minst lærdom. 

  Uansett, husk å inkludere alle i morgen. Husk at det er mange som kanskje er veldig nervøse for morgendagen og som er livredde for å ikke bli tatt inn i varmen. Vær inkluderende, bli venn med alle og ikke la noen som helst føle seg utenfor! Og viktigst av alt; Mobbing er overhodet ikke greit!

  - Hva er dine tanker om skolestart?


  25

  Lei av å legge bokbind hvert år?

  • Publisert 12.08.2014 klokka 12:32
  • Kategori: Skole

  Heisann dere! 

  Nå nærmer skolestart seg med stormskritt, og for mange betyr det også tid for å legge bokbind! Bokbind er uten tvil noe av det kjedeligste med å begynne på skolen og det er like mye stress og arbeid hvert år. Dette er det sikkert også veldig mange småbarnsforeldre som kjenner seg igjen i? Barna kommer hjem med en stor stabel med bøker som skal legges bokbind på, noe som ikke alltid frister like mye! Uansett om du er skoleelev eller forelder har jeg en strålende nyhet til dere: Nå trenger dere aldri å legge bokbind igjen! Jepp, du hørte rett! :)

  Jeg har vært så heldig å få inngå er samarbeid med nettsiden www.booksox.no som selger elastiske bokbind, eller som det også kalles; boksokker! Boksokkene er laget i elastisk stoff som man trer på bøkene på 1-2-3! De kan også vaskes og brukes om og om igjen. Da jeg først hørte om boksokkene ble jeg rett og slett skikkelig overlykkelig for da slapp jeg jo å legge bokbind i år! På skolen vår er vi nemlig pålagt å ha bokbind på bøkene slik at de ikke blir ødelagte. 


  Dette er noen av der kule mønstrene du kan velge mellom! 

  Boksokkene finnes både i ulike kule mønster og ensfargede. Jeg valgte meg ut fem med mønster og fem uten mønster. Boksokkene lå i postkassen min bare et par dager etter, så nå er jeg klar for skolestart! Boksokkene er veldig billige, så det er en liten investering for å slippe mye arbeid! :) Jeg legger selvfølgelig ut bilde når jeg har fått dem på bøkene mine!

  Enda litt flere av mønstrene! 

  I dag skal vi en tur på Staples for å kjøpe inn de siste tingene jeg trenger før skolestart, så er jeg helt klar! Bli klar for skolestart du også og bestill dine egne boksokker på www.booksox.no

  - Kommer du til å kjøpe slike boksokker?

  /inneholder reklame/

  22

  Standpunktkarakterer - VG1!

  • Publisert 24.06.2014 klokka 10:24
  • Kategori: Skole

  Heisann dere!

  Nå er skoleåret over og jeg kan etter to år ENDELIG si meg ferdig med VG1. Standpunktkarakterene for året har vi selvfølgelig fått og jeg er storfornøyd! Karakterene mine fra i fjord og i år endte til slutt opp slik:

  Skolearbeid har alltid vært "min" ting, noe som jeg er flink til. Jeg har aldri vært god i noen spesiell sport eller aktivitet, og musikken har kommet i senere tid. Derfor gjør gode resultater på skolen meg et skikkelig selvtillitsboost. Med tanke på at jeg har gått gravid og vært mamma mens jeg har fått disse karakterene gjør meg bare enda mer stolt! Og nei, dette er ikke noe skryteinnlegg, men innsikt i mitt liv. Skolen er ,og kommer til å forbli, en stor del av livet mitt. Jeg synes derfor det er greit å dele noe skolerelaterte ting med dere også. 

  - Ble du fornøyd med karakterene dine i år? 


  5

  Vel overstått fremføring med gode karakterer!

  • Publisert 09.05.2014 klokka 14:42
  • Kategori: Skole

  Heisann dere! 

  Nå er jeg så utrolig lykkelig at dere aner det ikke! Som jeg nevnte for dere tidligere har jeg hatt sluttvurdering i faget MDD(musikk, dans og drama) i dag og det gikk over all forventning. Da vi kom på skolen fikk vi en time til å forberede oss før vi skulle starte med visningene av prosjektene våre. Rekkefølgen på gruppene ble trukket tilfeldig, og vi ble selvfølgelig den siste gruppen. Jeg satt der som er fullstendig nervevrak og så på de andre utrolig dyktige gruppene og gruet meg bare mer og mer til det var vår tur. 

  Heldigvis gikk visningen vår kjempebra og jeg husket på alt jeg skulle si og gjøre. Det resulterte også i karakterer som jeg er storfornøyd med!

  Musikk: Sist halvår: 5-   Nå: 6-

  Dans: Sist halvår: 4    Nå: 4+

  Drama: Sist halvår: 4   Nå: 5-

  Uansett hvilken karakter man får er det alltid utrolig kjekt når man har forbedret seg i et fag. Det er jo dette halvåret som virkelig teller, og karakteren jeg får nå i MDD blir stående på vitnemålet mitt ettersom det er avgangsfag. Det er heller ikke negativt at selvtilliten min blir styrket når jeg klarer å oppnå målene mine! Selv om det er utrolig deilig å være ferdig med denne vurderingen gjenstår fremdeles den jeg gruer meg mest til, nemlig spillevurderingene. Jeg må virkelig stå på og øve den kommende uken, ettersom jeg setter svært høye krav til meg selv når det kommer til musikk. Dersom det er en ting jeg absolutt HATER, er det å ikke klare målene mine.   Nå ligger Adelen og sover fredfullt på siden av meg, mens jeg straks skal gå i gang å lage en liten fotobok til henne. Resten av dagen kommer nok til å gå til avslapping, foruten om litt squats, haha! 

  - Har du noen mål du jobber for å nå? 
  - Hva er dine planer for dagen?  8

  Hvordan kombinere skole og mammarollen?

  • Publisert 08.05.2014 klokka 21:14
  • Kategori: Skole

  Heisann dere! 

  Jeg fikk et spørsmål i dag som jeg tenkte jeg kunne svare på i et eget innlegg. Jeg har allerede skrevet en del om det før, men here you go!  Jeg lurer på hvordan det gikk da du ble gravid, med tanke på VGS? Jeg går selv VG1 og har lyst på barn. Blir 17 år nå snart og har fast forhold og har alt det der. Men tok du et friår etter VG1?

  Sist skoleår gikk jeg VG1 studiespesialiserende. Jeg fant fort ut at det ikke var noe for meg ettersom jeg var veldig skolelei og lite motivert, og bestemte meg raskt for at neste år ville jeg gå på musikklinjen i stedet for. Likevel valgte jeg å fullføre året, og det med gode karakterer. Det siste halvåret av det skoleåret var da jeg ble gravid, og da hadde jeg allerede en plan på hvordan jeg ville gjøre det med skole, og slippe å ta et friår. Det var derfor jeg la så stor innsats ned på skolen det siste halvåret, og fullførte året med bare 5'ere og 6'ere.

  Det førte til at jeg året etter, altså dette året, har fritak fra alle almenfagene. Musikktimene i førsteklasse er 12 skoletimer i uken, noe som er tilsvarer mellom 1 og 3 klokketimer med skole hver dag. Jeg tenkte at med så få timer med skole hver dag, så kunne jeg klare å fortsette på skolen selv om jeg hadde blitt mamma. Denne planen krevde naturligvis at skolen var fleksibel og tillot meg å ta med Adelen på skolen de gangene Sondre var på jobb i skoletiden min, og også at jeg var i god form etter fødselen.

  Jeg var heldig å ble utrolig godt tatt hånd om på skolen da jeg begynte ved Skeisvang VGS. Jeg og Sondre var hos rådgiveren å la en plan for skolegangen min allerede første skoledag, og gjennom hele graviditeten ble jeg fulgt veldig godt opp av kontaktlæreren min. Da jeg fikk Adelen følte jeg meg raskt i veldig fin form igjen, så jeg var veldig raskt tilbake på skolen igjen. Jeg fødte Adelen tirsdagen i den første av to friuker jeg hadde, og var tilbake på skolen etter friukene. 

  Det har fungert veldig bra for meg å kombinere skole og mammarollen, MEN det hadde uten tvil ikke gått i nærheten like bra hadde det ikke vært for Sondre. Har jeg skolearbeid som må gjøres så får jeg bruke akkurat så mye tid jeg trenger til det. Jeg merker det godt de dagene der Sondre ikke er hjemme og jeg skal prøve å få øvd på instrumentene mine; det blir som regel veldig lite effektivt når man må passe på en liten baby samtidig. Neste skoleår begynner jeg for fult igjen på skolen, men da skal Sondre ta pappaperm så det løser seg fint. 

  Det går ikke an for meg å enten anbefale eller ikke anbefale å bli mamma når man går på VGS, fordi det er så utrolig individuelt fra person til person. Noen klarer å kombinere skolen og mammarollen, andre ikke. Noen må ta et friår, andre ikke. Man må selv ta en (streng) vurdering på seg selv for å finne ut om man er i stand til å klare å kombinere. Selv om man tar et friår fra skolen er man fremdeles mamma når man begynner på skolen igjen, og det blir ikke nødvendigvis noe lettere å kombinere dess eldre barnet blir. De krever gjerne mer og mer oppmerksomhet og tid, noe som kan gjøre skolegang vanskelig. Så som sagt, det er noe man selv må vurdere om man er i stand til å klare. 

  Når det er sagt så er det TUSEN andre ting som også må vurderes før man tar en så stor avgjørelse. Det er en livslang forpliktelse, som krever 100 % innsats av deg 24/7. Når man planlegger en graviditet bør man også ha økonomi på plass, et eget sted å bo, et stabilt forhold og støtte fra familie og venner. Listen er lang over hva som må tas i betraktning, og hva man selv er i stand til å klare. 

  Det å få barn er uansett det mest fantastiske et menneske kan oppleve, men jeg tror at det er enda mer fantastisk når alt annet er på "stell" og man slipper kjedelige bekymringer ang. økonomi osv. Dersom den eneste bekymringen man har er at babyen har det bra, kan man nyte småbarnstiden helt til det fulle! 

  - Dersom noen lurer på noe, legg igjen en kommentar i feltet under! 
  16

  Fremtiden nærmer seg!

  • Publisert 03.04.2014 klokka 15:39
  • Kategori: Skole

  Heisann! 

  Fremtiden er noe jeg og Sondre snakker mye om. Vi skal begge ta høyere utdanning når jeg er ferdig på VGS. Selv om det fremdeles er over 2 år til jeg skal begynne på universitet, så er det faktisk ikke så lenge til! Den fremtiden vi hele tiden prater om nærmer seg mer og mer, og jeg følere et større og større press for å finne ut hva jeg vil studere. Jeg har derfor brukt de siste dagene på å lese litt om ulike studier. Jeg har funnet noen som jeg synes virker spennende, bl.a. master i musikkvitenskap (5 år) og lektorutdanning med spansk og historie (5 år). Dersom jeg skulle tatt lektorutdanning ville jeg nok tatt et årsstudium med musikk etterpå slik at jeg kunne undervist i det.

  Det er virkelig vanskelig å skulle finne ut hva man vil studere - det er for de aller fleste da man tar valget om hva man vil drive med resten av livet. Jeg synes faktisk det er veldig skummelt å tenke på at jeg har en slik avgjørelse fremfor meg - jeg er så redd for å velge feil og ende opp med å utdanne meg til noe jeg ikke vil jobbe som. Jeg tenker fremdeles at jeg har god tid til å ta et valg, men med barn i hus så suser tiden avgårde. Jeg prøver derfor å ha en liten pekepinn på hvor jeg vil i livet allerede nå.   - Hva har du studert? Valgte du rett?


  9

  Lesbisk?

  • Publisert 26.03.2014 klokka 10:23
  • Kategori: Skole

  Heisann og god morgen! 

  Nå har jeg plantet meg godt ned i sofaen, mens Sondre holder på å lage frokost. I dag er det omelett som står på menyen! Adelen fikk nettopp mat, så hun er veldig fornøyd hun også. Stakkar prinsessen min har litt vondt i magen eneste, så hun blir trøstet av pappaen sin. Kl. 1115 skal jeg ta bussen til skolen får å ha visning av prosjektet vi har jobbet med den siste 1,5 uken. Det vi skal vise i dag er bare et lite utkast som vi skal få tilbakemeldinger på, så skal vi jobbe videre med det i flere uker fremover. 

  Prosjektet er i MDD (musikk, dans og drama) så det går ut på at man skal sette sammen et lite stykke som inkluderer alle de tre disiplinene. Man skal vise at man mestrer både det å synge, danse og spille skuespill. Vi er delt inn i grupper på 7-8 stk og skal lage en visning på rundt 12 minutter. Det er et veldig viktig prosjekt for oss ettersom det er det som avgjør hvilken karakter vi får i standpunktkarakter. Den blir også værende på vitnemålet ettersom MDD er et avgangsfag. 

  Min rollefigur i prosjektet er lesbisk. Jeg har overhodet ingenting i mot å spille lesbisk, men jeg må innrømme at det er vanskelig å skulle sette seg skikkelig inn i rollen når jeg ikke har en anelse på hvordan det er eller føles. Man vil jo ikke gjøre det på en slik måte at det blir fremstilt negativt. Heldigvis har jeg god tid på å øve før den endelige visningen, så forhåpentligvis blir rollefiguren min litt mer overbevisende da enn den blir i dag. Alle på gruppen vår skal ha hver sin monolog, så vi kan heldigvis utforme rollen vår akkurat slik vi vil selv. 


  Til dere som lurer; JA, det er et gammelt bilde, her var jeg meget høygravid :) 

  - Har du gått på musikk-, dans- eller dramalinjen? 
  - Hva er planene dine for dagen? 


  26

  Tilbake på skolen 13 dager etter fødsel!

  • Publisert 03.03.2014 klokka 17:31
  • Kategori: Skole

  Heisann! 

  I dag var første dag tilbake på skolen etter fødselen som var for 13 dager siden. Det er utrolig å tenke på at i morgen er Adelen allerede 2 uker gammel, dagene har gått så ekstremt fort! Jeg var som tidligere nevnt kun på skolen fra 13-15 i dag, men det var likevel herlig å komme tilbake i litt rutiner. Lærerene var mildt sagt sjokkerte for å se meg tilbake så raskt, men siden jeg føler meg i så god form så jeg rett og slett ingen grunn til å bli hjemme. 

  Det er veldig spennende å følge Adelen nå når hun vokser så raskt. Som foreldre legger man merke til selv de minste fremskrittene barnet sitt gjør. Man legger merke til ting som folk flest ikke tenker over i det hele tatt. Jeg er også ufattelig takknemlig for at vi har fått en såpass rolig datter som Adelen er. Hun sover mye om natten, slik at både jeg og Sondre er uthvilte og opplagte på dagtid. Jeg hører om mange som den første tiden sliter med barn som konstant griner, eller som vil ha mat hele tiden, så jeg er veldig glad at jeg slipper det. Nå skal jeg i tillegg gripe sjangsen til å rose min kjære samboer som er en utrolig dyktig og involvert pappa! Han tar minst like mye ansvar for Adelen som meg, noe som gjør ting mye lettere for meg. Det er blandt annet derfor jeg har tid til å blogge!


  Mine to herligheter <3 

  Det er også flere av dere som har etterspurt fødselshistorien min. Det er mye som skal skrives, så det kommer til å ta endel tid for meg å gjøre den ferdig, MEN jeg kan love dere at den kommer i løpet av uka! :)

  - Hjelper mannen din mye til med babyen?  


  #blogg #mammablogg #mamma #foreldre #skole #fødsel #pappa #Adelen

  Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits