• Camilla Larsen

  41

  Skam deg, du gravide som røyker!

  Heisann dere! 

  I dette innlegget vil jeg ta opp et tema som jeg selv har veldig sterke meninger om, nemlig røyking under svangerskap. Ja, jeg kommer nok til å tråkke på tærne til en hel del mennesker, og ja, jeg kommer nok til å få kritikk for det jeg skriver, men dette er såpass viktig at det får bare være. Røyking under svangerskap var mye vanligere før enn det er nå, men det er fremdeles en hel del kvinner som røyker mens de er gravide. Rundt 13 % av alle kvinner i Norge røyker mens de er gravide og det er noe som virkelig burde gripes hardere tak i! Det er veldig stort fokus på at man ikke må drikke alkohol i svangerskapet og det er jo selvfølgelig veldig viktig, men røyking (og snusing) i svangerskap blir derfor ofte litt "glemt".   Dersom man søker på nettet finner man tusenvis av artikler som forteller deg det samme; nemlig hvor farlig det kan være å røyke under et svangerskap. I mine øyne er det rett og slett barnemishandling å røyke mens man er gravid, og her er noen av grunnene til det:

  • Større risiko for krybbedød. Barn av kvinner som røykte under svangerskapet har hele tre ganger større risiko for krybbedød. Årsaken til det er at karbonmonoksyden i sigarettrøyken hemmer modningen av fosterets hjerteceller. Dette kan føre til at barnet får dødelige forstyrrelser i hjerterytmen.
  • Dårligere lungefunksjon. Når mor røyker under svangerskapet svekker det lungefunksjonen til barnet. Den dårlige lungefunksjonen kan følge barnet livet ut. 
  • Dårligere helse. Mors røyking under svangerskapet gir barnet dårligere helse livet ut. 
  • Hemmer vekst og utvikling. Når mor røyker under svangerskapet hemmes veksten og utviklingen til fosteret. Dette forårsakes av nikotinen, og lav fødselsvekt kan medføre mange komplikasjoner etter fødsel. 
  • Mangel på oksygen. Hver eneste gang mor tar en røyk og en god stund etterpå får fosteret hennes mangel på oksygen. Man kan tenke seg selv hvordan det ville vært å hatt oksygenmangel mange ganger daglig i lengre perioder. Man hindrer rett og slett barnet sitt i å få puste ordentlig. 
  • Økt forekomst av misdannelser. Røyk inneholder stoffer som kan gi mutasjoner i cellene, altså misdannelser hos fosteret. 
  • Større fare for kreft. Røyk inneholder kreftfremkallende stoffer som også overføres til fosteret via morkaken. Med andre ord økes faren for kreft også hos fosteret. 
  • Større risiko for spontanabort, tidlig fødsel og dødfødsel. Det er bevist at kvinner som røyker under svangerskapet har en mye større sannsynlighet for spontanabort, tidlig fødsel og dødfødsel. 

  Jeg blir rett og slett kvalm av skrive denne listen. Det at noen kan gjøre dette mot barnet sitt, vel vitende om konsekvensene, er for meg helt uforståelig. Ja, jeg skjønner at det er vanskelig å slutte, men dersom man ikke klarer å gjøre det for sitt eget barn må man virkelig ta en runde med seg selv. Hva er viktigst? At du selv får røyke eller at barnet ditt har det bra og ikke får livsvarige men? Jeg synes rett og slett det er skikkelig egoistisk å røyke når man er gravid. Man burde skamme seg over å gjøre noe så grusomt mot barnet sitt. Dersom du ikke klarer å slutte, vel vitende om tingene på listen over, må du virkelig endre på hva du bryr deg mest om. Er du virkelig viktigere enn ditt eget barn? Når man velger å sette et barn til verden så SKAL man gjøre alt det som er best for barnet, mens en selv kommer i andre, gjerne tredje rekke. "Jeg klarer det ikke", "Det er for vanskelig", "Jeg er for svak". Hvordan klarer noen å tenne røyken vel vitende om at babyen deres ikke får puste ordentlig? Man ville jo aldri funnet på å hindre et barn i å puste når det ikke er i magen, eller hva?   Det er når babyen er i magen at den er aller mest sårbar. Den er ikke ennå ferdig utviklet og er veldig skjør. Slutt å være egoistisk og sett deg selv og dine egne behov til side! Barnet ditt trenger at du passer på h*n, ikke ødelegger h*n. Så ja, kanskje jeg tråkket på tærne dine nå og kanskje du ble sint på meg fordi jeg ikke vet hvordan det er å være avhengig av nikotin. Men vet du hva? Jeg kunne ikke brydd meg mindre, for dette handler ikke om hverken meg eller deg, men de små, skjøre skapningene i magen til moren sin. Det handler om at man ikke skal gjøre andre mennesker vondt, og det handler om å gi små, uskyldige barn den beste mulige starten på livet. 

  KUTT RØYKEN OG VÆR DEN MOREN SOM BARNET DITT BÅDE TRENGER OG FORTJENER! 

  Lik og del gjerne innlegget videre!

  - Hva er dine tanker rundt dette temaet?


  7

  Frys deg selv slank!

  Heisann dere! 

  For noen dager kom jeg over en artikkel på nrk.no som handlet om at lavere innetemperatur faktisk kunne ha en innvirkning på vekta. Jeg, som er veldig opptatt av vekttap ble selvfølgelig veldig opphengt i dette og søkte derfor litt rundt på nettet og sjekket opp i om dette faktisk stemte. Til min store overraskelse så gjør det faktisk det, og her er grunnen!

  Når det er kjøligere inne må kroppen bruke mer energi for å holde kroppen varm, ergo du forbrenner mer kalorier. Selvfølgelig skal man ikke fryse konstant, men man kan med fordel senke innetemperaturen med et par grader. I følge artikkelen er en ideell innetemperatur rundt 18 grader. Det sier seg vel også selv at det å senke innetemperaturen ikke er en magisk vei til å bli slank, men det at det er positivt for vekttap er vitenskapelig bevist. (Les mer her) Ikke bare bruker kroppen mer energi, men når det er litt kjølig har man også en tendens til å bevege seg mer. Man vet ikke nøyaktig hvor mye en lavere innetemperatur har å si på vekten, men at det har en effekt viser en studie gjort i Nederland.


  Bilde fra nrk.no

  I tillegg har lavere innetemperatur andre fordeler også! Strømregningen blir lavere og man konsentrerer seg mye bedre når det er litt kjølig i rommet. Når temperaturen passerer 20 grader klarer man faktisk ikke å konsentrere seg like bra som når temperaturen er mellom 18-20 grader. Det er derfor anbefalt å heller kle litt ekstra på seg enn å skru opp temperaturen! Til tross for alt som står i både dette innlegget og i artikkelen som er linket så er det overhodet ikke meningen at man skal gå rundt å fryse! Det er nemlig en stor forskjell på å ha det kjølig og ha det kaldt!

  - Visste du dette?
  - Har du det varmt eller kaldt inne?

  8

  Bør man bli gravid som 17åring?!

   Dette innlegget ble opprinnelig skrevet og postet 21.01.14 og gjenpostes nå.


   

  Hei! 

  Da jeg hadde spørsmålsrunde sist fikk jeg dette spørsmålet:

  "Anbefaler du andre å bli gravid når de er 17 år?"

  Dette er et spørsmål jeg vil gi et skikkelig svar på, så jeg velger derfor å skrive et eget innlegg om det. 

                                                                                                                         

  Det ville vært utrolig dumt og uansvarlig av meg å sitte her å skrive at jeg anbefaler 17åringer å bli gravide. Både jenter og gutter som er 17 år er midt i ungdomsfasen sin, og modenheten deres i den alderen kan variere enormt. Noen forblir "unge og dumme" til de har passert 20 år, mens andre vokser og blir mer modne. Det er nok særdeles få som er klare for å ta foreldrerollen når de er 17 år og derfor kan jeg ikke anbefale det selv om jeg har valgt det selv. 

  Jeg mener likevel at vi ikke må ta det som en selvfølge at det ikke eksisterer ungdom som faktisk føler seg klare for å bli foreldre. Ingen kan vite riktig hva de går i møte med å bli forelder, UANSETT alder. Selv er jeg av dem som mente og fortsatt mener at jeg er klar for å påta meg foreldrerollen allerede som 17åring. Jeg har kanskje ikke like mange livserfaringer som en 30 åring, men jeg kommer fortsatt til å få mange erfaringer fremover i livet selv om jeg er mor. Man lærer så lenge man lever!

  De fleste er nok ikke klare til å bli foreldre når de ikke engang har fylt 18 år. Det er ikke mange som har en stabil og god økonomi, et eget sted å bo eller et stabilt forhold - ting som er viktige dersom man skal bli foreldre. Jeg vil derfor ikke anbefale noen å bli gravide som 17åringer, men utelukker heller ikke at det finnes folk som er klare for det.

  Det å bli gravid i så ung alder er nok for de fleste ikke ideelt med tanke på utdanning heller. Selv har jeg fått en ordning slik at jeg slipper å ta et friår, og er veldig fornøyd med det! Det var en plan vi hadde utarbeidet nøye før vi i det hele tatt bestemte oss for at vi ville ha barn. Utdanning er noe som betyr mye for meg, men det er også det å stifte en familie. Det at jeg klarte å finne en måte å kombinere de to tingene på er jeg utrolig glad og takknemlig for. Skolen min har vært utrolig hjelpsom, noe som også hjelper mye! Hadde jeg ikke kunnet kombinere disse to tingene, ville nok utdanning blitt prioritert.   

  Valget om å bli foreldre er noe et par må vurdere sammen. Man må vurdere om man selv er klar for det, om forholdet er klart for det, økonomi, bosted, utdanning osv. Det å få et barn påvirker mer eller mindre alle deler av livet, så det er mye som skal tas hensyn til. Ingen andre enn deg selv vet om du er klar for å bli mor eller far!   - Hva mener du om unge foreldre? 

  #gravid #graviditet #mammablogg #blogg #ung #foreldre #utdanning #økonomi

  13

  Rett i søpla, eller?

  Heisann dere! 

  I dag startet vi dagen med en utrolig koselig familiefrokost. Mens jeg lekte med Adelen laget Sondre klart både mat til oss og mat til Adelen. På vår meny sto polarbrød og på Adelens meny sto grøt. Jeg elsker når alle sammen sitter ved bordet på morgenkvisten og vi bare koser oss. Adelen har vært i strålende humør hele dagen, noe som selvfølgelig gjør det ekstra kjekt!

  Etter frokost dro Sondre og Adelen av gårde for å vaske bilen, mens jeg ble hjemme. Som jeg fortalte dere i går kjøpte vi en gigantisk papaya i går (1,1 kg!!), men den falt dessverre ikke i smak hos oss. I stedet for å kaste den fant jeg derfor ut at jeg kunne lage babymat av den. I tillegg til papayaen hadde vi to mangoer liggende i kjøleskapet, så da ble det papaya- og mangomos! Med tanke på at papayaen var så stor ble det faktisk en hel del mat. Jeg brukte bare den ene mangoen i den første ladningen, så etterpå laget jeg også en stor porsjon med mango- og jordbærmos.

  Det er virkelig utrolig lett å lage babymat selv. Det eneste jeg gjorde var å ha frukten i en foodprosessor til den var skikkelig most og så helte jeg det over i små plastbokser. Plastboksene ble plassert i fryseskapet med dato på toppen. Jeg laget langt fra alt babymat selv, men jeg har tenkt å bli bedre på det fremover. Det er faktisk nokså dyrt å kjøpe ferdig babymat så det er en del penger å spare på å lage den selv også! :)  Senere i dag skal jeg ut på joggetur, alene...  Det å jogge alene er virkelig en av de kjedeligste formene for trening, synes jeg. Sondre skal nemlig på fotballtrening i kveld, og da må jeg få presset inn en økt selv i dag. Jeg er fremdeles utslitt etter gårsdagens ben-økt, så jeg har allerede begynt å grue meg til joggeturen, haha! Det ble kanskje mye klaging dette her, men jeg vil bare få frem at jeg ikke er en av dem som elsker å trene. Jeg håper at jeg kommer til å bli det en gang, men per i dag må jeg tvinge meg selv opp av sofaen når det er tid for trening. Om det er vanskelig; ohyes! Heldigvis har jeg Sondre til å hjelpe meg, så det gjør det litt lettere å komme i gang. Jeg vil virkelig anbefale alle dere som har problemer med å komme i gang med treningen å avtale med noen andre at dere skal hjelpe hverandre og motivere hverandre! :) 

  - Har du prøvd å lage hjemmelaget babymat?
  - Hva motiverer deg til å trene?

  4

  Til og med til de aller minste!

  Heisann dere! 

  Jeg har skrevet en god del om VannPluss her på bloggen tidligere (LES MER HER), men som jeg også har sagt før er det verdt å nevne igjen! Tidligere har jeg bare skrevet om hva jeg selv bruker VannPluss til, men det har seg nemlig slik at VannPluss passer også for de aller minste. Smaken "Eple og Pære" er helt uten tilsetningsstoffer og uten tilsatt sukker, og passer derfor også til de minste. Det er rett og slett frukt i pulverform. 

  Ettersom Adelen begynner å bli mer og mer vant til nye smaker nå tenkte jeg at hun skulle få smake VannPluss av meg. Jeg blandet en flaske til meg selv og så fikk hun litt av meg i sin egen flaske. Nesten som forventet falt det utrolig godt i smak også hos den lille solstrålen min! Hun smattet, drakk og smilte om hverandre og ble nesten litt irritert når jeg måtte forstyrre henne med fotograferingen min. VannPluss Eple og Pære koster kun 33 kr for en pakke med 6 poser, og er derfor i tillegg mye billigere enn å kjøpe drikker til barna på butikken. Alt i alt, en superdrikk! Selvfølgelig kommer ikke Adelen til å få det så veldig ofte da hun allerede er veldig glad i søte ting, men en gang i blant blir det litt kos med VannPluss på flasken! :) 

  Jeg har også fått veldig mange spørsmål om hva som er mine favoritter blant VannPluss sine smaker. Jeg liker best "Røde bær", "Antioxidant (Blåbær, solbær og acai)", "Iste med ferskensmak" og "Eple og Pære". Det er likevel veldig individuelt hvilke man liker, Sondre er nemlig ikke så veldig glad i mine favoritter. Han liker best "Defence (Lime, ingefær og giseng)", "Iskaffe med karamell" og "Iste med ferskensmak". Dersom du vurderer å prøve ut VannPluss vil jeg absolutt anbefale deg å bestille tilbudet de har der du får en pose av hver smak! Da får du prøvd alle og kan finne dine egne favoritter. Når du har funnet favorittene dine så kan du bestille mer av dem! :) Her er en oversikt over alle smakene til VannPluss! (Kan bestilles på www.vannpluss.no)  - Har du prøvd VannPluss?


  13

  Hvordan slanke seg?

  Heisann dere! 

  "Hvordan går jeg ned i vekt?" er et spørsmål som jeg får veldig ofte fra dere lesere. Det er et spørsmål som er utrolig vanskelig å svare på ettersom det er utrolig individuelt hvordan man går ned i vekt. Selvfølgelig så er det lett å svare; "Tren og spis sunt", men det er som regel mye lettere sagt enn gjort. Hvordan skal man trene? Hvordan skal man spise? Spørsmålet om hvordan man går ned i vekt har et så stort svar at det er mulig å få alt inn i et innlegg. 

  Jeg kommer fremover til å skrive en hel del innlegg som handler om både trening og kosthold, og om hvordan jeg har fått til å gå ned i vekt. Jeg kan ikke love noen at det samme fungerer for dem, nettopp fordi man er så forskjellige. De av dere som lurer på hva jeg spiser kan f.eks ta en titt i kategorien "Oppskrifter". Oppskriftene jeg legger ut på bloggen er alltid matretter jeg spiser selv i dagliglivet mitt. Jeg har også skrevet et par andre innlegg relatert til trening og kosthold. Les om mine kosttilskudd HER. Les om hva jeg har i treningsbagen min HER

  I tillegg til å skrive innlegg som jeg tror er relevante ang. trening og kosthold vil jeg gjerne spørre dere lesere om hva dere lurer på? Jeg vil svare på deres spørsmål og jeg vil hjelpe dere med deres egen vektnedgang! Så, viss du har noen spørsmål setter jeg stor pris på om du legger igjen en liten kommentar på dette innlegget så skal jeg svare på det i et eget innlegg! 

  - Har du noen spørsmål ang. kosthold, trening eller vektnedgang?


  9

  8 enkle tips til en sunnere hverdag!

  Heisann dere! 

  Som mange av dere vet er jeg veldig opptatt av å leve et sunt og aktivt liv. Jeg har hatt en vektnedgang på over 28 kg siden jeg fødte Adelen, og det har krevd kraftig innstramming av både kosthold og trening. Jeg tenkte derfor at jeg skulle gi dere noen enkle, men gode tips til en sunnere hverdag! 

  1. Få maten til å se fin ut. Når du tilbereder sunn mat som du kanskje ikke er veldig glad i - få den til å se fin ut! Når maten ser fin ut appelerer den mye mer, og det er lettere å spise sunt! Legg maten opp fint på tallerkenen og pynt. F.eks lag et fint fruktfat der du legger frukten fint opp! Jeg venter på en pakke fra Ebay med noe som kalles PopChef. PopChef er et verktøy som du kan bruke til å kutte frukt og grønsaker opp i forskjellige figurer. 

  2.Kutt ned på ris/pasta/poteter. Akkurat dette punktet var veldig vanskelig for meg når vi la om kostholdet vårt. Jeg er nemlig veldig glad i både ris og pasta, og nedkutting så jeg veldig mørkt på. Heldigvis gikk det bedre enn forventet og store deler av pastaen og risen ble byttet ut med sunne og næringsrike grønsaker. 

  3. Unngå brus, juice og saft. Alle disse tre drikkene inneholder mye kalorier og bør ikke være en stor del av kostholdet ditt. Det finnes selvfølgelig alternativer til brus, juice og saft som er sunnere. Personlig så drikker jeg mye VannPluss som jeg har skrevet om tidligere. VannPluss er et veldig bra alternativ de det kun inneholder 1/3 av søtningsmengden i brus, juice og saft. I tillegg smaker det vidunderlig og er MYE billigere enn å kjøpe brus og juice på butikken! Les mer om VannPluss ---> HER

  4. Bytt ut sukker med sukrin. Da jeg la om kostholdet mitt kuttet jeg fullstendig ut alt sukker. Nå bruker jeg kun ulike varianter av sukrin. Sukrin er er 100 % naturlig søtningsstoff og fungerer på samme måte som sukker. Sukrin inneholder null kalorier, og påvirker heller ikke smaken på de tingene du lager. (Vanlig sukrin kan gi litt dårlig ettersmak - jeg anbefaler sukrinmelis, sukrin+ og sukrin gold)

  5. Alltid ha tyggis eller sukkerfri pastiller i nærheten. Det å ha tyggis og sukkerfri pastiller i nærheten kan virkelig være en super redning når søtsuget melder seg. I stedet for å spise noe usunt og få dårlig samvittighet etterpå kan tyggis og sukkerfri pastiller redde deg. Dersom du ikke har noen av delene i nærheten er et supert triks å pusse tennene når søtsuget melder seg.  6. Gi deg selv lov til å "synde" en gang i blant. Selv om du er nøye med hva du spiser må bør du tillate deg selv å kose deg en gang i blant. Sjansene for å lykkes med den dietten du går på et mye større om du lar deg selv få lov til å "synde" en gang i blant. Skal man ha en 100 % perfekt diett er det store sjanser for at man kommer til å sprekke og miste all motivasjon. Tro meg, jeg snakker av erfaring!

  7. Vær bevisst på kaloriinnhold i maten du spiser.  Jeg mener overhodet ikke at du trenger å telle kalorier, men prøv å være litt bevisst på hvor mye kalorier maten du spiser inneholder. Visste du f.eks at 1 dl matolje inneholder hele 900 kalorier? Et godt eksempel på mangel på bevissthet på kaloriinnhold demonstrerte Sondre for et par dager siden. Han skulle bare ha seg et lite måltid til kvelds, og før han visste ordet av det hadde han spist over 1000 kalorier. Nettopp fordi han ikke hadde peiling på hvor mange kalorier maten han spiste inneholdt.

  8. Drikk vann. Det vet vel de fleste at de burde, men det å drikke vann er faktisk utrolig viktig! I tillegg kan det være smart å drikke en god del vann både før og under et måltid. Du vil da føle deg mer mett, altså du spiser mindre. Dersom du synes det er veldig kjedelig med vanlig vann vil jeg som nevnt i punkt tre anbefale VannPluss. Det er små pulverposer som man blander i vannet og får ulike smaker.  

  - Hva synes du om tipsene?


  11

  Babynest - En genial oppfinnelse

  Heisann dere! 

  For cirka en måned tilbake var vi så heldige å få et babynest fra Lille Verden i posten. Jeg hadde lenge tenkt å skaffe meg et babynest, men jeg kom aldri så langt før jeg kom over Lille Verden. Lille Verden er er foretak som drives av Henriette Sundfjord. Hun lager babynest, ammeputer, vimpelrekker og vognpynt. Og det kjekkeste av alt; du kan få tingene i matchende farger. Ettersom vi planlegger å få flere barn en gang i fremtiden valgte jeg kjønnsnøytrale, men veldig søte farger! Per i dag er Lille Verden kun å finne på facebook, MEN fra 1. september lanserer de nettbutikken www.lilleverden.no. 

  Det finnes utrolig mange fordeler med babynest, her er noen av dem!:

  • Når babyen er nyfødt er den vant til å være inne i magen der det er trangt om plassen. Selv om det kanskje ikke er så behagelig er det det babyen din er vant til. Dersom du plutselig skal plassere babyen i en stor sprinkelseng blir det veldig "åpent" rundt babyen, noe som kan få den til å føle seg redd og usikker. Dersom du legger et babynest opp i sengen derimot vil babyen ligge trygt og godt i babynestet og den slipper å bli redd. 
    
  • Dersom du ønsker å samsove med babyen er babynest helt fantastisk! Helt frem til vi fikk babynestet har Sondre vært livredd for å ha Adelen i sengen vår fordi han var redd for å rulle over henne. Da vi fikk babynestet derimot var det ingen problem å ha henne mellom oss. Adelen lå trygt og godt i babynestet sitt, mens jeg og Sondre lå på hver vår side. 
    
  • Dersom du f.eks vil la babyen sove i sofaen er også babynest veldig smart. Du unngår da muligheten for at babyen kan rulle og falle ut av sofaen. Man tror kanskje ikke at små babyer klarer å rulle med det første, men plutselig kan de det og da er det smart å være sikker! 
    
  • Dersom du skal ut på reise er det mye lettere å bare ta med babynestet i stedet for en hel reiseseng. Du kan ha babynestet på siden av deg i sengen. Godt for babyen, og det tar mye mindre plass!


  Slik ser babynestet vårt ut! Lille Verden har to ulike typer babynest. En modell som er 65x95cm med en avtakbar antibakteriell og babyvennlig madrass. Madrassen tas ut og spyles/skylles lett mens resten av redet kan vaskes i maskin. Den andre modellen kan puttes som den er i vaskemaskin, og du slipper å tenke på å ta ut madrassen. Vi har den siste modellen og synes det er veldig greit å bare putte den rett i vaskemaskinen. 

  Adelen sover kjempegodt i babynestet sitt og elsker å ligge godt "isolert". Før vi fikk babynestet måtte vi legge tepper rundt hodet hennes for at hun skulle føle den samme tryggheten, men etterhvert måtte vi slutte med det da hun begynte å dra teppene over seg. Babynestet kom derfor som en reddende engel for oss og nattesøvnen! Jeg anbefaler virkelig alle å ha et babynest når de får baby. Du har stor fordel av babynestet helt fra babyen er nyfødt og maaange måneder fremover. Adelen er 4,5 mnd nå og vi kommer til å bruke babynestet i mange måneder til. 


  Følg gjerne Lille Verden på Instagram: @lille_verden

  Jeg har faktisk fått være så heldig å dele ut et babynest til en heldig leser! Konkurransen kommer på bloggen neste uke, så følg med! 

  - Har du babynest til babyen din? 


  10

  Gleder meg som et lite barn på julaften!

  Heisann dere! 

  I går kveld bestilte jeg med en pakke fra X-life. Ettersom jeg virkelig har funnet interessen for matlaging og baking den siste tiden tenkte jeg at det kunne være en god idé å gå til innkjøp av bakeprotein. Det er jo genialt å f.eks ha i brød, smoothies, boller og masse annet! Det er ikke alltid like lett å få i seg så mye protein som man bør når man trener, og for å slippe å drikke proteinshaker så fant jeg ut at bakeprotein var et veldig bra alternativ. Jeg gleder meg helt ekstremt til pakken kommer i posten og jeg får prøvd det!

  Jeg tok en råsjans og kjøpte en 3-pakning, ettersom den var på tilbud. Slike ting gjør meg av en eller annen grunn bare enda mer motivert til å lage masse god mat! Sondre er også kjempefornøyd med at jeg lager masse god mat. Det å kunne spise god mat uten dårlig samvittighet er en super duper følelse. Jeg er derfor veldig spent på å prøve ut bakeprotein og se om det fungerer bra :) 

  I dag har jeg laget grove pizzahorn. De ble veldig gode, så de forsvinner nok raskt! Sondre holder for øyeblikket på å lage wok til sen middag. Denne uken jobber han bare sene skift så det blir sen middag hver dag. Jeg hater egentlig å spise middag så sent, men denne uken har jeg ikke noe annet valg. Det er i alle fall bedre å spise sent enn å spise alene. Det å lage middag til bare seg selv er så utrolig kjedelig at det er uaktuelt! Uansett, nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden og se litt på TV. Ha en fin kveld alle sammen! 

  - Har du prøvd bakeprotein?
  24

  VannPluss - Vår nyeste favoritt!

  (Konkurranse nederst i innlegget)

  Heisann dere! 

  For noen uker tilbake fikk jeg en pakke i posten fra en side som heter VannPluss. VannPluss er små pulverpakninger med ulike smaker som man blander ut i 0,5 liter vann. Pulverpakningene er små og derfor veldig praktiske å ha med seg i vesken enten man skal på trening, shopping eller være med venner. Det finnes hele 12 ulike smaker i 5 ulike kategorier:  Det finnes også mange andre fordeler med VannPluss. For det første så er de mye sunnere enn vanlige brus- og juicetyper (1/3 av søtningsmengden) og er kun søtet med naturlig fruktsukker. For det andre er VannPluss mye billigere enn å kjøpe en flaske brus eller juice på butikken. Du betaler mellom 20 og 30 kr for en flaske på butikken, mens VannPluss koster mellom 5 og 14 kr per pose! Og for det tredje er de helt naturlige!   De ulike smakene selges i pakker på 6 stk, men du kan også kjøpe pakker som inneholder en av hver smak! I tillegg selger VannPluss praktiske flasker som du kan blande pulveret i og ta med deg uansett hvor du skal. Jeg har allerede funnet mine favoritter, nemlig iste med fersken og eple og pære. Jeg har fremdeles ikke fått smakt på alle, jeg sparer litt på dem siden de er så gode! Jeg er overbevist om at jeg kommer til å fortsette å kjøpe VannPluss i fremtiden også. 

  Visste du at du faktisk bør drikke ca 2 liter vann per dag?! Jeg synes ofte det kan være veldig vanskelig å få i seg så mye vann, så da passer VannPluss helt perfekt. Mange vil nok kjenne seg igjen i at det er mye lettere å drikke ting som smaker godt enn vanlig vann. Blander du ut en pose med VannPluss har du allerede dekket 1/4 av vannet kroppen trenger i løpet av dagen. Jeg glemmer også veldig ofte å drikke når jeg er på trening, når man virkelig trenger å få i seg vann. Da passer det ypperlig med en pose VannPluss - den gir jo i tillegg litt energi under treningen også. 


  Nå kjører jeg igang en ny konkurranse her på bloggen! Som dere ser kan dere vinne to valgfrie pakker med VannPluss! Du kan enten velge to smaker fra listen over, eller så kan du velge å prøve alle de 12 smakene. Det er utrolig lett å delta i konkurransen, det eneste du trenger å gjøre er:

  • Lik facebooksiden til VannPluss ---> HER
  • Kommenter på innlegget at du er med! (NB! Husk kontaktinfo!)

  - Har du prøvd VannPluss?
  - Er du med i konkurransen?

  //Sponset innlegg, ærlige meninger

  6

  Posytron.no hjelper deg med matlagingen!

  Heisann!

  For en stund tilbake fikk vi Nicer Dicer plus fra Posytron.no i posten. Den har blitt brukt veldig ofte og er veldig effektiv. Det er utrolig greit å bruke Nicer Diceren til å kutte opp grønsaker i stedet for å gjøre det for hånd. Den kan også brukes til å raspe ost, gulerøtter o.l. Den er utrolig effektiv og kjapp, så salaten er klar på få minutter. Den har også flere forskjellige kuttere og er brukende til langt mer enn bare å kutte grønnsaker. Det vi også fikk med i pakken var en beholder på 1,5 l. samt lufttett lokk! Da kan du lage lunchen din rett i boksen, ta på lokket og løpe ut døra! Nicer diceren kan også brukes til å skjære opp skinke og andre ting i tynne skiver, firkanter, raspet, eller tykkere skiver. 

  Her ser dere mange forskjellige måter å bruke Nicer Dicer Plus på. I tillegg til å inneholde flere forskjellige kuttere inneholder pakken en skreller som kan brukes til bl.a. poteter og gulerøtter. Den eneste ulempen med Nicer Dicer Plus er at det kan være litt vanskelig å kutte harde grønsaker om du har skjært dem i for store biter. Pass derfor på at du deler opp grønsakene litt før du putter dem i Nicer Diceren. 

  Alt i alt er vi veldig fornøyde med Nicer Dicer Plus, og vil absolutt anbefale den videre til andre. Nicer Dicer Plus får man kjøpt hos www.posytron.no til kun 499 kr! Den er absolutt verdt pengene og en er veldig smart investering. 

  - Har du en Nicer Dicer Plus?
  - Har du prøvd Nicer Dicer Plus?   

   

  35

  Bør man bli gravid som 17åring?!

  Hei! 

  Da jeg hadde spørsmålsrunde sist fikk jeg dette spørsmålet:

  "Anbefaler du andre å bli gravid når de er 17 år?"

  Dette er et spørsmål jeg vil gi et skikkelig svar på, så jeg velger derfor å skrive et eget innlegg om det. 

                                                                                                                         

  Det ville vært utrolig dumt og uansvarlig av meg å sitte her å skrive at jeg anbefaler 17åringer å bli gravide. Både jenter og gutter som er 17 år er midt i ungdomsfasen sin, og modenheten deres i den alderen kan variere enormt. Noen forblir "unge og dumme" til de har passert 20 år, mens andre vokser og blir mer modne. Det er nok særdeles få som er klare for å ta foreldrerollen når de er 17 år og derfor kan jeg ikke anbefale det selv om jeg har valgt det selv. 

  Jeg mener likevel at vi ikke må ta det som en selvfølge at det ikke eksisterer ungdom som faktisk føler seg klare for å bli foreldre. Ingen kan vite riktig hva de går i møte med å bli forelder, UANSETT alder. Selv er jeg av dem som mente og fortsatt mener at jeg er klar for å påta meg foreldrerollen allerede som 17åring. Jeg har kanskje ikke like mange livserfaringer som en 30 åring, men jeg kommer fortsatt til å få mange erfaringer fremover i livet selv om jeg er mor. Man lærer så lenge man lever!

  De fleste er nok ikke klare til å bli foreldre når de ikke engang har fylt 18 år. Det er ikke mange som har en stabil og god økonomi, et eget sted å bo eller et stabilt forhold - ting som er viktige dersom man skal bli foreldre. Jeg vil derfor ikke anbefale noen å bli gravide som 17åringer, men utelukker heller ikke at det finnes folk som er klare for det.

  Det å bli gravid i så ung alder er nok for de fleste ikke ideelt med tanke på utdanning heller. Selv har jeg fått en ordning slik at jeg slipper å ta et friår, og er veldig fornøyd med det! Det var en plan vi hadde utarbeidet nøye før vi i det hele tatt bestemte oss for at vi ville ha barn. Utdanning er noe som betyr mye for meg, men det er også det å stifte en familie. Det at jeg klarte å finne en måte å kombinere de to tingene på er jeg utrolig glad og takknemlig for. Skolen min har vært utrolig hjelpsom, noe som også hjelper mye! Hadde jeg ikke kunnet kombinere disse to tingene, ville nok utdanning blitt prioritert.   

  Valget om å bli foreldre er noe et par må vurdere sammen. Man må vurdere om man selv er klar for det, om forholdet er klart for det, økonomi, bosted, utdanning osv. Det å få et barn påvirker mer eller mindre alle deler av livet, så det er mye som skal tas hensyn til. Ingen andre enn deg selv vet om du er klar for å bli mor eller far!   - Hva mener du om unge foreldre? 

  #gravid #graviditet #mammablogg #blogg #ung #foreldre #utdanning #økonomi

  Les mer i arkivet » September 2014 » August 2014 » Juli 2014
  Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits