• Camilla Larsen

  5

  Min lange reise

  • Publisert 21.02.2015 klokka 19:55
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Jeg har hatt en lang reise når det kommer til trening, kosthold og helse. Reisen min begynte i april 2014, ca 2 måneder etter at jeg ble mamma til Adelen. Det krever me viljestyrke når man skal gjøre en fullstendig livsstilsendring, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjorde det. Hele livet har jeg vært "chubby" og kan ikke huske at jeg noen gang har vært fornøyd med min egen kropp. Kroppen min har også påvirket selvbildet mitt i stor grad og jeg sliter fremdeles med dårlig selvtillit selv om jeg begynner å bli mer og mer fornøyd med kroppen. 

  I begynnelsen av reisen min var fokuset på å gå ned i vekt, og med veldig mye innsats gikk vekten relativt raskt nedover. Da jeg begynte å nærme meg en vekt jeg var komfortabel med ble fokuset tatt bort fra tallet på vekten, og i stedet flyttet over på speilet. Dersom man er fornøyd med det man ser i speilet har tallet på vekten lite å si. Jeg har kommet veldig langt, men det er fremdeles en vei igjen før jeg er der jeg ønsker å være. 

  Jeg har gruet meg lenge til å legge ut dette bildet, men samtidig som jeg skammet meg litt er jeg også utrolig stolt over hva jeg har oppnådd. Det første bildet er tatt da jeg var rundt 2 måneder på vei med Adelen, jeg hadde med andre ord ikke begynt å legge på meg ennå. Det andre bildet er tatt helt nylig. 

  Hvordan jeg trener, hvor ofte jeg trener, hva jeg spiser osv er spørsmål jeg kommer til å svare på etterhvert. Det er spørmål som må svares på grundig og da vil jeg gi ere best mulig svar! 

  9

  Vektoppdatering #6 - Alt utgjør en forskjell!

  • Publisert 25.08.2014 klokka 15:41
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  I dag er det mandag, ny uke og ny vektoppdatering! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ha vektoppdatering denne uken ettersom jeg egentlig ikke hadde tenkt å gå på vekta i dag, men slik ble det ikke. Grunnen til at jeg egentlig hadde tenkt til å droppe det var, som jeg fortalte dere tidligere i uken, at jeg hadde et lite tilbakefall og gikk opp i vekt. Jeg gjorde et par små endringer i kostholdet og derfor bestemte jeg meg for at jeg måtte sjekke om det fungerte. Det ble derfor en vektoppdatering i dag også, og jeg er utrolig fornøyd med tanke på at jeg faktisk veide over 1 kg mer tidligere i uken. Om noen skulle lure på hvilken endring jeg gjorde i kostholdet var det å kutte ut mest mulig salt. Salt gjør at kroppen binder vann, og man bør unngå å spise for mye av det. 

  Dato: 25.08.2014

  Vekt: 62,2 kg

  Nedgang siden sist uke: 0,3 kg

  Nedgang siden fødselen: 32,8 kg

  BMI: 22,3 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 2,2 kg

  Tid igjen til mål: 62 dager

  Treningsmengde: Denne uka fikk jeg lurt inn fire treningsøkter, noe jeg er greit fornøyd med. Kroppen spilte ikke på lag i helga, så da ble det treningsfri helg. Likevel vet jeg at jeg gjorde en god innsats på de fire øktene og sier meg fornøyd med det. Jeg håper å få til en økt og to ekstra denne uken, men selvfølgelig må man prioritere. Når jeg går på skole og er mamma så blir trening noen ganger nedprioritert. 

  Motivasjon: Motivasjonen var veldig grei denne uken som har gått, for uten om helgen. Når jeg er alene har jeg store problemer med å motivere meg selv, samtidig som jeg hadde mye smerter. Med andre ord: en veldig dårlig kombinasjon. Jeg kjenner at jeg er ivrig på å komme i gang med denne uken og har planlagt at armene og kjernemusklaturen skal få kjøre seg ordentlig. Det er ikke lenge før jeg klarer ordentlige push-ups nå, så jeg er veldig motivert!  - Er du fornøyd med kroppen din?  

  26

  Vektoppdatering #5 - Wow, dette hadde jeg ikke trodd!

  • Publisert 18.08.2014 klokka 20:18
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Mandag igjen og ny vektoppdatering står for tur! Jeg skrev på bloggen tidligere forrige uke at Sondre skulle rydde et rom for hver joggetur jeg tok da jeg var i Stavanger. Jeg trodde det skulle være motivasjon nok, men dessverre overvurderte jeg meg selv og motivasjonen min, og det endte med en treningsfri helg. Mat ble det også mer enn nok av så da jeg gikk på vekta i dag tidlig var jeg veldig redd for at jeg hadde gått opp i vekt! Heldigvis viste vekta nedgang i stedet, så jeg kan overhodet ikke klage! 

  Dato: 18.08.2014

  Vekt: 62,5 kg

  Nedgang siden sist uke: 0,4 kg

  Nedgang siden fødselen: 32,5 kg

  BMI: 22,4 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 2,5 kg

  Tid igjen til mål: 69 dager

  Treningsmengde: Det ble kun to økter denne uken pga den treningsfri helgen som jeg nevnte i innledningen. Det var uansett to effektive økter; en på overkropp og en på bena. 

  Motivasjon: Motivasjonen var grei da jeg var hjemme i forrige uke, men da jeg reiste til Stavanger forsvant alt som heter motivasjon. Jeg har ikke kommet til det punktet at jeg klarer å motivere meg selv godt nok ennå og det plager meg egentlig utrolig mye. Det er faktisk nokså flaut at jeg ikke klarer å tvinge meg selv i gang, og at jeg trenger hjelp fra Sondre til å komme meg på trening. Jeg håper likevel at det kommer til å bli bedre etter hvert. Når jeg begynner å få glede av treningen så kommer nok også motivasjonen til å gå opp :)  


  Disse bildene er tatt med tre ukers mellomrom. Små, men kjekke forandringer.

  - Hvordan motiverer du deg selv til å trene? 
  - Ser du forskjell på bildene? 


  43

  Vektoppdatering #4 - Minus 32 kg!

  • Publisert 11.08.2014 klokka 13:42
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  I dag er det mandag igjen, og som dere vet betyr det ny vektoppdatering! Det har virkelig blitt stor motivasjon for meg å legge ut disse oppdateringen, for jeg vil jo ikke mislykkes slik at alle kan se det! Med andre ord tror jeg at jeg gjorde et smart valg i å begynne med dette. Jeg har også fått tatt nye bilder i dag, så det er slik jeg ser ut akkurat nå! Og som jeg har sagt veldig mange ganger før vet jeg godt at kroppen min ikke er perfekt, så jeg håper jeg slipper noen unødvendige kommentarter.

  Dato: 11.08.2014

  Vekt: 62,9 kg

  Nedgang siden sist uke: 1,0 kg

  Nedgang siden fødselen: 32,1 kg

  BMI: 22,6 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 2,9 kg

  Tid igjen til mål: 76 dager

  Treningsmengde: Denne uken har det blitt hele fem økter. Fire av dem på senteret og en joggetur ute. Planen var å ha seks økter, men på fredag klarte jeg å pådra meg en strekk i leggen så helgen har vært fri for trening. Det har likevel vært veldig herlig å endelig føle at trening er en del av hverdagen. 

  Motivasjon: Motivasjonen er endelig tilbake og det føles skikkelig deilig! Jeg har selv vært giret på å dra på trening og brenne litt kalorier denne uken. jeg ble til og meg lei meg da jeg fikk strekk i leggen og ikke kunne trene i helgen. Det er også utrolig motiverende at jeg bare er 2,9 kg i fra målet mitt og jeg har hele 76 dager igjen. At jeg skal klare det er det ingen tvil om! Jeg gleder meg helt enormt til å se et tall på vekten som starter med 5, og ikke 6, 7, 8 eller 9. 

  - Hva er ditt mål?


  11

  Vektoppdatering #3

  • Publisert 04.08.2014 klokka 13:51
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Ny uke, ny vektoppdatering! Denne uken har vært utrolig travel så jeg kan si med en gang at trening har blitt kraftig nedprioritert. Selvfølgelig er det mulig å få trene hver dag om man VIL det, men jeg har heller prioritert å være med Adelen når jeg har vært ferdig på jobb. Vektnedgangen min haster ikke på noen måte, så å ha slike uker en gang i blant går helt greit for meg. Det har heller ikke stått helt stille på vekta, det er nemlig en liten forandring denne uken også! :) 

  Dato: 04.08.2014

  Vekt: 63,9 kg

  Nedgang siden sist uke: 0,5 kg

  BMI: 22,9 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 3,9 kg

  Tid igjen til mål: 83 dager

  Motivasjon: Som dere vet har jeg jobbet store deler av uken og da har jeg prioritert familie istedet for trening de timene jeg har hatt fri. Motivasjonen har vel egentlig ikke vært noe særlig tilstede den heller, men i dag kjenner jeg faktisk at det skal bli godt å komme seg tilbake på senteret. 

  Treningsmengde: Denne uken ble det kun en treningsøkt som var på onsdag. Den ene økten jeg hadde var god og effektiv, så den må ha hjulpet på litt. En annen av grunnene til at jeg likevel har gått ned en halv kilo er nok det at jeg har vært veldig aktiv når jeg har jobbet. Selvfølgelig er det ikke trening, men når man er konstant aktiv en hel dag brenner man n hel del mer kalorier enn om man skulle sittet helt i ro.    - Hvor langt fra målet ditt er du?


  15

  Historien om puppene som forsvant!

  • Publisert 29.07.2014 klokka 20:08
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Jeg synes overskriften var litt morsom så jeg klarte ikke å dy meg, men det er faktisk nettopp det dette innlegget skal handle om! Som mange av dere vet gikk jeg mye opp i vekt under svangerskapet. Kiloene fra svangerskapet er borte nå, i tillegg til 5-6 kg til. Med andre ord så har jeg gått ned rett over 30 kg siden Adelen kom til verden. Jeg er selvfølgelig utrolig fornøyd og glad for det, men alle ting kommer med sine ulemper - og denne gangen var det puppene mine det skulle gå utover. 

  Det hele startet to måneder etter fødselen da jeg sluttet å amme/pumpe meg. Jeg tror de fleste kvinner som har ammet kan være enige i at puppene uten tvil er på sitt største i den perioden av livet! Det tok bare dager etter at jeg hadde sluttet å amme før størrelsen på puppene nærmere var halvvert. De var til og med mindre enn da jeg ble gravid. Selvtilliten min stupte nedover og jeg følte meg rett og slett ikke vel i min egen kropp.

   

  Det var også rundt det tidspunktet jeg sluttet å amme at jeg snudde om på kostholdet mitt og begynte å trene. Vekten fortsatte å synke, og det ble etter hvert mindre og mindre fett på kroppen. "Så bra!", tenker vel kanskje du da, men sannheten er at det ikke bare var bra. Jeg var jo selvsagt veldig glad for at vekten gikk nedover, det var jo tross alt det jeg jobbet (og fremdeles jobber) for. Det som ikke var fullt så positivt var at fettet overhodet ikke forsvant synkront. De største problemområdene mine, lårene, rumpa og magen forble nokså like, mens puppene bare ble mindre og mindre. Jeg begynner nå etter hvert å innse at det bare er noe jeg må takle som følge av den store vektnedgangen. Sett bort fra å legge seg under kniven er det uheldigvis svært lite å gjøre med problemet, så jeg er evig takknemlig til den personen som oppfant PushUp-BH!

   
  Long live PushUp 

  Til tross for at man ikke viser dem frem så veldig ofte tror jeg at puppene har utrolig mye å si for selvtilliten til jenter. Det har i alle fall påvirket meg veldig mye, og jeg vet om mange andre som det også har påvirket. Jeg forstår godt at det er mange som velger å legge seg under kniven, og har selv vurdert å gjøre det en gang i fremtiden. For dem som er fornøyde er det lett å si at man bare må akseptere den kroppen man har blitt tildelt, men jeg tror de aller fleste vet at det er mye lettere sagt enn gjort. Jeg har utrolig stor respekt for dem som klarer det, MEN jeg forstår også veldig godt dem som ikke gjør det, for jeg er en av dem. 

  - Er du fornøyd med kroppen din?


  23

  Vektoppdatering #2 - Et steg i riktig retning!

  • Publisert 28.07.2014 klokka 12:19
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  I dag er det mandag igjen, og som dere vet betyr det ny vektoppdatering. Denne uken har vært en veldig rar uke og humøret har svinget veldig. Noen dager har vært tunge, mens andre har vært helt topp. Til tross for dårlig med trening viser vekten fremdeles fremgang, noe som er veldig motiverende!

  Dato: 28.07.2014

  Vekt: 64,4 kg

  Nedgang siden sist uke: 1,5 kg

  BMI: 23,1 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 4,4 kg

  Tid igjen til mål: 90 dager

  Motivasjon: Motivasjonen har vært veldig opp og ned denne uken. På torsdag hadde jeg en utrolig god styrkeøkt, mens økten min på mandag ble veldig ueffektiv. Jeg håper likevel at fremgangen jeg har hatt denne uken hjelper til å motivere meg videre. Motivasjonen min samsvarer også veldig ofte med humøret mitt, og med tanke på at jeg har hatt mye å takle denne uken har motivasjonen sunket.

  Treningsmengde: Som nevnt over ble det lite trening denne uken. Jeg er likevel fornøyd med den gode økten jeg fikk lagt inn på torsdag. Jeg kjenner det fremdeles i bena nå, fire dager etter, så økten må i alle fall ha vært effektiv!    Jeg har ikke tatt nye bilder i dag, enkelt å greit pga at det ikke er så mye forskjell å se etter kun en uke. Jeg legger likevel ved sammenligningsbildet fra forrige uke for dem av dere som ikke har sett det. Når jeg tar nye bilder om noen uker håper jeg på å se enda større forskjell! I tillegg til å veie meg tar jeg mål ulike steder på kroppen. Det er utrolig greit å følge med på målene når man ikke ser fremgang på vekten. Man kan nemlig ha fremgang selv om man ikke går ned i vekt! :) 

  - Ser du forskjeller på bildene over? 


  22

  Vektoppdatering #1 - Ser du forskjellen?

  • Publisert 21.07.2014 klokka 21:19
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Nå er det endelig tid for den første "offisielle" vektoppdateringen her på bloggen! Disse oppdateringene kommer til å komme fast hver uke fremover og jeg håper at de kan hjelpe meg litt med å se min egen fremgang også! Det kommer nok sikkert til å bli lagt til litt punkter etterhvert som tiden går, men vi starter med disse! 

  Dato: 21.07.2014

  Vekt: 65,9 kg

  BMI: 23,7 (Normalvektig)

  Nåværende mål: Under 60 kg til 26. oktober 2014 (Min 18-årsdag)

  Kilo igjen til mål: 5,9 kg

  Tid igjen til mål: 3 måneder og 5 dager

  Motivasjon: Motivasjonen er virkelig fullstendig på bånn for tiden. Vekten har stått relativt stille en god stund nå og det er skikkelig demotiverende. Vanligvis bruker jeg fremgangen min som motivasjon, men for tiden er den eneste forandringen jeg ser på kroppen min at puppene mine blir mindre - noe som ikke akkurat er særlig motiverende! Treningsøktene blir lite effektive og jeg blir sur, irritert og skuffet over meg selv. Det er nok også en av grunnene til at jeg er så deppa for tiden. 

  Treningsmengde: I forrige uke hadde jeg 3 kombinerte treningsøkter, altså både styrke og kondisjon i ett. Ideelt sett skal jeg prøve å ha 5-6 økter per uke, og startet denne uken med en liten økt i dag. Som jeg skrev overfor så var ikke økten noe særlig effektiv, men det er da i alle fall trening. Jeg vet at om jeg vil nå målet mitt innen bursdagen min så må jeg trene hardt så jeg håper virkelig motivasjonen og fremgangen tar seg opp snart! 

  Jeg har fått jobbet litt med holdningen min, men jeg synes fremdeles jeg ser stor fremgang på denne 1,5 måneden! Selv ser jeg forskjell på haken, magen, rumpa og lårene. De har kanskje ikke blitt så kjempe mye mindre, men huden har blitt mye jevnere! Brunfargen og strekkmerkene begynner også å komme seg faktisk, haha! Jeg håper virkelig på at fremgangen fortsetter og at jeg klarer å se litt forskjell fra bilde til bilde! :) I dag er det faktisk også litt mindre skummelt å legge ut slike bilder, nettopp fordi jeg er litt mer fornøyd med det nye bildet! :) 

  - Ser du forskjeller på bildene over? 


  32

  Minus 30 kg!

  • Publisert 15.07.2014 klokka 20:41
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Jeg gikk på vekta i dag tidlig og til min store glede oppdaget jeg at jeg nå har gått ned hele 30 kg siden fødselen! Det føles utrolig deilig å endelig komme ned til en vekt som jeg BEGYNNER å bli komfortabel med. Vektnedgangen går selvsagt ikke like rask nå som den gjorde før, men det sier seg jo selv når man har gått ned så mye. Jeg har allerede kommet et langt stykke forbi graviditetskiloene, og nærmer meg ferdig med kjærestekiloene jeg la på meg da jeg traff Sondre. Ordet FORNØYD er snart innen rekkevidde og selvbildet mitt begynner sakte, men sikkert å bli litt bedre. 

  Jeg har gruet meg lenge til å legge ut et slike bilder som dette, men nå har jeg endelig mannet meg opp. Disse bildene ble tatt for litt over en måned siden så magen har til min store glede blitt en god del mindre! I løpet av uken skal jeg få tatt bilder av slik jeg ser ut nå. Jeg er utrolig spent på om jeg klarer å se stor forskjell. Det å se fremgang på kroppen, ikke bare på vekta er utrolig stor motivasjon for meg! Og ja, jeg vet at jeg har en langt i fra perfekt kropp, men når man går opp 35 kg på til sammen 1,5 år er det prisen man må betale. 

  Fra denne uken av skal jeg ha faste vektoppdateringer hver uke, samt innlegg der jeg skriver litt mer spesifikt om hva jeg spiser og hvordan jeg trener. Jeg vet at det er mange av dere som har lurt på nettopp dette! 

  Håper dere kan vise respekt og ikke komme med stygge kommentarer på kroppen min! Jeg vet at jeg ikke er perfekt!
  23

  Vektoppdatering! - Minus 27,5 kg

  • Publisert 24.06.2014 klokka 20:54
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Jeg fant ut at det er lenge siden jeg har kommet med en oppdatering på hvordan det går meg vektnedgangen min. Som mange av dere vet gikk jeg mye opp i vekt under graviditeten. Alle graviditetskiloene er nå helt bortevekk pluss litt til! Jeg er faktisk hele 27,5 kg lettere enn da jeg var høygravid! Selvfølgelig forsvinner en del av kiloene av seg selv etter fødselen, men da jeg hadde mistet 15 kg sa det fullstendig stopp. Det var da jeg måtte sette i gang med en streng diett og trening, og det har nå resultert i minus 12,5 kg til! Det er bare fire måneder siden fødselen og jeg har allerede kommet mye lengre enn jeg selv hadde forventet. I utgangspunktet var målet mitt å bli kvitt graviditetskiloene innen 2014, men de var bort allerede 3 mnd etter fødselen! 

  Jeg begynner endelig å nærme meg det fullstendige målet mitt, og det er herlig å tenke på at jeg er langt over halvveis! Da jeg fremdeles hadde over 15 kg igjen før målet var nådd var det vanskelig å motivere seg selv. Nå derimot er jeg skikkelig giret på å nå det fullstendige målet mitt, og de innen slutten av 2014, helst litt før! Det er utrolig gøy, og ikke minst motiverende når man ser fremgang både på vekten og målebåndet. Jeg hadde nemlig en liten periode der vekten stoppet helt opp og da var det greit å ha målebåndet! Det gav meg en pekepinn om at jeg fremdeles hadde fremgang selv om vekten ikke viste det. 

  Det kommer likevel til å ta tid før kroppen begynner å ligne slik den var før. Den kommer naturligvis aldri til å bli helt lik, men det er noe jeg streber mot. Jeg skal jobbe hardt for å gjøre så mye JEG kan for å bli fornøyd med kroppen! Selvfølgelig er Adelen 100 % verdt alle merkene på kroppen min, men det er likevel lov å ikke være helt fornøyd med kroppen sin :) Jeg og Sondre tok for et par uker siden bilder av hvordan jeg ser ut nå, men jeg er usikker på om jeg tør å legge dem ut.. Hva synes dere? 


  Pretending to have muscles when you actually don´t

  - Trener du? I såfall, hva er målet ditt?
   

  16

  Ikke lenger overvektig!

  • Publisert 01.06.2014 klokka 13:04
  • Kategori: Vekttap

  Heisann! 

  Husker dere appen som jeg viste dere for en stund tilbake, som jeg bruker til å holde oversikt over vektnedgangen min? Hver gang jeg veier meg fyller jeg inn der hvor mye den nåverende vekten min er, og så regner den ut forskjellig nyttig informasjon, bl.a. BMI og gjennomsnittlig nedgang per dag og uke. Da jeg i dag tidlig fylte inn den nåværende vekten min skiftet ENDELIG BMI'en min fra overvektig til normal!! Jeg var så utrolig glad, fordi det er noe jeg har jobbet mot så lenge nå. Det å se så store resultater synes jeg er fantastisk. Nå som alle graviditetskiloene er borte vekk begynner det å bli enda vanskeligere å gå ned i vekt og det krever enda mer av meg. Jeg er likevel fast bestemt på å nå målet mitt innen tiden jeg har satt. Som dere ser på bilder under ligger jeg bra an til å klare målet!     Det føles utrolig bra å kunne si at jeg nå er innenfor det man kaller normalvektig. Jeg er langt i fra fornøyd med hvordan kroppen ser ut nå, men jeg har nådd et stort delmål på veien mot å bli fornøyd. Egentlig er ikke vekten så viktig, den bruker jeg bare som en liten motivasjon. I bunn og grunn er hovedmålet mitt å til slutt kunne si til meg selv (og mene det) at jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut. Jeg har overhodet ikke behov for å bli noen tynn og slank modell, det synes jeg ikke engang er så veldig pent, jeg vil bare bli fornøyd med mitt eget utseende.

  Jeg har lurt på om jeg skal skrive med på bloggen om selve livsstilen jeg har nå mens jeg holder på å gå ned i vekt, men jeg er usikker på om det er noe dere lesere kunne vært interessert i å høre om. Så jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på om innlegg om kosthold og trening er noe dere kunne vært interessert i her på bloggen! Legg gjerne igjen en kommentar og si hva du mener! :)

  - Bruker du en slik app til å ha kontroll på vekten din? 
  - Vil du at jeg skal blogge mer om kosthold og trening?    

  6

  Ned i vekt? - Jeg tar utfordringen!

  • Publisert 31.05.2014 klokka 20:00
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  Som mange av dere vet har jeg den siste tiden prøvd meg på å lage ulike søtsaker, bare sunnere versjoner. Jeg tenkte nå at jeg skulle involvere dere lesere i denne testingen min. Jeg vil gjerne høre hva deres favorittsøtsaker er, så skal jeg prøve å lage en sunnere versjon av dem! Oppskriftene blir selvfølgelig lagt ut her på bloggen. Det er en super mulighet for deg som vil ned i vekt, men som er altfor glad i søtsaker (slik som jeg), eller deg bare ønsker å ha en sunn livsstil. Tips meg gjerne om middagsretter jeg kan lage sunnere versjoner av også! :) 

  Dette blir faktisk en veldig stor utfordring til meg også ettersom jeg egentlig er nokså dårlig på å lage mat. Målet er likevel å bli god, så da må jeg jo øve! Og hvem vet, kanskje jeg har litt nybegynnerflaks. Jeg er i alle fall veldig giret på å bli flinkere og lage god og sunn mat.

  - Hva vil du jeg skal lage sunnere versjoner av? Takk for tips! :)    

  32

  - 25 kg på tre måneder!

  • Publisert 25.05.2014 klokka 19:32
  • Kategori: Vekttap

  Heisann dere! 

  I dag er jeg rett og slett skikkelig glad! Jeg gikk på vekta i dag tidlig og ble så utrolig glad! Nå er nemlig alle de 25 svangerskapskiloene borte vekk! Jeg hadde forventet å bruke evigheter på å få de av ettersom mye av det bare var ekstra fett. Jeg fikk nemlig en enorm apetitt under svangerskapet, og hadde ikke nok selvkontroll til å begrense meg. Dermed steg vekta sånn cirka dobbelt så mye som den egentlig burde. 

  Mange sier at det man legger på seg under er svangerskap bare renner av etter fødselen. Slik var det ikke her! Jeg gikk ned omtrent halvparten på nokså kort tid, altså så mye som selve svangerskapet veide. Så stoppet det fullstendig opp. Resten av kiloene som egentlig bare var fett jeg hadde lagt på meg var jeg forberedt på at skulle bli mye vanskeligere å ta av. Og det ble de også, men jeg har jobbet utrolig hardt! Kakemonsen over alle kakemonser tok seg nemlig hardt i nakken og innførte et superstrengt kosthold. Trening ble også en del av hverdagen og vekten begynte igjen å synke.

  Det å se resultater er virkelig den beste motivasjonen som finnes. Jeg gruer meg allerede nå til at vektnedgangen skal begynne å stagnere, for da må jeg finne en annen måte å motivere meg selv på. Det er nemlig fremdeles langt igjen til jeg har nådd det endelige målet mitt, men jeg har fremdeles god tid. Målet er å nå idealvekta innen 2014 er omme, og jeg er virkelig motivert for å klare det. Samtidig vet jeg at dess mer jeg går ned i vekt dess vanskeligere blir de neste kiloene. Jeg synes det er vanskelig å se resultater på kroppen når jeg ser meg selv i speilet hver dag, og da blir vekta den eneste måten å se fremgang på. 


  Dårlige før-etter bilder, men det var det eneste jeg hadde nå! Stor forskjell på lårene og rumpa i alle fall! :) 

  Heldigvis er det ikke lenger særlig vanskelig å holde seg til et sunt kosthold. Etter et par uker ble jeg vant til det, og sukkersuget avtok nesten fullstendig. Nå synes jeg det er gøy å lage og spise sunn mat. Det er gøy å utforske og finne ting som smaker utrolig godt, men samtidig kan være en del av et sunt kosthold. Jeg har blitt skikkelig glad i sunn mat og det er virkelig en egenskap jeg skal holde godt fast på. Når jeg har nådd målet mitt skal jeg nemlig aldri tilbake!  

  - Tenker du mye over hva du spiser? 
  22

  Jeg er ikke en person som pleier å skryte..

  • Publisert 23.04.2014 klokka 18:40
  • Kategori: Vekttap

  ... og synes egentlig det er nokså irriterende når folk gjør det, men i dag gjør jeg et unntak. I dag er jeg faktisk stolt over meg selv og hva jeg har klart. Jeg har nemlig gått ned hele 20 kg siden fødselen, altså 20 kg på to måneder! Jeg satt meg et mål å bli kvitt alle svangerskapskiloene innen 2014, men det ser ut for at jeg skal bli ferdig mye tidligere! Vi er bare i april, og jeg har kun 5 kg igjen! Så ja, i dag skryter jeg litt av meg selv :) 

  Jeg merker sakte, men sikkert at selvbildet mitt begynner å bli bedre, og selvtilliten øker. Slike ting tar naturligvis lang tid, men fy søren så stort selvtillits-boost det er når man klarer å oppnå resultater. Jeg begynner å synes at treningen er gøy, noe jeg ikke har gjort før. Søtsuget som jeg slet så mye med før er mer eller mindre forsvunnet. Vekten går nedover. Jeg føler meg nesten som en ny person, og det er utrolig deilig! Når man ser fremgang er det også veldig god motivasjon til å stå på videre. Jeg fikk til og med på meg bunaden i dåpen til Adelen, så jeg er super fornøyd!


  (Adelen, mamma og mormor!)

  Når jeg er inne på det vil jeg bare vise dere en kjempe kjekk app som jeg bruker til å følge med på vekten min. 

  Denne appen heter "Monitor your weight". Den gir deg oversikt over hvor du startet, hvor mye du har gått ned, målet ditt, og annen nyttig info. Du får også se en graf som viser om du ligger i rute til å nå målet ditt innen tiden! (Jeg begynte ikke å bruke denne appen før en liten stund siden, så tallene stemmer ikke helt.) Helt super app som også er gratis! 

  - Bruker du en app for å følge med på vekt/trening/kosthold?


  22

  Minus 15 kg!

  • Publisert 13.03.2014 klokka 16:13
  • Kategori: Vekttap

  Heisann! 

  Under svangerskapet gikk jeg mye opp i vekt, av ulike grunner. Naturligvis går man mye opp i vekt når man blir gravid, men jeg hadde i tillegg ekstremt mye vann i kroppen og en matlyst uten like. Den har heldigvis roet seg kraftig ned nå, og det viser igjen på vekten! Det er nå 23 dager siden fødselen og jeg er allerede kvitt over 15 kg! Det er fortsatt litt igjen før jeg er tilbake der jeg var før jeg ble gravid, men jeg hadde aldri forventet at det skulle gå så fort som det gjør nå! 

  Det hjelper også mye på at jeg pumper(blir det samme med amming) meg, da går vekten ned mye raskere. Det sier seg vel også selv at når frokosten består av 1-2 brødskiver i stedet for 4-5, gir det resultater. Når jeg tenker over det nå synes jeg det er helt sykt hvor mye mat jeg spiste mens jeg var gravid, haha! Sikkert mange som kjenner seg igjen her. Jeg spiste sunt under svangerskapet, men mengden mat ble ofte litt stor. 

  Jeg har sett på bilder fra de siste dagene før fødselen, og allerede synes jeg det er rart å tenke på at magen min var så stor. Enda rarere synes jeg det er når jeg ser på Adelen og tenker at den store jenta var inni magen min! Kvinnekroppen er nokså utrolig! Ja, magen min var stor, men det var nå absolutt babyen min også! 


  Tenk, denne "store" babyen var inne i denne "lille" magen!


  Har ikke fått tatt noen bilder av slik jeg ser ut nå ennå, men det kommer! Det skal bli morsomt for meg også å se før- og etterbilder stilt opp mot hverandre! Jeg var absolutt ikke av dem som hadde små gravidmager, så det er nok utrolig stor forskjell mellom bildene. 

  - Synes du det var lett eller vanskelig å bli kvitt kiloene fra graviditeten? 
         #
  mammablogg #blogg #foreldre #mamma #mor #pappa #vekt #gravid #svangerskap #kilo 


  13

  Mitt mål for året!

  • Publisert 02.03.2014 klokka 19:28
  • Kategori: Vekttap

  Hei alle sammen og god søndag! 

  I dag er det siste dag av vinterferien og i morgen er det tilbake på skolebenken. Jeg gleder meg faktisk til å komme tilbake på skolen og treffe alle vennene mine igjen. Jeg var borte fra skolen cirka 1,5 uke før vinterferien startet, så det er lenge siden jeg har sett mange av vennene mine. Det blir en stund til jeg tar Adelen med på skolen ennå, jeg vil helst holde henne borte fra store folkemengder så lenge som mulig. Når Sondre har muligheten til å være hjemme med henne, er det uten tvil et mye bedre alternativ. Etter hvert blir jeg nok nødt til å ta henne med på skolen en gang i blandt, men så lite som mulig. 

  Det dette innlegget egentlig skulle handle om er målet jeg har satt meg for året 2014. Mens jeg var gravid gikk jeg veldig mye opp i vekt. Jeg har til nå gått ned omtrent halvparten, men det er fremdeles en hel del igjen. Derfor er målet mitt for året å bli kvitt alle svangerskapskiloene. Jeg håper virkelig at jeg klarer det og er innstilt på å legge mye arbeid ned i det.   - Hvor lang tid brukte du på å bli kvitt svangerskapskiloene? 


  3

  Hvordan gå ned 0,5 kg på 30 min!

  • Publisert 24.02.2014 klokka 18:34
  • Kategori: Vekttap

  Hei alle sammen! 

  Overskriften i dag er egentlig ment litt mer som en spøk enn tips, MEN det var faktisk dette som var tilfellet for meg i dag tidlig! Når jeg pumper meg, holder jeg på til det er tomt og da blir det ofte mye mer enn det Adelen faktisk spiser. Om dagen pumper jeg mer enn nok melk til å holde henne mett gjennom natten. Siden jeg ikke MÅ, er det derfor veldig lett å la vær å pumpe meg en gang på natta, selv om det er noe jeg virkelig burde gjøre.

  I dag tidlig våknet jeg derfor opp med enorme, steinharde og sprengte pupper. Det er utrolig ukomfortabelt, men hva gjør man ikke for nattesøvnen, haha? Uansett, da jeg pumpet meg fikk jeg ut så mye melk at jeg var minst en halv kilo lettere etterpå! Jeg er så utrolig glad for at jeg har en så god produksjon, det ville vært absolutt grusomt dersom jeg ikke hadde hatt nok melk til å gjøre Adelen fornøyd. På dag 6 pumper jeg gjennomsnittlig ut over 150 ml på hvert bryst, så jeg kan absolutt ikke klage! :) 

  Nå ligger snuppa vår å sover på pappa sitt bryst. Hun har et utrolig godt sovehjerte, så hun sovner så snart hun har fått mat i magen. I morgen skal vi til Ølen å ta nyfødtbilder av henne. Vi skal til Svein Egil Økland, samme mann som tok gravidbildene mine! Jeg var så fornøyd med de forrige bildene at det var ikke tvil om hvem vi ville skulle ta nyfødbildene. Vi skal derfor bade henne nå slik at hun er ren og pen til i morgen. Det blir første gang vi bader henne hjemme, så jeg og Sondre er veldig spente på hvordan hun reagerer. Vi har kjøpt Stokke Flexi Bath som er en badestamp som kan pakkes sammen og lett tas med på reise.

  - Dersom du pumper, hvor mye melk har du? 

  - Hvordan bader du babyen din? 


  #mammablogg #mamma #blogg #bading #nyfødbilder #fotografering #melk #pumping

  Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Oktober 2014
  Camilla Larsen - Trening og kosthold

  Velkommen til bloggen min!

  Mitt navn er Camilla Larsen, og jeg er en jente på 17 år. Jeg bor i Haugesund sammen med min forlovede, Sondre, og datteren vår, Adelen som ble født 18/02/14. Jeg går på musikklinja på Skeisvang VGS.

  På bloggen min skriver jeg om livet som mamma, men også andre sider av livet mitt. Trening og kosthold er en stor og viktig del av livet mitt, og jeg har til nå gått ned over 30 kg siden jeg ble mamma. Interiør, oppskrifter og personlige innlegg er også å finne på bloggen min.

  Kontakt/sponsing:
  camillallblogg@hotmail.com

  Bloggist.no - Toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits